עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by whodosntlikeomri,

שלום לכולם אחרי שקיבלתי את הSX1040 החדש שלי הגיע הזמן להשתיק אותו קצת אז ככה לפי מה שהבנתי יש שני אופציות להחליף את המאווררים במאווררים חכמים או לקנות פאן באס אז רציתי לשאול מה מומלץ וגם איזה מאווררים נחשבים טובים? ראיתי שהמאווררים של zalman לא מאוד יקרים ומוצרים אחרים שלהם נחשבים מעולים אבל אני לא יודע איך המאווררים הפשוטים שלהם

• 10 תגובות
    • 762 צפיות
  2. שלום ברשותי כרטיס מסך X1900XT עם קירור של ZALMAN עכשיו תמיד הייתי האוברקלוק לא הכי גדול סך הכול בתדרים של X1900XTX... עכשיו במנוחה הוא 45 מעלות....בלחץ הוא משהו כמו 75-80 עכשיו פתאום לפני שבוע הוא התחיל להראות לי ארטיפקטים כשהוא רק ב 60 מעלות?!?!?! WTF? אף פעם זה לא היה ככה!! לפני שבוע ניקיתי אותו מרחתי משחה AS-5 ממש מוזר וממש לא יתכן שב60 מעולת הוא עושה לי ארטיפקטים....טמפ מעבד בלחץ 55 לוח בלחץ 40 מה יכול להיות? יש סיכוי שמדובר בדרייברים?

• 10 תגובות
    • 762 צפיות
  3. לשם השוואה, טמפ' המעבד היא 36 מעלות. שתי המדידות נעשו בIDLE. אחרי משחק (ג'וסד2) המעבד עלה ל50 מעלות והכרטיס ל95!! צריך לרענן משחה? אולי להחליף בכלל את הקירור של כרטיס המסך?

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  4. Started by hag911,

למישהו יש אולי מבחן, או השוואה של מערכת הקירור Thermaltake BigWater 745 עם הG0 או משהו דומה לזה באובר קלוק?! חיפשתי בגוגל ולא מצאתי, לכן אני שואל פה! תודה רבה..

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  5. מערכת: מעבד: אינטל dual core e2160 לוח אםGigabyte GA-945GCMX-S2 v6.6 ספק כוח golf 500w sata (אם צריך עוד תגידו..) אחרי ביצוע האוברקלוק המחשב צריך לאתחל את עצמו נכון?אז הוא מאתחל ולמעלה רשום במעבד מהירות 220*9 שזה בסוגריים וכתוב שהמיהורת היא 1980 אח"כ הוא ממשיך לעלות ואז רגע לפני העלאת הווינדוס שהבאנר של הXP עושה כאילו סריקה הוא מאתחל את עצמו עוד פעם ולמעלה רשום במעבד 200*9 שזה 1800 הרמה הבסיסית כאילו לא ביצעתי אובר קלוק אבל כנשכנסים לביוס רואים שהFSB כביכול הוא 220 אבל גם המחשב עצמו ולא רק התוכנות כאילו מוחק את ההגדרה ומחזיר ל1800MHZ למרות שבביוס רואים את הההגדרה האחרונה... מה עושים?

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  6. Started by udi,

יש מחשב עם מעבד AMD ATHLON 1700 עם לוח אם של MSI NFORCE עכשיו לפי דעתי שניהם מתחממים יותר מדי המעבד מגיע כמעט תמיד לחום של 65 מעלות והלוח אם מגיע לחום של 45-50 מעלות לקחתי את המחשב למעבדה שיבדקו אותו ואמרו לי שהוא לא מתחמם וככה זה צריך להיות האם באמת זה צריך להיות ככה ? נ.ב במחשב יש שתי מאווררים אחד על המעבד והשני על המארז מה לעשות ?

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  7. צהריים טובים.. אני משתמש במעבד amd5200 מהדור הישן (אני חושב ה 90 nm, לא יכול לבדוק בcpuz כי דפקתי תמעבד בoc פעם) ואני רוצה לשדרג את הקירור רק בשביל שקט (לא מתוכנן שום oc). בכללי אני כנראה אקנה בksp וראיתי שם שני דגמים שמתאימים לתקציב שלי- שניהם של ac. הראשון: Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan ב120 שקל השני:Freezer 64 LP CPU Fan ב שקל95 . בכללי אני רוצה לשמוע מה דעתכם כי אני בכיוון של ה64LP כי לפי הנתונים היבשים יש לו חצי מכמות הרעש של הfreezer7 (מופיע 0.4 sone לעומת 0.8 sone), והוא אמור לעמוד בעומס חום. מה דעתכם? (אגב המארז הוא של TT עם מאווררים שקטים אני די בטוח שמה שגורם לרעש הוא המאוורר box) תודה!

