עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by NI4NI,

קניתי TT Big typhoon ואחרי שהרכבתי אותו גיליתי שהוא לא נכנס לי למארז !!! גם אם איכשהו אני אצליח לדחוס אותו פנימה אז יישאר רווח של מילימטר בערך בין המאוורר שלו לדלת המארז, מה שמבטיח איוורור גרוע. חוץ מהבאסה שלא יסכימו להחליף לי אותו ושהלך כנראה הכסף, האם יש המלצות לגוף קירור טוב ושקט שלא יהיה כזה גדול ? אני לא מתכנן אוברקלוק משמעותי. תודה

• 12 תגובות
    • 766 צפיות
  2. Started by Kiru,

היי, קניתי שני מאווררי מארז (12025) וקירור מעבד (Freezer 7 Pro) של AC. יש לי כמה שאלות: 1. במפרט של מאווררי המארז באתר של AC (כאן: http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=81&data=2&disc=), כתוב שיש להם חיבור של 3 פינים. במציאות יש רק חיבור של 2 פינים. אני לא מבין את המפרט, או שיש כאן איזושהי תקלה? 2. עם הקירור של המעבד לא הגיעה שום משחה. ככה זה אמור להיות? מרכיבים אותו כמו שהוא? חוץ מזה, יש עוד משהו שאני צריך לדעת על ההרכבה של גוף הקירור הזה? תודה

• 16 תגובות
    • 766 צפיות
  3. Started by THE FOX,

ראיתי שניתן להעלות מתח לליבה דרך שינוי בביוס הכרטיס. בכמה להעלות את המתח בביטחה? ישנם מדריכים נוספים לV-MOD?

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  4. במחשב הראשון במפרט בצד התקנתי EVEREST וראיתי שיש לי 3 סוגי טמפ' למעבד עצמו (שלפי הבנתי הוא יחידה אחת... אז... מוזר): CPU 30 °C (86 °F) CPU #1 / Core #1 45 °C (113 °F) CPU #1 / Core #2 45 °C (113 °F) מה ההבדל בין טמפרטורת ליבת מעבד לטמפ' המעבד? מדוע הן שונות? וכשאני עושה OC לאיזו טמפ' עלי להתייחס?

• 10 תגובות
    • 765 צפיות
  5. Started by b007,

אני בשלבי רכישה של הפריטים הבאים... מעבד... P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוח אם... P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E מתלבת לגבי מארז (שיגיע עם ספק) ולגבי קירור למעבד... חשבתי על ZALMAN 9500...? מה דעתכם? מה אתם ממליצים מעבר לזלמן.. זהו מחשב שבעיקרון מיועד לעבודה ופנאי (תכנות... ומשחקים) וביצוע של OC...

• 11 תגובות
    • 765 צפיות
  6. Started by flatout,

כשה עשיתי oc למעבד אז הגעתי ל- 2.24 GH והיה כתוב לי amd athlon xp 3200 אבל כשהעלתי ל-2.31 המחשב עלה הכל עבד טוב אבל כשה ניכנסתי ליבדוק הוא כתב לי רק AMD Athlon האים זה אומר שיש בעיה כל שהי או שזה לא משנה

• 12 תגובות
    • 765 צפיות
  7. שלום אנשים! אני ממש מודה לכם על העזרה.. אז זה העניין, יש לי תוכנה שנקראת SensorView, והיא מציגה לי שהמעבד שלי מגיע לטמפ' 46 ללא מאמץ (ממש איך שאני מדליק את המחשב) ובמאמץ הוא מגיע ל65 בערך (וזה מציג לי אינסוף הודעות אדומות). אני לא יודע כמה אמינה התוכנה, אבל למה שהיא תשקר לי? יש לי תקציב נחמד של 500 ש"ח, אני לא מתכוון לבזבז את כולו, אני רק רוצה לדעת את הדברים הבאים: - איזה מאוורר כדאי לקנות (שיהיה עד 150 ש"ח בערך..) יש לי מעבד: Pentium® 4 CPU 3.00GHz (הבאתי את כל השורה..חח) - מה עוד כדאי לעשות על מנת לשפר את הקירור במחשב. אני שמעתי פה על משחה תרמית, אבל לא הבנתי ממש (גם מהמדריך) מה לעשות..ואיזו לקנות? איך בדיוק למרוח אותה והיכן? יש לציין, שלפני חודשיים בערך אני פתחתי את המ…

