עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by taotao,

כן זה נראה קצת אבל גם זה הגיע... חובב מכוניות ומחשבים החליט לעצמו למה לא לפרק את הטורבו מהאוטו (במקרה הזה מיצובישי אקליפס) ולהתקין אותו (לקירור כמובן) במחשב.. התוצאות לפניכם.. http://raktron.com/turbopc/ וזה כל הפרויקט.. http://raktron.com/turbopc/buildup.html אומנם זה לא כזה מעשי אבל רעיון נחמד.... ;D

• 8 תגובות
    • 872 צפיות
  2. שלום לכם אני מעוניין בקרוב להוסיך שני מאווררים למארז(קידוח חור 80MM) ולהוסיף מאורר שיושב על PCI עכשיו לפני כול זה אני רוצה להראות לכם איך המצב כיום אצלי במארז(איור 1) ואחרי זה תמונה מה אני רוצה להוסיף למארז(בצבע כחול באיור 2) איור 1: איור2: מה אתם אומרים תהיה אחרי זה זרימת אויר טובה במארז? וכמה שאלות קטנות...אני מתלבט בין שני מישחות טרמיות זאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14543&catid=1127 וזאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13900&catid=205 מה עדיף מביניהם? ופה קצת מידע על הקירור שיושב על PCI http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14540&catid=212 זהו דעות המלצות ותיקונים...תגיבו בבקשה...

• 9 תגובות
    • 505 צפיות
  3. תודה מראש לכל עוזר/ת!

• 12 תגובות
    • 560 צפיות
  4. שלום חבר'ה, אני לא מנוסה בתחום ה-OC אבל משתדל ללמוד. העליתי את הפרויקט הראשון שלי למאגר ההמהרה וקיבלתי ציון של "U Can Do Better" :-\ ובכן, באיזה דרך העלאת המתח מסייעת לתהליך ה-OC? ואילו עצות יש לכם לשיפור ה-OC?

• 4 תגובות
    • 586 צפיות
  5. Started by Oranili,

אני עושה OVERCLOCK לכרטיס מסך שלי 6600 GT וכל פעם הוא מאפס אותו שעולה הווינדוס ... למה זה ?

• 2 תגובות
    • 404 צפיות
  6. 1. CPU quiet fan אמור להיות על disable או על enable? ומה זה? 2. בין הביוס ל TAT יש קצת יותק מ10 מעלות הפרש(בביוס יותר נמוך) מה יותר מדויק?

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  7. כשאני נכנס לBIOS ----- אחר כך ל pc health ... מופיעה לי שם 3 דברים הקשורים לטמפ' 1) CPU temperature 2) NB temperature 3) System temperature cpu אני יודע זה המעבד ... אבל מה זה NB (לא MB לא התבלבלתי!), ומה הכוונה ב-system?? NB - כ.מסך או מה?? תודה!

• 1 תגובה
    • 498 צפיות
  8. התקנתי אותו היום והשאלה היא כשהמעבד חם הגוף אצמו לא אמור להיות גם כן חם? הטמפ מעבד בעומס 70 מעלות אבל אני נוגע בגוף קירור והוא בכלל לא חם- האם זה תקין?

• 10 תגובות
    • 902 צפיות
  9. Started by ^^rUsLaN^^,

יש לי שאלה בקשר לספק הבא http://www.jsp-tech.com/_english/2_products/2_detail.php?hMainTypeID=2&hSubTypeID=13&hProdID=58 יש לו מאורר גדול בצד הרחב (120ממ) , השאלה איך להתקין אותו ? עם המאורר לכיוון פנים המארז או לעשות חלון בצד העליון של המארז ככה שהספק ידחוף אויר מחוץ למארז?

• 1 תגובה
    • 483 צפיות
  10. Started by Bingo,

אז ככה נכנסתי לביוס העלתי על הפעם הראשונה את הבאס ל-276 (המפרט בצד ימין) הרצתי ORTHOS BLEND STERSS CPU AND RAM PRIORITYT 1 למשך 10דקות והכל היה בסדר...הטמפ' נעה בין 37-41כשעצרתי את אורטוס הטמפ' עמדה 24-25 הקיצר זה מה שקיבלתי Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1790 Time: 15 CPU: 2484MHz FSB: 276MHz [276MHz x 9.0 est.] CPU: 2483MHz FSB: 276MHz [275MHz x 9.0 est.] 01/04/2007 02:28 Launching 2 threads... Using CPU #0 Beginning a continuous self-test to check your computer. Press Stop to end this test. Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length. Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 10…

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  11. Started by dima243,

איפה קונים תופסים לקירור של מאבד נישבר לי תביאו אתר בבקשה אחים שלי

• 4 תגובות
    • 444 צפיות
  12. Started by quattro,

יש לי מארז של tt kandalf ורציתי לדעת מה חיבור המאווררים האופטימלי לקירור המחשב. יש 2 מאוררים של 120 מ"מ ו 2 של 90 מ"מ.

• 1 תגובה
    • 434 צפיות
  13. שלום לכולם, השאלה בכותרת.... ניסתי עם אוורסט אך לא הצלחתי למצוא... תודה לעונים!

• 2 תגובות
    • 432 צפיות
  14. Started by davis5,

המעבד כרגע בתדר 360X9=3240MHZ הטמפ בהרצת ORTHOS בCORE TEMP היא 74C במנוחה 46C האם הטמפ הזו תקינה? שאלה נוספת האם עדיף לשים על מכפלה של 400X9=3200? [br]פורסם בתאריך: 1.04.2007 בשעה 21:14:31 מה יותר מדויק core temp או התוכנה שבא עם הלוח אם כי היא מרא לי הרבה פחות-54 מעלות?

• 3 תגובות
    • 436 צפיות
  15. Started by Lol10k,

שלום,אני מחפש מאורר חדש למעבד שלי,כמה שאני מנקה את המחשב וזרימת האוויר היא טובה המעבד לא יורד מה40 מעלות! והמאורר עושה גם קצת רעש בזמן האחרון. זה המעבד: אני מחפש משהו לא יקר,כמה שיותר זול אבל יעיל ועמיד. יש לכם אולי הצעה לקירור המעבד (לא משחה) במקום לקנות מאורר חדש? תודה

• 6 תגובות
    • 504 צפיות
  16. Started by dennis14,

לאחר שהחלפתי את קירור הסטוק של הכרטיס הזה ל - EVERCOOL TURBO 2, התחלתי ב - OC בעזרת ATI TRAY TOOLS (שמתי את המאוורר על 100% מהירות). העלתי כל פעם את הליבה ב - 15MHZ והרצתי 3DMARK05 ועשיתי אותו הדבר גם לזיכרון. התדרים שהגעתי אליהם הם: 525/1210, (תדרי הסטוק הם 400/1000). אני די מרוצה מתדר הזיכרון שהגעתי אליו אבל הליבה מאכזבת אותי, כשהעלתי אותה ל - 530 ה - 3DMARK קפא באמצע ותקע את כל המחשב (ניסיתי את זה מספר פעמים), הדבר המוזר הוא שאין סימן לארטיפקטים והכרטיס קריר למדי - לא עובר את ה - 42C אחרי 3DMARK. התוצאה שאני מקבל איתו ב - 3DMARK05 היא 6616 נ"ק, הכרטיס הגיע אלי פתוח כבר ל - 16 צ"ע והמעבד שלי הוא E6300 בסטוק. מה דעתכם על האוברקלוק ? איך אני יכול להגיע רחוק יותר בליבה ?

• 31 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. הגיע הזמן שהמפרט יממש את ייעודו האמיתי שלשמו הוא נקנה ;D אוקיי אז החלקים הרלוונטיים הם: מעבד - INTEL C2D E6300 1.86GHZ. קירור - TUNIQ TOWER 120 לוח אם - ASUS P5B DELUXE עם ביוס בגרסה 1004. זכרונות - SUPERTALENT 2X1GB DDR2 800MHZ 4-4-3-8 T800UX2GC4 ספק - ENERMAX LIBERTY 500W מארז - COMPUCASE 6919 עם שני מאווררי AC AF12025, אחד מכניס מקדימה ואחד מוציא מאחורה. טמפ' במנוחה - 33-35 מעלות. במאמץ (TAT),הטמפ' היא 45-46 מעלות. איך אתם ממליצים להתחיל ? באילו קפיצות לעלות את הבאס וכמה זמן לבדוק יציבות כל פעם ? (ועם איזו תוכנה: TAT או ORTHOS ?) אני חשבתי קודם כל להגדיר בביוס הכל לפי המדריך הזה - http://iopanel.net/forum/showthread.php?t=74

• 132 תגובות
    • 10.7k צפיות
  18. לאחר כמה חודשים על 2750MHZ יציב, החלטתי להעלות עוד קצת... שיחקתי עם מתחים, מחלקים ותזמונים וכל השאר עד שמצאתי את השילוב הטוב ביותר [בו המערכת יציבה] של מתחים נמוכים, תזמונים נמוכים, מחלק טוב, תדר באס גבוה ומהירות מעבד גבוהה הגעתי גם ל- 2900mhz אבל המחשב היה כבר לאכל כך יציב, וחם עקב המתח שהועלה במהירות הזאת. בסופו של דבר המעבד הוא זה שמגביל אותי כאן, הפריזר עשה את שלו עד עכשיו, אבל מכאן והלאה זה כבר לא בשבילו.. למשהו יש קרור מיותר?

