אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
אני רוצה להסיר את המשחה הסטנדרטית שבאה עם ההיטסינק ורציתי לדעת אם אציטון 90% יספיק. צריך יותר מרוכז או שאולי בכלל אלכוהול? ומה ההבדל אם יש בין החומרים? תודה ;D
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כיצד ניתן להוריד אותם ללא פגיעה בזיכרונות?... הקירור סטוק מרעיש מדיי אז כדיי להתקין קירור אחר אני חייב להסיר את הסינקים מהזיכרונות
-
- 11 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד פנטיום 4 נורת'ווד 2.6 גיגא ,באס 800 מורכב עליו הגוף קירור של זלמן 7000 הנחושת. לוח אם גיגא באית הטמפרטורות אצלי בסדר גמור שלא עולות 25 במנוחה מה שמדאיג אותי שהחיישנים מזייפים אבל שמתי יד על ההטסינק וזה קר... היה לי מאורר 80 מ"מ למעלה במארז..הרעיש החלפתי אותו במאורר יותר טוב ויקר.. שוב הרעיש.. והאמת אני לא רואה שכ"כ יש לו צורך.. לכן ניתקתי אותו זה יזיק למשהו?? *. המחשב לא באוברקלוק
-
- 2 תגובות
- 418 צפיות
-
-
אוך עושים את זה?? ???פשוט מדביקים את הכיסוי על הסידי????? ואיך פותחים אותו (דרך WINDOWS?) ו שאפשר גם חיצונית למי שלא מבין על מה אני מדבר תמונה מצורפת
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם עקב הגעתה הקרובה של בתי הראשונה אל העולם, אני מעביר את המחשב לסלון כדי לפנות את החדר עבורה. הרעיון הוא לחבר את המחשב ל - lcd ולהשתמש בו כמחשב לצפייה בסרטי HD, הורדות ומדי פעם משחקים (פעם בשנה לאיזה שבועיים-שלושה כשיוצאת גרסה חדשה של COD). אני רוצה למקם את המחשב באחד מארונות המזנון ולהשאיר את הדלת סגורה, כך שרק הצד האוחרי יהיה פתוח במלואו. במארז יש 3 מאווררים 120, כאשר הקדמי יונק וכולל פילטר, העליון והאחורי מוציאים את האוויר מחוץ למארז. שאר מפרט המחשב : Intel core 2 duo E8400 Asus P5QL-EM W.D 5000AAKS 500GB 7200rpm Mushkin DDR2 4096MB (2048x2) 800MHz CL4 Asus DRW x20 case -Nexus Clodius1 CPU colling - Nexus LXM-8200 case fan 120mm x 3 connect3d HD4850 Hiper HP…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי TUNIQ TOWER ובמצב צנוחה הוא מוגבל לסביבות ה 900RPM. במצב הזה בבקר מאחורה הוא נמצא באמצע, אם אני מסובב אותו אחורה אז הוא מגיע למינימום של 300RPM כאשר לפי היצרן המינימום בכלל זה 1000RPM. אם אני מסובב אותו מעבר לחצי לא קורה כלום. גם במצב מאמץ שהוא מגיע לי ל 1500RPM, מאחורה זה עדין באמצע, והוא לא עובר לי את ה 1500RPM גם אם מאחורה אני מסובב עד הסוף. (מאמץ: Q6600 ב 100% בכל ליבות). אז דבר ראשון אני רוצה להעביר את זה למצב ידני, כך שאפילו במצב מאמץ הוא לא יפעיל אותו לבד - ידני לגמרי. (DS3L) דבר שני אם אפשר להעביר אותו למצב ידני, אני רוצה לבדוק אם אני אוכל לעבור את ה 1500RPM - אולי יש משהו אחר שמבקיל גם את זה ? תודה לעוזרים טל
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום. לאור החורף המתקרב חשבתי על פיתרון קירור דומה למה שהציעו החברה מפינלנד - העברת צינור בין המחשב לבחוץ, כשהמחשב אטום לגמרי חוץ מפתחי אורור בתקרת המארז (להוצאת החום שכידוע עולה למעלה) עם מאור שיונק אוויר מהצינור ומאורר שיוציא אוויר מפתחי האיורור. האם הרעיון ריאלי והאם הוא יתרום איכשהו לקירור המחשב? יש לציין שאני ירושלמי ושבחורף בחוץ 20 וקצת מעלות כשבפנים מעל 27. תודה, Zzzz
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תקלה מוזרה ומציקה אני חייב עזרה בנושא 6600E P5B DELUXE ASUS GEIL 2GB AROURA 3D מחשב בן שבועיים שמתי ZALMAN 7700CU לא הזיז לי מעלה אחת שמתי ZALMAN 7000 אותו הדבר שמתי GIGABYE ROCKET 3D II אותו הדבר מה זה התקלה הזאת מישהו מכיר חייב עזרה בנושא תודה
-
- 2 תגובות
- 463 צפיות
-
-
המממממ ....... ככה : כל מי שחושב שיש לו את הביצים לטגן את המחשב שלו בלי רגשות חמלה , מי שלא פוחד להרוס , להלחים , ולעשות כל דבר , שיביא את המחשב שלו לדבר הבא : הFSB הכי גבוה , ולתדר מעבד מקסימלי הכי יציב , עם 2 כרטיסי PCI , כרטיס מסך לבחירתו , מערכת יציבה למשך 24 שעות של קריעת מעבד , מה עוד ? BYTER , תוסיף כרצונך סעיפים . זה צריך להיות מעניין . המנצח , נחשוב כבר על משהו הולם שהפסיכופט יקבל .
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המפרט שלי פעל עד עכשיו בתצורה הבאה fsb:333mhz vcore: 1.3125 (שבפועל נותן רק 1.26) memory:833mhz, 2.1v, 4-4-4-12 במצב זה הטמפ' של המעבד במאמץ ביום חם גג 53 מעלות החלטתי שאני רוצה להתקדם יותר והעלתי ל- fsb:366mhz vcore: 1.325 memory: 733mhz, 2.1v, 4-4-4-12 כמו כן על פי המלצה שקראתי העלתי את ה PCI משהו ל-100 המחשב עובר פוסט (מציג 3.3ghz) אבל עושה ריסט בשלב עליה ראשוני של הווינדוס בגלל שהמחשב נתקע רק בווינדוס אני לא רוצה לעשות יותר מידי ניסויים כדי למצוא מה הבעיה אם מישהו יוכל לעזור לי לדעת במה להתמקד אני אשמח יתכן שהספק שלי בעייתי? הוא נותן 300w במסילה של 12v המתחים ללא סטיות כמעט... תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 574 צפיות
-
-
יש לי לוח של Gigabyte SQ800 ULTRA עם מעבד P4 2.66. אני רוצה להעלות לו את ה FSB .. אבל שאני מעלה אני רואה שגם המהירות של ה AGP וה PCI עולים . מה זה אומר שהמהירות שלהם עולה ? והאם זה גורם נזק ? אי אפשר להעלות FSB בלי להעלות את המהירות של הAGP ו PCI ?
-
- 2 תגובות
- 488 צפיות
-
-
אני ממש לא מבין!אני מעלה את ה-OC בRIVA ליותר ממה שהיה לי,ואני מקבל נפילה תהומית ב-05.הכיצד? בדקתי חום 45 במאמץ. בדקתי שלא השתנה לי כלום|(אולי פיספסתי משהו?) לא שיניתי דרייבר ולא כלום,רק העלתי את תדר הזכרונות. מה שאני חייב להגיד זה שאני מרגיש שה-FPS "משקרים",כי אני רואה שזה לא 10FPS..אני מרגיש ומכיר את המצב שזה צ"ל נניח 25-27FPS.כאילו,מה שאני מנסה לומר זה שהטעינה מהירה,הבדיקה "רצה" וכאילו שהתוצאה לא משקפת את המציאות. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 502 צפיות
-
-
שלום, אני בשלבים של בניית מחשב, חיברתי מעבד P3 Coppermine 600MHZ SLOT1 ללוח אם ישן שהיה ברשותי, התקנתי הכל וחיברתי. אך הבאס של הלוח הוא 100MHZ וזהו משום מה המקסימום שהלוח אם נותן,וזה גורם לי לכך שהCLOCK של המעבד הוא רק 450MHZ וזה נורא מפריע. רציתי לשאול, איך ניתן להעלות את הבאס של הלוח אם? האם זה אפשר? כי לא הצלחתי לסדר את זה עם הג'אמפרים. האם ניתן לעשות את זה דרך הBIOS או להוריד תוכנה כלשהי שתעשה זאת? יש אפשרות כזו? אשמח לעזרה. תודה רבה והמשך יום נהדר.
-
- 2 תגובות
- 385 צפיות
-
-
אני לא מוצא את האפשרות הנ"ל בביוס שלי. היכן זה אמור להופיע?
-
- 7 תגובות
- 868 צפיות
-
-
המערכת שלי: AXP 2500 + קירור של טיטאן (עד 4000 RPM!) זיכרון 512 של גייל גירסה רגילה ותיזמון 2.5 DDR333 לוח ABIT KV7 KT600 3 מאווררים של קולרמאסטר (2 מוציאים אחד מכניס) הטמפ' של המעבד: 43 במנוחה (ללא מזגן) העלתי את הבאס ל200 וכשהרצתי פריים על השנייה הראשונה קיבלתי שגיאה... אני מאמין שהזיכרון מגביל אותי (יכול להיות?) יש אפשרות שעליית הבאס לא תושפע בזיכרון? (ראיתי פה מישהו שמזכיר יחס זיכרון מעבד יש דבר כזה? אם כן איך עושים?) דרך אגב איך אני משאיר את הAGP\PCI על 33\66 הרץ? איפה האפשרות נמצאת בביוס (איך היא נקראת?)
-
- 7 תגובות
- 773 צפיות
-
-
אם אני מעלה רק את המכפלה של המעבד אני לא יוצר עומס יתר על הזכרונות ואז אנלא צריך לדאוג לקירור שלהם אלא רק של המעבד???
-
- 1 תגובה
- 748 צפיות
-
-
רציתי לעשות אוברקלוק יותר גבוהה ממה שהצלחתי , לכן העלתי את המתח מ2.0 ל2.2 . וזה באמת הצליח , הצלתי לעלות את הבאס ל115 במקום 110. אבל מה גרם לכך שהצלחתי? לפי מה שהבנתי העלאת המתח גורמת ליותר חום , ולמה לא הצלחתי לעלות את הבאס ל115 לפי שהעלתי את המתח ? זה לא היה בגלל החום? עכשיו בעצם גם העלתי את החום אבל הצלחתי להרים את הבאס , זה לא מובן לי. ועוד משהו , יש לי 3 מאווררים במארז , אחד של הספק , עוד אחד של 80 ועוד אחד של 120. בנתיים דלת המארז פתוחה , כי אין לי אמצעי לעשות את החור במארז . ברור לי שהאוויר הקר שהמאאוורים דוחפים די מתבזבזים כאשר הדלת פתוחה , אבל אני לא כל כך בטוח שאם אני יסגור את הדלת ויעשה חורים למאווררים , הטמפרטורה תהיה יותר נמוכה. השאלה שלי בקיצור היא ,מה מקרר …
-
- 7 תגובות
- 898 צפיות
-
-
יש לי אפשרות כזאת בביוס,ושמעתי שאם אני מעלה זה נותן לי משהו ב-OC,איך אני מעלה את המתח מבלי לשרוף את המעבד...? ומה זה נותן לי...? תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 998 צפיות
-
-
מצטער על הבורות אבל מס' שאלות לגבי האצת ה AMD 3200 שלי. ראיתי בביוס שהוא נמצא על מהירות 2000MHZ ע"י מכפלה של 200X10 רציתי לדעת מהם שני הפרמטרים האלו ? וכדי שאוכל קצת להעלות את המהירות שלו מה כדי לי לעלות או להוריד ?
-
- 3 תגובות
- 542 צפיות
-
-
האם המהרה של כרטיס הAGP תגרום לכרטיס מסך האצה בביצועים? זה מסוכן? מדובר על ראדון 9500 פרו עם אוברקלוק
-
- 2 תגובות
- 502 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 2 333 שיוצר בינואר 99, מה שאומר שהמכפלה נעולה בו (למעלה ולמטה). הצלחתי לעשות לו OC ע"י העלאת מהירות הבאס מ-66 ל-83, ועכשיו הוא רץ במהירות 416mhz. המהירות הבאה שהלוח שלי תומך בה היא 100mhz, ובזה המעבד כבר לא הצליח לעמוד (500mhz). איך אני יכול להעלות את ה-FSB בקפיצות קטנות יותר (כרגע זו קפיצה של 13mhz) ? שמעתי שיש תוכנה שיכולה לעשות את זה מתוך windows.
-
- 2 תגובות
- 489 צפיות
-
-
איך אני מעלה את מהירות הבאס??? על איזה רכיבים בדיוק זה משפיע??? ומה זה משפר בדיוק??? תודה! :
-
- 16 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם אני חדש בפורום נרשמתי לפני 10 דקות בערך הבאתי אתמול שני מאווררים של evercool אחד 12 ס"מ ואחד 8 ס"מ ה12 ס"מ מתחבר בחיבור מולקס רגיל אז אין איתו בעיות הוא תמיד בכל המהירות עובד(שמתי אותו בדלת מול הכרטיס מסך הוא מכניס אויר קר למחשב...עשיתי גם חורים בשביל שיוכל להכניס אויר אני בקרוב יביא לכם תמונות..) אבל האחורי מתחבר ישירות ללוח אם עם חיבור 3 פינים הוא מסתובב בין 600-800 RPM רציתי להעלות לו את המהירות למקסימום כל הזמן (על הקופסא כתוב שהוא יכול להגיע ל1400)..בדקתי בהגדרות של הביוס וכתוב שהשליטה בו מופעלת הפעלתי את התוכנה שמקבלים עם הלוח אם שלי easy tune 5 ונכנסתי לאפשרות של smart fan אבל אני לא רואה אפשרות להעלות את המהירות של המאוורר...אם מישהו עשה את זה…
-
- 3 תגובות
- 510 צפיות
-
-
כותרת, כיצד אני יכול להעלות את המהירות של המאוורר שיתן קירור יותר טוב כי אני מתכנן OC מעבד E6600 ולוח אם GYGABYTE 965P-S3
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-