• 13 תגובות
    • 765 צפיות
  8. Started by alophind,

היי , אני מתכנן לשים מחשב במזנון בסלון ולסגור אותו שם (אולי לפתוח פתח אחורי קטן לספק ). השאלה שלי , מה הדרך הטובה ביותר לקרר מחשב (P4) הסגור בארון עץ , מארז MIDI עם כונן DVD אחד ו 2 כוננים קשיחים של 160GB כל אחד. המחשב משמש כ HPTC ונשלט על ידי מקלדת ועכבר אלחוטיים. את התמונה הוא מעביר לטלויזיה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  9. Started by Nihility,

קניתי מחשב חדש, השקעתי בהכל חוץ ממארז ועכשיו אני תקוע עם מארז זבל... Pentium D 930, Geforce 7900GT, 2x1GB RAM דיסקים קשיחים: 80gb western digital , 320GB WD 3200KS המחשב הנוכחי רועש כמו מקסחת דשא, אני יושן איתו בחדר (מנסה לפחות, זה ממש רועש). ההארד דיסק, המעבד, וכרטיס המסך מתחממים יותר מידי לטעמי תחת עומס. אני מחפש מארז קר ושקט בתחום מחירים סביר (<1000). אין טעם לגרום לי להזיל ריר על משהו שאני לא יכול לקנות, טוב אולי רק קצת... חשוב לי, קירור אקטיבי להארד דיסק. מאווררים גדולים שאפשר להריץ לאט, נתיב אויר טוב למעבד ולכרטיס מסך. רצוי מפלדה כדי לספק יותר בידוד לקול, בידוד אקוסטי להארד דיסקים. אם יש גם בקר למאווררים, לא יזיק. אני חשבתי בכיוון של CS-718 Enermax אבל ע…

• 7 תגובות
    • 765 צפיות
  10. Started by willyp,

שבוע טוב אנשים! המפרט: i7 930 D0 - BATCH 3001A481 GA-EX58A-UD3R NOCTUA NH-U12P SE2 G.SKILL 6GB 1600MHZ CL8 SAPPHIRE 5850 INTEL X25-M 80GB SEASONIC SS-600HT אני מעוניין לעשות OC למעבד עד 4.0GHZ אם זה אפשרי כמובן. מצורפת תמונה של הטמפ' של המחשב - מדובר במארז LANCOOL K62 עם 4 מאווררים. קראתי דיי הרבה מדריכים ברשת ואף אחד לא באמת הסביר איך לעשות מ-א' עד ת' כמו שצריך (כי מן הסתם שיש המון סוגי לוחות ומעבדים). אשמח אם מישהו כאן מכיר את הפרוצדורה במעבד\לוח הנ"ל ויוכל לכוון אותי. הבעיה מתחילה עם המתחים, אני יודע שלזכרונות הגג הוא 1.65v אבל בכל השאר אין לי מושג, איך אני יודע כמה מתח לתת לכל דבר ומתי להעלות בלי לגרום נזק? הבנתי של-i7 920 אין כמעט בעיה להגיע ל4GHZ ברוב הלוחות, אז אנ…

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  11. ברשותי +AMD Sempron 2800 וקירור AC Freezer 64 Pro כיוון שהלוח-אם שלי ישן המאוורר פועל על מקסימום סל"ד כל הזמן והוא מרעיש מאוד. אני בונה מעגל שיקטין את המתח הנכנס למאוורר. השאלה היא האם מישהו פה עשה זאת בעבר ויכול לומר לי מהו המתח המינ' שאפשר לתת למאוורר כזה על מנת שהמעבד לא יתחמם. אני משתמש במחשב לאופיס ואינטרנט בלבד.

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  12. הוא כנראה לא מצליח להחזיק טוב בציר שלו ... ניסיתי לדחוף אותו חזרה(גם תוך כדי סיבוב) עם איזה מברג וזה לא הולך. ואין איך לשים לו שמן כי מתחת למדבקות שם זה פשוט פלסטיק... אני מקווה שמובנת הכוונה שלי. יש למישהו רעיון איך אני מסדר את זה? או שאני אחיה כל החיים עם מקדחה בחדר... ?! עזרה, בבקשה! תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 765 צפיות
  13. היי כולם , שמי יוסי ואני חדש בפורום אני עובד בתחום ה IT סקנד הלפ דסק. אני חדש בתחום האובר קלוקינג וגם לקח לי זמן לאסוף חלקים ראויים לOC המפרט שלי הוא כך: לוח : msi x58 platinum sli קירור מעבד: קירור מים antec kuhler 620 עם מודינג של 2 מאווררים של 120mm אחד יונק ואחד דוחף. מעבד: core i7 920 @ 2.66 זכרון 3g 1066mhz gold edition ו 3g 1066 geill סה"כ 6 גיגה זכרונות טובים עם קירור עליהם ומאוורר שיפזר את החום כ.מסך : nvidia 450gts h.d:western digital 500g המעבד במנוחה 31 -34 מעלות. הרצתי בדיקת prime 95 וכל מיני בדיקות עומס והמעבד לא עובר את ה 52 מעלות במאמץ מלא. זה אחרי הבדיקה והתוצאות כמובן הכל במצב סטוק עכשיו הבעייה - אני לא מצליח לעשות אובר קלוק יש בעייה …

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  14. ראשית אף פעם לא עשית אוברקלוק אז רציתי לדעת אם מישהו יוכל להסביר לי איך לעשות לגבי המעבד והלוח האם. דבר נוסף רציתי לדעת עד בערך לאן אני יכול להגיע ישלי גם קירור MUGEN3 בנוסף רציתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי sapphire hd 7850 אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך לבצע OC לשניהם

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  15. היי חברים, יש לי לוח של GIGABYTE ומעבד i7-860 השתמשתי בתוכנה של גיגה בייט בווינדוס לעשות OC, ל 3800. יש לי מאוורים סטנדרטים, מארז טוב של אנטק, וספק חזק ואיכותי. כרגע במצב מנוחה ביום חם למדי המטמפ' מעבד עומדות על 68-72 בשעת מאמץ הוא מגיע גם ל 90-95. השאלה שלי האם זה רצוי ואפשר לסחוב ככה? המטרה שלי היא לא להוסיף שום איוורור ושום קירור על הדיפולטים כיוון שאני חסיד של שקט. וכרגע הכל שקט אש. מה דעתכם המקצועית? ניתן להשאר או להוריד ל 3150MHZ? שם הטמ' עמדו על איזור ה 55 מנוחה ומאמץ 70+- תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 765 צפיות
  16. Started by sharmeiri,

מעבד ATHLON 3500 64 BIT AMD מישהו יכול לומר לי מהי טמפרטורת המעבד ?(מצופת תמונה) יש גם את הטמפרטורה של ה CORE שהיא 45 C ולפעמים מגיעה ל51 ול 52 ויש אייקון של אש במקום ה וי .האם זאת הטפ' של המעבד או של הליבה בלבד ומה זה בדיוק מביע. תודה למשיבים -מקווה שאני בפורום הנכון נ.ב: יש שם טמפ' (השניה מלמעלה) של 53 - ,כלומר מינוס 53 מעלות צלזיוס-די קריר היתי אומר . מה זה, אולי זה באג כלשהו ?! תודה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  17. Started by galmsi,

שלום לכולם יש לי בעייה בתוכנה REAL TEMP והיא: שאני מנסה לפתוח אותה היא עושה לי ERROR ורושמת לי the processor detected is not supported genuineintel intel® pentium® cpu 2.8 ghz תודה מראש נ.ב מה הTj Max האמיתית של המעבד שלי )intel pentium d 820) ?

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  18. שלום לכולם! זו הודעה ראשונה שלי בפורומים אחרי צפייה של שנים כצופה מן הצד..בעיקר בגלל שלא הייתי צריך להתייעץ לגבי משהו עקב מחשב מחורבן בן 7 שנים אם אני לא טועה שויתר עלי ואני עליו (: אבל עכשיו זה משתנה,בשעה טובה הזמנתי חלקים למחשב חדש-ואחת הטראומות שלי מהמחשב הקודם שלי (I5 750 HD4890 4GB RAM CM690 עם XP SP3 לא מתפקד בעליל למי שסקרן עד כמה המצב היה רע) היא עניין השקט: להפעיל אותו היה מקביל בערך להמראה של F-16 ואני מאוד מאוד מעוניין להימנע מהטעות הזו במחשב החדש,לכן שמתי דגש רציני על חלקים שקטים. יחד עם זאת,אני עדיין מעוניין לשמור על רמה סבירה של קירור,אני לא מחפש להקפיא משהו ואני אפילו לא מתכנן OC נכון לרגע זה (אבל לא פוסל לחלוטין אופציה בע…

• 0 תגובות
    • 765 צפיות
  19. https://www.youtube.com/watch?v=ydmwatdUwR8 לידיעתכם !

20. Started by ofirr,

האם יש הבדל גדול ששוווה את הבדל המחירים בין המאווררים: וGlacialTech GT1225HBDL-1 Hydrodynamic Bearing 120mm 18dba 36CFM עלות: כ40 שקלים חדשים. Thermaltake Smart Case Fan Blue LED 120mm A2018 עלות: כ80 שקלים חדשים הקריטריונים הם: איזה מאוורר מקרר טוב יותר, איזה שקט יותר. והאם ההבדלים בינהם שווים את המחיר הכפול של הTT לעומת הגלאקיאלטק. *אם יש מאוורר למארז אחר שטוב מהשניים במסגרת התקציב עד 40-80 שקלים אשמח לשמוע. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 765 צפיות
  21. Started by chicks,

שלום, התקנתי היום את ה- ACCELERO S1 + ARTIC TURBO על הכרטיס הנ"ל. לרוע המזל וגם לפי קריאה ה - 8 RAMSINKS שמגיעים עם האריזה ומכילים דבק טרמי מאוד חלשים ונופלים בתזוזה המינימלית ביותר. האם מישהו יודע מהיכן ניתן להשיג דבק טרמי שיחליף את הדבק שהגיע מן המפעל? או האם קיים פיתרון אחר? נכון לעכשיו יושבים על הכרטיס רק 6 מתוך ה 8 עד כמה זה באמת משמעותי? הכרטיס עומד על 42c במנוחה כאשר הוא עמד על 63c לפני כן. טרם נבדק ב 3DMARK. עזרכתם אודה.

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  22. Started by שוקו,

יש לי מעבד של אינטל, Q6600, חדש יחסית ובימים החמים הוא הגיע לטמפ' של 68-70 בלי יותר מדי עומס(עבודה רגילה בWINDOWS) האם כדאי לי לשקול להחליף את הקירור של אינטל(המחשב חדש וכך גם המעבד) ואם כן איזה קירור לקנות בסביבות 120-165 שקל+שלא ירעיש יותר מדי. תודה לעונים...

• 7 תגובות
    • 765 צפיות
  23. שלום לכולם, לכרטיס מסך GeForce 7300GS יש מאוורר קטן, מרעיש ומעצבן. מכיוון שהמחשב שלי מיועד לחדר הקלטות, אני צריך אותו שקט במיוחד. (אם הייתי יודע שהקטנצ'יק הזה מסוגל להרעיש כל כך, לא הייתי קונה את הכרטיס). ניסיתי לנקות ולשמן מליון פעם את המאוורר ואז הוא שקט למשך 4-8 שעות ומתחיל עוד פעם להרעיש כמו מכונה. בקיצור למישהו יש המלצה / כמה המלצות לקירור טוב ושקט לכרטיס מסך? בבקשה תכתבו רק מי שבאמת יודע / התנסה עם קירור כזה. תודה רבה מראש לכולם.

• 9 תגובות
    • 765 צפיות
  24. אהלן, המחשב הוא מחשב חדש (מפרט בצד), עדיין לא התחלתי את הOC (לכן גם עדיין אין לי קירור מתאים). הטמפ' שלו הם 43 בערך למעבד ולהארד דיסק במנוחה, 58 למערכת כולה במנוחה, 70 לכרטיס מסך במנוחה.. (הכוונה במנוחה היא שרק מערכת ההפעלה מופעלת בלי משחקים). כרגע אני לא יכול לרכוש מאוורר נוסף, המארז שברשותי הוא הLEXA שנאמר לי בפורום מארזים שהוא מארז טוב. הוא בא עם ארבעה מאווררים אך לדעתי הם ממש ממש איטיים (באוורסט מופיעים 2 מאווררים והם על 900 RPM), המאוורר של הכ.מסך על 1500 RPM שזה 60% מיכולתו.. יש מה לעשות? יש תוכנה חוץ מאוורסט לבדוק טמפ'? (לא תוכנות לאוברקלוקינג למיניהן) (בעיקר לכ.מסך) כיצד ניתן לשלוט על המאווררים? (הורדתי על SpeedFan אבל הסתבכתי איתו..) אשמח לעצות..

• 13 תגובות
    • 765 צפיות
  25. Started by eranmor,

יש לי מעבד אינטל 1.7 עם לוח אם ג'יגבייט GA-8ST800 לא זוכר איזה זכרונות... הצלחתי להגיע איתו 2.09 ג'יגהרץ ב123 מגהרץ בבאס (100 זה הנורמלי) ניסיתי לעבור את המהירות הזאת אך המחשב לא נותן לי מה אני יכול לעשות? (כבר ניסיתי לעלות את המתח של המעבד והזכרונות למקסימום)

• 3 תגובות
    • 765 צפיות

דיונים חדשים בפורומים