עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by RoNeR,

יש ברשותי את הלוח p45 neo2 של msi עם מעבד q9550 + קירור mugen2 משום מה אני לא מצליח לעבור את ה3400... יציב.. בלוח הקודם שלי עם אותה חומרה אותו זכרונות הגעתי ל3800 בקלות ויציב... מישו מכיר את הלוח ויודע מה מגביל אותו?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכם אני קונה איי אם די 1700 במקום איי אם די 2500 בארטון כי אני רוצה לעשות בו oc ואני רוצה לקנות קירור מושלם כל מה שאני רוצה לדעת זה איזה גוף קירור לקנות Zalman Tt Tr איזה???? ותקציב לא ממש משנה אבל לא לעבור את ה200....

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by m_a_t,

יש לי amd athlon 1700+ שאני רוצה לעשות לו אוברקלוק (יש לי volcao 11+) אבל העלאת ה- fsb או המכפלה בביוס נעולה. (לוח דפוק) יש איזו תוכנה שאני יכול לבצע דרכה אוברקלוק? או כל הצעה אחרת?

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  4. Started by AMITOC,

שלום,לאחרונה ראיתי לא מעט מאוררי AC שדוחפים המון אויר ביחסית לא הרבה רעש (50 דציבלים). לדוגמא לSUNON יש סידרה שלמה של מאוררי 254 על 89 שמוציאים 680-770 CFM. לכן אני שואל למה לי לא לשים מאורר אחד או שניים כאלו במארז ולא לדאוג יותר לעולם לקרור? עליי לציין שמבחינת הגדול אני יכול בקלות להסתדר(המאורר יהיה בחוץ ולא בפנים) כנ"ל לגביי ניקוי האבק וכנ"ל לגבי הרעש (אני עם סמארט פאן שפועל על הרמה הגבוהה ביותר וזה לא ממש מפריע לי) בקיצור כדאי?

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  5. Started by 1nstall,

שלום לכולםם!! קיבלתי שלשום את המחשב החדש (מפרט בצד ימין...) והחלטתי לנסות OC, אתמול הגעתי לFSB 310 מעבד על 2790mhz וזיכרות בבמחלק 2:3 כלומר 465mhz... הidle המעבד מגיע למקס' 26 מעלות, ובמאמץ ל36-7 מעלות... מתחים: מעבד-1.2875 זיכרונות 2.15 (אולי צריך מתחים אחרים?) כמה שאלות עכשיו, 1) הרצת prime95 פעמיים בו-זמנית זה בדיקה מספיק טובה ליציבות ומאמץ? 2) כיצד אני יכול לשנות מחלק לזיכרונות? 3) איזה טמפ' מומלץ לא לעבור? 4) איזה מתחים מומלץ לא לעבור? 5) שמתי לב שהזיכרונות על T2, זה אמור להיות ככה? ואם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני ממשיך? תודה מראש Install

• 14 תגובות
    • 964 צפיות
  6. או שזה יכול לגרום לו נזק בללל החום? (הבעייה בטיפול אבל עדיין הלוח רותח)

• 10 תגובות
    • 765 צפיות
  7. Started by shaik,

אני מנסה לעשות אובר קלוקינג למעבד Athlon 2500. העליתי את המהירות של הבאס מ166 ל175 והכל היה בסדר. כשאני מנסה להעלות מעבר לזה המחשב כבר לא יציב. מאחר והטמפ' עדיין בסדר (הוספתי כמה מאווררים) אני מניח שהבעיה היא במתחים. פתחתי speedfan ו-s&m, עכשיו יש לי כמה שאלות. 1. למה יש הבדל בין מה שהן מראות, וגם בתוך ספידפאן יש שני שדות שלכאורה אמורים להיות אותו הדבר אבל הם שונים, לדוגמא ה-5V (בתמונה המצורפת) 2. כשאני מריץ את הבדיקה של S&M המתחים יורדים, עד שאני מקבל הודעה: The test monitoring the voltage has been interrupted at the voltage +4.83V. אני יודע שזה לא המתח של המעבד, אבל גם המתח של המעבד יורד. האם המתחים אמורים לרדת? יכול להיות שהספק שלי פשוט לא עומד בעומס? מה אני צר…

• 0 תגובות
    • 404 צפיות
  8. אוקי אז קניתי מחשב חדש עכשיו יש בו 5 מאוווררים וזה עושה יותר מדי רעש כי כולם פועלים תמיד על הכי גבוה.. רציתי תוכנה שתעשה לי שם סדר משהו תודה מראש..

