אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
כרגע יש לי 2 מאווררים - 1 מקדימה בחלק התחתון 80 מכניס ואחד מאחורה איפושהו ליד הספק גם 80MM מוציא. המחשב שלי מגיע לטמפ' מטורפות והגעתי למסכנה שאני צריך להוסיף מאווררים, אבל המארז שלי מאוד בעייתי ולכן פניתי אליכם. מכירים את המארזים עם פאנל מפלסטיק למעלה וידית? יש לי מארז כזה ולצערי בגלל הידית שמכסה את כל פאנל הפלסטיק העבה אני לא יכול להוסיף שם מאוורר. עוד כמה דברים שמפריעים: - אני לא יכול להחליף את המאווררים הקיימים שלי ב 120mm מהסיבה שיש שם הכנה רק ל80 ואין מקום ל 120. - בדלת (זאת שכשפותחים אותה יש גישה לכל הרכיבים) יש לי הכנה למאוורר 80. - אין לי עוד הכנות למאווררים. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי לתכנן את סידור המאווררים במארז בצורה הכי טובה שתאפשר קירור טוב של …
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
זה המעבד: AMD ATHALON XP 2500+ אני עומד לבצע OC למעבד, כבר הבנתי איך עושים (הסבירו לי אתמול). עכשיו, אני יודע שבמעבדים נעולים אי אפשר לשנות את הנתון הזה בביוס: X- Multiplier Factor X11.0 הוא נתון קבוע למעבד נעול ואי אפשר לשנות אותו לפי מה שהבנתי. אבל אני במעבד שלי כן הצלחתי לשנות אותו, שיניתי אותו ל-13, אבל כמובן לא שמרתי את ההגדרות (כי עדיין לא קניתי היטסינק טוב ואין לי איוורור ממש טוב במארז, אני רק בדקתי איזה הגדרות יש בביוס). אז אם אני הצלחתי לשנות אותו, זאת אומרת שהמעבד שלי לא נעול? (אל תשכחו שאני לא עשיתי שמירת הגדרות, פשוט יצאתי מביוס אחרי זה מבלי לשמור שום דבר). ועוד משהו: שמעתם פעם על מישהו שנשרף לו המעבד בגלל שהוא העלה את המהירות של המעבד מ-1830MHZ ל-1950MHZ? …
-
- 10 תגובות
- 809 צפיות
-
-
יש ברשותי מעבד 1.5 GHZ סוקט 423 ורצית לנקות את צלעות הקירור שלו (הן מלאות אבק ומטונפות) אבל קשה מאד להוציא אותם יש לי לוח אם GARIBALDI ויש שלושה קליפסים בכל צד, לא רצית למשוך אותם בכוח מחשש שיגרם נזק כלשהו למעבד, אז אתם יכולים בבקשה להגיד לי איך להוציא אותו?
-
- 7 תגובות
- 809 צפיות
-
-
הזמנתי לא מזמן את הטיוניק 120 למעבד יש לי פנטיום 4 2.8 ג'יגה ו1 מגה קאש בסוקט 478 קבלו תמונה עד כמה אוברקלוק אני יוכל לעשות לו עם הטיוניק? אפשר להגיע ל4.2 איתו? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 809 צפיות
-
-
התקנתי את הגוף קירור Accelero Twin Turbo PRO לכרטיס מסך (HD5850) והטמפרטורה ירדה בלפחות 10-15 מעלות ויותר שקט .. לגבי VDDC מה הטמפ' המומלצת לזה? כרגע זה על 34-35 בIDLE ואיזה 70-80 במשחקים ..
