עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by adfx166,

לאחרונה שמתי לב שהמחשב שלי אוגר חום- מה שגורם להתחממות יתרה של רכיבי המחשב( במיוחד לוח האם). אשמח אם תוכלו להמליץ לי אילו סוגי מאווררים כדאי לקנות והיכן למקמם ע"מ שתיהיה סרקולציה טובה במארז. (צרפתי תמונות) יש לציין כי במחשב מותקנים שני מאווררים: מאורר למארז ומאוורר להארד דיסק. להלן התמונות: [attachment deleted by admin]

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by Mr_Eli,

היה לי מאוורר שהגיע ביחד עם המארז והיה מותקן בחלק הקדמי של המארז. זה לא היה ממש אפקטיבי לכן העברתי אותו לצד המארז איפה שהיו לי חורים מוכנים. הוא דיי גדול, הייתי אומר בסביבות 2 ס"מ. הקטע הוא שהוא הגיע ביחד עם חיבור MOLEX (אז לא עשיתי הרבה, רק חיברתי אותו לספק) אני רוצה להוסיף עוד שני מאווררים (יש לי מקום מאחורי המארז לעוד שני מאווררי 80 מ"מ בערך) אבל אני לא יודע איך לחבר אותם יש לי מאווררים שחבר הביא לי אבל הם לא עם חיבור MOLEX פשוט שני חוטי חשמל אפשר לדעת איך אני מחבר אותם?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by natit09,

אני רוצה להוסיף מאורר מקדימה כי עכשיו יש לי רק אחורי ורציתי לדעת אם אני יכול להוסיף אותו כי אמרו לי שזה יכול לפגוע לי בספק אם אין מספיק כח בספק אז אני רוצה לדעת אם אני יכול הוסיף בלי פגיעה או איכשהו לבדוק אם אני יכול להוסיף תודה מראש

• 1 תגובה
    • 528 צפיות
  4. Started by Krazy-Hawk,

שלום, קודם כל חושב לציין כי אני לא אוברקלוקר, אולי רק בקטנה לכרטיס מסך אבל זהו. הכוונה לקדמת המארז - מאורר שיכניס אוויר... אחד שמוציא יש כבר בסטוק. רציתי לדעת אם יש צורך בהוספת מאורר 120 מ"מ למארז CI-6a21 של קומפוקייס. אז ככה: במידה וכן כדאי להוסיף א. תמליצו לי על אחד הכי שקט שיש, לא רוצה ולא צריך עם אורות ושטויות, אחד עם תוחלת חיים ארוכה. ב. האם המסנני אבק שיש במארז זה ימנעו לגמרי כניס של אבק ? ג. בשביל מה בכלל צריך מאורר מקדימה ?? תודה.

• 8 תגובות
    • 586 צפיות
  5. שלום יש לי מארז של THERMALTAKE מסוג VA8000BWS ותצורת המאוררים במארז היא מאורר 120 ממ מכניס אויר מאורר 120 ממ מוציא אויר מאחורה מאורר 80 ממ מוציא אויר מאחורה מאורר 80 ממ מוציא אויר בגג עכשוו אני מעונין להוסיף עוד מאורר 120 ממ שיכניס אויר אבל אין לי רעיון איפה למקם אותו ואך ועוד דבר היתי מעונין לאטום את כול המקומות שאין שם מאורר שיהיה סרקולציה מהמאוררים בלבד ולא ממקום אחר מקווה שאולי תעזרו לי בפתרון הבעיה יואב

• 1 תגובה
    • 529 צפיות
  6. שלום לכולם, כרגע אני על OC צנוע (לדעתי) של 3.9, החום במאמץ עומד על 56 עד 58. אני רוצה לשפר את המצב לקראת OC גבוה יותר, אני רוצה להוסיף מאורר. זוג שאלות: 1: אין לי מקום לעוד חיבור PWM, זה אומר שאם אני יקנה מאורר עם חיבור PWM הוא יוכל להתחבר לחיבור שלוש פנים? במידה ואני ירכוש מאורר עם שלושה פינים אז מהירות המאורר לא תיהיה אוטומטית? איך זה בדיוק יעבוד? 2: האם לקנות מאורר זהה למאורר שנמצא על יחידת הקירור או חלש יותר/חזק יותר? מצאת את - Scythe Slip Stream 120mm Case Fan 1600RPM שנמכר כאן בארץ. לפי הנתונים הטכנים הוא זהה, האם אני צודק? סה"כ אני מקווה שזה באמת יתרום במשהו למעלות במיוחד בOC. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Deron,

