עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. OK יש לי AMD X2 4200+ ויש לי את הקירור המקורי... עכשיו חשבתי אולי אם אני אחליף את המאוורר המקורי של amd שיש לי עליו עם אחד מהמאווררים הללו: 1. Thermaltake 60mm Dimensions: 60x60x25mm Rated Voltage: 12VDC Started Voltage: 7VDC Current: 0.37Amp Power Input: 4.44W Fan Speed: Max 7000+/- 10% RPM Airflow: 38CFM Bearing System: 2 Ball Bearing Lifetime: 50,000 Hours Connector: 3 pin או המאוורר הזה: AKASA 60mm Fan dimension 60 x 60 x 15mm Fan speed 4300 R.P.M. Fan airflow 21.83 CFM Fan air pressure 2.93mm H20 Fan life expectancy 50000/hrs Bearing type Ball Bearing Connector 3-pin with RPM sensor wire Voltage rating 12V Noise level 32.56…

• 0 תגובות
    • 463 צפיות
  2. Started by mdmdmd,

שלום לכולם לאחרונה שמתי לב ב EVEREST שהלוח אם שלי נמצא ב48 מעלות במנוחה ולאחר מאמץ הוא מגיע לטמפרטורה מבהילה של 75 מעלות הלוח שלי הוא GIGABYTE 8I915ME GL בלי שום קירורים מיוחדים רציתי לדעם האם הטמפ' האלו רגילות למאמץ בקירור סטוק? מאמץ הכוונה 3DMARK06 \ NFSC \FEAR על הגדרות מקסימליות---עם FPS נורמאלי האם הטמפ' באמת לא מוגזמת? ובדקתי גם בEVEREST וראיתי שהמאורר שלי במהירות של 2000 RPM בערך ה טמפ' של המעבד לא עולה על 38 מעלות גם במאמץ והכרטיס מסך שלי עם טמפ' של 45 מקסימום במאמץ אמרו לי לבדוק עם התכנה של GIGABYTE (EASYTUNE כי לפעמים הלוח אם מזייף את הטמפ' שלו בתוכנות אחרות אבל גם בEASYTUNE הטמפ' דומה העלתי בתוכנה את המהירות של המאורר מ2000 ל 2500 כדי לראות אם זה עוזר לקירור …

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  3. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. שלום לכולם. לא מזמן הזמנתי בלוק קירור של זלמן וצינור 3/8. עכשיו הצינור נכנס במחבר אבל יש במחבר את החלק שאמור להיכנס לצינור לפני שאני מחבר אותו ואז הוא מתברג אבל הוא לא נכנס כי הקוטר של הצינור עבה מידי. איזה מידה אני צריך לצינור עלמנת שייכנס במחבר שבא עם הבלוק ? שמי שלא הבין צירפתי תמונה שמוקפת בעיגול של שני המחברים שהצינור עבה מידי בשבילם. אגב יש בתמונה עוד שני מחברים שבהם לא צריכה לבוא הברגה מלמעלה אלא רק להכניס את הצינור וזהו אבל אני מעוניין להשתמש באחרים.

• 1 תגובה
    • 754 צפיות
  5. Started by mdmdmd,

שלום לכולם לפני כמה זמן היה לי כרטיס מסך 6600LE (מפרט בצד) ואחרי שהשתמשתי בתוכנה ATITOOL ה OC היה כמובן על הפנים אבל בכל זאת ניסיתי אותה כמה זמן בכל מקרה לאחר כמה זמן שהכרטיס היה ב OC הבנתי שלא מרגישים כמעט שינוי בבצועים שלו אז החלטתי להחזיר את ההגדרות הקודמות של הכרטיס (עשיתי את הבדיקה של ATITOOL וקבעתי לפי זה(בהתחלה) בכל מקרה אחרי כמה זמן שהכרטיס הוחזר מחדש למצבו הרגיל הוא פשוט "קם יום אחד והחליט להשרף!!" פשוט המחשב עבד, UPS והכל ופתאום אני מתעורר בבוקר לגלות שהמסך לא עובד...אחרי כמה בדיקות וחיבור לכרטיס ONBOARD הבנתי שזה לא המסך אלא הכרטיס, כדי להיות בטוח וכמובן להשתמש באחריות שלי הלכתי לטכנאי שלי שמכר לי את כל הסט של המחשב והוא חיזק את דברי---- עכשיו כמה שאלות: 1) יכו…

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  6. איזה מארז משניהם עדיף מבחינת אוורור ורעש?