-
- 1 תגובה
- 809 צפיות
-
-
שלום לכולם, חלקכם זוכרים את השאלות הרבות שהיו לי על קירור ועל OC ואני שמח לומר לכם לאחרי הרבה עזרה מכם, זה גם מאחורי. אבל היום (קיץ) המחשב שלי שוב מתחמם ואני צריך דרכים לקרר אותו (וכמה שיותר זולות) יש לי מעבד AMD2500+ ולוח אם Gigabyte GA-7N400V-L 2 סטיקים של זכרונות 128 (333MHZ) ו2 סטיקים של 256 (333MHZ). איוורור: יש לי מאוור של ונטק על המעבד והחלפתי למשחה טרמית של ננוטרם בלו 2. הוספתי מאוור בחלק העליון של המחשב ובצד שלו (והם עובדים על המהירות הכי גבוהה) כמו כן יש לי מאוורר בקידמת המחשב וכמובן אחד שמוציא גם מאחוריו. יש לי מארז של TASK A-2310 Screwless (החלפתי ספק כח). כמו כן קניתי אתמול כרטיס מסך של ראדון 9200(וחשבתי שכאשר אני אחבר אותו, הטמפ' של לוח האם שלי תרד היות …
-
- 12 תגובות
- 809 צפיות
-
-
רציתי לקנות את ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro, אבל נאמר לי בחנות ממנה קניתי שאין להם גופי קירור נוספים כאלה במלאי, והיבואן הפסיק לייבא אותם. יש לכם המלצה לגוף קירור אחר? תקציב: עד 300 ש"ח לא מתכנן OC.
-
- 12 תגובות
- 809 צפיות
-
-
שלום, האם המערכת הזאת:רכזת קירור נוזלית Aquagate Max מתאימה לכל מארז? בתודה עומר
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
יש לי מוד די מעניין שחשבתי עליו, הוא על אך להתקין חלון במארז ללא צורך בקניה של אחד. והוא די פשוט. אני רוצה שתרשמו לי רעיונות לשיפור או עצות בקשר לתהליך שלבים: 1.קונים לוח של פלסטיק קשיח שקוף בעובי של 0.5 ס"מ. 2.מסמנים על הדלת של המארז את קו המתאר של לוח הפלסטיק. 3.מהקו שסימנתם מורידים 1 ס"מ ומסמנים עוד פעם. *בשלב הזה יהיה לכם ריבוע/מלבן בגודל של הלוח ועוד ריבוע בתוכו* 4.עכשיו צריך לחתוך את הריבוע הפנימי על ידי כלי כל שהוא, אני משתמש במספרי ברזל. 5.גוזרים 4 קוים קטנים בין הקודקודים של הריבוע הגדול והפנימי. 6.מקפלים את מה שנוצר פנימה. *בשלב זה יש לכם חור גדול במארז עם קצוות של 1 ס"מ שנכנסות פנימה* 7. עושים עוד כפל בקצוות הפנימיים על שתיווצר צורה של L בפנים. 8. לתוך החלל שנו…
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 8800gt גירסאת OC של INNO3D (לא ICHIIL) בכל מקרה עדעכשיו השתמשתי באוורסט גירסאת אולטימייט 4.20 והטמפ' של הכרטיס מסך הייתה 43-46.... עכשיו אחרי שהורדתי את הגירסאת אולטימייט החדשה יותר (4.50)סתם כדי להתעדכן הטמפ' קפצה ל-53-56!!!!! עכשיו כל שאר הדברים נשארו אותו דבר בלי שינויי GPU Memory 47°C ו- GPU Ambient 43 °C וגם המעבד הספק וכל שאר הדברים נשארו ללא שינויי...רק הכרטיס מסך פתאום קפץ ב-10 מעלות... אז רציתי לדעת מה יכול להיות שקרה?אולי באג בתוכנה?אולי הגירסא הקודמת לא הייתה טובה?מה לעשות?שתיהן היו גירסאות אולטימייט אז מה קרה עכשיו שזה מציג טמפ' הרבה יותר גבוהה?
