עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ihugtrees,

אפשר בבקשה המלצות לקירור למעבד הנה המפרט: מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 955 (3.2GHz) - BLACK EDITION - BOX מארז: [..] COOLERMASTER HAF 932 ספק כוח: Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 זיכרון: G Skill F3 4 GB DDR3-1333 DDR3 CL7 SDRAM כרטיס מסך: ATI Radeon HD 5850 אני עומד לעשות OC אז אני צריך קירור חזק ושקט עד 250 ש"ח המליצו לי על שני קירורים בנתיים אבל אפשר חוות דעת והמלצות שונות קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME REV.2 ₪200

• 6 תגובות
    • 891 צפיות
  2. Started by broke_overclocker,

אני רוצה לקנות למחשב הדפוק שלי לוח אם: של DFI תמליצו מה הכי טובים למישחקים מעבד: של amd או intel מה הכי טוב? כרטיס מסך: לא משהו יקר אבל טוב או של ati או של nvidia לא לחרוג מסביבות ב-2500 שקל!!

• 6 תגובות
    • 628 צפיות
  3. Started by asilic,

יש לי את הוולקנו 6CU+ ונמאס לי ממנו הוא מרעיש מאוד ולא ניתן להשאיר את המחשב דולק בלילה עכשיו רציתי משהו שקט ויש 2 אופציות שאני צריך שתעזרו לי להחליט 1) החלפת מאוורר 60 ממ שיש על הוולקנו ב 60 ממ גנריק פחות רועש 31DBA לעומת 38 DBA שעל הוולקנו בכל אופן מה שרשום על הקופסא שלו 2)קניית היטסינק חדש לא יודע איזה רק שיהייה שקט ויעיל ולא יעלה על 100-150 שקל נואש לעזרה ??? ??? :saint: עזרו לי :saint:

• 6 תגובות
    • 789 צפיות
  4. Started by moskitos,

הטמפ' של המעבד שלי(AMD2000 עם וולקנו 7 פלוס) עמדה לפני זמן קצר על 57 מעלות(כאשר הוולקנו על המינימום),לאחר שפתחתי את המארז(שגם ככה נמצא בתוך כוך) הטמפ' עמדה על 52 מעלות(שוב כאשר הוולקנו על המינימום),וכאשר הוולקנו על המקסימום(והמארז עדיין פתוח) הטמפ' היא 48 מעלות. נראה לי שהבעיה היא שהמארז לא מאוורר מספיק לא? יש לי מקום מקדימה לעוד מאוורר 120 מ"מ(יש לי כבר אחד מאחורה). 1 אם אני אוסיף מאוורר 120 מ"מ מאחורה שמכניס אויר מה יהיה השינוי? 2 על איזה מאווררים אתם יכולים להמליץ לי(משהו שקט אבל טוב מאוד)?

• 6 תגובות
    • 640 צפיות
  5. Started by elad76,

קיבלתי את ה6300 והטפרטורה שלי במנוחה לפי CORETEMP היא 53 בראשון 51 בשני הלוח אם DFI כשאני נוגע במחשב הוא קר מאוד..והביצועים של המעבד גם טובים.. אז מה קורה?

• 6 תגובות
    • 539 צפיות
  6. Started by maxi,

שלום לכולם! אני מתכנן להוסיף 3 מאוררים למארז שלי MIDITOWER איכותי וגדול יחסית ונכון לעכשיו יש לי מאורר 80מ"מ מקדימה שמכניס אוויר ועוד אחד מאחורה בגב המארז בגודל גם של 80מ"מ שמוציא אוויר והשאלה שלי אם אני רוצה להוסיף עוד 3 מאוררים 2 בצד המארז אחד מעל המעבד ואחד מעל הכרטיסים שניהם יכניסו אוויר ואחד למעלה שיוציא אוויר וכאן אנשים יקרים אתם נכנסים לתמונה :-* איזה גודל לדעתכם צריכים להיות המאווררים 80 92 120 ....איזה גודל לזה שלמעלה ולאלו שבצד.. אה..... ודרך אגב זה משנה מאיזה חברה הם.....תודה MAXI :asthanos:

• 6 תגובות
    • 989 צפיות
  7. Started by kobibo,

O.K החלפתי את הדרייבר לאומגה והתחלתי ב O.C . הגעתי ל 540 ליבה ו 620 זיכרונות על טמפ' של 36-37 מנוחה, 50-51 מאמץ ( טמפרטורות לא רעות כלל עוד לקירור סטוק ). בצעתי בדיקה ב 3DMARK05 והגעתי ל 6420 . זהו נתקעתי ב O.C .כל עלייה של הליבה ואו הזיכרונות גורמות למסך להכנס ל STANDBY,נסיתי להוריד ליבה ולנסות לעלות זיכרונות אך זה פשוט לא עוזר,מה שמטריד אותי זה שהטמפ' ממש ממש בסדר אבל בכל זאת אני לא מצליח להמשיך. רציתי לדעת האם לערכתכם במידה והחליף קירור אחר ( סיילנסר ) יש סיכוי להמשיך ב O.C ? או שפשוט הכרטיס שלי הגיע לגבול שלו מבחינת O.C ולא יעזור לי להחליף את הקירור ( בכל זאת הטמפ' שלי בסטוק טובה ולא נראה לי שזה מה שעוצר אותי ). יש מצב שנפלתי על כרטיס פחות איכותי ?

• 6 תגובות
    • 904 צפיות
  8. Started by VooDoo3,

סוף סוף ... ;D קיבלתי אותו לפני כשעתיים ... מכיוון שהוולקנו מותאם גם לפנטיום 4 וגם לאת'לון XP , הוא מגיע עם שני סוגי קליפסים .לקחתי את הקליפ המתאים - של האת'לון (יש לי פנטיום 3) וחיברתי אותו לוולקנו . למרבה הפתעתי , כאשר נסיתי להכניס אותו למקומו , סירב הנ"ל בכל תוקף , בדקתי וגילתי שהבעייה היא בלוח-אם - יש קבל קטן שלא מאפשר לכל התופסן להיכנס . לאחר כ5 דקות של חשיבה מאומצת החלטתי לחתוך את החלק שנוגע בקבל . רק לאחר שחתכתי את חלק המתכת הקטן , הואיל בטובו ההיט-סינק להתיישב על המעבד שלי . המעבד עכשיו בטמפ' של 30 מעלות (לאחר שני בנצ'ים ומשחק קטן) ובOC ל900 מה"צ . כרגע המהירות מכוונת לMedium אבל לא נראה לי שתהיה בעיה כאשר אעביר אותו לLow. מבחינת רעש , המאוורר עושה רעש בדרגה ב…

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  9. Started by alex15,

שלום ... אני לא יודע מה השם של הטיימר המראה את טמפרטורה המעבד וגם השעה ווככה ... הנה תמונה למי שלא מבין .... איפה אפשר למצוא כאלו ? ןגם איך אפשר לחבר אותו ? איפה שמחברים את כפתור ההפעלה את הריסטרט את הנורות או שאיפה אנחנו שמים אותו טוב ?

• 6 תגובות
    • 448 צפיות
  10. יש לי תמעבד שבמפרט למטה ה P4 העלתי 200@220 והזיכרון על ל 533@585 הטמפ' בלי מאמץ 40 (לפני ה OC היה 30-38 ) ... הטמפ' במאמץ 52-57 (לפני ה OC 48-50 ) האם כדי להשאיר את זה?.... או שאני יחזיר בחזרה ל 3GHZ (הגעתי ל 3.3GHZ )

• 6 תגובות
    • 513 צפיות
  11. Started by telzur,

איזה קירור כדאי לי intel e6600 ge force 7900 gs לא משהו מאוד איכותי ושאלה אם הגעתי לאיזו שהיא מהירות בoc היא נשמרת?? (אני מחפש קירור זול) והשיאים של oc אפשריים רק עם קירור מיוחד (איזה ומה מחירו)

• 6 תגובות
    • 642 צפיות
  12. Started by kobibo,

אני רוצה להחליף את קירור הסטוק במשהו יותר טוב,שיקרר יותר טוב ( כיום מנוחה 38-39 מאמץ 58-60 ) . אודה להמלצתכם. כמו כן האם אמורים לצאת בתקופה הקרובה קירורים טובים יותר ממה שקיימים היום לכרטיס זה?

• 6 תגובות
    • 608 צפיות
  13. Started by pc student,

חברה יש לי(סוף סוף)כרטיס חדש gainward fx 5200 יש לו קירור סטוק פאסיבי אז כאשר ניסיתי לעשות לו קלוק ליבה(400 מגהרץ)הוא קרס. מה הבעיה ? נ.ב.מישהוא יכול להציע לי תוכנת אוברקלוקינג טובה?(לכרטיס מסך!)

• 6 תגובות
    • 622 צפיות
  14. Started by dor_eli,

יש לי חלון בצד המחשב ואני רוצה להוסיף לשם מאורר מה אתם אומרים על tt cat 9 cm איך המאורר הזה? שווה לי לקנות אותו?

• 6 תגובות
    • 527 צפיות
  15. Started by Sp0ck,

אני מתחיל בOC... עכשיו אני רוצה לעשות OC התחלתי למעבד שלי Intel p 4 630 לוח אם GA-8I915MD-GV נכנסתי לביוס, חיפשתי את אפשרות ה CPU clock ratio האמורה להיות ב frequency/voltage control (בדקתי לפי הספר של הלוח ) אבל אין שם כלום ולחצתי CTRL+F1 נוספו עוד כמה אפשריות ועדיין לא היה שם אותו... איפה נמצאת הפונקציה של OC במחשב הזה חחח

• 6 תגובות
    • 566 צפיות
  16. Started by aviran_n,

יש לי 9600XT של סאפיר (דגם עם מהירויות שעון מואצות) הכרטיס הקודם שהיה לי (אותו דגם בדיוק) נשרף והוחלף במסגרת האחריות וקיבלתי את זה במקומו. עכשיו כשאני מנסה לעשות OC אפילו לא גדול במיוחד.. ישר יש ארטיפקטים ובעיות. כשאני מפעיל ATITool אז אחרי כמה שניות המהירויות מתחילות לרדת ולרדת במקום לעלות.. במהירויות סטוק אין לי איתו בעיות והוא עובר בנצ'ים טוב. אם זאת בעיה בכרטיס עצמו אז אין לי כבר מה לעשות כי נגמרה האחריות אבל חשבתי שאולי זאת בעיה בביוס שלו או משהו כזה שעוד אפשר לסדר אז באתי לשאול פה.. הנה כמה תמונות של הכרטיס והקירור שמורכב עליו (הכנה שלי): תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 628 צפיות
  17. Started by MasterOr,

מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג תסט החדש הזה? מחנות בארץ.... וזה בא כסט של כמה מאווררים או שזה רק בקר ומאוורר אחד? הנה הכתבה על הסט: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1072814549,21701,

• 6 תגובות
    • 700 צפיות
  18. יש לי ספק ג'נרי (Tsunami 350W) ובמקרה הסתכלתי בMBM וקלטתי שהמתחים שלי של ה-12 ו-5 עומדים על מתחים הרבה יותר נמוכים משהם אמורים להיות... לא נראה לי זה בסדר, בכל מקרה, להחליף ספק? תודה מראש, Ameralis Zaiir

• 6 תגובות
    • 617 צפיות
  19. Started by FastJack,

שלום. כאשר אני מבצע בדיקת מאמץ למחשב אני שם לב שהמעבד שלי רץ במשך מספר דקות על תדר מקסימלי (3.4G) ולאחר מכן יורד לתדר מינימלי (1.6G), הבעיה היא שהטמפרטורה של המעבד לא עולה מעל 65 מעלות לכן אני לא רואה שום סיבה שהמעבד ירד בתדר. הרי הוא יכול להגיע לטמפרטורה של מעל 80 מעלות, לא? דבר נוסף שאני שם לב זה שמהירות המאוורר של המעבד היא על 200RPM ולא עולה, יכול להיות שמוגדר שהיא תעלה רק מעל טמפ, יותר גבוהה ממה שהוא מגיע אליו? ראו מפרט בפרופיל. עריכה: בדקתי בביוס ואכן מוגדר למאוורר של המעבד שיכנס לפעולה רק מ80 מעלות ומעלה. עריכה 2: שינית את ההגדרות בביוס לכך שהטמפ הרצויה היא 50 מעלות והטמפ שבה המאוורר על 100% היא 60 מעלות. ואכן לא בוצע throttleing down. עכשיו השאלה הגדולה ה…

• 6 תגובות
    • 6.3k צפיות
  20. Started by SEangel,

גיליתי שאחת הליבות הנפתחות של המעבד שלי "מתקשה" טיפה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=520320.0 האם אפשר באמצעות העלאת מתח (או איזשהי הגדרה אחרת בביוס) ל"רפא" אותה? (אח"כ אולי אנסה להמהיר את המעבד (המכפלה פתוחה אצלו)).

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by mazoneli,

מישהו יודע כמה רעש הוא עושה והאם שווה להחליפו במאוורר שקט שמתחיל ב 120 ל AC7 PRO ועד ה Tuniq שאם כבר אני מזכיר אותו האם הוא יותר זול בארה"ב משמעותית ?, פשוט אין מה שיתקלקל בו אז אולי אני אעדיף שיביאו לי מחו"ל.

• 6 תגובות
    • 544 צפיות
  22. Started by karpad,

שלום לכולם חבר שלי מחפש שני מאווררי 120 מ"מ לקומפיוקייס 6A19 כמה שיותר שקטים יותר טוב ושלא יהיו יותר מידי יקרים תודה לכל העוזרים ושכחתי לציין שיהיו בלי לדים ושטויות כי אין לא חלון במארז

• 6 תגובות
    • 654 צפיות
  23. Started by y_a_n_i_k,

בעיה שיש לי אותה זמן מה... ואני לא מצליח חהיפטר ממנה... החום של המעבד גבוהה מידי יחסית... פעם במנוחה הוא לא עבר את ה40 עכשיו הוא הרבה מעל... ועל פי התוכנה SENSOR החום של הסיסטם בשמיים, למרות שאני לא ממש מבין מה החום הזה מייצג.... עכשיו אני מניח שכל הקריסות\קירטועים שיש לי בזמן האחרון הוא בגלל החום... מה אני עושה עם זה? *המחשב עומד פתוח... *מנקה אותו לעיתים קרובות.... אני לא מפרק את המאוור של המעבד אבל עובר על מה שאני יכול... כנל לגבי כרטיס מסך... *התמונה צולמה במצב מנוחה, בזמן משחק החום מזנק ל50+ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 556 צפיות
  24. התחלתי לעשות אוברקלוק ל-5700LE שלי בעזרת התוכנה SysTool (פשוט בגלל ש-RivaTuner ו-Coolbits לא עובדות), והצלחתי להגיע ליציבות ב-335Mhz למהירות ליבה. טוב, כיביתי את המחשב וחזרתי אליו אחרי כמה שעות רק כדי לגלות שהמהירות ב-SysTool חזרה לברירת מחדל של הכרטיס - 250Mhz. איך אני יכול לשמור על המהירות?

• 6 תגובות
    • 571 צפיות
  25. Started by nissimtr,

שלום שלום אז ככה קודם כל את המפרט שלי יש לכם <--- אני אשתף אותכם בנסיון כושל לבצע OC ואשמח לעצות. אז ככה בתחילת השבוע שעבר החלפתי קירור למעבד ולצ'יפסט שלי. הצ'יפסט קיבל משהו בשם VC-RE של Evercool שזה קירור שהוא במקור לכרטיס גרפי אבל בפורומים הרשמיים של DFI ממש ממליצים עליו (לאחראים של הפורום שהם אנשי תמיכה טכנית של DFI יש אותו, הם מפיצים סרטון הדגמה איך להרכיב את זה וכו') המעבד קיבל Tuniq Tower 120 ואותו אין לי צורך להציג לכם : אז ככה חיכיתי לסופ"ש על מנת לנסות את מזלי בOC כי במשך השבוע ממש אין לי זמן. אני יודע שבעקרון השיטה היא להעלות טיפה את הבאס ואז לבדוק יציבות ולחזור על התהליך. אבל מה, קראתי ברשת שהמעבד שלי אמור לעשות 2600 בקלות (תדר סטוק שלו זה 1800) אז…

• 6 תגובות
    • 656 צפיות

דיונים חדשים בפורומים