אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, המחשב 24\7 עובד על באס 400 כפול 7 (E6300) = מהירות של 2800, הטמפרטורות בשעות האלה עמדו על 35-38, התחלתי להעלות והגעתי ל 450, (כשהשיא שאי פעם הצלחתי להגיע אליו זה 465 ווינדוס עלה ועשיתי אפילו ואלידישן ב CPU-Z), ב 450 הטמפרטורה ירדה לסביבות ה30-32, עכשיו, המתח למעד ב400 היה סטוק, 1.325, ב 450 (עכשיו ) אני העליתי קצת ל 1.365, למה עכשיו הוא קר יותר ממקודם? בהמשך לכותרת, אני נתקע תמיד ב 465, זה לא בעיה של חום מסתבר, הזכרונות בתיזמונים הכי משוחררים שיש, יכול להיות שהם נתקעים ב 940MHZ..? תזמונים של 5-6-6-18, מתח 2.1 (אין יותר... אולי היה צריך עוד מתח?) מעבד - כבר ניסיתי כל אופציית מתח אפשרית.. אולי זה הלוח שלי? אולי עידכון ביוס נדרש? (יש אחד חדש.. 1202, שלי 1102..) צ'יפ…
-
- 9 תגובות
- 672 צפיות
-
-
שלום שוב... מישהו יכול לומר לי איפה אמור להיות המקום שמשנים את המחלק ל1:1 (זה מה שכתוב במדריך) אצלי בביוס במקום שאפשר לשנות את הבאס יש את התפריט הבא: cpu frequency (mhz) 200~500<- pcie clock (mhz) 100~200<- cpu clock ratio ברירת מחדל על אוטומטי ואפשר לבחור מX1-X11 robust graphics booster auto<- fast<- turbo<- ddr2 voltage control normal<- 0.025v~0.700v<- chipset/pcie voltage normal<- 0.025v~0.375v<- ht-link voltage normal<- 0.025v~0375v<- cpu ht-link voltage normal<- 0.025v~0.375<- cpu voltage control normal<- 0.8000v~1.5500v<- את השניים הראשונים אני מבין את השאר לא כל כך (לא מבין מהבחינה של מה צריך ומה לא צריך לשנות...) חשוב …
-
- 8 תגובות
- 645 צפיות
-
-
יש לי E6300 והטמפרטורה שמופיע לי ב-Core Temp היא 46 מעלות. ברצוני לעשות OC קטן. אז לפני זה רציתי לדעת אם זאת טמפרטורה טובה? סבירה? או שאני צריך להוסיף מאוורים ? צלעות קירור ? תודה
-
- 4 תגובות
- 496 צפיות
-
-
-
שלום, הכותרת לא בדיוק מסבירה את הבעיה אז ככה: יש לי כרטיס מסך חרא אז הווספתי לו קירור ועשיתי לו אוברקלוק עם התוכנה RIVATUNER הבעיה זה שהגעתי עד הסוף בהרצים של הליבה ואני רוצה עד ואין לי כבר לאן ללכת... הוא לא נותן לי יותר (הגעתי ל 365 MHZ) הכרטיס מחזיק כמו שור לא עובר את ה41 מעלות אז אני רוצה לדחוף אותו עוד מישהו מכיר תוכנה שתיתן לי עוד או שזה תלוי בכרטיס? תודה
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
עיינתי בכמה נושאים שנפתחו בפורום ועל פי דברם של אנשים חזרו ואמרו שמשחה טרמית שמכילה כסף מסוכנת. קניתי AS5, עד כמה שידוע לי זו המשחה בין הטובות בשוק היום ורציתי לדעת מה הסיכון בשימוש בה. החלפתי משחה טרמית פעם אחת עם משחה בשם: STARS-420, בקרוב אני קונה קירור של אינפיניטי ואני רוצה למרוח את ה-AS5 שאלתי היא כזו: מה הסיכון במריחת המשחה, אני לא מוציא את המעבד מהבית שלו, המריחה תתבצע בתוך המארז ועל ידי הציוד המתאים?(אלכוהול 70 אחוז, כרטיס אשראי, צמר גפן) נ.ב קראתי את המדריך שמופיע באתר.
-
- 4 תגובות
- 514 צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב ובו המעבד E6300. בצעתי עליו OC לאחר הביצוע הליבה הגיע ל 1910 במקום 1860, בדקתי ב speedfan מה הטמפרטורה של המעבד והיא 16 מעלות עם קירור stock שלו. עד כמה אני יכול להאיץ את המעבד ואיך אני אדע באיזה שלב הוא יכול להישרף? ד"א, עד כמה ישפיע הOC על הביצועים של המחשב? תודה.
-
- 7 תגובות
- 541 צפיות
-
-
אני מתכנן oc חק ואני רוצה קירור רציני לכרטיס מסך=6600gt vivo תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 873 צפיות
-
-
בדרך כלל כשעושים OC למחשב מתחילים עם המכפלה הגבוה, למשל אצלי זה 9X השאלה שלי היא כזאת, מתי יודעים שאפשר להוריד מכפלה או לעלות. אני כרגע במכפלה של 9X עם 366 FSB, מתי או איך אני אמור לדעת להוריד את המכפלה ל-8X או פחות ומה זה בדיוק נותן? תודה.
-
- 3 תגובות
- 476 צפיות
-
-
אז ככה אני ממש לא מבין ב OC והגיע זמן שאני ילמד מעט... כרגע יש לי לוח מעפן של Gigabyte שלא מתאים ל OC כמו כן הזכרונות שלי עושים בעיות.... אני צריך המלצה ללוח וזכרונות לשוק החלש שסכומם הכולל של הלוח והזכרונות יהיה 1000 שקל? לוח ו 512 סטיק אחד. גג 1200 לא יותר... כמו כן אני צריך לדעת עם ה Big water שווה משו כי אני מקבל אחד כזה מתנה....רציתי לדעת עם יש לו מה שצריך כדי להגיע ל OC גבוה... כרגע יש לי E5420 והזכרונות שלי הם ... ככה כתוב ב everest DIMM1: Kingston 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) אמרו לי משו על התזמונים שהם גרועים או משו...ורציתי לדעת אם הם טובים ל OC
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-
-
אני הזמנתי את המארז ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm FAN w/o PSU - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2775 . גיליתי שהמאורר הצידי (ה25 ס"מ) מיתנגש עם המאוורר למעבד של TT BIG TYHPHOON VX - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=878 . טוב חברה אז השאלה שלי אליכם היא כזאת : מה עדיף ? לקחת את המארז 3050 , בלי המאוורר הצידי ועם הBIG TYHPOON וליסגור עיניין ? או שאולי לקחת את המארז 3052 , עם המאורר הצידי ולקחת קירור למעבד - SCYTHE NINJA PLUS REV.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2915 ? אז מה לדעתכם עדיף ? קירור יותר חזק למעבד או המאורר הצידי הגדול בימיוחד (25 ס"מ) שייתן לי זרימת אוויר טובה בהרבה מ3050 (בל…
-
- 46 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקרון כבר רשמתי את כל תהליך ה OC שלי בת'רד אחר כאן של "המלצה לקירור.." שפתח WIZI שאיכשהו התגלגל לפוסטים שלי על ה OC.. אז החלטתי לפתוח ת'רד חדש משלי כי אחרת גולשים פשוט לא ישימו לב לשאלות שלי שם.. אתמול קבלתי את ה X2-3800 מסטפינג E6 החדש שלי ולאחר שקניתי לו גם FREEZER 64 PRO התחלתי איתו ב OC. הרמתי אותו ל 2400MHZ והרצתי ORTHOS לחצי שעה בערך (מתח סטוק) והכל עבד לי יופי ללא שום שגיאות.. הטמפ' שלו נעה סביב ה 50-51 מעלות בעומס מלא ובמצב מנוחה בין 32-34.. החלטתי לבדוק אותו על תדר יותר גבוה והרמתי אותו ל 2700 (מתח נקבע בלוח ל 1.375V) הטמפ' לא ממש השתנו וגם כאן הוא הגיע למקסימום של 52 מעלות כאשר רוב המוחלט של הזמן הוא על 49-50 מעלות.. ברגעים אלו ממש ה ORTHOS רץ …
-
- 77 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
עשיתי OC לכרטיס מסך שלי ומתי שאני עושה ריסטרט למחשב הוא חוזר להגדרות רגילות. רציתי לנסות לסמן את זה: http://www.up2.co.il/pics1/1/qfja8xm7k.jpg זה נראה הכי הגיוני, אבל לא סימנתי :-\ דיי פחדתי זה מה שצריך לסמן או לעשות משהו אחר? תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 567 צפיות
-
-
קניתי את זה http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6085 הוא מסתובב לאט,הקודם שהיה לי היה יותר טוב יותר מהיר יותר אוויר מוציא בהרבה. זה בקושי מוציא אוויר רשום לי בspeedfun 2192RPM אליו תראו בהתחלה חיברתי רק תשלוש פינים הוא לא עבד אחרי זה רק תמולקס עבד אחרי זה חיברתי את שתיהם ביחד והשארתי ככה והמעלות עלו לי קצת גם שמתי אותו מאחורה שמוציא אוויר, והוא לא מוציא הרבה. כבר אמרתי הבאתי בחפירה שתי תמונות: http://img253.imageshack.us/my.php?image=spa1673ow1.jpg http://img505.imageshack.us/my.php?image=spa1675zq5.jpg
-
- 3 תגובות
- 548 צפיות
-
-
-
קודם כל תמונה :]: נ.ב זה באמצע בדיקה באורטוס. מתח 1.500 מתח לזכרונות 2.65 אני עושה בדיקת יציבות ונמשיך.. איך בינתיים?:] נ.ב איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות למעבד? ואיך פאקינג מוציאים את הקירור של המעבד בסוקט 478?!שעה ניסיתי ולא הצלחתי :\ מפרט: לוח אם:Asus P4P800-E DELUXE מעבד:P4 Socket 478 זכרונות חברות בתחת 400MHZ נ.ב אחרון חח איזה כרטיס מסך יותר טוב ATI 9200SE או GFORCE 5200? תודה לעוזרים. END HAFIRA.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מאורר ARCTIC COOLING PRO וOC שאני מסוגל לעשות קטן מאוד: בערך חצי גיגהרץ (6600, 2GB 800MHz) תהיתי באיזו דרך אני יכול לחבר עוד מאוורר על הנוכחי, יש לי סטוק מיותר ומארז מיותר אבל זה לא נראה לי מותאם כי הוא לוקח אוויר מהצד במקום במלמעלה, למישהו יש רעיון?
-
- 1 תגובה
- 396 צפיות
-
-
אני חושב לקנות את אחד המעבדים האלה ולעשות להם אוברקלוק קטן ונחמד. רציתי לדעת איזה אחד טוב יותר? אמנם ל4400 יש מכפלה גבוהה יותר אבל האם זה באמת עוזר אם קונים זכרונות 800 שבמילא מגיעים ל3.6 בלי שום בעיה ומעל 3.6 עניין הקירור מתחיל להגביל? חוץ מזה ראיתי במספר ביקורות שאנשים נתקעו איתו באיזור ה3.2 בגלל fsb wall. לכן קיבלתי את הרושם שה4300 אוברקלוקר טוב יותר. האם זה נכון?
-
- 9 תגובות
- 832 צפיות
-
-
כבר פתחתי פה דיון על כך שהמחשב שלי מתחמם ומגיע לטמפ' של 58 מעלות, לא יודע לאן הוא נעלם. עכשיו לאחר שהחליפו לי ספק (ל- 300 W) ולאחר שקניתי פריזר 64 פרו הטמפ' במאמץ מגיעה ל 67 ויותר. א ני לא מבין את זה ככל שאני שם אמצעי קירור ככה הוא נהיה יותר חם. מה קורה פה לעזאזל? חייב את עזרתכם. תודה
-
- 1 תגובה
- 431 צפיות
-
-
היי עשיתי אוברקלוק למעבד של e6400 כאשר נעלתי את סלוט ה PCi-X על מתח של 105 השאלה אם יש לזה השפעה על האוברקלוק שאני מתכנן לכרטיס מסך 8800 GTS 320 BFG? או שיש איזה מתח רצוי לסלוט הזה בכדיי שהאוברקלוק לכרטיס מסך יצליח? בתודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 448 צפיות
-
-
היום סיימתי לקנות את כל החלקים לקירור מים, אני כנראה ירכיב הכל לקראת סוף חודש[בגרויות :nixweiss: :nixweiss:], לפני כן, רציתי לשאול, האם יש טעם להוסיף אציטון/כדורי אנטיביוטיקה מסויימים, בזמן התקנת המערכת, בכדי למנוע הצטברות של גיפ'ה מאוחר יותר?
-
- 0 תגובות
- 545 צפיות
-
-
לאחר מאמצים רבים, הצלחתי להביא את המפלצת הרותחת הזאת ל-4 ג'יגה, על אוויר! עכשיו צריך לברר אם מדובר בשיא עולם לקירור אוויר אם תרצו עוד מידע אני אשמח לספק, אך בגדול אלו המתחים החשובים: CPU Vcore - 1.725 NB Vcore - 1.7V CPU VTT - 1.55V(Max) עוד פרט שחשוב לציין הוא שהדבר נעשה עם מכפלה 9 ובאס 445. באס גבוה ביותר בהתחשב בעובדה שמדובר ב-Kentsfield. הנה תמונה שמתעדת את ההישג. עקב בעיות טכניות נבצר ממני לספק Screenshot רגיל, אך בימים הקרובים אספק אחד. הקירור שנרתם למשימה היה ה-BT VX. כצפוי, למעבד שבסטוק מגיע ל-135W TDP הקירור הזה לא ממש הספיק. לכן חיברתי על מאוורר ה-120 מאוורר מארז נוסף, שלהפתעתי הרבה הוריד עוד כ-10 מעלות! חתיכת הישג בכלום כסף... הנה מספר תמונות שמתארות…
-
- 247 תגובות
- 27.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעונין לקנות מעבד לoc אכשיו מה יותר כדי ואפשר להגיע איתו יותר רחוק 4300 או 4400 בהנחה שההפרש מחירים שלהם 30 ש"ח האם כדאי להוסיף ת30 ש"ח זה יתן לי יותר ביצועים? תודה רבה שמואלל
-
- 6 תגובות
- 656 צפיות
-
-
טוב אז האמת ...אני לא הייתי ממליץ על הלוח הזה לכל החולים עם המערכות המפחידות ...מכמה סיבות... לא מומלץ: 1. ללא צריבת ביוס אין דרך לעשות OC כלומר אין דרך להעלות את המטח.. 2. ממשק לא נוח ...יענו הביוס.. 3. חריץ PCI-EXP אחד ו PCI אחד וזהו =\... 4. טמ'פ של הציפסט גבוה יחסים מהסיבה שהאוויר שיוצא מהצלעות של המעבד ישר על ה ציפסט.. 5. אותו דבר עם הזכרונות... מומלץ: 1. קל מאוד לעשות OC לכרטיס מסך דרך הביוס! ללא תוכנה נוספת 2.אפשרות להעלות את המטח של הכרטיס מסך ...כלומר עם קירור עצבני אפשר לשבור שיאים בלי להסתכן בצריבת ביוס והלחמות מיותרות... 3. עם מודינג פשוט שמטרתו לחסום את האוויר שיגיע לזכרונות ולציפסט ומאוורר פיצפון אפשר להוריד את הטמפ' פלאים. לסיכום...אם אתם בקטע של משחקים ולא…
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
הגדרתי בב BIOS ל 322X9 2.9ghz ואת ה PCI-E ל 120MHZ לפי איזה פורום http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1140896&highlight=965g ופתאום זה עבד אבל כנכנסתי לויסטה הכרטיס מסך המובנה התחיל לעשות בעיות הוא מעוות את התמונה מדי פעם לפעמים מרסט אותה (כדי לנקות אותה) who is here with the answers ? ממליצים לעלות את המתח על ה PCI-E ? המתח במעבד הוא 1.325
-
- 2 תגובות
- 620 צפיות
-