-
- 13 תגובות
- 808 צפיות
-
-
היי ! אני בקרוב קונה מחשב ואני צריך המלצות לאיורור לכל המארז ואיוורור למעבד. השימוש של המחשב יהיה יחסית כללי כשאני מידי פעם אשתמש בתוכנות לעריכת סאונד (חובבן) ככה שהמעבד יתאמץ טיפה סביר להניח. ואני רוצה משהו טוב יחסית ומאוד חשוב שיהיה שקט. במיוחד גם שהחדר שלי חם מאוד הקיר שלי הוא קיר זכוכית והוא ממוקם בצורה כזאת שהשמש ממש מבשלת לי את החדר. אני לא מתכוון לעשות אובר קלוקינג וכד' לצורך העניין. יש ברשותי מפרט מחשב ללא אוורור למעבד ולמארז והוא מTMS הומלץ לי לקנות Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 מKSP. רק אני מעדיף שהרכישה תהיה מTMS מאחר ואני כבר מתכנן לקנות מהם. הסיבה למה אני מעדיף לא ללכת לחנויות אחרות היא כי: א. טירטור ואין לי כוח לזה - ב. הם בטח יבקשו כסף עבור התקנה ועדיף …
-
- 1 תגובה
- 808 צפיות
-
-
1 אין לי כ"כ מקום איפה לשים רדיאטור שעובד עם 2 מאווררי 120 מ"מ אז חשבתי לקחת אחד שעובד עם מאוורר 120 מ"מ אחד. האם הם לא יאיטו אחד את השני ? 2 אם אני בכל זאת הולך על רדיאטור כפול האם יש לכם איזשהי המלצה על מארז שבו אני אוכל לשים את הרדיאטור מקדימה או מאחורה ? (אני מתכוון איפה שיש מאווררים מקדימה או מאחורה (אני פשוט לא יודע איפה עוד אפשר לשים אותם. 3 מה יהיו ההדבלים בין רדיאטור כפול של 2 מאווררי 120 מ"מ לבין אחד שעובד עם 2 מאווררי 80 מ"מ ?
-
- 7 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום לכם, ניסיתי לעשות OC לE8400 שלי ל4 ג'יגה,שמצריכים שהזכרונות ירוצו במהירות של 890 MHZ לפחות...אבל לא הצלחתי להגיע לשום יציבות,ותמיד הבעיות התקשרו לזיכרונות.. ניסיתי להביא להם מתח של עד 2.21 וולט ולשחרר את התיזמונים ל5-5-5-15,אבל כלום לא עזר,וגם כשהורדתי טיפה את תדר המעבד ואת תדר הזכרונות לא הצלחתי להגיע ליציבות... הנקודה הגבוהה ביותר שאליה הצלחתי להגיע היא מעבד במהירות 3.87 GHZ וזכרונות בתדר 860 MHZ...רק במצב הזה הזכרונות והמערכת כולה יציבים פיקס-והזכרונות מקבלים רק 2.05 וולט... ראיתי כאן בפורום אנשים עם מערכות דומות שהגיע עם המעבד הזה לתוצאות פשוט פסיכיות של מעל 4.5,ואני נורא מופתע ומבואס שאני לא מצליח להגיע אפילו ל4... אם מישהו יכול לייעץ לי ולעזור לי,אני אודה לו מא…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום אני חדש!... אני מבין קצת אולי הרבה במודינג קירור והחומרה אני מקוה להשתלב כאן. שמי אמיר אני בן 14 וחצי בקרוב.ועכשיו לנושא. יש ברשותי 3 רכיבים שהם לקירור לפי ידיעתי. ורציתי לדעת איפה אני יכל להרכיב אותם במארז על איזה חלק וכיצד??? הנה זה נקרא לי גוף קירור: ושני אלו הם דומים אחד לשני רק בנוים בצורה אחרת...גם נרא לי מן גופי קירור. מקווה שתעזרו לי...
-
- 11 תגובות
- 808 צפיות
-
-
או קיי בשעה טובה החלפתי את 1 הסאן שיינים שלי ויש לי HEC300 מחובר אם סאןשיין480 אז זה שדרוג 1 שדרוג 2: סוניק טוואר כבר תראו מעלות במאמץ אם אובר קלוק ואם העלת מתחים! ממליץ לכולם על הסוניק יש לי מאוורר 120 ומאוורר 80 http://img280.imageshack.us/img280/6946/260040c10ktest134sc3pi.jpg' alt='260040c10ktest134sc3pi.jpg'> http://img280.imageshack.us/my.php?image=260040c10ktest134sc3pi.jpg
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
התחלתי לבנות מיכל מים שיחליף את הסיר שלי אחרי שאני ימצא רדיאטור, אבל אני לא יכול לחליט איפה לעשות את הפיה לכניסת המים ואיפה ליציאה. ??? והנה קצת תמונות של מה שעשית עד כאן. החומר ממנו התחלטי, פרספקס בעובי 10 מ"מ. הברגה. בחרתי לעשות אחת הצלעות מאלומיניום משום שצד זה יהיה מול המאוורר הקדמי 120 מ"מ כך זה גם ישמש בתור קירור למים. עכשיו המיכל מלא במים ועומד לכמה ימים לבדיקת אטימות .
-
- 8 תגובות
- 808 צפיות
-
-
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=65048&page=1&pp=25 :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אני לא מבין את זה! זה ייתכן? הרי שזאת תושבת 754 רגילה לחלוטין!!! למה לעזאזל הוא לא עולה? כ"כ בניתי עליו! יש סיכוי שמישהו משתמש בלוח הזה ויש לו XP120? או אולי שמעתם? או אולי אתם יודעים איפה לחפש? אלוהים אדירים, אני לא רוצה להאמין שזה אפשרי! אה-הא, הבנתי, Gigabyte מכניסים פלסטיק כלשהו מתחת ללוח אם... ואני צריך להחליף אותו באחד סנטדרטי איפה אני משיג? איך אני מחליף? זה שוטטה את זה בכלל? או שאני קונה XP90 במקום?
-
- 10 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום מדובר במחשב לסלון - בעל מארז קטן (נכנס בו לוח MICRO ATX) שניתקתי ממנו את כל המאוורררים (הרעישו מאוד) המעבד הוא INTEL E2140 -הבעיה שהוא מתחמם והמאוורר המקורי של אינטל מרעיש מתלבט כרגע בין : Freezer 7 Pro -AC ZALMAN-CNPS7500 TT-Blue Orb II Silent התקציב 150 (למרות שה-ZALMAN עולה יותר) יש למישו הצעה אחרת? בשמחה...
-
- 11 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום, ברצוני להמהיר את הכרטיס המסך הישן שלי (NVIDIA GeForce 8600 GT )נתוניו עכשיו הינם: רציתי להמהיר עם התוכנה coolbits עד כמה אני יכול להמהיר את הכרטיס מבלי שיפגע?[table][tr][td] סוג של מתאם תצוגה [/td][td] NVIDIA GeForce 8600 GT[/td][/tr][tr][td] [/td][td] סה''כ זיכרון גרפי זמין[/td][td] 1279 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] זיכרון גרפי ייעודי[/td][td] 512 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] זיכרון מערכת ייעודי[/td][td] 0 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] זיכרון מערכת משותף[/td][td] 767 MB [/td][/tr][tr][td] [/td][td] גירסת מנהל התקן של מתאם תצוגה[/td][td] 8.17.12.6099 [/td][/tr][tr][td] [/td][td] רזולוציית צג ראשי [/td][td] 1920x1080 [/td][/tr…
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אני לא מצליח להעלות את המעבד מעל 2100mhz שאני מנסה הוא נתקע ולא עולה עשיתי oc למערכת העלתי את המהירות מ-166 ל- 200mhz במכפלה של 10.5 ואין לי בעיות חום זה מה שקיבלתי-http://s57.yousendit.com/d.aspx?id=1Z4U6KM7YI2S33THKF2AT43VIL שאני מנסה לעלות את המכפלה המחשב נתקע המעבד הוא- Athlon XP 2500 amd ולח האם הוא 8rda3i של-epox זה הלוח http://www.epox.nl/products/view.php?product_id=412 באחד הנסיום באתר ראיתי שזה אפשרי http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=424 [1] מה אני צריך לעשות כדי להגיע לנתונים כאלה? [2] למה אני לא מצליח להעלות את המהירות מעל 200mhz ? אני חדש בזה אז הסברים יעזרו ותודה לכולם
-
- 11 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום , התקנתי DRIVER של ATI ולא מצאתי מקום בו אפשר לראות טמפרטורה של ליבה , האם יש תוכנה שמאפשרת זה , זאת התנסות ראשונה שלי עם כרטיסים של ATI ...
