עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. טוב אז התחלתי להיתעניין בקירורי מים ובסוף הפכתי לפריק קירורי מים אז יש לי כמה שאלות: 1. זה נכון שעם קירור מים אפשר לסגור עם המעבד על אותו תדר על מתח נמוך יותר מאשר עם קירור אוויר? 2.אני יכול לסדר משהו טוב בסביבות ה 1200 שקל כולל משלוח? ויש מצב אתם מביאים משהו טוב ב1200 שקל כולל משלוח? תודה ענקית!

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  2. מה יותר מהיר מעבד שעבר OC או מעבד שלא עבר OC אבל באותה המהירות? למשל אם אני קונה 1600XP ואני עושה לו המהרה ל 1800XP ובמקביל אני קונה 1800XP ללא OC מה יותר מהיר

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  3. יש לי לוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט ומארז COMPUCASE 6A19 שחור. האם גוף הקירור Thermaltake BigTyp 120 VX יכול להיות מותקן על מארז ולוח אם זה? שמעתי שהוא טיפה כבד התושבת שלי היא 775, ואני יודע שהגוף קירור תומך בתושבת זו.

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  4. אפשר רק להוריד?! ניסיתי בביוס להעלות ל-112 הוא לא קיבל, התפשרתי על 103 רק בשביל הנסיון והוא עבד, אבל, עם סיום האתחול קיבלתי תמסך הכחול של ה-XP הלוח שלי זה VIA APOLLO 133 והזכרון עובד ב-133 אסינכרוני. המכפלה בברירת מחדל 8.5 וגם ככה היא מעבר למקסימום שאפשר עם גימפור ידני שזה 8... אגב לגבי שדרוג ביוס... היצרן לא אמור להוציא עדכונים בחינם? כמו ברכיבי חומרה רגילים, חיפשתי בגוגל וכל מה שהגעתי אליו זה חברה מסחרית שמאפשרת הורדת תוכנה לזיהוי הביוס ושליחת המידע אליה באינטרנט. מה הקטע? הביוס שלי: BIOS Type: Award Modular BIOS v6.00PG BIOS ID: 12/29/2000-694X-686B-6A6LJH2CC

• 13 תגובות
    • 752 צפיות
  5. Started by Konst1988,

שלום לכולם. נתקעתי ב OC של המעבד שלי. מסיבה כלשהיא היה לי ממש קשה לייצב אותו, הוא כל הזמן נכשל ב PRIME, רק כאשר העליתי את המתח שלו ל 1.475 הוא עבר את זה ללא שגיאות. כרגע הטמפרטורה שלו במאמץ מגיעה ל 60 מעלות, ואני כבר לא רוצה לעלות יותר מזה. אני יודע שהמעבד לא ממש אוברקלוקר, אבל ראיתי באתר שאנשים הגיעו לתדרים גבוהים במעט מזה עם קירור סטוק ועם פחות מתח. לוח אם M55S-S3 של גיגהבייט, ספק .HEC 400TRT זה בטוח לא הזכרונות, הורדתי אותם ליחס 1:1 ככה שהיה להם מרחב גדול מספיק. בתמונה החזרתי אותם ליחס הרגיל שלהם, אחרי ביצוע ה OC, כי הם עובדים בתדר הזה סבבה. תודה לעונים. נ.ב. כאשר הורדתי את המכפלה של המעבד והעליתי את הבאס ל 240 המחשב לא ביצע POST. האם זה ההגבלה הסופית של הלוח אם? [atta…

6. Started by wilken,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש שמשמש אותי כמחשב לקולנוע ביתי. היום הפעלתי את התוכנה Everest בגלל שרציתי לבדוק את הטמפ' של הרכיבים במחשב. התוכנה הראתה משהוא קצת מוזר ולא ברור לי : cpu - 80c cpu#1 \ core#1 - 11c cpu#1 \ core#2 - 4c האם התוצאות הגיוניות ?? מדובר על תוצאות בזמן מנוחה . כאשר המחשב מתאמץ הCPU משתנה בעוד מעלה או שתיים וגם הCORE המעבד הוא AMD 4850E ולוח אם של Gigabyte תודה לכול העונים.

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  7. Started by Baz34,

מעבד E6420 מגיע עם מכפל תדר X8 הייתי מעוניין לדעת לכמה לדעתכם ניתן יהיה להרים אותו במע שלי שכוללת : לוח: GA-965P-DS3 זיכרון: G.skill 2G 667 Cl-5 תודה רבה למתייחסים

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  8. Started by Raul,

איך אני יודע באיזה גודל מאורר צריך להיות??? 80, 90 או 120 מ"מ??