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  9. Started by skin,

Sensor Properties Sensor Type VIA 686 Internal Sensor Access ISA 6000h Temperatures Motherboard 23 °C (73 °F) CPU 24 °C (75 °F) Aux 22 °C (72 °F) Cooling Fans CPU 4141 RPM Voltage Values CPU Core 1.66 V +2.5 V 2.48 V +3.3 V 3.31 V +5 V 5.10 V +12 V 11.63 V דבר ראשון אני חושב שהוולטג'ים לא בטווח נורמלי נכון? חוץ מזה יש לי תופעה מוזרה - המאוורר של המעבד שלי מסתובב עכשיו באיזה 4000 סל"ד אבל לפני כמה ימים הוא היה 4600 וכל יום יורד קצת אתמול זה היה 4200 (בערך כמובן) 2) אני לא בטוח שאני יכול לסמוך על הטמפ' שזה נותן לי כי זה דיי נשאר על ערכים קבועים, זאתומרת שבMBPROBE זה תמיד או אומר לי 22.6 או 23.0 על החום מעבד וזה לא משתנה כמעט גם אחרי משחק GTA3 או משהו. האם …

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  10. יש לי נינג'ה פלוס ואני רוצה להחליף אותו בקירור טוב יותר חשוב לי שהוא יקרר יותר מהנינג'ה וגם שיהיה שקט. ?! תודה.

• 15 תגובות
    • 943 צפיות
  11. Started by OxYgEn,

http://www.arihav.com/Products/Display/ זה שלמעלה עם ה4 שורות?

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  12. שלום יש לי לוח ASUS P5LD2 SE עם מעבד P-D 2.8 ואני רוצה לקנות מאורר zalman cnps 7700cu האם הוא יתאים למעבד וללוח ? תודה

• 4 תגובות
    • 615 צפיות
  13. Started by matvey99,

יש לי בעיה , לפני יומיים קניתי מחשב חדש ויש לי TUNIQ TOWER ... עכשיו הקירור מכוון על HIGH וב BIOS ה RPM המקסימלי שלו מגיע ל 1100 - 960 מקסימום ועל האריזה כתוב שהוא 1000 - 2000 RPM =| מה אני יכול לעשות בשביל שהטוניק שלי יעבוד על מקסימום ( שזה כמובן גם יקרר יותר טוב ) ? ו 30 - 35 מעלות במנוחה ל E4300 זה טוב ? ( סטוק ללא אוברקלוק ) תודה =]

• 3 תגובות
    • 464 צפיות
  14. Started by adamginz,

דיפדפתי באתר של טרמאלטייק לראות אם יש גופי קרור חדשים , או משהו חדש, ולהפתעתי אני רואה מארז XazerIII בקטן! http://www.thermaltake.com/products/xaser3/vm3000a.htm למארז הודבק השם Xaser III Skull Mid אלו הנתונים: P/N VM3000A Case Type Middle Tower Skull series Side Panel Honeycomb Style side panel: Fully EMI shielded (tested by ClassB) Net Weight 10.8 kg (23.81lb) Dimension (H*W*D) 535x 192x 430 mm Cooling System CPU cooling fan on swing bar (intake): 80x80x25 mm, 2050rpm, 21dBA HDD cooling fan on side panel (intake): 80x80x25 mm, 2050rpm, 21dBA Dual fans in rear (exhaust): 80x80x25 mm, 2050rpm, 21dBA Drive Bays 11 Front 6 x 5.25", 2 x 3.5" Internal 3 …

• 38 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. הקיץ בא ועם זה התחממות המחשב, כנראה. לפני כמה דקות קפצה לי הודעה באמצע המשחק שמזהירה אותי מהתחממות המחשב. הופתעתי מאוד, כי זה משחק מאוד קל (RYL), וזו הפעם הראשונה שזה קורה לי. (קרה בעבר עם משחק אחר, אבל הורדתי את ה-AA והבעיה נפתרה). מוזר מאוד כי לפני כן שחקתי במשחק אחר, כבד יותר שלקח יותר משאבים מהמחשב (הסנדק 2), ולא היית שום בעיה. איך זה ייתכן? במשחק היותר קל שלוקח פחות משאבים אני מקבל הודעת התחממות, אבל במשחק היותר כבד שלוקח יותר משאבים אני לא מקבל את אותה ההודעה. בנוסף להודעה אין שום דבר אחר שמעיד על חום המחשב. בדקתי עם היד (חאפר, מה לעשות) והמחשב לא מרגיש כ"כ חם כמו שהוא הרגיש עם משחקים אחרים, ובנוסף גם ירידת FPS מה שמאוד צפוי שיקירה ביחד עם התחממות המחשב. אשמח אם מ…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by din264,