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
רכשתי AthlonXP 2100 אשר רץ עם מאוורר Zalman CNP6000-cu. (לעצלנים במיניכם: http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6000Cu.htm) כמו כן יש לי blueorb על הגשר הצפוני, והלוח הינו Asus A7M266. בכל אופן, אמנם עכשיו קר בחוץ - כ 21 מעלות, מהירות המאוורר מוגדרת על כ 1800 סל"ד - משהו באמצע בין 1600-2500 בשביל לשמור על השקט של המאוורר. תחת עומס עם פריימ 95 רץ כמה שעות טמפ' הגשר היא 36 מעלות וטמפ' המעבד הינה 64 מעלות בלי עומס הטמפ הגשר עומדת על כ 34 מעלות וטמפ המעבד על כ 58 מעלות. האם לדעתכם זה מספיק סביר ? בעקרון השתמשתי ב AS3 על המעבד, אבל לא הורדתי מספיק טוב את הגריס הטרמי שנמרח שם לפניכן (לא, זה לא אני עשיתי את הטעות הזאת), אז אולי אוכל לגדר עוד מעלה וחצי.
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
אוקיי אני רוצה להאיץ את ה2.4C שלי, הוא כרגע על 200 באס כמו כן גם הזיכרון. כרגע הטמפ' אצלי במנוחה הם 43-47 בימים חמים ואולי גם 48, הזמנתי SP94+אנרמקם 92 מ"מ עם ארקטיק סילבר 5, ואני רוצה להאיץ את המעבד למשהו כמו 3200 או 3000 ולהשאיר אותו 24/7 אם זה יהיה אפשרי, אם יהיה יציב ואם תהיה טמפ' הגיונית. עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בשביל להאיץ ל3200 אני צריך לעלות את הבאס ל270, אני כנראה ישתמש במחלק 5:4 כי יש לי זיכרון 400 מה"צ מה שאומר באס 200 אז זה ייצא שהמעבד יהיהי על 270 והזיכרון על 216 (יחס 5:4 כפי שציינתי) , האם 270 למעבד זה הרבה מדי בשביל להשאיר 24/7 כי חבר שלי אמר לי שהמעבד לא יוכל להחזיק את זה, וגם זה ישחק אותו מהר מאוד. מה אתם אומרים הרבה מדי 270? ללכת על 250 ככה? אגב, יש לי…
-
- 14 תגובות
- 808 צפיות
-
-
שלום רב. שיחקתי היום ברשת mw2 וסתם החלטתי לבדוק תוכנה שעלתה כאן כמה פעמים REALTEMP הרצתי אותה תוך כדי משחק והתוצאות שקיבלתי נראות הזויות ,בגלל שאני לא כל-כך מבין בקירור אשמח אם תסבירו לי מה זה אומר (מצורפת תמונה) נ.ב-אני משתמש במאורר שהגיע עם המעבד i7-2600k מאינטל כ"כ -במידה ואכן ישנה בעיית קירור אשמח אם תתנו המלצה לקירור טוב וחשוב מאוד מאוד מאוד שקט שיתאים לי ללוח dp67bg תודה רבה לכל העוזרים ושיהיה לנו שבוע מצויין
-
- 5 תגובות
- 808 צפיות
-