אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אהלן לא מזמן החלפתי לוח אם במערכת ישנה(מבוססת פנטיום D), בזמן האחרון המאוורר של המעבד התחיל להרעיש ברמות שזה כבר בלתי נסבל. בגלל שזו מערכת ישנה שלא מתאמצת יותר מידי(אינטרנט אופיס וסרטים) אשמח אם תמליצו לי על פתרון קירור זול ויעיל(~60-70) חוץ מזה, האם יש צורך להחליף גם את ההיטסינק? או שיש אפשרות לרכוש רק מאורר שיתלבש על ההאחד הקיים? בנוסף, הבנתי שצריך גם למרוח משחת קירור תרמית, איזו מומלץ לקנות על מנת שזה יהיה הכי פשוט ויעיל למרוח? במקביל, על מנת לחסוך פוסט נוסף, יש לי מארז(במערכת אחרת) דגם CM690, בזמן האחרון המאוורר האחורי והקדמי התחילו להרעיש יותר מבעבר(רעש שמתחזק במשחקים), מה ניתן לעשות על מנת להשתיק אותם בחזרה? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדעת איך אני משנה את המחלקים של הזיכרונות בכדי שכשאני עושה OC גבוהה למעבד לא יהיו לי בעיות..עשיתי OC גבוהה למעבד וזה עשה לי הרבה בעיות.!
-
- 7 תגובות
- 620 צפיות
-
-
התחלתי לעבוד בחברת סטארט אפ שמפתחת פתרונות קירור חדשניים. החברה מתמקדת בקירור למרכזי שרתים ולמכוניות חשמליות אבל מתברר שבהתחלה הם שקלו לפתח קירור למעבדים. אני מבין למה הם מעדיפים להתמקד עכשיו בשרתים ומכוניות חשמליות. יש בזה הגיון עסקי ברור. מה שמציק לי זה שזה היה יכול להיות הקירור המושלם לאובר קלוקינג. אנחנו יכולים לשים על המעבד מיקרו מזגן שמקרר אותו ופולט את החום מחוץ למארז. יש בזה את כל היתרונות של קירור מים בלי החסרונות ועם יכולת קירור גדולה הרבה יותר. היחידה שיושבת על המעבד קטנה וקלה, נוזל הקירור לא מוליך ובטוח לחלוטין בשימוש. מכיוון שזו מערכת יחסית פשוטה היא לא צריכה להיות יקרה. יש אפילו סרטון שהכינו שמדגים את היכולות של הקירור הזה. כבר אני מזהיר שמדובר במעבד חלש יחס…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, הזמנתי מחשב מפלונטר שבניתי אחרי התייעצות פה בפורום וזה המפרט: i7 8700k noctua nh-d15 asus Z370 maximus x hero(הגרסה בלי הווי פיי כמובן) asus gtx 1080 ti poseidon 16GB (2x8GB) DDR4 3000 Mhz CL15-16-16-35-2N - 1.2V - Ripjaws V Series corsair rm750x ( coolermaster mastercase pro 6(3 x140mm fans front as intake + 2x140 mm top exhaust+ 1x140 rear exhaust samsong SSD 850 evo 500gb wd 1tb caviar black עכשיו לקחתי בחשבון שאני אוסיף קירור נוזלי בהמשך בגלל שהכרטיס מסך הזה הוא טיפה יותר חם משאר דגמי הGTX 1080TI בגלל פלטת הקירור שיושבת מעליו אבל אחרי ששיחקתי בו כבר שבועיי…
-
- 7 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני קורא את המאמר Beginners Guides: 99 Performance Tips for Windows XP http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1590&page=1 יש שם הוראות לOC לFSB. לא כתוב במאמר שום דבר בקשר לטמפרטורות של המעבד והלוח, אז האם באמת הטמפ' לא חשובות, או שהם פשוט שכחו לציין את זה? אני שואל את השאלה הזאת משום שיש לי לוח אם חסר חישני טמפרטורות.
