אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם , יש לי מעבד AMD athlon xp 2500 ולוח אם של epox 8rda3i , הגוף קירור סטוק, ומארז עם 3 מאווררים 1 מאחורה ליד המעבד מוציא ו2 מקדימה מכניסים. אחרי ששמתי את ה2 מקדימה , הטמפרטורהירדה במעלה אחת כשהמעבד במנוחה, עכשיו הוא על 49-50 במנוחה , למישהו יש רעיון איך אני יכול לשפר את הטמפרטורה ? ? ד"א עשיתי משהו לזיכרונות שניתי את המגהרץ שלהם מ333 ל400 כמו שהם אמורים להיות , אולי זה השפיע ? תודה.
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
CPU : AMD ATHLON XP 2000 Tbred @ 1800Mhz + נעול מכפלה MotherBoard : EPoX 8RDA3i Rev : 3.2 RAM : Micron PC2700 333MHZ 256MB + Generic PC2100 266MHZ 256MB @ 6-3-3-2.5 @ 286MHZ GFX: Gigabyte RADEON 9600P + blue led fan @ 500/674 HDD : WD 400BB 40GB 7200RPM 2mb buffer and WD300EB 30GB 5400RPM CD-RW : MSI 52x24x52 CD-ROM : MSI 52x Mouse : Logitech Pilot Wheel Mouse Optical Keyboard : Microsoft Multimedia Keyboard Monitor : MAG InnoVision 796FD Trinitron 17" רק היום היה לי זמן לבדוק תוצאות חדשות בבנצ'מארקים... , ובדקתי ובאתי עם התוצאות האלו , באתי לשאול אם הם בסדר : לפני OC לכרטיס מסך : 3dmark03 : 3300 AQ3 : תוצאה כללית 26000 , למעבד 5700 ולכרטיס 3500 …
-
- 8 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אז היום אני מתחדש בחלקים החדשים שהזמנתי וכרגע יש לי התלבטות במיקום של הכוננים הקשיחים שלי. זהו המארז שיש לי - Tagan El Diablo. ככה הוא נראה מבפנים: http://www.google.co.il/imgres?q=TAG...w=1680&bih=949 עכשיו רציתי לדעת: יש לי שני כוננים קשיחים של 500GB [של Western ושל Segate] ורציתי לדעת איפה למקם אותם במחשב. כפי שניתן לראות, יש שני מסילות המתאימות לקיבוע הכוננים. כמובן שאחד מהם כבר הוצאתי מהמארז במהלך "יום הניקיון" שביצעתי אתמול, וכרגע השאלה היא: איפה למקם את המסילה של הכוננים? בצמוד לתחתית המארז [בתמונה - המסילה שהכונן יושב בה] או למקם אותה למעלה יותר [איפה שהמסילה הריקה]? תודה לכל העוזרים, המשך יום נעים לכולם! עריכה: מצטער אם זה לא הפורום המתאי…
-
- 1 תגובה
- 793 צפיות
-
-
שלום אני מחפש תמונות למארז כדי שאני יוכל להדפיס אותם לגזור אותם ולהדביק על המארז! מישהוא מכיר אתר או לינק כלשהוא שיש שם תמונות כאלה?
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd 64 3200 אני מבין כלום במאוררים אבל משום מה אני חושב שהם לא משו (הם המאוררים שמקבלים במארז הרגיל ב קי אס פי) יש לי תוכנה שמראה פירוט על הלוח אמ טמפרטורת מהירות מאורר וכו ושמתי לב שיש שם אפשרות ל 5 מאוררים ולי יש רק אחד ב cpu האם הדבר חריג ? ו מה אמרו להיות הטמפרטורה המקסימלית והמינימלית של המעבד הזה ובמידה והמאוררים שלי דפוקים מה אתם ממליצים לי לעשות
-
- 11 תגובות
- 792 צפיות
-
-
ב OC ל3.0 עם CORE 1.3312V מקבל 74 מעלות בTAT לעומת 64 בSPEEDFAN ביטלתי את ה OC וקיבלתי 64 בTAT ו54 בSPEEDFAN האם זה הגיוני? זה נראה לי נורא חם? יכול להיות שהמשחה של ZALMAN לא עובדת? משתמש ב CNPS9700 בתוך AURORA 570 עזרה!!!