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  8. Started by redead,

בהמשך להודעה הקודמת שלי למי שמכיר פתרתי את הבעיות והתוצאות יפות ביותר ירידה של 10 מעלות גם בטמפ של כרטיס המסך וגם בטמפ המעבד.. כל מה שעשיתי היה להעביר את המאורר 8ס"מ מאחורה לקדימה שיכניס אוויר ומאחורה שמתי עוד מאורר 12 סמ שיוציא אוויר.. תודה לכל מי שעזר..

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  9. Started by Ran B,

היי חבר'ה מה קורה? טוב, אז אחרי כמה זמן שאני כבר מכיר את המחשב שלי, מכיר את היכולות. יש אמצעים מתאימים, סירקולצית מאווררים, מארז מרווח.. בקיצור, מי שעוד זוכר אותי.. ממזמן לא הגבתי כאן ו..גם חורף. אז המעבד שוכב לו בidle על 30 מעלות בערך בחדר.. ובload הוא לא ממש עובר את ה44 (הרצתי prime95) (מדובר במעבד pentium D) אז החלטתי קצת להתחיל בהמרת שעון! אז כמו שזכור לי שפעם היה לי לוח אם עם AGP וע"מ להתחיל אובר-קלוק תקין, היה צריך לנעול את מהירות הBUS של הAGP, כדי שלא תשתנה בהתאם לBUS של המעבד וככה הכ.מסך יזייף ובקיצור המחשב לא יעלה. אז עכשיו יש לי pci-e, כמו בטח לרובכם. אז בביוס אני יכול לבחור מהירות BUS אוטומטית (מה שאני לא רוצה) או לנעול את מהירות הBUS על תדר כלשהו.…

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  10. Started by DJ_Yaniv,

עכשיו העלתי את המעבד ל 3.92GHZ מתח שמתי על 1.55V מתח של הזיכרונות על 2.050V היצלחתי להריץ super pi 1MB. ולא היצלחתי להריץ 3DMARK06/super pi 32MB מה לעשות ? לעלות מתח ל 1.6V למעבד ?

• 11 תגובות
    • 762 צפיות
  11. Started by aviram20,

היי נכנסתי ללשונית האופשנס ובחרתי בסטינגס עכשיו יש שמה 3 חלונות למלא את המספרים איזה מספרים אני צריך לרשום כדי שהוא יתן את המעלות המדויקות של המעבד שלי? המעבד הוא Q9550 שאר המפרט בצד...

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  12. לקוח מאתר החברה רלוונטי לגבי HD4850 / HD4870 לינק: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166&data=7&disc= בעסה

13. Started by PROSK8,

אני רוצה לשאול האיך כדאי להוסיף יותר מהירות לכרטיס של הכותרת בנתיים הוספתי 30 מגה הרץ לליבה ולזיכרון אם אפשר לא זוכר את האתר שבו שמים תמונה ורואים אותה שם אז שיביאו כי אני לא זוכר איך קוראים לה אז אני יראה לכם את מה שכתוב זה מאוד לא נורמאלי נכון אם המעב ב80 מעלות בספלינטר סיל 3 ומ300 לליבה ו500 לזכרונות בOC הגעתי ל704 לליבה ולזכרון 903 והוא ב80 מעלות במשחק

• 11 תגובות
    • 762 צפיות
  14. שלום לכם, שאלה בכותרת, תודה.

• 9 תגובות
    • 762 צפיות
  15. Started by ScreameR,

איפה קונים קופסאות כאלה ממתכת מזוודות כאלה.. אממ חיפשתי בהום-סנטר... ולא מצאתי... אני מדבר על הארגזי מתכת האלה של הכבלים.. ושאלה שנייה היא איזה כפתור אני קונה בשביל לחבר לסטרטאפ (פאוור) של'מחשב?

• 3 תגובות
    • 762 צפיות
  16. שלום, ברשותי יש את המארז Gigabyte Aurora 570 והמאוררים שיש הם של זלמן ה F3 אם אני לא טועה עכשיו, כעיקרון הייתי רוצה להוסיף עוד מאורר (המאורר המקורי שבא עם המארז) אבל אני חושב שאין מקום במארז. הטמפ' שלי, הם : או שאולי אני לא צריך. פשוט כשהיה את השרבב המטורף אז המחשב דיי עלה בטמפ'. אני יודע שזה אמור לעשות ככה אבל עדיין. הלוח אמ שלי דיי... הגיע ל 50 מעלות וגם עכשיו הוא לא רחוק מזה. לוח האם שלי הוא:Gigabyte GA-P35-DS3L מעבד: Q6600 אהה חח השאלה שלי אם יש לי אפשרות להוסיף עוד מאורר ? או.. אם יש לי אפשרות אחרת לקרר את המערכת שלי? תודה מראש לעזרה

