אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ברשותי 775 prescott 3.0GHZ חדש דנדש. המאוורר של המעבד הוא סטוק של אינטל והמארז מסודר פיקס מבחינת החוטים ונקי מאבק. ממה שאני זוכר המאוורר וההיטסינק יושבים כמו שצריך על המעבד ואין "חופש" מיותר בין החלקים. יש משחה תרמית. יש מאוורר קדמי דוחף אויר, אחורי שמוציא. הטמפ' של המעבד בהפעלה/"מנוחה" עומדת על 50 מעלות. כשאני מריץ משחקים הם נפסקים בפתאומיות ואני מקבל הודעה שהמעבד עבר את הטמפרטורה המותרת. בהרצה של תוכנה שבודקת טמפ של מעבד (בעומס) הטמפ עולה עד 68 מעלות האם עליי לחפש פתרונות קירור בצורת מאוורר חזק יותר למעבד או שעליי לדרוש ממי שמכר לי את המחשב לבדוק את המעבד/לוח אם לעומק?
-
- 11 תגובות
- 759 צפיות
-
-
שלום. הסרתי היום את הIHS ובאתי לפרסם תמונות וביצועים. כבר כתבתי על זה בת'רד המדריכים, אז הנה הלינק: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 בכל מקרה, באתי כדי לכתוב את השיפור בביצועים שהוא עצום. במנוחה שיפרתי בבערך מעלה שתיים ובזמן עבודה שיפרתי בכ9 מעלות! אם קוראים את המדריך הסיכון הוא לא כזה גדול (אבל עדיין קיים). אני חושב שזה משתלם. אם מישהו אחר עשה את זה, שיגיב, אני רוצה רוצה לדעת מה עשיתי דפוק כ: . אני חושב שגם צריך לעשות רשימה של היט סינקים ש"תומכים" במעבד בלי IHS. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 13 תגובות
- 759 צפיות
-
-
קיבלתי מחבר את המשטח הנ"ל אך הוא אינו עובד. יש שתי כניסות USB - אחת מהן נראית תקינה פיזית אך חיבור שלה למחשב לא נותן כל תגובה והשנייה היא כניסה שבורה שחסרים בה פינים. בתור סטודנט סקרן להנדסת חשמל אני מנסה לפרק את המשטח ולראות אולי אפשר לתקן משהו. הבעייה היא שאני לא מצליח למצוא איך להוריד את הפאנל החיצוני. הורדתי את רשת האלומינוים ועוד 6 ברגים שהיו מחוברים מתחת למדבקות הספוגיות אך המשטח נמצא במצב חצי משוחרר ומשהו באיזור של החיבורי USB כנראה מחובר עם בורג שאני לא מצליח למצוא או באיזשהי דרך אחרת. אשמח לעזרתם אם מישהו מכיר את המשטח או משהו דומה. עריכה - הצלחתי לפתוח את הפאנל ולהוציא את הלוח המודפס (השיטה הייתה לדחוף את המברג לנקודה מסויימת ולהפעיל כח). פירקתי הכל והתחלתי לנסו…
-
- 0 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי, אני קונה מחשב עם מארז Antec Three Hundred, כולל מאורר 14 ס"מ עליון ומאוורר 12 ס"מ אחורי. אני מתכוון לבצע המהרה ולצורך זה הוספתי קירור מעבד Scythe Mugen 2 Rev B. האם רצוי לשים גם מאוורר 12 ס"מ קדמי על ההארד-דיסקים ? אמרו לי שקצב הזרמת האויר פנימה צריך להיות מאוזן עם קצב הוצאת האויר, כך שאני לא יודע. תודה.
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה אני חייב עזרה בקשר לקירור למעבד אני רוצה לקנות גוף קירור למעבד (I7 920) התושבת היא 1366 הבעייה היא שהמארז שלי ANTEC 200 די קטן חשבתי על SCYTHE NINJA 3 או ZALMAN 9900 אבל אני לא יודע אם הם יכנסו מישהוא יכול להגיד לי בוודאות אם הם יכנסו או להמליץ על משהו חלופי שיכנס ושיהיה טוב התקציב הוא בין 200 ל 300 שקל תודה רבה מראש..
