עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לוח אם - Kn9S מעבד - Athlone X2 3800 + ספק - 450 PNR FSP זיכרונות בדואל - 667 MHZ (ואיזה 700 + האוברקלוק של הזיכרונות אוטומאטית כשאני מעלה את המעבד .. לגיטימי ) למעשה אני לא מצליח לייצב אותו על 290 אבל המחשב כן מבצע POST ומגיע לטעינה - שם הוא כושל,נתקע או עושה ריסטרט על 302 FSB . אני לא מצליח לייצב את המעבד - מה עליי לעשות ?

• 7 תגובות
    • 779 צפיות
  2. שלום הרבה זמן שלא הייתי פה אממ מטעמי אקוסטיקה בחדר הייתי צריך להעביר את השולחן של המחשב מול החלון ועכשיו יוצא שהשמש ממש פוגעת במחשב במאחורה שלו, הוא גם רחוק מהקיר בחצי מטר בגלל זה (הוא רחוק בכוונה) המארז זה TT SOPRANO האם זה משפיע על המחשב זה שהשמש פוגעת בו?

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  3. המחשב החדש שלי הוא ABIT P35 Pro + Q6600 G0. הקירור הוא Tuniq 120 mm והמחשב רץ כרגע ב 2.7GHz 1. הורדתי והתקנתי 2.05 TAT. הקובץ הוא 03/14/2007 01:01 AM 3,475,764 tat.exe בכל פעם שאני מנסה להריץ את התוכנה אני מקבל הודעת שגיאה של ווינדוס. איפה אני טועה? 2. האם uGuro של ABIT אכן מדויק בבדיקת הטמפרטורה של הפרוססור? הטמפרטורה המוצגת לי היא 35 מעלות (עם קופסה פתוחה) כאשר שום דבר לא רץ ו 37 מעלות כאשר אני מריץ SuperPI במשך 3 דקות (50% עומס). זה פשוט נראה לי הרבה יותר מדי טוב...

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  4. היום התברכתי ב8800GT חדש (Twintech nVidia 8800GT 512 Heat Pipe ) עכשיו הרכבתי אותו והכל התקנתי דריברים קיצור הפעלתי אוורסט לראות את הטמפרטורה שלו ופשוט לא מופיעה שם GPU למה? אין לו חיישנים? עם אין יש אפשרות לקנו חיישן? עם כן כמה זה עולה?

• 14 תגובות
    • 779 צפיות
  5. Started by ras81,

שלום ברצוני לקנות משאבת מים רגיל (דוגמאת ALTMAN ) השאלה היא איך אני גורם לה לפעול רק בעת הדלקת המחשב? וכן האם אפשר לחבר אותה לספק ולא בקבל חשמל רגיל לשקע חשמל סטנרטי? תודה

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  6. Started by landmn,

לפני כמה זמן גיליתי שהמאוורר האחורי (והיחיד) של המארז שלי (12 ס"מ) שבק חיים. כשהפעלתי את המחשב נמדדו טמפרטורות של 50-65 מעלות ואפילו קרוב ל-70. היתה לי הרגשה שהמחשב האט את הקצב. ניגשתי לחנות/טכנאי בסביבה וביקשתי לקנות ממנו מאוורר חדש. הוא ישר אמר לי "בשביל מה אתה צריך בכלל מאוורר במארז, יש לך פנטיום 4? (כן) אתה בכלל לא צריך מאוורר במארז אם אתה לא עושה אובר-קלוקינג". אמרתי לו שהטמפרטורות הן יותר מ-60, והוא אמר שזה נורמלי לגמרי ושאם המעבד יעבור את ה-70, רק אז יש טעם שאני אביא לו את המחשב לבדיקה... אחרי שהוא גמר את הטענות, הוא נזכר להגיד לי שאין לו בכלל מאוורר כזה (גם כן מעבדה...) אחרי כמה ימים מצאתי סוף-סוף חנות שמחזיקה מאוורר מתאים (לצערי עם חיבור ישיר לספק ולא ללוח אם) וה…

• 8 תגובות
    • 778 צפיות
  7. Started by ofekd23,

מישהו יוכל להמליץ לי על אוורר 12 ס'מ איכותי וחזק שיוצר אבדל משמעותי בקרור לא איכפת לי עם הוא ירעיש תודה לכולם

• 11 תגובות
    • 778 צפיות
  8. Started by Schaap,

באופן כללי לגבי המותג, ובאופן ספייציפי הדגם הזה: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5014 תודה

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  9. Started by idofr,

משהו בסיסי, אין לי יותר מידי כסף, ניראה לי 150 ככה יהיה סביר לא? אני מחפש משהו שיהיה קצת יותר טוב מהסטוק, לא צריך משהו מטורף אבל - האם בתקציה הזה יהיה לי שווב בכלל להוציא את הכסף או שכבר עדיף להשאר עם הסטוק? תודה רבה, שבוע מצוין

• 6 תגובות
    • 778 צפיות
  10. Started by es88,

יש לי מעבד ישן (3 שנים) c2d 6320 1.8GHZ בכל אופן לפני שנה בערך, עשיתי לו אוברקלוק עם תוכנה של Asus (לא זוכר את שמה האמת), זה ממש אוברקלוק בצורה מאוד פשוטה, ופחות מקצועית, והעלתי אותו ממש בקטנה ל-2.2 אני רואה בעזרת CPUZ שאכן יש אוברקלוק, אבל יש משחקים לדוגמא שדורשים 2.0GHZ, ודרך המשחק\התקייה אפשר לראות כאילו איך המשחק יעבוד על המחשב, אז עדיין רשום שיש לי 1.8, יכול להיות שזה לא מזהה או משהו? או שזה סתם? (לא שיש הבדלים כאלה גדולים בין 1.8\2.2) מאז האוברקלוק, החלפתי לווינדוס 7, ואני לא בטוח שהתוכנה הזאת עובדת על המערכת הזאת, יש תוכנה, או דרך אחרת "לבטל" את האוברקלוק? ובנוסף, האם לפני שאני מחליף מעבד כאן במחשב (C2D פשוט מהיר יותר) האם זה הכרחי "לבטל" את האוברקלוק? או שזה ישתנה…

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  11. הקיץ הגיע, ואיתו גם חלומות ישנים עם אבק של שנים... אני רוצה לבנות מערכת קירור מים למעבד, ורק לו, בצורה יחסית תקציבית (אני לא הולך לשים פה אלפי שקלים). הרעיון זה לבנות מערכת חיצונית, שתתלבש על גג ה 3daurora שלי, הכוונה בתוך מארז פרספקס שאני אבנה. מכיוון שאין לי כוח להתרוצץ בפירוקיות בת"א ואילתורים שאני לא יודע כמה זמן הם יחזיקו, חשבתי לקחת את : http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3855. קראתי כמה ביקורות, ועושה רושם נחמד+ , יחסית למערכת "ארוזה" וממתוגת. השאלה שלי האם אני ארגיש הבדל משמעותי בטמפ'? עכשיו המעבד (Q9450) נמצא בטווח 35+- (IDLE), ואם קירור יחסית מעפן (V1 של tr). הסיבה שזה נראה לי כדאי, היא בעיקר בגלל הרדיאטור ומיכל המים, אני יודע שהצנרת יחסית צרה …

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  12. שלום יש לי המעבד הבא : 760 intel core i 5 הקירור הינו MUGEN 2 (נראה מפלצת ) הטמפרטורה כשהמחשב לא עושה כלום הינה 40 +- מעלות האם הטמפרטורה סבירה או גבוהה מידי ? ביחס לקירור וכן שהמחשב ללא מאמץ מיוחד יש לציין שזו הטמפרטורה של המעבד מאז שקניתי את המחשב (כשהמחשב ללא מאמץ ) אני שואל מיכוון שלחבר מעבד אחר עם אותו קירור ואצלו הטמפרטורה לא עוברת את ה- 25 מעלות כשהמחשב (ללא מאמץ ) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 778 צפיות
  13. עשיתי למעבד AMD PHENOM II 955 3.2 אוברקלוק ל 4.1, ביטלתי בביוס שליטה אוטומטית על מהירות המאורר וגם שליטה אוטומטית על מהירות המעבד. לפני שביטלתי אותם ועשיתי את האוברקלוק, כשלא שיחקתי במשחקים כמעט לא שמעו את המאורר והמעבד ירד לאזור ה 1400GHz וצרך כולה 20-30W, עכשיו המאורר יחסית רועש[קירור SCHYTE MUGEN 2] והמעבד צורך כל הזמן 117W, גם כשאני סתם גולש באינטרנט או בכלל לא על המחשב וכולה הטורנט פועל. זה נראה לי די מוגזם הצריכת החשמל, בעיקר כשהמחשב שלי דלוק 24\7, או שזה לא משהו שאני ארגיש בחשבון החשמל? וגם זה לא יקצר את חיי המעבד בגלל שהוא עובד כל הזמן במאמץ מלא? שאלה אחרונה, מתח 1.44 זה נורמלי ולא משהו שיקצר את חיי המעבד?

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  14. שלום! בקרוב כל החלקים יגיעו והמערכת החדשה תורכב ותושלם. אני מתכנן OC ורציתי לשאול ככה לפני שהמחשב מוכן לכמה אוכל להגיע איתו, המפרט כזה: מעבד:Intel 3820 Quad Core I7 3.6GHZ לוח אם: Asrock Extreme4 זיכרון: Corsair DDR3 16GB 1600MHZ דיסק קשיח: זוג כאלה F3 1TB SSD: של כרוסיאר אחד 120 אחד 60. כרטיס מסך: זוג כרטיסים 6950 2GB פתוחים ל 6970 וכרטיס פיזיקה 460GTX 1GB. מארז: NZXT SWITCH 810 קירור: Corsair H100 ספק כוח: Hec Cougar 1200CMX לכמה אוכל להגיע עם הציוד הזה מבלי להתעסק במתחים וכדומה, OC פשוט.

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  15. Started by Eyal-Style,

**קראתי ביקורות על ה- sentry 2 של nzxt ולא התלהבתי: בהירות צג חלש. מסך מגע באיכות ירודה. אי אפשר לכבות את הצג(בלילה ... ) שליטה על קצת מאווררים. מספק מתח נמוך. איזה בקר מאווררים ייתן ל את התמורה טובה ביותר ? אם אפשר מ- KSP או

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  16. זה מה שיש לי: AMD Athlon XP 2500 Mobil Thermalright SP97 for AMD Vantec Tornado 92MM Case Fan ABIT NF7-SL ver 2.0 Mushkin 512MB Dual Pack (2x256MB) PC3200 222 Special Antec TruePower 430 Watt CHIEFTEC MIDI TOWER AH-01SL לא בא לי כל כך לשחוט את המעבד שלי אז אולי כדאי לחכות לחורף? OK,אז לזה הגעתי. טמפ' - 48 במאמץ. מתח למעבד - 1.7 מתח לזכרונות - 2.8 תיזמונים שמתי קצת גבוהים נראה לי - 6 4 4 2 אני יכול עוד אבל הימים עכשיו חמים אז עוד כמה שבועות אני אתן לו עוד כי לא בא לי לשחוט את המעבד. מה אתם אומרים?

• 14 תגובות
    • 778 צפיות
  17. Started by integral,

מעניין איפה הגבול http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=936661&postcount=320 [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 778 צפיות
  18. Started by selon10,

לוח NEO4 פלטינום מעבד AMD3000 939 זיכרון של גייל 1G כרטיס מסך של גיגבית 6600GT מארז של טרמנתק הסופרנו ספק של טרמנטק TR2 גוף קרור למעבד טרמנטק TR2 חום המעבד 33 רגיל בעומס 38 לוח סביבות 35 כרטיס מסך 29 עומס 38 הרדיסק 33 עומס 36 זיכרונות 31 בעומס 39 העלתי את המגארץ של המעבד שומר את ההרדרות בביוס והוא לא עולה מוציא את הבטריה לכמה דקות ועולה שוב מה הבעיה? אולי יש על הלוח איזה גמפר שנועל אותו? ועם כידי לעשות אוורקלוק

• 6 תגובות
    • 778 צפיות
  19. Started by K0sTa,

כמה מקסימום אפשר להגיע איתו באוברקלוק עם קירור טוב? בתוכנה ATI Tool

• 10 תגובות
    • 778 צפיות
  20. Started by ccc,

זה או זה Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd-896713136.htm או זה: Thermaltake Mini Tiger 1 Active Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd1930121427.htm או זה: Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd259538761.htm או זה Vantec Iceberq 4 VGA/Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd-23819526.htm או המלצה אחרת שלכם... מטרה: מקסימום אוברקלוקינג

• 11 תגובות
    • 778 צפיות
  21. כידוע סידור כבלים במארז משפרת בצורה ניכרת למדי את הטמפ', עכשיו כשמסדרים חוטים במארז MIDI לפחות שהוא לא גדול ממש אז צריך להכניס את החוטים מאחורי הכלובים ואולי להשתמש מדי פעם באזיקונים בכדי למנוע פיצול של יותר מדי חוטים וליצור סדר במארז. שאלתי היא האם דבר זה יכול לפגוע בביצועים?? כי אחרי הכל אנחנו מקפלים את הכבלים ממש ומכניסים אותם במקומות לחוצים כאלה. שאלה נוספת, אם אני פותח דפנה אחת של המארז בכדי שייכנס אוויר קר וישתפרו הטמפ' אז בדרך גם ייכנס אבק, הוא יכול לגרום לנזק? ועד כמה זה לא טוב שנכנס אבק לתוך המארז? תודה רבה, תשובותיכם בהקדם!

• 10 תגובות
    • 778 צפיות
  22. Started by Sting,

שלום חבר'ה קניתי לפני שבועיים בערך Leadtek 6800GT אחת הסיבות שקניתי דווקא אותו היא בגלל גוף הקירור הענק שיש לו... אך לאור הבעיות האחרונות של פריזים במשחקים שונים ומסכים כחולים שהובילו אותי כניראה למסקנה שיש בעיית חום בכרטיס לאחר משחק קצר בBF2 מתחילים פריזים מעצבנים מאוד אחרי שיצאתי מהמשחק ובדקתי את הטמפרטורה היא היתה על 66c ! כל זה ללא שום OC אחרי ששמתי את האצבע על ההיט סינק הוא היה ממש רותח והמאוורר כאילו שלא עבד היה ממש קשה לראות אם הוא עובד בכלל מה עוד שכאשר העמדתי מאוורר גדול מול המארז הפריזים כמעט נעלמו איך אני יכול לבדוק בדיוק מה הטמפ' הכי גבוהה שהכרטיס מגיע ? מה הטמפ' שנחשבת כבר לא בריאה לכרטיס ? האם יש איזה שהיא דרך אולי בדריוור לשנות את המאפיינים של המא…

• 9 תגובות
    • 778 צפיות
  23. Started by InFecT[0]r,

משהו יכול לכתוב פה לגודמה (1M) מחשב עם ביצואים נורמלים בין 45 שניות ל 60 ומחשב איטי כאילו זה בין 60 ל דקה ו 30 ואלה יש מצב כזה? או שהשאלה שלי טיפשית?

24. Started by rkiviti,

קניתי מחשב חדש עם מעבד של amd. ביקשתי מהספק מאוור שיתאים ל athlon 1800. עכשיו בבדיקה בביוס של הטמפרטורה נמצא כי הטמפרטורה של המעבד היא בין 60 ל 80 מעלות. הטמפרטורה נשארת כך גם כשהמארז פתוח וגם לאחר שהוספתי מאוורר נוסף למארז. המאוור הוא של חברת greenpower או משהו דומה ויחד איתו קיבלתי משחה טרמית בצבע לבן. אודה למי שיוכל לעזור לי לדעת האם הטמפרטורה נורמלית, אם לא האם כדאי להמשיך ולהשתמש בנתיים במחשב וכיצד ניתן להוריד את הטמפרטורה?

• 13 תגובות
    • 778 צפיות
  25. Started by Holy,

תמונות מסיבה כלשהי זה שם את התמונות החדשות באמצע קצת בלאגן תסתדרו תגובות?

• 6 תגובות
    • 778 צפיות

דיונים חדשים בפורומים