עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום קניתי מעבד Q9770 ואני מחפש גוף קירור שקט ולא שוקל יותר מ600 גרם לא מתכנן לעשות אוברקלוק אשמח להצעות יניב

• 5 תגובות
    • 840 צפיות
  2. גם עם הזלמן VF700 הטמפ' לא משהו אז חשבתי לעשות לו איזה מוד בגב הכרטיס יש את המאווררים האלה שמוצאים אוויר מהמארז http://www.overclockers.com.au/techstuff/r_slotc1/ או אלה שבאים מהצד http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_634&products_id=4303 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_634&products_id=4304 http://www.2cooltek.com/archives/2coolpc.html עכשיו השאלה שלי היא מה עדיף מאוורר שיוצר את החום של הכרטיס מחוץ למארז ? http://akasa.ru/i/z/images/21116325050.jpg או שיזרוק עליו אוויר ? ואם כן מתחתיו או מהצד ?

• 9 תגובות
    • 840 צפיות
  3. Started by SubX,

יציב. זכרון נחמד אה ? ;D http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=41636 [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 840 צפיות
  4. יש לי radeon 9700 pro שמתחיל לקרטע וחשבתי לעשות לו וולט מוד כדי לדחוף אותו קצת יותר קדימה ממה שהבנתי המוד נורא פשוט לציפ סט אבל קצת יותר מורכב בשביל הזכרונות אז חשבתי לעשות מוד רק למעבד הכרטיס מגיע בלי המוד ל380 במעבד ו360 בזכרון (אולי קצת יותר כי כרגע יש סינקים רק בצד אחד) בסופו של דבר... תהיה תמורה רצינית אם אני אמשיך להעלות את הgpu בלי הזכרון???

• 9 תגובות
    • 839 צפיות
  5. Started by MeTaLhAmMeR,

כשאר היום ניסיתי לעשות OC קטנטן לכרטיס הנ"ל ישר אחרי שהעלתי 30 MHZ לליבה ואולי 20 לזכרונות (כמו שאני יודע זה ממש מעט ולא רציני) הכרטיס ישר הראה ארטיפקטים ועשה בעיות (נכבה והייתי חייב לרסטט) לאחר שימוש בשלושה תוכנות כגון rive tuner, powerstrip, ati tools הרמתי ידיים... יש לכם הצעות? נ.ב כן אני מעודכן מבחינת דרייברים.

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  6. Started by desheh,

ראיתי בסירס (Sears), תחת הקטגוריה של מוצרי הרוטורים הקטנים (דרמלים למיניהם), 2 מוצרים. אחד של דרמל, ואחד של קראפטסמן, באותו טווח מחירים, אך לקרפטסמן יש מהירות משתנה, ו-75 ראשים, ולדרמל יש 2 מהירויות ו40 ראשים. השאלה שלי היא, האם יש הבדל באיכות של המוצר?

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  7. אני רוצה לעשות OC אבל שום דבר יציב :-( ה- FSB שלי על 133 והמכפלה נעולה על 5.5 מה שאומר שיש לי 733 MHz כל עוד אני מעלה FSB המחשב לא יציב, אם הוינדוס עולה אז הוא מתרסק בפעולה הראשונה ולפעמים המחשב בכלל לא נדלק! הנה המפרט שלי: P3 733 asus cuv4x 256 mb sdr WINDOWS XP PRO ולא נראה לי שצריך עוד מידע תעזרו לי בבקשה. תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 839 צפיות
  8. אז כככה עשיתי לא מזמן oc לamd 2600 mobile למהירות של 200*11.5=2300mhz זיכרון מושיקן 3200 הגירסה הכחולה ולוח של גיגה בייט 7N400-L1 עכשיו יש לי כרגע ולקנו 11+ והמעלות של המעבד שלי הם 53 במנוחה ובעבודה מעל 55,ואני ממש עצור ולא יכול להמשיך בשוםoc אז רציתי את דעתכם בבחירה לאיזה גוף קירור טוב אתם ממלצים מבין השלושה Thermalright SLK-700 for AMD או Thermalright ALX-800 for AMD Reviews או Thermalright SLK-900A for AMD אני רוצה שיהיה לי הבדל משמעותי אה ולכול אילו לפני שישאלו יש לי משחה טובה ארטיק סילבר 5 ומארז מאורר בצורה סבירה ביותר

