עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. רציתי לדעת אם לפי דעתכם כדאי לי לעשות OC ? אני מתכוון למעבד ולזכרונות . (הכרטיס מסך כבר ב-OC הכי כבד שהוא יכול לסחוב). ולאילו מהירויות של מעבד וזכרונות אתם חושבים (בערך , אני יודע שאתם לא יודעים בדיוק , אני רק צריך הערכה פרועה) שאני יכול להגיע ? את המפרט שלי ניתן לראות מימין.

• 6 תגובות
    • 745 צפיות
  2. Started by ben-bassat,

שלום לכולם ! אם אני רוצה לחבר לדים בשרשרת אני צריך לפני כל לד נגד או מספיק אחד בהתחלה ?? ההיגיון אומר שאם אני יחבר אחד בהתחלה אז הוא ישפיע על כול המעגל.

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  3. ה FULLTOWER של SUPERTALENT בלי ספק, ב480 שקל בלבד, נראה לי מחיר דיי טוב קניתי השבוע ספק אז אני בכל מקרה לא צריך ספק אחר כדאי ללכת עליו? כמו ששאלתי בטופיק איך הוא מבחינת זרימת אוויר איפה המיקום של המאוררים, אם יש לו בגג או משהו איך הוא מבחינת נוחות ובכלל בכלליות למי שיש את המארז הזה מוזמן להגיד לי יתרונות\חסרונות תודה. ** אם אפשר שזה יהיה ממקור ראשון (בעל המארז או מישהו שהתעסק איתו יותר מ3 שניות) ולא משמועות או דעות היגיון וכאלה **

• 12 תגובות
    • 745 צפיות
  4. רציתי לדעת מה הסיכון, ואם יש סיכון ( אני מניח שכן) השאלה היא בעצם, איפה שקראתי פה ובפורומים המתח הגבוה המומלץ הוא 2.1V אני מניח שגם לשאר בזכרונות, אבל אני מדבר על עכשיו על הזכרון שברשותי. לפני איזה כמה שבועות העלתי את התדר של הזכרונות שלי בערך ל 1006MHz, או משהו כזה. ונתתי לו מתח של 2.3V ועשיתי בדיקות יציבות, ובאנצ'מרקים הזכרון אכן היה מהיר יותר, היה יציב כסלע.. אבל מצד שני בהיותי אוברקלוקר מתחיל, עדיין יש בי פחדים מסוימים. ,אחרי הכל לא בא לי להרוס לעצמי חלקים ( למי כן בא) הורדתי מתחים החזרתי את זה 835MHz, שזה מקביל ל OC של המעבד שלי שנמצא ב 3006Ghz 334x9 ( מפרט מלא בחתימה שלי) והיום... באחד הפוסטים פה הגעתי לביקורת על הזכרונות שברשותי, רק ששלי הם 2GB ושל הביקורת הם 4GB ו…

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  5. Started by NaorYfrach,

תקשיבו אני רוצה לעשות כבר הרבה זמן OC למעבד שלי ואין לי בעיה לקנות קירור נחמד ב150 שקל בערך . יש לי כאמור מעבד E2140 ולוח אם ממש חרא של P5VD2-MX של אסוס .. בקיצור אני מפעיל את המחשב ולא מוצא את האופציה של ההמהרה בביוס .. יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות אולי יש תוכנה שהיא דרך המערכת העפלה ולא הביוס כי אני חושב שהמחשב שלי לא תומך בOC דרך הביוס . אבל גם אם אתם יודעים דרך לסדר את זה שאני יוכל לעשות דרך הביוס זה גם טוב ואם בכלל אני יסתדר בלי קירור טוב . תודה.

• 11 תגובות
    • 745 צפיות
  6. אני מביא את אחד משלושת המעבדים הנ"ל כרגע ה 6600 שלי רץ על טמפ' גבוהות... בסביבות 40 מעלות IDLE על טוניק (ועם ה OC על 51 IDLE) אתמול התקנתי לחבר מחשב עם ה 6320 ולו היו טמפ' לעיניין... הגעתי ל 2800 מ"ה בלי בעיה והטמפ' במנוחה לא עברו את ה 35 אז לחזור לשאלה המקורית, איזה מהמעבדים הנ"ל הכי עדיף לי מבחינת טמפ' ?

• 12 תגובות
    • 745 צפיות
  7. Started by Chymes,

כולם פה בפורום אומרים שעדיף לקנות AMD 2500 ולעשות OC ל-3200, אבל משהו ב-OC הזה נשמע לא טוב. ראשית, קשה לי להאמין ש-2500 @ 3200 עובד כמו 3200 אמיתי. לדעתי זה בולשיט. יש לי מספר סיבות לחוסר האמון: א. קראתי שב-3200 האמיתי יש ליבת ברטון הרבה יותר משוכללת . ב. אם אפשר לעשות OC כל כך בקלות, למה AMD ממשיכה לייצר שבבים חזקים מ-2500? הרי הם סתם זורקים כסף. שיצרפו הוראות ל-OC לכל מעבדי 2500 ויפסיקו לייצר מעבדים אחרים. למישהו יש הוכחה שהמעבד 2500 @ 3200 עובד כמו 3200 מקורי? (זה שהוא כותב 3200 בחלונות לא אומר לי כלום)

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  8. Started by ytoledano,

שלום. הסרתי היום את הIHS ובאתי לפרסם תמונות וביצועים. כבר כתבתי על זה בת'רד המדריכים, אז הנה הלינק: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 בכל מקרה, באתי כדי לכתוב את השיפור בביצועים שהוא עצום. במנוחה שיפרתי בבערך מעלה שתיים ובזמן עבודה שיפרתי בכ9 מעלות! אם קוראים את המדריך הסיכון הוא לא כזה גדול (אבל עדיין קיים). אני חושב שזה משתלם. אם מישהו אחר עשה את זה, שיגיב, אני רוצה רוצה לדעת מה עשיתי דפוק כ: . אני חושב שגם צריך לעשות רשימה של היט סינקים ש"תומכים" במעבד בלי IHS. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 13 תגובות
    • 745 צפיות
  9. Started by Void,

יש לי PINE XFX GEFORCE 6600 128DDR דרך הדרייבר הוא לא נותן לי מעל ליבה:422 זיכרון:710 תוצאה ב3dmark05 - 2419 (לא משהו) ניסיתי את הפאוור סטריפ העלתי 450 ליבה 750 זיכרון העלתי 3dmark התחלתי איבחון אחרי שנייה היה ארטפקטים והמחשב עשה ריסט... יש על הצלעות קרור שניי מאווררי 60 ס"מ + מאוורר של טרמלטק(SF2) שנימצא על החלון בידיוק מול הכרטיס(75 CFM הכרטיס ממש קר כשנגעתי בצלעות ובכרטיס עצמו..). מה אפשר לעשות? והאם לכרטיסים של XFX אין פוטנציאל לOC גבוהה?

• 12 תגובות
    • 745 צפיות
  10. יש לי מעבד: INTEL P4 2.40GHz A 512k היה לי מארז MIDI ATX והרסתי אותו בטעות, אז קניתי MIDI ATX אחר: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=CSVAR8016W&Cat2Cat1ID=1435&Cat2ID=0 המארז החדש שקניתי יצא קטן מהרגיל. אני יודע שמארזי MIDI ATX לא ממש גדולים, אבל החדש שקניתי מאוד קטן. קניתי אותו בלי ספק כוח ד"א. במארז הישן טמפ' המעבד הייתה 26 במנוחה ו-31 במאמץ. במארז החדש הטמפ' של המעבד היא 30-35 במנוחה ו-40-43 במאמץ!!!!!! בשני המארזים אני שמתי רק מאוורר 80 MM אחד שמוציא אוויר מאחורה. מה אני יכול לעשות כדאי להוריד את טמפ' המעבד? אין לי כסף, ובגלל זה אני לא יכול לקנות מאוורר טוב יותר למעבד או מארז אחר. אני גם לא אתחיל לקדוח חורים במארז, ולקנות גרילים וכו' כי אני עומד למכור א…

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  11. עשיתי OC לכרטיס מסך דרך הדרייברים של NVIDIA עכשיו עשיתי שהדרייבר ימצא את ה OC המקסימלי שאני יכול לתת עם קירור רגיל שבא עם הכרטיס מסך שאלה: איך אני יכול לבדוק שמה שנקבע עובד טוב בלי בעיות? Core: 300@429 Memory: 700@780 איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה של הכרטיס? :\ זה דיי דחוף תודה

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  12. Started by yahavon028,

בתמונה הזאת יש דרך שלפי דעתי נותנת אפשרות לקרר שני רכיבים (או יותר) מבלי להתפשר על איכות הקירור! רציתי לשאול אם זה יכול לעבוד. ואם לא אנא הסבירו לי למה

• 6 תגובות
    • 745 צפיות
  13. נחמד ויעיל מפורט מאוד כולל את כל סוגי המעבדים הקיימים נכון להיום http://users.erols.com/chare/elec.htm שווה להוסיף לדביק

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  14. Started by iakovl,

הנה רשימת המתמודדים : AFB1212SHE AFB1212VHE WFB1212H WFB1212HE WFB1212HHE WFB1212M WFB1212ME מה שמצחיק הוא שיש כמה עם אותו שם אז לא כתבתי אותם אני צריך לדעת מה העדיף ביותר ביחס של CFM/DBA

• 11 תגובות
    • 745 צפיות
  15. ביצעתי אוברקלוק קטן של 200 MHZ והעלתי את הזכרונות שלי ל550 MHZ מפרט: AMD 3500 WINCHESTER G.SKILL PC4400 LE SAPPHIRE X850 XT PE

• 7 תגובות
    • 745 צפיות
  16. שלום לכולם. אני אמור לקבל בקרוב את הGigabyte aurora 3d 570 , וחשבתי על כמה דרכים לייעל את הסירקולציה בו.. המארז במצב סטוק מגיע עם שתי מאווררים 120 מאחורה (מוציאים) ואחד מקדימה (מכניס) קודם כל אני מחליף את שלושת המאוורים למאווררי AC (כפי שהומלץ לי בפורום השבוע).. בנוסף לכך חשבתי לעשות שתי חורים 120mm בצד, אחד לאזור המעבד והשני לאזור הכרטיס מסך (שניהם מכניסים). כך הקירורים שנמצאים עליהם יקבלו תמיד אוויר קר, והאוויר החם שיפלט מהם יצא מהר דרך שני המאווררים מאחורה. המאוורר מאחורה די חסום ע"י כלוב ההארד-דיסקים, ככה שרק אותם הוא יקרר. והדבר האחרון שחשבתי עליו, הוא חור למאוורר 120 בגג המארז שיוציא אוויר (הרי חום עולה למעלה, לא?) יש לכם אולי רעיון אחר? יותר יעיל\שקט? המא…

• 14 תגובות
    • 745 צפיות
  17. Started by MOFRA,

יש לי סלרון 2.8D והוא במנוחה מגיע ל51 מעלות (בערך על 46 בממוצע)האם זה בסדר? יש לי גם GF6600GT והוא אצלי על 58 בממוצע ניסיתי לנקות תמארז וזה הוריד ב2 מעלות

• 12 תגובות
    • 745 צפיות
  18. אני מתכנן לקנות את הגוף קירור הזה, ובSKYPC דורשים כסף על ההתקנה שלו משום שלטענתם זה גוף קירור שלוקח שעה +- להתקין אותו, וזה מצריך פירוק הלוח אם וכו'... השאלה שלי היא, אם אני אקנה את הגוף קירור, זו צריכה להיות בעיה רצינית להרכיב אותו לבד בבית? בהתחשב בעובדה שבחיים לא הרכבתי אף גוף קירור! האם מגיעות הוראות הרכבה עם הקירור? האם שווה לקנות משחה תרמית איכותית, או שמגיעה עם הקירור משחה מספיק טובה? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  19. Started by motaboy,

לחבר שלי יש AMD 3800 שכבר הספיק להמיס קצת מהפלסטיק של התושבת שלו אחרי שהוא פועל כבר תקופה ב100 מעלות (חבר שלי מטורף, הוא לא מקשיב לי). המאורר והצלעות הן stock. יש מספיק משחה (אפילו גלשה קצת לצדדים). במארז מקדימה יש מכניס אוויר ומאחורה מוציא. למה מתחמם כל כך עם הstock?

• 10 תגובות
    • 745 צפיות
  20. Started by bezadon,

אני שוקל לעשות אוברקלוק למעבד הקונרו e6300 שאני מתכוון לקנות ולהעלות את ביצועיו לאלו של אחיו הגדול ה e6400. כמו שהבנתי אם אני עושה אוברקלוק זה מסיר את האחריות על המעבד. השאלה היא - האם הם אומרים את זה בתקווה שלא נעשה את זה , או שיש להם את האמצעים לבדוק האם באמת בוצע אוברקלוק במעבד או לא. נ.ב - על הדרך אני שואל - מה אתם אומרים על הקירור המקורי של מעבדים אלו ? יש מה להחליף אם אני מתכוון לעשות אוברקלוק קטן ולא רציני ?

• 2 תגובות
    • 745 צפיות
  21. שלום, אז ככה אני מעוניין לבצע לכרטיס הזה OC, אבל אני רואה שהוא לא סוחב יותר מדי בלי להקפיץ לו טיפה את הוולטים. עכשיו בכל תוכנה שבדקתי אני רואה שאי אפשר, שכביכול זה חסום. האם יש דרך לעקוף את זה? איך אני אמור לעשות OC במצב כזה שזה חסום...המקסימום שאני מגיע בCORE זה איזה 870 ואז מתחילים ארטיפקטים ב ATITOOL. תודה!

• 4 תגובות
    • 745 צפיות
  22. Started by blabla600,

אני חושש שטפמרטורת המעבד וכרטיס המסך גבוהות מאוד.... של ה- cpu זה בין 48C - 52C, ושל הכרטיס מסך גם 45C-48C... זה הגיוני? את הטפמרטורה של הכרטיס מסך יש לי מהתוכנה של ATI (CATALYSE CONTROL CENTER... אז יש שם ATI OVER DRIVE.... ואת הטמפרטורה של המעבד (Phenom 955) מתוכנה שהורדתי CORE TEMP. עכשיו לפני כמה דקות גם הורדתי תוכנה מוזרה קצת בשם Motherboard 5, לא מצאתי בהגדרות את הלוח אם שלי אז נתתי משהו דומה ואחרי כמה דקות אני שומע אזעקה (שנראה כאילו זה בא מהמחשב עצמו ולא מהרמקולים) והודעה מהתוכנה הזאת שאומרת שהטמפרטורה של המעבד עברה את ה- 70C או משהו כזה.... אז מחקתי את התוכנה הזאת אבל עדיין התוכנה הקודמת מראה לי שהטמפרטורה היא רק בין 48 ל- 52... דרך אגב אפשר גם לשמוע את המא…

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  23. Started by asaf556,

שלום יש לי מארז לבן של אייבורי זה עם הכפתור למעלה עם הפסים בצצדים האם המוגן 2 שהוא קרור ענק יכנס למארז הזה?

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  24. שלום. אני מנסה להבין לאיזה מאוור מתייחס FAN1. האם זה מאורר המעבד? למה לא רשום איזה מאוורר, ורק רשום FAN1, FAN2, FAN3? תודה

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  25. שלום לכולם.. ברצוני להחליף את קירור הסטוק "המעפן" שלי חח בקירור יותר רציני. רציתי לדעת איזה עדיף לי לקחת אני מתלבט. יש לי אפשרות לקנות את ה Thermalright IFX-14 מחיר: 299 ש"ח וחשבתי גם על הקירור Thermalright Ultra 120 מחיר: 330 ש"ח אז ככה.. לפי מה שהבנתי ה IFX-14 יותר טוב אבל בגלל הגודל והמחיר שלו לא ממליצים עליו אבל אני מביא אותו בפחות מהULTRA אז זה שווה לי?.ורציתי לדעת איזה קירור יתן לי פיתרון טוב יותר..! ד"א: אני מתכנן OC רציני.

• 11 תגובות
    • 745 צפיות

דיונים חדשים בפורומים