עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by giladsun,

היי לכולם , בביוס יש לי אפשרות או לסנכרן או להפריד בין התדירויות של ה-CPU וה-PCIE , יש גם אפשרות לנעול את ה-PCI על 33.3Hz . אם ה-PCIE לא מסונכרן למעבד (CPU,PCIE Async) המחשב לא עולה בכלל וצריך לאפס מהבטריה , אם הם מסונכרנים אני לא יכול לעבור את ה-269Hz למעבד כי ה-PCIE יעלה מ-120Hz ואז ה-SATA לא עובדים . נעילת PCI ל-33.3Hz לא משפיעה , וכל המדרגות מתח\ביצועים מבוטלות . אין שום כרטיסים בסלוטים כרגע , אני עובד על כ.מסך פנימי . עשיתי חיפוש , נתקלתי בהרבה התייחסות לנושא , אבל אפילו באתרים רציניים אף אחד לא מפרט יותר מידי על הפתרונות . מעבד Intel E2180 2GHz . לוח אם ASRock Conroe 1333-D667 R1 . ביוס מעודכן ואימפוטנטי

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  2. Started by bneli,

איך הם? זה נחשב מאוורר לדים טוב? לא רועש מידי??

• 4 תגובות
    • 847 צפיות
  3. Started by idan3072,

הראשון : VANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 FOR P4 השני : ZALMAN CNPS7000A-Cu השלישי : Thermalright AX-478 בלי מאוורר אם אפשר לדרג אותם אשמח... כאילו מהטוב ביותר לגרוע

• 13 תגובות
    • 847 צפיות
  4. Started by eliil1,

אני מצליח לייצב אותו על 4 GHZ רק עם 1.37 וולט, לועמת 3.8 GHZ עם 1.23 וולט. האם ה200 MHZ האלה שווים את העלאת המתח הזאת ? ואגב הטמ'פ המקסימליות עם 1.23 די גבוהות אצלי .. 51 מעלות... אין לי מושג מה יש לו בזמן האחרון, הוא משתגע במצב מנוחה הוא מראה לי 47-50 מעלות לעתים תכופות =\

• 9 תגובות
    • 847 צפיות
  5. זה המעבד: AMD ATHALON XP 2500+ אני עומד לבצע OC למעבד, כבר הבנתי איך עושים (הסבירו לי אתמול). עכשיו, אני יודע שבמעבדים נעולים אי אפשר לשנות את הנתון הזה בביוס: X- Multiplier Factor X11.0 הוא נתון קבוע למעבד נעול ואי אפשר לשנות אותו לפי מה שהבנתי. אבל אני במעבד שלי כן הצלחתי לשנות אותו, שיניתי אותו ל-13, אבל כמובן לא שמרתי את ההגדרות (כי עדיין לא קניתי היטסינק טוב ואין לי איוורור ממש טוב במארז, אני רק בדקתי איזה הגדרות יש בביוס). אז אם אני הצלחתי לשנות אותו, זאת אומרת שהמעבד שלי לא נעול? (אל תשכחו שאני לא עשיתי שמירת הגדרות, פשוט יצאתי מביוס אחרי זה מבלי לשמור שום דבר). ועוד משהו: שמעתם פעם על מישהו שנשרף לו המעבד בגלל שהוא העלה את המהירות של המעבד מ-1830MHZ ל-1950MHZ? …

• 10 תגובות
    • 847 צפיות
  6. Started by tomystein,

אהלן! יש לי מעבד 4 ליבות, 2.83 ג'יגה כל ליבה, והייתי שמח להעלות את התדר, לא בכמות מטורפת אלא משהו יעיל וצנוע. המפרט שלי: מעבד intel q9550 2.83ghz לוח אם gigabyte EP43-DS3L (אני יודע שיש לו חולשות) זיכרון kingston value 2gb 800MHZ X2, בקיצור 4G של 800 כרטיס מסך gigabyte ati hd4850 512mb מארז coolermaster elite 334, לא מאוד גדול אבל מאוד נוח ולא צפוף בכלל ספק coolermaster 600W exteme power מאוורר פולט אוויר החוצה בקרבת המעבד (חלק עליון), מאוורר מכניס אוויר בחלק התחתון של המארז. שאלות: 1. לאיזו מהירות הייתם ממליצים לי להגיע בתנאים הבאים: א. אני לא רוצה להפריז בקירור (קנייה של אמצעי קירור חדשים) ב. בהתאם לרכיבים הקיימים (ספק, לוח אם...) ג. לשמור על אורך חיי החלק…

• 3 תגובות
    • 847 צפיות
  7. Started by GamePad,

שיפרתי את המהירות של הבאס מ 100 ל 115 (pIII 650) והכרטיס קול ( ac 97 ob ) הפסיק לעבוד, במנהל התקנים הכל נראה בסדר, אבל בהגדרות קול הכל אפור ואי אפשר לשנות כלום. בנוסף אני משתמש בתוכנת בקרה של גיגהבייט שבאה עם הלוח (6iem) שמראה לי טמפ' של 12-15 מעלות באיידל ו גג 25 בעבודה זה הגיוני? מ"ה xp וקרור של 2 מאווררים 80 אחד מוציא אחד מכניס בצד ו120 מלמעלה שמכניס. יש מה לעשות או שהכרטיס פשוט לא יעבוד ככה?

