עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by esaly,

שלום! אתמול עברתי קצת על הספר של הלוח אם שלי וראיתי שיש אפשרות BUILDIN לעשות OC לזיכרון ולמעבד ע"י פריסטים קבועים מראש כאשר התוצאות מובטחות ומובאות תוך כדי יציבות המערכת..(כל זה ע"י MIB וCIA) מישהו התנסה עם זה בעבר? האם מומלץ? אשמח להסברים ותגובות...

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  2. Started by So,

שלום, אני מעוניין להוסיף למארז המחשב שלי (Compucsae 6A19) מאוורר שקט בקדמת המארז. נתקלי בArctic Cooling AF12025L שלפי הנתונים שלו הוא די שקט, אבל לא מצאתי שום ביקורת על הדגם הזה. האם מישהו מכיר את הדגם הזה ויכול להביע את דעתו לגבי עוצמת הרעש? ב.האם כדאי להוסיף כ-30 ש"ח ולקנות את המאוורר של Scythe מדגם SFF21E? 2. כיצד כדאי להתקין את המאוורר בקדמת המארז- כמוציא או מכניס אוויר? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  3. Started by W0lverine,

אני יפתח בהתנצלות שאני מזכיר כאן את חברת זיגזאג אבל לפי מה שהבנתי זה מותר.. אני קודם כל חייב לציין ש21 שעות לאחר ההזמנה המוצרים כבר היו בביתי (שירות מ-צ-ו-י-ן !!) הספארק 7+ מומלץ גםםםםם למי שלא עושה אובר קלוקינג (כנגד מה שהרבה אמרו..) כי למשל לי יש סלרון והטמפרטורות שלו היו בשמיים והספארק טיפל בזה טוב טוב אבל אני חייב לציין עוד דבר, הוא מרעיש בטירוף מעל 5 אלף סיבובים לדקה.. פחד להיות ליד המחשב חחח הסמארט פאן 2... מה עוד אני יכול להגיד חוץ מזה שעפתי אחורה מהרוח שלו, לא לכוון אותו לגוף אם אתם לא רוצים להתקע בקיר.. חח סתם באמתתתתתתת מאורר חזק בטירוף, וגם הוא רעשן לא קטן שמעלים את הסלד ואתם שואלים, נו.. איפה השאלה?? אז זהו.. שאין שאלה פשוט הייתי כל כך מרוצה ורציתי …

• 8 תגובות
    • 774 צפיות
  4. Started by LioR CoHeN,

החלטתי לדחוף את המעבד שלי קצת מעבר לגבול ואני רוצה לעשות לו קצת O/C...! אני מחפש מישהו שיעזור לי (ICQ?) ואולי אפילו יסביר לי טיפה... אני קצת מתבלבל עם עניין המכפלות (זה מחוסר ידע בנושא)! בקיצור... HELP ME! לא יודע מה לעשות וממש בא לי לפתוח את המחשב ולשנות דברים... ???

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  5. Started by shainov,

שלום לכולם, במחשב חדש של בן דוד שלי שאני מתקין עשיתי לו אובר ל3.0GHZ המפרט הוא: E6420 P5B ASUS 2GB CL4 GSKILL PK HD 250 WD YS ASUS LS DVDRW ומאוורר למעבד BIG TYPHOON VX מכוון על 70% בערך הבעיה היא שכאשר אני מפעיל ORTHOS למשך של 5 דקות בערך ויותר הASUS PC PROBE2 מתריע לי על טמפ' גבוהה. במנוחה הוא נמצא ב51 כאשר התדר עומד על 2.2 בערך ובמאמץ כשהתדר עולה ל3 הטמפ' עולה ל68-72 במאמץ מלא של ORTHOS האם הטמפ' בסדר או להוריד קצת אוברקלוק???והלוח אם עומד על 40 מעלות יציב..מארז של HEC 6A ושני AC עובדים על 2000RPM+-(אחד מוציא אחד מכניס)

• 13 תגובות
    • 774 צפיות
  6. Started by afik78,

טוב אז ככה נתחיל מזה שקיבלתי תמחשב שלי לא מיזמן עכשיו הקטע הוא שיש לי תמוגן 2 ודי מוזר אני רואה אנשים באוברקלוק קטן אולי על 43 או 42 מעלות אני בסטוק עם של המעבד וזה על 40 שאני משחק ולא משחק על 37 בערך... עכשיו מה הקטע אני ניסיתי לראות בתוכנה hwmonitor תסיבובים של המוגן זה מראה לי משהו מוזר ובביוס זה על 700 ולמטה האופציה של הסמארטפאן פועלת ידני ושמשנים לאוטומט זה די מרעיש אז חשבתי אולי יש אופציה להשים תמאורר של המוגן על 1000 סיבובים ראיתי שיש בסמארטפאן אופציה מוזרה שניקראת slope משו כזה ורשום שמה כל מיני מתחים או משהו כזה ... יש אופציה לעשות את זה שהמוגן יהיה על 1000 קבוע? המפרט שלי: storm sniper coolermaster i5 2500 3.3 gigabyte-za68x-ud3-b3 8giga kingston hyper x זמני57…

• 2 תגובות
    • 774 צפיות
  7. שלום , ברשותי שניי סלוטים של זכרונות של חברת GEIL http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=35 על המפרט שלהם רשום כפי שאתם יכולים לראות את התיזמונים הבאים : 2.5-3-3-6 בעיקרון הבעיה שלי היא שכשאני מגדיר בביוס את התיזמונים שלהם אני מקבל חוסר יציבות במחשב וכשאני אומר חוסר יציבות אני מתכוון למהירות תגובה לא אחיד ואיטי + חלונות עולים לאט ולפעמים וינדוס לא עולה (וגם הודעות שגיאה מסויימת בעת הטעינה). בביוס כרגע הם מוגדרים על "AUTO" וב-EVERSET רשום שהם על 2.5-4-4-8 (חשוב להזכיר שאני ב-T2) זה בהחלט הניסיון האחרון שלי לשאוב ממכם עזרה בנוגע לתיזמונים שכן דיברתי על זה המון את הלוח שלי אפשר לראות במפרט ואני מאמין שעם רצון טוב אני יצליח לתזמן אותם כמו שצריך ואף לשים אותם על T…

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  8. Started by idani1983,

שלום , אני מעוניין לקנות משחה טרמית ואני לא יודע איזה , מהי המשחה הטובה ביותר (אני צריך אותה גם למעבד וגם לכרטיס מסך ומה החנות המומלצת לקנות בה (מבחינת מחיר אמינות וזמן משלוח) תודה רבה

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  9. Started by NaorYfrach,

תקשיבו אני רוצה לעשות כבר הרבה זמן OC למעבד שלי ואין לי בעיה לקנות קירור נחמד ב150 שקל בערך . יש לי כאמור מעבד E2140 ולוח אם ממש חרא של P5VD2-MX של אסוס .. בקיצור אני מפעיל את המחשב ולא מוצא את האופציה של ההמהרה בביוס .. יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות אולי יש תוכנה שהיא דרך המערכת העפלה ולא הביוס כי אני חושב שהמחשב שלי לא תומך בOC דרך הביוס . אבל גם אם אתם יודעים דרך לסדר את זה שאני יוכל לעשות דרך הביוס זה גם טוב ואם בכלל אני יסתדר בלי קירור טוב . תודה.

• 11 תגובות
    • 774 צפיות
  10. Started by Ran B,

בתוכנה LCD Smartie 5.2 יש אפשרות להראות באיזה סרבר אתה משחק על התצוגה..אבל זה לא עובד לי או שלא הגדרתי את זה נכון..כי זה די מוסבך הסקריפטים שם.. למישהו יש תוכנה לשליטה על הLCD שיכולה להראות לי על הצג את האי פי של הסרבר שם הסרבר נגלל..ואולי עוד פרטים.. לסרברים של CS או מישהו יכול להדריך אותך איך לעשות את זה עם התוכנה LCD Smartie 5.2 כי נראה לי יש את האפשרות שם הם אומרים נראה לי שצריך גם להשתמש בתוכנה נראה לי Qstat משהו כזה..לא כל כך הבנתי.. יש מישהו שיכול לעזור לי בבקשה. תודה, רן.. זה בסדר אחרי שניסיתי הרבה הסתדרתי אם משהו חילופי.. אז אם אני מוחק את ההודעה זה ימחק גם את התארד?

• 10 תגובות
    • 774 צפיות
  11. הלוח http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333/overview.htm# אני רוצה לעשות oc למעבד אבל בביוס אני מוגבל אני יכול להעולת את המהירות במכפלות גבוהות.... המכפלה הנמוכה יותר לא ניתנת לשינוי!!! השאלה שלי עם זהקשור ללוח, הכוונה לאיזה ג'מפר שצריך להוציא , או שזה הביוס שלי קצת ישן ולא מעודכן????? משהו מוכן להסביר לי איך: Extreme Overclocking ASUS P4S333 offers robust overclocking options to maximize your system performance. Easy DIP Switch or Jumperfree overclocking from BIOS. Flexible CPU Core Voltage Adjustments in 0.05V increments over defaults Accurate 1MHz adjustments of system-bus-frequency up to 200MHz (i.e. front-side-bus up to 800MHz) Adjustable VIO memory voltage…

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  12. Started by HitmanW,

שמעו ניסיתי לעשות OC למחשב שלי (המפרט בצד) בעזרת המדריך שיש באתר. בהתחלה העלתי את הבאס מ200 ל220, הפעלתי ת'מחשב מחדש והכל עבד טוב ונכנס לWINDOWS וגם הטמפ' הייתה טובה. ואז העלתי ת'באס שוב מ220 ל240. אז אחרי הRESTART הוא לא נכנס לWINDOWS ורשם לי "BOOT FAILURE...". עשיתי ריסטרט והורדתי את המכפלה מ10 ל9. עשיתי ריסטרט והוא בכלל נתקע במסך ההפעלה... אי אפשר גם להיכנס לBIOS. אז חשבתי "טוב אז עכשיו אני אעשה ריסט לביוס...". פתחתי חוברת הוראות של לוח האם ובדף של איך עושים ריסט לביוס יש הערה למטה: ולא מצאתי בשום מקום בחוברת הפעלה איך משתמשים בCPR הזה... אז מישהו יודע איך? או האם בכלל כדאי או שעדיף פשוט לעשות ריסט לביוס? תודה לעוזרים. עריכה: אחרי כמה ריסטרטים המחשב עבר את LOGO הכניסה…

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  13. שלום, כאמור הטמפרטורה במעבד נעה בין 52-70 מעלות. מדובר במעבד פרסקוט 3ghz מסדרה 530, סוקט 775. תקציב: 200-250 ש"ח. אני לא מבין גדול אך אישית אני נוטה יותר לכיוון הפריזר 7 או 13 או בכלל האם מספיק זול יותר כמו katana 3? תודה, גיל.

• 8 תגובות
    • 774 צפיות
  14. Started by Prpl_H4z3,

CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2333 MHz (7 x 333) רציתי לדעת למה כתוב למעבד שלי 2333hz שהוא בעצם 2.66 אם מישו יכול לעזור לי מניסיון של אובר קלוק למעבד כמה רצוי לעלות באיזה מדרגות אני יודע שבביוס יש אפשרות של לעלות 10x266 משו כזה כאילו אני מעלה כמות של ארץ ואז זה מכפיל אותו ב 10 אם זה ככה אז באיזה מדרגות רצוי לעלות! ואם לא אז איך בדיוק מעלים תאובר קלוק ?! תודה

• 5 תגובות
    • 774 צפיות
  15. עכשיו אלו ימים חמים, ומרוב שהמחשב שלי חם החלטתי לבדוק מה קורה בפנים וגיליתי ששני מאווררים לא עובדים אז יאללה בוא נתייעץ! תחילה, אציין שהמארז שלי הוא CM690, מכיוון שאין לא חורים לחלק האחורי (מלבד של הספק כוח) לא הצלחתי להסתיר את כל החוטים מאחורה. אז הוא קצת מבולגן בפנים. למארז הוספתי כמה מאווררים, שלושה מכניסים (3 מאווררים 120 מ"מ של Noctua) אחד מקדימה ושנים על דלת המארז, אחד על גג המארז 120 מ"מ של Scythe ואחד אחרון חביב שנמצא על גב המארז שמוברג לרדיאטור של CoolIT. הרדיאטור והמאוורר מוברגים ככה שיש קודם את הרדיאטור והמאוורר מושך אוויר לחוץ המארז דרך הרדיאטור. גם כן אציין שהברגתי מאוורר 120 מ"מ גם לצד השני של הרדיאטור, אבל הוא התנגש עם המשאבה שנחה על המעבד, אז נאלצתי …

• 5 תגובות
    • 774 צפיות
  16. Started by Nom1fan,

אהלן לכולם. לאחרונה המחשב שלי חווה תופעה לא נעימה שכל כמה זמן הוא נתקע, המסך נכבה, והמחשב נשמע כאילו הוא נכנס למצב Standby. אחרי כמה שניות שומעים את המאווררים מסתובבים מהר מאוד והמסך נדלק חזרה, ושוב אחרי כמה זמן הוא נתקע וחוזר חלילה. לאחר בדיקות פיזיות של המחשב , לא הצלחתי למצוא שום מאוורר שהייתה איתו בעיה או משהו בסגנון. אז החלטתי להוריד את התוכנה Everest ולבדוק אם בכלל יש לי בעיה של התחממות או שההשערה שלי בכלל שגוייה. לפי מה שהתוכנה מורה, אני חושב שהכרטיס מסך שלי מתחמם עקב בעיה אלקטרונית (לא בעיה במאוורר), אבל אני לא בטוח כי אני לא מבין בזה מספיק. אולי המומחים יוכלו לעזור לי. התוכנה מורה ככה: Motherboard: 29c CPU: 25c CPU #1 / Core #1: 35c GPU Ambient: 38c GP…

• 11 תגובות
    • 774 צפיות
  17. Started by Bingo,

אחרי שסיימתי לעשות את ה-OC שלי שמתי לב שבכל פעם שאני מכבה המחשב ומדליק אותו אחרי כמה זמן או שאני עושה ריסט הביוס נועל ה-CLOCK RATIO כאילו מחזיר את המעבד שלי לבמצב AUTO לבאס 266 במקום 333... מישהו יודע מה הבעיה????

• 5 תגובות
    • 774 צפיות
  18. Started by roi.amitay,

אז קיבלתי סוף כל סוף את המחשב החדש (מפרט בצד). OC למעבד בדרך התחלתי עם OC לכ. מסך שצריך עפ"י מה שכולם אומרים להגיע לOC יפה חשוב לציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למשהו כרגע אני משתמש בתוכנה שמקבלים עם הכ. מסך Catalyst Control Center הבאתי את הכרטיס בשלב ראשוני למהירות של XT אבל הבעיה היא שאני לא יודע מה הטפ' המומלצות ובאיזו תוכנה להשתמש כדי לבדוק טפ' (אני מאמין שמה שיש ב Catalyst זה לא נכון לגמרי) ובאיזו תוכנה לבדוק את הכרטיס תחת עומס. כרגע הכרטיס עומד על 56 מעלות במנוחה (לא יודע איך לבדוק תחת עומס) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 774 צפיות
  19. Started by Svartberg,

אני מחפש מאוורר לחלק האחורי של המחשב, הקודמים שלי היו יותר מדי רועשים (הספק, מאוורר למעבד ולכרטיס מסך שלי שקטים מאוד), אז ניתקתי אותם. המעבד שלי לרוב ב46 מעלות, ומגיע למקסימום 51 במאמץ אז זה קצת מתקרב לתחום מסוכן - אם מישהו יודע על מאוורר שקט מאוד למארזים שאפשר לקנות בארץ, אפילו להוריד בשתיים שלוש מעלות יספיק לי. את ההארדיסק שלי העברתי לכונן "5.25, שמתי אותו בקבל חום של זלמן כדי שהוא לא יתחמם יותר מדי - הסיבה העיקרית שאין לו מאוורר זה שלא ממש מצאתי מאווררים שמתלבשים שם בארץ - והיחיד שניסיתי (מאוורר כפול של וואנק שמתלבש מלטה) היה רועש מדי.

• 2 תגובות
    • 774 צפיות
  20. Started by Burned,

הנה תמונות בשביל פרטים, אם צריך עוד משהו תגידו לי.. מה אפשר לעשות?

• 13 תגובות
    • 774 צפיות
  21. שלום לכולם, לפני יומיים קיבלתי את הXP120 עם הThermoflow 120MM עליו למעבד שלי ומשום מה אני לא ממש מרוצה מהטמפ' של המעבד שלי בכל זאת... הטמפ' הן: 30-33 במנוחה 34-36 במאמץ. מה דעתכם? אני די מבואס מפני שההבדל היחיד הוא שהטמפ' במאמץ ירדה מ38 לסביבות 35 מעלות שזה די כלום.. האם אלה טמפ' נורמליות או שיש מצב שהגוף קירור לא הורכב טוב? עוד דבר זה שאמרו לי שהטמפ' של הלוח אם והצ'יפסט ירדו לאחר התקנת הגוף קירור - דבר שלא קרה תודה לעוזרים, עמית

• 14 תגובות
    • 774 צפיות
  22. http://www.muropaketti.com/artikkelit/cpu/nw2800/index3.phtml :o

23. Started by stingeR-,

האם יש משהו בבית שיכול להקביל למשחה טרמית? אני מתכוון משהו שנמצא בבית בתוך המקרר או מחוץ לו שאפשר להשתמש בו כמשחה טרמית? למשל : משחת שיניים...

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  24. שלום, אני רוצה לקרר תכרטיס יותר טוב למטרות OC ואין לו קירור מתאים, יש איזה סיילנסר שאפשר לעשות לו מוד קטן והוא יתאים או סיילנסר לסדרה אחרת אבל מתאים? אם זה משנה הכרטיס של GB, תודה רבה לכל העוזרים אלי.

• 12 תגובות
    • 773 צפיות
  25. Started by KF,

שלום קניתי מאורר ויש שם שני חיבורים כאלה לבנים גדולים.... עכשיו אני לא יודע לאן לחבר אותם.. בחיבור אחד יש כמו שיניים כאלה בפנים ובשני יש עיגולים קטנים.... צריכים לחבר את שניהים ? אם כן לאן ? תודה לעוזרים. נ.ב יש שם 3 חוטים בצבעים שחור אדום וצהוב.

• 6 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים