עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום , ברשותי שניי סלוטים של זכרונות של חברת GEIL http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=35 על המפרט שלהם רשום כפי שאתם יכולים לראות את התיזמונים הבאים : 2.5-3-3-6 בעיקרון הבעיה שלי היא שכשאני מגדיר בביוס את התיזמונים שלהם אני מקבל חוסר יציבות במחשב וכשאני אומר חוסר יציבות אני מתכוון למהירות תגובה לא אחיד ואיטי + חלונות עולים לאט ולפעמים וינדוס לא עולה (וגם הודעות שגיאה מסויימת בעת הטעינה). בביוס כרגע הם מוגדרים על "AUTO" וב-EVERSET רשום שהם על 2.5-4-4-8 (חשוב להזכיר שאני ב-T2) זה בהחלט הניסיון האחרון שלי לשאוב ממכם עזרה בנוגע לתיזמונים שכן דיברתי על זה המון את הלוח שלי אפשר לראות במפרט ואני מאמין שעם רצון טוב אני יצליח לתזמן אותם כמו שצריך ואף לשים אותם על T…

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  2. לפני כ שבועיים היה פה דיון בנוגע לכל מיני חברות של חלקיי מחשב ומי היבואן שלהם. בדיון הוזכר היבטאן אזטק ואני המלצתי לקנות ממנו כי החברה במצב לא טוב ואחריות שלהם לגבי מעבדי AMD לא כפי שהייתה קודם. אז הנה מצאתי את הE-MAIL שקיבלתי מאזטק לגבי האחריות: ""לקוחות אזטק: לצערנו אנו נאלצים להקשיח את מדיניות החלפת מעבדי AMD בחברתנו לאור הנחיות חד משמעיות מצד היצרן. מעבדים שלא יתקבלו הינם מעבדים ש"טופלו" שלא ע"י היצרן (שרידי הלחמות על הרגליים ו/או על רכיבים אחרים במעבד), מעבד סדוק או לא שלם כפי שיצא מבית-החרושת, מעבד בעל רגל עקומה או שבורה, מעבד שרוף באופן שניתן לזהותו כשרוף בעין בלתי מזויינת, מעבד שניכר שלא היתה שכבת חומר מקשר בינו לבין המאוורר, מעבד שהחומר המקשר שעליו הינו תערובת…

• 5 תגובות
    • 804 צפיות
  3. Started by ExploiT,

שלום כולם קראתי הרבה מדריכים פה בפורום וגם כן אני מבין מאוד טוב באוברקלוקינג רק שאלת המליון דולר! הרי היצרן לא סתם קבע את המהירות של המעבד\כרטיס מסך למהירות x ועצם זה שאנחנחו מעלים את המהירות אנחנו פוגעים בכרטיס \ מעבד למשל קחו מדף ברזל שאמור להחזיק 3 טונות שימו עליו 4 טונות תעקמו אותו ותקצרו את אורך החיים שלו כלומר חוזק החומר ככה זה גם עם מעבד שעובר אוברקלוק לא? ראיתי שמישהו אמר שזה מקצר משמעותית את חיי המעבד כי הסילקון בשבב נמס מהחום האם זה נכון? האם זה באמת מקצר את חיי המעבד\כרטיס מסך אפילו עם קרור קטלני?

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  4. Started by MAOR,

יש לי שתי מחשבים בחדר ........ אחד מהם הוא סלרון 3 800 אם לוח וכרטיס מסך של חברת ASUS יש לי בו 2 מאווררים אחד מתחת לספק ואחד מתחת להארד דיסק וכמובן את המאוורר של הספק .... החום לפי דעתי מאוד גבוהה (בדקתי אם תוכנה Pc Probe) Full Load הוא הגיע לי ל - 70 שהוא לא עושה כלום הוא עומד יציב על - 40 זה נחשב חם ? עכשיו בדקתי את המעלות (במצב מנוחה) אם התוכנה SpeedFan .... והיא הבאיה לי את אותם תוצאות ! 42 מעלות מנוחה ! http://www.baboom.co.il/forum/Uploads/IsraeliHacker -2002819235552-NotWorking.jpg אם אפשר אני צריך תוכנה שגורמת למחשב לעבוד ב - FULL LOAD ... אני רוצה לראות את הטמפרטורה במצב הזה

