עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אתמול בזמן מישחק GRID המישחק הפסיק ליפעול וחזר למסך הרגיל ונתן הודעה של טמפרטורות גבוהות נא ליבדוק מאווררים והיטסינק המעבד הוא AMD ATHLON II X2 250 ולוח-אם GUGABYTE MA770-UD3 REV 1.0 ביצעתי בדיקות מאמץ ע"י OCCT למשך שעתיים + ע"י ORTHOS וניטרתי טמפרטורות עי CORE-TEMP ו EASY-TUNE 6 של GIGABYE והמעבד לא עבר את ה-44-46 מעלות בבדיקות של למעלה משעתיים כמו כן בדקתי על ידי 3DMARK 06 + VANTGE בלופים של 3 בדיקות חוזרות על עצמם ברזולוציה של 1680X1080 AAX8 ולא היו לי קריסות או ארטיפקטים זה קורה רק במישחק GRID בשאר המישחקים זה לא קורה כגון : HAWX COD4+5 GHOST RECON 2 CRYSIS WARHEAD וכמו כן בדקתי את כרטיס המסך עים FURMARK ואין קריסות מה יכולה להיות הבעייה המוזרה הזו תודה מראש לכל העונ…

• 6 תגובות
    • 801 צפיות
  2. Started by afik78,

טוב אז ככה נתחיל מזה שקיבלתי תמחשב שלי לא מיזמן עכשיו הקטע הוא שיש לי תמוגן 2 ודי מוזר אני רואה אנשים באוברקלוק קטן אולי על 43 או 42 מעלות אני בסטוק עם של המעבד וזה על 40 שאני משחק ולא משחק על 37 בערך... עכשיו מה הקטע אני ניסיתי לראות בתוכנה hwmonitor תסיבובים של המוגן זה מראה לי משהו מוזר ובביוס זה על 700 ולמטה האופציה של הסמארטפאן פועלת ידני ושמשנים לאוטומט זה די מרעיש אז חשבתי אולי יש אופציה להשים תמאורר של המוגן על 1000 סיבובים ראיתי שיש בסמארטפאן אופציה מוזרה שניקראת slope משו כזה ורשום שמה כל מיני מתחים או משהו כזה ... יש אופציה לעשות את זה שהמוגן יהיה על 1000 קבוע? המפרט שלי: storm sniper coolermaster i5 2500 3.3 gigabyte-za68x-ud3-b3 8giga kingston hyper x זמני57…

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  3. Started by GoRillAz,

אחרי שסיימתי וההכל איך אני מחבר את זה ל"אדמה"... סיימתי לבנות אותו ואני מת לראות כבר איך הוא פועל (אם בכלל אני מאוד מקווה שכן). אגב התמונות לא הכי עוזרות כי האיכות לא משהו אבל התרשים עזר מאוד אני מדבר על זה: http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=fanbus_2.php בבקשה אם תוכלו לענות לי על השאלה הראשונה אני יודה לכם מאוד!!!

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  4. Started by nimrodim,

צריך המלצות לגבי מארז טוב וקריר. חשבתי על המארז הבא: http://www.pchardware.co.il/docs/pi1688074037.htm יש למישהו המלצות אחרות?

• 13 תגובות
    • 801 צפיות
  5. Started by ScreameR,

איפה קונים קופסאות כאלה ממתכת מזוודות כאלה.. אממ חיפשתי בהום-סנטר... ולא מצאתי... אני מדבר על הארגזי מתכת האלה של הכבלים.. ושאלה שנייה היא איזה כפתור אני קונה בשביל לחבר לסטרטאפ (פאוור) של'מחשב?

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  6. אני מתכנן לקנות את הגוף קירור הזה, ובSKYPC דורשים כסף על ההתקנה שלו משום שלטענתם זה גוף קירור שלוקח שעה +- להתקין אותו, וזה מצריך פירוק הלוח אם וכו'... השאלה שלי היא, אם אני אקנה את הגוף קירור, זו צריכה להיות בעיה רצינית להרכיב אותו לבד בבית? בהתחשב בעובדה שבחיים לא הרכבתי אף גוף קירור! האם מגיעות הוראות הרכבה עם הקירור? האם שווה לקנות משחה תרמית איכותית, או שמגיעה עם הקירור משחה מספיק טובה? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 801 צפיות
  7. היי חברים איזה קירור מבין חמשב הקירורים האלה הכי טוב : אני מתכוון להרכיב את הקירור על מעבד Q6600!! 1. http://www.united-pc.co.il/Product.asp?Pid=ENZOULTRAx&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=9 : Enzotech Ultra-X 2. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=446 : Sunbeam Tuniq Tower 120MM 3. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=220 : Thermalright Ultra -120 eXtreme 4. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=221 : Thermalright Ultra -120 5. http://skypc.co.il/pl_product~20203~18~0.htm : Zalman CNPS9700 LED קדימה חברים צריך את דעתכם בשביל לבצע אוברקלוק רציניייייי.... תודה ....