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
איזה קירור יהיה עדיף בשביל אוברקלוק ל - X1800GTO ? 1) אפשרות ראשונה : ה - Arctic Cooling Accelero X2 . לינק - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1605&products_id=12920 2) אפשרות שנייה : ה - Zalman Vga Cooler VF900-Cu . לינק - http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=13133&PHPSESSID=93e1dafb7742ec74b303c3428b918d65 הערה: חשובה לי יותר היעילות של גוף הקירור מאשר השקט.
-
- 11 תגובות
- 759 צפיות
-
-
במחשב מותקן 8800 GTS, מעבד 6300 CORE2 DUEL. והוא מפזר לי חום בחדר שבא לי למות. יש לי מאוורר מקדימה ואחורה. מארז זול של גיגהבייט (GIGABYTE TRITON) אני גם רוצה לעשות OVERCLOCK, אבל אני יהיה חייב קירור. מישהו יכול לעזור? תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אז אחרי שהחלפתי מעבד מQ6600, שהגיע למקסימום של 4.2GHz במתח לא הגיוני של 1.56V+-.. עברתי לE8600 ;D המעבד עצמו... תמונת מצב כרגע... ] כרגע מבחינת עבודה 24/7 אני נמצע על 4.5GHz...שכן עם הקירור וכו הטמפ' כבר מגיעה לאזור ה65+-..ולכן אני לא רוצה להגזים.. ;D עכשיו נשאר רק לראות לאן הוא מגיע רק מבחינת תדר מקסימלי.. ;D אני אעדכן בהמשך.. עדכון קטן..4.8GHz.. ואני עם קירור מים..המפרט בצד כולל הקירור..
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
שימו לב ל OC הבא איזה בחור יפני שלקח פנטיום 4 3.8 עם לוח של אזוס ופשוט הקפיא לו תצורה שימו לב לתדרי המעבד [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
-
-
יש לי מעבד E5200 ובינתיים שיש לי קירור סטוק עשיתי איתו אוברקוק צנוע ביותר מ 2.5GHZ ל 3.0GHZ אני מפעיל בדיקת OCCT Linpack וב3-5 הדקות הראשונות הכול הולך חלק והטמפרטורה לא עולה על 65 מעלות , אחרי 5 דקות בערך בדיקת המאמץ נפסקת וOCCT כותבת לי Error detected בלי לפרט ממש מה השגיאה, ומביאה לי כמה לוגים בלוגים שקשורים לטמפרטורה של הליבות כתוב למעלה גם Error detected וגם בלי הסבר. כשניסיתי לעשות בדיקת OCCT רגילה לא לינפק יש גם שגיאה והפעם השגיאה היא : Error detected in core #0 תקלה בליבה הראשונה? צירפתי את אחד הלוגים של התוכנה עזרה בבקשה? לפי מה שידוע לי כשOC לא יציב המחשב אמור פשוט לקרוס, מה שלא קורה פה ניסית להעלות מתחים לא עזר ניסיתי להוריד את ה OC וכאן זה כן עזר לגבי הבעיה …
-
- 5 תגובות
- 759 צפיות
-
-
היי 1. נשברה לי אחת הכנפיים של המאורר של ה-CPU (המאורר מסתובב עדיין - האם זאת בעייה ויזיק לCPU?) (יש לי קירור אינטל מקורי) מה אני צריך לקנות? (רק מאורר? מאורר וHEATSINK?) יש לי P4 478 2. המאורר של ה BOARD מרעיש ומרעיד את המחשב, איזה מאורר אני צריך לקנות בשביל להחליף אותו? GIGABYTE GA-8IPE1000 Pro board תתנו לי בבקשה לינקים ישירים למוצרים בחנויות. תודה
-
- 14 תגובות
- 759 צפיות
-
-
בעקרון מה שרציתי לעשןת הוא לשים מאורר SF2 שמוציא ליד הספק,אחד על המעבד ואחד מול הראדון. עכשיו השאלה שלי, אם אני ישים על המעבד SLK600 + SF2 ומאורר delta 60 שמוציא ליד הספק, ההבדל יהיה משמעותי בין המצבים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני אמור לקבל בקרוב את הGigabyte aurora 3d 570 , וחשבתי על כמה דרכים לייעל את הסירקולציה בו.. המארז במצב סטוק מגיע עם שתי מאווררים 120 מאחורה (מוציאים) ואחד מקדימה (מכניס) קודם כל אני מחליף את שלושת המאוורים למאווררי AC (כפי שהומלץ לי בפורום השבוע).. בנוסף לכך חשבתי לעשות שתי חורים 120mm בצד, אחד לאזור המעבד והשני לאזור הכרטיס מסך (שניהם מכניסים). כך הקירורים שנמצאים עליהם יקבלו תמיד אוויר קר, והאוויר החם שיפלט מהם יצא מהר דרך שני המאווררים מאחורה. המאוורר מאחורה די חסום ע"י כלוב ההארד-דיסקים, ככה שרק אותם הוא יקרר. והדבר האחרון שחשבתי עליו, הוא חור למאוורר 120 בגג המארז שיוציא אוויר (הרי חום עולה למעלה, לא?) יש לכם אולי רעיון אחר? יותר יעיל\שקט? המא…
-
- 14 תגובות
- 759 צפיות
-
-
טוב, אז נגיד יש לי מעבד ללא נעילת מכפלה, או שהסרתי אותה (נגיד Athlon MP שאין לו נעילה), איך אני משנה אותה בפועל? אני זוכר משהו בערפול מימי הפנטיום 1 אבל אז לא היה כוונון בלוח האם?
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
בבדיקה ב BIOS ראיתי שמשום מה הזכרונות מוגדרים לתזמונים 5-5-5-15 במקום ל 3-4-4-15 הזכרונות של OCZ : http://www.skypc.co.il/pl_product~OCZ2RPR800C32GK~15~0.htm לוח GIGABYE http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Default.aspx מעבד Q6600 שאני מריץ CPUZ אני מקבל (ראה תמונה) חשבתי על OC אבל גם במצב נורמלי זה נראה לי לא תקין אודה לתשובתכם [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 759 צפיות
-
-
חיפשתי בכל האינטרנט ולא מצאתי את הקירור הנוזלי שאינטל מוכרים : Intel RTS2011LC משכן אני יודע ש Asetek הם אלה שמייצרים עבור אינטל את הקירור : האם זה הקירור הזה הם בערך דומים במפרט שלהם ובאיך שהם נראים : Asetek 545LC שגם הוא לא נמצא למכירה באף אתר תוכלו לעייץ איך הם והיכן אפשר לקנות אותם ו במידה ולא איזה קירורים טובים יש עד 400 ש"ח נ.ב. המפרט בפרופיל ...
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
איזה מבין שניהם עדיף? 1. Zalman VF700-Cu LED 2. Zalman VF700 AlCu LED שניהם בדיוק אותו דבר פרט להראשון עשוי נחושת והשני נחושת+אלומיניום הצעה לגוף קירור אחר תתקבל בברכה כל עוד הוא תואם לכרטיס מסך שלי
-
- 9 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אז ככה: ראיתי אצל חבר מעבד בארטון 2500 שרץ על לוח ABIT NF7 REV 2.0 ( בלי שום אות נוספת : לא S ולא M רק NF7 ). יש לו זיכרון קרוסאייר 512 מגה 2700 והוא עובד כרגע ב- 200*11.5 עכשיו הבעיה היא שהוא לא יכול לעבור את ה- 200 ( האם זה בגלל הזיכרון ??? ). יש ברשותי גם מעבד כזה ואני רוצה לקנות לוח ל-OC ולנסות להגיד ל- 220*11.5 איזה לוח אתם ממליצים לי: NF7 NF7-S -- האם יש הבדל בביצועי OC בין שניהם או אולי: epox 8RDA3+ אנא עיזרו לי
-
- 10 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אחרי שעשיתי אוברקלוק למעבד +_ פתיחת ליבה רביעית אני מאוד מסוקרן לדעת מהן האפשרויות שעומדות לרשותי בקטגוריית Advance setting (או משו כזה)/ בקטגוריה זו פתחתי ליבה והגדרתי את המעבד כ-0 HYBRID . יש שם אופציה לבחור לכל מעבד (וירטואלי) כמה אחוזים נגיד core 0 - 2% core 1 - 2% core 2 - 2% core 3 - 2% מה ה- מינוס 2 % הזה אומר ? יש אפשרות לשחק עד ל- (-) 10 . או + 10 . *** ***כשפתחתי את הליבות האחוזים היו על (-)2% ועד היום אין לי עם זה בעיה .
-
- 0 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי כ.מסך X1950PRO של חברת HIS וקיבלתי איתה את ATIOVERDRIVE כאשר הנתונים המופיעים שם הם: VPU CLOCK-621מתוך 627 MEM.CLOCK 740מתוך 790 כאשר בOC הגעתי לערך של 770 והרצתי את תוכנת 3DMARK06 קיבלתי ארטיפקטים על המסך לאחר 5 דקות של פעולה. התדר היציב שהגעתי אליו בOC הוא 763 בלי ארטיפקטים לאורך כל ההרצה של ה3DMARK06 פעמיים. השאלה שלי היא למה אי אפשר להגיע לערך יותר גבוה(האם הספק מגביל אותי-HEC350W)שאולי קצת חלש למערכת למטה?? או שאולי בכלל הכרטיס לא מסוגל פיזית להגיע לערכים כאלו גבוהים?? ועוד שאלה קטנה למה אי אפשר לשנות את הVPU CLOCK אפילו אם אני מריץ OC אוטומטי.. (ב770 במאמץ אני מגיע לטמפ' של 59 ובמנוחה ל42-3 האם זה סביר?)ושוב עם כ.מסך כזה מסיבי של חברת המהרות טו…
-
- 8 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אז כמו בכותרת.. רציתי לדעת לאן הכי רחוק הגיעו עם מעבדי אינטל ואמידי באוברקלוק?? לכמה GHz הכי הרבה הגיעו?? תודה רבה לעונים~!~!!
-
- 10 תגובות
- 758 צפיות
-
-
המפרט הוא כזה: מעבד Q6600 ספק Liberty 400, שני סטיקים של זיכרון 1GB OCZ, כרטיס 8800GT של פליט, לוח P35-DS3L של ג'יגהבייט. וכל שאר הרכיבים, כתוב במפרט שלי. אה והקירור למעבד הוא Spire SP507B7-U DiamondCool.. לא בדקתי את טמפ' המעבד במאמץ, אבל ברגיל זה 38,38,35,35 הכי נמוך שזה הגיע במנוחה זה 32,32,27,27 בערך. כרטיס המסך: מאוורר 33 אחוז: מנוחה- 40מעלות, מאמץ- 55 מעלות מאוורר 100אחוז: מנוחה- 32מעלות, מאמץ- 46מעלות כפי שתראו בתמונות, המארז דיי גדול, יש שם שני כוננים קשיחים האחד 250GB SATA והשני ATA 40GB ומאחוריהם במארז יש 3 סלוטים למאווררים 80מ"מ כאשר הם מסודרים במאונך, אבל יש שם בפועל רק שניים. בסלוט העליון והתחתון (באמצע ריק), הם מכניסים אוויר למארז. חוץ מזה, ניתן לראות א…
-
- 6 תגובות
- 758 צפיות
-
-
אני מביא את אחד משלושת המעבדים הנ"ל כרגע ה 6600 שלי רץ על טמפ' גבוהות... בסביבות 40 מעלות IDLE על טוניק (ועם ה OC על 51 IDLE) אתמול התקנתי לחבר מחשב עם ה 6320 ולו היו טמפ' לעיניין... הגעתי ל 2800 מ"ה בלי בעיה והטמפ' במנוחה לא עברו את ה 35 אז לחזור לשאלה המקורית, איזה מהמעבדים הנ"ל הכי עדיף לי מבחינת טמפ' ?
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-