-
- 7 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אחרי יומיים שהמעבד הורכב ומשחקים איתו, כנראה שהגעתי למגבלה על אוויר. לפי כל מני כתבות וביקורות שקראתי כל מקום אמרו שלא הצליחו לעשות POST עם OS 64BIT על יותר מ4GHZ אני אפשר להגיד רציתי לראות במו עיניי אם זה אכן המצב, אבל גיליתי שלא בדיוק: http://img830.imageshack.us/img830/8194/4202.jpg אחרי ה4200MHZ ניסיתי כל דבר אפשרי בשביל לפחות להריץ SPI על 4300 אבל ללא הצלחה. POST היה אבל אחרי דקה באו כל הזמן המסכים הכחולים ולא רציתי לעבור את ה1.5V. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1969962 ואני גם באמת חשבתי אחרי הניסיון עם ה720BE שלא ניתן לעבור את ה3.8-9 על המעבדים האלה, ואני טעיתי
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי איזה אחד שהכניס את המאוררים שלו לקופסה\מעמד כזה למאורר בצבע סגול . מה זה ? זה נועד להחזיק את המאוררים ולהקיט אותם? אפשר להסיג אותם בניפרד? כי אני חושב שהבחור ההוא קיבל אותם עם המאוררים : תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 878 צפיות
-
-
אחרי שסיימתי וההכל איך אני מחבר את זה ל"אדמה"... סיימתי לבנות אותו ואני מת לראות כבר איך הוא פועל (אם בכלל אני מאוד מקווה שכן). אגב התמונות לא הכי עוזרות כי האיכות לא משהו אבל התרשים עזר מאוד אני מדבר על זה: http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=fanbus_2.php בבקשה אם תוכלו לענות לי על השאלה הראשונה אני יודה לכם מאוד!!!
-
- 7 תגובות
- 767 צפיות
-
-
טוב ככה נכנסתי לביוס העלתי את הfsb מ 200 ל 240 בהדרגה.... הכל יציב ועובד טוב עכשיו הבעיה שבביוס אי אפשר לעלות מעל ל 240 אז השאלהה היא....אפשר לפרוץ את הביוס או כל דרך אחרת ...בשביל להמשיך ולעלות את ה fsb? אממ אם זה חשוב amd 64 3200+ asus a8n-vm
-
- 7 תגובות
- 482 צפיות
-
-
אני מבין שאפשר להפוך את הGT לULTRA ע"י פתיחת צינורות עיבוד שכבר קימים שם...רק שהחברה נעלה.....זה נכון?...ואם כן איך אני עושה את זה?
-
- 7 תגובות
- 593 צפיות
-
-
היי ביומיים האחרונים המחשב שלי עושה ריסט באופן רנדומלי בעיקר כמה דקות אחרי הSTARTUP הטמפ מגיעות ל63C בליבה אחת ול59 בליבה שניה שאין מזגן בחדר) אחרי הרבה פירוקים הגעתי למסקנה שהבלוק קירור הסנדרטי שבה עם המחשב לא מספיק לקרר את הCPU וכמובן אחרי שהפעלתי את המזגן בחדר. על איזה בלוק קירור לCPU אתם ממליצים? האם NINJA 2 SCNJ-2000 או קירור למעבד תוצרת Scythe דגם MUGEN SCINF-1000 (המחשב שלי INTER E6300 1.8G) עם NVIDIA 6200 תודה לעונים
-
- 7 תגובות
- 618 צפיות
-
-
-
בפורום חומרה לא ענו אולי מישהו פה ידע: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=1;action=display;threadid=2898
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז כן, הנושא הזה כמובן נטחן בפורום הרבה מאוד. אבל יש לי דילמה די מעצבנת שהרגשתי צורך לפתוח נושא ולהתייעץ סופית. לפני למעלה מחצי שנה עשיתי הזמנה מפנדה של הגוף קירור XP90C (מנוחשת) של טרמלרייט. כמו כן הזמנתי גם SF2 90M. ההזמנה התעכבה המון, ולאחר כמה מספר חודשים מועט הוחלט לפצל לי את ההזמנה, לשלוח לי את החלקים שיש עכשיו. ומכיוון שיש בעיה עם היצרן לגבי הXP90C אז אין להם במלאי ואין להם מושג מתי זה גם יגיע. בררתי כמובן בעוד חנויות אם יש להם את המוצר הזה, אם כי ההעדפה שלי הייתה לפנדה, מכיוון שמגיע לי משלוח חינם מהם. לאחר התייאשות רבה והמתנה רבה לפני כחודשיים אמרתי שאני אחפש גם את הXP120 (אלומניום) שאומנם הבנתי שפחות יעיל, אך בהבדל מאוד קטן. וגם יתרונו שהוא מאלומניום והוא מאוד קל…
-
- 7 תגובות
- 509 צפיות
-
-
אני רוצה למצוא HSF שישאיר את המעבד הזה בסביבות ה30+ בלי OC פשוט שלא יהיהו בעיות הולקנו 7+ יתאים ??
-
- 7 תגובות
- 867 צפיות
-
-
הזמנתי מחשב חדש עם מעבד E8400 וביקשתי Arctic cooling alpine 7 pro ומתחברר שרשמו לי גרסה רגילה שמתאימה ליותר לוחות אם (שעולה גם דולר יותר משום מה) האם ההבדל קריטי בשביל שאעשה מאמצים לשנות את ההזמנה? תודה למגיבים
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד hp pavilion g 1020j בעל מעבד intel core i3 380M עשיתי לו בדיקת מאמץ בתוכנה OCCT 4.2.0 עשיתי את הבדיקה CPU:LINPACK ותוך 10 שניות המעבד הגיע לטמפרטורה המקסימלית שלו והתוכנית עצרה זו סיבה לדאגה או שזה נורמאלי כי זה מחשב נייד?
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב בסביבות 5000 ש"ח. כרטיס מסך הוא פחות משמעותי מבחינתי. אני לא מתכנן OC רציני ממש. השאלה שלי היא איזה מעבד יתן לי ביצועים גבוהים יותר? (המחשב מיועד לעריכה). תודה.
-
- 7 תגובות
- 519 צפיות
-
-
טוב, בקרוב אני אקנה מחשב מTMS, עם מעבד Q6600, בסגנון הG0, אני מתכנן אוברקלוק קליל (זאת אומרת עד 2.6GHZ, מקסימום 2.8GHZ) ואני מתלבט בין שלושת הקירורים הבאים: Thermaltake TMG i1 775 CL-P0370 ¤147 http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_375_428_483&products_id=4327 Zalman 7500 Alcu Aluminum + Cooper S775 ¤136 http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_375_428_481&products_id=4331 Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤125 http://tms.co.il/product_info.php?cPath=146_107_492_496&products_id=4371 כמה הבהרות: אני לא קונה משחה טרמית, לכן רצוי שהמישחה שתגיע עם גוף הקירור תיהיה טובה המקסימום שאני יכול לשלם זה 150 ש"ח, רצוי כמה שפחות אם יש מאוורר עם לד …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רוצה להחליף את המאוורר למשהו יותר מהיר / חזק / גדול.... : איפה ניתן לקנות + המלצות לדגמים , תודה.
-
- 7 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום יש לי Thermaltake V1 CL-P0401 לאחרונה המאוורר נהיה רופף ונוקש על הצדדים. יש דרך לחזק את המאוורר במקום שלו? פתחתי אבל לא ראיתי בורג או משהו בסגנון בלי קשר, לקירור יש 4 פלסטיקים שמצמידים ללוח אם אבל שניים מהם נשברו וכבר אי אפשר להצמיד לתושבת. יש דרך להשיג חדשים או להחליף לברגים או שאני צריך לקנות חדש? תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עכשיו יש לי OC במעבד ל1.9..שאני עובד 2.0...הוא מתכבה לי לפעמים בלי סיבה... ראיתי אנשים שעשו OC רצחני למעבד כמו שלי...(עדיין בקירור אויר)... אם אני דואג לקירור של הצ'יפסט....אז אני יוכל לדאוג לOC יותר גדול??.
-
- 7 תגובות
- 627 צפיות
-
-
-
האם קיים פיתרון קירור עם heat sink גדול מאוד , למעבד , שמבטל לחלוטין את הצורך במאוורר או לפחות מצמצם את השימוש בו למינימום ההכרחי לאותם מקרים שבהם המערכת נמצאת בעומס מלא. הערה : אני מדבר על פיתרון אוטונומי לחלוטין שאינו מתבסס על החיישנים בלוח האם עצמו, אלא על כזה שיש לו סנסורים משולבים ב-heat sink ומיקרו מעבד משלו ששולט בצורה ישירה במאוורר ,כך שהמאוורר מופעל אך ורק כאשר טמפרטורת המעבד עוברת את טמפרטורת הסף , המקסימאלית המותרת (70 מעלות ,אם אני זוכר נכון ). הקירור מיועד למעבד q6700 \q9450
-
- 7 תגובות
- 766 צפיות
-
-
CPU: AMD Athlon 4400+(65nm) 2.3 @ 2.7 (18%)oc Motherboard: Epox EP-AF4 ULTRA Cooling CPU: Freezer 64 Pro Memory: Kingston 3071MB DDR2 667 @ 800 CL5 Hard Disk: Western Digital 320GB Graphics Card: ASUS NVIDIA GeForce 7300GT 256MB (50%)oc Power Supply: EZCOOL PS-1000 500WAT Case: Foxconn TLA436 + 90mm fan Monitor: HYUNDAI B91D עד איזה OC אני יכול להגיע? לא אם המאורר הזה אם THERMALRIGHT ULTIMA-120 EXTREME אני יכול להגיע איתו ל 3.4??
-
- 7 תגובות
- 659 צפיות
-