• 11 תגובות
    • 847 צפיות
  8. Started by Big_White,

זאת פעם שנייה שזה קורה לי בקירור של החברה הזאת וזה מתחיל להכעיס אותי נורא. הקירור בן שנתיים... אחד המאוררים הפסיק לעבוד. המאוררים לא ניתנים לפירוק ככה שנישאר רק לזרוק אותם לזבל... יש הצעות? שיהיה אסטתי בלי שיפצורים ערביים?

• 5 תגובות
    • 847 צפיות
  9. Started by luXi,

שלום לכולם! לא מזמן שאלתי פה אנשים על קירור שקט למעבד. אבל לא שמתי לב שבחרתי דיל מסויים שהמעבד בא עם מאוורר של טרמלטייק. הנה הפרטים על הדיל: AMD Athlon 64 3000 Socket 939 Tray + TT TR2 for AMD64. עכשיו השאלה היא כזאת: האם עדיף לקנות את הדיל הזה או לקנות מעבד AMD Athlon 64 3000 Socket 939 Tray שעלותו היא 809 ש"ח ולהוסיף עליו את הגוף קירור של זלמן - Zalman CNPS7700-Cu Cooler for PIV/AMD :s05: דיל: 869 ש"ח מעבד + קירור של זלמן: 1078 ש"ח תודה מראש לכל העוזרים/ות.

• 11 תגובות
    • 847 צפיות
  10. טוב.אם עשוים VMODE למה צריך לשדרג ביוס? למה חייבים לעשות מהVMODE העלת מתח ולא מהביוס שזה יותר בטוח? צריך לעשות את שנהם ביחד? מישהוא יכול להסביר לי את זה לכתוב בקצרה מ ביוס עושה? אני רוצה לעשות OC גדול ל 4850 שלי.הוא ממש קר. 37C במנוחה במאמץ מלא 48C אם 700/1300. אני רוצה להביא אותו ל 800/1300 או אפילו 850/1300 במתח הזיכרונות אני לא רוצה לגעת. יש לי עוד שאלה.נגיד אני מתקין ביוס על הכרטיס.ואני מעביר אותו למחשב אחר.עדין היה את הביוס החדש,או הישן?

• 12 תגובות
    • 847 צפיות
  11. הכרטיס הנ"ל שנראה כך: הועבר למחשב חדש שבניתי, ויושב בתוך מארז P183. למרות שהמארז אמור להיות שקט, יש רעש חזק למד שנגרם מהאוויר שהמאוורר דוחף (במנוחה). יש לי אפילו את הרושם שהרעש חזק יותר ממה שהיה ב- HEC 6A. אשמח להמלצות לקירור שקט שיעשה את העבודה בכרטיס הספציפי. 150 ש"ח מאמין שיספיקו, מוכן לחרוג במעט. (במחיר גבוה יותר כבר משתלם לי למכור את הכרטיס ולקנות אחד חזק יותר).

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  12. Started by sagi_10,

אני מתכוון לקנות את זה = http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6232 אז הבעיה היא שיש לי כרטיס מסך 6600gt vivo הקירור הזה מתאים גם ו או שצריך קירור מיוחד

• 7 תגובות
    • 846 צפיות
  13. יש לי שאלה... אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד שלי, ובנתיים נראה לי שאני הלך על ה-: TT BT. הוא כמובן בגודל של- 120MM שזה טוב ( שקט יותר ), אבל זה יכול לעורר לי בעיה קטנה: במארז שלי וגם ככל הנראה במארז החדש שאני נתכוון לקנות יש / יהיה איירדאקט בגודל של 80mm שיוביל למאוורר של המעבד. זה לא יצור בעיות בגלל שהאיירדאקט קטן? האיירדאקט יעזור בכלל למרות שהוא קטן מידי? או שעדיף כבר לא לשים איירדאקט?

• 13 תגובות
    • 846 צפיות
  14. Started by erlich9,

האם כדאי לי לקנות קירור מים למחשב חדשסליחה על חוסר הפרטים) p4 3.2 512x2 kingston 400 6800gt 160gb מה היתרונות בקירור מים ומה המחיר+- ואיפה הכיכדאי לקנות. והאם קשה להתקין.

• 6 תגובות
    • 846 צפיות
  15. Started by uriby,

אני מחפש קירור שקט במיוחד ל-E6300 שלי. קירור הסטוק פשוט מזמזם כמו עינוי סיני בשבילי. המעבד מומהר בדר"כ ל-2.1G. השימוש הכבד ביותר הוא והכנת ידיאו אבל רק 5% מהזמן. רוב הזמן הוא בענייני גלישה ואופיס. קראתי את הסטיק של טמפרטורות ואמצעי קירור מומלצים. ההפרש בין Freezer 7 Pro ב-135 ש"ח (ב-SkyPC) שמקבל ציון 9.3 ל-CNPS7700AlCu שמקבל 9.5 הוא 42 ש"ח ול-Sunbeam Tuniq שקיבל ציון 9.95 הוא 120 ש"ח. 1. האם ל-OC לא הסטרי (עם ה-GA-945-P שלי אני מגיע גג לבאס של 355M) , ההפרש מול ה-Freezer 7 Pro שווה את המחיר בהנחה שכולם שקטים? 2. עד כמה שיפור הקירור ביניהם משמעותי בכלל ול-C2D הקריר יחסית בפרט? 3. האם יש ביניהם הבדלים ברעש? תודה

• 7 תגובות
    • 846 צפיות
  16. Started by sentinel,

שאלת n00b (מצטער, פשוט לא מצאתי תשובה בגוגל): מה כיוון זרימת האוויר במאוורר סטוק שבא עם q9300? האם הוא זורק אוויר על צלעות גוף הקירור, או האם הוא יונק את האוויר החם מצלעות הקירור? אני שואל כי מארז המחשב שלי (http://www.codegenworld.com/03_products/index.asp?max_id_search=11&min_id_search=22&pro_id_search=212) מגיע עם תעלת איוורור שניתן לשנות את אורכה, שאמורה לשבת מעל קירור המעבד. המחשב הגיע כשתעלת האיוורור קצרה ובכלל לא מתקרבת לקירור המעבד. פתחתי את המארז וכיוונתי את התעלה ככה שהיא תהיה בדיוק מעל המאוורר סטוק, במחשבה שככה אוויר שנזרק מהמעבד יעבור התעלה ויצא החוצה מן המארז, במקום להשאר בפנים ולחמם אותו. הבעיה שמיד הבחנתי בעליה של כמה מעלות (במקום 47-48 ב-idle, עכשי…

• 6 תגובות
    • 846 צפיות
  17. Started by shuki_b,

שלום, לא מזמן ראיתי תגובות באינטרנט שOC מקצר חיים של רכיב חומרה האופן משמעותי השאלה עד כמה זה נכון. אני יודע שזה תלוי ברמת ה-OC ולכן אתן דוגמא קונקרטית: (כמובן בעלת אינטרס, עם המפרט שלי ועם OC שאני ארצה לעשות ;D) אני רוצה תשובה לכל אחד מסוגי הרכיבים OC למעבד Q6600 2.4 @3.0 (דוגמא) OC לזיכרונות (משהו סטנדרטי, תוספת של 100-200 Mhz) OC לכרטיס מסך 8000GT G92 (תוספת של כמה עשרות Mhz לשעוני הליבה והזכרונות- גם סטנדרטי) זה מאוד חשוב לי, כי בניגוד,אולי, לכמה אנשים פה שעושים OC ומחליפים מחשב כמו תחתונים, אין לי אפשרות כזאת ואני מניח שהמחשב שלי הולך לעבוד במשך 3-4 שנים טובות, ולא בא לי שילך לי איזה רכיב רק כי רציתי "מהר ועכשיו". אם תצטרכו את המפרט המדוייק בשביל לענות על השאלה, תג…

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  18. תסתכלו במפרט <<< המאוורר היחידי שעובד זה המאוורר של הזלמן ב1900 סל"ד,הסיבה שהוא היחיד היא שקט,והמחשב עובד כל הזמן הטמפ' בעומס מגיעה ל60 מעלות,טמפ' המארז 47 כדאי לעבור למעבד AXP1700+ 0.13 מיקרון? תהיה ירידה משמעותית בטמפ' ? הייתי רוצה מחשב קר, אבל הרעש מפריע לי (ועוד יש לי מפרט חם) לא, אל תגידו לי להוסיף מאוורררים, הייתי רוצה לנתק גם את זה של הזלמן :AR15: (וסתם להשכלה כללית מהן הטמפ' של intel p4 1800mhz ?)

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  19. Started by overload,

אני צריך עזרה בקשר למהירות של הזיכרונות והליבה של הכרטיס שלי, אני מנסה להעלות את המהירות דרך הלשוניה של הclock frequencies באפשרויות של הכרטיס אני משנה את המהירות עושה את ה test settings מאשר וסוגר את החלון אבל כל פעם שאני יפתח מחדש את החלון אני רואה שהמהירויות חזרו למצב רגיל. למה??? ועוד משהו למה אחרי שאני משנה את המהירות של הזיכרונות המחשב נתקע בtest settings ? אה יש לי GF4 440 MX ו-DX9 ו את הדטניטור 41.09

• 5 תגובות
    • 846 צפיות
  20. Started by shibby15,

אני יודע שזה עוד רחוק מאיתנו אבל בכל זאת... עכשיו חשבתי על זה שברגע ששמים מעבד 166 בלוח KT 333 צריך לשים את הFSB ל "קבע לפי חומרה " (תרגום ישיר... ) מה שאומר אי יכולת לבצע OC כי אם המהירות תשתנה היא יכולה להשתנות רק לאזור שביו 133-162. אולי החברות יוציעו עידכוני ביוס...

• 6 תגובות
    • 846 צפיות
  21. Started by erezk,

הופטעתי לקרוא בפורום זה שהלוחות מדגם IC7 של ABIT מזייפים בקריאת הטמפ' בכ-10 מעלות. ולכן, חברים, אני מבקש את עזרתכם. יש לי לוח IC7-G ופנטיום 4 3.2G, מקורר עם SPARK +7 של THERMALTAKE , מאוורר 120 ממ מלפנים שמוציא אויר (בגלל שה-HD נמוכים), 120 ממ מאחור ובדלת (מול המעבד) שמכניסים אויר. טמפ' המעבד במצב רגיל עומדת על 56 מעלות (כ-5000rpm) ובעבודת עומס הטמפרטורה מרקיעה ל-75. גירסת הביוס היא המקורית ולא עברה עידכונים. האם יכול להיות שזאת טמפ' לא מדוייקת? איך אני יכול לבדוק זאת? אודה לכם על עזרתכם ואני גם אשמח לקבל הצעות לייעול הקירור. תודה, ארז

• 15 תגובות
    • 846 צפיות
  22. Started by urich,

יש לי פרויקט קטן שאני מחבר שתיי מאוררים תחת מולקס אחד ומעביר בין מצב v12 7v 5v וכבוי (תחת מפסק אחד מי שרוצה לראות איך http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=163830.0 התכנון הוא שלי). בכל מקרה השאלה היא האם בעבודה לא תחת עומס (סרטים והורדות בלילה) המערכת שלי תעבוד בלי שני מאורריי 120 מ"מ פועלים מארז -compucase hec ci-6a19 300w!! Amd athlon 64 3200+ xfx geforce 6600gt wd 160gb sata מאורר למעבד Tr2 אין אוברקלוק בכלל. המאורר של המעבד מושך אוויר מתעלה עם כניסה בצד המארז (גם אני בניתי). זה מספיק או שאני יגרום נזק למחשב?

• 8 תגובות
    • 846 צפיות
  23. Started by fers,

אוקי אז יש לי היתלבטות רציתי לשתף אותכם. קודם כל מפרט : intel core 2 dou e7300 2.66 geforce 9800gt 512 3gb ram ddr2 800 לוח אם : g31 ms2l אוקי אז יש לי שלוש אפשרויות 1. ליקנות מעבד intel core 2 quad q9400 2.66 בלבד! 2. ליקנות מערכת קירור למעבד בסביבות ה 300-400 שקל מערכת קירור ממש טובה לעשות למעבד OC לכ 3.4-3.6ghz או יותר ניראה כבר וליקנות כרטיס מסך hd4890 1gb. 3. ליקנות תמעבד באפשרות ה1 ואחרי כמה חודשים טובים ליקנות תכרטיס באפשרות 2 או להפך אני לא ידוע מה לעשות. שתיים אם חריגה של 100-200 שקל נוספים שיש לי. מה אתם אומרים? השידרוג נועד למישחקים החדשים שאמורים לצאת ודרך אגב אם זה לא המקום המתאים כי לא ידעתי במה ליבחור תגידו לאיפה פשוט זה ניראה לי הכי קשור.

• 9 תגובות
    • 846 צפיות
  24. Started by AloNs01,

אני רוצה לקנות 2 מאווררים למארז CM690 שיהיו 120mm, כרגע אני רוצה לקנות את Thermaltake Thunderblade 120 mm, והשאלה שלי היא האם הוא נחשב מאוורר טוב? או שיש יותר טובים במחיר של 60-70 שקל ליחידה?

• 7 תגובות
    • 846 צפיות
  25. אני גר בבת ים ויש לי אוטו. התשלום הוא 100 שקל. מישהו מעוניין? 0524000732 או בפרטי

• 7 תגובות
    • 846 צפיות

דיונים חדשים בפורומים