אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
אני בבאס 400 (עם זכרונות Crosair 677mhz 8)) באופן מפתיע משהו, הדבר שעוצר אותי זה הטמפ' של המעבד שבעומס כבד עוברת את ה65 ובמצב רגיל נעה בין 46-48. מכיוון שקירור אחר לא אפשרי כרגע, חשבתי על להוריד את המתח של המעבד מ1.325 (המתח המקורי שלא נגעתי בו) ל1.3 קודם כל, האם ההבדל משמעותי? (אני מבחין ב2-3 מעלות הבדל בעומס מלא) והאם זה עלול לפגוע במעבד או ביציבות שלו?
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
אני עם מחשב Barebone של חברת MSI שנקנה בחו"ל מדגם GE40-2PC עם מעבד I5-4210M וכ.מסך GTX 850M במאמץ במשך כמה שעות (במשחק כבד למשל COD:AW) מגיע לי לטמפ' דיי גבוהה 90 מעלות למעבד 80 מעלות לכ.מסך לפני שנים רבות כשהיה לי מעבד C2D בנייח ועשיתי לו OC והתעסקתי עם זה, למדתי שצריך לשאוף למתח כמה שיותר נמוך, שיתן גם אורך חיים יותר טוב וגם לא מעלה את הטמפ' אז הורדתי את התוכנה של אינטל XTU וחשבתי על לנסות להוריד מתח. וזה דיי עובד. הורדתי מ 0.94V במאמץ ל0.86V ללא בעיות עם OCCT ובלי פגיעה בביצועים ב CINEBENCH כמובן יש שיפור בטמפרטורה המקסימלית וגם בצריכת חשמל! מזמן כבר לא התעסקתי עם זה ואני ממש לא מעודכן, אבל זה בטוח לעשות דברים כאלה כל עוד המעבד והמערכת הפעלה יציבים ? ואפשרי לעשות את זה…
-
- 5 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
משום מה בביוס יש לי אפשרות רק להעלות מתחים. איך אפשר להוריד אותם? אני כרגע משתמש עם AMD overdrive אבל כל פעם שמפעילים מחדש צריך להוריד שוב. הסיבה שאני עושה את זה היא טמפרטורות וגם כשאני מוריד מתחים המחשב יציב 100% סתם זרמו יותר מידי עם המתח. מה לעשות ? (מפרט בחתימה).
-
- 3 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום לכם האם ישנה אפשרות להורדת מתחים למעבד פרסקופט?דרך לוח האם בביוס זה לא אפשרי תודה ושנה טובה לכולם
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום שלום, יש לי במחשב GF8800GTS 320 שמשמש ככרטיס Physx ייעודי. אבל, המחשב ממש רועש וזה ממש בלתי נסבל. חשבתי אולי אפשר לנתק ממנו את המאוורר/לשים עליו קירור פאסיבי מאולתר, שכן הוא לא הכרטיס הראשי ואני לא יודע כמה הוא כבר מתאמץ ככרטיס משני. האם יכול להיווצר נזק לכרטיס משני כדוגמתו ללא קירור אקטיבי? או שאראה ארטיפקטים ושאר ירקות? רב תודות!
-
- 2 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היי, נסיתי להוריד את ה CL מ-2.5 ל-2 והמחשב לא עלה. הוצאתי את סוללת ה CMOS כדי לאתחל את הביוס עכשיו הכל מאושר הסתכלתי על הסטיק של הזיכרון כדי לראות אם יש פרטים (כמו נגיד איזה BH5). אבל...לא כל מה שיש שם זה הצירוף 3-3-6...כנראה בסדר הזה ב CPU-Z כתוב שבתדר של 166 אני אוכל להוריד תזמונים ל -2-3-3-6 לזה הכוונה? או שמישהו כבר ניסה עם GEIL ויכול לומר לי אחרת? יש איזה חיפש בגוגל עם פרטים מסוימית מהסטיק שאני יכול להריץ? כי אתחול של הביוס כל פעם מחדש קצת מציק
-
- 6 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אנשים מה קורה אצלי הכול קריר וטוב וגם למחשב של אח שלי פנטיום 4 למי שלא יודע תראו עשיתי לאח שלי מוינג לפני שנה הוספת חלון כבלים עגולים וסידור חוטים צביעה לפני כחודש קניתי למחשב שלי ספק באטרפלי של טרמינל טיק וקיבלתי איתו פאן באס עם מאוור כזה עגול מכייון ויש לי 4 מאוורים במארז פלוס עוד 2 בספק ועוד אחד למעבד ולא היה לי מקום למאוור הזה שמתי אותו אצל אחד שלי שיקרר תגיפה 2 שלו. היום המשחב של אח שלי בדקתי תמפרטורה היתה 47 אז פתחתי תמארז סדרתי תחוטים של הפסק כוח שהיו עוד יותר מסודרים ממה שהם עכשיו וגם את של ה אידי וניקיתי את הראם מאבק ותהיטסניק של המעבד ואת כול הלוח ותגיפה 2 ניקיתי הכול עם האלכוהל ושאבתי אבק סידור חוטים חיברתי הכול וווווווווווווווווווווו הטמפרטרוה כעת 35 !!!!!!!!…
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי כולם הורדתי ati bios flash עכשיו אין readme אין כלום ואני לא מבין מה עושים שם זה פותח חלון דוס עם כול מיני דברים לא מובנים ! איך אני עושה backup לביוס שלי ? ואיך אני צורב ביוס חדש ? האם יש דברים שצריך להכין לפני הצריבה ? האם יש דברים שצריך לעשות אחרי הצריבה ? תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב הורדתי את SPEEDFAN, תוכנה נחמדה מאוד ולא מסובכת. הקטע שאני ממש לא מבין בכל הקטע של אוברקלוקינג קירור וכאלה.. אז כמה שאלות: מה ההבדל בין LOCAL TEMP לREMOTE TEMP??? למה זה כותב שיש כאילו 2 מאווררים?? (FAN01 ו-FAN02) מזה RPM?? והנה מה שזה כתב לי, תגידו לי אם זה טוב או לא: LOCAL TEMP - 29 C REMOTE TEMP - 34 C HD0 - 36 C זה טוב או לא?? וגם מזה HD0????