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  9. מעניין אותי לדעת לאן אפשר להגיע ב-OC לכרטיס X1950XTX. כרגע אני על סטוק: מעבד - 675 זכרון - 1044 מנוחה - 49 עבודה - 68 3DMARK06 - 8700 האם מישהו כאן יתנסה ב-OC לכרטיס וקיבל תוצאות טובות מבחינת 3DMARK06 או הבדל ניכר במשחקים?

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  10. Started by simla101,

טוב אני בשלבים אחרונים של בניית קירור מים ויש לי כמה שאלות קודם כל: מסתבר שאני לא מוצא את אחת מפלאטות הH שקיבלתי עם הבלוק קירור של TT...האם יש מקום שאני אוכל להשיג (האם למישו מהפורום יש וירצה למכור?)? מעבדות כלשהן שנראה לכם שיש להם כאלה שנשארים מהרכבות שלא צריך? כי הברירה השניה היא לקנות בלוק חדש=\ ולא כזה מתחשק לי להוציא 300 שקל עכשיו. דבר שני...אני בונה בעצמי מיכל. מצאתי מקום שמוכר פרספקס ואני חושב שהם יכולים גם לעשות לי אותו "בצורות" כלומר אני אבקש מהם מיכל במימדים מסויימים בלי גג (יענו קוביה)...חשבתי לשים את המיכל ב5.25 drive bays. יש לי 3 פנויים.מה שחשבתי זה לשים משני הצדדים "מסילות" מפרספקס, המארז שלי (אורורה 3D), שיטת תפיסת הכוננים היא בלחץ ככה שאני אדביק את שתי …

• 9 תגובות
    • 752 צפיות
  11. שלום , ברשותי שניי סלוטים של זכרונות של חברת GEIL http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=35 על המפרט שלהם רשום כפי שאתם יכולים לראות את התיזמונים הבאים : 2.5-3-3-6 בעיקרון הבעיה שלי היא שכשאני מגדיר בביוס את התיזמונים שלהם אני מקבל חוסר יציבות במחשב וכשאני אומר חוסר יציבות אני מתכוון למהירות תגובה לא אחיד ואיטי + חלונות עולים לאט ולפעמים וינדוס לא עולה (וגם הודעות שגיאה מסויימת בעת הטעינה). בביוס כרגע הם מוגדרים על "AUTO" וב-EVERSET רשום שהם על 2.5-4-4-8 (חשוב להזכיר שאני ב-T2) זה בהחלט הניסיון האחרון שלי לשאוב ממכם עזרה בנוגע לתיזמונים שכן דיברתי על זה המון את הלוח שלי אפשר לראות במפרט ואני מאמין שעם רצון טוב אני יצליח לתזמן אותם כמו שצריך ואף לשים אותם על T…

• 6 תגובות
    • 752 צפיות
  12. Started by SpecOps,

רקע: לא התקנתי שום מאוורר נוסף, ואני לא בטוח כמה מאווררים יש לי... אני חושב שאחד באיזור של הכרטיסים ואחד בדופן הקדמי של פנים המארז. הורדתי את MBM, ורציתי לדעת מה הטמפרטורה האומפטימלית של CPU ומארז (כשלא עושים כלום, בזמן משחק/משהו מאמץ אחר וכו') תודה

• 6 תגובות
    • 752 צפיות
  13. ברשותי מעבד AMD 2600 ובמנוחה הטמפרטורה היום הינה 69 מעלות (בביוס+PCU COOL? ) 2 מאוררים +מאורר מעל המעבד אנני יודע מה מצב המשחה וגם אנני טכנאי ואין לי חשק להרוס חוץ מעניין המשחה עשיתי כל מה שהומלץ בפורום (ניקוי מאווררים+סידור כבלים)באם הבעיה הינה במשחה כמה מעלות זה יכול לשפר? תודה

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  14. Started by amir77a,

מעבד נגיד אינטל 1.8A שהומהר ל-2.4 GHz - האם ביצועיו זהים לחלוטין למעבד 2.4 GHz מקורי? סליחה אם השאלה מטופשת - אבל רק משאלות מטופשות לומדים... :-[

• 9 תגובות
    • 752 צפיות
  15. Started by gonoz,

מה החשיבות של שמירת המחשב נקי (מאבק) ושמעתי שהכי טוב לנקות עם אוויר דחוס האם להיפוך הכיוון של שואב אבק שיוציא אוויר יש אותו אפקט או שזה יכול להרוס ??

