עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני עומד לקנות מחשב חדש עם מעבד I5 750 כרגע אני חושב על שני קירורים למעבד הזה: Scythe דגם Kabuto SCKBT-1000 או Scythe דגם Zipang SCZP-1000 האם שניהם ברמה מספיק טובה למעבד שכזה ונחשבים לשקטים(שזה חשוב לי)? שאלה נוספת - אני מתכוון לקנות מארז של COOLERMASTER CM590 שבאים עימו שני מאווררים. האם ניתן להסתפק בהם ועדיין לשמור על רמת קור סבירה ועל שקט? תודה.

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  2. על הכרטיס מסך שלי ג'יפורס 32MB (ישן בערך משנת 2000) יש מאורר קטן, לפעמים הוא עובד ולפעמים לא. הוצאתי אותו שימנתי אותו והוא עובד, הבעיה היא שהוא עושה כל כך הרבה רעש. עכשיו הוצאתי אותו בכלל. זה יכול להזיק ? בכל זאת רוב הפעמים הוא לא עובד בכלל. אני מדליק את המחשב הוא לא פועל אחרי זה אני מכבה את המחשב מזיז אותו קצת עם היד, מפעיל את המחשב והוא עובד לאט ועוצר ומנסה להמשיך ולא יכול. שימנתי כמו שצריך כנראה צריך להחליך אותו. ושהוא פעל הוא בכלל לא קירר. הוא סתם הסתובב בלי להוציא אויר (הפכתי אותו והחזקתי ביד כדי להרגיש אם הוא מוציא אויר). אם אני אשאר ככה (ז"א בלי המאורר הקטן שהיה על הכרטיס מסך) יקרה משהו ? נ.ב פירסמתי גם בתמיכה טכנית בגלל שאני לא יודע לאן הנושא הזה שייך.

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  3. Started by Bingo,

אחרי שסיימתי לעשות את ה-OC שלי שמתי לב שבכל פעם שאני מכבה המחשב ומדליק אותו אחרי כמה זמן או שאני עושה ריסט הביוס נועל ה-CLOCK RATIO כאילו מחזיר את המעבד שלי לבמצב AUTO לבאס 266 במקום 333... מישהו יודע מה הבעיה????

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  4. האם ההגדרה שבכותרת תקינה? רק פעם אחת קרס לי המחשב כשהרצתי PRIME על בדיקת הזכרונות. לאחר מכן הרצתי MEMTEST כל הלילה ולא היה ERROR אחד. מהו המתח הממומלץ למעבד הזה בתדירות כזאת? הלוח אם שלי הוא GIGABYTE EP45-DS3R בנוסף הטמפ' שלי במאמץ מגיעה לקצת פחות מחמישים מעלות (לא עובר את ה 48-49) והמאוורר שלי הוא ונדטה 2. האם יש מקום לעלות הלאה ל 3.8? תודה.

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  5. Started by evy,

אני רוצה לקנות משחה טרמית למעבד ...איזה מהבאים אתם ממליצים לי? Coolermaster HTK-001 Thermal Grease או Nanotherm Blue 2 Thermal Grease או Coolermaster PTK-001 Thermal Grease ?? (http://www.pch.co.il/docs/pi-1632223971.htm)

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  6. Started by Modan2,

יש לי gigabyte 7vaxp-a ו AMD 2200+ תודה :-*

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  7. באתר של החברה לא רשום כלום, גם לנועה אין מושג, ואני צריך קירור לכרטיס שלי בדחיפות\ מבחינת ליבה הוא מתאים אבל קראתי שלחלק מהכרטיסים של SAPPHIRE יש רכיב כלשהו שמפריע פיזית לסיילנסר "להתלבש" על הכרטיס

8. היי, אני מתכוון לקנות את המעבד הבא: AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray על איזה גוף קירור (היטסינק ומאוורר) אתם יכול להמליץ לי בתקציב של עד 150+- (גג 200) שיקרר אותו במידה מספיקה? תודה.

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  9. המחשב שלי: מעבד - I5 3470 3.2GHz כרטיס מסך - Nvidia Geforce 560TI לוח אם - ga-p61a-d3 ספק כוח - eco 80+ 620w מארז - hoplite eca3220 יש לי בעיה קטנה ואני לא יודע מה לעשות.. יש לי לבנתיים 4 מאווררים(שתיים שבאו עם המארז,ושתיים שקבלתי,כולם 12 ס"מ אבל השתיים שקבלתי שונים ואני לא יודע מה הRPM והCFM שלהם) ו3 מהם מוציאים אוויר כי אני מתכוון לקנות קירור למעבד ואני לא יודע אם כדאי לי לקנות קירור בתקציב של 300 ש"ח,או לקנות קירור פחות טוב ועוד מאווררים למארז(חשוב לציין שאני יכול עד 5 מאווררים ולא 6 כי הלוח אם מגביל אותי) ולבנתיים יש לי קירור למעבד igloo 1100 pwm e והטמפ' של המעבד מגיע ל70 מעלות בזמן מאמץ. אז מה כדאי?לקנות קירור יותר טוב בכל התקציב שיש לי(300 ש"ח)או לקנות קירור בסדר ש…

• 8 תגובות
    • 831 צפיות
  10. Started by esaly,

אהלן אנשים! מישהו יודע אם לCoolerMaster Centurion 532 יש הכנה למאוורר בחלק העליון של המארז? אני רוצה להחליף את המארז שלי ואני יודע שזה מארז טוב, השאלה אם יש לו הכנה למאוורר הכי חשוב בערך במארז... דבר נוסף, האם המארז מגיע עם ספק כח ואם כן אז איזה? אם יש לכם הצעות אחרות למארזים אשמח לשמוע... תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  11. הנה ההפתעה אני מדבר על חומר טרמי של זלמן מול spire/speze (הסינק שבא עם המעבד שלי)

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  12. Started by MagnuM_47,

יש לי מעבד Q6600 עם מאורר סטנדרטי של המעבד INTEL משום מה מדי פעם הוא מפסיק ואחרי חצי דקה - דקה הוא חוזר לעבוד. זה פתאום קרה לי, שנה שלמה הוא עבד מצויין. יש למישהו רעיונות? תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 831 צפיות
  13. יש לי כרטיס מסך חדש של INNO 3D 6200 AGP איך אני יכול לדעת את הטמפרטורה שלו ??? יש תוכנה (בהנחה שיש חיישן טמפרטורה שם ) שיכולה לומר לי ??

• 1 תגובה
    • 831 צפיות
  14. לוח אם - Kn9S מעבד - Athlone X2 3800 + ספק - 450 PNR FSP זיכרונות בדואל - 667 MHZ (ואיזה 700 + האוברקלוק של הזיכרונות אוטומאטית כשאני מעלה את המעבד .. לגיטימי ) למעשה אני לא מצליח לייצב אותו על 290 אבל המחשב כן מבצע POST ומגיע לטעינה - שם הוא כושל,נתקע או עושה ריסטרט על 302 FSB . אני לא מצליח לייצב את המעבד - מה עליי לעשות ?

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  15. Started by ExploiT,

שלום כולם אני רוצה לעשות אובר קלוק ככה ל2000@2400 או 2600 ככה עכשיו אני רוצה שהאובר קלוק היה קבוע לא סתם לשבור שיאים או משהו אז רציתי לדעת האם למהירות כאלה זה מסוכן ? או יכול לגרום נזק ? עכשיו אם כבר עושים חשבתי אולי לעשות גם צריבת ביוס של 9800xt ל9800pro שלי כמו שסטינגר עשה ? אני לא יודע איזה ליבה יש לי אבל זכרונות יש לי של הינקס כמו שלו f - 28 עכשיו הנה המפרט -------------------------- amd a64 +3200 clowhummer s754 מקורר על ידי משהו גנרי מksp ה spire kaster king epox 8kda3j rev2 עם קרור אקטיבי על על הגשר הדרומי או צפנוי לא יודע מה זה קיצר יש מאורר עליו זכרונות a-data 400hz 3-4-4-8 בלי שום קרור shppire radeon 9800 pro 128mb 256 bit ספק tt buterfly 480w act…

• 12 תגובות
    • 831 צפיות
  16. Started by ben060,

או בלועזית overclock אז ככה: אני מתכנן רכישת מחשב חדש וחברי הפורום שואלים אותי אם אני עושה אוברקלוק מכיוון שאני אף פעם לא התנסיתי בזה אני לא יודע איך לענות אז לכן אני אומר לא. רציתי לדעת האם זה משתלם לעשות אוברקלוק למחשב? ומהם החסרונות שלו? האם זה סיכון לעשות אוברקלוק לאחד שאף פעם לא עשה זאת לפני -כמוני. או שזה די פשוט ולא מסובך? מה אתם אומרים בקשר לנושא?

• 10 תגובות
    • 831 צפיות
  17. Started by zgd,

טוב, זה המצב: בשבועיים האחרונים המחשב שלי סבל מתקיעות חוזרות ונשנות ולאחר בדיקות גיליתי כי הגורם לכך הוא חום המחשב... המפרט הוא כזה: P4 1.8A ASUS P4B266-C Radeon 9700 Pro by Sapphire Maxtor 60GB 512 266mhz (מוגבל ע"י לוח האם) ומארז של simbadda מהדגם הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_689&products_id=2971 המממ... אוקי, אז חשבתי על להחליף גם HSF וגם להוסיף מאווררים... כעיקרון עכשיו יש את ההיטסינק המקורי על המעבד, ויש מאוורר אחד על ספק הכוח(חובה כמובן), ואחד מקדימה מול לחצני ההפעלה... בנוסף יש חור נוסף למאוורר מתחת למעבד (אבל לא מורכב עליו מאורר) רציתי מס' המלצות מכם בקשר לסרקולציה יעילה: 1)איפה כדאי לי להוסיף מאווררים? יש לכם המל…

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  18. השאלה בכותרת. עוד קצת הסברים: אני מעוניין להשקיט את המחשב קצת כי אני על סף התפרצות עצבים מהטוווווווווו של המאווררים. איך אפשר לגרום להם לעבוד ב7V במקום ב12V? אני רוצה שקטטט

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  19. Started by צומפי,

זה קורה בעיקר באוברקלוק , כאשר אני במצב אוטומטי בביוס או ב100Mhz אז הוא ננעל על X1 . הדרך היחידה שאני יכול להתגבר על כך היא על ידי הגדרת הPCIE בביוס ל105MHz. האם יש פיתרון יותר טוב?

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  20. Started by realmagic,

מישהו מכיר את המאוורר הזה? מישהו משתמש בו? מישהו שמע עליו אי פעם? מישהו יודע איך הוא מבחינת רעש ודחיפת אוויר? הוא עולה 30 שקל בלוג'יק. שווה את המחיר (כרגע אני עם גנריים - זה נראה גנרי גם כן)? אם אני קונה, אז אני קונה שלושה - להחליף מאוררים גנריים שעושים יותר מדי רעש - אז אלמנט הרעש מאוד חשוב פה.

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  21. Started by ranko,

הורדתי את תוכנת הספיד פאן,ואשמח לקבל עזרה, ולדעת מה אומר כול אחד מהמעלות שהתוכנה קוראת. צירפתי תמונה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  22. Started by d0s,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות למעבד OC, אני קונה מחשב עוד חצי שנה ו מעוניין שמחשב ירוץ לי טיפה יותר טוב בזמ שנותר. השאלה שלי עד כמה אני יכול לעשות לו את ה OC מבלי לפגוע בו? המעבד בן ארבע שנים, פנטיום 4 - 2.4 GHZ . חשוב להגיד שאין קרור למעבד אז מה היחס של המהרת המעבד\טמפרטורה ? או שזה תלוי בכל מחשב? אני אשמח לקבל הפניות למאמרים או להסברים מפורטים שלכם פה, תודה.

• 1 תגובה
    • 830 צפיות
  23. שלום. האם יש דרך לבצע OC שלא דרך הביוס (ולחסוך את ההפעלה מחדש של המחשב ושל ווינדוס שוב ושוב)? תודה!

• 2 תגובות
    • 830 צפיות
  24. Started by tal^_^,

אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך, הכל מוכן, אבל לפני זה מה הסכנות בזה?

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  25. Started by SharonSx,

אמממ, כל כמה זמן רצוי/מומלץ להחליף משחה טרמית ל CPU??? ועל איזה משחה הייתם ממליצים? תודה,

• 12 תגובות
    • 830 צפיות

דיונים חדשים בפורומים