עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. צופים יקרים שלום אני מעוניין לבצע אוברקלוק במערכת החדשה שלי אך אין לי התמחות רצינית בנושא (מתחים מכפלות) אודה על עזרכם הנה המפרט Intel Core 2 Duo E6420 Conroe 2.13GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 Processor ASUS P5K DELUXE/WIFI-AP LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Seagate Barracuda ES ST3250620NS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive BFG Tech BFGR7950256GTOCE GeForce 7950GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 OC HDCP Video Card Thermaltake Toughpower W0128RU ATX12V / EPS12V 650W Power Supply ZALMAN 9700 LED 110mm 2 Ball CPU Cooler VANTEC NXP-205-BK Black F…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אז ככה חבר'ה כבר כמה חודשים שאני מנסה לעלות על הבעיה למה הOC לא הולך לי. עליתי על הבעיה אחריי שקניתי קרור חדש זכרונות חדשים, ספק חדש ועוד כמה דברים עליתי על הבעיה הזאת שזה כנראה הHard Disk שלי, וזה דיי חדש לי. כי בכל פעם שאני מעלה את המחשב בOC גבוה, הוא לא מוצא את הHardDisk שלי, הוא אומר לי שאין לו Boot Device והוא בכלל לא מוצא אותו, ומה שהכי מצחיק זה שהשתמשתי בHard Disk ישן יותר (שהוא ביכלל לא חיבור Sata) הוא עלה יפה עם הOC והכל, יש למישהו רעיון אולי שאני יכול לסדר את זה לפניי שאני יקנה גם Hard Disk חדש?, כבר לא נשאר לי כסף.

• 7 תגובות
    • 670 צפיות
  3. אז הסיפור הוא כזה לא מזמן חבר שלי ביצעה מחירה של חלקים למחשב מאת איזה חבר שלו החבר הזה קיבל קירור מדגם zalman cpns9500 קניתי את הקירור ממנו בה 15 ש"ח ואמצעי מניעה :spermat: לקירור היו חסרים כמה חלקים (החיבור ללוח אם ) אז איצתרחתי לאלתר וחיברתי אותו בעזרת כמה חותים וברזלים אכשיב יש לי שאלה האם הטמפרתורה נורמאלית והאם אפשר איפושהו לקנות חיבורים ללוח אם

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  4. Started by Stealth,

שלום, המעבד +2600 שעובר דרכי לבדיקה כרגע עומד על סביבות ה58 מעלות בממוצע בidle . זו הפעם הראשונה מזה זמן רב שאני חוזר ומתעסק עם amd וקראתי כאן כבר מזמן שימי הbar-b-q של amd עברו. הלוח הינו ga-7n400e הvcore אוטומטית יושב על 1.7 לפני שאני פותח אותו ומתחיל לבדוק לעומק את העניין תבארו בשבילי בבקשה את ה"בעיה". נ.ב המארז מסודר להפליא מבחינת כבלים ומאובזר במאוורים עם סירקולציית אויר מעולה ובכל זאת המעבד יושב כל כך גבוה למותר לציין שהמערכת יושבת על סביבות ה30-35 מעלות.

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  5. Started by avishai1b,

אני מתכוון לעשות לו OC דיי משמעותי האם כדאי לי לקחת את ה Thermaltike Tide water או קירור אוויר רגיל?

• 7 תגובות
    • 679 צפיות
  6. זה הOC הראשון שעשיתי בחיים שלי לרכיב כלשהו ואני צריך חוות דעת עליו. אחרי 40 דקות משחק BF3 על ULTRA הטמפרטורה מגיעה ל64C בתוכנה HWMonitor ול66C אחרי שעה וחצי משחק. והכל תקין לגמרי, לא נתקלתי בשום ירידות FPS או בתקיעות ותקלות אחרות כלשהם. ולמען האמת, הOC ממש עוזר בBT3. האם כל זה אומר שהOC שעשיתי הוא טוב מאוד ומצוין לשימוש? אני אשמח לתגובות. תודה. אגב, זה דגם הכרטיס שיש לי http://www.tms.co.il/product/11016 [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by CXC,

אהלן, רכשתי מאוורר קטן מדגם AF0029 של TT, הוא מגיע עם חיבור של 3PIN שאמור להתחבר ללוח האם. אני חיברתי כמו שצריך, אבל הבעיה שהלוח כנראה לא מזהה את המאוורר ובגלל זה המאוורר לא פועל. ניסיתי במחשב אחר, המאוורר עובד כמו שצריך. וגם ניסיתי לקחת מאוורר אחר ולשים אותו במחשב שלי, וזה נראה כתוצאה מחוסר זיהוי של הלוח אם. צריך להגדיר אולי ב-BIOS שיוכל להפעיל את המאוורר דרך הלוח? יש לך מושג מה עושים במקרה כזה? דגם לוח האם: GA-H61M-S2V-B3 אשמח לתשובה, ​אני מקווה שהכסף לא הלך לפח.

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  8. כותרת... אני רוצה קירור שקט וחזק לא כמו השואב אבק שבא בסטוק (פעם אמרו לי להחליש את הקול של המשחק כשהייתי עם אוזניות... ) שההתקנה לא תהיה מסובכת מדי ושיהיה מקסימום 140 שקל. שאלה לידע כללי - עד כמה דציבלים זה נחשב שקט? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 534 צפיות
  9. יש לי AMD 2700 A7N8X-E 512 MD וכתוב לי בביוס CPU Freq. [166 MHZ] ויש לי רק את האפשרויות 100 133 166 200 אין לי ניגד 102 105 והמכפלה שלי היא 13 מה לעשות?! נ.ב בשביל אובר קלוק צריך לשנות מכפלה??

• 7 תגובות
    • 541 צפיות
  10. Started by Ranbm111,

אז ככה.. התחלתי לעדשות oc (יש לי נורט'ווד) הגעתי ל 3.02GH ב40 מעלות.. ואטז אחרי שניסיתי להדליק את המחשב לא ראו.. אבל שמעו שהוא עולה.. ואם זה קשור לכ.מסך אז יש לי 5200FX בלי מאוורר כי הוא היה הרוס.. למה זה קורה לי??

• 7 תגובות
    • 605 צפיות
  11. שאלה מאוד פשוטה. תודה.

• 7 תגובות
    • 622 צפיות
  12. יש לי GF4 TI 4200 128 DDR GOLDEN SAMPLE 650XP VIVO GAINWARD האם יש דרך לבדוק באיזה טמפרטורה הכרטיס מסך שלי ? כי אני רוצה לעשות אוברקלוק..

• 7 תגובות
    • 623 צפיות
  13. Started by Cosmic Gate,

עשיתי OC לQUAD שלי עכשיו במצב רגיל שכמה תוכנות עובדות הוא על 57 מעלות נכון לעכשיו במאמץ אני מניח 65 בדקתי בCPU Z בCore Voltage:1.3XX וזה משתנה כל פעם אין קפיצות משמעותיות בין 1.2 ל1.3 רציתי לדעת אם הטמפ' גבוהות מידי? ולהפסיק ת'OC לאלתר?או להשאיר? חשוב לציין שלא התעסקתי במתחים ולא בכלום..פשוט העלתי ת'FSB הזה נדמה לי ל333MHZ עשיתי משו לא נכון פה?

• 7 תגובות
    • 571 צפיות
  14. Started by איתי הגיתי,

שלום רכשתי לאחרונה 8800GTS Evga והדבר הזה רותח. ברגיעה כ 66 ובזמן משחק 77-80. המחשב משמש לעבודה/משחקים/שרת ווידאו/תחנת הורדות והוא דלוק 24/7. יש זרימת אוויר יפה במארז, שאר המכלולים בטמפרטורה רגועה לגמרי. ה GF6800GT שהיה מותקן קודם, היה על 55 ברגיעה. א - יש מה להיות מודאג? ב - האם כדאי לשדרג לו את הקירור ואם כן אז מה מומלץ? ג - התקנתי Rivatuner כדי להגביר את המאוורר שלו, אבל זה נמצא כבר על 100%. התקנתי גם Ntune אבל לא מצאתי שם שליטה על מהירות המאוורר. תודה איתי

• 7 תגובות
    • 796 צפיות
  15. מהו קירור ה?אוויר ה?חזק ביותר לכרטיסי מסך?? ואני לא מדבר איתכם על רעש. ושיהיה יותר חזק מהקירור שבא עם הGF7800GTX512.

• 7 תגובות
    • 624 צפיות
  16. Started by ^oz,

יש שאלה שדי מטרידה אותי לפני שאני הולך לפתוח את המכפלה של המעבד...בביוס אצלי נעולה גם האופציה להמהרת מהירות הfsb (תקועה על 133 מג"הצ לפי ג'אמפר בכרטיס אם), האם אחרי שאני יפתח את המכפלה תיפתח גם האופציה להעלות מהירות באס? או רק מהירות מעבד (שעכשיו נמצאת אצלי על 12.5 ) תודה

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  17. Started by ozba77,

אחרי המלצה פה על AC Frezer 7 הלכתי לחנות והמוכר הציע לי את זה (אמנם יקר יותר - עולה 250 שקל) מה דעתכם על המאורר הזה ? יש לי מעבד P-D 2.8 ולוח Asus P5LD2

• 7 תגובות
    • 570 צפיות
  18. עקב "קפאון" של המחשב בכול הפעלת גרפיקה כבדה ולאחר שבדקתי את המעבד במשך שעתיים \שלוש במעמץ + ram + הר דיסק הגעתי לכרטיס מסך שלא מקורר כראוי.. ורציתי להדביק גוף קירור כמו שצריך על המעבד + הזכרונות, חיפשתי פה בפורום וחיפשתי באתרי מכירות של חלקי מחשבים \אובר קלוקינג בארץ וכלום אף אחד לא מתעסק או יודע מה זה דבק טרמי.. חנויות אלקטרוניקה כנ"ל יש איזה תחליף? קראתי פה שאפשר להשתמש בדבק איפוקסי וכתבו פה שזה מאוד מאוד לא מעביר חום השאלה עד כמה? אנשים מתעלמים מזה וחנויות מתעלמות אבל זהו מוצר שצריך אותו אבל לא ניתן למצוא אותו בשום מקום פשוט שום מקום מה אפשר לעשות?? אנשים בלי תגובות כמו "תחפש בחנויות ברשת" וכו חיפשתי בכול מקום אפשרי (כמעט : ) ואין.. אזיקונים לא בא בחשבון זה לא מס…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Torn,

יש חיה כזאת? אני לא מעוניין להשקיע ביותר מ200 שקל במערכת הזאת, אני רוצה להחליף את הקירור רק בגלל שהרעש שיוצא מהמאוורר הנוכחי בלתי נסבל|:. עזרה בבקשה

• 7 תגובות
    • 487 צפיות
  20. Started by gilad121,

קיבלתי היום את הקירור וראיתי שיש 2 אופציות להתקנה . אחת שהגוף קירור מתחת לכרטיס ושניה שהגוף קירור מעל לכרטיס. זה מוסבר באתר שלהם http://www.thermalright.com. השאלה היא אם יש עדיפות לאחת מסוגי ההתקנות ?

• 7 תגובות
    • 536 צפיות
  21. Started by LittleNicky,

שלום, אני עומד להתחדש במחשב נייד Asus N550JK הדגם הספציפי הזה: http://ksp.co.il/?uin=22517 ורציתי לדעת א' אם זה אפשרי לדעתכם לבצע OC למערכת הזאת? ב' אם אני צריך להוסיף לוח קירור חיצוני? ג' אם יש מישהו עם המערכת הנ"ל או משהו דומה שביצע OC ויכול לתת חוות דעת. בנוסף אני לא יודע אם זה המקום הנכון אבל אני רוצה לקנות ולהוסיף למחשב הנ"ל את הSSD [h=1]Crucial M500 CT240M500SSD1 240GB[/h]http://ksp.co.il/?select=.1033..152..493..489.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18849&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 והבנתי שאני צריך מתאם Caddy או משהו כזה? וזה לא סיפור להתקין? תודה רבה ושתהיה שבת שלום

• 7 תגובות
    • 6.1k צפיות
  22. התקנתי את התוכנה SpeedFan וקיבלתי שם נתונים שאני לא כל כך מבין בהם , מה הטמפ' הנדרשת בד"כ ? העתקתי את התוצאות שיצאו לי , ואני לא כל כך מבין אם זה טוב או לא [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 531 צפיות
  23. אהלן, יש לי מעבד E8500 ואת הקירור Arctic Cooling Freezer XTREME. הקירור הזה הוא PWM, איך אני שולט במהירות הסיבוב שלו? עוד משהו, יש במארז שלי (CM690) מאוורר אחד שהוא גם בעל תכונת הPWM, איך אני שולט בו? (המאוורר הזה הוא Scythe KAMA 120mm PWM ואני חושב שגם לאחד מהמאווררים המובנים של המארז יש PWM אז אולי יש שניים כאלה) (ניסיתי עם SpeedFan) אבל זה לא מצליח... ניסיתי לפי המדריך שיש בלינקייה בפורום (לא רשום שם איך לקבוע את המהירות אלא רשום איך לקבוע טמפ' מינימום ומקסימום ובכל מקרה זה לא מזהה את הלוח אם שלי: DFI LanParty DK P45 T2RS + ABS - זה רושם לי סתם משהו לא מובן דומה לג'יבריש). אשמח לקבל דרך שעובדת. והנה עוד כמה שאלות בקשר לתמונה הבאה: 1-2: בשתי התוכנות רשומות טמפ' …

• 7 תגובות
    • 701 צפיות
  24. קניתי את הביג טייפון, הוא מורכב והכל, יש לי מעבד 800 מגהרץ. לוח תומך 1333 שקניתי לא מזמן, ללא קשר לאוברקלוק. אני מעלה את הבאס של המעבד ל1333 והמחשב עולה אבל הזכרונות שלי (גם הם חדשים 800 מגהרץ), לא עובדים בכלל על 800, ניסיתי לקבוע אותם ידנית על 800 וזה לא עוזר, כי אז המחשב לא עולה וגם אם הוא עולה האוברקלוק מספק מאד אבל לא יציב בכלל ומהחשב כל שנייה נתקע, אני לא יודע גם איך בודקים יציבות, אני פשוט יודע שאם המחשב עלה ב1333 על 800 אז זה ממש מבאס כי סוףסוף אני יכול לעבוד במלוא הכח אבל אין יציבות בגרוש. מה שכן אני יכול להפעיל אותו על חצי נגיד על 400 בביוס שם ואז הזכרונות עובדים על 200 מגהרץ, אין לי מושג למה, כי בביוס אני שם על 400. יש לי רק את התוכנה הזאת cpuz שראיתי שאומרי…

• 7 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים