עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by r1plet,

שלום, יש לי E5200 שעובד לו על 3GHZ עם קרור AC ALPINE 7 PRO בסיסי וללא העלאת מתח בלי בעיה, אבל יותר מזה הוא לא יעלה (הלוח לא מאפשר העלאת מתח מעבד בביוס). התכנון הוא קודם כל לקנות לוח G41 נחמד, כנראה של GIGABYTE (בלי שום קשר לOC, צריך לשדרג ת'MSI G31M3-F שלי למשהו נורמאלי יותר) ובנוסף לרכוש את ה-SCYTHE MUGEN 2 - כל זה כדי להגיע לסביבות ה4-4.3GHZ עם המעבד הזה. השאלה היא האם אני ארגיש שיפור ניכר בביצועים במשחקים? הרי ככל שהתמיכה למרובעי ליבה נהיית שכיחה יותר כך גם מורגש הצורך למעבד חזק יותר... במילים אחרות - האם, ברמה עקרונית, שווה לי להשקיע בשדרוג לוח האם וקרור המעבד כדי לקבל עוד 1-1.3GHZ במעבד?

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  2. קניתי מאוורר מסוג freezer 7 pro, והתקנתי אותו לsocket 775, הבעיה היא שהטמפרטורה של המעבד ממשיכה להיות גבוהה למרות שחיזקתי היטב את המאוור למעבד, כשאני לוחץ על המאוור חזק ומצמיד אותו למעבד אז הטמפרטורה יורדת ל 30-40 מעלות, מישהו יכול לעזור לי אם פיתרון איך אני פותר את הבעיה המוזרה הזו....

• 9 תגובות
    • 790 צפיות
  3. אוקיי זה הסיפור שלי התוכנות EVEREST ו AIDA32 מגלות את הטמפ של הלוח אם שלי בצורה אחרת מאשר ASUS PC PROBE הלוח אם שלי הוא ASUS P4S8X, הביוס אומר שהטמפ היא 39 מעלות(סתם לצורך הדוגמא) וכך גם אומר ASUS PC PROBE, אבל תוכנות כמו AIDA32 ו EVEREST אומרות משהו אחר(AIDA אומרת 46 ו EVEREST אומרת 50), לעומת זאת HWINFO32 אומרת כמו הביוס והASUS PC PROBE עכשיו מכיוון שהלוח אם שלי הוא של ASUS אז אני נוטה לחשוב שה PC PROBE צודק, אבל אין לי מושג מצורפת תמונה של המצב

• 12 תגובות
    • 790 צפיות
  4. Started by oitb,

מה הOC שאפשר להגיע עם הזיכרון הזה OCZ Platinum rev 2 ?

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  5. שלום לכולם , ברצוני לרכוש מחשב בTMS. עכשיו אני כבר מחריגה גדולה, וממש קשה לי לחרוג אבל, ה Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo נכנס לי בדיוק בתקציב, האם יהיה הבדל אם אני אשים את הQ6600 ביחד עם הפריזר 7 או הZALMAN 9500 בOC, האם הם שווים את החריגה לOC הזה? תודה, אור כהן

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  6. בידי מארז צ'נברו xspider משופצ'ר, לו הוספתי חור בדלת(מול הכרטיס מסך)- 80 מ"מ ובגג- 80 מ"מ בנוסף לחור מקדימה(עד מאוורר 92) וחור מאחורה-(מאוורר 120) על המעבד אם זה משנה, יש slk600 עם התאמה ל- 80 מ"מ sf2 ספק הכוח שברשותי- hec vd-t 475w בעל שני מאווררים- אחד יונק ואחד פולט. בידי מאוורר 92 sf2 חזק מאוד מאוורר 120 חזק מאוד מאוורר sf2 80 חזק ומאוורר מיקרונל 80 שהוא קצת פחות חזק מה-sf וכאמור מאוורר 80 שואב אוויר מהספק כוח. בנוסף- יש לי תעלת אוורור שאני מאוד רוצה לשלב- שמתחברת בצד אחד למארז ובצד שני למעבד, איפה כדאי לחבר אותה(אם בכלל) כדי שלא תסתום את המארז מצד אחד, ולא תפגע במערך הקירור... אשמח לרעיונותיכם לסידור המאווררים מיקום, כוונים וכו'... אם יש צורך במאווררים אחרים מאלה הקי…

• 6 תגובות
    • 790 צפיות
  7. התקנתי את התוכנה עכשיו היא מראה לי 81 מעלות להרד דיסק!!! עכשיו מה שמוזר זה שכיבתי מהר את המחשב נגעתי בהרד דיסק והוא קריר!!! לי ניראה שחשיין התפגר מה אתם אומרים???

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  8. Started by Los,

ערב טוב קודם כל.. אז כך בדרך כלל אחרי שאני חוזר מהעבודה שעה כזאת בערך אני מגלה שהתוכנה של ASUS מראה לי שהמעבד על 124C כמובן שהוא מתחיל"להתשגע" ולהרים את כל הקירור שלי במחשב ל MAX RPM . אחרי אתחול מהיר המחשב נרגע וחוזר למעלות הסבירות. שאלתי כך האם יש דרך לבדוק אם זה בעיה בסנסורים כי בתוכנה זה לא כי גם" SPEEDFAN "מראה לי אותו דבר. אגב שמתי לב שמצב הליבות בנפרד אין בעיה איתם מבחינת טמפרטורה אלה רק שבב "CPU" יש לו קורא סנסור שונה ? http://i45.tinypic.com/9fuxpi.jpg -לינק לתמונת מצב. אפשר לראות שהמחשב שלי גם לא על O.C וגם הוא נהיה כך אחרי שהוא מצב המתנה [לא מצב שינה פשוט יש שומר מסך שרץ ברקע],כמה שעות כנראה מאז שאני יוצא לעבודה משעות הצהריים המקודמות בדרך כלל. אשמח לכל יעוץ בנ…

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  9. בנתיים הורדתי קצת את האוברקלוק בתקופת הקיץ,וגם כי אני לא רוצה להוריד מהחיים של המעבד,אבל רק עכשיו שמתי לב שבמקום שהזכרון יעלה מ200 ומעלה (הוא 400MHZ) הוא יורד,ללא האוברקלוק הוא עובד ב150 MHZ,למה? הנה תמונה שקצת תסביר יותר למה אני מתכוון: עוד משהו,הזיכרונות המצויינים של הPDP שלי,הצלחתי להגיע איתם מ2.5-3-3-8 ל2.5-3-3-5 באובר קלוק! ועברתי איתם בדיקה של הMEMTEST והם עובדים מעולה,יכול להיות שזה מה שקשור לעובדה שהם עובדים בפחות MHZ? ודבר קטנטן אחרון,הPAT הזה שמופעל,איך מכבים אותו? תודה רבה לעונים :-*

• 10 תגובות
    • 790 צפיות
  10. יש לי: ABIT NF7 AMD ATHALON XP 2500 512MB PC3200 (2X256MB) MIDIATX JNC H7650 BOND בהתחלה היה לי רק מאוורר 80MM על הגג, 80MM מאחורה מוציא וזהו. עכשיו אתמול אבא שלי ואני עשינו קצת מודינג במארז: מיקמנו מאוורר 120MM על הגג (הוספנו חורים בשבילו וכו') מאוורר 80MM מקדימה מכניס מאוורר 80MM מאחורה מוציא מאוורר 120MM על הדלת בערך מול המעבד מכניס עכשיו, לפני כל זה טמפ' המעבד הייתה בערך 42 במנוחה, אבל אחרי שהוספתי את המאווררים הטמפ' נשארה אותו הדבר ואפילו עלתה במעלה אחת או שתיים. עכשיו, בקשר לחוטים במארז אז עיגלתי אותם והכנסתי את כבלי הספק כוח ב-"SLEEVING" (לא ממש SLEEVING, פשוט צינורות מפלסטיק שמאוד דומים ל-SLEEVING, קצת רחבים יותר). בכל זאת החוטים קצת מבולגנים, אבל רק קצת (לא משהו …

• 10 תגובות
    • 790 צפיות
  11. אז ככה יש לי את הכרטיס Radeon 9800 PRO All In Wonder המאוורר שלו מרעיש ביחס למאווררים אחרים יש לי קירור מים, Thermaltake Big Water עכשיו מה כדאי לקנות קירור אוויר ספציפי לכרטיס ? או לקנות בלוק קירור לכ.מסך ולחבר אותו למערכת של המים ? בתודה איתי

• 14 תגובות
    • 790 צפיות
  12. Started by Belski,

רציתי לשאול איפה אתם קונים את כל המאוורירים הציבעונים המנורות לד וכל שאל החלקים ?

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  13. קניתי קריסטל אורב ואני מעוניין לדעת באיזו צורה יש להצמיד אותו או לקרב אותו לכרטיס מסך כדי שהאורב יקרר אותו בצורה מקסימלית ואילו חלקים בכרטיס מסך הם הכי נחוצים לקירור ? כרטיס המסך הגוסס שלי , GEFORCE 2 MX 400 , החלטתי לעשות לו אוברקלוקינג ורציתי לדעת מה הפוטנציאל של האוברקלוקינג, כלומר עד כמה אפשר להמהיר אותו ואם כבר לאיזה כרטיס בתיאוריה הוא יכול להשתוות ? כמו כן האם אוכל למצות את מלוא פוטנציאל האוברקלוקינג שלו עם הקריסטל אורב?

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  14. יש לי מעבד אינטל 1.7 ואני רוצה להחליף את המאוורר העלוב שנמצא על המעבד ... חשבתי על ה- Thermaltake Volcano 9 מה אתם חושבים? יש לכם המלצות?

• 9 תגובות
    • 790 צפיות
  15. Started by Zeev86,

היי. יש לי מעבד: AMD Athlon X2 Dual 5600+ 2.8 GHz המעבד כמעט בן שנתיים. שנה וחצי הטמפ' במאמץ לא עברה 55 מעלות. עכשיו הטמפ' מגיעה ל60 (כשאני מריץ משחקים כבדים). האם זה בסדר למעבד כמו שלי או שאני צריך לדאוג ליותר קירור ואפילו לחדש משחה טרמית? (אף פעם לא שמתי חדשה)

• 8 תגובות
    • 790 צפיות
  16. Started by ronenwe,

שלום לכולם אין לי נסיון עם OC: המפרט שלי הוא: CPU :AMD 8450 Triple Core 2.1GHz MB : MSI 7388 GPU : MSI ATI 4850OC 512MB GDDR3 PSU : Spire 550W Mem: Mushkin 4GB Kit 800MHz CL4 HD : WD 500MB 16MB Case : Silverstone Precision series PS01 Cooler: Silverstone NT06 המעבד במנוחה עומד על 43 מעלות לאיזה OC אתם מאמנים שניתן להגיע? אם צריך אני מוכן להשקיע סכום מסויים ומאיפה אני מתחיל? תודה על העזרה

• 6 תגובות
    • 790 צפיות
  17. Started by CaRTeR,

שלום. כרגע יש לי מעבד של 2000 מגה הרץ אינטל פנטיום 4 . נניח שעשיתי אובר ל 2600 והכל יציב כמו סלע , ראיתי שאמרו שבכל הפנטיום 4 יש אפשרות של ה ht דיואל פרוססור אם אני מפעיל את זה המעבד שלי יהיה כמו 2600 ht 800 fsb חוץ מה 800 ? בתודה מראש.

• 11 תגובות
    • 790 צפיות
  18. Started by fire15,

איזה היטסינק יש בשביל P III ?

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  19. Started by Slavikik,

ה 8800GT בא אם קירור "זבל" אז רציתי לדעת איזה קירור ממולץ ליקנות לו?? אפשר קישור מהחנויות הבאות נועה KSP TMS פנדה תודה..

• 10 תגובות
    • 790 צפיות
  20. Started by e-r-a-n,

אני מעוניין לחבר אותו לפאנבאס על 2 מצבים אבל יש לו חיישן מהירות שמשנה את מהירות המאוורר לפי טמפ' גבוהה.. עכשיו אני חושב שזה יצור בעיות עם הפאנבאס.. אתם יכולים לומר לי אם זה יעשה בעיות, ואם כן, יש אפשרות להפטר מהחיישן או משהו שזה לא ישנה מהירות לפי טמפ' תודה.

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  21. אני יודע שדיברו על הנושא הזה הרבה פשוט לא מצאתי משהו מתאים. כך שתיאצו לי בבקשה במה לשהתמש או שתפנו אותי לתראד קיים באותו נושא (אני לא מצאתי). תודה.

• 13 תגובות
    • 790 צפיות
  22. Started by kopler,

שלום, (מקווה שזה הפורום המתאים) קניתי לאחרונה מחשב חדש ושקט. הבעיה מתחילה כאשר המאוורר שעל המעבד מתחיל לעבוד ב-80% ומעלה (3000RPM) הוא מתחיל להרעיש. אני לא עושה OC ולכן אני יכול להרשות לעצמי שהמאוורר יפעל על 50% כשלא שומעים אותו כלל. אני מדבר כמובן על המחשב במצב IDLE ולא בעומס כשאין סיבה שהוא יפעל על 80%. ההבדל טמפ' הוא 40 לעומת 50 שזה לא קריטי, עדיף לי השקט. הלוח אם שלי הוא אסוס P5K והגדרתי בביוס שהמאווררים יפעלו כ SILENT. עכשיו לפעמים אני פותח את המחשב ומאוורר מסתובב ב-50% ואפילו פחות כמו שאני רוצה, אך לפעמים אני פותח אותו והוא על 80% ולאחר שאני מבצע ריסטרט הוא נההיה 50%. קיצר יש כאן משהו בהחלט מוזר. הורדתי SPEED FAN ואני רואה את מהירות המאווררים אך אני לא יכול לשנות …

• 4 תגובות
    • 790 צפיות
  23. סתם לידע כללי. כי אני לא ממש מרוצה מהמאוורר שנמצא עכשיו על המעבד שלי (שהוא 0.18 שמאופיין בספימפטום ההתחממות). באותה הזדמנות אני אשחיל עוד שאלה: האם שווה לי להשקיע עוד 55 ש"ח כדי לקבל את המעבדים החדשים של AMD עם מאוורר והיטסינק ש"מומלץ" על ידם? או שכל מאוורר והיטסינק סביר יעשו את העבודה באופן סביר (בהנחה שOC לא יבוצע).

• 11 תגובות
    • 790 צפיות
  24. Started by ciauai,

מה המעלות של הCore 2 E6300 שלכם? שלי נמצא על 51 וזה נראה לי גבוהה יותר מידי!

• 9 תגובות
    • 790 צפיות
  25. Started by idok,

שלום, הורדתי את התוכנה AIDA32 כדי שאני לא יצטרך כל פעם שאני רוצה לבדוק טמפ' של המעבד בביוס. בביוס הטמפ' של המעבד עומדת על 55-56 מעלות, ובתוכנה זה מראה לי 49-50 מעלות. השאלה שלי היא האם התוכנה לא אמינה? או שהביוס לא מעודכן? ואם זה בגלל הביוס אז לא מצאתי ללוח שלי עדכון באף אתר...(ABIT SR7-8X) אשמח לקבל תשובה...תודה.

• 5 תגובות
    • 790 צפיות

דיונים חדשים בפורומים