אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום, רציתי לשאול אם ה מאוורר golden Orb של TT, יתאים למעבד E6300 וללוח אם LGA775? ובכלל אם הוא רצוי
-
- 1 תגובה
- 421 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש ועכשיו אני רוצה להרכיב אותו. עכשיו פתאום אני מגלה את כל הקטע של הקירור של המחשב וזה נורא בלבל אותי. להלן המפרט של המחשב : 1. לוח אם GigaByte GA945PS3 2. מעבד Pentium D 820 2800Mhz 3. דיסק קשיח Samsung 80GB 7200RPM ממשק SATA2 4. זיכרון Kingston DDR2 1024MB 667 Mhz 5. כרטיס מסך nVidia GeForce 7300GS 128MB 6. המארז HEC 6CS3-NPS (מארז ב-150 ש"ח עם מאוורר אחד נראה לי בלי פטנטים מיוחדים) יש לי מאוורר של אינטל למעבד שבא ביחד איתו. הייתי בטוח שאני מרכיב אותו ישירות על המעבד וזה כל הסיפור עד שקראתי שאני חייב לשים משחה טרמית. הסתכלתי על כל מיני מאמרים של קירור וראיתי המלצות למערכות קירור מתקדמות מאוד (ויקרות גם), הוספת מאווררים למארז מקדימה, מאחורה…
-
- 4 תגובות
- 420 צפיות
-
-
-
אוקיי, אז ככה, לאחר 8 שנים שאני קורא בתחום, ועוד לא יצא לי לעשות אוברקלוק למעבד בעצמי, החלטתי שזה הזמן, שכן מכונת המשחקים שבניתי לפני שנה וחצי (ראה מפרט) הפכה לעגלה ממצועת. מעבד: AMD ATHLON 64 3200+ VENICE CORE BW-E6 ABIT KN8 ULTRA TWINMOS 512MB DDR400 CL2.5 פעמיים ביוס: AWARD PHOENIX מה שעשיתי זה: ביטלתי את הCOOL N QUIET SPREAD SPECTRUM ו CPU THERMAL TROTTLING לא היה לי בBIOS. שמתי SHOTDOWN TEMPERATURE על 58 MEM DIVIDER לא היה לי בBIOS (וואט דה פאק?) CPC שמתי על 1 ENABLE DRAM BANK INTERLEAE עשיתי ENABLE PCI-E פשוט השארתי על 100MHZ, אין לי שום אפשרות LOCK שם... עכשיו, אפילו אם אני מעלה את ערך הFSB בMHZ בודד, המחשב לא מגיע לשלב הPOST ואני צריך לאפס את הCMOS…
-
- 31 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם קימם מאורר לספק כוח,אם כן אז מה המחיר המינמלי. מה יותר טוב מאורר הוא גוף קירור תודה
-
- 1 תגובה
- 468 צפיות
-
-
שלום לכולם, 2 שאלות: 1) האם הבסיס של הקירור מלא או חלול? כלומר: הוא מרובע ועבה... - זה אומר שהוא מלא? 2) איך אני יכול לדעת איזה חומרים יש בתוך הצינורות? בתודה מראש, וסליחה על הבורות!.
-
- 7 תגובות
- 576 צפיות
-
-
מה הטמפ' הממוצעת הרציונלית של הרכיבים הבאים? לוח אם מעבד CPU כרטיס מסך GPU הארדיסק ובמצב מקסימום עד איזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק לחומרה ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 766 צפיות
-
-
שלום , עשיתי סריקה בפורום ויש משהו שאני מחפש המון זמן ולא מוצא תשובה , איך אני משנה את המתחים שהמאווררים שמחוברים ללוח אם יקבלו??? המחשב עכשיו פתוח אני מסתכל על המאווררים , ביד אני יכול לסובב אותם יותר מהר ממה שהם מסתובבים.... והם לא מוציאים אוויר , אני מצמיד תיד כמעט נוגע בלהבים , ואין....לא מרגיש אוויר , זה מסתובב סתם... זה ב2 המאווררים שלי של ה80MM... ה2 האחרים של ה 120MM עובדים מצויין....הם מסתובבים לפחות...
-
- 8 תגובות
- 578 צפיות
-
-
-
שלום, ברשותי p.4 3.2ghz 478 ולוח asus p4c800e delux. המחשב נמצא בארון סגור סמוך למיטה, גודל הארון - רוחב 100 ס"מ, עומק 60 ס"מ, גובה 70 ס"מ. המחשב היום מרעיש מאוד (המארז מכיל 8 מאווררים וזה מאוד מרעיש). אני מעוניין לרכוש מארז חדש עם מערכת קירור שקטה ככל האפשר (קירור מים או מאורר) וספק כח חדש 450-550 וואט. בנתונים הטכניים של המערכות רשומה העוצמה ב db ואין לי כ"כ אומדן לעוצמה הזו ולכן אני מעוניין לשמוע את דעתכם. מבחינה תקציבית - אני חושב להשקיע עד 3000 ש"ח (כ 2200 ש"ח למארז + 800 לספק) - אפשר גם פחות אם למישהו יש המלצה למערכת שקטה. מבחינת יישומים, אני לא גיימר ולא עושה OC בסה"כ גולש באינטרנט ועובד עם OUTLOOK פתוח. תודה מראש, עומרי
-
- 0 תגובות
- 444 צפיות
-
-
איך אני בודק מה מקור הרעש ? יש לי : מאוורר של 80 מאוורר של 120 המאוורר של הכ.מ (XPERTVISION) המאוורר הפשוט של המעבד בדקתי את כולם פרט למעבד וכולם דיי שקטים אבל אני לא יכול ליהיות בטוח עד שאני אבדוק את המאוורר של המעבד ואוודה שהוא באמת מקור הרעש. אתם חושבים שזה בסדר שאני תיתאום אשים עליו יד שהמחשב עובד ? המעבד לא יתחמם מידי ?
-
- 5 תגובות
- 503 צפיות
-
-
המאוורר המקורי כידוע רועש מאוד... קניתי קירור של XIN מנחושת ...יש שיפור אך עדיין רועש!!! האם יש מאוורר שבאמת שקט ומקרר???
-
- 1 תגובה
- 439 צפיות
-
-
התמונות .... http://iopanel.net/forum/showthread.php?p=14172#post14172
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
היי יש לי רדאון 9800 ויש לו קירור כמו העליון בתמונה פה http://www.driverheaven.net/reviews/9800xt/XTPICS/2boards.JPG אבל המאוור שלו גוסס ומשמיע רעש בצורה מעצבנת בטירוף, מה שרציתי לשאול זה אם אפשר לשים על הכרטיס רק צלע קירור (משהו פשוט מאוד) בלי מאורר ובלי שזה יצור בעיות? אני במגמה לעשות את המחשב כמה שיותר שקט
-
- 5 תגובות
- 515 צפיות
-
-
כמובן שלחנויות הקטנות לא יהיו חלקים כאלו. חבל שאין בארץ חנויות מחשבים רציניות.. או שאולי אני לא מכיר (אני מקווה שזה נכון). אז מאיפה באמת קונים חלקים כאלו? תודה
-
- 7 תגובות
- 835 צפיות
-
-
ממ אז השאלה רשומה בכותרת.. מה עדיף ? ברשותי מארז 3D Aurora ככה ששניהם יתאימו לי טוב. תושבת 478 כמובן - ראה מפרט. בתודה, איתי
-
- 4 תגובות
- 488 צפיות
-
-
בכמה מעלות הוא יוריד את הטמפרטורה יחסית לקירור סטוק שיש לי?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. נתחיל קודם כל עם המפרט: E6600 @ 2.4 Ghz & Asus GEFORCE 8800 GTS GygaByte 965P-S3 & TWINMOS 2GB DDR2 667 Mhz ENERMAX LIBERTY 500W & AURORA 3D, קירור של AC freezer 7 pro. יש לי את המחשב בערך חודש וחצי, עד לפני יומיים הטמפרטורות היו סבירות, של המעבד 40-42 במנוחה, 50 מקסימום במאמץ, של הכרטיס מסך 58 במנוחה, 65 מקסימום במאמץ. ביומיים האחרונים ישנה עליה מפחידה בטמפרטורה, לא נעשה שום שינוי בחומרה/תוכנה, הכל על STOCK ללא OC. טמפרטורת המעבד במנוחה פתאום קפצה ל- 52 מעלות לפחות ובמאמץ בקירוב ל 60-61 מעלות. הכרטיס מסך במנוחה 62 במאמץ עובר את ה- 75 מעלות. זה פשוט טירוף, אין ספק שמשהו קורה, השאלה היא מה. כל המאווררים פועלים באופן תקין. מה אפשר לבדוק, מה גורם לזה? כל הצ…
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
האם אוברקלוק לכרטיס מסך מקצרת את חייו? כרטיס: 9600 xt 256mb מהירות מקורית: vpu clock : 500 memory clock : 290 ואני עושה לו: vpu clock : 547.71 memory clock : 331.71 ואף פעם הטמפרטורה לא עברה את ה 65 מעלות במאמץ. האם פעולה זו מקצרת את חייו?
-
- 1 תגובה
- 485 צפיות
-
-
המחשב שלי בזמן האחרון לא יורד מ45 היום בבוקר הוא הגיע ל!60 (AMD רגיל,לא ליבה כפולה) ככה הוא עכשיו: השחור זה 2 מאוררים 120MM תחתון מכניס עליון מוציא הירוק זה הלוח אם כחול ספק אדום אזור הCD והHD,כמעט מכסה את המאורר התחתון הוספתי עוד 80MM דק בדלת,בדיוק מול המעבד. היה שם עד עכשיו שרוול... אבל הוא לא מזיז,לשים אותו מוציא או מכניס אוויר? יש לכם עוד רעיונות לקירור המחשב? אולי להחליף מאוררים? אולי לשים איפה שהPCI איזה 120MM מוציא? משהו לא יקר..
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
יש לי את המעבד: AMD ATHLON 64X2 3800+ יש לי סוקט 64? AM2? אני רוצה לקנות קירור למעבד שלי- כי הקירור הסטנדרטי שלו פשוט מרעיש בטירוף. אני צריך את הקירור הכי שקט שיש - תקציב הוא לא בעיה.
-
- 4 תגובות
- 439 צפיות
-
-
היי, יש לי מעבד Intel Core 2 Duo E6400 2M והטמפ' שלו היא בין 53-55 צלס' במצב Idle. הייתי רוצה שהטמפ' שלו תרד מתחת ל50 צלס'. על איזה קירור אתה ממליצים? אקטיבי או פסיבי? אם אקטיבי תמליצו לי מאווררים במחיר סביר בבקשה... תודה לממליצים!
-
- 5 תגובות
- 492 צפיות
-
-
אהלן.. אחרי שעשיתי OC http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=246484.new#new החלטתי לשדרג את הביוס.. עשיתי את זה דרך התוכנה ש"אסוס" מציעה (אחרי שלא הצלחתי לעשות את זה ידנית), (בתוכנה הורדתי את האפשרות "Clear CMOS checksum to load default BIOS settings" כי רציתי שה OC ישמר) אחרי זה "ריבוט" והביוס מתעדכן דרך קובץ ROM הווינדוז עלה וב"אוורסט" ראיתי שאין OC. עשיתי ריסטרט ואז התחילו הבעיות: פתאום אין צפצוף בהתחלה כמו שתמיד יש והמסך לא נדלק. כיביתי והדלקתי שוב והפעם הוא נדלק ל-3 שניות נכבה, ואחרי 5 שניות נדלק ושוב שום צפוצוף והמסך לא מקבל איתות. כיביתי את המחשב הפעם דרך הספק, הדלקתי והמחשב עבד כרגיל רק שלפני התמונה של ה"ווינדוז" הופיעה לי הודעה: CSOM cheak Bad Overclocking…
-
- 2 תגובות
- 458 צפיות
-
-
מישהו יודע? [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 432 צפיות
-
-
שלום, קראתי את המדריך של האתר לאובר קלוקינג ובאמת העלתי את המהירות מ 2000 ל 2350 אבל ראיתי שהצליחו להגיע למהירות יותר גבוהה עם עם מעבד כמו שלי עכשיו גיליתי שאני יכול להגביע אותו עד לתדר FSB של 240MHZ כלומר 2400MHZ מהירות המעבד. אני עכשיו עם 2350MHZ ברגע שאני מעלה אותו ל 2400MHZ אז הוא לא מעלה לי שום דבר אז אני לוחץ על כפתור הריסט של הביוס והוא חוזר למצב ברירת מחדל. עד כמה שהבנתי עד עכשיו לא נראה לי שהמגבלה שלו צריכה ליהיות 2400MHZ. הנה המפרט של המחשב: מעבד: AMD Athlon 64 3200 2GHZ לוח אם: K8N Neo4 Nforce 4 ראם: OCZ 512MB X 2 400DDR 2.5 CL (לא יודע עם זה גם חשוב אבל אני ארשום) כרטיס מסך: GFORCE 6600GT MSI דיסק קשיח: 120GB תודה מראש, מגיא
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-