• 5 תגובות
    • 804 צפיות
  5. Started by Ran B,

בתוכנה LCD Smartie 5.2 יש אפשרות להראות באיזה סרבר אתה משחק על התצוגה..אבל זה לא עובד לי או שלא הגדרתי את זה נכון..כי זה די מוסבך הסקריפטים שם.. למישהו יש תוכנה לשליטה על הLCD שיכולה להראות לי על הצג את האי פי של הסרבר שם הסרבר נגלל..ואולי עוד פרטים.. לסרברים של CS או מישהו יכול להדריך אותך איך לעשות את זה עם התוכנה LCD Smartie 5.2 כי נראה לי יש את האפשרות שם הם אומרים נראה לי שצריך גם להשתמש בתוכנה נראה לי Qstat משהו כזה..לא כל כך הבנתי.. יש מישהו שיכול לעזור לי בבקשה. תודה, רן.. זה בסדר אחרי שניסיתי הרבה הסתדרתי אם משהו חילופי.. אז אם אני מוחק את ההודעה זה ימחק גם את התארד?

• 10 תגובות
    • 804 צפיות
  6. http://www.benchtest.com/heat_pipe1.html קראתי ואהבתי מאוד מאוד :ylsuper: אזרחי הפורום היקרים !! תיקראו :book: ותחכימו . אם תלכו בדרך הבונה, תגיעו רחוק ... או שלא במקרה שלי זה .. :jump1:

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  7. שלום אני צריך גוף קירור שיקרר בצורה מקסימלית! את המעבד "core i7" ושיהיה שקט! ועוד גוף קירר שיקרר את הכרטיס מסך "GeForce GTX 295" בצורה מקסימלית! ושקטה! חשוב לי שהם יהיו איכותיים מאוד! ובתקציב של עד 1000 ש"ח לשניים! אתם מכירים?

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  8. במחשב ישן התקלקל המאוורר אני צריך המלצה לקירור למעבד amd athlon xp 2600 ובנוסף משחה טרמית טובה כל זה ב לא יותר מ150 שח ואשמח לדעת איזה סוקט זו[br]פורסם בתאריך: 4.07.2008 בשעה 13:17:10 סליחה על ההקפצה אבל זה דחוף[br]פורסם בתאריך: 4.07.2008 בשעה 18:21:15בבקשה

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  9. Started by Yehazkel,

שלום אני רוצה בבקשה למי שיש מדריך לעשות הארה למארז באמצעות לדים בעברית כי פשוט יש לי לדים אני רוצה לעשות הארה ואין לי מושג פשוט איך. תודה

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  10. Started by מווו,

אין לי ממש מושג... תודה...

11. Started by gonoz,

מה החשיבות של שמירת המחשב נקי (מאבק) ושמעתי שהכי טוב לנקות עם אוויר דחוס האם להיפוך הכיוון של שואב אבק שיוציא אוויר יש אותו אפקט או שזה יכול להרוס ??

• 10 תגובות
    • 804 צפיות
  12. תראו יש לי פנטיום 3 450 מגה הרץ כרטיס מסך ג'יפורס 4 440 MX 64 MB ו- 256 מגה רם !! רציני לדעת כמה טמפ' המחשב שלי צריך להיות ואיך אני בודק !?

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  13. Started by swisaman,

היי, אני זקוק להמלצה לשני מאווררים שיהיו מחוברים למוגן 2 שלי,תקציב של 50 ש"ח לכל אחד בערך,רצוי שיהיו כמה שיותר שקטים. מKSP אם אפשר. על הדרך יש לי שאלה,לא אמורה להיות בעיה לחבר את הכול בלי להוציא את המוגן והלוח מהמארז,נכון?+איפה אני יכול למצוא אזיקונים למוגן 2? נגמרו לי היציאות של המאווררים בלוח,איך אני אמור לחבר את המאוורר לספק?אני אקבל קבל שמתחבר למולקס או משהוא ?