• 11 תגובות
    • 801 צפיות
  8. אני מניח שהכותרת ממצה את עצמה. אור לא כ"כ מפריע לי, כנ"ל לגבי רעש... מעוניין באפקטיביות, התלהבתי מהפילטרים כי יש לי כלב וכבר נתקלתי בתמונות של מחשבים שעבדו בלי מערכת סינון בכלל יחד עם בע"ח.... לא נעים. מה שכן דרוש אבל זה חיבור eSATA בפאנל הקדמי. וכמובן קירור אפקטיבי ל2 הכרטיסים. הרעיונות שעלו במסגרת התקציב הן: CM690 NZXT Tempest Enermax ECA5000 Uber Chakra Thermaltake Armor+ VH8000BWS אם יש המצלצות אחרות אז אני מוכן לשמוע תקציב עד 550 כולל כל המאווררים הנחוצים. (IQPC)

• 11 תגובות
    • 801 צפיות
  9. שלום לכולם, לפי כחודש התקנתי את nTune והגדרתי OC. אתמול הסרתי את הדרייבר של הכרטיס מסך כדי להתקין אותו מחדש, אך אחרי ההתקנה נעלמו לי האפשרויות של ה- nTune בלוח הבקרה של NVIDIA, וגם אחרי שהתקנתי את nTune מחדש אחרי התקנת הדרייבר אין לי את ההגדרות. הבעיה החמורה היא שהכרטיס שלי עדיין נמצא ב OC אך מכוון שהאפשרויות של ה nTune לא קיימות אז אין לי יכולת להוריד את ה OC או לפחות להגביר את מהירות המאוורר ולכן במהלך משחק המחשב נתקע. כשאני לוחץ על קיצור הדרך של NVIDIA Monitor בשולחן עבודה הוא מציג לי שהכרטיס ב OC של: GPU core 3D: MHz 648, GPU memory: MHz972 ושטמפרטורת הכרטיס מגיעה ל 70 מעלות ויותר!! ברשותי כרטיס מסך 8800GTS 512MB. מה עושים? איך להחזיר את האפשרויות של nTune?

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  10. Started by julbo,

היום בצהריים עבדתי על משהו עם סוג של סקוטש' ועליתי על משהו. הוא יכול לשמש אחלה של פילטר אבק. כמובן שלא מדובר על הסוג הצבאי אלה משהו אחר. הוא די נושם אבל הוא לא יתן לאבק להיכנס. ואפשר לשטוף אותו וכשהוא יתייבש הוא יהיה כמו חדש. מישהו מבין אותי או שיצאתי חומוס

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  11. הלוח http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333/overview.htm# אני רוצה לעשות oc למעבד אבל בביוס אני מוגבל אני יכול להעולת את המהירות במכפלות גבוהות.... המכפלה הנמוכה יותר לא ניתנת לשינוי!!! השאלה שלי עם זהקשור ללוח, הכוונה לאיזה ג'מפר שצריך להוציא , או שזה הביוס שלי קצת ישן ולא מעודכן????? משהו מוכן להסביר לי איך: Extreme Overclocking ASUS P4S333 offers robust overclocking options to maximize your system performance. Easy DIP Switch or Jumperfree overclocking from BIOS. Flexible CPU Core Voltage Adjustments in 0.05V increments over defaults Accurate 1MHz adjustments of system-bus-frequency up to 200MHz (i.e. front-side-bus up to 800MHz) Adjustable VIO memory voltage…

• 3 תגובות
    • 801 צפיות
  12. Started by NaorSub,

מידת חום הרצויה למעבד AMD Athlon 64 3200+ ? נאור

• 11 תגובות
    • 801 צפיות
  13. Started by asili,

ברשתותי כרטיס מסך ATI RADEON 8500 64 MEG RETAIL ורציתי לדעת מה הטמפ שלו איך ניתן לדעת מה הטמפ?