יש לי מארז k-62B ושמעתי שניתן להוסיף עוד מאורר 140 מקדימה (במקום של הכוננים). לא הבנתי איך לחבר אותו כי לא ראיתי שמה חורים של ברגים, אבל ראיתי שאנשים עשו את זה. העלתי תמונה של מישהו שעשה בשתי דרכים, אחת שם קרטונים מתחת ומעל המאורר ואחת שהוא ממש הכניס את זה. איך אני עושה כמוהו(לא עם קרטונים)?? ואיזה מאורר 140 אתם ממליצים??? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by ^GunX^,

שלום לכולם, היום אבא שלי ואני קדחנו כמה חורים בדלת המארז -בדיוק מול הקירור של המעבד (Tt silent boost ) אחרי זה הוספתי מאורר-אבל איפה שמוסיפים את הבורג לחיבור בין הדלת למאורר הוספתי כמה גומיות קטנות כדי למנוע ויברציות , ככה זה אצלי גם במאורר השני שבמארז - ליד המעבד מאחורה. המאורר שהוספתי הוריד 2-3 מעלות אבל ממש לא יותר מזה-הוספתי תעלה על המאורר מקרטון כדי שהאויר יכוון בדיוק אל הקירור של המעבד .הוריד עוד מעלה אם בכלל ... לפי מה שאני יודע מאורר מול המעבד אמור להוריד הרבה יותר מ2 מעלות.. ועוד הספתי תעלה לכיוון האויר מול הקירור של המעבד... זה לא מתפקד כמו שצריך בגלל הגומיות שהוספתי (הם מרחיקות קצת את המאורר מהחורים שדרכם עובר האוייר) ? או בגלל שהמאוררים לא חזקים מספיק ? או…

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  9. Started by redead,

הבאתי עוד מאורר של 12 סנטימטר לאחורה שיוציא אוויר ועכשיו אני רוצה את ה8 סנטימטר שהיה מאוחרה להעביר לקדימה שיכניס אוויר הבעיה היחידה שלי היא איך לחבר אותו מקדימה.. אם אני לא טועה ואם כן תקנו אותי אני צריך לפתוח את כל הפלסטיק שיש מקדימה כדי שתהיה לי גישה טובה עם הברגים והכול ואין לי מושג איך פותחים אותו.. צירפתי תמונה : [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 690 צפיות
  10. Started by WarSoul,

שלום , אני מעוניין להוסיף שני מאווריר 80 מ"מ למארז שלי , המיקום של המאוורים לא אידיאלי אבל זה שתי המקומות היחידים שאני יכול להוסיף אותם במארז . קבלו תמונה -> לי ניראה שזה יכול לפחות לקרר לי את המעבד והצ'יפסט בכמה מעלות כדי שלא יהרסו לי כל כך מהר . מה אתם חושבים ?

11. Started by navk2,

אני כרגע על 750\1000. הOC נעשה דרך ATI TRAY TOOL, הכרטיס עבר בדיקת עומס דרך OCCT אבל שאני נכנס למשחק שכנראה יותר טובעני מבדיקת העומס, הכרטיס מתייאש אחרי 2 שניות ב3D. שניסיתי להעלות מתח דרך התוכנה היו לי אפשרויות רק למתחים נמוכים יותר מהנוכחי, שניסיתי להוסיף עוד משתנים לרשימה, הוא נתן לי לבחור בהם רק אם הכנסתי את אותו ערך שכבר קיים לי, שניסיתי להוסיף עליו אפילו ב 0.001 הוא היה חוזר לי מיד לערך ההתחלתי ומאפס את הקלוקים.(תמונה) יש אולי דרך אחרת להעלות את המתח שלא באמצעות מוד עיפרון ? עריכה : אוקיי, אחרי שקראתי קצת הבנתי שאין אפשרות לתת לו מתח מעל המוגדר בBIOS, שלפי מה שהבנתי זה בכלל 1.2, מישהו יכול לאמת ? ואם זה נכון אז למה אני לא מצליח ? מצאתי את זה : http://www.overclock.…

• 2 תגובות
    • 760 צפיות
  12. שלום אני רוצה לשפר את הכרטיס הקיים שלי בכמה שאפשר ולא משנה לי עם זה הוספת מתח או אוברקלוק מכל סוג הכרטיס הקיים:gigabyte 6600gt vivo+zalman vf-700-cu טמ"פ:במאמץ 60 במנוחה 48 טמ"פ לאחר אובר נחמד(594/1265):מאמץ 64 מנוחה 48 אני מקבל ב- 3dmark 05 4190 ואני לא מרוצה מהתוצאה הזאת....(אל תגידו לי לתת עוד מגה הרץ כי אז מתחילים העיותים..) אז השאלה שלי היא כזאת: 1)האם הוספת מתח תגרום לעיותים לרדת כשאני משתמ בקלוקים יותר גבוהים??? 2)האם אני אוכל לשפר תוצאה בזכות הוספת מתח?? 3)האם הטמ"פ שלי טובה?? 4)תנו הצעות משלכם לשיפור ביצועי הכרטיס בתודה רבה שגיא

• 6 תגובות
    • 720 צפיות
  13. כרטיס 6800GS של ליטק לאחר שאני עובר בטיפה ת515 לליבה מופיעים ארטיפקטים ב3D MARK חום הליבה מגיעה ל70 הזמנתי כבר קירור זלמן לכרטיס רציתי לדעת מה אני יכול לעשות על מנת ליעל תאוברקלוק קראתי שאפשר להוסיף מתח זה נראה לי קצת מסוכן השאלה עים זה אפקטיבי

• 8 תגובות
    • 768 צפיות
  14. Started by fareedamr,

שלום נגיד שאני רוצה הוסיף נגד משתנה כמו שמוראה בתרשים של המדריך באתר ,מה הערך האומי של הנגד כדי שיתאים למעגל? תודה. [ftp=ftp://E:\Programs\image\diagramofconnections_tn.gif]E:\Programs\image\diagramofconnections_tn.gif[/ftp]

• 10 תגובות
    • 799 צפיות
  15. Started by OR007,

אני רוצה להוריד את הקירור המקורי שקיבלתי עם הכרטיס, הוא מחובר די חזק ! כיצד אני מוריד אותו ? וכיצד אני מחבר את הסינק (אחד של P3 550) לכרטיס ? צריך הדרכה מלאה, ובקשר לאזיזונים - גם כאלו מפלסטיק לבנים כאלו הם בסדר ? ובכמה תרד היעילות עם אני לא אשתמש במישחה טרמית ? חשוב- אני צריך בעיקר הדרכה כיצד להוריד את הקירור המקורי, ולשים את הסינק על ה-PCB, וגם השאלה האחרונה חשובה, עד שאני אקנה משחה, אני אוכל להשתמש בכל העסק הזה בלי משחה ?

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  16. Started by ofer_mat,

קניתי היום ספק לP-4 ואני רוצה שהוא יעבוד רק על המאוורים איזה חוטים אני צריך לחבר כדי להדליק את הספק ( יש מחבר מעוד גדול שאותו מחברים ללוח - אני מאמין ששם אני צריך לחבר את 2 החוטים בשביל להדליק אותו )

• 8 תגובות
    • 939 צפיות
  17. Started by ofer_mat,

מאיפה קונים ? איזה התנגדות ? פרטים ?

• 10 תגובות
    • 961 צפיות
  18. Started by niro007,

קודם כל שנה טובה לכולם! אני חדש פה והתייאשתי לחפש בפורומים... קיצר יש לי מארז עם צד שקוף(פרספקט), ואני רוצה לעשות בו פתחים למאווררים, אבל אני לא יודע איך אני מחבר את המאווררים לפרספקט!!! כדי שיהיה נורמלי ואסטטי ויישב טוב..... (תושבות מיוחדות, ברגים??) תודה מראש על העזרה!!

• 4 תגובות
    • 542 צפיות
  19. Started by Eldad5550,

שלום יש לי את המארז coolermaster cm693 (בלי החלון) אני משדרג את המחשב בשילוש (מעבד זיכרון ולוח אם) נוסף לזה גם קירור חדש למעבד( ואולי מאוורר מארז נוסף). בשל ההתאמה הנדרשת לתושבת 1151 חוץ מהמעבד שאותו מלכתחילה אני רציתי לשדרג , אני מחליף גם את לוח האם והזכרונות. את לוח האם לדגם - Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7 מעבד- i7-8700K השאלה שלי היא בנוגע לקירור מעבד של noctua. לא מתוכנן איזה שהוא oc של המעבד וגם אם כן אז לא רציני אני מתלבט בין 3 הדגמים האלה: Noctua NH-U9S Noctua NH-U12S Noctua NH-L12S ( דגם חדש שיצא.אך בשונה מהאחרים שציינתי הוא עם מאוורר שבא במאוזן ) יש גם את האספקט של המשקל. Noc…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by ravid,

היי לכולם, אני רוצה לקנות לכרטיס מסך צלעות קירור,אין לי ידע רב כל כך (והמדריכים כאן בילבלו אותי) אז אני רוצה לשאול כך 1)האם צריך להשתמש במשחה טרמית להדבקת הצלעות או שלא? 2)האם ניתן להסיר את המשחה הטרמית שלא ידעו שחיברתי צלעות ושלא יתנו לי אחריות? תודה לכולם אשמח אם תענו בהקדם כי אני קונה היום. עריכה: נתקלתי בעוד שאלות 1)לפי המדריך באתר יש גם פדים טרמים ואני קונה את המוצר הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-1942477585.htm אז הוא יגיע עם הפדים? והאם הם ישאירו סימן שיהרוס את האחריות?

• 2 תגובות
    • 757 צפיות
  21. Started by o.k,

ערב טוב לכולם!!! רציתי לשאול האם הקירור המתלבש על הזכרונות עוזר לביצועים או שזה סתם ולא מוסיף??? ואם זה עוזר במשהו אז תוכלו לתת המלצה טובה לקירור כזה??? תודה לעונים...

• 9 תגובות
    • 575 צפיות
  22. Started by GWeizman,

טוב, כחלק מהמפרט שבנו לי פה הציעו לי להוסיף 2 מאוררי 120mm למארז. המחיר לא גבוהה, אז הוספתי. עכשיו, בשביל להכניס את המאורר כמו שצריך חייבים לחורר את המארז? S: ואם לא, אז איך בידיוק מכניסים את זה כמו שצריך? (עברתי על המדריכים, כולם כוללים חורים, ואין לי ממש איך לחורר מארזים :ם) יש סיכוי שכחלק מהרכבת המחשב החברה תתקין גם את המאוררים הנוספים? גיא.

• 6 תגובות
    • 600 צפיות
  23. שלום לכולם, מאז שהחום הזה התחיל, והוא קצת ירד לאחרונה, המחשב שלי התחיל להתחמם, במיוחד המארז. כל פעם שאני נוגע בו אני מרגיש שהוא ממש חם ובמידה מסויימת, לא כדאי שהוא יהיה כל כך חם. המארז שלי הוא CM690, יש לי 3 מאווררים כרגע, אחד על הדלת שמוציא אוויר, אחד מאחור שמוציא אוויר, ואחד מקדימה שמכניס אוויר (והאוויר עובר דרך ההארד דיסק כמובן). לפני החום הטמפ' הממוצעת הייתה ככה: מעבד-מנוחה:40-50 מעלות כרטיס מסך-מנוחה:48-55 מעלות. --- מעבד-מאמץ:60-70 מעלות כרטיס מסך-מאמץ:60-70 מעלות גם כן. עכשיו זה השתנה, במנוחה המעבד והכרטיס מסך מגיעים בקלות ל60 מעלות, ובמאמץ הם מגיעים לקצת יותר מזה. לכרטיס מסך יש קירור כפול, ככה כשאני מפעיל יישומים שדורשים מאמץ אני מגביר את מהירות המאווררים ל50% (בד…

• 6 תגובות
    • 705 צפיות
  24. Started by Gohan,

המעבד שלי לא עובר את ה52 מעלות , atlonxp1800+ כדי לי להחליף את הינסטיק והמאורר ? תודה.

• 5 תגובות
    • 741 צפיות
  25. יש לי את המארז הבא עם זרימת האויר כפי שמוצג בתמונה - אני רוצה להוסיף את הקירור הבא למפרץ הקדמי של המארז (מעל המאורר הקיים) - מה אתם אומרים, יוסיף או יגרע (יפריע לזרימת האויר) ?

• 6 תגובות
    • 599 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.