עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי לאחרונה מחשב חדש.. אחרי כל ההתקנות והדברים החשובים, הורדתי את תוכנת EVEREST כדי לבדוק טמפ' ופרטים על המערכת.. וסתם עיינתי לי שם.. הבעיה היא, שראיתי שהזכרונות שלי רשומים שם כ667 ולא כ800 כמו שביקשתי בחנות. הזכרונות הם של קינגסטון, ואמורים להיות HYPER-X.. לא כתוב שם הדגם, רק שזה שלהם. (פתחתי את המארז וראיתי שהם KHX6400D2/1G - וכתוב באתר שלהם שהם באמת 800) למה הם עובדים ככה ? איך אפשר לגרום להם לעבוד כמו שהם אמורים ? אני לא מתכוון להוציא מהם את המיץ באוברקלוק. רק לקבל את מה ששילמתי עליו, לא יותר ולא פחות. הלוח שלי הוא evga 680i והמעבד הוא E6600 שאלתי גם בפורום לוחות, מעבדים וזכרונות. אבל שם אף אחד לא הואיל בטובו לעזור לי. תהיתי אם אתם תרצו. אני מצטער אם זה לא בדיוק קשו…

• 11 תגובות
    • 739 צפיות
  2. מהם התדרים שניתן להגיע ב OC עם 7600GT? ומהם התוצאות המתקבלות ב 3DMARK?

• 28 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by Ic3 CuB3,

שלום לכולם !! המאוורר הסטוק של הכרטיס מסך, מוציא אוויר או מכניס ?? אני שיערתי שהוא מוציא, לכן עשיתי את הדבר הבא: לקחתי מאוורר 80MM פשוט חיברתי אותו ללאחד המפרצים האלו של הכריסי PCI שמתחת לכרטיס מסך. המאוור היה כאמור במזב מאוזן, וכיוונתי אותו ככה שיוציא אוויר, זאת אומרת כיוון הזרימה של האוויר היה לתחתית המארז. כדי שיהיה באותו כיוון של המאוורר שעל הכרטיס מסך. הטמפ' לא השתנתה ואפילו עלתה במעלה או שתיים. אח"כ הפכתי את כיון המאוור כך שהאוויר יזרום אל הכרטיס מסך- למעלה, למרות שכיווני זרימת האוויר של המאוורר 80MM והמאוורר של הכרטיס מסך היו נגדיים חלה ירידה קלה בטמפ' של הכרטיס. מדוע זה דווקא ככה ?? : חוץ מזה, יש לי על הפאנל הקדמי של המארז 120 MM שמכניס ומאחור אחד שמוצי…

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  4. Started by ilay22,

פעמיים עשיתי OC, בפעם הרשונה רק עד 205, וזה גרם לוינדוס לקרוס עם מסכים כחוילים, ולא לעלות שוב (אחרי שבדיקה בS&M שהראתה שהכל בסדר) פירמטתי והתקנתי וינדוס מחדש, ושוב עשיתי OC, הפעם הגעתי ל 235, והוא שוב קרס, ולמרות שהוינדוס עולה, הוא עובד בצורה נוראית (הרצתי כל פעם את S&M והכל היה בסדר) אין בעיות חומרה, בדקו בחנות אחרי הפעם הראשונה איך יכול להיות שה OC הורס לי את וינדוס? :s05: (למנהלים: מתנצל על הפוסטינג הכפול מקודם)

• 19 תגובות
    • 986 צפיות
  5. מעבד P4 2.8 לוח MSI PT8 NEO -LSR זכרונות 512 DDR קירור-זלמן 9500

• 1 תגובה
    • 453 צפיות
  6. Started by sahargt,

המפרט בצד בקיצור אני משתמש בתוכנה שבא אם הלוח בשביל לעשות OC בגלל שאני לא יודע איפה נמצא האפשרות בביוס חפשתי ולא מצאתי ראית שם ש הכול בAUTO מתח לזכרונות ובאיזה מהירות אם עובדים וגם ב PCI-E על AUTO לפי מה שראתי בפורום אני צריך לשנות שזה לא היה על AUTO אז על כמה לשיים את את כול הדברים

• 1 תגובה
    • 379 צפיות
  7. מה טמפרטורות נורמאליות לe6300 במנוחה (שום תוכנה כבדה לא פועלת ברקע) עם קירור סטוקינג?