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  14. Started by liviur,

שלום, אני מחפש קירור כי אני שוקל לעשות OC באופן יותר קבוע. המפרט <- מופיע בצד והקירור שמותקן כרגע - EVERCOOL SHARKS. הדרישות: מחיר עד 200-250 ש"ח , אפשר להזמין מחנות בארץ. הרכבה באמצעות קליפ ללא פירוק לוח האם (קירור שדורש פירוק לוח אם לא בא בחשבון) השאלה , האם אני ארוויח באמת בקירור? והאם בגלל ההתאמה לתושבת זה יתאים גם למעבדי פנום אם אני אחליט לעבור אליהם? בינתיים שמתי עין על הSCHYTE INFINITY בתור המתמודד המוביל. כרגע הקירור הנוכחי במארז הוא 120מ"מ קדמי של SILVERSTONE 80 מ"מ של סילברסטון בתוך המארז שמאוויר אוויר על הCPU COOLER 120 מ"מ של EVERCOOL EVERGREEN ביציאה מהמארז. הטמפ' כרגע בIDLE הם סביבות ה40 , אבל כל שימוש קליל במחשב מעלה לסביבות ה50. במאמץ הטמפ' סביבות ה65 …

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  15. Started by turbahn,

שלום לכולם, אני מנסה להרכיב לד לעכבר שקוף ישן שיש לי... כמו שאתם יודעים מתח של ps2 הוא 5 וולט. עכשיו קניתי לד של 4 וולט, 20 מיליאמפר, ונגד של 50 אום. חיברתי את הלד עם הנגד למיקרו צ'יפ של העכבר.. לפי המולטיטסטר הרגליים שאליהם חיברתי יוצרות 5 וולט. הלד עובד מצויין... הבעיה היא שכשאר שהלד עובד... העכבר לא . זאת אומרת כאשר אני מלחים את הלד לעכבר הלד דולק, והעכבר לא מתפקד במחשב, וכאשר אני מוריד את הלד העכבר עובד מצויין. למישהוא יש רעיון בקשר למה יכולה להיות הבעיה? מה עשיתי לא נכון? איך אפשר לתקן את הבעיה? תודה מראש, איתי

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  16. אני רוצה לדעת לאיזה fsb החברה פה הגיעו עם הלוח הזה המכפלה לא ממש משנה ועוד שאלה על הדרך..... אני נותן למעבד שלי נגיד 1.65 ובwinbond זה זז בין 1.65 ל 1.63 ככה זה קופץ בפריים יש לי 2600+ M אני לא מצליח להיות יותר מ8 שעות ב230 משהו הצליח יותר?

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  17. Started by hagay21,

חברי רכש לא מזמן מחשב חדש השתעשענו ברעיון של oc אבל ההשקה בקירור מים שלצערינו משתנה ממעבד למעבד מאבדת את ערכה ממחשב למחשב אז פתרנו את הבעייה בקירור אולטימטיבי ברשותו של חברי היה מיני מקרר קטן עשינו חור בצד המקרר (טמפ מקרר על 10 מעלות) הוספנו מאורר 60 ממ שידחוף את האויר מן המקרר למחשב העברו את האויר בצינור מזגנים מבודד ואטמנו את המחשב לגמריי כל הניסיון שלהלן בוצע על מחשב יחסית ישן (פנטיום II) בגלל כל הסברות של הליך העיבוי וכו נתנו למחשב לרוץ מס ימים. להלן התיאורייה : קיבולת המקרר כ 15 ליטרים תכולת המחשב כ 5 ליטרים טמפ מקרר 10 מעלות הכפלת נפח הקירור ב 0.5 העלתה את יחס הקירור בהשווה לנפח ל 15 מעלות טמפ מחשב צנחה מ 50 מעלות ל 25 במאמץ!!!!!! כל הדיווח הזה הוא מאוד ראשוני אנחנ…

18. שלום, אני רוצה לקרר תכרטיס יותר טוב למטרות OC ואין לו קירור מתאים, יש איזה סיילנסר שאפשר לעשות לו מוד קטן והוא יתאים או סיילנסר לסדרה אחרת אבל מתאים? אם זה משנה הכרטיס של GB, תודה רבה לכל העוזרים אלי.

• 12 תגובות
    • 800 צפיות
  19. המפרט הוא כזה: מעבד Q6600 ספק Liberty 400, שני סטיקים של זיכרון 1GB OCZ, כרטיס 8800GT של פליט, לוח P35-DS3L של ג'יגהבייט. וכל שאר הרכיבים, כתוב במפרט שלי. אה והקירור למעבד הוא Spire SP507B7-U DiamondCool.. לא בדקתי את טמפ' המעבד במאמץ, אבל ברגיל זה 38,38,35,35 הכי נמוך שזה הגיע במנוחה זה 32,32,27,27 בערך. כרטיס המסך: מאוורר 33 אחוז: מנוחה- 40מעלות, מאמץ- 55 מעלות מאוורר 100אחוז: מנוחה- 32מעלות, מאמץ- 46מעלות כפי שתראו בתמונות, המארז דיי גדול, יש שם שני כוננים קשיחים האחד 250GB SATA והשני ATA 40GB ומאחוריהם במארז יש 3 סלוטים למאווררים 80מ"מ כאשר הם מסודרים במאונך, אבל יש שם בפועל רק שניים. בסלוט העליון והתחתון (באמצע ריק), הם מכניסים אוויר למארז. חוץ מזה, ניתן לראות א…

20. אז כך אין לי מפרט מיוחד לOc,אני לא חסיד גדול של התחום,אבל מסתבר שעם קצת רצון אפשר להוציא ממעבד טוב את הטוב ביותר גם עם לוח גיגהביט,חחחח אז כך העלתי רק ל 1.50V את המתח וקבלתי במבה של עליה 2700,לצערי בגלל שאני משתמש בfan המקורי,אי אפשר לעלות מעל זה,אבל תחשבו מה אפשר להשיג ב 1.60V+,חחחחחחחחחחחחח ואמרתי כבר שהמעבד שלי הוא משבוע טוב....... ;D

• 13 תגובות
    • 800 צפיות
  21. מה המצב אנשים ?.. אז ככה ... לאחי יש מחשב ישן (מי שרוצה, המפרט של המחשב שלו כתוב אצלי במפרט בצד) ועשיתי לו OC מ - 2.8 ל - 3.0 ... מעל 3.0 קיבלתי ריסטים אחרי כמה דקות במערכת ... יש לו לוח אם (Asus P4S800D-X) לא כל כך טוב ל - OC לפי מה שקראתי באינטרנט וכשעשיתי את ה - OC חיפשתי את האפשרויות של השינוי מתח לזכרונות, מעבד וכו' ולא מצאתי ... הגעתי לבאס של 143 למעבד ושיניתי את הבאס של הזכרונות ל - 200 . עכשיו יש לי כמה שאלות, אפשר להגיע איכשהו ל - OC יותר גבוה ?.. כשמורידים את הבאס של הזכרונות זה אומר שזה מאט אותם ?.. ז'תומרת אם נגיד לא הייתי משנה את הבאס ובכלל לא עושה OC ומשאיר את ההגדרות על סטוק, הזכרונות היו עובדים מהר יותר ?.. עכשיו בקשר ל - OC שהטכנאי עשה לי ... הוא שם לי ב…

• 8 תגובות
    • 800 צפיות
  22. שלום הרכבתי Hyper 48 של Cooler master על פרסקוט 3 ג'יגה עם בורד של ASUS P4P800 , למישהו בבקשה יש מושג איך אני משנה את המהירות של המאורר, מהירות המאורר קבועה ו עומדת על RPM1400, לא משנה מה הטמפרטורה של המעבד שמגיעה לי ל60 מעלות. את המאורר בעל חיבור 4 פינים חיברתי ישירות לבורד (כניסה של 3 פינים) בBIOS אין לי אפשרות לעלות את מהירות המאורר, אני אשמח לעזרה ,כי בינתיים הטמפרטורה בתוך הראש שלי מתחרה עם הפרסקוט.

• 7 תגובות
    • 800 צפיות
  23. Started by SubX,

להורדה -> שמירה בשם. התהליך: הפעלת הקירור במשך חצי שעה , בזמן הסרטון הקירור נותק ועם כל החום של הרדיאטור מלמטה אפשר לראות את הקרח שנמס וירד. כשהקירור נוסה על המחשב, הוא הוריד אותו לכ13 מעלות ב2200Mhz ו21 מעלות ב2750Mhz (מתח 1.7V). ב1800Mhz הטמפ' ירדה מתחת ל0 והיו בעיות קריאה של הטמפ' מהחיישן.

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  24. Started by shainov,

שלום לכולם, במחשב חדש של בן דוד שלי שאני מתקין עשיתי לו אובר ל3.0GHZ המפרט הוא: E6420 P5B ASUS 2GB CL4 GSKILL PK HD 250 WD YS ASUS LS DVDRW ומאוורר למעבד BIG TYPHOON VX מכוון על 70% בערך הבעיה היא שכאשר אני מפעיל ORTHOS למשך של 5 דקות בערך ויותר הASUS PC PROBE2 מתריע לי על טמפ' גבוהה. במנוחה הוא נמצא ב51 כאשר התדר עומד על 2.2 בערך ובמאמץ כשהתדר עולה ל3 הטמפ' עולה ל68-72 במאמץ מלא של ORTHOS האם הטמפ' בסדר או להוריד קצת אוברקלוק???והלוח אם עומד על 40 מעלות יציב..מארז של HEC 6A ושני AC עובדים על 2000RPM+-(אחד מוציא אחד מכניס)

• 13 תגובות
    • 800 צפיות

דיונים חדשים בפורומים