עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Pitzinyelo,

התנסתי בעבר בהרכבת מאוורר סטוק רגיל(שזה שתי שניות..). השאלה היא האם הרכבה של המאווררים הרציניים היא גם כל כך פשוטה? ראיתי שצריך להדביק איפשהו באזור המעבד SENSOR כלשהו. מה זה?

• 4 תגובות
    • 415 צפיות
  2. Started by crazydiamond,

החלפתי מארז לאחרונה, במארז החדש מורכב מאוורר בחזית שמקרר - מכניס אויר למערכת, אני אמור להשיג מאוורר מארז לחלק האחורי של המארז - גדול יותר, איך הוא אמור להיות מורכב - מכניס אויר לתוך המערכת או שואב אויר מהמערכת החוצה. והאם הוספת מאוורר אחורי תועיל במשהו להורדת הטמפ' של הלוח והמעבד באופן משמעותי?

• 3 תגובות
    • 987 צפיות
  3. Started by what the fuck,

טוב יש לי מאוורר SF2 שאין לי מה לעשות איתו (אין שום מקום במארז שינצל אותו כמו שצריך) אז חשבתי להשים אותו על ההיטסינק אז יש לי את ההיטסינק שמקבלים עם ה P4 מה שרציתי לשאול זה: 1. האם אפשר להשים עליו את הSF2 ? 2. האם זה יעזור ? 3. איך מוציאים את המאוורר שכרגע על ההיטסינק ? 4. איך מרכיבים את ה SF על ההיטסינק בלי שיפול ? תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 791 צפיות
  4. אהלן, יש לי כרטיס מסך של Asus EN8600GT עם קירור פסיבי. האם מישהו כאן כבר הוסיף בעבר לכרטיס הזה, או לכרטיס דומה לו, קירור אקטיבי על הפסיבי ? אם כן, אני אשמח לתמונות או להסבר איך לעשות את זה.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by aka_katz,

יש לי כרגע מאוורר אחד שדוחף אויר פנימה לתוך הקירור ואני רוצה להרכיב לו עוד מאוור השאלה היא באיזה כיוון לשים אותו? ששתייהם ידחפו אויר לתוכו? או שלהמשיך את הזרימה של האוויר שאחד דוחף והשני מוציא? אני די מבולבל :s05:

• 8 תגובות
    • 649 צפיות
  6. Started by chubaka,

שלום,היום רכשתי מארז חדש וברצוני לקבל מידע על הרכבת המחשב ובעיקר החוטים מהספק או מהמארז עצמו לאן הם צריכים להתחבר כמובן שיש לי את לוח האם,מעבד כרטיס מסך וכו' את אלה אין בעיה להרכיב אבל החוטים מאיפה ולאן,עזרתכם בבקשה

7. Started by G-BOY10,

יש לי כרגע מארז למחשב דיי חדש פנטיום 4 לוח אם של אסוס (פרטים במפרט שלי) אם אני רוצה לקנות מארז חדש (שמתי עין על זה של TT) זה יהיה מסובך לפרק את הלוח והספק ממארז אחד ולהעביר למארז אחר? בקשר לכוננים אין לי בעיה

• 12 תגובות
    • 869 צפיות
  8. תקציב של 750 800...אולי קצת יותר בהמשך.. בשביל: -בלוק למעבד -בלוק לציפסט 70 שקל http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_394&products_id=3686 -משאבה(עדיף עם חיבור לחשמל..אבל לא חובה..) -רדיאטור..

• 13 תגובות
    • 983 צפיות
  9. קניתי קירור מנחושת לזכרונות שלי קירור כזה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ddrc-co הוא מגיע שבתוכו יש כאילו גומי לכול האורך גומי דביק כזה שידבק טוב לזכרוונת עכשיו מה אתם ממליצים להדביק אותו ככה סטנדרט כמו שהוא למרוח עליו משחה טרמית ואז להדביק , אולי להדביק אותו עם דבר טרמי (יש לי לא צריך לקנות) ? מכחה לטיפים שלכם תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 798 צפיות
  10. סיימתי להרכיב את המעבד + גוף קירור ורציתי לדעת מהם הטמפ' הסבירות למעבד שלי, על מנת לדעת אם הרכבתי את הכל טוב. כרגע - ה - BIOS מדווח על כ - 40 מעלות כאשר המארז פתוח - האם זה סביר? מתי אני צריך להתחיל לדאוג? ובכלל, יש באיזה שהוא מקום נתונים לגבי הטמפ' של המעבד הזה בכל מני מצבים? תודה