17. שלום, ברצוני לעשות אוברקלוק למחשב שלי... מפרט: AMD Athlon XP 1900+ Gigabyte 7AVXP nVIDIA GeForce 440 MX 256 RDRAM Windows XP Professional Linux Mandrake 8.2 (בקרוב FREEBSD) אגב, החלפתי את המעבד המקורי של AMD בגלל שנשברה לו כנף באיזה מעבד די זיפט שבנוי לאינטל (אני חושב). יש לי שני מאווררים במארז - אחד בספק, ואחד נוסף מתחת לספק. הטמפרטורה נכון לעכשיו היא: CPU A TEMP - 57 SYSTEM - 40 אגב, מהם הסיכונים הכרוכים בהמהרה? האם זה יכול להיגמר בשריפה של המעבד שלי? האם יש תוכנות שמונעות התחממות יתר של המחשב/מעבד? ממה אני צריך להזהר? האם כדי להחליף את קירור המחשב לקירור מים? אם כן, האם זה מסובך להתקין את זה (אני לא ממש מפחד לגשת למחשב.. יש לי ידע בחומרה), מה צריך לעשות (פחות או יותר)…

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  18. שלום, המלצם לי על הג'יסקיל G.Skill DDR 400MHZ PC3200 1024MB DUAL CHANNEL F1-3200PHU2-1GBZX והם ממש לא עושים את העבודה הכי גבוהה שאפשר להגיע איתם זה בלחץ ל430MHZ... זה אומר באס 215.. אני עושה משהו לא נכון או מה קורה פה? תודה

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  19. Started by Madboy,

שלום יש לי בלוח שלי ( ga-8sr533 ) כניסה של System Fan למה משמשת כניסה זו? יש לי מאורר של מעבד פנטיום 200 אם אני אכניס זה יהיה בסדר? בינתיים אין לי כלום ביציאה אז רציתי לדעת מה בדיוק אפשר לעשות עם זה ואם זה מתפקד כיציאה למאורר רגיל?

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  20. Started by yambtz,

זה משהו קטן שאני עומד לבנות. אני רוצה לדעת אם זה יעבוד או לא, מדובר בראובאס ל 4 מאווררים עם אפשרות להעביר את כולם ל 12v. אם למישהו יש עצות אשמח לשמוע, אבל קחו בחשבון שכבר קניתי רכיבים וחוץ מכמה נגדים ספייר אין לי אפשרות לקנות שוב. החנות רחוקה.

• 10 תגובות
    • 762 צפיות
  21. Started by SendaRider,

אני צריך שתמליצו לי על מאוורר 80 מ''מ שקט עם ליד... (לחבר שלי)

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  22. Started by Folklore,

שבת שלום לכולם אני די חדש פה בפורום (רשמתי מזמן אבל לא נכנסתי הרבה אז אני נחשב לחדש) ואני רוצה לעשות OC ל R9600PRO 128MB שלי רציתי לדעת לאן אפשר להגיע איתו ואיזה סוג קרור כדאי לי לקנות זה שאר המפרט שלי AMD 64 3000 Gigabyte GA-K8NS-939 512MB DDR400 (ממש בקרוב קונה עוד אחד) וזהו אני כרגע מקבל עם הכרטיס שלי 1766 ב 3DMARK05 ואני רוצה לקבל לפחות 2500-3000 האם זה אפשרי?

• 13 תגובות
    • 762 צפיות
  23. Started by Thunder Child,

יש כאן מישהו שהוסיף מאוורר מעבר למאוורר היחיד שהמארז מגיע איתו? האם אתה מוכן להעלות תמונה+הסבר? תודה!

24. Started by oren_vegas,

אגב הורדתי את התוכנה mbm 5 והוא מראה לי 48 50 מעלות של cpu חשוב לציין שהמחשב עבד רצוף כל הלילה בערך 14 שעות.

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  25. Started by XDude,

אני מחר קונה מחשב (22/4 שזה בעצם היום... אז זה דחוף!!!) ואני עושה OC ואין זיכרונות של WINBOND(בחנות מסוימת שיצא לי הכי משתלם לקנות משם) , לא שאני נעול שהם הכי טובים לOC אבל אני לא מכיר אחרים. יש משהו אחר שטוב לOC רצחני?

• 11 תגובות
    • 762 צפיות

דיונים חדשים בפורומים