עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום , מחפש גוף קירור למעבד שירכש בקרוב (כחלק משידרוג ) . לא יבוצע אוברקלוק בכלל. יש היצע גדול של קירורים בטווח המחיר ואני צריך משהו שנחשב באמת שקט כי המארז שלי לא בדיוק מבודד רעשים..החלפתי לו כבר מאוורר אחורי שקט והספק המקורי שלי מאוד שקט ..כך שעקב האכילס הינו הקירור של המעבד . ראיתי בהיצע הקירורים הרבה סוגים של GLACIALTECH ו-AC ועוד.. מישהו יכול בבקשה להמליץ על קירור ? עדיף ללא צורך בפירוק לוח האם . לגבי חנות עדיפות ל-IQPC אבל אם יש משהו טוב באיזור ראשלצ (ואפילו קצת חורג בתקציב אם זה ממש שקט) , אז אין בעיה .

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  2. Started by liviur,

שלום, אני מחפש קירור כי אני שוקל לעשות OC באופן יותר קבוע. המפרט <- מופיע בצד והקירור שמותקן כרגע - EVERCOOL SHARKS. הדרישות: מחיר עד 200-250 ש"ח , אפשר להזמין מחנות בארץ. הרכבה באמצעות קליפ ללא פירוק לוח האם (קירור שדורש פירוק לוח אם לא בא בחשבון) השאלה , האם אני ארוויח באמת בקירור? והאם בגלל ההתאמה לתושבת זה יתאים גם למעבדי פנום אם אני אחליט לעבור אליהם? בינתיים שמתי עין על הSCHYTE INFINITY בתור המתמודד המוביל. כרגע הקירור הנוכחי במארז הוא 120מ"מ קדמי של SILVERSTONE 80 מ"מ של סילברסטון בתוך המארז שמאוויר אוויר על הCPU COOLER 120 מ"מ של EVERCOOL EVERGREEN ביציאה מהמארז. הטמפ' כרגע בIDLE הם סביבות ה40 , אבל כל שימוש קליל במחשב מעלה לסביבות ה50. במאמץ הטמפ' סביבות ה65 …

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  3. Started by wewe1,

לאחר בירור בשיטת האלימינציה הגעתי למסקנה כי הרכיב הכי רועש במערכת שלי הוא המאוורר של הספק,את כל המערכת הצלחתי להשתיק,החלפתי מאוורר למארז,ואת קירור הסטוק הורדתי ל 1500 RPM בעזרת הביוס. אחרי שפירקתי אותו (הספק)נוכחתי לדעת כי החיבור של המאוורר לא סטנדרטי כמו המאוורר של המארז. אם למישהו יש המלצה למאוורר שקט לספק + לינק , כי משום מה לא מצאתי מאוורר עם חיבור כזה בחנויות.

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  4. 1. כדאי לי לעשות אוברקלוק למחשב שלי ? מפרט: אינטל פנטיום 3 800 מגה הרץ לוח אם אם של אינטל 815 כרטיס גרפי voodo 3000 ( בקרוב gf4 440 mx 64 ddr של ladetec ) כונן קשיח 20 ג"ב 2. עד כמה אוברקלוק אני יכול לעשות למעבד של אניטל 815 שהוא 800 מגה הרץ עד כמה אני יכול לעלות אותו כי שמעתי שלמעבדים של אינטל מ-פנטיום שלוש לא ניתן לעשות אוברקלוק כי שעון המעבד נעול להמהרה 3. מה הסיכונים לסכנה למעבד שלי 4. כמה מאווררים מומלץ לשים במארז להורדת הטמפרטורה 5. העים זה בטוח להשאר על אוברקלוק להרבה זמן 6. כמה זמן יכול לקחת לי לעשות אוברקלוק למעבד 7. מהי הצורה הנכונה ביותר לשים את המאוורים ומה הגודל של המאוורים המומלץ במארז 8. איך אני עכש…

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  5. Started by The-Fox,

אחרי המון זמן שאני תקוע על BUS שלא עולה מעל 220 סוף סוף הצלחתי לסגור את הסקאלה עם ה Epox 8rda3+ שלי. לא פחות ולא יותר מ 250 MHZ ב 1:1 ! זיכרון כאמור OCZ 4000 Performance 512MB. אז איל הצלחתי אתם שואלים... דבר ראשון הפכתי את הרשת בניסיון להשיג Moded Bios, כשלבסוף מצאתי המשכתי לקרוא ואז החלטתי שאני עושה FLASH. אחרי REBOOT ראיתי שהלוח חיי, כבר שמחתי. אחרי זה ראיתי שאין ממש שינוי, אבל אז התחלתי לשחק עם המתחים וראיתי שהלוח מתחיל לעבוד ב BUS גבוהה יחסית בלי לקרוס. 230, 240, 245, והמקסימום של הלוח 250, האמת שלא האמנתי שהוא יגיע לווינדוס אבל הנה אני מדבר איתכם. בכל מקרה מה שאני חושב שפתר את הבעיה זה דווקא העלעת ה VAGP ל 1.7 והורדת ה VDD מ 2V ל 1.8V. כרגע אני מריץ את התזמונים ש…

