אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. נתקעתי ב OC של המעבד שלי. מסיבה כלשהיא היה לי ממש קשה לייצב אותו, הוא כל הזמן נכשל ב PRIME, רק כאשר העליתי את המתח שלו ל 1.475 הוא עבר את זה ללא שגיאות. כרגע הטמפרטורה שלו במאמץ מגיעה ל 60 מעלות, ואני כבר לא רוצה לעלות יותר מזה. אני יודע שהמעבד לא ממש אוברקלוקר, אבל ראיתי באתר שאנשים הגיעו לתדרים גבוהים במעט מזה עם קירור סטוק ועם פחות מתח. לוח אם M55S-S3 של גיגהבייט, ספק .HEC 400TRT זה בטוח לא הזכרונות, הורדתי אותם ליחס 1:1 ככה שהיה להם מרחב גדול מספיק. בתמונה החזרתי אותם ליחס הרגיל שלהם, אחרי ביצוע ה OC, כי הם עובדים בתדר הזה סבבה. תודה לעונים. נ.ב. כאשר הורדתי את המכפלה של המעבד והעליתי את הבאס ל 240 המחשב לא ביצע POST. האם זה ההגבלה הסופית של הלוח אם? [atta…
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק לQ6600 לא משהו גבוהה במיוחד לאיזור ה 3ghz על מנת לנצל טוב את הזכרונות 800 מגה הרץ. האם קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro יעשה עבודה טובה ובעיקר.. שקטה, במקרה זה?
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך לידטק התעסקתי עם התוכנה NiBiTor לשינוי הביוס של הכרטיס שלי מוולט 1.2 ל-1.3 וצרבתי לי את הביוס עם 1.3 אחרי שסיימתי העלתי 3D MARK 2005 וה-FPS ירד ל-12-5פריימים ב-TEST הראשון במקום 25-30 . מיד אחרי זה החזרתי את הביוס הקודם אבל הבעיה ממשיכה מה עלי לעשות לסדר את זה אם אפשר בכלל ? יכול להיות שנדפק משהוא בכרטיס או שזה בעייה אחרת? עוד דוגמא קונטר סטרייק סורס ירד ל-100FPS ב-TEST שלו במקום-140 FPS
-
- 13 תגובות
- 798 צפיות
-
-
טוב.. רציתי לעשות OC למחשב שלי הבעיה שלי שאין לי מושג מה אני הולך לעשות ואיך.. אני צריך עזרה על כל דבר שקשור מה זה ביוס ובאס והיכן הם נימצאים. פתיחת מכפלה. היכן מעלים מתח. מה זה FSB ואיך משנים אותו מה זה PCU וג'אמפריים ואיך כל אחד קשור לשני. כמו שאתם רואים אני לא יודע יותר מדי.. אבל כל מידע שתיתנו לי ממש יוכל לעזור לי ובבקשה כמה שיותר בפירוט..
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
מאוורר Thermaltake SMART CASE FAN II WITH COOLMOD וגוף קירור Thermalright SLK 800 יהיה אפשר להרכיב אותם ביחד? שווה משהו?
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
הבלוק לא גמור : אין פיטינגים ולא עבר ליטוש ולאפינג אבל כבר בשלבים מאוחרים.
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
תקשיבו אחותי קיבלה מחשב חדש לכן נישאר המחשב הישן שלה (אגב כבר שאלתי אילו כמה שאלות פה בעבר ) . ועכשיו אין לי מה לעשות איתו חוץ מלעשות לו O.c אבל הפעם אני מעוניין ללכת באקסטרים כי אני לא מפחד להרוס אותו . המחשב הוא כזה מעבד amd 3000+ בסוקט 939 לוח :gigabyte k8t890 אבל אני הולך לנסות להשיג איזה dfi בזול . זכרון : משהוא גנרי של kingston ב pc 3200 אבל האמת היא שהוא מחזיק לא רע . קירור :סטוק של amd (בעיקרון זה קירור tt אבל פשוט מאוד ) אז כך אני לא מתכנן להשקיע עילו יותר מ 300 שקל לכן אני חשבתי שאולי lapping יכול לשפר את הקירור ואת המעבד (אני רוצה לעשות לשנייהם ) ולקנות קירור חדש לא ניראה לי בא בחשבון (כי רוב התקציב הזה ילך כניראה על לוח נורמאלי ). אז יש לי כמה שאלות על lapp…
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
המאווררים נועדו למלא את שני החורים במארז 1088 שלי, היות וקיבלתי איתו רק מאוורר אחד. (שכרגע ממוקם בצד האחורי) מה שחשוב, שיהיו שקטים ולא עם מחיר גבוה! כמה שפחות, העיקר שיעשו את עבודתם ושיהיו שקטים. (שסכום הקניה לא יעלה על 120 ש"ח בבקשה) אם אני לא טועה, 92 אחד ו 80 אחד ימלאו את החורים. (הכוונה ל-2 בחזית, אחד שממנו יוצא אוויר מה-Golden ORB II, ואחד מתחתיו, אם אני טועה בגדלים, אנא המליצו על מאווררים שכן מתאימים לגדלים) אם אפשר במסגרת התקציב, מאווררי LED יתקבלו בשמחה, אך אינם חובה.
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
זה התחיל בחודש האחרון פתאום התחלתי לשים לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך במנוחה עומדת על 65+ מעלות ועכשיו בדקתי במעמץ אחרי איזה חצי שעה זה מגיע ל 100 מעלות (המאורר על 100%) בנתים אני לא רואה ארט אפקטים או משהו בסגנון הכרטיס דיי חדש בן חצי שנה אני יכול להביא אותו ל SKYPC שיבדקו אותו או שלהשתמש במשפט הידוע - לא לתקן מה שעובד ופשוט לחכות עד שיופיעו בעיות (עם בכלל) אני בכול מקרה מחר יתקשר ל SKYPC ניראה מה הם אומרים על העינין תודה לעונים
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
היי אנשים! אני פונה אליכם בעקבות הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408779.0 שפתחתי בעקבות בעיות בכרטיס המסך. הגענו שם למסקנה שכנראה יש צורך להפעיל את חיישן הטמפ' בכרטיס המסך. אם אתם יכולים תכנסו לדיון (לעמוד השני, בעיקר) ותגידו מה אתם חושבים/ממליצים תודה! עריכה: קראתי קצת בפורום והגעתי לאתר הזה: http://www.techpowerup.com/vgabios/982/Powercolor.X1950Pro.256.061212.html הורדתי את הביוס המתאים אבל, אבוי! אני לא יכול לשמור את הביוס הנוכחי(בטענה ש"bios reading not supported on this device") , ואני לא חושב שיעזור שאני אצרוב את הביוס החדש סתם ככה.
-
- 14 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אוקיי המפרט שלי כזה: E6600, GB 965P-DS3 Rev 3.3, 2X1GB 667Mhz, Scythe NINJA Plus. אני על מתח 1.365~ לפי הביוס, באס 366, המעלות במאמץ 100% ב TAT מגיעות ל 67-68, זה סביר? בלי מזגן בחדר.. במנוחה זה 44-46 מעלות. עם מזגן זה היה היום בבאס 350 במתחים רגילים על 38~ מעלות במנוחה ו 59~ מעלות במאמץ מלא ב TAT. המעלות סבירות יחסית לקירור? אני עם המאוורר סטוק של הגוף קירור, במארז יש מאורר אחד מקדימה, בצד ומאחורה, NZXT Apollo.. וכדאי לי להוסיף עוד מאוורר על הקירור? תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 798 צפיות
-
-
נתוני המחשב http//img62.imageshack.us/img62/976...9796504906.png מערכת קירור אוויר חדשה עם משחה תרמית חדשה ועם עוד שתי מאוורים שאחד יושב על הקדימה של המחשב וועוד אחד שיושב ליד הספק כוח המטרה : כרגע 3.0 GHZ כדי לבטל את OC בכרטיס מסך GTX 660 שאנשים טוענים שיש לי ספק כוח : CI-POWER 550W לא גנ'רי ועם אפשר לעשות OC יותר מי 3.0 אז אני ישמח . כרגעה השאלה לי זה רק לדעת עד כמה אני יכול לעשות OC למעבד שלי מבלי לגרום לא נזק או להכניס אותו לאיזה מצב של לופ . ממה שרואים יש לי שתי סטקים לא זהים של כרטיסי זיכרון אני לא רוצה להרוס לי את המחשב , אבל עם זה באמת מהווה בעיה או כל חלק אחר שבאמת יכול לעשות בעיה רצינית בתהליך ה OC בבקשה להגיד לי כי זה מאוד חשוב אני לא רוצה לקחת סיכון גדו…
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
היום קיבלתי מספר חלקים חדשים למחשב שלי וביניהם את לוח האם הנ"ל של Asus וכמובן שניגשתי לתהליך ההמהרה במהרה (Pun intended) אך נתקלתי במספר אפשרויות בביוס הקשורות להמהרה אשר לא ידעתי את משמעותן ומן הסתם כצפוי חוברת ההוראות לא סיפקה שום אינפורמציה מועילה. בקיצור, אני אעריך אם מישהו יוכל לפרש את ההגדרות הנ"ל או לקשר למדריך כלשהו אשר מסביר את מהותן. - DRAM Static Read Control - Auto/Disabled/Enabled Transaction Booster - Auto/Disabled/Enabled - Clock Overcharging Mode - Auto/700mV/800mV/900mV/1000mV - CPU Voltage Reference - Auto/x0.63/x0.61/x0.59/x0.57 - CPU Voltage Damper - Auto/Disabled/Enabled - CPU PLL Voltage - Auto/1.70v - FSB Termination Voltage - Auto/1.20V/1.30V/1.…
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
http://www.3rsystem.co.kr/english/product/case/air.asp הוא עולה בפנדה 485 שקל - זה לא יקר ! הוא בא אם: 3 חיישני טמפרטורה מובנים במארז - מה זה אומר ? (אם אין לי על הלוח חיישנים זה עדיין יראה לי את החום ?) בקרת מהירות על המאוורר - 10 מצבים שונים מאוורר 120 מ"מ מקדימה מאוורר 80 מ"מ מאחורה כולל פילטר מקדימה כולל חיבורי USB מקדימה כפתורי נגיעה - ללא הפעלת לחץ מנגנון כיבוי אוטומטי בעת חימום יתר מה אתם אומרים ? כדאי ? זה גם מגיע תוך מקסימום 24 שעות מעת ההזמנה ד"א מה הגודל שלו ? Midi Midi Tower Full Tower ?
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
-
-
לאחר שקיבלתי את הכרטיס החלתי בבדיקה. איפשרתי את יכולת ה OC בדריוור דרך קולביטס. ראיתי את תדרי הכרטיס ומשהו לא הסתדר... 450MHZ לליבה!!! תחילה חשבתי שזוהי טעות. כי בכרטיסי ה AGP שמים את ה NV41. לאחר בדיקה בריבה טיונר גילתי שזוהי ליבת NV42 שנמצאת בכרטיסי ה PCIE. לא ניתן לפתוח צינורות עיבוד נוספים כי הם לא קיימות בליבה זו. לא יודע איך זה החברה יצרה אותם כך אבל הם שמו את ליבת ה NV42 על כרטיס AGP....במקום את ה NV41. הרצה בתדרים המקוריים ב 03: OC ליבה =510 MHZ זיכרונות = 1400 MHZ קצת מפתיע ששמו על הכרטיס זיכרנות כאלו...תחילה חשבתי שזהוי טעות בזיהוי התדרים של הכרטיס.... הדריוור הגביל מבחינת OC לכן ניסתי את ריבה טיונר גם שם הוגבלתי לתדר 1500 MHZ "בלבד" מאחר וראיתי …
-
- 13 תגובות
- 798 צפיות
-
-
הבנתי שבשביל OC טוב צריך זיכרונות 800, אם יש לי 533 ? זה ישפיע בכלל ? עם הלוח P31DS3L אני אוכל להגיע ל 2.8 ? אפשר גם אולי לעשות קצת אובר לזיכרונות אבל כל הזיכרונות יהיו VALUE פשוטים, זה משנה ? בקיצור מה שאני שואל זה האם יהיה אפקטיבי לקנות עוד ג'יגה זיכרון, להחליף את הלוח ל- P31DS3L ולהחליף את המעבד ל E2180 בידיעה שאם אני לא עושה OC המעבד מגביל אותי.
-
- 8 תגובות
- 798 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני לפני רכישה של מחשב מבוסס מעבד I5 חדש. אני מתכנן לעשות הקלטות עם המחשב הזה... ולכן חשוב לי קירור למעבד שיהיה שקט מאוד (אני לא מתכוון לעשות אוברקלוקינג). ראיתי שיש כמה אופציות המומלצות בפורום: Scythe Kabuto Noctua NH-U12P Scythe Reeven CoolerMaster Hyper TX3 מאחר ולזיג-זג יש רק CoolerMaster Hyper TX3 ו: Noctua NH-U12P, ואני מאוד אוהב לקנות שם ומאוד סומך עליהם. הTX3 משמעותית זול יותר מהNOCTUA. בהנחה שרק השקט חשוב ואין אוברקלוקינג, כמה הTX3 שקט בהשוואה לפתרונות הקירור האחרים? תודה רבה, סהר
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
עוד איזה שבוע מביאים לי לוח אם לceleron 450 שלי יש לי את כל הכרטיסים, יש לי זיכרון ,ספק, 5 מאווררים רק חסר לי מארז חשבתי לבנות אחד במקום לקנות ולבזבז 80 שקל את החומרים והכלים אני יכול להשיג או בחינם או בהנחה(יש לי פרוטקציות - דוד שלי עובד בהום סנטר) למישהו יש רעיונות למשהו מקורי?
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את הVantec Nexus אבל לא יודע אם הוא יותאים למארז שלי.. יש לי מארז ציפטק אלומיניום, סטנדרטי עם דלת ורציתי לדעת ממישהו שכבר יש לו את הNexus אם אני יוכל לסגור את הדלת אחר שהוא מותקן.
-
- 5 תגובות
- 798 צפיות
-
-
הכרטיס כבר זמין במלאי בלפחות 3-4 חנויות בארץ במחיר של כ 180 ש"ח. http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=162&disc אבל אני לא מצליח למצוא אפילו השוואת ביצועים אחת. (חוץ מאתר החברה, אבל זה מול הסטוק). חנויות שכבר יש במלאי : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=7477 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=3581 מישהו יודע משהו, או קנה כבר? בכל מקרה כמעט קנייתי את הפרו 7 הרגיל ואז ראיתי את זה.. ולפחות לפי איך שהוא נראה זה בהחלט שווה תוספת של 65 ש"ח.. השאלה היא איך הוא מתפקד..
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום. כעת המעבד שלי עובד עם מאוורר סטוק ולצערי הרב מגיע לטמפרטורות אדירות לכן החלטתי לשדרג את מערכת הקירור שלו. אשמח לקבל הצעות לגבי קירור במחיר טוב של עד 170-180 ש"ח גג שיההי אפקטיבי ומקפיא אולי אפילו OC קטן. תודה רבה.[br]פורסם בתאריך: 2.02.2010 בשעה 14:47:34 עדכוןחשבתי על Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan מומלץ ?
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-
-
מה קורה אנשים? אני צריך עזרה! אני מחפש ספק חזק והטוב ביותר שאפשר לקבל בתמורה ל500 שקל אני ישמח לקבל הצעות תודה...וכמובן שקט כמה שיותר! כמו כן נעה הציעו לי את ה cool max 550 הם אומרים שזה ספק הטוב ביותר לדעתם בסכום הזה הוא נותן 550 באמת ו36 עם אני לא טועה אמפר! מה אומרים הוא טוב או לא וכו וכו? וחלק הציעו לי את האנרמקס 425 והוא עולה 470 אבל נעה ואמרים שהוא יהיה מוכן רק עוד 10 ימים אצלם! איך הוא? נ.ב אני צריך עם החיבורים החדשים וכו כו לעתיד חשוב מאד!! כמו כן עם מישהו יכול להסביר על החיבורים האלה אני ישמח תודה.. כאילו מה ההבדל בינהם לבין החיבור הקודם! תודה יחיאל בן חמו
-
- 3 תגובות
- 798 צפיות
-