עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מה ההבדל בין משחה טרמית זהב לרגיל?

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  2. Started by danielbr,

התוכנה מראה לי 4 חיישני טמפרטורה מעבד, מעבד גרפי, הארד דיסק, מערכת, וAUX. הבעיה היא שאני לא יודע מה זה AUX והוא תמיד על 120 מעלות. הלוח אם שלי זה ASUS P5W-HD.

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  3. Started by MonoMan,

אהלן... אחרי שנה שיש לי את הכרטיס, אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק... אחרי שחיפשתי כרטיס מסך חזק יותר (שמשלב VIVO) ופשוט לא מצאתי משהו שמשתלם לי, אז החלטתי לסחוב עם מה שיש לי עוד קצת, הרי זה כרטיס מצוין... קצת התקשיתי למצוא דברים בנושא משום מה.. אני יודע שצריך לצרוב BIOS לא נעול לכרטיס שלי, אבל איך? ואיזה? (מדובר ב ATI OEM Raden 9500Pro עם זכרונות של infineon) אשמח לקבל עזרה או מדריך! תודה

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  4. Started by Lanzar,

שלום לכולם רציתי לשאול אם קיימים ביוסים מתקדמים לכרטיסי מסך, למשל כמו הביוסים של TIC-TAC ל ABIT NF7 ביוסים שיביאו יכולת OC גבוהה יותר ?? אני צריך שהביוס יתאים ל ASUS 9800XT מישהו יודע ?? מכיר ?? שמע ??

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  5. אמממ... שלום. לאחרונה חשבתי על להריץ את המעבד שלי קצת בגלל ש"התלהבתי" מהאוברקלוקר'ס הגדולים שיש לכם פה באתר... בעקרון, המחשב שלי מספיק לי ביותר, אך בכל זאת אני מעוניין לשפר ולהאיץ אותו עוד כמה שאפשר. רכיבי המחשב הם ככה: Asus P4S800D Intel 2.8 HT עם היחידת קירור המקורית של אינטל שבאה עליו Radeon 9600 256mb 256X2 (=512) MB DDR NCP ספק ג'נרי 480W עם מאוורר הוצאת אוויר. ובנוסף קיבלתי את המחשב גם עם מאוורר 8' (נראה לי, לא בטוח. איך אני בודק בדיוק?) שמוציא אוויר. המאוורר יושב בצד האחורי העליון של המארז. מלבד אלה אני בעצמי הוספתי עוד מאוורר בחלק הקדמי התחתון שמכניס אוויר (אותו מאוורר כמו האחורי, אבל דיי ישן, ככה שאני מניח שהוא פחות טוב ממנו). אני אציין כמה דברים: *במחשב הזה אני …

• 10 תגובות
    • 837 צפיות
  6. אוברקלוקינג למחשב די ישן(מפרט בתמונה) עם ספק כוח 400W ו3 מאווררים די סבירים. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  7. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! אני מעוניין לקנות מערכת קירור למעבד (גוף קירור+מאוורר), מאוד אשמח אם אנשים ימליצו לי על מערכות טובות. המחשב שלי מבוסס על לוח תוצרת ASUS דגם A8NSLI DELUXE ומעבד AMD דגם 3700+. הדגשים למערכת קירור הם: 1) מערכת קירור אקטיבית שמורכבת מגוף קירור ומאוורר - לא קירור מים ולא קירור גז. 2) גוף קירור עשוי נחושת - לא אלומיניום. 3) מאוורר כמה שיותר שקט - אני משאיר את המחשב דלוק בלילות והוא ממוקם בחדר שבו אני ישן. תודה רבה לאלא שיעזרו לי !

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  8. שלום לכולם אחרי שדרוג קל למחשב הגיע הזמן גם לשדרג את הקירור. יש לי כרגע (מפרט מלא בצד) מארז Nzxt trinity, יש בו 2 מאווררי 120 מ"מ (1 מוציא 1 מכניס), ועוד מאוורר 80 מ"מ בדלת שמכניס אוויר. המאווררים כבר בקושי פועלים ועושים המון רעש מיותר. אני מחפש 2 מאווררים של 120 ועוד אחד של 80, שיהיו כמה שיותר שקטים ושיקררו כמו שצריך. אני לא יודע כמה בערך צריך להשקיע אז פשוט תציעו אופציות (בכמה שיותר זול). אשמח לעזרה! תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  9. Started by firebug,

אוקי אז אחרי נקיון טוב של המחשב היום ראיתי שהליבות שלי עלו איזה 5 מעלות כשכל שאר הרחיבים רק ירדו במעלות חשוב לציין שזה במצב מנוחה במצב מעמץ הליבות הם על 45-7 מעלות וכל זה כשהמזגן בחדר מופעל על 22 מעלות אני לא בדקתי את המעלות כשהמזגן לא מופעל.. עכשיו מישהו אמר לי שיכול להיות שזה החיישן חום נדפק או שבטעות נגעתי בו ועכשיו הוא מביא נתונים שגויים של הליבות אבל גם אם זה נכון איך אני יכול לבדוק שזאת באמת הבעיה? האם יש פיתרון אם הבעיה היא שהליבות פשוט מתחממות? תודה

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  10. שלום יש לי Readon 9000 Pro ויש לי בעיה עם המאורר אז מצאתי פיתרון קירור בהדבקה לכרטיסי מסך באותו גודל (עם מאורר) כמו שלי עכשיו הסרתי את המאורר מהמפזר חום ואני לא יודע איך להוריד את המפזר חום מהצ'יפ של הכרטיס . אני צריך עזרה דחוף!!! כי זה המחשב שאני בו מישתמש לאינטרנט בתודה מראש דניאל נורמן. דרך אגב הוספתי תמונה של הרטיס בלי הקירור החדש

• 11 תגובות
    • 837 צפיות
  11. Started by crowbar87,

שלום לכולם. אני חדש כאן בפורום, מקווה למצוא פתרון לבעיה שלי. יש לי מעבד Core 2 Duo E6300 1.8GHz אבל בפועל הוא עובד במהירות 1.4 בעומס ו1.2 במנוחה. (תמונה מצורפת מOCCT) יש לי לוח אם של גיגהבייט מודל 8I945GZME-RH (לינק לעמוד באתר החברה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2304) משתמש בXP. לא מצאתי בביוס אפשרויות לשינוי תדרים\מתחים וכו'. גם אחרי שלחצתי ctrl f1. נדמה לי שקראתי באיזה אתר שאין ללוח אם מהדגם הזה אפשרויות OC בכלל. יש דרך לגרום למעבד לעבוד ב1.8? יכול להיות שהלוח אם מגביל את המעבד? לצערי הידע שלי בתחום מאוד מצומצם כך שאני לא יודע אם סיפקתי את כל הפרטים הנדרשים כדי שיהיה אפשר לעזור לי. תודה מראש [attachment deleted by admi…

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  12. Started by swisaman,

שלום לכולם, ראיתי בתוכנה את המתח Vin1 ושמתי לב שזה על 1.54 שזה נירא לי מוזר ??? ואני רוצה לדעת עם זה נורמלי ומה זה ביכלל תמונה: Uploaded with ImageShack.us תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  13. בידי מארז צ'נברו xspider משופצ'ר, לו הוספתי חור בדלת(מול הכרטיס מסך)- 80 מ"מ ובגג- 80 מ"מ בנוסף לחור מקדימה(עד מאוורר 92) וחור מאחורה-(מאוורר 120) על המעבד אם זה משנה, יש slk600 עם התאמה ל- 80 מ"מ sf2 ספק הכוח שברשותי- hec vd-t 475w בעל שני מאווררים- אחד יונק ואחד פולט. בידי מאוורר 92 sf2 חזק מאוד מאוורר 120 חזק מאוד מאוורר sf2 80 חזק ומאוורר מיקרונל 80 שהוא קצת פחות חזק מה-sf וכאמור מאוורר 80 שואב אוויר מהספק כוח. בנוסף- יש לי תעלת אוורור שאני מאוד רוצה לשלב- שמתחברת בצד אחד למארז ובצד שני למעבד, איפה כדאי לחבר אותה(אם בכלל) כדי שלא תסתום את המארז מצד אחד, ולא תפגע במערך הקירור... אשמח לרעיונותיכם לסידור המאווררים מיקום, כוונים וכו'... אם יש צורך במאווררים אחרים מאלה הקי…

• 6 תגובות
    • 837 צפיות
  14. Started by igt,

איך ניתן לשנות מכפלה של PCI אם בלוח שלי אין 1ל5 דיבידר - המכפלה היא 1/4 - MSI Kt3Ultra @ 147fsb 1800+

• 0 תגובות
    • 837 צפיות
  15. Started by pc student,

פעם ראיתי בגלריית המודינג שלכם משהו הניראה כמו מאוורר למעבד שעומד על הצד אתם יכולים לבדוק?להסביר לי מה זה?

• 9 תגובות
    • 837 צפיות
  16. היי כולם , שמי יוסי ואני חדש בפורום אני עובד בתחום ה IT סקנד הלפ דסק. אני חדש בתחום האובר קלוקינג וגם לקח לי זמן לאסוף חלקים ראויים לOC המפרט שלי הוא כך: לוח : msi x58 platinum sli קירור מעבד: קירור מים antec kuhler 620 עם מודינג של 2 מאווררים של 120mm אחד יונק ואחד דוחף. מעבד: core i7 920 @ 2.66 זכרון 3g 1066mhz gold edition ו 3g 1066 geill סה"כ 6 גיגה זכרונות טובים עם קירור עליהם ומאוורר שיפזר את החום כ.מסך : nvidia 450gts h.d:western digital 500g המעבד במנוחה 31 -34 מעלות. הרצתי בדיקת prime 95 וכל מיני בדיקות עומס והמעבד לא עובר את ה 52 מעלות במאמץ מלא. זה אחרי הבדיקה והתוצאות כמובן הכל במצב סטוק עכשיו הבעייה - אני לא מצליח לעשות אובר קלוק יש בעייה …

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  17. Started by itayizra,

אני הולך לשדרג את המחשב.. ואני יודע שצריך קירוק חזק למעבד.. הנה המפרט: מעבד: (Intel® Core2 Duo E7200 2.53GHZ 3MB 1066MHZ BOX ) ----- לוח אם: ‎GA-P31-S3G‎ P31-S3G s775 1333Mhz, Intel P31, DDRII 1066, PCI-E ---- זיכרון OCZ VALUE PACK GOLD 2GB 800Mhz ---- שאר החלקים עדיין לא החלטתי.. אני רוצה לקנות קירוק למעבד אבל שיהיה הכי זול והכי חזק שיכול להיות.. ד"א צריך מארז רחב לחלקי קירור? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 837 צפיות
  18. Started by megastorm,

שלום רב אני דיי חדש פה ומצטער מראש על חוסר היידע.. ברשותי מחשב : amd xp 2600 ram 512 3d card : g force 3 ti והפעלתי את התוכנה והתוכנה מראה לי 3 סוגי טמפרטורות אחד - 6 מעלות temp 1 HDo - 43 מעלות שלישית temp 2 - 55 מעלות האם זה נורמלי חום כזה?

• 9 תגובות
    • 837 צפיות
  19. Started by Rhx,

שלום,עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך והתחלתי מהסטוק 900/500 , תוצאת סטוק 2935 , אוקיי אז ככה התחלתי העלתי את הליבה ל550 והעלתי את הזכרונות ל910 910/550 וקיבלתי 3028 , אוקיי המשכתי ל 920/550 קיבלתי 3042 ראיתי זה יציב , המשכתי ל 930/550 וקיבלתי 3044 לא משהו כלכך אבל בכל זאת , המשכתי ל940/550 קיבלתי 3053 , המשכתי ל 950/550 וקיבלתי תוצאה יותר נמוכה מהקודם ב4 נקודות קיבלתי 3049 , בכל זאת המשכתי , אח"כ עשיתי 955/550 קיבלתי 3088 , העלתי ל960/550 וקיבלתי 3066 שזה ירידה,אז ירדתי עוד פעם ל955/550 וקיבלתי 3064 שזה דיי מוזר כי שעשיתי את הבדיקה קיבלתי 3088 , אבל המשכתי 965/550 וקיבלתי 3094 שזה דיי נחמד,אז העלתי ל970/660 וקיבלתי 3015 . אז הורדתי ל965/550 , אז מה אתה מציעים לעשות ? בגלל מה א…

• 13 תגובות
    • 837 צפיות
  20. Started by club_501,

הורדתי אתמול את התוכנהPCMark2002 כשניכנסתי לsystem info ראיתי את הדבר הבא: תקנו אותי אם אני טועה האם אני יכול להגיע ל3.91Hz?

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  21. Started by WaREZ-MaN,

שלום, רכשתי עכשיו מחשב חדש, הנתונים: מעבד: I7-3820 לוח: ASUS P9X79 זכרון: CORSAIR DDR3 1600MHZ 16GB מאוורר למעבד: NOCTUA DH14 ניתן לראות כאן: http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=41&lng=en&set=1 מארז COOLERMASTER SILENCIO 550 מפרט זה נבנה למחשב עריכות מוזיקה. חשוב לציין כי עבודה בעריכות מוזיקה מאוד כבדה למחשב, ולכן חשבתי לעשות המהרה קטנה\גדולה. אני יודע שחשוב קירור מים בהמהרות אך מעוניין בנתיים לעשות עם המאוורר הנוכחי עד שאני ישתדרג לקירור מים. מה אתם חושבים, לכמה אפשר להגיע והאם ההבדל יהיה משמעותי. נ.ב קיים ברשותי כרטיס מסך מדגם 9800GTX+ האם כדאי לשים אותו במחשב הנ"ל או שזה יצור בעיה(אני יודע שזה לא כל כך קשור לכאן אבל חבל לפתוח על זה …

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  22. Started by DrStyle,

יש לי E8400 EP45-DS3 הקירור למעבד הוא CM HYPER 212 על 3.6GHZ זה יכול להיות יציב על 1.2V והמעלות 40-43 במנוחה ו58 במאמץ מלא (גם על 1.25V המעלות דומות) אם אני שם 3.8-3.9-4GHZ נגיד על 1.3 המעלות במנוחה כבר 47-50 ובמאמץ 67 ה0.05-0.1V האלה כל כך משמעותיים ? S: איך הקירור דרך אגב? כדאי לי לשים עליו עוד מאוורר מהצד השני?

• 11 תגובות
    • 837 צפיות
  23. שלום, אני עושה פרויקט קטן של בנית מארז מחשב מי שרוצה לתת הצעות לרעיונות יעול http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=222684.0 ועכשיו לשאלתי אם יהיה למשל על מגש הלוח אם פתח מהצד השני (כמו שמתואר בתמונה) האם זה ימנע את בעית הפירוק של הלוח אם כדי להתקין את ה BT הכנתי תמונת הדמיה בתודה עידו

• 4 תגובות
    • 837 צפיות
  24. בהמשך לנושא הזה. הגעתי ל-2.5GHz והצ'יפסט אכן מתחמם מאד ובבדיקה האחרונה הוא הגיע לכ-52 מעלות. החלטתי לקנות כמה אמצעי קירור זולים ושקטים לכל המחשב. לכרטיס המסך אני כבר נעול על Accelero וכל מה שנשאר הם המעבד והצ'יפסט של לוח האם. אשמח אם תוכלו להרכיב לי רכיבים עד 500 ש"ח(מובן שכמה שפחות, יותר טוב) ללא חריגות. הדרישות שלי הן קירור אקטיבי לצ'יפסט, משהו למעבד ואולי גם מאוורר 9 מ"מ לצד המארז ו-Arctic Silver 5 אם יכנס לתקציב. כרגע יש לי מאוורר 8 מ"מ שהוצאתי מתוך ספק ישן המודבק על הדלת בעזרת נייר דבק - לא בצורה חובבנית, אבל 9 מ"מ יספק ביצועים טובים יותר בכל מקרה.

• 8 תגובות
    • 837 צפיות
  25. האם זה בסדר אם אני מגביר את המהירות מאורר של הכרטיס מסך ל100%?אני מגביר דרך ה ntune

• 5 תגובות
    • 837 צפיות

דיונים חדשים בפורומים