• 14 תגובות
    • 839 צפיות
  9. Started by GuyGesh,

אני קורא פה לעיתים תכופות חלק שאומרים כי יש להעלות את ה- FSB ולהוריד את המכפלה ויש כאלו שאומרים אחרת... (הפוך) כדי לעשות OverClocking... לפי דעתי שכאשר מתוכנן ה- CPU אז מוודאים כי הרוחב סרט שהוא דורש בעבודה מאומצת מול הזיכרונות הוא הרוחב סרט שנקבע בסופו של דבר ל- FSB... (פלוס מקדם ביטחון לשאר הסדרה) על מנת שלא יווצר צוואר בקבוק ביציאה מה-CPU לכיוון ה- NorthBridge. כך שאין טעם להעלות את ה- FSB ולהשאיר את המעבד באותו תדר, כי אם העלנו את הרוחב סרט הפוטנציאלי מבלי שיהיה מי שישתמש בו - זה טיפשי ! דבר נוסף המחזק זאת - כאשר מוציאים לשוק מעבד חזק יותר (עד גבול הסדרה) מעלים רק את התדר לליבה ומשאירים את ה- FSB כמו שהיה במעבד הקודם באותה סדרה... מה שזה אומר זה שהרוחב סרט שמכתיב ה…

• 8 תגובות
    • 839 צפיות
  10. Started by oranet,

שלום, זה עתה קניתי GTX 570 של חברת MANLI רציתי לאיזו רמת המהרה אני יכול לצפות מכרטיס כזה? איזה סיכונים אני נוטל בשעה שאני מנסה לבצע המהרה? ההמהרה עומדת כראוי במאמץ של תוכנת GPUTOOL (ATITOOL) אבל קורסת ברגע ב3DMARK EXTRME מה זה אומר? בעצם היא עומדת בכל המבחנים ( כמו HEAVEN DX11 ועוד ) חוץ מ3DMARK האם יש חשש בהעלאת מתח ע"י MSI אפטרברנר ? אם הכרטיס קורס זה אומר שהוא נהרס קצת? תדה על התשובות סליחה על הבורות

• 3 תגובות
    • 839 צפיות
  11. קבלו את המאוורר 12" השולט שלי! רק 50 ש"ח, ומקרר את כל הרכיבים במחשב... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 839 צפיות
  12. Started by NuXeR,

שלום ! יש לי WD 80GB 8MB , שנחשב שקט , אבל עדיין יש לו ויברציות כאלו...והרעש שהוא מפיק בתדר די נמוך וזה די מפריע.. קראתי פעם שמגירה היא נהדרת כדי להשקיט את ה-HD חוץ מהעובדה שקירור לא מזיק ;D אז יש לי ככה עד 200 שקל (עדיף פחות) שאני חושב להשקיע בנושא...ראיתי את ה-CoolDrive3 של CoolerMaster ב-150 ש"ח. אני לא מתעניין בנתונים כלשהם...רק שיראה טוב כשפותחים את הדלת (הקדמית) של המארז (צ'יפטק) , המארז שחור... ואמממ שישתיק את ה-HD כמה שאפשר! אני אשמח לשמוע המלצות...או מניסיון....או כל דבר אחר! בתודה , תומר.

13. Started by Milk-Inc,

אז מה כל הקטע במארז הזה השקט שלו?! הוא מתחמם , הוא לא משהו מיוחד ואני לא חושב ששקט עדיף על קירור טוב...

• 11 תגובות
    • 839 צפיות
  14. תושבת 775. אין כמעט חשיבות לרמת הרעש. עיקר השימוש של המחשב הוא משחקים כבדים. בנוסף ישנו בסמוך מכונת לייצור חום בדמות GTX 470, נראה לי שצריך להתחשב גם בזה. תודה,

• 3 תגובות
    • 839 צפיות
  15. Started by desert,

שלום יש לי בביוס שני אפשרויות: 1:1 3:4 מה ההבדל ביניהם? ומה עדיף לי?

• 3 תגובות
    • 839 צפיות
  16. Started by SOLIDUS SNAKE,

יש לי סנשיין - קומה 400 האם כדאי לי לשדרג ל ENERMAX : עכשיו יש לי: 1 - HD 2 - FAN80 1 - CD RIVA TNT 2 האם כש אני אחליף את הכרטיס מסך אוסיף עוד מאווררים(עוד 2 לפחות) וצורב אני אצתרך ספק אחר או יותר חזק

• 5 תגובות
    • 839 צפיות
  17. Started by wewe1,

מישהו מכיר את המארז הנ"ל , לפני כחודש קניתי אותו והמיקום של הדיסק הקשיח נראה לי מוזר לאור העובדה שיש מקום למאוורר 120 מקדימה , אבל הכלוב של הקשיחים ממוקם מעל המאוורר ,כך שהקירור לא אפקטיבי.

• 1 תגובה
    • 839 צפיות
  18. שלום לכולם רציתי לדעת אם משהוא יודע מה עוצמת הרעש וספיקת האויר של המאווררים שמגיעים בסופרנו האם כדאי להחליפם??

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  19. חברים אני צריך עזרה ממכם קניתי לפני 5 חודשים מחשב חדש AMD 1700 XP+ עד היום לא היית לי שום בעיה עד שהתחלתי לקבל מסכים כחולים באקס פיי בסוף מה שגרם לזה...טמפ' המעבד....שלי מגיע ל 58 59 ול 60 מעלות הרבה אומרים שזה נורמלי לדעתי ה גבוהה מידי הבעיה שלי בזרימת אויר המארז כי שנאי פותח את המארז הטמפ' צונחת ל 46 מעלות רציתי לשאול אתכם מה אני אמור לעשות...לקנות מאוור?? לקנות מזגן? בבבקשה תעז רו לי :-X

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  20. Started by Arik.G,

שלום לכולם. יש לי מעבד P3 800 Mhz ואני מעוניין להעלות את הביצועים שלו. קראתי את כל החומר האפשרי באתר אך לא ממש הבנתי בעזרת מה אני מעלה את ה סטפינג??? בביוס אין שום אפשרות לזה וגם על הלוח אם של Intel 814 EEA אין שום ג'אמפר . כמו שהבנתי ה סטפינג של המעבד הוא 6.

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  21. Started by uzana2004,

אז ככה...הלך לו הקרור של המחשב שלו(למעבד)והוא צריך קרור חדש+היטסינק... המעבד שלו הוא Socket 478 וסוג הלוח אם זה:MSI P4MAM-V MS-6787 v2.0 תודה רבה

• 14 תגובות
    • 839 צפיות
  22. Started by hagay21,

הרכבתי לא מעט היטסינקים בחיי והדבר היחיד שגיליתי שאין כמו הקירור המקורי של אינטל לא נחושת ולא עמיאת אלומיניום פשוט בשילוב עם דלתא 60 מ"מ + פד פשוט ומקורי של המעבד שמרו לי על מעבד של 2.4 שעבר oc ל 3 טמ עמדו על idle36 מאמץ 46 רק שאני ברוב טיפשותי רכשתי artic silver 5 מרחתי בצורה נכונה (שיכבה דקה שיפשפתי בהתחלה מישחה אל גוף ההיטסניק ונתתי לו להיספג כמה שעות ועל המישחה ה"ניפלאה" הזו הרכבתי את "הקירור ההישראלי ההחכם" של aircool עם הטכנולוגייה ה"חדשה" טמפ עמדו על idle 42 load 46 מה יצא חור בכיס ועצבים לא מהעולם הזה (אגב הדלתא הולבש במקום מאורר הבית של ac) יגע ובהחלט לא מרוצה נאלצתי להחזיר את הגוף הישן רק בשביל להבין שאינטל יודעת לייצר גופי קירור על תתעסקו תאמינו לי מקסימום מא…

• 8 תגובות
    • 839 צפיות
  23. על מה אתם ממליצים ? אני בונה על OC ל- 3 GHZ .... על מעבד AMD athlone 3800+ X64 X2 2GHZ אני כרגע עובד על מאוורר סטוק והגעתי ל- OC של - 2.6 .. אני צריך משהו שיקרר למעבד את האמא .. אם יש צורך גם א תסבא וסבתא .. אבל שיעשהשם קפוא !! בבקשה לא לחרוג כי המקסימום תקציב זה 170 אבל אם יש משהו יותר וב ב- 200 אז גם הוא יבוא בברכה

• 13 תגובות
    • 839 צפיות
  24. Started by Ramsses_II,

היי. אני מתכוון לקנות את הרכיבים הבאים: מעבד לוח אם א' או לוח אם ב' זכרונות למעבד וללוח מן הסתם זה מתאים, אבל רציתי לשאול האם לא תהיה לי בעייה למקם את הזכרונות (ה-Heat Pipes של שני הרכיבים לא ייפגשו?) ואם אני ארצה לקנות עוד זוג זכרונות כזה, האם אוכל להשתמש בסלוטים השניים שפנויים (קראתי באיזשהו פורום מחו"ל שלמישהו היו בעיות עם הדבר והיה ניתן להשתמש רק ב-Dual Channel ה"רחוק")? שאלה אחרונה: אני יכול להרכיב אותו איך שבא לי? ז"א להרכיב אותו בצורה אחת ולהחליט אחרי דקה לההרכיב אותו 90 מעלות לצד אחר (רבע סיבוב)? זה תופס? תלוי בלוח? תודה!

• 11 תגובות
    • 839 צפיות
  25. Started by yotamavi,

הAccelero X1 מתאים לו? ואם כן אז כדאי לי להתקין עליו? או שהקירור שלו מספיק לאוברקלוק חביב?

• 1 תגובה
    • 839 צפיות

דיונים חדשים בפורומים