עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני ב97 מעלות... מה נחשב מעלות נורמליות ל ? p4 2.8 שאלה נוספת על הדרך... בeverest טמפרטורות הכרטיס מסך מופיעות ב sensor<computer ? או במקום אחר? אם כן אז אני יבין שלכרטיס מסך שלי אין חיישן...(הוא ישן לגמרי..). וביגלל זה הוא לא מופיע? תודה ...........

• 10 תגובות
    • 814 צפיות
  2. שהמציאות מצריכה אמצעים קיצוניים אז פשוט זורמים עם זה :... כן כן אחזתי במאוורר השכבתי אותו על השולחן והנחתי את הנייד ישר עליו אפשר לראות ב LOAD של עבודה רגילה בלי מאוורר מגיע לטמפ של 65 מעלות ועם המאוורר זה יורד ל 54 מעלות באותו העומס ולגבי LOAD כבד על הנייד הפעלתי את המשחק GRID 2 בלי המאוורר המעבד הגיע ל 95 מעלות כמו שאפשר לראות ב REALTEMP והכרטיס מסך הגיע ל 91 מעלות כמובן שאי אפשר לשחק כלום שמתי אזעקה ברגע שהטמפ עולה ל 92 מעלות עם המאורר המעבד הגיע ל 75 מעלות במקסימום והכרטיס מסך הגיע לסביבות 70 מעלות לסיכום איפה שזה חשוב באמת זתומרת במשחקים המאוורר מוריד כמעט 20 מעלות שלמות למעבד ומעל 20 מעלות לכרטיס מסך עכשיו אני ממש מעוניין קצת לשפר את הסיטואציה הזאת ולמ…

• 7 תגובות
    • 814 צפיות
  3. Started by digitalseeker,

יש לי מארז http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1502 עכשיו יש לי בצד מאוורר שמאיר באור כחול - נחמד הכל טוב ויפה. יש לי גם אור כחול בתוך המארז (הוספתי) מישהו מכיר אתר שמוכר גרילים בגודל 12MM שאני אוכל להחליף את הגריל של המאוורר שיש לי בצד (זה סתם רשת לבנה) ?

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  4. צריך להמהיר לחבר שני מחשבים זהים עם Q6600 על לוחות Gigabyte GA-965P-S3, מארזי צ'יפטק. מקווה להביא אותם לאיזור ה-3.5Ghz לעבודה 24/7. מכיוון שאני מכיר את הלוח והקירור המחורבן שיש לצ'יפסט אני מניח שמעבר לקירור חלופי למעבדים, אצטרך להחליף גם את הקירור לצ'יפסט. מבחינת הקירור למעבד, חשבתי על ה-Tuniq Tower 120 בעקבות ההשוואה של HardOCP: http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQwMiwxNCwsaGVudGh1c2lhc3Q= את ה-Tuniq אני יכול לקנות ב-250 ש"ח וללא צורך במשלוח. ה-Thermalright Extreme יקר מדי ולא זמין מספיק, ולכן הערך לכסף שלו לא מצדיק את האקסטרא השקעה לדעתי. ה-V1 גם יקר יותר וגם מציג ביצועים פחות מוצלחים, למרות שאינו דורש פירוק של לוח האם, בכל מקרה אצטרך לפרק את הלוח…

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  5. שלום לכולם אחרי שדרוג קל למחשב הגיע הזמן גם לשדרג את הקירור. יש לי כרגע (מפרט מלא בצד) מארז Nzxt trinity, יש בו 2 מאווררי 120 מ"מ (1 מוציא 1 מכניס), ועוד מאוורר 80 מ"מ בדלת שמכניס אוויר. המאווררים כבר בקושי פועלים ועושים המון רעש מיותר. אני מחפש 2 מאווררים של 120 ועוד אחד של 80, שיהיו כמה שיותר שקטים ושיקררו כמו שצריך. אני לא יודע כמה בערך צריך להשקיע אז פשוט תציעו אופציות (בכמה שיותר זול). אשמח לעזרה! תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  6. האם יש סיבה לקנות חומר אחר ממה שמגיע עם המאווררר או שהוא בסדר גמור? המחשב עדיין לא מורכב, מחכה לכל החלקים ואז אפשר יהיה להרכיב. המעבד הגיע TRAY בלי שום דבר.