• 1 תגובה
    • 413 צפיות
  11. סתם רציתי לשתף אותכם בתמונות ותוצאות... Room Temp: 24c Specs: GA-P35-DS3 Rev1.0 - F4 OCZ 4X1GB Rev2 @ 960MHz (5-7-7) --------------------------------------------- E6750 Stock Cooling @ 3.20 GHz - IDLE 10 min E6750 Stock Cooling @ 3.20 GHz - ORTHOS 8 min E6750 @ 3.20Ghz Thermalright Ultima 90+ iXtrema SilenX IXP-64-11 - IDLE 10 min E6750 @ 3.20Ghz Thermalright Ultima 90+ iXtrema SilenX IXP-64-11 - ORTHOS 8 min

• 23 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. החלפתי את הקירור הג'נרי. בנוסף ,החלפתי את שני מאווררי ה-80CM . משחה טרמית היתה כבר על הקירור ובחנות אמרו לי שלא צריך להוסיף כי כבר יש. במנוחה הטמפ' היו מעבד-48 כ.מסך 52 עכשיו המעבד-46 כ.מסך 59 מה שכן,אין רעשים כבר מהמארז אבל על זה לשלם מעל 200 ש"ח? עוד דבר,אולי אני צריך לשנות את מהירות סיבוב המאוורר ב AC ? אם כן,איך עושים זאת. תודה מראש

• 14 תגובות
    • 790 צפיות
  13. הטמפ לא ממש השתנו גם מרחתי משחה טרמית חדשה ועכשיו במקום 54 מנוחה 49 לא לזה ציפיתי 5 מעלות עלו לי בסף הכל 500 שקל, אולי לשנות את קונפיגורצית המאווררים? בינתיים אצלי הגלוב פאן שואב אוויר,וונטק טרמופלו דוחף אוויר מקדימה לשנות את זה?עזרה בבקשה?אני על סף התייאשות נו טוב תיקון קטן 46 מעלות

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  14. שאני משחק לא משנה באיזה מחשק כל כמה שניות יש לי מין "תקיע קטנה" למה זה קורה???

• 11 תגובות
    • 735 צפיות
  15. שלום חברים הרכבתי מחשב חדש שכולל את המעבד E8400 והלוח Gigabyte EP45-DS3R הפעלתי את המחשב (עם התקנת הוינדוס הקודמת) והכל עלה כמו שצריך אך שמעתי רעש מאווררים חזק. הפעלתי אוורסט וראיתי שהמאוורר שלי (Big Typhoon 120 VX) מסתובב על 8000rpm. השתמשתי במאוורר הזה במחשב הקודם שלי ללא בעיות והוא תמיד עבד על 800-1500 rpm והיה שקט מאוד. דבר מעניין ששמתי לב באוורסט הוא שטמפרטורת המעבד אינה מזוהה, אני משער שכאן הבעיה. איך אפשר לפתור את העניין? עדכון: נכנסתי לביוס ושם הטמפרטורה והמהירות נורמליים, כנראה שהבעיה בתוכנה. המאוורר מסתובב במקס רק בהפעלה וכשראיתי 8000 קצת נבהלתי. תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 456 צפיות
  16. שלום חברים, הרכבתי מערכת חדשה לפי המפרט הרשום בחתימה. ויש לי הרגשה שהערכים קל הטמפרטורה קצת גבוהים. בזמן של 10%+- מאמץ של ה-CPU אני מקבל חום של: MB 41 מעלות ו- CPU 40 מעלות בזמן מאמץ ורנדור של 80% מעבד אני מקבל חום של: 42 מעלות MB ו- 72 מעלות CPU. האם תקין העניין? תודה.

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. שמתי EVERCOOL Turbo 2 על 9800xt ההרכבה היתה דיי קלה וזה...אבל יש לי כמה שאלות גדי להיות בטוח איך אני יודע שהמאוורר עובד בשיא החוזק? ומה הטמפרטורה שצריכה להיות? החיטפיפס (הצינואות האלו) אמורות להיות חמות קצת? וכשאני שם את החומר הזה שביין המעבד לקירור הוא צריךך להיתקשות מהר כזה? תודה.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by shirNoshe,

אז קראתי בפורום,והרצתי את זה כמעט 14 שעות. הטפ' של ה-CPU עלתה למקסימום 37 מעלות.עכשיו השאלה היא כזאת: מה אני צריך לדעת מהנתונים?כי זה מראה ומראה..ומראה..ואין אפשרות לראות מה היה לפני שעות.אז מצרף תמונה ואנא עזרה מה זה אומר. אם היה FAIL במשהו זה היה עוצר?מראה משהו? תודה. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 834 צפיות
  19. 1. אני לא מוצא את באתר שלהם את הלוח שלי כדי שאוכל לדעת ספסיפיקציות טוב יותר. אם תמצאו את הלוח, אודה לכם.. 2. איך הלוח בתור לוח לOC?

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  20. Started by dudu26,

אני לוקח E6300 עם 2GB TWINMOS 667, 7900GS ולוח Asrock Xfire. מעולם לא עשיתי OC ונדמה לי שזה לא יקרה בזמן הקרוב. אבל - הנושא מעניין אותי ואני רוצה לשמור את האופציה פתוחה. 1. מדוע האסרוק לא מתאים ל-OC? 2. מדוע כ"כ מומלץ לעשות OC עם זכרונות 800? מה הבעיה עם 667? 3. האם לדעתכם כדאי להוסיף עוד 300-400 שקל כדי לשדרג את הלוח? 4. אם כן, איזה לוח לקחת עבור OC בינוני מבין כל הג'יגה בייטים למיניהם (S3, DS3, DS4...)? והאם בכלל לקחת אסוס? 5. בהנחה שאשדרג לוח, האם כדאי לקנות מראש קירור למעבד? ואם כן, מהו הקירור השקט ביותר? תודה!

• 12 תגובות
    • 644 צפיות
  21. קראתי פה במספר ת'רדים שאנשים מפחדים להוציא דופן אחת של המחשב כדי לעזור לקירור, מכיוון שסיפרו להם סיפורים שהמחשב יתמלא אבק וחול והטמפרטורות ירקיעו לשחקים תוך זמן קצר. יש משפט שאומר "אין חכם כבעל הניסיון". אני יכול להעיד על עצמי, שמשתמש במחשב ללא דופן כבר שנתיים רצוף (AMD Athlon XP 2ghz), הוצאתי את אחת הדפנות מכיוון שאני ישן בחדר של המחשב, והרעש של המאווררים מפריע לי. ללא דופן, אני יכול לוותר על מאווררי המארז, והמאוורר היחידי שקיים אצלי הוא של המעבד (שמסתובב יחסית לאט, כדי שלא ירעיש). על כרטיס המסך הרכבתי Heatsink גדול של Aerocool שמאפשר לי לעבוד ללא מאוורר (זה היה כאשר היה לי את ה Radeon 9800pro), וכיום כאשר יש לי את ה Gigabyte 7600gs הוא בא מראש ללא מאווורר. הספק פועל ללא…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. היי אני באמצע ניסיון לאוברקלוק פה... הכל עבד כבר ב-230fsb אבל בגלל שהזיכרון שלי בכלל לא טוב לאוברקלוק הוא נופל באמצע מבחניםץ טמפ' בסדר והכל בסדר... אני פשוט לא מומחה ב-OC ולא מצאתי דרך להשאיר את הזיכרון על 200 ורק את המעבד להעלות ל-230... איך אני עושה את זה? שמתי את הזיכרון על 200 /1/01 אבל הוא כאילו עובד מול המהירות הכללית שהיא 230. יש משהו עם מכפלה עד 10X ועוד משהו עם מכפלה עד X5 מה לשנות? תודה...

• 5 תגובות
    • 684 צפיות
  23. שלום. במקרה, גיליתי היום שהשארת המארז פתוח מביאה לירידה של 10 (!) מעלות צלזיוס ב CPU. אהיה מדויק: על פי בדיקה של התוכנה RealTemp, טמפרטורת המעבד עמדה על 45 מעלות צלזיוס, ולאחר פתיחת צידו של המארז, נצפתה ירידה של 10 מעלות צלזיוס - ל 35 מעלות. אציין שטמפרטורת כרטיס המסך נשארה כשהייתה. לכן - הדבר מביא אותי לשאלה הבאה: האם להשאיר את המארז פתוח? אצרף תמונה כדי שתראה את מיקום המחשב, אשר ממילא צמוד לקיר (ולכן נושא הבטיחות איננו בעייתי). תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by nesber,

האם השארתו של המארז פתוח עלולה להוריד את המעלות? האם יש לזה סיכונים אחרים כגון הצטברות אבק מוגזמת?(בהשוואה להצטברות הרגילה במצב סגור).

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  25. Started by ofeky1,

למשהו יש מדריכים מקוריים לשיטות מריחה של משחה טרמית?? AC FREEZER 62 שיושב על AMD3200!! ובניהם תבוא MX-1!! תודה!

• 4 תגובות
    • 555 צפיות

דיונים חדשים בפורומים