עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Baz34,

מה מתח הסף ב-OC למעבד E6420 שאותו לא מומלץ לעבור עם מקרר TUNIQ. יש לי כרגע מע": 1. מעבד E6420 (1.45V FSB=415,+0.3v זיכרון: G.skill 800M cl-4 (F2-6400CL4D-2GBPK x2 2.2V 3. לוח: GA-965-DS3 4. ספק LIBERTY 400W כרגע אני לא מצליח לעלות ב-OC מעבר ל-3.3G , נראה לי קצת מוזר שאני במקסימום מצליח לעשות OC לזיכרון עד 850M שמעתי מאנשים שעלו גם ל-915M עם הזיכרון הזה. אנא עזרתכם בנושא , (אולי הבעיה בכלל לא מהזיכרון?)

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  2. Started by hellspawned,

שלום יש לי מארז מסוג foxconn tla 436. נכון לעכשיו, יש בו רק מאוורר 80 מ"מ שמוציא אוויר מאחור. לא משהו, אני יודע... ואם זה לא מספיק, אז הוא גם חסום בחלקו בגלל ה-big typhoon שעל המעבד. הרעיון שלי הוא להוסיף שני מאווררים למארז, אחד שיכניס אוויר קר מלמטה ואחד שיוציא אוויר חם מלמעלה. השאלות שלי הן כאלה: 1. למישהו יש הצעה למיקום טוב יותר? 2. איזה מאווררים מומלצים (חברה, גודל וכו')? 3. כמה הם אמורים לעלות? 4. לאן אני מחבר אותם? בלוח אם שלי (965p-s3) אין יותר מקום לחבר מאווררים חוץ ממה שכבר מחובר (מעבד, כ. מסך וההוא מאחורה). 5. מי שמכיר את המארז, יש מקום למאוורר 80 מ"מ מקדימה (מול ההארדיסקים). איך מגיעים אליו? ועוד משהו - רוב הכבלים שלי מסודרים ומקובצים ביחד. רק כבל …

• 9 תגובות
    • 680 צפיות
  3. אני מאוד חדש בכל העיניין הזה של אוברקלוקינג >>> רוצה להתנסות רכשתי לאחרונה מערכת מחשב חדשה >> לא יועדה במיוחד לאוברקלוקינג >> אבל כאמור אני רוצה לנסות התדר הבסיסי הוא 200 >>> והמכפיל הוא 12 אני מנסה לעלות בהדרגה = מגיע ל 226 >>> והמחשב קורס!!! ( אני נאלץ להוריד בביוס בחזרה ל200 בסיסי = כדי להעלות את המחשב מחדש) הטמפרטורה נישארת בגבולות הנורמה >>> לא עובר את 45 מעלות 1. האם זה סביר כל מה שאני מתאר כאן? 2. האם ישנה דרך להאיץ יותר ? >>> נגיד עד 3000 ויותר? THX

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by INFERNO,

יש לי מעבד AXP 2500 Barton ווVolcano 7+ , הוולקנו כבר מתחיל להדרדר , ברצוני להחליף אותו להיסטינק קצת יותר רציני אבל היטסינק שקט , כלומר לא יותר מ 24 DBA , מצאתי את זה http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6334 האם מומלץ ? ומצאתי את זה , http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/a1889-01/a1889-01.asp האם מומלץ ? יש לציין שהמעבד שלי עובד על 50 במאמץ ו 38 בIDLE , כמובן שאני רוצה לרדת מהמטמפ' האלה . בתודה מיכאל

• 2 תגובות
    • 438 צפיות
  5. Started by DarkeyE,

שלום לכולם , אני דיי חדש פה כמו שאתם רואים ואני קונה עכשיו מחשב חדש , אני צריך עצוב לקירור המעבד , הזיכרונות וכרטיס המסך , הנה המפר Intel Core 2 Duo E6600 4MB Cache Gefroce 8800GTS 640 MB 3GB Kingstone 800mhz 3 x 1024 Intel D975XBX2 Bad axe 2 Motherboard Topower 600Watt Gigabyte Aurora 3x120mm אם אפשר תמליצו לי פה על קירור לכל חלק בנפרד , לא קירור מים , מאווררים וגופים טובים , שיהיו שקטים ולא רועשים מדי ושיהיו אכותיים. קירור מעבד - בסביבות 300 350 ש"ח כרטיס מסך - אותו דבר זכרונות - עד 150 ש"ח משהו כזה. תודה ואשמח לתשובה מהירה.

• 1 תגובה
    • 404 צפיות
  6. Started by Lol10k,

שיני מיקום מארז ועכשיו הטמפ' של המעבד והלוח אם עלתה קצת,כנראה כי המאורר האחורי די חסום. רציתי לדעת מהי הטמפ' המומלצת ללוח אם abit kv8 pro,אם זה משנה,אז לא בזמן מאמץ... כרגע היא נמצאת על 30 מעלות. תודה.

• 1 תגובה
    • 439 צפיות
  7. היי, המעבד (core 2 6300 duo) מגיע לטמפרטורות ממוצעות של 45 מעלות בעבודה רגילה ועובר לפעמים את ה-55 מעלות במאמץ. לפי "טמפרטורות ואמצעי קירור מומלצים" שנכתב כאן אני מבין ש-55 מעלות זה סביר למעבד הזה. האם כדאי להשאיר את המצב ככה או להוסיף מאוורר ליתר ביטחון? לגבי כרטיס המסך (7600 GT) - האם קיים עליו חיישן שמאפשר מדידת טמפ'? אם כן אשמח לתוכנה שתאפשר מדידה. תודה.

• 1 תגובה
    • 508 צפיות
  8. המפרט: e6300 945p-s3 2 ג'יגה של 667MHZ. אז ככה עשיתי אוברלוק קטן והגעתי לבאס של 276 ואז כשאני מנסה לעלות את הבאס ל279 אז אני נתקל בבעיה- כשהמחשב טוען את ויסטה הוא עושה ריסט ישר. אז ככה אני השתמשתי במדריך באתר הזה אבל ביינתם לא נגעתי במהירות הזכרונות ובמתח. זה מה שמופיע לי בביוס איפה שאני מעלה את הבאס: C.I.A.2 -DISABLED CPU HOST FREQUENCY 276 PCI EXPRESS 100mhz? השארתי אותו קבוע כמו שנכתב במדריך. SYSTEM MEMORY MULTIPLIER[AUTO] MEMORY FREQUENCY 698 ?אני לא נגעתי בזה , ככה זה היה מהתחלה. cpu voltage 1.325. מקווה שתעזרו לי במה אני צריך לעשות כדי להמשיך עם האובר קלוק.תודה לעוזרים. ואל תשכחו שגם אתם הייתם פעם נובים אז בבקשה עזרה.

• 11 תגובות
    • 824 צפיות
  9. Started by m.l,

יש לי שאלה על הפאנל...הבנתי שהוא פאנל איכותי וטוב מה גם שהוא עולה בPCcool במחיר של 90 ש"ח ניראה לי מישתלם אבל יש לי שאלה או יותר נכון כמה: יש לי מאוורר של 4 פינים רגיל מולקס ואני רוצה לחבר אותו לפאןבאס מישהו יודע אם הפאן באס מגיע עם מתאמים מ4 ל3 פינים.? והאם אפשר לחבר את הקירור סטוק של אינטל אליו (החיבור סטוק הוא ב4 פינים קטנים והחיבור של הפאן באס הוא 3 פינים קטנים) כול השאלה היא אם מגיעים איתו מתאמים ואם מישהו יודע ספציפית שהחנות הזאת מספקת אותו איתם...

• 5 תגובות
    • 496 צפיות
  10. Started by Overkiller,

שלום לכולם; יש לי את הכרטיס הנ"ל, ואני ממהיר אותו עם הדרייבר של אנוידיה (עם האופציות המובנות) ולאחר מכן עושה בדיקה. עכשיו לאחר הבדיקה של נאמר 6 שעות, הכרטיס לא קרס, והחלטתי שאני רוצה לשמור את המהירויות החדשות, אני לוחץ על שמור, והכל בסדר; העניין הוא שאחריי ריסטרט, או הדלקה מחדש ביום למחורת הכרטיס חוזר למהירויות הסטוק, איך אפשר לקבוע לו מהירויות חדשות שבהם הוא ישאר?

• 0 תגובות
    • 423 צפיות
  11. Started by Vissor,

האם שווה לעשות OC למעבד שלי ככה עד 3.2 ghz או 3.4?? ואם כן צריך להוסיף מערכת קירור למחשב?

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  12. GeForce 4 מת בצורה קורעת לב (תרתי משמע). אפשר לאמר שידעתי שזה מה שיקרה עם עוד קצת לחץ על הקירור, אחרי הכל מי צריך GF4 כיום?! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 647 צפיות
  13. כמה הוא יעיל? יותר טוב ממאוורר? האם אפשרי להתקין קירור מים גם על הכרטיסי מסך החדשים כמו ה- 88GTX? מהסוגים הפחות יקרים של קירורי המים מה מומלץ באופן כללי? מה היתרונות של קירור מים אם יש למישהו להוסיף?

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  14. מעוניין לקנות בקרוב מחשב חדש... רוצה לעשות לו OC וללמוד על זה... אני גר בחיפה - מישהו מעוניין ? חוויית OC נוספת מלבד שלו

• 10 תגובות
    • 993 צפיות
  15. Started by shlomom,

שלום, מעוניין בזוג 92mm קדמיים למארז P150. ראיתי בדיונים כאן את זה : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4898 וזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3037&Pname=GLACIALTECH לפי הנתונים יש בערך 6DB הפרש ברעש לטובת ה GalacialTech. מה אתם ממליצים? יש מאווררים אחרים מומלצים? האם צריך 2 מאוררים או שניתן להסתפק באחד למחשב ללא OC?

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by TaZeR,

מישהו חשב להכין ממקרר מיני מארז אוברקלוק (טמפרטורה ממוצעת של 4 מעלות למארז)?

• 6 תגובות
    • 678 צפיות
  17. Started by nizzan7,

אני קונה חיישן טמפ' אבל איה שמים את החיישן עצמו? הכוונה היא למעבד ויש לי גוף קירור ביג טייפון של טרמלטייק

• 8 תגובות
    • 613 צפיות
  18. XBIT בדקו את גוף הקירור הזה על שני כרטיסים: 7600GT מומהר ו - X1950XT 512MB. בשני הבדיקות גוף הקירור של CM ניצח את ה - VF900-CU של זלמן ואף בהפרשים די גדולים וגם היה שקט יותר ממנו. לינק - http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-coolviva-pro_5.html מה שטוב עוד יותר הוא שהוא עולה אף פחות מהזלמן בחו'ל ומתאים לרובם המוחלט של כרטיסי המסך היום בשוק. מבחינת ביצועים אני מניח שהוא משתווה ל - ACCELERO X1/2 של AC ול - TURBO 2 של EVERCOOL ואולי אף עולה עליהם. אני מניח שאפשר יהיה להזמין אותו מפה למרות שהוא לא מופיע באתר - http://coolermaster.co.il/

• 6 תגובות
    • 733 צפיות
  19. Started by simla101,

טוב אני בשלבים אחרונים של בניית קירור מים ויש לי כמה שאלות קודם כל: מסתבר שאני לא מוצא את אחת מפלאטות הH שקיבלתי עם הבלוק קירור של TT...האם יש מקום שאני אוכל להשיג (האם למישו מהפורום יש וירצה למכור?)? מעבדות כלשהן שנראה לכם שיש להם כאלה שנשארים מהרכבות שלא צריך? כי הברירה השניה היא לקנות בלוק חדש=\ ולא כזה מתחשק לי להוציא 300 שקל עכשיו. דבר שני...אני בונה בעצמי מיכל. מצאתי מקום שמוכר פרספקס ואני חושב שהם יכולים גם לעשות לי אותו "בצורות" כלומר אני אבקש מהם מיכל במימדים מסויימים בלי גג (יענו קוביה)...חשבתי לשים את המיכל ב5.25 drive bays. יש לי 3 פנויים.מה שחשבתי זה לשים משני הצדדים "מסילות" מפרספקס, המארז שלי (אורורה 3D), שיטת תפיסת הכוננים היא בלחץ ככה שאני אדביק את שתי …

• 9 תגובות
    • 732 צפיות
  20. יש לי זיכרונות בתדר 667 = שמחוברים בלוח אסוס M2N-E עם דואל צ'אנל כמובן למה כשאני מריץ תוכנת CPU-Z אני רואה תדר של 300 / 333 בלבד ? בימקום 667 או כפול מיזה? יכול להיות שאני לא בודק נכון ? הינה תיראו צילום מסך http://img148.imageshack.us/img148/9254/untitled2wq6.jpg או כאן http://img89.imageshack.us/img89/589/untitled3aq9.jpg מי עוזר לי להבין את זה? THX

• 2 תגובות
    • 517 צפיות
  21. Started by Baz34,

חברים, מה גבולות הטמפרטורה שנחשבות לתקינות (ב-IDEL ובעומס) למעבד E6420 העובד תחת OC עד איזה טמ"פ אין שום סכנה למעבד, יש לי TUNIQ עפ"י ערך הטמ"פ הסופי אני אקבע את ה-OC . הכוונה שלי לעבוד ב-FSB=457M עם שעון מעבד 3.65G שאלה נוספת , על איזה ערך סף יש לקבוע את אזהרת הטפ"מ למעבד ב-BIOS (אם בכלל) תודה מראש

• 2 תגובות
    • 393 צפיות
  22. ההארדיסק שלי עד כה לא היה עולה למעלה מ34 מעלות עכשיו בימים החמים מאוד, הוא עולה ל39. שמתי עליו מאוורר של מעבד (70ממ) וזה הוריד לו ל33 מעלות ללא מאמץ. יש מאוורר מולו 120ממ שמכניס אוויר למארז. האם הטמפ האלו סבירות או לא.

• 3 תגובות
    • 473 צפיות
  23. Started by BarVaZ,

יש לי את המארז thermaltake sviking והמאורר האחורי אני רוצה לשים עליו עוד מאורר אותו גודל.... עכשיו אני שואל עם זה יכול לפגוע.... בביצועים?

• 13 תגובות
    • 877 צפיות
  24. Started by לוח שנה,

איך אני יכול לדעת אם SUNBEAM TUNIQ TOWER יתאים לASUS P5N32-E SLI

• 6 תגובות
    • 505 צפיות
  25. Started by ArCh,

אני רוצה להתחיל את הOC כמו בן אדם, וזה לא קל כמו שזה נראה כבר. המערכת : gigabyte ga-m95sli-s5 F7 amd 5200 mem twinmos twister 800 1GB 7900GS gigabyte zalman cooling חיפשתי דיי הרבה באינטרנט אנשים שעשו OC למערכות כאלה ואין שום דבר כמעט, לא לזכרונות לא ללוח וגם לא למעבד. עכשיו בלוחות היום יש את כל הHT וכ"ו ואני לא מצליח למצוא קונפיגורציה טובה. הדבר היחיד שעשיתי זה תזמון לזכרונות ולמרות שהוא עובד מצויין אני מאמין שאפשר יותר טוב. אני מחפש קינפוג טוב בלי להעלות הרבה מתחים. בנתיים הזכרונות שלי עבדו 5-5-5-18-23 וT2 כשעשיתי T1 אחרי עבודה של שעה ככה נפלה המערכת (קורה) בנתיים אני עובד על זה לאט לאט. עכשיו אני על 4-4-4-12-18 וT2 יש עוד כמה דברים לשנות שם אבל אני לא מבין ב…

• 0 תגובות
    • 430 צפיות

דיונים חדשים בפורומים