עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by morbidangel,

שלום לכולם, אני קצת חדש בתחום, קראתי הרבה בפורום וחיפשתי מדריכים ופורומים אחרים בגוגל ולא קיבלתי תשובות מספקות. ברשותי מעבד ישן AMD 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB כרטיס מסך Sapphire HDy3650 DDR3 512 הורדתי ATITOOL 0.27 וכרגע התדרים הדיפולטיים הם: Core 722MHZ ו-Memory 693MHZ. קראתי שמישהו הצליח להעלות ל-CORE: 850Mhz MEM: 990Mhz. כשהעלתי את הcore ל-830 וMEM ל-900, בדיקת הארטיפקטים לא העלתה בעיה אבל כששמרתי ועשיתי Set Clock המסך די נתקע והחליף צבעים. א. איך אני אמור לבדוק באיזה תדרים הכרטיס יציב? ב. לא ראיתי אפשרות לקבוע את אחוזי המאוורר. למישהו יש עצות? תודה!

• 7 תגובות
    • 769 צפיות
  2. Started by !_Evil_!,

הזמנתי אותו יש לי פנטיום 4 3000 פרסקוט. הוא יתן תוצאות קירור טובות? אני יחבר עליו גם מאוורר לגוף קירור

• 6 תגובות
    • 769 צפיות
  3. Started by asmon,

My AMD 3800X2 temp after i finished playing oblivion is around 36c which i think is low for AMD, isn't it? I am using the cooler which came with the cpu. is it suppost to be so low or something is not working right?

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  4. Started by Mishmish,

שלום לכולם ! אני לא מבין בקירור לזכרונות . . . . אבל אני מעוניין לקנות . פשוט אני לא יודע איזה ! אם יש משהו שיכול לעזור אני אודה לו . נ.ב. : שיהיה הקירור לזכרונות הכי טוב שאפשר !

• 12 תגובות
    • 769 צפיות
  5. Started by kinglol,

שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת גוף הקירור שיעשה את העבודה הכי טוב... פרסקוט 3.2 60 במנוחה 67-71 במאמץ (שנה שעברה שהמחשב עוד היה חדש הייתה תקלה עם החיבור של המאוורר ומעבד+לוח אם הלכו לי..) אני בינתיים חשבתי על הגוף הזה GIGABYTE - GH-PCU32-VH... שווה להשקיע בו את ה-215 שקל? או שיש משהו שיתן ביצועים טובים יותר במחיר הזה? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  6. Started by matizami,

בזמן האחרון המחשב שלי רועש . אני יכול אפילו לשמוע אותו במסדרון אם אין רעש בבית. פעם הוא היה ממש שקט שאפילו שהייתי מכבה אותו, לא הייתי בטוח שהוא מכובה כי פשוט לא היה רעש ממנו. ניקיתי את המאוורים בעזרת שואב אבק. אחרי שניקיתי, אחד המאוורים עשה רעש ממש חזק כאילו איזה טרקטור קטן מתרוצץ לי במחשב. בנתיים ניתקתי אותו כי אני לא יודע מה לעשות. חוץ ממנו עדיין יש רעש מהמחשב. אני לא יודע אם זה קשור לפה, אבל מדי פעם יש רעש מהארדיסק כאילו מתקינים משהו, או עושים איזה פעולה כמו פתיחת וינראר, וזה למרות שאין שימוש במחשב, או לפחות שימוש שמצריך עבדוה מאומצת של הארדיסק.

• 6 תגובות
    • 769 צפיות
  7. קניתי לאחרונה מחשב חדש.. אחרי כל ההתקנות והדברים החשובים, הורדתי את תוכנת EVEREST כדי לבדוק טמפ' ופרטים על המערכת.. וסתם עיינתי לי שם.. הבעיה היא, שראיתי שהזכרונות שלי רשומים שם כ667 ולא כ800 כמו שביקשתי בחנות. הזכרונות הם של קינגסטון, ואמורים להיות HYPER-X.. לא כתוב שם הדגם, רק שזה שלהם. (פתחתי את המארז וראיתי שהם KHX6400D2/1G - וכתוב באתר שלהם שהם באמת 800) למה הם עובדים ככה ? איך אפשר לגרום להם לעבוד כמו שהם אמורים ? אני לא מתכוון להוציא מהם את המיץ באוברקלוק. רק לקבל את מה ששילמתי עליו, לא יותר ולא פחות. הלוח שלי הוא evga 680i והמעבד הוא E6600 שאלתי גם בפורום לוחות, מעבדים וזכרונות. אבל שם אף אחד לא הואיל בטובו לעזור לי. תהיתי אם אתם תרצו. אני מצטער אם זה לא בדיוק קשו…

• 11 תגובות
    • 769 צפיות
  8. Started by solaric,

קניתי 2500k + mugen 2 ועשיתי לו OC ל4.3, כרגע אני לא זקוק לכוח עיבוד שכזה לכן ביטלתי את הOC. עכשיו המארז שלי מרעיש נורא, אפילו עם אוזניות ניתן לשמוע חלק מהרעש, העניין זה שאני פותח אותו והכל מסתובב חלק ואין רעש של משהו דפוק, פשוט רעש עמום אך חזק ואני חושד שהוא יוצא מהmugen 2, הבנתי שבתפעול נכון הmugen 2 יכול להיות שקט במיוחד אז נכנסתי להגדרות בביוס (לוח אם p67 ud3 b3 של gigabyte) ושמתי בהגדרות על PWG ובהגדרות של המאוורר מעבד על silent שזה שינה את הערך שם ל1.0 במקום 1.7 בPWG. העניין זה שאני עדיין שומע את הרעש המציק, האם יכול להיות שזה המארז? יש לי lancool k56 שבאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו והוא בנוי טוב שומר על טמפרטורות נמוכות אבל הרעש באמת חזק מעבר לרמה של 7/10.

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  9. ??? תודה.. עריכה: מבחינת קירור אוויר..לא גז ולא מים.

• 10 תגובות
    • 769 צפיות
  10. Started by dell,

שלום לכולם. אני חדש בתחום, יש לי שתי תוכנות לבדיקת טמפרטורה וכול אחד אומרת משהוא אחר. מה נכון.? והעם הטמפרטורה של המחשב נורמלית..? תודה רבה.. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 769 צפיות
  11. אני רוצה לעשות לו oc ויש לי הכל פלופי cd-rom הכל מה אני עושה הלאה מעדכן ביוס?

• 10 תגובות
    • 769 צפיות
  12. Started by yaron2009,

שלום. המפרט הנוכחי שלי הוא: לוח אם: MSI 945GM3-F מעבד: E2140. זיכרון: 1G 533 כרטיס מסך: MSI R4830 ספק: HEC 500W. מאחר ולוח האם ישן ותומך בעד 2G זיכרון ב 667 MHZ אני שוקל להחליף ללוח אם אחר ואז לבצע OC למעבד. הרעיון הוא לעשות מה שאפשר עם הקירור הנוכחי כי אם אני מתחיל להוציא כסף על קירור אני כבר אחליף מחשב (ואני לא ממש רוצה). השאלות שלי הן: האם אפשר וכדאי לעסות OC עם המפרט הנוכחי? ולכמה אוכל להגיע בערך? במידה ואני מחליף MB, איזה מומלץ (הכי זול שאפשר)?

• 10 תגובות
    • 769 צפיות
  13. יש לי בביוס אפשרות בלשונית של הOC מין PCIE משהוא שכתוב שם 100 מה זה עושה ?אם אני מעלה היה יכולת OC טובה יותר לכרטיס? ויש גם בלוח אם אפשרות לעלות מתח לצ'יפסט מה זה נותן? ומה התדר ליבה והזיכרון של 4870.

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  14. להקליק פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=351241.msg3035767#msg3035767

• 9 תגובות
    • 769 צפיות
  15. תוכן ההודעה מדבר על זה שהמחשב כבה כתוצאה מחימום יתר של המעבד. כאשר אני מפעיל את המחשב ישנם שני ציפצופים העניין הוא שהמאוורר של המעבד עובד וצלעות הקירור אפילו לא חמות. יש למישהוא הסבר? תודה לוח אם: intel frostburg dg33fbc מעבד :intel core 2 dou e6550

• 6 תגובות
    • 769 צפיות
  16. Started by chook_rl,

האם זה נורמלי? הלוח הוא של ABIT, ויש לי אפשרות לשחק עם המאוורר וכו'.. במנוחה הוא נמצא באיזור ה 50 מעלות, האם זה נורמלי?

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  17. Started by puki,

יש לי מחשב חדש AMD64 עם לוח MSI K8N, הרצתי PRIME95 למשך כמה שעות, הוא הגיע ל-35 מעלות באמצע היום ללא מזגן. הקריאה היא מהצג LCD על המארז. האם זה הגיוני ? איזה טמפרטורה מוצגת על המארז בד"כ ? כמה אמור להיות מנסיון של אחרים ? זה נראה לי נמוך מדי (טוב מדי מכדי להיות נכון...)

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  18. אתמול הרכבתי עבור חבר מערכת Xp 2500+ עם לוח לידטק Nforce 2 מדגם ישן ושמתי לב כי ביצועי הזיכרון שלו תחת סנדרה טובים יותר משלי למרות שאני תחת בס של 200 לעומת 190 שהרצתי אצלו. בנוסף תזמוני הזיכרון שלי טובים יותר (6332 לעומת 6332.5). החלטתי לחקור את הבעיה. בהתחלה חשבתי שאולי הזיכרונות לא מזוהים כ Dual channele אבל בדיקה בזמן הפוסט העלתה שהלוח דווקא עובד ב Dual. קראתי את המדריך למשתמש וגיליתי שקיימת אופציה בביוס תחת תפריט Soft mod שנקראת CPU Interface כבריררת מחדל האופציה הזאת מבוטלת (Disabled) בביוס יש הסבר ש Disabled משמש על מנת להשיג מקסימום יציבות ו Enabled משתמש בתזמוני Over clocking. העברתי את האופציה ל Enableed והניקוד לזיכרון בסנדרה עלה ב 240 נקודות - כ 10% תוספת, גם …

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  19. Started by RenTex,

טוב אז כמו שאמרתם לי לעשות עשיתי : multiplier 8 CPU FREQUENCY 400 MHZ SPREAD SPETRUM CPU DISABLE SPREAD SPETRUM PCIE DISABLE PCIE FREQUENCY 100 C1E DISABLED DRAM FREQUENCY DDR2 800 CPU VOLTAGE 1.2375 בעצם קבעתי את ה CPU VOLTAGE על המצב שהוא היה עליו : 1.232 .. אז זה היחיד שהתאים באפשרויות שם ... מה שלא מצאתי זה EIST .. חיפשתי בכל מקום .. בכל מקרה הווינדוס לא עלה ... והטמפ' הייתה 35-34 מעלות .. אבל מחר אני קונה 2 מאווררי Thermaltake 12 סמ' 1900RPM חזקים יעשו את העבודה .. =] אני עם Big typhoon VX זה הכל ... תודה לעוזרים .. אני כרגע על מצב רגיל בלי OC כי הויינדוס לא עולה לי ...

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  20. Started by avivboker,

קניתי מעבד E6600 בעל תכונות אלו: 2400 מהירות מעבד FSB 1066 מטמון 4096 כמובן 64 ביט וליבה כפולה עכשיו שאלתי היא עד כמה אני כול להביא אותו באוברקלוק וכמה זה מסוכן או מסובך לעשות דבר כזה (אוברקלוק כי אף פעם לא עשיתי) כמה ידע או ניסיון צריך ליפני שעושים את זה ומה אם יש מה הנזק שניגרם למעבד לתווך הארוך אם בכלל?

21. Started by DuDsAn,

אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד שלי.... אבל בכל הכנות אין לי שמץ של מושג איך... התחלתי לקרוא מאמרים אבל הכל סינית.. פעם אחרונה שניסתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך , שרפתי אותו. יש לי שאלה קצת מוזרה... אני גר בהרצליה... האם יש משהו שיכול לעזור לי פיזית עם האוברקלוק? הייתי מאוד שמח לכך תודה לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  22. Started by s1nus,

אוקיי אז אני בונה מארז, אני יודע שבדרך כלל אחד מוציא אחד מכניס מספיק אבל החלקים שמצאתי מאפשרים לי לבנות את המארז בדרך אחת, הנה ככה זה יראה בסופו של דבר http://img160.imageshack.us/img160/7739/888835ey.jpg אוקי אז ככה, בחלק התחתון של הקופסא יש 2 מלבנים אפורים, הם מייצגים 2 מגירות בכל מגירה יש 2 מאווררים של 170 מ"מ, (כן, 170) בסך הכל יוצא שיש ברצפה של המארז 4 מאווררי 170 מ"מ המאווררים זורקים את האוויר למעלה. בקומה העליונה יושב הלוח אם, על רשת, ככה שהמאווררים יזרקו את האוויר לגב של הלוח אם, והאוויר הקר יעבור דרך הרשת וימלא את החלל (אני מאוד מקווה) עוד מאוורר 170 מ"מ ישב בגג המארז, מוציא אוויר, שיוציא את האוויר החם . חשוב לציין שהמאווררים הם מאווררים רצחניים עם להבי מתכת (לא …

• 10 תגובות
    • 769 צפיות
  23. Started by Evil_Mind,

שלום לכולם... יש לי שאלה\בעיה, תגידרו איך שבא לכם... הקירור שיש לי הוא הDP-101 על מעבד 2100+ והטמפ' הממוצעת היא בערך 50 מעלות! זה נראה לי יחסית די הרבה לא? טמפ' המארז היא בערך 30... בהתחלה השתמשתי בגריז טרמי שבא עם הDP אבל לפני כמה זמן החלפתי אותו בננוטרמ בלו 2 ונראה לי שזה דווקא העלה את הטמפ'... מה דעתכם? , למישהו יש נסיון בעניין? או בכלל עם הDP-101 ? בהשראה מהדגם החדש אני רוצה לנסות לשים עליו מאוורר גם מצד שני...אבל אין שום אמצעים לתפוס אותו..אולי חוץ מלתקוע במארז איכשהו כך שיגיע אליו...שוב,רעיונות?... תודה!

• 9 תגובות
    • 769 צפיות
  24. שלום רב לחברי הפורום, גם השנה תתקיים תחרות האוברקלוקינג הארצית אשר נושאת פרסים בשווי אלפי שקלים. בואו והוכיחו לכולנו שביכולתכם למתוח את גבולות החומרה שלכם ותצאו גם עם פרסים שווים! לכבוד חודש OCtober ב-HWzone נפתח פורום מיוחד: http://hwzone.co.il/community/index.php?board=99.0 שימו לב לחוקים ולעמוד ההרשמה.

• 0 תגובות
    • 768 צפיות

דיונים חדשים בפורומים