-
- 3 תגובות
- 587 צפיות
-
-
היי בזמן ש"שיחקתי" עם התיזמוני זיכרונות ניסיתי להוריד את הCL ל2. הדבר גרם למחשב לא לעלות (עשה ציפצופים וכו') הפתרון שלי היה להוציא את הבטרייה מהמחשב כדי לאפס את הביוס. השאלה שלי - האם יש פיתרון יותר פרקטי? שאלה #2 - האם ערך הCL תלוי בגורמים אחרים, כלומר אם אני יעלה\יוריד את שאר התיזמונים האם יכול להיות שהמחשב כן יעבוד בCL 2? תודה
-
- 10 תגובות
- 660 צפיות
-
-
הצלחתי להוריד את הטמפרטורה של הכרטיס מסך מ62 ל 52 ~!! לקחתי את המאורר של המעבד שלי (קניתי חדש אזז לא הייתי צריך תישן ) וחתכתי לו את פלסטיקים שתופסים את ההייטסינק ככה שישב ישר ... וחיברתי אותו לכרטיס מעל המאוורר המקורי עם אזיקונים ! מחזיק פצצה ותיראו איזה שיפור ....
-
- 6 תגובות
- 706 צפיות
-
-
הורדתי תוכנה בשם CPU COOL ממדור ההורדות עכשיו כשהפעלתי ראיתי שהחום במעבד הוא קרוב ל60 מעלות נבהלתי כביתי את המחשב פתחתי הרמתי את המאורר מעל לצלעות קירור וראיתי ממש גוש ענק של אבק בתוך הצלעות ובמאורר שאבתי הכול עם השואב האבק ניקיתי את המאורר הוספתי עוד מאורר של ספק כוח שיתן קור מלמעלה עכשיו אין לי איזה שהם צלעות קירור מיוחדות או מאורר הכל פשוט כמו שקבלתי עם המעבד [אינטל 800 ] האם זה הגיוני שחום המעבד שלי צנח בחצי?? האם CPUCOOL נותנת באמת נתונים אמינים ? הנה התמונה עם התוצאות לאחר הנקיון והוספת המאורר [ויש עוד שאלה למתחת לתמונה] טוב בOC אני ממש ממש ירוק בתחום אבל ירוק להגעיל עכשיו יש לי מעבד P3 800 לוח אם של אסוס CVU4 משהו כזה עכשיו אני רוצה להעלות את המהיר…
-
- 0 תגובות
- 599 צפיות
-
-
מה זה עוזר אם אני משנה אותו מ GEFORCE3TI200 ל GEFORCE 4 TI 4600 ואיך אני עושה את זה כמובן
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
FSB VCORE תזמוני זיכרון ועוד
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
טוב, אז המפרט בחתימה, הוספתי צינור בין המעבד לכרטיס מסך ומשם חוזר לרדיאטור.. נתקעתי באוברקלוק לליבה 565 וזכרונות על 1013... לא מצליח לעלות מכאן - יש לי קפיצות כאלה בהגדרות הכי גבוהות ב NFS ובהגדרות הכי גבוהות ב 3dmark - אין לי מושג עוד איך לבדוק... אני כקגע מקבל ב 3DMARK 3660 - במקום 3360 - לא מה שקיוויתי מבלוק AQUARIUS שאיתו הגיע מישהו בפורום הזה ל 4915... הכרטיס של XFX, AGP. תעזרו לי לסחוט את הכרטיס הזה... זה עלוב ממתין לתשובה של המקצוענים
-
- 2 תגובות
- 430 צפיות
-
-
קצת היסטוריה.. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451223.0 . אז החלטתי לקנות קירור חדש - arctic cooling accelerator l2 pro. המאוורר הישן שבא עם הכרטיס עבד על 12V, ובמאורר החדש יש 2 חיבורים אחד עם 3 פינים ושני עם 4 פינים. וחיבור לספק שמתפצל ל 07V ול 12V. זו הפעם הראשונה שאני נוגע במחשב לרמה הזאת, אבל אני די בטוח שמספיק ה-12V. תמונות מצורפות: http://img22.imageshack.us/gal.php?g=1207ah.jpg עריכה: "לקחתי סיכון" וחיברתי כפי שחשבתי מלכתחילה. הבדל עצום של 18 מעלות (במנוחה) בין הקירור הישן לחדש!
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
התקינו לי שלשום את TtBigTyphoon ומאז המחשב עושה בעיות. בעיות איטיות קפיאות וכו'. המעבד AMD Athlon 64 3000 Vience המחשב לי במאמץ והשימוש שזה מראה לי שהוא משתמש הוא 60+ איך אני בודק את הטמפ' שלו , יש לי את SppedFan אם יותר עריף Everest אפשר קישור? אם הקירור לא הותקן כמו שצריך מה אנ יצ ריך לעשות? תודה
-
- 27 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא ידעתי אם להעלות את זה או לא אבל אמרתי למה לא נפרגן:P בעקבות הערוץ שלי שמתפתח לו לאט לאט EK נתנו לי קוד עבור 10 % הנחה חד פעמי על CART....אם יש מישהו שרוצה להצטרף ולבנות לולאה מגניבה אפשר לקנות יחד
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
יש על הלוח שלי ג'אמפרים שאפשר לשנות איתם את המכפלה ואת הFSB האם זה מסוכן להזיז אותם? ???
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
חברים אני רק רוצה לספר לכם שהזזתי את המחשב מעמדת המחשב למטה בספרייה (ליד הרגליים) לשולחן בספרייה ליד המסך והכל צנח משמעותית! סתכלו על הקובץ המצורף: לא הצלחתי לרדת בלוח אם מה40 מעלות בכרטיס מסך לא הצלחתי לרדת מ60 (שמתי את המאוורר שלו קבוע על 85%). והמעבדים עובדים על 30 מעלות שזה יפה מאוד!!! רק רציתי ליידע אתכם ...ונראה לי גם שאני אחשוב על אוברקלוק קטן למעבד ולכרטיס מסך מאחר שאני יודע שהם יכולים לעבוד בלפחות 10 מעלות יותר (כך הם עבדו חודשיים מאז שקניתי את המחשב). [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 840 צפיות
-
-
OCZ EL Dual Channel 2048MB PC3200 DDR 400MHz Titanium Memory
-
- 1 תגובה
- 498 צפיות
-
-
איזה זיכרון טוב ביותר לאוברקלוק ועל הדרך גם ספור לי על כמה לוחות אם שכדי לי לקנות?
-
- 4 תגובות
- 566 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה, והייתי רוצה לדעת אולי במקרה מישהו ראה את אותה הבעיה, במקום כלשהו. הזיכרון עצמו: OCZ REAPER 1600MHZ DDR3 מבחינה טכנית, הזיכרון אמור להיות תקין. הוא רץ מצוין על 1333, וגם מעט יותר, בוא נגיד 1400~1500 כמעט... כשאני מרים את הBIOS ל400, אני חייב לתקוע את הזיכרון ב1333... כאשר אני שם אותו על 1600, יש לי 2 בעיות, או שמערכת ההפעלה בחלק הטעינה המוקדם קורסת, או שהיא רושמת שחסר לה קובץ כלשהו, או שהיא מתחילה טיפה להיטען ואז היא קורסת לחלוטין. המערכת עצמה: DFI LP UT X48-T3RS Q9550 4870X2 2x OCZ REAPER 1600MHZ 2GB ו ויסטה ULTIMATE 64X מעודכנת, כולל סרוויס פאק. אני די בטוח שזה לא במערכת ההפעלה כי זה עשה את אותם הבעיות בערך גם כשסתם רציתי להתקין את הווינדוס, XP או VISTA…
-
- 11 תגובות
- 908 צפיות
-
-
יש ברשותי את הזיכרון Corsair TwinX 512x2 PC400PRO, וכשאני מנסה להעלות מעל 250FSB הוא פשוט מריץ מלא Errors ב Memtest, התזמונים של הזכרונות הם 3-4-4-7 (שאר המפרט בחתימה) , העלתי מתח לזכרונות ל 2.7 ולמעבד 1.525 , מה אני יכול לעשות ? שכחתי לציין שהHTT הוא על 4. הנה תמונה (ניסיתי אפילו להוריד מכפלה ל8 ועדיין Errors ב 250): http://rotter.name/User_files/nor/424984f80c0873a7.jpg תודה .
-
- 6 תגובות
- 515 צפיות
-
-
היי, אני קונה מעבד E6400 ולוח של GIGA BYTE 965DS3 איזה זיכרון הכי מתאים ללוח ומעבד אלו, עד 600 ש''ח, איזה חברה, וכמובן שיתאים לאוברקלוקינג לא כבד במיוחד.. תודה..
-
- 1 תגובה
- 393 צפיות
-