עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by eran256,

הציעו לי החלפה במעבד שלי E4300 תמורת E4400 בחינם, המצב שעכשיו אני עם E4300 בOC בערך ב3.2GHZ האם הE4400 יספק לי תוצאות טובות יותר באותו OC ? האם הוא התחמם באוהת מידה/יותר ? ובקיצרו האם זה עדיף ? (גם מבחינת המכפלה שלו שכרגע אני עם 9 בE4300 ובE4400 אין לי מושג מה המכפלה) תודה **טעות בפורום** נא להעביר לפורום OC וקירור תודה !

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  2. שלום השאלה שלי פשוטה אני רוצה לרכוש כרטיס 4850 עם אחד גיגה זיכרון והעניין הוא יותר קוסמטי עד כמה יעיל ה VAPOR -X החדש מול הקירור המקורי שניקרא קירור סטוק?? (שאגב מגיע עם הכרטיסים המקבילים המקצועיים) התכנון שלי הוא לא לשחק אלה להמיר את הכרטיס לכרטיס גרפי לעבודה עם תוכנת שירטוט ולא מעבר.לכן השאלה האם לקנות אותו עם קירור סטוק (שיותר יפה לדעתי - או לקנות אותו עם הקירור החדש.בהתחשב שאני לא אפעיל אותו כמו שהוא אמור לעבוד אל רק בדו מימד או תלת מימד אבל לא במשחקים.

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  3. יש לי PII 667MHZ בדקתי בביוס והטמפ' של המעבד היא: 43C-45C ושל המערכת 33C פלוס מינוס. הטמפ' גבוהות מידי ? מה כדאי לעשות בנידון ?, שמתי לב שעל המאורר שעל ההיטסניק יש הרבה אבק, האם ניקיון שלו יעזור במשהו ? והאם טמפ' גבוהות יכולות לגרום למחשב לעבוד באיטיות ?

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  4. Started by morbidangel,

שלום לכולם, אני קצת חדש בתחום, קראתי הרבה בפורום וחיפשתי מדריכים ופורומים אחרים בגוגל ולא קיבלתי תשובות מספקות. ברשותי מעבד ישן AMD 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB כרטיס מסך Sapphire HDy3650 DDR3 512 הורדתי ATITOOL 0.27 וכרגע התדרים הדיפולטיים הם: Core 722MHZ ו-Memory 693MHZ. קראתי שמישהו הצליח להעלות ל-CORE: 850Mhz MEM: 990Mhz. כשהעלתי את הcore ל-830 וMEM ל-900, בדיקת הארטיפקטים לא העלתה בעיה אבל כששמרתי ועשיתי Set Clock המסך די נתקע והחליף צבעים. א. איך אני אמור לבדוק באיזה תדרים הכרטיס יציב? ב. לא ראיתי אפשרות לקבוע את אחוזי המאוורר. למישהו יש עצות? תודה!

• 7 תגובות
    • 746 צפיות
  5. Started by Mr.Pepo,

שאלה נובית אבל אני לא מצליח לברר איך משתמשים בתוכנה הזאת מישהו יכול לעזור לי?

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  6. Started by yoav9,

אני רוצה לשלב שני ספקים במחשב... עכשיו יש רק בעיה אחת, פעם שעברה ששאלתי (לפני חצי שנה בערך) הביאו מין ציור כזה של ההזת חוטים וזה היה ממש מפחיד וגם אף אחד לא הסביר לי... אז וויתרתי, עכשיו אני שוב צריך... יש אפשרות לעשות חיבור שתי ספקים ללוח אם אחד בלי לשנות את כל סיווך החוטים בצורה מסובכת ומורכבת בצורה בלתי רגילה? ??? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  7. Started by NaorYfrach,

התחלתי טייפה לעשות אוברקלוק לכרטיס שלי . עשיתי את זה בעזרת הATITool0.26 . בתוכנה זה מראה לי שיפור מ600 Core ל650 , ושיפור מ720 Memory ל774 . באוורסט זה מראה לי טיפה אחרת בCore זה על 648 ובMemory אותו הדבר . בקיצור אוברקלוק של 8% עד עכשיו לפי האוורסט . מישהו עשה כבר גם אוברקלוק לכרטיס הזה עם קירור סטוק ויש לו המלצות נוספות בשבילי ? בקשר לטמפ' של הכרטיס כרגע היא על מנוחה עם 56 מעלות אחרי שהרכבתי מאוורר של זלמן VF700 שהיה מיועד לכרטיס מסך שלי על המארז באחד החורים וכיוונתי אותו לכרטיס והוא הוריד לי בערך 6 או 7 מעלות במנוחה של הכרטיס . מה דעתכם להמשיך לעשות לו כי אני מפחד שזה יקרוס כמו שקרה לי כמה פעמים כבר .

8. Started by shimmi1982,

אוקיי זה שזו תוכנה שמאמצת את המעבד אני יודע זה שהמעבד מתחמם אחושילינג עם התוכנה אני יודע זה שחובה אם עושים OC לבדוק יציבות של המעבד עם התוכנה אני יודע אבל איך- זה אני לא יודע האם מה שאני אמור לקבל מהתוכנה זה פשוט להפעיל אותה ולראות מה החום של המעבד? או שאני צריך לקבל תוצאות כלשהן? יש זמן לבדיקה? או שצריך לקחת סטופר ל12 שעות ואז לסגור אותה? כאילו הבדיקה מסתיימת עם תוצאות? או שאני צריך לסגור אותה? וזה בודק יציבות של מעבד איך- זה מרית אותה ואם המערכת לא קורסת אז הכל בסדר? או שזה נותן לי תוצאות שהמערכת לא יציבה? בנתיים כל פעם שהפעלתי זה פשוט חימם לי את המעבד אבל מעבר לזה לא ראיתי תוצאות או צשהו כזה- בקיצר-מהי הדרך הנכונה לעבוד עם PRIME 95 ?

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  9. Started by asili,

ברשתותי כרטיס מסך ATI RADEON 8500 64 MEG RETAIL ורציתי לדעת מה הטמפ שלו איך ניתן לדעת מה הטמפ?

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  10. Started by orel13orel,

מיועד ל 775 סוקט E8500 שאר המערכת היא מקומבינות ;D משאבת אקווריום רדיאטור של אופנוע מיכל מים שמיועד לדלק טיסנים

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  11. אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו

• 11 תגובות
    • 746 צפיות
  12. Started by Killer-Storm,

אז ככה מסומן לי temp1 temp hd temp2 temp3 עכשיו את ה2 ואת 1 ואת הכונן אני יודע...שזה הם...אבל ה3 אני לא יודע למה הוא שייך ולפעמים הטמפרטורה של ממש גבוהה ואני לא יודע למה זה שייך בבקשה תעזרו לי, בביוס יש לי רק מעבד ומערכת אבל בתוכנה מופיע לי ב3 משהו שאני לא יודע מה הוא.

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  13. קודם כל, שלום לכולם!!! אני מסתכל בנושאים השונים ומנסה לקבל את התמונה המלאה, אך לא כל כך מצליח. האם מישהו בפורום יכול להסביר בהרחבה ובפירוט מהו over clocking??? איך עושים את זה, האם זה מסוכן, איזה דרישות צריך ועוד... תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  14. אני התלבטתי איפה לשים את ההודעה כאן או בפורום 'מעבדים לוחות אם וזיכרונות' אם זה לא שייך לכאן אני מצטער להעביר עכשיו לשאלה: לא הבנתי איך זיכרונות מגבילים את המעבד באוברקלוק ולמשל מה ההבדל בין מעבד שהוא כבר במהירות של 2.8 ג"ה לבין מעבד שהוא 2.0 ג"ה והוא באוברקלוק ל 2.8 ג"ה למה אז הזיכרונות מגבילים? תודה מראש!

• 13 תגובות
    • 746 צפיות
  15. שלום, טוב זו הפעם השניה שאני רושם הודעה בנושא הזה את הפוסט הראשון אני לא מוצא גם אחרי שעשיתי עליו חיפוש כנראה שלא נקלט... אז ככה: יש לי בעיה מוזרה, אף תוכנה שהתקנתי אינה מצליחה לזהות את הטמפרטורה של אף רכיב במחשב, התקנתי כל תוכנה אפשרית, בעבר EVEREST היה מזהה את הטמפרטורה בלי בעיה. כבר מעל לחודשיים אני לא מצליח לראות את הטמפרטורה, יש לציין שבביוס אני כן רואה. לוח האם שלי אם זה משנה זה PT880. כן ענתיקה.... יש למישהו הצעות?

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  16. שלום. המערכת: AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz ASUS - M4N68T-M V2 G. Skill 8GB 1333MHz GTX 560 Ti Corsair H50 הגעתי - בשעה טובה (ואך ורק בעזרת חברי הפורום! - ועל כך תודה) למהירות שעון של 3764Mhz. לא רע. במהירות זאת (שעברה בדיקת יציבות של 8 שעות על ידי Prime95), הנתונים הם כאלה: כאשר העלתי את ה FSB ל 240 (ניסיון להמהיר עוד יותר - ויש לומר, זה רק בשביל הספורט והלימוד), המערכת קרסה (אפילו ווינדוס לא עולה). השאלה שלי היא כזאת: האם זהו המעבד שהגיע לקצה גבול היכולת, או אולי הזכרון, או אולי בכלל יש להוסיף מתח? איך יודעים מהו הגורם לאי-היציבות? וכמו תמיד - תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  17. Started by hagay21,

חברי רכש לא מזמן מחשב חדש השתעשענו ברעיון של oc אבל ההשקה בקירור מים שלצערינו משתנה ממעבד למעבד מאבדת את ערכה ממחשב למחשב אז פתרנו את הבעייה בקירור אולטימטיבי ברשותו של חברי היה מיני מקרר קטן עשינו חור בצד המקרר (טמפ מקרר על 10 מעלות) הוספנו מאורר 60 ממ שידחוף את האויר מן המקרר למחשב העברו את האויר בצינור מזגנים מבודד ואטמנו את המחשב לגמריי כל הניסיון שלהלן בוצע על מחשב יחסית ישן (פנטיום II) בגלל כל הסברות של הליך העיבוי וכו נתנו למחשב לרוץ מס ימים. להלן התיאורייה : קיבולת המקרר כ 15 ליטרים תכולת המחשב כ 5 ליטרים טמפ מקרר 10 מעלות הכפלת נפח הקירור ב 0.5 העלתה את יחס הקירור בהשווה לנפח ל 15 מעלות טמפ מחשב צנחה מ 50 מעלות ל 25 במאמץ!!!!!! כל הדיווח הזה הוא מאוד ראשוני אנחנ…

18. Started by puki,

יש לי מחשב חדש AMD64 עם לוח MSI K8N, הרצתי PRIME95 למשך כמה שעות, הוא הגיע ל-35 מעלות באמצע היום ללא מזגן. הקריאה היא מהצג LCD על המארז. האם זה הגיוני ? איזה טמפרטורה מוצגת על המארז בד"כ ? כמה אמור להיות מנסיון של אחרים ? זה נראה לי נמוך מדי (טוב מדי מכדי להיות נכון...)

• 8 תגובות
    • 746 צפיות
  19. Started by GOVNER_T.S.Y,

1st. allow me to apologize for my awefull english, i've just installed some experminetal windows and i dont have hebrew support. just b4 i installed the windows o/s i opened my computer case just to clean the dust that got accumilated there with the vacum cleaner :> and when i touched the vid card it was so hot i removed my hand immidetally , anyways i dled gpu-z , and the gpu temp- 87 and pcb is 80 i assume that i need to replace the the fan on my card , but i never had done it before , oh and i forgot to mention the card is 9800xt 256 , i dont want to invest money on this computer since im planning to get a new one . on the other hand i dont want to kill this one …

• 6 תגובות
    • 746 צפיות
  20. יש לי כרטיס מסך מדגם PX6600 TD של leadtek. המאוורר הרעיש אז נניקיתי עם לחץ אויר וניסיתי לשמן בלי לפתוח תא ההברגות והוא המשיך להרעיש (לא היה לי מברג שהצלחתי להוציא איתו את המאוורר). בכל מקרה זה הרעיש וביאס אותי אז חשבתי להרטיט קצת את המאוור עם עט. אבל לאחר כמה זמן הוא התחיל להסתובב בצורה מקרטעת בסיבובים מאוד איטיים. כלומר ממש רק תזוזה איטית. בחנות היה להם הכי זול גוף קירור כלשהו של arctic. הוא אמר לי שאני צריך לחבר את זה ללוח אם. אבל כאשר הרכבתי בבית לא היה חיבור לזה. ובכרטיס מסך זה חיבור לא תואם. הלכחתי יום אחר שוב לחנות ושמו לי שם מתאם שמחבר את זה ישר לחיבורי חשמל הגדולים. כאשר הגעתי הביתה ראיתי שהמאוורר נותן תנופה לשנייה ועוצר ל5 שניות כל הזמן. בטלפון הם אמרו שזה מאוורר…

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  21. קניתי את ה HTPC הזה בחנות הנ"ל http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=240_409&products_id=12393 שידרגתי קצת אבל לא משהוא קיצוני. המחשב פשוט רועש ! אפילו אם אני צופה בסרט בווליום יחסית חזק אני עדין יכול לשמוע את האוושה העמומה של המאוררים. מה אתם מציעים ? תודה

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  22. Started by Evil_Mind,

שלום לכולם... יש לי שאלה\בעיה, תגידרו איך שבא לכם... הקירור שיש לי הוא הDP-101 על מעבד 2100+ והטמפ' הממוצעת היא בערך 50 מעלות! זה נראה לי יחסית די הרבה לא? טמפ' המארז היא בערך 30... בהתחלה השתמשתי בגריז טרמי שבא עם הDP אבל לפני כמה זמן החלפתי אותו בננוטרמ בלו 2 ונראה לי שזה דווקא העלה את הטמפ'... מה דעתכם? , למישהו יש נסיון בעניין? או בכלל עם הDP-101 ? בהשראה מהדגם החדש אני רוצה לנסות לשים עליו מאוורר גם מצד שני...אבל אין שום אמצעים לתפוס אותו..אולי חוץ מלתקוע במארז איכשהו כך שיגיע אליו...שוב,רעיונות?... תודה!

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  23. Started by Walter Samuel,

שלום לכולם, אני אשמח אם תסבירו לי מה פירוש המושג הבא: Water Coolant ומה ההבדל בינו לבין זה: http://www.voyeurmods.com/index.php?action=item&id=1654&prevaction=category&previd=2&prevstart=0 תודה

24. כאייקון, באיזור ההתרעות ליד השעון, ושלא תשקול הרבה?

• 12 תגובות
    • 745 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.