עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. חשבתי לשים מאוורר שמכניס אויר מהקדימה של המארז זה רעיון טוב אני יודע אבל יש לי כמה בעיות! יהיה לי גישה מוגבלת למאוורר ולניקוי שלו ואני לא רוצה שהוא ילכלך לי את ה HDD באבק וחשבתי לעצמי ראיתי שיש קירורים לHDD שהם נכנסים מתחת לכונני דיסקים הרגילים אז ה HDD יהיה למעלה ולמטה הכל יהיה פתוח למאוורר (משו בסגנון הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1149&products_id=4762 אפילו יותר זול!) זה גם בקר מאווררים(מה שהבאתי לדוגמה^)?? או חשבתי לשים פילטר למאוורר שלפני ה HDD אבל אז אני מגביל את האויר שהוא מכניס לי! אז מה אתם אומרים בעניין הזה? ואני מחפש מאווררים למארז שלי (SunBeam Samurai Silver) 4 מאוורים סה"כ: 2 למאחור של המארז פשוטים כי יש פלסטיק שמכסה אותם! 1…

• 1 תגובה
    • 460 צפיות
  2. יש לי בלוח אם אפשרות לשנות תזמוני זיכרון, אך לא הבנתי איך זה משפיע על ה OC , ואיך מגדירים, ומה מגדירים ? תודה.

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  3. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 408 צפיות
  4. Started by UNDERDOG,

תגידו זוכרים היה מזמן תחרות שאירגנה חברה לקירור מעבדים מי יעשה אוברקלוק הכי גבוהה אם הקירור שלה אז רציתי לדעת אם למישהו יש קישור לתוצאות מי ניצח כל מידע על זה?

• 4 תגובות
    • 567 צפיות
  5. מעבד e6600 לוח אם asus p5b intel965/ddr2 800 זכרון -kingston 2 gb ddr2 דיסק קשיח - w.d 160 g w.d 320 gb 7200 16mf כרטיס מסך - leadtek geforce px7900gs 256 mb מארז atx midi לא מתוכנן o.c מחשב עריכה שיעבוד הרבה שעות ...

• 3 תגובות
    • 483 צפיות
  6. שלום לכולם ותודה רבה לכם על הפורום המדהים הזה. זהו הפוסט הראשון שלי בנושא ומקווה שאעשה את זה נכון מפרט מחשב: לוח אם: GIGABYTE-965P-DS3 מעבד: INTEL E6300 זיכרון: CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 קירור: TUNIQ TOWER 120 גריז טרמי: ARCTIC SILVER 5 כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X1300 512M כרטיס FIREWIRE כרטיס קול: M-AUDIO AUDIOPHILLE FIREWIRE ספק: ENERMAX LIBERTY 620 דיסק קשיח: 2 * WD 36G RAPTOR RAID 0 דיסק קשיח: SAMSUNG 300G צורב NEC 4570A :DVD צורב GAS-H10N :DVD מארז: THERMALTAKE ARMOR מאווררים: ZALMAN F2 AND F3 אל פסק: ADVICE 1000VA ועכשיו לשאלה (אשמח לצרף עוד מידע שיידרש) אני מנסה לעשות OC למערכת ומגיע לתוצאות הבאות: 1. אם אני מתחיל כשהזיכרונות על 667MHZ ו-…

• 12 תגובות
    • 590 צפיות
  7. האם צריך קירור לזיכרונות כשלדוגמא מאיצים 667 ל-750 ? מה הסיכוי שהזיכרון ישרף? איזה פתרונות זולים יש לקירור של הזיכרונות?

• 8 תגובות
    • 820 צפיות
  8. Started by The TrCkeR,

הלוח כרגע על באס של 460, הזיכורונות ביחס ישיר לבאס (920MHZ), ומהעבד E6300 על המכפלה הטבעית שלו 7. המחשב יציב מאוד על הבאס הזה. הבעיה היא שמתי שאני מכבה את המחשב ולאחר מכן מפעיל אותו מחדש, המחשב מתחיל לפעול ואז נכבה ושוב מתחיל לפעול ושוב נכבה, ככה כמה פעמים עד שהוא מצליח לעשות POST, ואז או שהוא נשאר עם הגדרות הOC או שהוא עושה להן ריסט. התופעה נראית לי מאוד מוזרה, ואני חושד בספק שלי (ספק ג'נרי 500W, שאני לא בטוח לגבי איכות השנאי שלו). מה יכולה להיות פה הבעיה? :s05: תודה לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 758 צפיות
  9. Started by jonsi11,

התנתק לי המאוורר שלו והוא עבד ככה כנראה כמה ימים עד שהיום הפעלתי משחק והוא הגיע ל 95 מעלות ורק אז המחשב ציפצף האם זה נורמלי? זה לא אמור לצפצף בטמפרטורה יותר נמוכה? כי הטמפרטורה עכשיו שהמאוורר עובד 39 מעלות ושאלה אחרונה, כרגע נראה שלא נגרם נזק לכרטיס השאלה אם זה באמת ככה איך אני יכול לבדוק והאם ב 95 מעלות הוא יכל להידפק או שהוא מסוגל להגיע ליותר? תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 446 צפיות
  10. שלום, יש לי כמה שאלות קצרות לגבי הקירור tuniq tower : 1. האם הוא 100% מתאים לתושבת ה -AM2 ? 2. האם הוא באמת שווה ל amd x2 4200+ ? 3. האם המארז חייב לשכב לאחר ההתקנה? 4. האם אחריות הלוח אם פגה לאחר ההתקנה שלו? תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 547 צפיות
  11. Started by TaMiRn2,

אני מחפש מאוררים שקטים למארז (הרכבה לא תהיה בעיה ), למעבד וכרטיס מסך את ההארד דיסק אני כניראה יתלה באוויר (כמו שראיתי שמישהו עשה בגלריית מודינג) תקציב דל 450 ש"ח (ואם אפשר פחות) המטרה היא לא קירור היא יותר שקט הקירור יכול להיות ממוצע בלבד... תודה רבה

• 2 תגובות
    • 518 צפיות
  12. Started by 10GaZ,

עשיתי OC אוטומטי בעזרת התוכנה שבאה עם הכרטיס. היא הגיעה ל621mhz בליבה ו786mhz בזיכרונות. (התדרים בסטוק הם 595mhz לליבה ו690 לזיכרון). לאחר מכן עשיתי את אפשרות Find Max Core בATi Tool (לאחר שהחזרתי את התדרים למקוריים בתוכנת הכרטיס), והוא התייצב יפה עד 624.38mhz (ליבה). לאחר בדיקת התלת מימד הוא בדק יציבות והכל היה בסדר, אך כמה שניות אחר כך אני מניח שהוא ניסה להעלות את התדר המסך הפך לשחור ואני ישר לחצתי על כפתור הריסט. רגע לפני כן הטמפ' היו: 57 לכרטיס, כ36 למעבד, כ45 מעלות בלוח אם (לא נעשה OC פרט לכרטיס). לא היה שום ריח שרוף ולא ריח. עכשיו המחשב נדלק לכשתי שניות ואז נכבה, ושוב מדליק את עצמו וכך הלאה בלופים, כאילו הוא עושה ריסט לעצמו. מה הבעיה?? איך אפשר לפתור אותה? :'(

• 8 תגובות
    • 633 צפיות
  13. Started by R@mi,

7800GT אני לא יודע מה נסגר אבל אחרי OC של 70 MHz לליבה מתחיל להיות לי ארטיפקטס. הטמפרטורה שלי בשיא המאמץ של הכרטיס ברינדור HDR כבד במיוחד + הפעלת ATI TOOL זה 55. כרגע מתח הליבה עובד על 1.4V האם כדאי להעלות אותו ל 1.5 V ? כמה שיפור ב OC זה יתן ? ומה איך אני משפר את התזמונים של הכרטיס מסך? תודה. והכוונה שלי לעשות VMOD דרך צריבת ביוס, שנה הבאה אני אנסה VMOD פיזי. עוד שאלה: אני רוצה לשפר את ה OC שלי על אוויר, אבל יש לי בעיה שהזיכרונות מגבילים אותי, ממה שהבנתי ה UCCC 549 של SAMSUNG מאבדים יכולת ככל שנותנים להם יותר מתח וכרגע הם על 2.75 V עכשיו יש לי עליהם קירור אז לא ממש בעיה נושא הקירור שלהם, בקשר למה שאני יכול לעשות כדי להוציא מהם עוד ביצועים ? כרגע הזכרונ…

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  14. Started by shlomibandit,

המארז שלי התחיל להרעיש מאוד בזמן האחרון .. בדקתי את זה ואחד מהמאוורים שלי במארז נדפק הוא ממש מרעיש , עם זה אני חושב שהסירקוליציה של המארז שלי היא לא משהו , ושאני עם המארז סגור הרחיבים מגיעים לטמפרטורות דיי גבוהות , עם בי טי במאמץ הגיע לי ל 50+- המעבד וגם כן הלוח על איזה 50 ומה שהכי הפריע לי זה הכרטיס מסך שהגיע ל 80 + מעלות , לכן נאלצתי לפתוח את המארז להשאיר אותו פתוח עד שאני יחליף את המאוורים וכך הוא מגיע לי גג למעבד 40 במאמץ , ו 75 בכרטיס במאמץ.. אני רוצה להחליף קירור לכרטיס מסך למשהו טוב שיהיה טוב לי גם לאו סי ,כי הטמפרטורה של הכרטיס קצת גבוה , וגם כן נתקע לי כמה פעמים משחקים כבדים אני חושב שזה בגלל הטמפרטורה .. זה הגיוני? וגם להחליף את אחד ההמאוורירים של המארז שהוא מרע…

• 13 תגובות
    • 695 צפיות
  15. Started by azarzar,

אני מחפש VMOD פשוט ל Leadtek 7950GT 512MB שלי http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=302 כרגע אני מצליח להגיע עם הליבה ל 580MHZ עם ATITOOL בלי ארטיפקטים ועם RivaTuner הגעתי רק ל 570MHZ משהו מוזר מאוד, על הזכרונות אני יעבוד אח"כ אז חשבתי אולי לעשות איזה מוד עיפרון נחמד אם יש ואם מישהו מכיר אחד ספציפי לכרטיס שלי זה יהיה מעולה

• 9 תגובות
    • 880 צפיות
  16. Started by MDK,

טמפ' המעבד עומדת על 67+ במצב לא מאומץ יש לי את המחשב (ATHLON XP 1800 PALOMINO) כבר 4 וחצי שנים. מה אתם אומרים? שווה להחליף את הHEATSINK? כי את המאוורר החלפתי למקורי של AMD מחבר שלי

• 1 תגובה
    • 455 צפיות
  17. Started by King Kong,

רכשתי היום לוח ASUS ומעבד 531 3000-800-1024 ( פנטיום 4 ) הדלקתי את המחשב והוא אראה לי טמפרטורה שבין 40-50 מעלות ... זה תקין ? תודה .. נ.ב. יש הבדל בין לוח ASUS ל ECS חחח זה באמת לוח טוב ;D

• 2 תגובות
    • 713 צפיות
  18. Started by UVnet,

בעצם זאת שאלה כפולה אני קונה Core 2 Duo 6300 Abit AB9 GeIL Ultra 2x1GB PC2 6400 CL4 ו Sunbeam Tuniq כמה אני יכול להגיע לדעתכם? ובכלל קניה טובה?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Big_Guy7,

יש לי מעבד פנטיום 4 3גה"צ. אחרי שהחלפתי את הקירור סטוק לארקטיק קולינג אולטרה טי.סי 4, משחה טרמית שמתי ארטיק סילבר 5, והוספתי מאווררים במארז. זה אפשרי שהטמפ' של המעבד ירדה מ55 ל23?! (זו הטמפ' שרשומה בצג שקניתי של סאנבים מנעה מחשבים,האחד שעולה 200. תודה על העזרה..

• 8 תגובות
    • 643 צפיות
  20. Started by King Kong,

החום של המעבד 60-70 מעלות . זה תקין ? ואם לא על כמה מעלות אמור להיות המעבד ? נ.ב. המחשב עובד רגיל בלי בעיות ( מחשב של חבר ) . גוף קירור אינטל מקורי BOX . 2500 RPM כרגע : MotherBoard 27 CPU 66

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  21. כותרת... אני רוצה קירור שקט וחזק לא כמו השואב אבק שבא בסטוק (פעם אמרו לי להחליש את הקול של המשחק כשהייתי עם אוזניות... ) שההתקנה לא תהיה מסובכת מדי ושיהיה מקסימום 140 שקל. שאלה לידע כללי - עד כמה דציבלים זה נחשב שקט? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 535 צפיות
  22. היי, יש לי אינטל S775 3.0 ואני מחפש משהו שיקרר אותו טוב, כרגע הוא על 45 מעלות בלי מאמץ, ואני חושב שניתן לעשות משהו בנידון. כרגע הוא מתקרר ע"י המערכת המקורית של אינטל...וברצוני לשנות זאת. מה עליי לרכוש בשביל לשפר את הטמפ' שלו? יש לי כ150 שקל. כמו כן, איך עליי לסדר את החוטים במארז שיתנו לי זרימת אויר טובה? תודה... דניאל

• 7 תגובות
    • 494 צפיות
  23. אממ אז ככה.. השבוע יצא לי לקבל לידי מכונת כביסה כי הייתי צריך את המנוע... עכשיו.. במהלך הפירוק שמתי לב למשאבה שיש במכונה.. עכשיו מספר שאלות.. לאנשים שמבינים.. כמה ליטרים לשעה משאבות כאלה אמורות לספק.. מישהו יודע כמה וולטג' (VOLTS) השאבה אמורה לצרוך..? כי לא מצאתי נגדים כלשהם המעידים על כך שהיא פועל על פחות מ220? עכשיו אם היא אכן צורכת 220 כמה בערך היא תוציא מבחינת ליטרים לשעה כשהיא תעבוד על 12 בתודה מראש,

• 7 תגובות
    • 635 צפיות
  24. Started by fit3,

שלום אנשים טובים קניתי מאורר של AC FREEZER 7 ויש לי בעיה אני לא מצליח לחבר אותו על הלוח 775 שלי אפילו היה אצלי טכנאי ולא הצליח משהו מוזר במאורר כאילו הוא קטן בכמה מילמטרים בקיצור החלטתי להחזיר את זה לחנות lamir והם יזכו אותי על סך 140 שקל רציתי לדעת האם יש בלמיר מאוורר במחיר הזה שיכול לתת לי את אותו איכות ושקט כמו של AC? בתודה אמיר

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  25. Started by eegg,

כנראה אני קונה לוח abit ab9 עם מעבד 6300 c2d אני גם לא מתכוון לעשות oc אבל לדעתי צריך קירור יותר טוב מהסטוק של אינטל אז רציתי קירור דיי טוב ופשוט להתקנה והכי חשוב שקט ואין תקציב +++שלא יהיה אחד מאלו ששוקל טון+++ חשבתי כבר על אלו אבל אני לא בטוח: ac freezer 7 zalman cnps9700 led Zalman CNPS9500 AT 92mm Zalman CNPS9500 LED 92MM Fan SunBeam Silent Whisper CPU Cooler LGA775, תודה על כל עזרה

• 1 תגובה
    • 727 צפיות

דיונים חדשים בפורומים