-
- 14 תגובות
- 792 צפיות
-
-
הי אני רוצה להחליף את שני מאווררי ה-120mm שכבר פעמיים שבקו חיים (בפעם הראשונה החלפתי במסגרת האחריות בחנות ממנה קניתי את המחשב). אלו המאווררים שהגיעו עם המארז (איזה HEC). אני אשמח להמלצה על מאוורר 120mm זול, שקט וששומר על המערכת קרירה ושמחה. לא צריך תאורת LED'ים ובלאגנים. תודה
-
- 9 תגובות
- 792 צפיות
-
-
יש לי את הלוח בחתימה בגרסת ביוס אחרונה וכשאני מנסה לשנות תיזמונים מ- 3-3-3-8 ל- 2-3-3-7 זה קולט רק את ה 2 וזה הופך ל- 2-3-3-8 קיצר כשאני משנה את התיזמונים דרך תוכנה בווינדוס אז זה עובד הבעיה היא שזה לא נשמר אחרי ריסט. האם יש תוכנה שמאפשרת לשנות לתמיד?
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם... לא מצליח לייצב את האובר שלי במעבד E6400 מידי פעם במשחקים יש ריסטרט למחשב... ניסיתי בדיקת מאמץ למעבד והוא אכן נכשל בדקות הראשונות...יש המלצות? טמפ במאמץ לא מגיעות ל 60C...מתח למעבד דיי בגבול כבר 1.55 [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אני משדרג בפברואר, ואני עומד לעשות למעבד ולכ.מ. OC רציניים. אני צריך לוח טוב לזה. רק שלוש דרישות: -שייתמוך במעבד P4 LGA775 -שיהיה עם PCI E -חובה 4 סלוטים לDDR 400, אני לא יכול להשתמש בלוח עם 2 סלוטים DDR ו2 סלוטים DDR2 כי יהיו לי 4 או 3 סטיקים. אה כן וחייב להיות סוס לOC. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 792 צפיות
-
-
לשם השוואה, טמפ' המעבד היא 36 מעלות. שתי המדידות נעשו בIDLE. אחרי משחק (ג'וסד2) המעבד עלה ל50 מעלות והכרטיס ל95!! צריך לרענן משחה? אולי להחליף בכלל את הקירור של כרטיס המסך?
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
ה FULLTOWER של SUPERTALENT בלי ספק, ב480 שקל בלבד, נראה לי מחיר דיי טוב קניתי השבוע ספק אז אני בכל מקרה לא צריך ספק אחר כדאי ללכת עליו? כמו ששאלתי בטופיק איך הוא מבחינת זרימת אוויר איפה המיקום של המאוררים, אם יש לו בגג או משהו איך הוא מבחינת נוחות ובכלל בכלליות למי שיש את המארז הזה מוזמן להגיד לי יתרונות\חסרונות תודה. ** אם אפשר שזה יהיה ממקור ראשון (בעל המארז או מישהו שהתעסק איתו יותר מ3 שניות) ולא משמועות או דעות היגיון וכאלה **
-
- 12 תגובות
- 792 צפיות
-
-
קיבלתי מחבר את המשטח הנ"ל אך הוא אינו עובד. יש שתי כניסות USB - אחת מהן נראית תקינה פיזית אך חיבור שלה למחשב לא נותן כל תגובה והשנייה היא כניסה שבורה שחסרים בה פינים. בתור סטודנט סקרן להנדסת חשמל אני מנסה לפרק את המשטח ולראות אולי אפשר לתקן משהו. הבעייה היא שאני לא מצליח למצוא איך להוריד את הפאנל החיצוני. הורדתי את רשת האלומינוים ועוד 6 ברגים שהיו מחוברים מתחת למדבקות הספוגיות אך המשטח נמצא במצב חצי משוחרר ומשהו באיזור של החיבורי USB כנראה מחובר עם בורג שאני לא מצליח למצוא או באיזשהי דרך אחרת. אשמח לעזרתם אם מישהו מכיר את המשטח או משהו דומה. עריכה - הצלחתי לפתוח את הפאנל ולהוציא את הלוח המודפס (השיטה הייתה לדחוף את המברג לנקודה מסויימת ולהפעיל כח). פירקתי הכל והתחלתי לנסו…
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
מת לי המאורר של הנורת'ברידג' של הלוח אם (ABIT IC7) והלוח פשוט לא מחזיק בלעדיו, ביחוד בימי הקיץ החמים. איזה תחליפים טובים יש? ניסתי לחפש אבל נראה כאילו הפעם האחרונה שמישהו עשה ביקורות על הדברים האלו הייתה ב2001...
-
- 4 תגובות
- 792 צפיות
-
-
לחבר שלי יש AMD 3800 שכבר הספיק להמיס קצת מהפלסטיק של התושבת שלו אחרי שהוא פועל כבר תקופה ב100 מעלות (חבר שלי מטורף, הוא לא מקשיב לי). המאורר והצלעות הן stock. יש מספיק משחה (אפילו גלשה קצת לצדדים). במארז מקדימה יש מכניס אוויר ומאחורה מוציא. למה מתחמם כל כך עם הstock?
-
- 10 תגובות
- 792 צפיות
-
-
מה אמור להיות ה-VOLTAGE של המעבד אם אני עושה OC מ-3.2 ל-3.8 ? מדובר בפרסקוט ... מה המקסימום שאני יכול להגיע בלי לשרוף אותו ? ( שוב מדובר על הוולטים )
-
- 6 תגובות
- 792 צפיות
-
-
היי אני קונה את המארז Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1219 ותהיתי,המאוורר שבא עם המארז,מכניס או מוציא אוויר? ובהתאם לכך,אפשר לקבל המלצה למאוורר 120MM שעושה את הפעולה ההפוכה של המאורר המקורי כדי ליצור סירקולציה טובה? תקציב עד כ40 ש"ח שיהיה שקט ויעשה את העבודה 8)
-
- 8 תגובות
- 792 צפיות
-
-
כמה שאלות: איך אני יודע כמה אני יכול להוסיף מתח למעבד לפני שהספק לא יכול לספק יותר? איפה בBIOS נמצאות ההגדרות של החשמל למעבד וכמה אני מוסיף ומתי? קראתי את המדריך ולא הבנתי את ענין התזמונים, מה זה תזמוני המעבד 1:1 ואיפה קובעים את זה, וכמה צריכים להיות תזמוני הזיכרון-מעבד? (הוספתי תמונה של האפשרויות שיש לי בBIOS) [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
היה לי משעמם מאוד... ואז עלה במוחי רעיון: 1. היי יש לי מאורר מקולקל! הפרדתי את החלק שמסתובב עם הלהבים מהמנוע והדבקתי אותו כמו שתראו בתמונות למנוע שלקחתי מצעצוע ישן ו-וואלה יש לי מאורר 50מ"מ שדוחף יותר אויר מSF2 ;D במקרה השני הייתי הרבה יותר משועמם-רציתי לעשות עוד מאורר אבל יותר מקורי. אז..... לקחתי דיסק שרוט וחתכתי ממנו עם קאטר 5 חתיכות בצורת להבים של מאורר (בערך :-\ ) והדבקתי אותם למנוע של פלופי ישן בזוית של איזה 15 מעלות. ו-ואללה יש לי מאורר מאולתר לגמרי (מידות בערך כמו של 50מ"מ) שדוחף די הרבה אויר ;D ההדבקות נעשו עם גרם (!) של superglue חזק במיוחד! אם תרצו לעשות כמוני רק תזכרו-לא לבדוק אם המאורר פועל לפני שהדבק מתייבש! אני עשיתי את זה ועפה לי חתיכה מהדיסק על המסך וע…
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-
-
יש לי מאוורר שאני רוצה להעלות\להוריד את הזרם כאשר חם במחשב בעזרת חישן חום הוצאתי את החיישן מספק כוח שהביאו לי אל תדאגו הספק היה דפוק. עכשיב אני לא מצליח להפעיל איתו מאוורר מה שעסיתי היה כך: חיברתי את המאוורר כרגיל ללא החישן והוא פעל עכשיו חתחתי חוט אחד וחיברתי בין החוט החתוך את החישן הצמדתי לו מנורה והוא לא פעל . למה? חיבאתי אותו ל12V הוא בצבע ירוק!
-
- 8 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אני קונה בקרוב Q6600 ואני רוצה לבצע OC לכיוון תדר די רציני 3.4-3.5.. חשבתי על כמה דברים: הV1 שנחשב מעולה ושקט אינפטי עם שני מאווררים או הטרמינל לייט שכולם פה התלהבו ממנו עם מאווורר.. התקציב הוא בערך 400-450 מה כדאי?[br]פורסם בתאריך: 16.09.2007 בשעה 14:11:48 מקפיץ
-
- 11 תגובות
- 792 צפיות
-
-
-
מהי הטמפרטורה הכי גבוהה מתחת לקו החם מדיי של הלוח אם,מעבד והארד דיסק? כי הטמפ'שלי דיי גבוהות של הלוח 40-43 בזמן מאמץ ו38 בidle אבל גם אם זה יום חם אז לפעמים גם בidle הלוח נמצא על 40 מעלות בערך המעבד שלי הוא במאמץ 37 מעלות (אני יודע שזה כלום אני מתכוון בקשר ללוח ולהארד דיסק) ועכשיו ההארד דיסק שלי הכי רותח!! במאמץ הוא 45 מעלות ואפילו בidle הוא נע בין 40-45 מעלות האם זה בסדר? תודה רבה לעזורים
-
- 9 תגובות
- 792 צפיות
-
-
עכשיו אלו ימים חמים, ומרוב שהמחשב שלי חם החלטתי לבדוק מה קורה בפנים וגיליתי ששני מאווררים לא עובדים אז יאללה בוא נתייעץ! תחילה, אציין שהמארז שלי הוא CM690, מכיוון שאין לא חורים לחלק האחורי (מלבד של הספק כוח) לא הצלחתי להסתיר את כל החוטים מאחורה. אז הוא קצת מבולגן בפנים. למארז הוספתי כמה מאווררים, שלושה מכניסים (3 מאווררים 120 מ"מ של Noctua) אחד מקדימה ושנים על דלת המארז, אחד על גג המארז 120 מ"מ של Scythe ואחד אחרון חביב שנמצא על גב המארז שמוברג לרדיאטור של CoolIT. הרדיאטור והמאוורר מוברגים ככה שיש קודם את הרדיאטור והמאוורר מושך אוויר לחוץ המארז דרך הרדיאטור. גם כן אציין שהברגתי מאוורר 120 מ"מ גם לצד השני של הרדיאטור, אבל הוא התנגש עם המשאבה שנחה על המעבד, אז נאלצתי …
-
- 5 תגובות
- 792 צפיות
-
-
היי תסתכלו רגע על המפרט שלי, ותגידו לי איך אני יכול להמשיך הלאה ולעבור את באס 265? הוספתי מתח למעבד (1.6V+), וגם לזכרונות שעל פי המלצת היצרת צריך לחשמל אותם : ב2.8V (נתתי להם 2.9V). מה שחסר במפרט בעצם זה רק הספק שהוא ספק ג'נרי. אולי הוא הבעיה? יש לציין שאני מצליח לעבור את הבאס הזה אבל אז המחשב לא יציב ולא עובר את prime95.
-
- 10 תגובות
- 792 צפיות
-