עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי חבר'ה, המפרט שלי מצד ימין, ביצעתי אוברקלוק וכרגע אני על ההגדרות האלה: FSB 334 מחלק זכרונות 2.40 V1.2875 (לא שיניתי) המהירות של המעבד עלתה מ-2.40GHz ל- 3.01GHz. את הזכרונות ניסיתי להשאיר כמו שהם- 802MHz לעומת 800MHz במקור. בדיקה ב-Orthos כ-5 שעות ללא בעיות. יש לי שאלות אליכם: 1) שמתי לב שלא משנה אם אני משנה את מכפלת המעבד מ-X9 למשל ל-X6, כי שמרתי את זה ב-X6 והוא עדיין חישב את זה לפי X9 והגיע ל-3GHz. 2) האם מומלץ להעלות את מהירות הזכרונות, למשל לאזור ה-1,000MHz? או שעשיתי נכון כשנשארתי במקור? 3) Everest מציג לי את טמפ' ה-CPU כ-38 מעלות ובנוסף טמפ' של 4 ליבות, בממוצע 58 מעלות לליבה. מה הטמפ' הקובעת? 4) עצות נוספות לשיפור ה-OC?

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  2. היי הזמנתי קרור למעבד אינפיניטי, ומארז UBER CHAKRA... האם הקרור הגבוה יכנס למארז הגדול שיש לו מאוורר 25 ס"מ? חשבתי אולי תהיה התנגשות....

• 7 תגובות
    • 598 צפיות
  3. טוב כנראה שזה חוזר על עצמו שוב עד שיגיע לי הספק החדש שהזמנתי ! אני לא מבין מה הבעיה משהו פה דפוק ! שימו לב : דרך אגב איך שאני מפעיל תתוכנה של אביט מתחיל הציפצופים אותו הדבר לגבי האוורסט

• 7 תגובות
    • 723 צפיות
  4. Started by liav25,

יש לי את הלוח NEO-F P45 של MSI. קצת מצחיק שהוא לוח P45 עם חריץ PCI-E. האם הוא טוב לOC ? המעבד שלי הוא E8500. קירור פריזר 7 פרו. יש לי זכרונות קינגסטון 800MHZ 4GB אני אהיה חייב לעשות OC לזכרונות ? אני לא מתכנן לשבור שיאים, רק לשפר ביצועים כשמשחקים ידרשו יותר מהמעבד שלי.

• 7 תגובות
    • 929 צפיות
  5. Started by Pingi,

יש לי את'לון 1300 עם מאוור שקיבלתי עם המעבד. מעבר לעובדה שהטמפרטורה הממוצעת שלו היא 57 מעלות הוא גם עושה _המון_ רעש. אני מחפש פיתרון קירור הכי שקט שיש ושגם יקרר לי את העסק. בעבר הציעו לי Thermaltake Volcano 6CU. אבל לפי מה שבדקתי באתרים הוא לא הפתרון הכי שקט. אני לא מעוניין להוציא 300 שקל על קירור למעבד, הגבול שלי הוא בערך 150 שקל. ראיתי באיזו חנות את AeroCool X-Factor ושהוא הרבה יותר שקט מה-6CU. מה אתם ממליצים לי לקחת?

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  6. זה יעשה משהו רע? יש לי גם 2.5 עכשיו זה על SPD והוא עושה לי את זה ב3 וחוץ מזה יש לי שמה טבלה שאומרת שכשהFSB על 200 MHZ אז זה על CL3)T3 וT3 זה אותו דבר, כן?) וזה מראה שכשהFSB יהיה על 133 אז זה יהיה על T2... אז שווה לי ידנית (במקום הSPD) להחליף לT2? מה זה בעצם יעשה??? תודה רבה לעונים.

• 7 תגובות
    • 598 צפיות
  7. היי אם אני קונה מאוורר קידמי אז אני בטח צריך גם פילטר אבק. השאלה שלי היא האם לקנות את שניהם בנפרד או מאוורר שכולל כבר פילטר אם יש? תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by rooten,

קניתי מחשב שהמפרט שלו הוא: מארז - coolermaster ammo 533 מעבד - INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3 - כרטיס מסך - PNY TECHNOLOGIES PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL דיסק קשיח WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS - זיכרון פנימיKINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 - צורב - PIONEER DVDRW DVR-112DSV DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ספק כוח - ENERMAX NOISETAKER II 420W עדיין לא התקנתי מערכת הפעלה על המחשב, אבל כשהפעלתי אותו הוא עשה דיי הרבה רעש. השאלה שלי היא אם אני צריך קירור למעבד ואם קירור למעבד ינמיך את הרעש? אם אני צריך, אז אפשר המלצה לאחד שיעשה את העבודה טוב ובכמה שיותר זול? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  9. ששלום קיבלתי היום את המחשב החדש ולא תיארתי לעצמי את הגודל העצום והרוחב של המארז הזה בכל מקרה המאווררים עושים רעש עצום שהם פועלים שתיים שעל החלון ממכניסים אוויר ואחד על הגג של המארז שמוציא אוויר ועוד אחד מאחורה מוציא אוויר עכשיו השאלה שלי האם יש דרך להמיך את עוצמת המאווררים משמעותית אני מבקש דרך לא מסובכת אמרו לי משהו על התוכנה SPEEDFAN אבל הטכנאי אומר לי שאם אני ישחק עם פעולת האחוזים של מהירות המאוורר זה ישנה גם את מהירות המאוורר של המעבד האם זה נכון ? תענו לי על כל השאלות תודה !

• 7 תגובות
    • 604 צפיות
  10. Started by shaynac,

אני מתעניין בתחום (אבל לא מבין כמעט כלום). מלבד המאמר באתר זה, אשמח לקבל לינקים להדרכות מפורטות על ביצוע OC.

• 7 תגובות
    • 794 צפיות
  11. כיום מיובאת לארץ סלרונים (S370) מסדרה SL6JT במהירות 1.3GHZ שאין שום בעיה לעבוד אתם בבאס 133, כלומר, במהירות 1740MHZ . כבר 4 ימים בPRIME95 ויציב כמו סלע. http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=151 כמו כן בwww.overclockers.com כל המעבדים מהסדרה הגיעו בלי בעייה למהירות הזאת. והבונוס: רק המעבד בOC (ולכן אין הפתעות מייציבות של כל השאר) SiSoftware Sandra: ALU 4652 FPU 2555 כלומר: לוקח את הP3 1400 ועולה פחות מחמישית מהמחיר!!! כבר חשבתי שאני אשאר לנצח עם סלרון 800 אבל מתבר שיש פתרון זול וטוב...

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  12. שלום יש לי מחשב amd atholon xp polomonio1.7 המעבד פועל במהירות 1.5 ורציתי לדעת איך אני עושה לו OVERCLOCK בצורה טוב לנצל עוד קצת את המעבד יש לי זיכרון 256 DDR GEFORCE 2 mx 400 64 mb mother borad gigabyte בקשה עיזרו לי איך אני עושה פה OVERCLOCK בלי להרוס שום דבר והאם החלקים האלו יחזיקו מעמד ב OVERCLOCK! תודה!.

• 7 תגובות
    • 548 צפיות
  13. אוקיי אז אני רוצה לעשות OC קטן לכרטיס מסך וגם בדרך רציתי לראות כמה רעש הוא עושה על המקס', נכנסתי לnTune והוא לא נותן לי אפשרות לשנות את המהירות של המאוורר: http://img102.imageshack.us/img102/5586/untitledps9.jpg ובקשר ל OC אני רוצה לעשות דרך ה ATI Tools ויש שם איזה 6 עמודות, אני צריך להעלות בכולם אותו דבר? אני מדבר על זה: http://img510.imageshack.us/img510/3851/untitled2ut3.jpg תודה רבה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  14. Started by shsh1,

שלום יש ברשותי לוח Abit ic-7 (טוב, נו קצת מיושן אבל סבבה) ויש לי עליו Prescott 2.8 עם אוברקלוק ל-3.8 (קירור מים מפלצתי) קיצר, הטמפטורות מצוינות (35 במנוחה , 45 במאמץ) ואני רוצה לנסות לעשות אוברקלוק יותר גבוה (אגב האוברקלקוק הזה יציב כבר כמעט חצי שנה) אבל נתקלתי בבעיה ישנה שהייתה לי , נראה לי שהלוח פשוט לא עומד בזה. כאשר אני מגיע ל-3.85 הוא נהיה מאוד מאוד לא יציב פעם עולה פעם לא , טיפה מעבר, 3.9 כבר לא עולה כלל. מה הבעיה , ואיך ניתן לפתור אותה בלי להחליף לוח (אם כבר אני אחליף לדאבל ליבות אבל לא כרגע אני חוסך לאוטו)? תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 521 צפיות
  15. Started by KF,

שלום יש לי הארד דיסק והוא עומד על 51-54 מעלות בזמן מנוחה..... האם זה מסוכן .... (הוא נמצא במעלות כאלה מפני שיש באיזור מלא חוטים של הספק..... מה עושים ? ניסיתי גם לשים מאורר 120מ"מ ג'נרי וזה סתם מוריד 2-3 מעלות....

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  16. Started by ranyadovner9,

כותרת

• 7 תגובות
    • 602 צפיות
  17. צירפתי תמונה בה סימנתי במרובעים אדומים את ה MOSFETS של המעבד והזכרונות, או בכל אופן מה שאני חושב שהם ה MOSFETS. דבר ראשון, האם צדקתי? איזה קירור יספיק להם בשביל OC שאמור להגיע עד המקסימום שהלוח יתן לי? נכון לעכשיו הושבתי עליהם את גופי הקירור האלו: http://www.thermaltake.com/coolers/memory/ramsink.htm מנחושת הושבתי אותם ככה שכל אחד מהם יושב על שני MOSFETS ככה שהוא מכסה 50-60% משטחו של כל MOSFET, מאחר ולא היו לי מספיק גופי-קירור. האם הם מספיקים? אם לא, יש לי גם גופי קירור גדולים יותר (בגובה 2ס"מ בערך) שאני יכול לחתוך לפי המידות, רק שהם מאלומיניום. מה עדיף? תוכניות לOC: קניתי TT BT לקירור המעבד, במקום הקירור הנוכחי ו DDR BOOSTER של OCZ כדי לתת מתח גבוה יותר לזכרונות BH5 כי ה…

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  18. Started by shaharzz,

עכשיו למה הוא בא בלי מאורר כי נראה לי שהוא מתחמם יותר מידי קניתי אותו לפני 3 -4 ימים דרך אגב והאם הוא צריך לבוא עם מאורר או את המאורר קונים בנפרד?

19. Started by Jack_g,

אהלן, אז ככה אחרי שראיתי פה מלא אנשים שעשות דברים פשוט סוף הדרך על החלונות שלהם, אז הושפעתי ועכשיו ברצוני לעשות גם משהו גומה. רעיון כבר יש לי את הכלים גם יש לי שהם מקדחים ו דרמיל חברת WOLF כן כן לא מקורי אבל למי יש כסף ;D עכשיו לשאלות: 1.על איזו מהירות אתם ממליתים לעשות את החריטה? 2.על איזה צד בחלון עושים את החריטה ?אם זה הקדצי או הפנימי(פונה לכיוון הלוח אם שבמארז). 3.אם עשיתם את החריטה עם הצינור או הדרמיל עצמו(מכיוון שהצינור מנמיך את הסל"ד אז אני לא בטוח שכדאי להשתמש בו). אודה לכם מאוד אם תענו על השאלות הנ"ל ואם בא לכם ממש לעזור לי אז תצרפו כמה תמונות של פרוויקטים שלכם שאפשר לראות פרטים של החריטה זה יעזור לי מאוד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  20. Started by gilloze,

זה המערכת שלי אני מעונין בספק חדש שאלה האם הספק יעשה לי תמחשב יותר בטוח וטוב ? הלן המיפרט: CPU Type DualCore Intel Pentium D 830, 3000 MHz (15 x 200) מעבד Motherboard Name Asus P5LD2 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) לוח אם Video Adapter MSI NX7900 GT (NVIDIA GeForce 7900 GT) (256 MB) כרטיס מסך Disk Drive WDC WD1200BB-00RDA0 (111 GB, IDE) כונן קשיח בינתים יש לי ספק ג'נרי 350 וואט מה כדאי ליקנות תקציב 500 שח מקסימום משו טוב תודה

• 7 תגובות
    • 537 צפיות
  21. מעבד : Intel E7400 זיכרונות : OCZ 800MHz CL5 S.O.E קירור למעבד : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=695680 לוח אם : Gigabyte GA-EP43-DS3L ספק ThermalTake 500W SmartCableMagament מה שכחתי ? אהה ובתוך המארז יש 5 מאווררים יש לכם את המפרט המלא בצד =]

• 7 תגובות
    • 680 צפיות
  22. שלום לכולם אני די חדש פה אז לא להתעצבן משאלות מטומטמות... יש לי מערכת מחשב amd 2600 xp ram 512 g force 3 ti win xp וכו.. לאחרונה כל פעם ששיחקתי במשחק מחשב כלשהו וגם סתם המחשב עשה לי ריסט בהפתעה ולא הבנתי מה הבעיה כל חמש דקות ריסט חשבתי לעצמי אולי זה חום המעבד או משהו, אז הורדתי speed fun והוא הראה לי 3 טמפרטורות שאחת מהם היא 80 מעלות מה עליי לעשות לקרוא לטכנאי לשים לי מאורר חזק יותר ? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 824 צפיות
  23. אהלן, מחפש המלצה למאורר 140 מ"מ בעל לדים אדומים - תקציב לא מוגבל אין בעיה להזמין מחו"ל אמור להחליף את המאורר האחורי ב HAF שלי אז אשמח אם יהיה +/- באותה סביבת נתונים (הכוונה היא לרעש ודחיפת אוויר)

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  24. Started by adam12345,

היי החלפתי מארז מNZXT LEXA ל-HAF922 וכשאני בודק את הטמפרטורה מהירות מעבד עומדת על 2700MHZ - Q6600 בIDLE 26-30C- לעמות 66-67C בLOAD (השתמשתי בPRIME95) לוח אם GigaByte P35-C-DS3R קירור מעבד SCYTH NINJA REV2 כרטיס מסך SAPPHIRE 5850 זכרון OCZ 2X2 1066

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by ITZIKAMSA,

איזה מאוורר מומלץ לפרסקוט- שקט יעיל ולא יקר

• 7 תגובות
    • 761 צפיות

דיונים חדשים בפורומים