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  14. אז ככה, החלטתי לחסוך לכם בת'רדים מרובים ולשאול את השאלות בת'רד אחד בקשר למשאבה *האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים של 2 המשאבות הבאות? 1250...Centrifugal pump Pump output 1200 l/h 264 lmp. gal./h. 7317 U.S. gal./h. Delivery head 2,00 m/wat.col. 6 ft. 7 in./wat.col. Power consumption 28 W Hose connection (suction side) Ø17mm (3/4") Hose connection (pressure side) Ø13mm (1/2") Dimensions: lenght x width x height 180 x 95 x 120 7.1 x 3.8 x 4.7 in. 1060...Centrifugal pump Pump output 2280 l/h 502 lmp. gal./h. 602 U.S. gal./h. Delivery head 3,10 m/wat.col. 10 ft. 2 in./wat.col. Power consumption 50 W Hose connection (suction…

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  15. אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו. מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ. חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  16. Started by Guarding angel,

היי יש לי נייד ACER 5520G עם מעבד TK55 1.8GHZ אני מעוניין לבצע בו C@ אך אינני יודע איך בביוס שלי אין אפשרות של C@ כלל. הבנתי שבכדי לבצע אוברקלוקינג צריך לבצע downvolting למעבד,איך עושים? אני מעוניין לבצע C@ לפני שהRM 70 שהזמנתי יגיע אשמח לעזרה

• 5 תגובות
    • 804 צפיות
  17. היי חבר'ס, ממצב? התחלתי לשחק עכשיו ב Command & Conquer 3 Tiberium Wars והייתי ממש שמח לשחק בו בהגדרות גראפיקה שהן לא ה DEFAULTS בלי שהוא יהיה איטי(כשמתי הכל על מקסימום הוא ניהיה איטי מאוד...) הנה המפרט של המחשב שלי, אשמח לעזרה AMD ATHLON 2800+ RADEON 9800 PRO 1 GIGA RAM אני לא יודע איך לברר מה הלוח אם שלי אבל אני יודע שהוא של EPOX, אני גם לא יודע איך לברר דגם יותר מדוייק של המעבד, הזיכרון, והכ.מסך, אז אם יש איזה תוכנה כזאת או מקום להסתכל במחשב שהוא לא המנהל התקנים אז תגידו שאני אוכל לתת מידע יותר מדוייק. תודה מראש, עופר

• 11 תגובות
    • 804 צפיות
  18. Started by eliau21071981,

הגעתי להחלטה לאחר התנסות במשחק crysis ואכזבה לעשות o.c למעבד וזכרונות אני צריך את עזרתכם אנשים יקרים כדיי להגיע למטרה הזאת אתם תקוותי היחידה ברשותי יש לוח MSI P35 NEO מעבד DualCore Intel Core 2 Duo E6600, 2400 MHz 9 x 267 זכרונות 3X1GB 1066MHz ספק כוח 500W לא יודע איזו חברה ארדיסקים 2 SATA 320GB 16MB WD IDE 160GB WD 8MB כרטיס מסך GF8800GTS 320MB 256BIT דרך אגב רמת הקירור של המעבד טובה מאוד ללא מאמץ לא עובר את ה 20טמפ במאמץ לא עובר את ה 30טמפ זהו נראה אם שכחתי משהו להוסיף אז תגידו לי אני יוסיף אני גם יעלה תמונות מהביוס שיהיה יותר קל להדריך אם תסבירו לי איך אפשר לעלות פה תמונות

• 5 תגובות
    • 804 צפיות
  19. יש לי VOODO 3 ובא לי להרוס אותו עם איזה אוברקלוק טוב איך אני יכול לעשות לדבר הזה אוברקלוק (תוכנה,חומרה או כל אמצעי אחר שאני יכול לעשות איתו אוברקלוק) בתודה עידן אשכנזי

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  20. Started by ^GunX^,

היי לכולם , יש לי מעבד AMD athlon xp 2500 ולוח אם של epox 8rda3i , הגוף קירור סטוק, ומארז עם 3 מאווררים 1 מאחורה ליד המעבד מוציא ו2 מקדימה מכניסים. אחרי ששמתי את ה2 מקדימה , הטמפרטורהירדה במעלה אחת כשהמעבד במנוחה, עכשיו הוא על 49-50 במנוחה , למישהו יש רעיון איך אני יכול לשפר את הטמפרטורה ? ? ד"א עשיתי משהו לזיכרונות שניתי את המגהרץ שלהם מ333 ל400 כמו שהם אמורים להיות , אולי זה השפיע ? תודה.

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  21. קראתי את הכתבה ב- HEXUS לא הבנתי משהו, ואשמח אם מישהו ישפוך אור על הנושא. ואני אסביר: במעבד את'לון "רגיל" אם המכפלה של המעבד נעולה, אזי צריך להעלות את מהירות הזיכרונות, לצורך העניין - את הבאס, עד לכמה שהמעבד\זיכרונות יכולים. כלומר, אם המכפלה שלו נעולה על 10, ואני רוצה להשיג 2500 מגה הרץ אני צריך להעלות את הבאס, ואפקטיבית גם את מהירות הזיכרונות ל 250 מה"צ . ואת זה ניתן להשיג בשתי דרכים: 1. לקחת זיכרון שמראש יצא לשוק כ DDR500 2. לקחת DDR400 עם תיזמונים הדוקים, ולשחרר אותם תוך כדי העלאת המהירות עד ל DDR500 כלומר 250 מגה הרץ. עכשיו, קראתי את הכתבה על ה OC של ליבת הוניס, ולא הבנתי, הנה ציטוט: External clock (HTT link) overclocking was undertaken by dropping the HT frequency t…

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  22. Started by Inertia,

מעולם לא עשיתי OC אבל קראתי קצת ואני מבין את המשמעות ואת כל התיאוריה אבל יש לי כמה שאלות: 1) איך בפועל עושים את זה? איפה אני משנה את הבאס? האם חייב דרך הביוס או שיש דרך פשוטה יותר עם תוכנה בווינדוס? 2) איזו תוכנה הכי מומלצת לבדיקת טמפ' וכדומה? 3) האם אפשר לעשות OC ללא העלאת מתחים? איפה זה מגביל אותי? והאם ניתן לעשות נזק בדרך זו? 4) האם OC לבאס משפיע גם על כרטיס המסך או שזה משהו שצריך להתעסק איתו בנפרד? אודה מאוד לכל מי שיתרום מהידע הרב שרץ פה בפורומים.

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by House M.D.,

אני מעוניין לקנות משחה טרמית חדשה, מצאתי משחה GELID GC-2 שנראית ממש טובה וקראתי עליה ביקורות טובות. האם היא משחה טובה או שכדאי לקנות משהו אחר? בארץ לא מצאתי אותה אבל מצאתי ב EBAY. היא עולה 6$ + 5$ משלוח לישראל שזה בערך 42 ש"ח. שווה?

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  24. אז ככה הבאנו תמחשב לחבר של אח שלי שהוא טכנאי במקרא ואמר שלא נשרף כלום רק הסלוט ולא יודע זה מוזר לי כי שאני שמתי את הסטיק בסלוט השני המחשב עדיין לא עלה אז הטכנאי איפס את ההגדרות ואין יותר OC אני אני רוצה לדעת איך זה נשרף ? מזה שהעלתי את התדר או מזה שהעלתי את המתח ל +0.5 כי אני רוצה לעשות OC להגיע אפילו ל 2.8 מ 2.4 זה יהיה נחמד אבל אני פוחד לשרוף את הסלוט עוד פעם ואז באמת אני יצרך להחליף כבר לוח וזה סיפור..

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  25. צירפתי תמונה בה סימנתי במרובעים אדומים את ה MOSFETS של המעבד והזכרונות, או בכל אופן מה שאני חושב שהם ה MOSFETS. דבר ראשון, האם צדקתי? איזה קירור יספיק להם בשביל OC שאמור להגיע עד המקסימום שהלוח יתן לי? נכון לעכשיו הושבתי עליהם את גופי הקירור האלו: http://www.thermaltake.com/coolers/memory/ramsink.htm מנחושת הושבתי אותם ככה שכל אחד מהם יושב על שני MOSFETS ככה שהוא מכסה 50-60% משטחו של כל MOSFET, מאחר ולא היו לי מספיק גופי-קירור. האם הם מספיקים? אם לא, יש לי גם גופי קירור גדולים יותר (בגובה 2ס"מ בערך) שאני יכול לחתוך לפי המידות, רק שהם מאלומיניום. מה עדיף? תוכניות לOC: קניתי TT BT לקירור המעבד, במקום הקירור הנוכחי ו DDR BOOSTER של OCZ כדי לתת מתח גבוה יותר לזכרונות BH5 כי ה…

• 7 תגובות
    • 804 צפיות

דיונים חדשים בפורומים