אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
יש את המקום של המאוור מאחור כמו שרואים שזה מאוור 12сm, ויש גם את הדר כמו צינור שיש לו פתח על הצד של המארז ששואב את האוויר החם מהמעבד , עכשיו במקום של המאוור 12сm , מה לדעתם אני צריך מאוור שדוחף אוויר או מאוור שמוציא אוויר? זה המארז שלי
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
ברשותי כאמור גוף קירור Zalman 7700cu עם המפרט בצד. לאחרונה יש לי בעיית התחממות של המעבד עד ל-50c במנוחה יחסית ויש 2 בעיות שאני חושד בהן: 1. משחה טרמית לא טובה שמרחתי (ג'נרית). 2. המשטח שבא במגע עם המעבד לא מבריק וזה יכול להיות עקב התיישנות של החומר (נחושת), סוג של חלודה או משהו. בקשר למשחה אז אקנה Arctic silver או משהו בסגנון. אבל המשטח מגע קצת מדאיג אותי - רציתי לשאול איזה עוד אפשרויות יש לי מלבד Lapping כי מעולם לא עשיתי את זה ונראה לי סתם אהרוס אותו, אולי יש משהו בבית שאפשר להשתמש? אלכוהול? ספריי מגעים? חומצת לימון? (עובד על קומקום חשמלי )
-
- 5 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום צוות HWzone. ברצוני לפרסם OC שעשיתי (בדיוק כמו הOC ל2 המחשבים שכבר העלתי למאגר). הבעיה היא שהמעבד בו אני משתמש לא קיים במאגר: מעבד הIntel ATOM N280, למען האמת, לא נראה כי מופיעים אף מעבדי ATOM במאגר ההמהרה. אשמח אם תוסיפו מעבדי ATOM למאגר ההמהרה, ואם לא אז לפחות את הN280, כדי שאוכל לפרסם את הOC שעשיתי במחשבי. בברכה, אור כהן.
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
-
- 11 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי מעבד+לוח אם+זכרונות חדשים ורציתי לעשות להם OC. המעבד הוא Intel Q6600 2.4, הלוח אם הוא Gigabyte GA-P35C-DS3R, זכרונות של Corsair 667MHz 4GB. קראתי את המדריך באתר ולא ממש הצלחתי להבין איפה נמצאים כמה פונקצויות שצריך לבטל/להפעיל. בנוסף, אני לא יודע איך אני עושה שהיחס של fsb:dram יהיה 1:1. הצלחתי לעשות OC כך שהמהירות תיהיה 2.7 (300X9) ללא הוספת מתח והמערכת יציבה. כשניסיתי להעלות עוד (אני רוצה להגיע ל335X9) אז הביוס שיחזר את עצמו. אני אישית חושב שזה קשור לזכרונות אבל אני לא בטוח. לכן הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה בOC הזה כדי שאני אצליח להגיע למהירות שאני רוצה. בתודה מראש, שניר. =]
-
- 11 תגובות
- 786 צפיות
-
-
המחשב שלי: מעבד - I5 3470 3.2GHz כרטיס מסך - Nvidia Geforce 560TI לוח אם - ga-p61a-d3 ספק כוח - eco 80+ 620w מארז - hoplite eca3220 יש לי בעיה קטנה ואני לא יודע מה לעשות.. יש לי לבנתיים 4 מאווררים(שתיים שבאו עם המארז,ושתיים שקבלתי,כולם 12 ס"מ אבל השתיים שקבלתי שונים ואני לא יודע מה הRPM והCFM שלהם) ו3 מהם מוציאים אוויר כי אני מתכוון לקנות קירור למעבד ואני לא יודע אם כדאי לי לקנות קירור בתקציב של 300 ש"ח,או לקנות קירור פחות טוב ועוד מאווררים למארז(חשוב לציין שאני יכול עד 5 מאווררים ולא 6 כי הלוח אם מגביל אותי) ולבנתיים יש לי קירור למעבד igloo 1100 pwm e והטמפ' של המעבד מגיע ל70 מעלות בזמן מאמץ. אז מה כדאי?לקנות קירור יותר טוב בכל התקציב שיש לי(300 ש"ח)או לקנות קירור בסדר ש…
-
- 8 תגובות
- 786 צפיות
-
-
יש לי מעבד 820פנטיום D, עם גוף קירור מקורי. רניתי לו גוף קירור IGLOO5700, שמגיע כבר עם חומר תרמי עליו. 1. איך אני מנקה את החומר שנשאר דבוק על המעבד ? 2. איזה טמפ נחשבת נורמלית , בזמן מנוחה ומאמץ? (ללא OC, ועם OC). 3. באיזה טמפ זה נחשב "מסוכן" ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת לא מצליח לייצב ועד שאני מצליח לייצב (במתח גבוה בלבד 1.3750) אני מקבל תוצאה של 1400 ב-3DMARK (שכרגע אני מקבל על התדר הנוכחי 1850) זה ממש מבאס אותי... אני בתקווה להגיע ל-4GHZ יש לי אפשרות לשנות את המכפלה בין 12-14 וכך אולי תתנו לי רעיונות לקומבינציות שונות לתדר... כרגע אני 14X265=3.7 במתח 1.3455 אני חושב שאני על המתח הזה אני לא בטוח אני אבדוק ויחזור לפה עוד פעם עם תשובה(כאשר הסטוק הוא 1.3250) בביוס נתתי מתח +0.1 בכולם חוץ מבזיכרון כי אין טעם הם לא OC (תקנו אותי אם אני טועה כי אני במחלק 1:1 ככה שאני על 530 ואני יכול עד 533 בלי OC) הטמפ': 43-46 מעלות במנוחה במאמץ: 55-60 מעלות תודה לכל העוזרים מחכה לתשובות
-
- 10 תגובות
- 786 צפיות
-
-
קיבלתי היום וולקנו 7 + החשמל של הוולקנו מאוד מוזר ולא ברור לי יש שלוש שקעים, אחד גדול לבן שיש לו רק אדום ושחור ואחד קטן שמתחבר ללוח אם שיש לו רק חוט צהוב ועוד אחד שיוצא מהמאוורר וגם אמור להתחבר ללוח אם, ולא יוצא מהמפסק מהירויות כמו הקודמים. למה הם משמשים?
-
- 3 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שלום! אתמול הרכבתי מחשב למשחקים, והיום עשיתי OC למעבד, אני רק רוצה לדעת אם הכל תקין. המפרט: E2160 GYGABITE GA-G33-DS3R CORSAIR VALUE DDR2 667 CL5 1GB X2 GYGABITE 8800GTS 512 G92 אז ככה - הורדתי את היחס ל 1:1 והעליתי את ה FSB ל 333 (ע"מ שלא לעשות OC לזכרונות, זה הגבול שלי כרגע) טמפ' במנוחה - מעבד - 40 (אבל בגלל הטכנולוגיעה של INTEL זה אוטומטית יורד למכפלה 6 במנוחה) כ.מסך - 62 המאורר של המעבד רץ על 2000 RPM. קודם כל - האם הכל תקין כרגע? דבר שני והרבסה יותר חשוב - איך אני עושה בדיקת מאמץ הכי מטורפת שיש, ע"מ לבדוק יציבות מערכת? ודבר אחרון - האם צריך להעלות מתח למעבד (כרגע על ברירת מחדל - AUTO) ,או שבזה שהמערכת עלתה ל VISTA זה מספיק כדי לדעת שאין צורך? תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 785 צפיות
-
-
צריך להמהיר לחבר שני מחשבים זהים עם Q6600 על לוחות Gigabyte GA-965P-S3, מארזי צ'יפטק. מקווה להביא אותם לאיזור ה-3.5Ghz לעבודה 24/7. מכיוון שאני מכיר את הלוח והקירור המחורבן שיש לצ'יפסט אני מניח שמעבר לקירור חלופי למעבדים, אצטרך להחליף גם את הקירור לצ'יפסט. מבחינת הקירור למעבד, חשבתי על ה-Tuniq Tower 120 בעקבות ההשוואה של HardOCP: http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQwMiwxNCwsaGVudGh1c2lhc3Q= את ה-Tuniq אני יכול לקנות ב-250 ש"ח וללא צורך במשלוח. ה-Thermalright Extreme יקר מדי ולא זמין מספיק, ולכן הערך לכסף שלו לא מצדיק את האקסטרא השקעה לדעתי. ה-V1 גם יקר יותר וגם מציג ביצועים פחות מוצלחים, למרות שאינו דורש פירוק של לוח האם, בכל מקרה אצטרך לפרק את הלוח…
-
- 8 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אז ככה אלהן. רכשתי אתמול ביט טייפון של טרמל טייק כי דיי היה לי כבר עם הקירור סטוק שהגביל אותי ל OC אופציונאלי... הקירור נרכש למעבד 3500+ NEWCASTLE שלי... הוא היה תחילה עובד עם קירור סטוק מקורי של AMD + ומדבקה הטרמית ! ההתקנה של ההיטסיק של AMD אמורה להיות פשוטה אבל מסתבר שהמעבד ממש ממש נדבר בצורה ברברית להיטסינק אז דיי פחדתי לשלוף אותו אז אחי הטיפש הזה בא ושלף אותו בכח ! ! נלחצתי הייתי בטוח שהוא עיקם לי פינים ! חיש מהר החיברתי מהר את המעבד ללוח זכרונות וכרטיס מסך, וראיתי שהכל מגיב אז הייתי יכול להיות רגוע קצת על הביג טייפון וההתקנה שלו.. ההתקנה : מסורבלת ומציקה - דורשת הסרה של הלוח מהמארז, גו'ק לא כזה זריז, + הסרה של פלייט התושבת והתופסן העליון שלה... כאמור לא בכל…
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD2000 וולקנו 7 פלוס. הטמפ' של המעבד במנוחה הייתה 55 מעלות בערך וייעצתם לי לפרק את המאוורר ולראות אם מרחו משחה טוב. אז פירקתי את המאוורר וראיתי שיש משחה מסביב לליבה ולא עליה אז תיארתי לעצמי שכשהרכיבו את המאוורר אז טיפה צריך לשחק איתו לפני שהוא נתפס בחלק התחתון אז המשחה נמרחה בצידי הליבה,מכיוון שאין לי משחה אז הצלחתי למרוח טיפה על הליבה וגם מהצד של המאוורר איפה שנוצר ריבוע(של הליבה) והטמפ' עמדה על כ-10 מעלות פחות(כ-44 מעלות בערך). השאלה שלי היא (מכיוון שאני די חדש בעסק) מה הייתה הבעיה? האם ההשערה שלי נכונה? האם המשחה אמורה הייתה להיות על הליבה והאם הטמפ' עכשיו נורמליות?(יש לי רק מאוורר אחד במארז 120מ"מ ומחר אנ ארכיב עוד אחד דומה מקדימה)
-
- 13 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום תקציב שלי עד 1000 ש"ח אני מעוניין לקנות קירור מים רציני. איזה חברה ומה כדי לי לקחת מערכת הקירור מים. ראיתי באתר גולדטופ. Zalman Reserator XT Liquid Cooling Silver זה יקר בכלל עלה 2400-2100 ש"ח מה מיוחד בו נראה לי שזה ביזבוז.
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
-
-
כרגע הוא עומד על 3730 MHZ, במתח של 1.35, אני רוצה לעלות לפחות ל-4000. כרגע הטמפ' במנוחה היא על 38 מעלות ובמאמץ לפעמים מגיעה ל59. אני לא ממש מבין בזה ולא רוצה לשרוף משהו. ניסיתי לחפש פה בפורום לגבי מה עושים ולא ממש הבנתי\הצלחתי. המפרט שלי רשום מימין. הנה 2 תמונות מהBIOS. אשמח אם תעזרו לי. תודה.
-
- 10 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אהלן חברים; קיבלתי לאחרונה את ה-8800 שלי, וגילית שהמעבד שלי מגביל אותו, ולכן רציתי להתנסות באוברקלוק; המעבד שלי במצב אידיאלי הוא על 43 מעלות בקירור סטוק, האוברקלוק יבוצע על Gigabyte 945-S3 ו2 זכרונות( TWINMOS 512 כל אחד)....וכמובן, פנטיום D 915 עכשיו ניסיתי לשחק עם המכפלה, והגעתי לתדר של 3.4 אבל המערכת נכבית מייד כשאני יוצא מהביוס ברגע זה המחשב יושב על תדר של 3 ג'יגה, ולא קורה שום דבר בלתי רגיל. עריכה: אחריי שינויים קלים מסתבר שגם תדר של 3GHZ הוא יותר מדיי, ולכן נאלצתי לבטל אותו; בכל מקרה, הבנתי שהבעיה היא במחסור מתח למעבד, עכשיו השאלה היא כמה תוספת מתח עליי להוסיף? יש רשימה ארוכה מאוד של מתחים אפשריים לשינוי...
-
- 12 תגובות
- 785 צפיות
-
-
כרטיס המסך הראשון הרציני שלי, ה X800GT, עבר היום את ה OC הראשון שלי ;D אחד השיקולים בקנית הכרטיס מהתחלה היה אם הוא OCer טוב, ככה שאני אוכל להחזיק בו לאורך זמן בלי להוציא סכומי עתק. החלטתי לקנות X800GT כי הוא מוציא תוצאות טובות בהרבה מה 6600GT והבדל המחיר היה בדיחה הלכתי על Powercolor בגלל הקירור החביב העובדות- הכרטיס עלה לי 1120 ש"ח מהירות ליבה בסטוק- 475 מה"ץ מהירות זכרונות בסטוק- 490 מה"ץ ועכשיו *פם פם פם* עם קירור הסטוק של הכרטיס, פתחתי את ה ATI tray tools ועשיתי Find max gpu כאמור. 490- עובר חלק. 495- עובר חלק. 500- עובר..... 520.... עובר...... 540....... עובר..... 560...... עובר........ ב 587 כבר החלטתי שמספיק להיום, השארתי אותו לבדוק ארטיפקטים ל 10 דקות, חזרתי, ואין…
-
- 10 תגובות
- 785 צפיות
-
-
מאיפה אני יכול להסיג את החומר המוליך ששמים על ה L1 כדי לפתוח את המחפלה? החומר ששמים על המפשיר אדים במכונית כאשר אחד מהחוטים ניקרע נישיתי לחפש בהרבה מקומות ואמרו לי שאין להם וחלקם צחקו עלי
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
הלוח קצת ישן אבל עובד כמו שצריך... המאורר של הצ'יפסט התחיל להרעיש והחלטתי שאני מפרק אותו כדי לשמן (ובדיוק כמו AC הם עשו מאורר שלא מתפרק) בסוף הוא נשבר לי איזה תחליף יש לדבר הזה? של טרמלייט אני חושב אבל אני לא מוצא את הדגם.... תודה.
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת האם הגעתם עם קירור טוב לתוצאות טובות הסתכלתי במאגר ההמהרה וראיתי רק אחד שם עם מעבד כמו שלי אז בטוח שלא כולם שמו שם את התוצאות שלהם תודה
-
- 8 תגובות
- 785 צפיות
-
-
אוקי אז יש לי היתלבטות רציתי לשתף אותכם. קודם כל מפרט : intel core 2 dou e7300 2.66 geforce 9800gt 512 3gb ram ddr2 800 לוח אם : g31 ms2l אוקי אז יש לי שלוש אפשרויות 1. ליקנות מעבד intel core 2 quad q9400 2.66 בלבד! 2. ליקנות מערכת קירור למעבד בסביבות ה 300-400 שקל מערכת קירור ממש טובה לעשות למעבד OC לכ 3.4-3.6ghz או יותר ניראה כבר וליקנות כרטיס מסך hd4890 1gb. 3. ליקנות תמעבד באפשרות ה1 ואחרי כמה חודשים טובים ליקנות תכרטיס באפשרות 2 או להפך אני לא ידוע מה לעשות. שתיים אם חריגה של 100-200 שקל נוספים שיש לי. מה אתם אומרים? השידרוג נועד למישחקים החדשים שאמורים לצאת ודרך אגב אם זה לא המקום המתאים כי לא ידעתי במה ליבחור תגידו לאיפה פשוט זה ניראה לי הכי קשור.
-
- 9 תגובות
- 785 צפיות
-
-
ראשית אני לא יודע באיזה נושא לשים אז תשים את זה בנושא מתאים מנהלים. שנית, sisoft sandra: ה Burn-in-wizard, צריך להזהר או משהו כי כתובות שם הזהרות אני לאי ודע אם זה בטוח. תודה.
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
-
-
הבנתי שבשביל להוריד קצת את התזמונים עושים משו בביוס שאותו הצלחתי לעשות אבל איך אני עושה שהם לא יהיו שכל הרץ שאני מעלה למעבד אז גם הזיכרונות עולים אם אני לא טועה ראיתי בפורום 1:1 לזה התכוונו? ועוד שאלה: מזה תזמונים משוחררים והדוקים?
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי הסבר איך להשתמש בתוכנה?
-
- 8 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש המלצות למאוררי 80MM למארז. חשוב לי שאחד יוכל להכניס אוויר, והשני להוציא, ושיהיו שקטים-חרישיים.
-
- 6 תגובות
- 785 צפיות
-