• 13 תגובות
    • 768 צפיות
  6. Started by iyehuda,

קניתי אתמול חד ליבה XP 3800 יש לי מאוורר מיוחד איך שפתחתי אותו עפו לי שני קפיצים לא הרכבתי את המאוורר טוב כתוצאה מכך המעבד הגיע לטמ"פ 75 לאחר כ שעתיים עבודה ואז המחשב נכבה מעצמו בבת אחת פירקתי את המאוורר שיניתי את מיקום הקפיצים המעבד עכשיו עומד על 43 מעלות קבוע האם לדעתכם נגרם נזק למעבד והאם יש דרך לבדוק זאת ?

• 14 תגובות
    • 768 צפיות
  7. שלחתי אי-מייל לאפוקס ושאלתי אותם בקשר לבעיה של ה200 FSB, ושאי אפשר לאפס את הביוס. הנה התשובה: This problem was a long time ago when you upgrade to the last BIOS version than the problem is solved right away and it will never happen again. Probably your board already has a later BIOS version than the ones which caused this issue. Best Regards,

• 10 תגובות
    • 768 צפיות
  8. Started by RenTex,

טוב אז כמו שאמרתם לי לעשות עשיתי : multiplier 8 CPU FREQUENCY 400 MHZ SPREAD SPETRUM CPU DISABLE SPREAD SPETRUM PCIE DISABLE PCIE FREQUENCY 100 C1E DISABLED DRAM FREQUENCY DDR2 800 CPU VOLTAGE 1.2375 בעצם קבעתי את ה CPU VOLTAGE על המצב שהוא היה עליו : 1.232 .. אז זה היחיד שהתאים באפשרויות שם ... מה שלא מצאתי זה EIST .. חיפשתי בכל מקום .. בכל מקרה הווינדוס לא עלה ... והטמפ' הייתה 35-34 מעלות .. אבל מחר אני קונה 2 מאווררי Thermaltake 12 סמ' 1900RPM חזקים יעשו את העבודה .. =] אני עם Big typhoon VX זה הכל ... תודה לעוזרים .. אני כרגע על מצב רגיל בלי OC כי הויינדוס לא עולה לי ...

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  9. שלום, המפרט שלי נמצא בחתימה. המחשב שלי מפיק רעש חזק מאוד כשהוא פועל ובגלל זה אני צריך לכבות אותו כל לילה, הרעש מפריע לי. המארז שלי הוא Compucase 6A21 ויש לי בו שני מאווררי 120 מ"מ ג'נריים. ההיטסינק של המעבד הוא הסטוק שבא עם ה-2500, אני יודע שהספק גם עושה רעש אבל אין אפשרות להחליף אותו. אז ככה, חשבתי להחליף את שני המאווררים לוואנטק stealth, ואני צריך את העזרה שלכם לגבי ה-HSF של המעבד, ולגבי הכרטיס מסך רציתי לשאול אם כדאי לשים עליו את הסיילנסר? תודה.

10. דלת למארז+חלון שהם כבר מרכיבים,או שאני מביא להם את הדלת שלי והם שמים בה את החלון???

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  11. Started by Walter Samuel,

שלום לכולם, אני אשמח אם תסבירו לי מה פירוש המושג הבא: Water Coolant ומה ההבדל בינו לבין זה: http://www.voyeurmods.com/index.php?action=item&id=1654&prevaction=category&previd=2&prevstart=0 תודה

12. Started by shahar12,

תגידו זה נורמלי שהלוח אם יעמוד על 50-52 מעלות במנוחה? צריך לקנות קירור לצ'יפסט או משהו? עוד דבר, מה זה AUX? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  13. שלום רב לחברי הפורום, גם השנה תתקיים תחרות האוברקלוקינג הארצית אשר נושאת פרסים בשווי אלפי שקלים. בואו והוכיחו לכולנו שביכולתכם למתוח את גבולות החומרה שלכם ותצאו גם עם פרסים שווים! לכבוד חודש OCtober ב-HWzone נפתח פורום מיוחד: http://hwzone.co.il/community/index.php?board=99.0 שימו לב לחוקים ולעמוד ההרשמה.

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  14. Started by ras81,

שלום אני מחפש קירור שקט וטוב למעבד שלי, לצערי קירור מים הוא יקר מאוד (אלא אם אני הולך על אחד זול של 500 שקל - שהרוב אומרים שהוא לא שווה), אז איזה קירור הכי טוב, קראתי פה הרבה על הזלמן אבל הוא כבר ישן לא? לא עדיף משהו חדש יותר? משהו של HEATPIPE? אשמח לעזרה תודה

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  15. עם איזו תוכנה כדאי לי לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי , מסוג GEFORCE 3 TI 200 של CREATIVE אני מקודם פתחתי אשכול וכתבתי שיש לי שם בעייה , והיא עד עכשיו לא הסתדרה שאני עושה OC אפילו חלש נתקעים המשחקים, ניסיתי את GTU, NVMAX יש למישהו פתרון ?

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  16. Started by JSK,

שלום, אני הולך לקנות מחשב עם e6300,ga-945p-s3,x1900xt ושאר ירקות. השאלה שלי היא: מה זאת משחה טרמית? אני צריך לקנות אותה? מה עושים איתה? תודה

• 13 תגובות
    • 767 צפיות
  17. Started by Y.k,

רציתי לדעת מאיזה חומר הכי כדאי לקנות את הגוף קירור? כי שמתי לב שמנחושת זה הכי יקר ואני רוצה שיהיה הכי טוב שאפשר .. כסף זה לא בעייה למה המחיר של הגוף קירור הוא די נמוך. תודה מראש

18. לוח אם: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR קירור: Thermaltake BigTyphoon מעבד: AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core זכרונות: PQI PC3200 DDR400 2GB (כנראה שאני אקח זכרונות אחרים ל-OC) נראה לכם שאפשר להעלות את המהירות ל-2.4GHz? המהירות המקורית של הכפול ליבה הזה זה 2.0Ghz :-\

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  19. Started by Bang,

אמרו לי שאני צריך מאורר למעלה ושאני צריך חזק אז רציתי לדעת אם 120 מספיק או שצריך משהו טוב אני לא רוצה יקר כול כך

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  20. מחפש מאוורר חדש ל775 ללא OC שיהיה שקט, תקציב: 100~ כמה שיותר זול אהה, וכמובן לינק למוזר בחנות (עדיף כמה שיותר קרוב לירושלים) תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  21. יש לי את המדריך הזה שמצאתי : Overclocking cpu Q6600 2.4 to 3.0GHZ - NEW High Quality Guide! שהוא נראה ממש קל ופשוט.. המערכת שלי זהה פחות או יותר (q6600, 8800gt, p35-ds3l,bigtyphoon) האם ההגדרות שהוא שם יתאימו גם לי? או שבכלל המדריך הזה רק חלקי ויש יותר תהליכים ממה שהוא עשה ?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  22. Started by Tall-Guy,

לפני כחודש הרכבתי מחשב חדש : AMD 64 2800+ Socket 754 Abit KV8pro Compucase 6A19 בבדיקה ראשונית אז, הטמפרטורת היו - CPU - 46-50 Idle Power Supply - 35C Case - 20C לא ממש אהבתי את הטמפרטורה של המעבד, אז קניתי Arctic Silver 5 ואתמול בדיוק סיימתי את ההתקנה שלה (לפני המדריך באתר). לצערי, לא חל שיפור כמעט בכלל (אולי מעלה) אולי אפילו הטמפרטורה קצת עלתה. השתמשתי בשכבה דקה, ועשיתי הכל לפי הספר אני חושב. האם זה טמפרטורה סנדרטית למעבד הזה? או שאולי פשוט ההקירור גרוע? המאורר הוא מאורר שהגיע עם ה AMD בקופסא. חושב לציין שאני לא עושה OC, והמחשב במצב Quick&cool.

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  23. Started by kibub,

היי קניתי את הזכרונות האלה ואני מנסה לעשות להם OC ואני לא מצליח ראיתי שאפשר להגיע איתם גם ל 1200MHZ , העלתי מתחים עד 2.4V (המקסימום של הלוח) שיחררתי תזמונים ואפילו ל 1111MHZ אני לא מגיע למה? יכול היות בגלל שזה 4 סטיקים? או שאולי הלוח שלי מגביל? Crucial Ballistix Tracer DDR2 PC2-8500 2GB 4X1GB DDR2-1066 CL5-5-5-15 Dual Channel Memory Kit W/ LED הדקתי תזמונים לCL4 במתח ומהירות סטוק: זכרונות מגניבים מגיעים עם תאורה של 8 לדים אדום וירוק מלמעלה ותאורה כחולה מלמטה שמאירה על הלוח. סרטון קצר של המארז שלי: <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=qHbW1XFwcqE"></param><param name="wmode" value="trans…

• 12 תגובות
    • 767 צפיות
  24. Started by Baz34,

מעבד E6420 מגיע עם מכפל תדר X8 הייתי מעוניין לדעת לכמה לדעתכם ניתן יהיה להרים אותו במע שלי שכוללת : לוח: GA-965P-DS3 זיכרון: G.skill 2G 667 Cl-5 תודה רבה למתייחסים

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  25. Started by ItachiSan,

שלום, אם אני לא מתכנן OC, כדאי לי לקחת מעבד עם קירור סטוק או קירור בנפרד? המעבד הוא- Q9550 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=232 והקירורים שהציעו לי- Scythe Zipang http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=252 172 ש"ח Scythe Ninja 2 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=251 151 ש"ח תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 767 צפיות

דיונים חדשים בפורומים