• 4 תגובות
    • 653 צפיות
  7. מכייון שה PCB שונה מרוב הכרטיסים היה קשה למצוא משהו מתאים... הכי דומה שמצאתי היה של כרטיס 7900GT שגם לא היה מדוייק. לאחר המון נסיונות מצאתי את הנגדים המתאימים להעלאת מתח ליבה. כדיי לבצע את המוד מה שנדרש זה עיפרון כתיבה פשוט,ולצייר על הנגד עצמו. לא להגזים, זה עלול להעלות יותר מדיי מתח לליבה ולהרוס את הכרטיס... בכדיי לשמור על המוד אפשר לשים סילוטייפ או איזולירבנד כך שהעופרת לא תתנדף. *אני לא לוקח אחריות אם תהרסו את הכרטיס,הביצוע באחריותכם בלבד. לפני המוד-510MHZ לליבה אחרי המוד - 625 MHZ התוצאה המתקבלת עם OC נמוך מזה... העלאת מתח לזיכרונות לפני מוד- 1526MHZ אחרי מוד - 1594MHZ

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  8. Started by nahum8,

קניתי אתמול את גוף הקרור הזה ומשום מה זה לא עובד טוב. לא מדובר במאוורר אלא המעבד פשוט מתחמם תוך שניה ל-110 מעלות ומתכבה המחשב... מדובר במחשב הישן שלי AXP2500+ BARTON משחה טרמית מרחתי כמו שצריך... הגוף קרור מתאים מעולה אבל אני לא מבין למה הוא עושה את הבעיה הזאת! תעזרו בבקשה..מה אפשר לעשות? אולי להחזיר ולקחת אחד אחד שיותר טוב אולי ממנו. -תודה.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by lmlm,

חחח,פגשתי אותו פעם ראשונה בחנות שחיפשתי לי קירור מתאים לקונרו שאני רוצה לקנות בימים הקרובים: הוא עולה כ184 ש"ח פרטים עליו: http://www.thermaltakeusa.com/product/Cooler/Retail/CL-P0086/cl-p0086.asp עכשיו שאלות שלי: איך הוא לעומת קירור אחרים בסיבות 200-150 (אפילו 10 שקל יותר לא) שווה קניה? איך הוא בהרכבה? ביקורות ?( לא מצאתי הרבה בגוגל)

• 58 תגובות
    • 3.6k צפיות
  10. האוברקלוק הזה שוחק את המעבד? או שבגלל שהוא קטן זה בעצם לא ממש משפיע עליו? אני צריך להעלות לו את המתח? אותן שאלות לגבי אוברקלוק שעשיתי לכרטיס מסך עם מהירויות של 612/796 (Core/Memory). מפרט בצד, שימו לב שהלוח אם שלי הוא לא הכי טוב שיש לאוברקלוק, אז בגלל זה עשיתי למעבד אוברקלוק כזה קטן (אם אני מעלה עוד קצת את המהירות של המעבד המחשב לא עולה). טמפרטורות: http://img242.imageshack.us/img242/4290/gggggggggggggfj6.jpg. אשמח לקבל תשובות, תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  11. Started by moshtager,

מישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב ל3200 שלי התחלתי לעשות לו אוברקלוק עם הקירור סטוק שלו והגעתי לתמפרטורה של50 במאמץ ואני לא רוצה ליגרום לו נזק וגם איזה מישחה טובה, אני מוכן להשקיע 260 תודה לכל העוזרים. שחכתי לציין עדיף שיהיה שקט

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by iyehuda,

איזה מאוורר הכי שקט ל E6300 קניתי בKSP מאוורר של זלמן (כנראה מכרו לי דגם זול) והוא ממש מרעיש הכסף לא משחק אצלי תפקיד עד גבול מסוים כמובן