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  16. הלוח http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333/overview.htm# אני רוצה לעשות oc למעבד אבל בביוס אני מוגבל אני יכול להעולת את המהירות במכפלות גבוהות.... המכפלה הנמוכה יותר לא ניתנת לשינוי!!! השאלה שלי עם זהקשור ללוח, הכוונה לאיזה ג'מפר שצריך להוציא , או שזה הביוס שלי קצת ישן ולא מעודכן????? משהו מוכן להסביר לי איך: Extreme Overclocking ASUS P4S333 offers robust overclocking options to maximize your system performance. Easy DIP Switch or Jumperfree overclocking from BIOS. Flexible CPU Core Voltage Adjustments in 0.05V increments over defaults Accurate 1MHz adjustments of system-bus-frequency up to 200MHz (i.e. front-side-bus up to 800MHz) Adjustable VIO memory voltage…

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  17. Started by dids22,

עשיתי עכשיו למחשב שלי פנטין 3 Oc הקיצר שיניתי אותי מ 5.5x133.3 ל5.5x150 הקיצר על המעב דהזה אין חיששן אז איך אני יכול לדעת שהכל בסדר? אוליי יש איזו תוכנה או משהו?

• 9 תגובות
    • 752 צפיות
  18. Started by Mishmish,

שלום לכולם ! אני לא מבין בקירור לזכרונות . . . . אבל אני מעוניין לקנות . פשוט אני לא יודע איזה ! אם יש משהו שיכול לעזור אני אודה לו . נ.ב. : שיהיה הקירור לזכרונות הכי טוב שאפשר !

• 12 תגובות
    • 752 צפיות
  19. Started by amirsource,

שלום לכולם, אני פירסמתי במדור מפרטים את המפרט ואני מתכנן לעשות לו OC עכשיו השאלה שלי איזה קירור אני צריך למארז ולמעבד?. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤995 לוח אם: DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤649 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1291 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤320 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ¤125 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ - זמין במלאי אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤296 מארז: N…

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  20. Started by Dunul,

שלום, אני מחפש תוכנה איתה אוכל לבדוק את הטמפ' של הכ. מסך שלך, ואני לא מעוניין בEVEREST. תודה. עריכה עם שאלה חדשה: ברשותי eVga GF 8800GTS 320MB SUPERCLOCKED. לפי EVEREST אלו הטמפ' שלי: GPU MEMORY - 63 GPU AMBIENT - 59. כל זאת במצב מנוחה. האם אלו טמפ' נורמליות?

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  21. Started by Liadgez,

https://www.datech.co.il/product_info.php?products_id=1422 יש לי סוקט 462 , בלוח אם ABIT - NF7 עכשיו, לא רשום שזה תואם, אבל אני כמעט בטוח שכן.. לפי זה: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/7000(AB)_462MBlist_eng.htm מה אתם אומרים, מתאים או לא? --- כרגע יש לי athlon xp 2500 עם קירור סטוק

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  22. Started by R_G,

אהלן! בקצרה: אשמח להמלצה על מאורר קדמי, רגיל וסטנדרטי, מחנות בב"ש שיהיה כמה שיותר שקט ואמין, תקציב גמיש (עד 100 ש"ח גמיש) מדובר על מארז+מאורר של cooler master בן שנה וחצי. בהרחבה וחפירה: המאורר הנוכחי שלי עושה מלא רעש.. פתחתי, ניקיתי אותו מאבק, שימנתי.. ועכשיו הוא עדיין מרעיש - פחות, אבל עדיין.. משהו כנראה נדפק אצלי בראש ואני כבר לא זוכר אם זה היה הרעש הרגיל שלו או לא.. מה שבטוח שזה מגיע ממנו (הפעלתי את המחשב בלעדיו ולא היה רעש בכלל) ושזה מפריע לי. לגבי תקציב - ראיתי ב-KSP (שונא את החנות אבל זה מה יש) שכל המחירים נעים בין 30 ל-100 שקל.. אז 100 זה זורם ואין בעיה גם אפילו קצת יותר, אם זה מאוור שיתאים (למרות שאני מניח שיש בטח מאוררים ב-60-70-80 שקל שיענו על הצורך שלי) המון …

• 3 תגובות
    • 752 צפיות
  23. Started by ohmega,

תגידו, למה core speed על 2800mhz ? לא צריך להיות על 3000mhz ? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 752 צפיות
  24. יש לי בביוס אפשרות בלשונית של הOC מין PCIE משהוא שכתוב שם 100 מה זה עושה ?אם אני מעלה היה יכולת OC טובה יותר לכרטיס? ויש גם בלוח אם אפשרות לעלות מתח לצ'יפסט מה זה נותן? ומה התדר ליבה והזיכרון של 4870.

• 5 תגובות
    • 752 צפיות
  25. Started by GGuyZ,

הציפסט נראה לי קצת חם כשנוגעים בו. אני רואה שלקנות מאוורר לציפסט עולה בסביבות ה100 ש"ח. זה ממש מיותר מבחינתי ולכן אני רוצה לאלתר מאוורר לציפסט בעצמי. אם אני אקנה מאוורר 40MM פשוט וארכיב אותו - האם זה צפוי להוריד משמעותית את הטמפ'? האם זה בכלל פרקטי לאלתר ככה מאוורר? יש רעיונות איך לחבר אותו?

• 6 תגובות
    • 751 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.