• 8 תגובות
    • 596 צפיות
  8. זה המפרט של המחשב: פנטיום D930 זכרון 4 גיגה של OCZ מהירות 667 DDR2 לוח MSI 975X מאוורר למעבד - ביג טייפון מאיץ גרפי X1800GTO כולל מאוורר ארקטיק קולינג אקסלרו מארז צ'ונמי של טרמל-טק ספק כוח ENERMAX LIBERTY 500 מסך LG 19 2MS בחוברת שמגיעה עם הלוח יש צילומים של הביוס ופירוט של כל האפשרויות וכמו כן מופיע אופציה לשינוי מתח למעבד (cpu voltage) אבל כשאני נכנס לביוס אני לא מוצא את האופציה הזאת בכלל גם אחרי שעדכני 3 ביוס שונים ובגלל זה אני לא מצליח לעשות אוברקלוקינג למרות מערכת מחשב יקרה וחזקה יחסית אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי איך לעלות מתח למעבד מדובר על לוח 975x v1.0 ואם אפשר לשלוח לי תגובה למייל זה יהיה מצויין Pnef@nana תודה רבה לכולם

• 5 תגובות
    • 606 צפיות
  9. Started by liordavid,

שלום לכולם.... נכול לעכשיו קיים ברשותי מעבד 2.6 ליבת Northwood. עשיתי לו O.C בקטנה ל- 3.2 לכמה אוכל להגיע עם המעבד 3.2 של Northwood. המעבדים הנ"ל עם 512 CASHE. יש לי גוף קירור Big Typhoon.

• 2 תגובות
    • 457 צפיות
  10. Started by t-macc,

יש לי את המארז של פוסידון 120 מקדימה מכניס 120 מאחורה מוציא שתיים בצד מכניס 120,ומכניס 8 רציתי לדעת עם יש דרך יותר טובה לקרר,עוד דבר ה 8 מוציא הרבה יותר אויר ואני 99 אחוז בטוח שהוא יותר מועיל מ ה 120,עדיף להחליף אותו ל 120 ? תודה.

• 2 תגובות
    • 436 צפיות
  11. Started by D@nny,

הכרטיס כבר שנה במהירות וצינורות כמו של X850XTPE אז חשבתי לצרוב BIOS כי אין עוד תוכנת אוברקלוק עם DIGITALLY SIGNED DRIVER לWINDOWS VISTA. הכרטיס שלי הוא: SAPPHIRE RADEON X800GTO2 מצאתי בTECHPOWERUP! שני BIOSים: ATI.X850XT.256.Samsung16.041108 Sapphire.X850XT.256.Samsung16_041108 שניהם לX850XTPE PCI-E. א) איזה עדיף להתקין ? ב) האם יש סיכונים מבחינת תפקוד של הכרטיס, לדוגמא מהירויות מאוורר (יש לי AC SILENCER 5 REV2) וכו' ? תודה רבה

12. Started by liordavid,

מעבד 3.4 GHZ ליבת NORTHWOOD או ליבת PRESCOTT מאוורר BIG TYPHOON. מה יהיה יותר מהיר ב- O.C ?

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  13. Started by segevgabay,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6325 או זה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3093 מה עדיף מבניהם והאם הם שווים משו? או שעדיף כבר קירור אוויר?

• 12 תגובות
    • 683 צפיות
  14. Started by itayab,

שלום קניתי שלשום מחשב חדש, E6400, עם לוח אם ASUS P5B. התקנתי את התוכנה SPEEDFAN, ומשהו מאוד מוזר מופיע לי: תחת הסעיף AUX, הטמפרטורה נעה בין 119 ל-125 מעלות צלזיוס.. חיפשתי קצת בגוגל וראיתי שלעוד אנשים עם לוח דומה של אסוס (גרסת DELUX) יש את אותה בעיה. זה מוזר, שכן בטמפ' של 125 מעלות המחשב לא היה עובד... הנה קישור לתמונת מסך של התוכנה: http://img185.imageshack.us/img185/8871/untitledqv6.jpg מישהו נתקל בבעיה כזאת? ואגב, יש לי מארז 6a21 (הרד דיסק אחד של 160GB, ועוד אחד של 80GB, וצורב DVD אחד. כרטיס מסך 7600GS, ספק 550W של צ'יפטק). אם אני לא טועה, אין לי שום מאוורר מקדימה ובצד - האם לדעתכם יש צורך להוסיף מאווררים שם? ועוד משהו - הגיוני שאני מרגיש שיוצא אוויר מקדימה? זה לא אמור…

15. Started by Ac-Boy,

מוקף באדום, זה המאוורר של מעבד שלי או שזה אחד המאווררים שיש לי במארז? והאם תוצאתו טובה? ועוד משהו, הטמפ' האלו טובות יחסית המחשב היה דלוק כל הלילה על הורדה ועל AFK במשחק. מפרט בצד ימין, מארז של טרמלטיק סופרנו.