• 5 תגובות
    • 646 צפיות
  19. Started by cohenkobi1,

שלום יש לי מאוור יחיד , שלפי המחשב המהירות שלו הינה 840 RPS איך אני יכול לשנות את מהירות המאוורר (להגיבה) ניסתי תוכנות כמו speedfan ואחרים אבל זה לא משנה את מהירות המאוורר איך אני אוכל לשנות את המהירות תודה מראש

• 0 תגובות
    • 398 צפיות
  20. שלום יש לי מאוורר 4סמ קטן וחדש(סתם חברה)עכשיו יש לו שני חוטים לחיבור פלסטיק עם שני חורים...עכשיו בלוח שלי יש כניסות עם "שלושה פינים" עכשיו אם אני יחבר אותו רק לשניים ואחד ישאיר יש איזו סכנה?אני מבין שהשלישי הוא "אדמה" לא יקרה כלום?

• 7 תגובות
    • 590 צפיות
  21. Started by TAsraf,

אני רוצה לשים מאוורר מתחת לHDD שלי (להדביק אותו) האם זה יהיה חכם? 80 מ"מ ואיפה הכי כדי להדביק? בצדדים? למעלה? למטה?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by carman,

שלום לכולם, יש לי כרטיס רידאון 9250 של ATI. הכרטיס חלש יחסית, וחשבתי אם אפשר לחזק אותו ע"י קירור ולתת לו קצת OC? לא משהו רציני, כמה שאפשר יהיה טוב. אני יכול להוסיף לו מאורר עם צריך או משהו, אני מבין באלקטרוניקה הבנה מקצועית ואין לי בעיה לעשות זאת. רק אם אפשר גם להדריך אותי כיצד לעשות לו OC וכמה. תודה, דניאל

• 3 תגובות
    • 667 צפיות
  23. Started by redti,

אהלן יש לי מעבד פנטיום 4 533 FSB והמאורר שלו עושה איזה 1200-1300 סיבובים לדקה כל משחק שאני משחק הוא עולה ל60 מעלות ואני חושב שזה ממש פוגע בביצועים.. אני רוצה שתיתנו לי בבקשה קישור למאורר באתר הזה : www.ksp.co.il שישאיר לי את המעבד גם במאמץ על מקסימום 32-33 מעלות בטווח מחירים של 80-150

• 2 תגובות
    • 504 צפיות
  24. טוב אז ככה: קניתי כרטיס מסך GEFORCE 8800 וכמו שכולם כבר יודעים הוא מתחמם (והרבה) בדקתי במארז ואין לי דרך לקרר באמצעות מאוורר את הכרטיס משום שהוא נמצא בתחתית המארז אז בדקתי באתר קירורים לכרטיסי מסך ושם מצאתי קירור של מאווררים שמחוברים לשבב אז אמרתי למה לא נעשה את זה גם אז לקחתי שבב של כרטיס ישן ומאוורר 100MM חזק וחיברתי אותם ביחד.. והנה התוצאות: תגידו איך...

• 13 תגובות
    • 784 צפיות
  25. Started by Yehudaa,

שלום רב לחברי הפורום המשכורת קריבה ובאה , ואני מתכנן בע"ה לקנות 965p-ds3 ולעשות אוברקלוק יציב לפחות 3.1/3.2 ghz טוניק טאוור כבר יש לי , רק הדאגה שלי לצ'יפסט , שלא יתחמם יתר על המידה ויחבל באוברקלוק/יציבות . אז חשבתי לאלתר מאוורר , יותר נכון לקדוח חור במארז (מול הציפסט) ולשים מאוורר . איזה מאוורר כדאי לי 80 מ"מ או 120 מ"מ ? ואם יש לך המלצה למאוורר זול ויעיל , דרך אגב הקרור הפסיבי המקורי של גיגה בייט צריך להחליף ? או שעם מאוורר יהיה בסדר ?

• 1 תגובה
    • 543 צפיות

דיונים חדשים בפורומים