עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by erezk,

הופטעתי לקרוא בפורום זה שהלוחות מדגם IC7 של ABIT מזייפים בקריאת הטמפ' בכ-10 מעלות. ולכן, חברים, אני מבקש את עזרתכם. יש לי לוח IC7-G ופנטיום 4 3.2G, מקורר עם SPARK +7 של THERMALTAKE , מאוורר 120 ממ מלפנים שמוציא אויר (בגלל שה-HD נמוכים), 120 ממ מאחור ובדלת (מול המעבד) שמכניסים אויר. טמפ' המעבד במצב רגיל עומדת על 56 מעלות (כ-5000rpm) ובעבודת עומס הטמפרטורה מרקיעה ל-75. גירסת הביוס היא המקורית ולא עברה עידכונים. האם יכול להיות שזאת טמפ' לא מדוייקת? איך אני יכול לבדוק זאת? אודה לכם על עזרתכם ואני גם אשמח לקבל הצעות לייעול הקירור. תודה, ארז

• 15 תגובות
    • 808 צפיות
  2. Started by avihayn,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש בקרוב מאוד כרטיס מסך GeForce 7950 GX2 של XFX. אחרי חיפוש ארוך לא הצלחתי למצוא פיתרון קירור שתומך רשמית בכרטיס, פרט לפיתרון מוזר של חברת EGVA שמגיע עם הכרטיס שהם מייצרים, מישהו מכיר אולי פיתרון קירור כלשהו שכן תומך ? לא ממש משנה כרגע אם זה מבוסס מים או לא .... האם מוצר שתומך ב7900GT/GTX יתאים? תודה

• 11 תגובות
    • 808 צפיות
  3. Started by dor31,

למישהוא יש שיטה נוספת להורדת סינק שמודבק אם דבק טרמי חוץ מהקפאה.

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  4. Started by Real_Me,

יש לי מארז VIRGO עם מאוורר יחיד בגב המארז והתברר לי שעם מארז פתוח ומאוורר חיצוני אני מצליח לשמור על טמפרטורה סבירה של מעבד ב-FULL LOAD, כ-49 מעלות במחשב AMD. במחשבה שאצליח להמהיר עוד מה שיחמם את העסק הרבה יותר חשבתי שאוכל אולי לקבל מאוורר נוסף ממישהו שמגיע מארה"ב, אחד מהמוזכרים כאן מדי פעם, אבל תהיתי אם זה נחוץ. הרי אם אסגור את המארז הטמפרטורות יקפצו ב-5 עד 6 מעלות והמאוורר החדש יתחיל מהנקודה הזו. מצד שני אם אשאיר את המארז פתוח איזו תועלת יוכל להביא המאוורר הנ"ל?

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  5. אני שואל את זה לאחי. הוא הוריד את התוכנה מכאן http://hwzone.co.il/print/1163262102/78502/ . ומתי שעלה תדרים אחרי זה לחץ החל. אבל אחרי זה התדרים חזרו לעצמם כמו שהיו לפני הOC מדוע? ופתיחת צינורות האם זה כדאי לעשות?

• 3 תגובות
    • 808 צפיות
  6. Started by NewRig,

שלום, לא מצאתי מידע בחיפוש, אז אני שואל כאן: * האם ניתן להוריד מכפלה למעבד הנ"ל? * מה המהירות המירבית שהגיעו איתו עם קירור אוויר (Bigtyphoon אם להיות יותר קונקרטי) ? תודה

• 11 תגובות
    • 808 צפיות
  7. האם אתם מכיריo מאווררים למארז הגדולים מ- 20CM ? האם יש כאלו עם תאורה/UV/בקרת מהירות/בקרת טמפ' ?

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  8. Started by MoSQuiTo,

מצאתי ספק כוח ח-ד-ש אבל שהקופסא שלו עקומה... (אולי בגלל זה זרקו את הספק ואז כבר אפשר לסדר משהו....) איך אני יכול לבדוק אם הספק הזה עובד....

• 11 תגובות
    • 808 צפיות
  9. Started by arikbaron,

שלום הרכבתי מחשב חדש והטמפרטורת נראות לי מוזרות המחשב הורכב מעבד e 8600 על לוח גיגה 45ud3p . כרטיס מסך פליט 4870 ץקירור מעבד black knite ומשחה טרמית של ארקטיק הכל נארז במארז גיגהבייט אורורה 570 שהיה לי במחשב הקודם הטמפרטורות של המעבד בסביבות 50 בלי אוברקלוקינג והוא צונח ב10 מעלות לאחר פירוק הפנל הצידי של המארז. מה לא בסדר? תודה

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  10. Started by UNDERDOG,

http://www.vr-zone.com/?i=4816 [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 808 צפיות
  11. Started by jean-paul,

שלום, רכשתי את המחשב שלי לפני כשנתיים לערך ובחנות עשו לו OC מעבד c2d e7300 ל 3.2 . לאחרונה שמתי לב בתוכנה cpu-z שהתדר יושב על 2.6. העמסתי את המעבד עם תוכנת OCCT והוא לא עולה ל 3.2. בביוס עדיין מוגדר 3.2. האם זה הגיוני? לוח אם gigabyte ep43-ds3l. האם אפשר לשמור את ההגדרות לאפס ולעשות מחדש?

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  12. Started by Dimka,

ברשותי כאמור גוף קירור Zalman 7700cu עם המפרט בצד. לאחרונה יש לי בעיית התחממות של המעבד עד ל-50c במנוחה יחסית ויש 2 בעיות שאני חושד בהן: 1. משחה טרמית לא טובה שמרחתי (ג'נרית). 2. המשטח שבא במגע עם המעבד לא מבריק וזה יכול להיות עקב התיישנות של החומר (נחושת), סוג של חלודה או משהו. בקשר למשחה אז אקנה Arctic silver או משהו בסגנון. אבל המשטח מגע קצת מדאיג אותי - רציתי לשאול איזה עוד אפשרויות יש לי מלבד Lapping כי מעולם לא עשיתי את זה ונראה לי סתם אהרוס אותו, אולי יש משהו בבית שאפשר להשתמש? אלכוהול? ספריי מגעים? חומצת לימון? (עובד על קומקום חשמלי )

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  13. Started by PdLrAaTgIoNnUM,

הגומי בצורת H או בצורת U לחלון המארז. מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה???

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  14. טוב אז ככה קניתי את המארז של סימבאדה עם החלון (מזיגזאג + קטודה) ואני רוצה להוסיף למארז חלון ממול לגשר הצפוני, שהאוויר ילך בול על המעבד והלוח אם.. בעיקרון אני מתכנן לעשות את הקדיחה עם מקדח כוס אבל אני מפחד שמרוב העוצמה של המקדח החלון יסדק ואף ישבר... איך אני יכול לקדוח בפרספקט מבלי לגרום נזק לחלון ? ??? חשבתי על לחמם קצת את החלון לפני ואז כשהוא יהיה חם ורך יותר יהיה יותר קל לקדוח בו אבל מצד שני בגלל החם שהוא יקבל הוא עלול להתעקם ולשנות צורה.. צריך עזרה

• 10 תגובות
    • 808 צפיות
  15. Started by ras81,

שלום ברצוני לקנות משאבת מים רגיל (דוגמאת ALTMAN ) השאלה היא איך אני גורם לה לפעול רק בעת הדלקת המחשב? וכן האם אפשר לחבר אותה לספק ולא בקבל חשמל רגיל לשקע חשמל סטנרטי? תודה

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  16. שלום. הנה עוד אחת מהשאלות המוזרות הללו.... למחשב שעתיד לעבוד באזור סגור למחצה, כאשר הטמרטורות לעתים מרקיעות שחקים לאזור ה 40 צלזיוס, האם יש צורך (להבדיל מכדאי) להתקין קירור aftermarket? המחשב המדובר עתיד לשבת לו במיאמי פלורידה, באזור הבריכה (תאמינו או לא) של בית מלון - ואמור להריץ יישומים כמו תוכנות DJ למיניהן (לא ממש מבין בזה אישית). דבר זה גורם לי גם לשאול גם - האם יש בכלל קירור שיכול להתגבר על ה ambient ו"לדחוף" את הטמפרטורה של המעבד אל מתחת לטמפרטורת הסביבה? או שאני "חי בסרט" כמו שאומרים?

• 7 תגובות
    • 808 צפיות
  17. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking_3.html#sect0 המדריך שימושי לכל מעבד של AMD שמכיל בקר זיכרון. כל מה שצריך זה לא לתת ל-HT ולגשר הצפוני לעבור את ה-2GHz.

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  18. החברה TMS, נותנת לי אפשרות שהם יעשו לי Overclock בחינם, כמה שאלות: האם כדאי לעשות את האוברקלוק? מה יוצא לי מה זה? (מה נותן לי האוברקלוק בעיקרון) ומהם הסיכונים כתוצאה מכך? המפרט המלא: 1 LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black () ¤180 1 Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים () ¤1570 1 WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS () ¤398 1 Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 () ¤451 1 Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU () ¤450 1 Thermaltake V1 CL-P0401 () ¤283 1 NZXT Apollo No PSU Black () ¤400 1 Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L () ¤599 1 Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM () ¤1450 תודה לכם מראש!

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  19. חשבתי לבדוק את המעבד הורדתי את התזמון של הזכרונות שלי ל 4-4-4-12 והתחלתי להעלות את ה FSB בהדרגה...קירור מתאים אין רק רציתי לראות לאיזה מהירות אפשר להגיע כדי לדעת אם שווה לקנות קירור טוב.. יש לי E6420 שהקירור סטוק שלו ממש מדהים אני חייב לציין ברירת המחדל כמובן היא 8x266 שזה 2133 הגעתי ל 8x319 שזה 2552 ברגע שניסיתי להעלות מעל 319 זה הראה לי שגיאה ובה הוא מבקשר דיסק מערכת ואז ללחוץ אנטר עכשיו רציתי לדעת אם יש איזו שהיא דרך לעקוף את זה....או לדעת איזה חלק בחומרה מגביל אותי ולהחליפו.

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  20. Started by etain2,

שלום, הייתי רוצה לדעת איזה קירור מבין השניים יותר טוב למעבד הנ"ל. כרגע אני לא עושה OC אבל מדובר על OC קל-בינוני בעתיד. arctic cooling freezer 7 pro rev.2 או coolermaster hyper tx3 ההבדל במחיר הוא 17 שקל או משהו אז זה לא משנה.

• 1 תגובה
    • 808 צפיות
  21. Started by WitheNoise,

היי משהו כאן יודע משהו על המשאבה Alphacool AP700 Centrifugal Pump ? היא אמורה לתת 720 lt/h, השאלה העיקירית, האם היא תספיק ללופ אחד של כ.מסך ורדיאטור משולש (בגובה 75 ס"מ ממנה)?

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  22. Started by mtomy,

שלום לכולם רציתי לדעת מה חום המעבד שלי,אז הורדתי 2 תוכנות: 1)AIDA 32 2)Motherboard Monitor 5 משום מה כל אחת מהתוכנות מראה לי משהו אחר לגמרי ה AIDA מראה לי 32 בעוד ש MBM מראה לי 50 . משהו יודע איזו אחת מדוייקת יותר ? או אולי תוכנה אחרת שהיא נותנת נתונים נכונים בתודה מראש על כל תשובה טל

• 11 תגובות
    • 808 צפיות
  23. אהלן שמתי לב לבעיה מוזרה שהתחילה לקרות לא מזמן. קודם כל פרטי מחשב - E2180 G31 9600GT עכשיו. שמתי לב בזמן האחרון שהמחשב לא עולה מהמכפלה 6. וכל פעם שאני נכנס לביוס, משנה ל10, הוא חוזר ל6. אז שיערתי שזה אחד מהמנגנוני חשמל וההגנה של אינטל. אז ביטלתי את ה-TM2, ופלא - המכפלה על 10 והמחשב עובד כמו שצריך(כמו שתמיד). יש סכנה אם אני מבטל את ה-TM2?

• 9 תגובות
    • 808 צפיות
  24. Started by צומפי,

זה קורה בעיקר באוברקלוק , כאשר אני במצב אוטומטי בביוס או ב100Mhz אז הוא ננעל על X1 . הדרך היחידה שאני יכול להתגבר על כך היא על ידי הגדרת הPCIE בביוס ל105MHz. האם יש פיתרון יותר טוב?

• 6 תגובות
    • 808 צפיות
  25. Started by d0s,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות למעבד OC, אני קונה מחשב עוד חצי שנה ו מעוניין שמחשב ירוץ לי טיפה יותר טוב בזמ שנותר. השאלה שלי עד כמה אני יכול לעשות לו את ה OC מבלי לפגוע בו? המעבד בן ארבע שנים, פנטיום 4 - 2.4 GHZ . חשוב להגיד שאין קרור למעבד אז מה היחס של המהרת המעבד\טמפרטורה ? או שזה תלוי בכל מחשב? אני אשמח לקבל הפניות למאמרים או להסברים מפורטים שלכם פה, תודה.

• 1 תגובה
    • 807 צפיות

דיונים חדשים בפורומים