• 4 תגובות
    • 554 צפיות
  16. Started by KoM,

השאלה היא מאד פשוטה, האם יש משמעות לכיוון התקנת גוף קירור מבוסס Heatpipes ? האם אם הצינורות בכיוון כלשהו הם יעבדו פחות טוב ?

• 6 תגובות
    • 601 צפיות
  17. כרגע מבצע OC קטן השאלה היא מכיוון שאני לא מתכנן להעלות יותר מידי בתדר מכיוון שאין לי ניטור טמפ' ללוח אם השאלה היא האם OC ללא העלאת מתחים עלול לגרום לנזק\התחממות ממשית של החלקים(לוח אם\זיכרון\מעבד לא מדאיג אותי גם יש לי כמובן חיישן טמפ' וגם יש לי קירור מעולה במארז 17 מעלות למעבד)

• 7 תגובות
    • 599 צפיות
  18. הכוונה היא לעשות בדיקת מאמץ ובמקום לשבת מול המחשב אז לתת לתוכנה שתמדוד מה היתה הטמפ' המקסימלית של המעבד במהלך הבדיקה. מישהו מכיר תוכנה כזאת? אני יודע שזה לא הפורום המתאים אבל פה יש הרבה יותר סיכויים שיענו לי פה מאשר בפורום תוכנות

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by bluz,

http://com4u.co.il/Product.asp?Pid=PCAC&Cat2Cat1ID=22&Cat2ID=286 א. מה לעזאזל? ב. כדאי בכלל? לא מאוד יקר, אבל אפקטיבי?

• 11 תגובות
    • 879 צפיות
  20. Started by approx,

אני צריך קירור למעבד בסביבות ה200 שקל לסקוט 775 ואני צריך שהקירור לא היה גדול כי אין לי הרבה מקום אני צריך באוטו גודל כמו של הקירור המקורי

• 3 תגובות
    • 422 צפיות
  21. Started by Devil Servant,

אני מחפש מאורר 80MM עם לדים ב40 שקל בערך... אני שם 2 ואני צריך משהו שרק יוציא אוויר למארז קטן ולא משהו רציני... מה עדיף מבין אלה? (או אולי יש אחרים?) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3077 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6185

• 14 תגובות
    • 698 צפיות
  22. Started by ניר.,

אני מחפש מאורר ל-CHIP ? תמונה של הרכיב נמצאת בכתובת http://www.2send.us/uploads/44161a8190.JPG

• 55 תגובות
    • 3.9k צפיות
  23. Started by N-KiNG,

שלום לכולם אני חדש פה..! אז השאלה היא: האם כדאי לי לעשות OC (אוברקלוקינג) לכרטיס המסך 7950GT כש... יש לי מעבד 3.2 AMD זיכרון פנימי 1024 זיכרון GIGA HERZ 2.01

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by t-macc,

האלן יש לי את התוכנה אוורסט בערך שישה חודשיים היא תמיד הציגה לי את הטמפרטורה של המעבד במספר קבועה של בין 34 ל 38 בדקתי בפעם הראשונה בביוס (ביוס מסריח של לוח אינטל מסריח)טמפ והוא רשם 66,הורדתי את speef fan לבדוק והוא הראה לי תוצאה מדיוקת כמו אורסט מה זה יכול להיות? תודה.(2.66 פנטיום d (

• 9 תגובות
    • 555 צפיות
  25. ביצעתי OC לאחר שנעלתי תדר PCI-E על 100, נעלתי מתח מעבד על 1.325 והורדתי מכפלת זכרון ל2.0 העלתי באס ישר ל300 מ266 ואבצע בקרוב בדיקות יציבות. לפני כן, רציתי לדעת מהם הפונקציות הבאות בביוס: DIMM OverVoltage Control PCI-E OverVoltage Control FSB OverVoltage Control G)MCH OverVoltage Control) האם צריך לגעת בפונקציות האלה? (כולן מכוונות על Normal) האם יש פונקציות נוספות, בתפריט הAdvanced BIOS, שרצוי לבטל/להוסיף? תודה לעזורים

• 5 תגובות
    • 549 צפיות

דיונים חדשים בפורומים