אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום... רכשתי מעבד חדש Intel core 2 duo E8400 המאוורר הישן של העבד הקודם התקלקל ולא עובד ואני מחפש מאוורר שיתאים למעבד שלי. העדיפות היא עד 100 ש״ח. אני משתמש בווינדוס 8 64bit, זיכרון 4gb. יכול להיות שאבצע OC בעתיד למעבד לכן עדיף שהמאורר יתאים לזה. תודה מראש תמיר
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
אל איזה קירור אתם ממליצים למעבד חשבתי על ה- ZALMAN CNPS5100-Cu אני יודע שהוא מתאים ל-AMD אבל למעבדי AMD ו-P3 יש את אותו הסוקט.(תקנו אותי אם אני טועה) התקציב שלי הוא עד -100 ש"ח. אני מתכנן OC דיי כבד.
-
- 4 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום, כמעט בכל מפרט באתר אני רואה שקירור המעבד המקורי מוסב לאחד איכותי יותר, נאמר הMUGEN II. במידה ואיני מתכוון לבצע OC למחשב שלי, האם עדיין מומלץ בצורה כ"כ קריטית להחליף את קירור המעבד המקורי שלי? המעבד המדובר במקרה הזה הינו I5 760 BOX וכרטיס המסך עתיד להיות GTX 460 (אם זה רלוונטי לעניין). תודה
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני רוצה קצת להיתעלל במארז של המחשב הישן שלי המטרה לצבוע את כולו בשחור מראה (חלק) ושבצד המארז יהיה חתוך " INFECTED MUSHROOM " ושהוא יזהר בכחול אחריי שאני ישים איזה לד . רציתי לשאול האם כדאי שהאותיות שאני חותך האם כדאי שהם יהיו רק בעליי קוים ישרים ....או שהם יכולים להיות גם מעוגלים ואז זה בטח מצריך דיוק של ממש. אם מישהו יכול להביא לי איזה שבלונה יפה של האותיות אני ישמח ......כי היחיד שמצאתי זה זה INFECTED MUSHROOM ועם איזה מכשיר כדאי לחתוך?
-
- 7 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום לכם. נרשמתי רק אתמול ורשמתי בפורום מודינג ועיצוב-והופתעתי לגלות את ידע המדהים של המשתמשים כאן. אז שאלה פרמטיבית לי אליכם האם רצוי לעשות אורבקלוק למעבד פנטיום 4 3.0? יש ברשותי קירור ביגטייפון והמעבד במנוחה כ35 מעלות ובעבודה ובחום הזהה לטמפ החדר היא כ41-42 גג. אם המאוורר האחורי על מהירות מירבית-בעבודה הוא על 34 מעלות!!! כן כן אתם רואים נכון. במידה ואחליף את מאוורר הביגטייפון שלי ל120 מ"מ של טרמלטייק סמארטפן-ואקרר אותו כמו שצריך לחצי מיום מלבד הלילה שאני ישן ולא ירעיש בחדר-הוא יתחמם מאוד? עלול להישרף? איפה צריך להתחיל ואיפה צריך להפסיק? עם איזו תוכנה עושים את כל זה? מה צריך לדעת קודם בשביל זה בכדי לא להרוס את המעבד או כל רכיב שרוצים לשפרו? תודה רבה מראש .
-
- 11 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום חברה אתם יודעים אולי מה העובי המומלץ לבלוק של מעבד וכרטיס מסך, כאילו מה עדיף שהמתכת של הבלוק תיהיה עבה או דקה? וגם מה עדיף שעובי של הכנפיים של הרדיאטור יהיו עבים או דקים? (הכוונה לקירור מים) תודה רבה לכול העונים
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום חברה. לפני זמן מה עשיתי OC ל-GEFORCE2 MX 200 שלי והגדלתי את מהירות הזיכרון עד ל- 210MHZ כאשר ברירת המחדל שלו היא 143MHZ. יכול להיות שהזיכרון ישרף???
-
- 14 תגובות
- 842 צפיות
-
-
הטמפרטורה של המעבד במנוחה: 59 מעלות צלזיוס. טמפרטורת של המערכת (ככה כתוב בEVEREST)- ארבעים וחמש מעלות צלזיוס. מה זאת מנוחה? יש כמה תוכנות פועלות ברגע, אימיול, מסנג'ר, NAV, ווין זיפ וכו'... מעבד פנטיום 4 1.5 ג'יגה הרץ... לוח אם: intel garibaldi D850GB... המחשב רותח?
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני תמיד הייתי נגד לעשות OC, אך הפעם רציתי לנסות קצת. ברשותי המערכת בנויה על מארז CM690II מעבד I5 2500 עם קירור MUGEN 2 זיכרון 8GB 4X2 לוח אם COLD LAKE ספק SS S12II 520W קשיח סמסונג F3 1TB כ.מסך GIGABYTE 6850 OC. המאוורר מכוון בSPEEDFAN, כך שהוא עולה אקספונציאלי מ45 מעלות (30%) עד ל65 מעלות (100%). התחלתי לעבוד עם OVERDRIVE שבCCC. הגעתי לכמה מצבים שעשיתי פריינטסקרינים לניתוח שלכם. כל המצבים אחרי OCCT ללא בדיקת שגיאות, DIRECTX10 ורזולוציה של 1024*768. OCCT נעשה במשך רק 5-6 דקות אחרי שראיתי שהטמפ' מתייצבות. שאלה מס' 1 אני צריך הסבר מה זה: GPU TEMPERATURE GPU TEMP #1 GPU TEMP #2 GPU TEMP #3 שאלה מס' 2שמתי לב שאם אני קובע את המאוורר ל35% הוא נהיה חירשי, אך גם שום…
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
הממ סוףסוף החלטתי לעשות OC ל GF2MX 400 של הרקולס שלי. הורדתי כל מיני תוכנות אבל לא ידעתי באיזו להשתמש ובסוף החלטתי ללכת בעצתו של מישהו ולהפעיל את ה קולביטס ולעשות OC דרך הדרייברים. אחרי 2 איתחולים, פעם אחת אחרי השינויים ברגסטרי ופעם אחת כדי להפעיל אני מגיע למסך כזה, דיי מוזר והמהירויות המקסימליות הן: מישהו יודע מה הבעיה פה? אולי לזנוח את העניין של הדרייבירם ולהשתמש באיזה שהי תוכנה וזהו?
-
- 3 תגובות
- 842 צפיות
-
-
תודה רבה לעזורים חבר שלי עשה למחשב שלי אוברקלוקינג בפעם הראשונה והוא עבד והכל ועשינו ריסט ולא ראינו שהמהירות שלו השתנתה כשנכנסנו לbios ראינו שהמהירות השתנתה , והוא שינה את המהירות ליותר גבוה ועשינו שמירה ועכשיו המסך לא מזהה מחשב מחובר !!!! עזרו לי בבקשה !!! תודה לעוזרים !!!
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
למה הטמפרטורות כאלו גרועות אצלי?? AEROCOOL EXTREME 50 מעלות ללא מאמץ בלי OC!!! WTF?
-
- 14 תגובות
- 842 צפיות
-
-
איך אני רואה בתוכנה טמפרטורות של כל חלק במחשב יענו למה שיש חיישנים מעבד כרטיס מסך וכו.. אם אפשר לעשות אובר קלוק דרכה ואם אפשר אז איך ?? תודה לכולם אוהב אותכם ! :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 11 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום יש לי המעבד הבא : 760 intel core i 5 הקירור הינו MUGEN 2 (נראה מפלצת ) הטמפרטורה כשהמחשב לא עושה כלום הינה 40 +- מעלות האם הטמפרטורה סבירה או גבוהה מידי ? ביחס לקירור וכן שהמחשב ללא מאמץ מיוחד יש לציין שזו הטמפרטורה של המעבד מאז שקניתי את המחשב (כשהמחשב ללא מאמץ ) אני שואל מיכוון שלחבר מעבד אחר עם אותו קירור ואצלו הטמפרטורה לא עוברת את ה- 25 מעלות כשהמחשב (ללא מאמץ ) תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
יש לי את הלוח asus p5n-d ותומך ב-sli x16 ואני מעוניין להתקין שתי כרטיסים gtx 460 768mb oc של חברת gigabyte עם שתי מאווררים בעיה היא שהם יהיו צמודים אחד לשני ובנוסף לכך בחריץ pci האחרון יש לי כרטיס קול x-fi שהו די גדול שגם יחסום את האוורר לכרטיס השני מה ששמתי לב שרוב הלוחות בשוק היום עדיין בנויים ככה שיש מרחב של חריץ אחר בין שתי חריצי pci-e שתומכים sli x16 מלה זה אומר שלהרבה אנשים יש את אותו מצב , רק שלי יש גם את הכרטיס קול בנוסף אז מה לעשות ?? להמתין ל-gtx 450 ואולי יהיה יותר טוב או שיש למשהו פיטרון סביר (לא מעוניין בקירור מים זה יעשה לי בעיות אחרות )
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
הבנתי שבשביל OC טוב צריך זיכרונות 800, אם יש לי 533 ? זה ישפיע בכלל ? עם הלוח P31DS3L אני אוכל להגיע ל 2.8 ? אפשר גם אולי לעשות קצת אובר לזיכרונות אבל כל הזיכרונות יהיו VALUE פשוטים, זה משנה ? בקיצור מה שאני שואל זה האם יהיה אפקטיבי לקנות עוד ג'יגה זיכרון, להחליף את הלוח ל- P31DS3L ולהחליף את המעבד ל E2180 בידיעה שאם אני לא עושה OC המעבד מגביל אותי.
-
- 8 תגובות
- 842 צפיות
-
-
חשבתי על Zalman FSV9 אבל כשחיפשתי פה טיפה ראיתי שלכרטיס מסך כ''כ חם רצוי קירור אחר, השאלה איזה? אני כבר משתגע מהכרטיס מסך הזה, היום הוא הגיע לי ל105 מעלות כשיחקתי בCOD4, ולא רק שהוא חם אלא הוא גם מציג קווים משוגעים על המסך שמפריעים לשחק. האם קירור יעזור לכרטיס הזה, או שזה כבר אבוד?
-
- 14 תגובות
- 842 צפיות
-
-
יש לי לוח GIGABYTE - 945P-S3, יש שם חיבור למאורר: CPU_FAN SYSTEM_FAN סבבה. המאוורר CPU מחובר ל-CPU כמובן הSYSTEM FAN מחובר למאוורר האחורי עכשיו יש משהו מוזר, עכשיו שמתי לב יש לי גם מאוורר בדלת בצד לאן הוא אמור להתחבר בדיוק? נגיד אני רוצה לקנות עוד מאוורר ולהניח אותו בנקודה במארז - לאן אני אחבר אותו אם אין לי מקום? |:
-
- 10 תגובות
- 842 צפיות
-
-
דבק חם יכול להיות דבר אלטרנטיבי במקום דבק טרמי או שזה ממש ממש ממש גרוע?
-
- 8 תגובות
- 842 צפיות
-
-
יש לי מעבד e4500 ואני לא מצליח לעבור את 2.95 והמתח ששמתי הוא 1.47 ולפי מה שהבנתי המתח הזה גבוה מידי אנשים אחרים מצליחים לעשות עם המעבד הזה 3.2 עם מתח בהרבה יותר נמוך משלי מה יכולה ליהיות הבעיה מפרט: HD 4850 לוח אם gigbyte 965 hec win 550w 3GB ram תמונה איך ניראה הביוס שלי תגידו מה לתקן הנה http://www.siz.co.il/my.php?i=dontj5gzleum.jpg
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
קודם כל אני יודע שיש לי עוד נושא שפתוח כרגכע אבל בגלל שזה שני נושאים שונים החלטתי לפתוח עוד אחד בעקבות מודינג שאני עושה למחשב הישן שלי אני רוצה לקנות מאוורר 120MM לד כחול חדש הדרישות שלי שחוץ מזה שהוא יהיה איכותי שיהיה גם יפה ויזואלית וזול יחסית אני בנתיים חשבתי על הדגם הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=36_69_1052&products_id=32927 הבנתי שזו סידרה טובה ואיכותית ומסירטונים ביוטיוב הוא יפה הבעיה שלו זה המחיר שיחסית יקר לי כי הפרויקט כבר מתחיל לעלות לא מעט הדרישה הכי חשובה שלי זה היופי אני צריך שהוא יוציא הרבה אור כי הוא יושב בפאנל והוא המאוורר שהכי יבלוט אני מוכן להתפשר על האיכות בשביל שיהיה יותר זול אבל אני מעדיף מש…
-
- 1 תגובה
- 842 צפיות
-
-
שלום הקירור שיש לי עכשיו על המעבד הוא קירור המקורי והוא ממש רועש אז אני מחפש קירור חדש עד 200 שקל שיהיה שקט וחשוב שהוא צריך להיות גם נמוך כי זה מארז של HTPC. תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 842 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב עם AXP 1600 plus ו geforce 3 ti 500, וטמפ' המארז שלי מאוד גבוהה. המארז הוא מארז midi tower דיי קטן ויש בו שני מאווררים חלשים - אחד מכניס אוויר מקדימה והשני מוציא מאחורה. ב full load המעבד יכול להגיע עד 57 מעלות בערך כשלא דולק מזגן וכשכן דולק אז עד 53 בערך, אבל כרטיס המסך במאמץ יכול להגיע עד 73 מעלות!! הכרטיס הוא של חברת אזוס ובעזרת ה smart doctor שלהם שהיא תוכנה לניטור כרטיס המסך אני יכול להוריד את הטמפ' בסביבת ווינדוס ל56 מעלות ע"י שימוש באופציית ה enable dynamic graphic cooling שמורידה את מהירות השעון של הכרטיס ל80 מגה הרץ במנוחה. אז השאלה שלי היא איך אפשר להוריד את הטמפ'? ??? הביאו לי מאוור של Tt שדוחף 37 cfm וחשבתי לקדוח חור בדופן המארז. קראתי את המדריך…
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
-
האם יש אפשרות לשמנמך את מהירות המעבד ? יש לי מחשב שמותקן בו המעבד הנ"ל והוא משמש רק לאינטרנט/אופיס. המעבד מגיע במנוחה לטמפרטורות של 50-60 מעלות, ובמאמץ מגיע גם ל-70-80 מעלות. היות וכל השימוש בו הוא לכלום ושומדבר חשבתי לאפשר (לפחות בעונה החמה) לאפשר לו קרירות מסויימת באמצעות הפחתת העומס עליו. ניסיתי להבין איך אפשר לבצע אנדרקלוק באמצעות SPEEDFAN, לא הצלחתי לעבור את המכשול של בחירת לוח האם - שלי M61 . אולי באמצעות תוכנה אחרת ?
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-