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  13. אני מתלבט בין VB6000BNS TT SWING לבין COMPUCASE 6919 - האם תהיה לי בעיה לדחוף את המאוורר המסיבי הזה לאחד מהם? מי עדיף מבחינת אוורור? תודה

• 2 תגובות
    • 674 צפיות
  14. עזרה יש לי ביג טייפון סולידי ביותר, הרבה זמן שלא בדקתי טמפרטורות וכדומה.. אני רואה שהמעבד שלי ב IDLE הוא 40 מעלות אט'לון 64 3500 939 עם ליבת ניוקאסל חמימה ונדיבת מעלות... עכשיו עוד חורף ! הייתם ממליצים לשדרג את קירור המארז ? או אולי להחליף משחה טרמית ? (הביג טייפון מצוייד ב AC5 כרגע... יש לה בלאי גדול ?) תודה לעזורים והמשך יום מהנה!

15. Started by shirNoshe,

התוכנה עבדה מצויין עד ששמתי לב בימים האחרונים שטפ' המעבד עלתה מעט במצב IDLE. ניסיתי את הכל(אני חושב..)הסרתי את הדרייברים של המעבד>התקנתי מחדש. הסרתי את CPU-Z(כי חשבתי שהוא לא מראה נכון) והתקנתי שוב. נכנסתי לאתרים וגם ל-AMD ולא מצאתי פתרון.ממש לא מבין מה קרה. האם יכול להיות שמשהו ב-OC שינה את זה?(למרות שזה עבד גם ב-OC).יש למישהו רעיון/פיתרון? CNQ=COOL' N' QUIET תודה.

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  16. שאריות המשחה התרמית שלי, על גבי המעבד וגוף קרור(פריזר 64) : סלחו לי על האיכות..אין ברשותי כרגע מצלמה, תמונות מהפלאפון. יש צורך למרוח מחדש ? (מפרט בצד) לאחרנה ביצעתי OC למעבד (3800*2) ל-2750mhz .. הטמפ' שלי עם הפריזר אני חושב שדי גבוהות (מתח 1.44) במנוחה עם הפריזר על 38+- ומבאמץ על 47-8 ובמשחקים כבדים כבר 51-2. מה שמגביל אותי הוא החום, יש צורך להעלות מתח ל 1.6 בערך כדי להמשיך ב OC ניסיתי להעלות למתח 1.55 והפעלתי את האפשרות בביוס שיתכבה במידה ומגיע ל 60 מעלות, הוא אכן נכבה עוד לפני שהגיע לוינדוס. כרגע מרוחה משחת סטוק שהגיע עם המעבד .. נמרחה לא על ידי אלא בחנות יחד עם הרכבת המחשב, אני שואל האם הטמפ' הגבוהות נובעות מהמשחה או שהפריזר לא יכול לעמוד ב OC שכזה,…

• 6 תגובות
    • 564 צפיות
  17. Started by ShayGTi,

יש לי מעבד AMD 64 3200 VENICE הלוח אם שלי ASUS A8N VM CSM מאוד מגביל אוברקלוק, הוא לא נותן גישה למתח, מכפלה, כמעט לכלום, אפשר רק להעלות את תדר הBUS עכשיו יש לי שאלה קטנה, העלתי את המהירות של הBUS מ200 ל238 (הלוח מגביל עד 240) הכל יציב ובדקתי עם PRIME, אבל מה שמטריד אותי זה שכשהעלתי את הBUS גם התדר של הזכרונות עלה, אז מה שעשיתי, הגבלתי את התדר של הזכרונות ל166 לכל אחד (יש לי שני סטיקים של TWINMOS 512 מגה כל אחד). כך שבמקום שהBUS יהיה 240 והזכרונות יהיו על 466 או משהו בסגנון, הזכרונות עכשיו על 400. האם עשיתי את הדבר הנכון? או שהייתי צריך לתת גם לתדר של הזכרונות לעלות? מצטער של השאלות נוב שלי אבל אני חדש בתחום ומנסה ללמוד כמה שיותר מצפה לתשובות אגב, 38 שניות ל1M בS…

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  18. Started by telzur,

איזה קירור כדאי לי intel e6600 ge force 7900 gs לא משהו מאוד איכותי ושאלה אם הגעתי לאיזו שהיא מהירות בoc היא נשמרת?? (אני מחפש קירור זול) והשיאים של oc אפשריים רק עם קירור מיוחד (איזה ומה מחירו)

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  19. יש לי X800XT PE והמאוורר (ARCTIC COOLING) הפסיק לעבוד פתאום. בדקתי את כל החיבורים והכל בסדר. בתוכנה הוא היה על אוטומט ושמתי אותו על ידני ב100 אחוז ועדיין הוא לא מגיב. מה לעשות?!?!

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך תוצרת GIGABYTE שכולל מעבד 6600 (דגם הכרטיס: GV-NX66256DP) הכי גבוה שהצלחתי להגיע: תדר ליבה 570 (מקורי 450) תדר זיכרון 600 (מקורי 500) מישהו הצליח להוציא יותר מכזה כרטיס ? אלכס.

• 4 תגובות
    • 568 צפיות
  21. Started by telzur,

אני לא יודע כלום אבל ממש כלום על אוברקלוקינג ורציתי לדעת כמה דברים: 1.לאילו רכיבים אני עושה OC 2. איך אנשים מגיעים לרמות כלכך גבוהות?? 3.אינטל e6600 ו ge force 7900 gs טובים ל OC 4. מה צריך לעשות כדאי לבצע OC תודה על העזרה...

• 1 תגובה
    • 447 צפיות
  22. בביוס זה מראה לי משהו בסביבות ה-15 מעלות למעבד באוורסט זה מראה לי מעבד 13, ליבות 31 כרטיס מסך 39 ולוח אם 34 הכל במנוחה למחשב שבצד זה נורמאלי? גבוה? נמוך?

• 1 תגובה
    • 485 צפיות
  23. Started by stingeR-,

אוקיי.. אז חבר שלי כאן קנה מערכת עם החלקים הנ"ל וזיכרונות GSKILL PK.. עכשיו... הייתה לו התקנה של CPUZ 1.37 על המחשב ושבאתי לעשות VAILDATE ל3767 הוא לא נתן לי בטענה שהCPUZ ישן מידי.. לכן יש לי רק SS ככה שאני מבקש לא לקפוץ עלי "שקרן! רמאי!!" עכשיו לאחר מכן ניסיתי לעלות כל הזמן.. ובFSB של 520 הוא פשוט לא רצה לעלות.. אפילו לא ב520.. ככה שהVAILDATE הכי קרוב שיש לי בשבילכם הוא על 515 עם CPUZ 1.38. בכל מקרה, כל מה שיפה כאן שאנחנו מדברים על מעבד ולוח וזיכרונות על קירור אוויר פשוט ביותר ומעבד עם קירור סטוק והמשחה הטרמית שבאה עליו!. גם הזיכרונות לא רעים בכלל יחסית. אז הנה התמונות : http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=144903 [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 2.7k צפיות
  24. Started by bv500,

אני מעוניין בכרטיס הזה וממה שהבנתי הוא מגיע גם עם הקירור הבא Arctic Cooling Accelero X2 הכל ב-1200 שקל ב-KSP. די משתלם, נכון? ראיתי שכמה אנשים כבר המליצו על הקירור הזה, השאלה שלי האם הוא מספיק טוב (גם ל-OC) או שיש צורך להשקיע 200 שקל נוספים ולקנות את הזלמן VF900-Cu?

• 9 תגובות
    • 704 צפיות
  25. אז ככה,מצאתי בלוח שלי את הג'אמפר CLRTCI,זה הג'אמפר שאיתו מנקים ביוס? ועוד דבר,אם זהו הג'אמפר הנכון,זה נראה ככה III (אלה שיש מתחתם קו זה מה שיש עכשיו)אני צריך להזיז את הג'אמפר לצד ימין?ואם כן לכמה זמן?והאם צריך להגדיר משהו בביוס? תודה רבה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים