עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by VooDoo3,

חג חנוכה שמח לכולם , בהפעלת המחשב , בשורה שבה מוצג המעבד כתוב לי : Intel Pentium III 800EB Mh'z מה אומרות האותיות EB בסמוך למהירות המעבד ?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  2. Started by GuyGesh,

אני קורא פה לעיתים תכופות חלק שאומרים כי יש להעלות את ה- FSB ולהוריד את המכפלה ויש כאלו שאומרים אחרת... (הפוך) כדי לעשות OverClocking... לפי דעתי שכאשר מתוכנן ה- CPU אז מוודאים כי הרוחב סרט שהוא דורש בעבודה מאומצת מול הזיכרונות הוא הרוחב סרט שנקבע בסופו של דבר ל- FSB... (פלוס מקדם ביטחון לשאר הסדרה) על מנת שלא יווצר צוואר בקבוק ביציאה מה-CPU לכיוון ה- NorthBridge. כך שאין טעם להעלות את ה- FSB ולהשאיר את המעבד באותו תדר, כי אם העלנו את הרוחב סרט הפוטנציאלי מבלי שיהיה מי שישתמש בו - זה טיפשי ! דבר נוסף המחזק זאת - כאשר מוציאים לשוק מעבד חזק יותר (עד גבול הסדרה) מעלים רק את התדר לליבה ומשאירים את ה- FSB כמו שהיה במעבד הקודם באותה סדרה... מה שזה אומר זה שהרוחב סרט שמכתיב ה…

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  3. יש לי שתי סטיקים,אחד 2700 ואחד 2100 ->אחד על 333 אחד על 266. הם עובדים על תזמונים לא רעים כרגע(לא מעודכן אני אבדוק בביוס ויעדכן). האם כשאוריד את הסטיק האיטי(256 מגה) אני אקבל חוץ מבוסט של 333 גם שיפור בתזמונים?... במעבד על 533 ד"א

• 5 תגובות
    • 821 צפיות
  4. Started by isenberg,

שלום לכולם הנתונים: מעבד Pentium 4 D 805 מארז- ATX כרטיס מסך - ללא OC- ללא קירור נוכחי - המאורר שהגיע עם המעבד, הוא של אינטל. הבעיה: הטמ"פ אומנם סבירה אבל המאורר עושה רעש של סופת טורנדו מתקרבת, כאשר הוא בדר"כ על 4500 סל"ד, רק בימים קרים הוא על פחות, ואני גר בב"ש. אסטרטגיה א לקנות מאורר איכותי ושקט למעבד בלבד, חשבתי על FREEZER 7. אסטרטגיה ב להוסיף שני מאוורירים למארז, אחד יוציא אוויר והשני יכניס. יש לי עוד שני מקומות פנויים מאחורה. אם כן מה האופציה העדיפה כאשר המטרה הראשית היא רעש עבודה סביר (לא חייב שקט במיוחד) ומחיר סביר - עדיף פחות מ200 שח. תודה לכל העונים

• 3 תגובות
    • 821 צפיות
  5. שלום ושבת שלום! יש לי מעבד של אינטל E6420 ליבה כפולה 2.13 החלפתי את קרור המעבד של אינטל שהיה לי בארטיק קולינג פריזר פרו 7 בחמסין לפני כמה ימים המעבד היה ב40 מעלות במנוחה אתמול שהיה כמו היום המעבד היה ב-34 מעלות במנוחה עם הקרור של אינטל היום לאחר החלפת הקרור נשאר באותה טמפ לפי חיפוש שעשיתי בכל מיני אתרים ומדריכים,טמפ המעבד בעזרת ארטיק קולינג פרוזר פרו 7 הייתה צריכה לצנוח בלפחות 10 מעלות לעומת הקרור של אינטל למה הטמפ נשארה אותו הדבר? ההתקנה הייתה ללא בעיה,ממש קלה,הלכתי לפי המדריך בדיוק אולי אפשר לשלוט על המאוורר? אשמח לקבל עזרה תודה

• 7 תגובות
    • 821 צפיות
  6. Started by pinkmasta,

ברשותי מעבד 2400+ AMD והוא חם אש 72 מעלות.. איך לדעתכם אני יוכל להוריד את זה משמעותית ? האם הוספת מאוור תקרר אותי קצת?

• 12 תגובות
    • 821 צפיות
  7. היי חברים, טוב זה לא שלי.. זה בשביל חבר שלי שמאס ברעש הקשה שהקירור סטוק עושה לו.. יש לו פנטיום D אם אני זוכר נכון.. בכל מקרה, התושבת היא LGA775 אם אני לא טועה, עם הארבעה "ברגים" האלה שדוחפים לתושבת ומסובבים, ככה הקירור סטוק יושב על המעבד. כרגע הקירור סטוק עושה לו הרבה מאוד רעש, הוא בעיקר מתלונן על רעש ברגע שהוא פותח תוכנות/דפדפן או בקיצור - כשהוא יוצא מIDLE במחשב. עכשיו הוא מחפש רק קירור שקט למעבד! אני אציין גם, שהייתי אצלו וניסינו להחליף משחה טרמית ולנקות טוב את הגוף קירור בשביל להוריד את הטמפ' (הם עברו את ה70 בIDLE) וזה לא ממש הצליח. המאוורר נשלט ע"י הלוח אם בהתאם לחום של המעבד. (יש את החוט השחור הרביעי הזה במאוורר...) בכל מקרה, אנחנו לא ממש יודעים אם הקריאה של הטמפ' בת…

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  8. Started by sfs.150,

שלום, יש לי בבית שתי heatsnik אחד מאלומיניום (בלבד בלי נחושת) ואחד מנחושת (בלי אלומיניום בסנפירים וכו') איזה עדיף??

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  9. Started by xxdragonxx,

יש לי P4 2.8 Northwood והוא מגיע לטמפרטורות של 60+ במאמץ! מה עוד שפעם הוא היה על 43 גג... ניקיתי עם ספריי את כל המאוורר והגוף קירור וזה כמעט צלא ירד ועדיין סובב סביב ה 60+ במאמץ.. אז אני חושב שכדאי להחליף משחה טרמית אבל איזה אתם ממליצים? לא משהו ממש יקר אבל משהו טוב שיקרר.. שמעתי על המ MX1 שהיא טובה יש עוד המלצות ומחירים? תודה

• 14 תגובות
    • 821 צפיות
  10. Started by shemiraz,

אהלן לכולם אני די חדש פה ובעניין של אוברקלוק אז ככה אתמול החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד שלי, המערכת שלי היא כזו - מעבד e6600 2.4 קירור זלמן 4 gb זכרון ddr2 800 mhz כרטיס מסך 9800gtx+ 1gb קירור זלמן דיסק קשיח 320gb +120 gb ספק כוח hec לוח אם gigabyte ds4 המטרה שלי היא להאיץ קצת את המעבד הצלחתי להביא אותו ל 2.88 גיגה והרגשתי שיפור משמעותי במשחקים(gta4 ) העליתי את הbus והורדתי את המהירות של הזכרונות כמו שקראתי פה באיזה כתבה רק דבר אחד לא הבנתי - אמרו שם לנעול את ה pci-e על 100 ואת ה agp על 66 ואת ה pci על 33 ...אצלי בביוס כששינתי את הfsb והזכרונות הלוח כתב לי לשים את ה system voltage control על אוטומט האם זה פותר אותי מלכוון את הדברים האלה? האם לשים על אוטומט יכול לגרום לנזק …

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  11. שלום, ברצוני להמהיר את הכרטיס המסך הישן שלי (NVIDIA GeForce 8600 GT )נתוניו עכשיו הינם: רציתי להמהיר עם התוכנה coolbits עד כמה אני יכול להמהיר את הכרטיס מבלי שיפגע?[table][tr][td] סוג של מתאם תצוגה [/td][td] NVIDIA GeForce 8600 GT[/td][/tr][tr][td] [/td][td] סה''כ זיכרון גרפי זמין[/td][td] ‎1279 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] זיכרון גרפי ייעודי[/td][td] ‎512 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] זיכרון מערכת ייעודי[/td][td] ‎0 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] זיכרון מערכת משותף[/td][td] ‎767 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] גירסת מנהל התקן של מתאם תצוגה[/td][td] 8.17.12.6099 [/td][/tr][tr][td] [/td][td] רזולוציית צג ראשי [/td][td] 1920x1080 [/td][/tr…

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  12. Started by Void,

מה אתם אומרים על הלוח הזה לאוברקלוק ובכלל? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 821 צפיות
  13. Started by aiw,

ה-Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro for PIV/AMD לא מופיע בדרוג אצלכם (בדביק: אמצעי קירור מומלצים). איך הוא מבחינת ביצועים ורעש? הוא עדיף על ALX-800? אם ה-ALX-800 עדיף, על איזה מאוורר אתם ממליצים עבורו?

• 9 תגובות
    • 821 צפיות
  14. Started by pro.surfer,

שלום לכולם ביצאתי OC מוצלח לכרטיס מסך HD4870 512MB הגעתי לתדרים של 790 ו 1000 ורואים טוב עבר את כול הבדיקות אבל הניקוד ב 3DMARK06 ירד ככל שהעלתי את המתחים ממבחן למבחן מה זה אומר ? ולמה אני יכול להגיע ב MEMORY רק עד 790 אין לי אפשרות בסקאלה ליותר

• 12 תגובות
    • 821 צפיות
  15. Started by waizman,

אני רוצה לבנות ביי באס, וכבר קניתי את רוב הרכיבים, אבל השירטוטים שמצאתי לא בדיוק מתאימים לי. :-\ אני רוצה לעשות 6 מתגים בביי באס, 5 יהיו תלת מצביים (12v/off/7v), ואחד יהיה דו מצבי (12v/7v). בלי שום מתג כיבוי ראשי כדי למנוע מצב שאני יכבה את המאוורר של המעבד (הדו מצבי). כמו כן אני רוצה לעשות שימוש בלדים דו צבעיים. השרטוט שיש לי כרגע הוא זה: מישהו יכול לערוך לי את זה ככה שאני יוכל לעשות מה שרציתי, או אולי לתת לי לינק למדריך לבניית ביי באס דומה? ??? תודה.

• 7 תגובות
    • 821 צפיות
  16. Started by A1eX,

כמו בכותרת, מבקש המלצה לקירור כ. מסך 8800GT, כרגע מקורר ע"י TT DUORB שלאחרונה אחד המאוררים התחיל להרעיש.

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  17. אני מתכנן לקנות 2 מאווררים - Vantec ThermoFlow 80MM Smart ( יש לי בבית עוד אחד ) ולעשות שני חורים בדלת של המארז שלי - Simbadda Master I LU - Black - 480W + WINDOW ועוד חור בגג של המארז שיוציא אוויר ( באתר שלכם יש מודינג כזה של Shock משהו ) ורציתי לשאול : יש מאווררים יותר טובים שאלה שאני מתכוון לקנות ? ( באותו תקציב וחשוב שקטים ) השליטה על המאוורים של זה שלקחתי את הרעיון ממנו מתבצעת בעזרת - Vantec Nexus Fan Controller NXP.201 BLACK האם הוא טוב ? ( אני לא מחפש משהו עם מלא אופציות רק שליטה על המאוררים שיהיה בצבע שחור באותו תקציב בערך )

• 10 תגובות
    • 821 צפיות
  18. Started by ganymede,

שלום, יש למישהו המלצה לגוף קירור שקט למעבד - עד 300 ש"ח - שיתאים גם למקרה שאני אשדרג למארז קטן (לקולנוע ביתי)? האם אפשר למצוא מערכת קירור מים בתקציב כזה? מה ההשקעה המינימלית למע' כזו?

• 12 תגובות
    • 821 צפיות
  19. החלפתי את הקירור הג'נרי. בנוסף ,החלפתי את שני מאווררי ה-80CM . משחה טרמית היתה כבר על הקירור ובחנות אמרו לי שלא צריך להוסיף כי כבר יש. במנוחה הטמפ' היו מעבד-48 כ.מסך 52 עכשיו המעבד-46 כ.מסך 59 מה שכן,אין רעשים כבר מהמארז אבל על זה לשלם מעל 200 ש"ח? עוד דבר,אולי אני צריך לשנות את מהירות סיבוב המאוורר ב AC ? אם כן,איך עושים זאת. תודה מראש

• 14 תגובות
    • 821 צפיות
  20. שלום לפני כחודש בערך אחד מחברי הפורום הציג פה את המפרט שלו ושם קישור של האתר ממנו רנה את המחשב מי שיודע על מה מדובר בבקשה שישלח את האתר המדובר?

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  21. כידוע סידור כבלים במארז משפרת בצורה ניכרת למדי את הטמפ', עכשיו כשמסדרים חוטים במארז MIDI לפחות שהוא לא גדול ממש אז צריך להכניס את החוטים מאחורי הכלובים ואולי להשתמש מדי פעם באזיקונים בכדי למנוע פיצול של יותר מדי חוטים וליצור סדר במארז. שאלתי היא האם דבר זה יכול לפגוע בביצועים?? כי אחרי הכל אנחנו מקפלים את הכבלים ממש ומכניסים אותם במקומות לחוצים כאלה. שאלה נוספת, אם אני פותח דפנה אחת של המארז בכדי שייכנס אוויר קר וישתפרו הטמפ' אז בדרך גם ייכנס אבק, הוא יכול לגרום לנזק? ועד כמה זה לא טוב שנכנס אבק לתוך המארז? תודה רבה, תשובותיכם בהקדם!

• 10 תגובות
    • 821 צפיות
  22. Started by dr computer,

הגעתי עם הליבה שלי ל357 מ250 לפני האובר בזיכרונות לא הולך לי כל כך הצלחתי להגיע רק ל390 (בגלל בעיות בזיכרון שרשומות למטה) מסטוק של 332 על הליבה יושב קירור שהכנתי לו + AS5 וגם בזיכרונות אותו דבר. יש לי בעייה בזיכרונות של הכרטיס כי לפני האובר היה לי בזיכרון 128 מגה ועכשיו הוא רושם לי 64 אחרי כל האובר יש מצב ששרפתי קצת מהזיכרון שלי??? ואיך אפשר להחזיר את זה למה שהיה לפניכן-128???

• 13 תגובות
    • 821 צפיות
  23. Started by shimon956,

שלום לכולם היום קניתי את זלמן 6000 והוא ממש לא כמו שרשום אליו שהוא טוב והמחשב עובד לי על 60 מעלות וזה ממש גרוע למאורר הזה רציתי לשאול מה אתם ממליצים אני חייב את העזרה שלכם כי אני לא יודע מה לקחת אה דרך אגב זאות הרשימה שיש בחנות הזאות Thermaltake Smart Case Fan Thermaltake Volcano 8 Thermaltake Volcano 10 Thermaltake Volcano 11+ Spire Falconrock II וכמובן את המאורר המאפן שלי זלמן בדיוק השם מתאים לא חברה אני צריך ממש עזרה :-[

• 13 תגובות
    • 821 צפיות
  24. סליחה על ההפרעה או משהו אך אני נואש כבר אני כרגע על OC 3.3 על מעבד AMD X4 620 תדר התחלתי 2.6.. ושאני מתחיל תבדיקה בOCCT נגיד על לינפאק זה ישר מוצא לי בעיה כלשהי באיזשהו ליבה או שהתוכנה מפסיקה לפעול.. מישהו יכול להגיד למה ? אני עכשיו במתח 1.44 האם זה בריא ? אני חושב שאין בעיה להיות על הוולט הזה..כי גם הבאתי למעבד רק שני קפיצות מתח לא יותר ! על מתח אחד פחות איך שמתחילה הבדיקה המחשב קורס ועכשיו הוא לא קורס רק הבדיקה מפסיקה..האם אני צריך לדאוג .? תודה.. ומישהו יכול לעזור לי להמשיך את האובר קלוק ? ישלי לוח די דפוק UD2H של גיגה בייט..אני מתכנן ל3.5 אם זה אפשרי..שאני שם FSB על 260 המחשב לא עולה לא נראלי קשור למתח האם לנסות לתת עוד קפיצה במתח קטנה ולנסות עוד פעם על 260 או ש…

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  25. Started by Or ei,

בשביל מאורר בגודל 12 ס"מ כדאי להשתמש במקדח 8 ס"מ?? או להשתמש ב12?

• 5 תגובות
    • 821 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.