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  7. Started by iSneak,

אהלן חברים, ניגש לעיניין, ניסיתי לעשות OC למעבד שלי (מהירויות סטוק: 266*9=2400). המטרה בגדול הייתה להגיע ל3.2GHZ, כאשר אני מוריד מכפלה מ-9 ל-8 ומעלה את הFSB ל400MHZ כדי שיעבוד עם הזכרונות ביחס של 1:1. הצלחתי להגיע ל375Mhz ל-FSB עם מכפלה 8. אחרי זה ניסיתי ישר ללכת על 400, והלך לי הלוח אם, שהייתי צריך להחליף. בדקתי את הסטפינג של המעבד, והוא אמור להגיע להרבה יותר מזה. מה לא עשיתי נכון שגמר לי את הלוח אם? יכול להיות שסתם הלוח אם היה פגום ואני יכול להמשיך להעלות? מה הצעדים הבאים שלי כדי לעשות אוברקלוק כמו שצריך? האם כיוונתי גבוה מדי למרות שהמעבד יכול יותר? תודה מראש. נספחים: 1. קירור - Arctic Freezer 7 Pro, טמפ' למעבדים בזמן מנוחה כ38 מעלות בממוצע. 2. כל מבדקי המאמץ שעשיתי אז …

• 5 תגובות
    • 814 צפיות
  8. Started by dani688933,

יש לי 5850 HD של GIGABYTE ועשיתי לו OC 815 מהירות ליבה ו1175 מהירות זיכרות (ללא שינו הוולטג') זה טוב בשביל הכרטיס הזה? ב3D MARK הקרטיס עלה ל 67 מעלות MAX. ויש לי כמה שאלות לגבי MSI AB כשאני מפעיל את המחשב זה עולה בלי ההגדרות נכון? אני מפעיל את הOC רק כשאני משחק זה בסדר לשנות את מהירות הליבה כל הזמן?

• 1 תגובה
    • 814 צפיות
  9. היה לי מאורר שהגיע עם המעבד, המשחה טרמית שלו כנראה היתה ממש חזקה ושניסיתי להוציא את ההיטסינק הוא לא יצא אפילו שניתקתי את החיבורים שלו מהסוקט.. בקיצור אני מנסה מנסה מנסה, לא מצליחחחחח.. מנסה יותר חזק בוםםםםם, התשחרר עפתי קצת אחורה.. חפיף צמוד להיטסינק למטה היה מודבק המעבד.. :-/ בכל מקרה הוצאתי את המעבד הסתכלתי שלא חסרים פימים הנעילה הקטנה שלו על הלוח (המוט ברזל הקטן הזה) נשאר סגור!! אז עם משיכת המעבד לצדדים הוא התנתק מההיטסינק.. ניקיתי אותו מרחתי משחה חדשה פתחתי את נעילת הסוקט על המעבד.. הכנסתי את המעבד והכל והרכבתי את ההיטסינק החדש... איך אפשר לחסוך מקרים כאלה בעתיד והם המקרה הזה לדעתכם יכול להזיק או לפגוע במעבד עצמו (הוא כבר 3 ימים עובד בנתיים טוב, אבל אולי יש דברים שלא …

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  10. Started by Jack_g,

אני מתכוון לקנות מערכת A64 ולעשות לה גם OC כרגע יש לי בארטון 2500 עם OC דיי גבוהה אבל נשבר לי כבר מקירור אוורי כל הזמן רעש והמון מאווררים אז החלטתי לקנות מערכת מים. לפי מיטב ידיעתי ישנן מערכות פנימיות וישנן חיצוניות מבחינתי זה לא ממש משנה איזו מערכת העיקר שהיא תהיה בטוחה ותתן ביצועים טובים יותר מגופי קירור של THERMALRIGHT למשל ה SP למינהם. התקציב לא יותר מ800 שקלים אבל עדיף כמה שיותר פחות. תודה.

• 11 תגובות
    • 814 צפיות
  11. Started by lmlm,

תקשיבו, הגעתי ל2.4GHZ באוברקלוק מ2.13( 300X8 אני יודע עלוב) אבל בסטוק אני עושה ב06 כ4200 נקודות ועכשיו רק 3800. ניסיתי להחזיר הכל מחדש וזה עדיין 3800? מה יכול להיות הבעיה? משהו?

• 7 תגובות
    • 814 צפיות
  12. שלום לכולם קניתי לאחרונה מפרט ונדמה לי שהטמפרטורות מוגזמות, המפרט הוא: מעבד: intel E6550 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 לוח אם: GIGABYTE GA-G33-DS3R זיכרון: 1gb*3 800Mhz כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9600GT 512mb מארז: compucase 6a19b ספק: HEC 450TW-TF קירור במארז: 2 מאווררים של Arctic Cooling אחד 80MM והשני 120MM. הטמפרטורות הם: כשאני מדליק את המחשב: תמונה מס' 1. בעבודה פשוטה (אינטרנט): תמונה מס' 2. במאמץ מלא: תמונה מס' 3. ובאמצע משחק (Command And Conquer 3 Tiberium Wars) הכרטיס מסך מטפס לאזור ה 65C +-. תמונה נוספת של סידור החוטים במארז: תמונה מס' 4. רציתי לקבל בבקשה את חוות דעתכם לגבי טמפרטורת הרכיבים, וסירקולציה במארז. תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  13. יש לי מחשב לפני 6 שנים.פתחתי אותו ואין לי שם עוד משחה טרמית.זה מסוכן? כדאי להזדרז ולהשים?

• 13 תגובות
    • 814 צפיות
  14. Started by Gil28,

ברשותי מעבד E6750 עם זיכרונות 800 value select של קורסייר... בתצורה 8*450 אני על מתח 1.45 יציב... ומה שמוזר טמפרטורות סבירות ביחס לקירור סטוק: מאמץ-64(!!!) הגיוני?

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  15. כבר סיפרתי שהפנטיום 3 שלי התקלקל וכמובן שתמיד יש מחשב רזרבי אז עכשיו יש לי (המחשב כמו שכתוב רזרבי בלבד בקרוב אני קונה AMD 2400) סלרון 800, לוח של אסוס, 384 SDRAM. הלוח הוא ASUS CUSI-M המעלות: 25 IDLE 19 LOAD 31 FULL LOAF בפנטיום 3 733 היה אוברקלוק ל 866 ולא הייה אם זה בעיה, ומשום מה בסלרון אני לא מצליח לעשות. העלתי כמה תמונות שתבינו את הביוס שלי ותגידו לי מה לעשות: (העלתי תמונות מהחלק שדרכו אני אמור להעלות את הבאס): ככה נראה כל הקטגוריה: http://forums.ort.org.il/files/30/1652413/1065610.jpg יש אפשרות לבחור את המירב 800 מגה הרץ ויש אפשרות ידנית: http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0004/g/o/d/_/o/f/_/n/e/t/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200212202054556858/200301072132155055…

• 3 תגובות
    • 814 צפיות
  16. אני רוצה לקנות את המוצר הבא http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=2423 אני צריך לדעת אם הוא יתאים לי ללוח, האם הוא בא אם חיישן ? מה זה Firewire והאם זה מוסיף לי עוד 2 יציאות usb בנוסף ל -2 שקיימות לי תודה אם זה לא כדאי/לא יתאים לי ללוח ובכלל לרכיבים מה כדאי לקנות בכסף ?

• 6 תגובות
    • 814 צפיות
  17. Started by SyndromE,

הזמנתי את הלוח והקירור אבל אני מפחד עכשיו שהפלטה האחורית תפגע ברכיבים. משהו יכול לאשר שזה לא קרה לו? http://www.evga.com/community/messageboard/topic.asp?TOPIC_ID=21045&whichpage=1

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  18. ברשותי כרטיס מסך: leadtek px 8800GT-512MB הורדתי את התוכנה שבודקת טמפרטורה: GPU-Z.0.1.7 כאשר אני מדליק את המחשב הטמפרטורות שלי הם: PCB - 46.5c GPU-49.8 לאחר שאני משחק cod4 במשך יותר משעה הטמפ' הם: GPU- 67c PCB-63.8c וה-rpm: 883 שאני מפעיל 3dmark06 הטמפ': GPU-68c PCB-65c וה-rpm: 942 בכל אופן לדעתי הטמפרטורות נורא גבוהות,שאני מדליק תמחשב כבר ה- GPU על 49 מעלות זה הגיוני?? בכל אופן פתחתי את הפוסט כי אני חושב שהחום גורם לי לבעיות בביצועים של הכרטיס. היום למשל שחקתי cod4 במשך שעה והמשחק עבד חלק בלי שום בעיות,אבל לאחר שעה היה קטע שכאילו המשחק נמצא ב- pause של שניה וחצי ואז המשחק המשיך לרוץ חלק. בכל אופן גם ברזולוציה 1600x1200 המשחק עובד לי חלק בלי קרטועים, למרות שיש לי מסך ש…

• 7 תגובות
    • 814 צפיות
  19. שלום חברים! אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב מאוד (עניין של שבוע - שבועיים).. בנו לי פה אחלה מפרט ואני רוצה לדעת מה דעת המומחים פה לגבי "איך אני שומר על קירור ואוורור החומרה והמארז" זהו המפרט של המחשב: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1560 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 לוח אם ASUS P5KC ¤1001 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31102 דיסק קשיח: WD3200YSוWestern Digital 320 ג'יגה 16 מגה בייט זכרון קאש http://skypc.co.il/pl_product~3200YS~7~0.htm זכרון: 2DDR2 2048MB 800MHZ CL4 xmsוCorsairו http://skypc.co.il/pl_product~TWIN2X2048-6400C4~15~0.htm כרטיס מסך: BFG nVIDIA GeForce 8800GTS OC2 320MB PCIe http://skypc.co.il/product.asp?pid=BFG2 ספק: ENERMAX LIBERTY 500W E…

• 10 תגובות
    • 814 צפיות
  20. אני מעוניין לרכוש את המאוורר שבכותרת והוא בא עם פוטנציומטר, אני לא רוצה להשתמש בפוטנציומטר עקב בעיות של נוחות וילד קטן שיכול לשחק עם זה, האם ניתן להפעילו ללא הפוטנציומטר ולתת ללוח האם לשלוט על הסל"ד שלו - יש לי אופציה בלוח האם לשלוט על המהירויות של המאוורר ע"פ קביעת טווחי מתחים בהתאם לטמפרטורות.

• 6 תגובות
    • 814 צפיות
  21. Started by m0sh,

שלום אני קונה בקרוב מחשב חדש athlon 64 3200+ עם מארז Chenbro Gaming Bomb שמגיע בלי מאווררים ורציתי לדעת כמה מאווררים אתם ממליצים שאני ישים שיהיה קירור טוב ולא רועש מידי מאוורר למעבד זה אחד והשאלה עוד כמה מאווררים ואיזה אני צריך לשים במארז עצמו... תודה

• 13 תגובות
    • 814 צפיות
  22. Started by navk2,

אני כרגע על 750\1000. הOC נעשה דרך ATI TRAY TOOL, הכרטיס עבר בדיקת עומס דרך OCCT אבל שאני נכנס למשחק שכנראה יותר טובעני מבדיקת העומס, הכרטיס מתייאש אחרי 2 שניות ב3D. שניסיתי להעלות מתח דרך התוכנה היו לי אפשרויות רק למתחים נמוכים יותר מהנוכחי, שניסיתי להוסיף עוד משתנים לרשימה, הוא נתן לי לבחור בהם רק אם הכנסתי את אותו ערך שכבר קיים לי, שניסיתי להוסיף עליו אפילו ב 0.001 הוא היה חוזר לי מיד לערך ההתחלתי ומאפס את הקלוקים.(תמונה) יש אולי דרך אחרת להעלות את המתח שלא באמצעות מוד עיפרון ? עריכה : אוקיי, אחרי שקראתי קצת הבנתי שאין אפשרות לתת לו מתח מעל המוגדר בBIOS, שלפי מה שהבנתי זה בכלל 1.2, מישהו יכול לאמת ? ואם זה נכון אז למה אני לא מצליח ? מצאתי את זה : http://www.overclock.…

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  23. זה מה שיש לי: AMD Athlon XP 2500 Mobil Thermalright SP97 for AMD Vantec Tornado 92MM Case Fan ABIT NF7-SL ver 2.0 Mushkin 512MB Dual Pack (2x256MB) PC3200 222 Special Antec TruePower 430 Watt CHIEFTEC MIDI TOWER AH-01SL לא בא לי כל כך לשחוט את המעבד שלי אז אולי כדאי לחכות לחורף? OK,אז לזה הגעתי. טמפ' - 48 במאמץ. מתח למעבד - 1.7 מתח לזכרונות - 2.8 תיזמונים שמתי קצת גבוהים נראה לי - 6 4 4 2 אני יכול עוד אבל הימים עכשיו חמים אז עוד כמה שבועות אני אתן לו עוד כי לא בא לי לשחוט את המעבד. מה אתם אומרים?

• 14 תגובות
    • 814 צפיות
  24. שלום אנשים! אני ממש מודה לכם על העזרה.. אז זה העניין, יש לי תוכנה שנקראת SensorView, והיא מציגה לי שהמעבד שלי מגיע לטמפ' 46 ללא מאמץ (ממש איך שאני מדליק את המחשב) ובמאמץ הוא מגיע ל65 בערך (וזה מציג לי אינסוף הודעות אדומות). אני לא יודע כמה אמינה התוכנה, אבל למה שהיא תשקר לי? יש לי תקציב נחמד של 500 ש"ח, אני לא מתכוון לבזבז את כולו, אני רק רוצה לדעת את הדברים הבאים: - איזה מאוורר כדאי לקנות (שיהיה עד 150 ש"ח בערך..) יש לי מעבד: Pentium® 4 CPU 3.00GHz (הבאתי את כל השורה..חח) - מה עוד כדאי לעשות על מנת לשפר את הקירור במחשב. אני שמעתי פה על משחה תרמית, אבל לא הבנתי ממש (גם מהמדריך) מה לעשות..ואיזו לקנות? איך בדיוק למרוח אותה והיכן? יש לציין, שלפני חודשיים בערך אני פתחתי את המ…

• 13 תגובות
    • 814 צפיות
  25. אתם יכולים לבדוק במפרט - אבל אני אתן לך לכם אותו כאן שוב: פנטיום 4 1500 זיכרון 256 RD-RAM כרטיס גרפי: G-FORCE 2 200 MX 64 MB האם כדאי לי לעשות אובר קלוק למעבד? האם כדאי לעשות אובר קלוק גם לכרטיס הגרפי? כמובן שלפני זה אני רוצה לקנות חתיכת מאוורר אימתני שיטיל את זעמו על המעבד החם..

דיונים חדשים בפורומים