אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
עשיתי חיפוש קצר בפורום ולא מצאתי משהו כזה האים זה אפשרי ביכלל?
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש חיישן טמפרטורה למחשב - חיישן שיהיה קטן וניתן יהיה להרכיב כמה יחידות ממנו בתוך מחשב. כמו כן הדרישה היא שהוא לא יהיה חלק ממאוורר/בקר או משהו אחר אלא חיישן טמפרטורה בנפרד. וכמובן אני צריך שליטה על החיישן בעזרת חיבור כלשהו (למשל USB) אפשר שגם כמה חיישנים יהיו מחוברים ביחד דרך חיבור USB יחיד. חיפשתי דברים דומים ברשת וכל מה שמצאתי מגיע כחלק ממאוורר או ערכה פיזית גדולה (חשוב שיהיה חיישן קטן) אשמח להצעות.
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
לאחר ביצוע OC למעבד Q6600 (כרגע עומד על 3.5G כאשר TUNIQ מחזיק אותו במאמץ על כ-65 מעלות...הבנתי במשפחת מעבדים אלו הקו האדום עומד על 80 כיוון שה-TJAN עומד על 100 מעלות). אני מנסה להריץ בדיקות יציבות בעזרת PRIME95 שתי שאלות ברשותכם: 1. כאשר הבדיקה רצה אני רואה את 4 הליבות עולות רק עד 25% כאשר TORTURE TEST מאופשר במצב הכי קשה. האם הגיוני? 2. כמה זמן נדרש לתת לבדיקה על מנת לקבוע יציבות טובה למערכת תודה חמתייחסים..
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אהלן, מזה זמן מה המאוורר של ספק הכוח משמיע מידי פעם רעשים חזקים, זה כרגיל עובר תוך כחצי דקה אבל מן הסתם מציק למדי. בהתחלה חשבתי שמדובר באבק אבל נראה שזו לא הבעיה. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לכך? חשבתי לנתק את המאוורר אבל אני חושש להתחממות יתר, מה דעתכם? אני לא משוכנע מה ההספק שלו אבל כתוב עליו שהוא עוצב לפנטיום 4 או AMD K7/8. אני עובד על מערכת בת כמה שנים המבוססת על AMD ATHLON XP2500. אודה לעזרתכם, דני
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
עד כמה אני יכול להמהיר את כרטיס המסך מבלי להשתמש במשחות טרמיות מאוורריים והיטסינקים הרקולס gf3 prophe 3 64ddr 200mhz/460 ??? ??? ???
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
בע''ה, שלום חברים, יש לי כ.מסך GTX260 ZOTAC, מעבד: E8400, ומארז CM 690, המחשב תמיד היה חם ואני מאמין שזה בגלל הכ.מסך מכיון שהנחיר פליטה שלו רותח. המחשב נורא חם כשאני נוגע בו ואפילו ליד המאווררים הוא חם. חשוב גם לציין שלאחרונה קיבלתי ירידות FPS במשחק GTA IV לאחר שכל משחק עד היום כולל המשחק הזה לא סבלו משום ירידה ולו הקטנה ביותר. האם יש קשר להתחממות המחשב? ברצוני לדעת האם כדאי להחליף/להוסיף כמה מאוורים? אם כן, אשמח לשמוע המלצותיכם. כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על תוכנה לבדיקת טמפרטורות רכיבי המחשב השונים וכמו כן איך אני יכול לדעת האם המאווררים עובדים כראוי? תודה
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-
-
קיצור כזה עיניין .. קניתי קירור חדש zalman 9700led התקנתי הכל ויפה התחלתי לעשות OC.. מעבד שלי הוא e4400 הגעתי ל 3.2 mhz על 1.41v בבדיקת עומס מחשב קורס ... קיצור מעל 80 מעלות החום .. התחלתי לחקור את העיניין ומה מתגלה : קירור לא נוגע מספיק טוב במעבד.. http://www.selller.org/zalman.jpg 5 פעמים התקנתי מחדש... אותו סיפור.. בסוף בדקתי את המעבד לראות שהוא ישר וכו .. מתברר שהמעבד לא ממש ישר : http://www.selller.org/cpu.jpg האם זאת סיבה להחלפת מעבד על ידי אחריות? בבקשה צריך עזרה מכם ... תנו לי עצות
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
*עדכון נוסף, ראו תגובה הבאה* שלום חברים, כזכור לחלקכם, לפני כחודשיים פרסמתי מחשבון אוברקלוק פשוט למערכות AMD. לאחרונה יצא לי לשבת עליו עוד קצת ולשפר אותו כך שיהיה ידידותי ונוח יותר לשימוש. הכל עובד בצורת תיבות בחירה נוחות, עם ערכים רלוונטיים בכל שדה בחירה. נוספה תמיכה מלאה בפלטפורמות K10 וזכרונות DDR1-2-3, כך שהמחשבון תומך כעת בכל מערכת AMD מודרנית. המחשבון חופשי לשימוש ולהפצה, בתנאי שניתן הקרדיט הראוי. המחשבון מוצע כמו שהוא ללא שום התחייבות מצידי, והשימוש הוא על אחריות המשתמש בלבד. אם המערכת שלכם נשרפת וחושבת שהיא אינטל, חבל תמונה: http://i44.tinypic.com/2i6x02.jpg לינק להורדה: http://www.fileden.com/getfile.php?file_path=http://www.fileden.com/files/2009/5/27/2…
-
- 7 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שוב שקרים בOCDB הפרוייקט האחרון של הליצן "PCingAddict". http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=311 Barton 2500+ @ 3140MHz עם קרור מים - אין דבר כזה. או חנקן נוזלי או גז עצבני. לא יפה לשקר...
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום רב! אני לקראת קניית מחשב,אבל חשוב לי שהמערכת תהיה שקטה.כרגע יש לי קירור של Zalman 7000B והוא דאי מפריע לי,למרות שהבקר נמצא במינימום. יש לי מארז של COOLER MASTER CENTURION,מאוורר 120 של AC מאחרוה,מאוורר מקורי שבה עם המארז קדימה וספק גם שקט. אחרי בדיקה שערכתי לפי איך שאתם ממליצים הבנתי שהבעיה היא קירור של המעבד. לכן אני רוצה כמה שיותר שקט, ומבקש המלצתכם לקירור טוב ושקט למעבד(לא מתכוון OC). אם קירור שבה במקור עם E8400 שקט -אין לי בעיה,אני לא רוצה לשלם סתם. וגם אני יודע שהכרטיס מסך שאכך, יהיה 9800GT-זה כבר המליצו לי בפורום כרטיסי מסך,רק שהם לא יודעים להגיד מה שקט ומה לא?אבקש המלצה גם בזה. מעדיף כרטיס מסך שבאה כבר שקט בלי להוסיף קירור בנפרד.מה החסרון של קירור פסיבי בכרטיס…
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 2.4 לוח אם של elitgroup דגם l4vxa2 זיכרון 512 כרטיס מסך גיפורס עוד משהו למה הכי הרבה אני יכול להגיע תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בקשר ל-OC בסמפרון 2800 המפרט שלי הוא כדלקמן: מעבד סמפרון AMD 2800 + מאוורר AMD מקורי שבא איו יחד לוח אם MSI k7n2 delta2 lsr עם ציפסט NFORCE 2 ultra 400 זכרון DDR 400MHZ 512MB המארז -2 מאוררי כניסה בחזית ושתי מאוררי יציאה (לא כולל מאוורר הספק כוח) GEforce fx 5700LE 256 MB DDR 400 128bit של STLAB להלן מספר שאלות שגיבשתי תוך קריאת הודעות בפורומים: 1. האם יש צורך להוריד את הזכרונות ל333 MHZ לפני ביצוע OC 2. האם יש להשתמש בקירור שונה (כרגע 38 מעלות - טמפ' מעבד) 3. מה עדיף להעלות את המכפלה (אם אפשר) או את הFSB (כרגע על 166) 4. עד כמה ניתן להעלות את הFSB של המחשב והאם כדאי להוריד את היחס זיכרון מעבד... 5. אני פתוח להצעות בעניין ה -OC ... וגם אשמח לד…
-
- 11 תגובות
- 819 צפיות
-
-
מה המצב חברה ?.. טוב המחשב של אחי היה עם גוף קירור סטוק ועשיתי לו OC מ - 2.5 GHz שהמעבד בא איתו מהיצרן ל - 3.33 GHz ודווקא היו אחלה טמפרטורות ... עכשיו קניתי למחשב שלו גוף קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro, הרכבתי אותו הכל טוב ויפה (טמפרטורות די נמוכות) וניסיתי לעשות OC ל - 3.7 - 3.8 ואני פשוט לא מצליח ... אגב עכשיו שאני חושב על זה לא ניסיתי לעשות OC ל - 3.6 אז אני אנסה גם את זה אבל בינתיים אולי אתם יכולים לעזור לי ... כל פעם כשאנ ימנסה להגיע ל - 3.7 - 3.8 ואני שומר את ההגדרות אז כשה - Windows (ויסטה אולטימייט 32 ביט) בא לעלות אני מקבל שגיאה שכאילו לא מחובר משהו ובגלל זה הוא לא מצליח לעלות ואז אני צריך לעשות ריסטרט למחשב ולעלות את ההגדרות של ה - OC הקודם או את ההגדרות של…
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
את הטמפרטורה של המעבד הוא מראה (45) וכן של הדיסק קשיח (32) אבל משום מה הטמפרטורה של הלוח אם נעלמה. בנוסף הורדתי תוכנה שנקראת cupid כדיי לראות מה הטמפרטורה של הכרטיס מסך(45)...אולי זה קשור? משום מה התוכנה המוזרה הזאת גם מראה לי משהו על 121 מעלות זה הגיוני? אולי מרוב חום נשרף לי הסנסור של הלוח אם? אגב, לא יודע אם זה קשור, יש לי מאוורר בצד האחורי של המארז והפכתי אותו כדיי שיוציא אוויר החוצה ומעליו יש את הספק כוח שגם מוציא אוויר החוצה.. זה בסדר או עדיף להפוך בחזרה את המאוורר כדיי שיכניס אוויר? תודה לעונים!! עדכון: זה המאוורר היחיד במארז....יש לי עוד אחד אבל אני לא יודע איך להתקין אותו כי יש לו חיבור קטן כזה כמו של המאוורר של המעבד....
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
הרכבתי לא מעט היטסינקים בחיי והדבר היחיד שגיליתי שאין כמו הקירור המקורי של אינטל לא נחושת ולא עמיאת אלומיניום פשוט בשילוב עם דלתא 60 מ"מ + פד פשוט ומקורי של המעבד שמרו לי על מעבד של 2.4 שעבר oc ל 3 טמ עמדו על idle36 מאמץ 46 רק שאני ברוב טיפשותי רכשתי artic silver 5 מרחתי בצורה נכונה (שיכבה דקה שיפשפתי בהתחלה מישחה אל גוף ההיטסניק ונתתי לו להיספג כמה שעות ועל המישחה ה"ניפלאה" הזו הרכבתי את "הקירור ההישראלי ההחכם" של aircool עם הטכנולוגייה ה"חדשה" טמפ עמדו על idle 42 load 46 מה יצא חור בכיס ועצבים לא מהעולם הזה (אגב הדלתא הולבש במקום מאורר הבית של ac) יגע ובהחלט לא מרוצה נאלצתי להחזיר את הגוף הישן רק בשביל להבין שאינטל יודעת לייצר גופי קירור על תתעסקו תאמינו לי מקסימום מא…
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום חברה אתם יודעים אולי מה העובי המומלץ לבלוק של מעבד וכרטיס מסך, כאילו מה עדיף שהמתכת של הבלוק תיהיה עבה או דקה? וגם מה עדיף שעובי של הכנפיים של הרדיאטור יהיו עבים או דקים? (הכוונה לקירור מים) תודה רבה לכול העונים
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום כרגע אני משתמש בתור רמקולים בריסבר ישן של JVC וזוג רמקולים מעץ גדולים שמפיקים צלילים מדהימים וחזקים. יש רק פס אחד בלבד במכשיר שמתאר את עוצמת המוזיקה בלדים שלו וחשבתי לי לתומי על דרכים לשפר אותו! כאמור אני מרכיב בימים אלו תצוגת LCD מגניבה וחשבתי לחבר אותה ולמקם אותה יפה ברסיבר בשביל שישמש גם בתור אורגן תצוגה למוזיקה ברסיבר תודו שהרעיון יפה! הביצוע זה הבעיה פה! אין לי שום בעיה לחבר את התצוגה למחשב עצמו אבל המחשב נמצא כמטר מהמחשב והכבל מדפסת מגיע מהרסיבר למחשב אבל המולקס לא כי הוא קצר אז יש דרך להאריק אותו אולי בכדי להאריך אותו אל הרסיבר? או שאפשר לחבר את המתחים שלו בכלל לרסיבר עצמו הרי גם לו יש ספק כח משלו וכבלים משלו , זה אפשרי? בעל ביצוע? אני ממש חם ע…
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף לCDROM שלי את הלד. מישהו יודע האם ו/או כיצד זה ניתן לביצוע?
-
- 10 תגובות
- 819 צפיות
-
-
היי הסיפור הוא די פשוט אני רוצה קירור חדש למעבד שלי כדי להכניס בוא עוד קצת רוח חיים לחצי שנה ~ הקרובים עד שאני יחליט להעיף אותו המעבד הוא barton 2600+ והוא היום עם קירור דיפולט אני יודע שהנושא דוסקס כבר הרבה פעמים אבל חשבתי שאולי עד היום יצאו עוד כמה דברים שיכולים להיות יותר טובים הרעש לא ממש חשוב בגלל שהוא עובד רק שאני ער אבל לא צריך להסחף חשבתי אולי על דגרה בינונית יופי זה תמיד יתרון אבל לא חובה ו....זהו בתודה מראש עידו
-
- 8 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום לכולם... יש לי מעבד Core 2 Quad Q6600 ועכשיו אני על OC של 2.70 (חח) עם קירור סטוק הצלחתי להגיע ל 3.10GHZ ואחרי 15 דקות זה הגיע לי ל 63 מעלות במאמץ תופתת....המעבד על 30-32 מעלות במנוחה.. תמונה: יש לי ספק כח ג'נרי שרשום עליו 550W והבנתי שזה יעשה לי המון בעיות...רציתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי להגיע לOC של בערך 3.80GHZ.. ברצוני לרכוש את הקירור IFX-14... תציעו לי אפשרויות בבקשה שאני אוכל להגיע לרמה כזו של OC עם ספק כח ג'נרי של 550W..
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי מעבד Q9300 INTEL 2.5 וכרטיס מסך HD5770 1GB לוח-אם EP45-UD3L GIGABYTE ועכשיו השאלה האם כדאי לי לעשות המהרה ועד כמה אני כבר אראה הבדל בעניין ..... תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 819 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסוג HP COMPAQ PRESARIO CQ61 עכשיו הבעיה היא שבזמן האחרון המחשב ממש חם, ברמה כזו שאם שמים אותו על הברכיים אפשר לעבוד איתו 5 דקות עד שהברכיים נמסות, המחשב מגיע לטמ'פ הגבוהות אפילו כאשר המחשב לא פעיל ונמצא במצב שינה, בנוסף מס' פעמים בזמן ששיחקתי במשחקים כמו PES 2011 או THE WITCHER המחשב פשוט נכבה אוטומטית לאחר חמש דקות משחק עכשיו רציתי לדעת האם במקרה הזה יש צורך ואולי מומלץ לקנות משטח קירור ללפטופ? ואם כדאי לקנות אני גם אשמח להמלצה על אחד תודה
-
- 1 תגובה
- 819 צפיות
-
-
אני מזכיר: קירור סטוק , מארז ג'נארי בלי מאווררים. דגם המעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 דגם לוח-אם: Asus P5Q Pro דגם זכרונות: Kignston 2X2GB 800MHZ תדר מעבד : 3400MHZ @ 2660 MHZ תדר FSB : זה 425MHZ תדר זכרונות : 850MHZ מתח מעבד : 1.344V מתח זכרונות : 1.9V מכפלה: 8 יחס זכרונות : 1:1 תזמונים: 5-5-5-18 70 מעלות מקסימום במאמץ מלא. מה אתם אומרים על ה-OC עם קירור סטוק ?
-
- 9 תגובות
- 819 צפיות
-
-
כבר שאלתי משהו בנושא אבל אף אחד לא ענה לי, אז הנה אני שוב...... יש לי מעבד P4 3.0, המאוורר שלו מרעיש ברמות וגם לא הכי טוב לכן אני רוצה לקנות מאוורר חדש. אני צריך שתגידו לי את המאוורר הכי חזק והכי שקט ( חשוב מאוד שיהיה שקט ושלא יתאמץ כשלא צריך ושיהיה של חברה אמינה וטובה ) אבל עד מחיר של כ-350-200 היופי פחות משנה לי!!! תודה מראש ותחזרו עם הרבה תגובות.
-
- 7 תגובות
- 819 צפיות
-
-