אז ככה אני מחפש למעבד גוף קירור שיהיה לOC בינוני המפרט הוא כזה מעבד E6400 לוח אם ABIT AW9MAX כרטיס מסך radeon x1950 pro 512mb Power Color אם קירור גדול עליו ומאוורר זכרונות שתי יחידות של ג'יגה (ביחד 2 ג'יגה) של Corsair עבים כאלה אם קירור מובנה עלו הכי יקר בזמנו ספק כח ספק כח Seasonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 האם יש קירורים טובים מ-2 אלה ל-OC? Arctic Freezer 13, Scythe Katana 4? המעבד רותח במאמץ בלי OC הוא על 100 לאחר 6 דקות בתוכנה OCCT והתוכנה עוצרת

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  17. שלום אני חדש בתחום האובר קלוק יש לי מעבד q6600 (לא g0 ) עשיתי אובר קלוק מ 2.4 ל3.33 ! ;D האם המעלות בסדר ובכלל זה בסדר ? http://img294.imageshack.us/my.php?image=overclockravivvq7.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=tempun0.jpg http://img352.imageshack.us/my.php?image=000wk3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=002ea3.jpg http://img294.imageshack.us/my.php?image=007yb0.jpg כשסגרתי תמארז המעלות עלו בערך ב- 2-4 מעלות...

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by pwntigo,

שלום, עשיתי אוברקלוק ל 400FSB שנותן לי 2800mhz עם e6300 לוח אם gigabyte S3 965p וזכרונות pqi 800mhz בווינדוז ובלינוקס הכל עובד כמו שצריך אני מריץ משחקים\תוכנות שלוקחות הרבה מהמעבד לאורך זמן והכל יציב ואין בעיות, הבעיה מתחילה כשאני מאתחל מחדש את המחשב, ואז שום דבר לא עולה ואני צריך ללחוץ הרבה פעמים על כפתור ה reset כדי למחוק את כל ההגדרות של הביוס לברירת מחדל, אין לי מושג למה זה קורה ניסיתי כמה דברים אבל תמיד זה ככה. ההגדרות הן 400 fsb 100 pci-e cpu voltage 1.35 ניסיתי גם עם יותר גבוה ונמוך וזה לא עזר... ויש לי Tuniq Tower והטמפרטורה הממוצעת היא 40C כשבחורף זה היה 30.

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  19. אוקי, אז לפי התמונה הזאת: http://tms.co.il/pictures/products/big/tr-ifx14.jpg יש את הגוף קירור עצמו, ויש עוד אחד.. זה לצ'יפסט? או מה זה?

• 16 תגובות
    • 944 צפיות
  20. שלום לכולם! הכנתי מסך LCD וחיברתי אותו ל- PARALLEL PORT לפי הסכמה שבאתר והכל עובד מעולה! (נ.ב, ישנה טעות בסכמה, פין 5 של המסך מחובר שם לפין 14 של הפרלל. פין 5 של המסך צריך להיות מחובר להארקה (חוט שחור במולקס) אחרת המסך לא יפעל וישים תצוגת איתחול תמיד... הפינים המאורקים: 1,3,5) בכל מקרה, ברצוני עכשיו להוסיף כמה כפתורים (4 בערך) על מנת לשלוט בפונקציות של המחשב מהם. האם מישהו ניסה? אני יודע שלפורט יש בערך 5 כניסות או יותר אפילו אך לא ניסיתי ורציתי לדעת אם יש אולי סכמה לכך. תודה, נדב

• 1 תגובה
    • 590 צפיות
  21. Started by shedox,

אממ יש לי תמעבד E6750 , ו 2GB זכרון 800 MHZ, לוח אם N73V של palit , ספק כוח זה 350W ב peak וקירור על המעבד של .zalman עוד מידע : זכרון : http://img89.imageshack.us/img89/2655/79623783oi4.jpg לוח אם: http://img217.imageshack.us/img217/8035/motherboardzq0.jpg עם משהו יכל להסביר לי קצת בערך לכמה GHZ יגיע המעבד אחרי OC שלא יהיה יותר מידי מסובך... אז אפשר קצת עזרה, פשוט זה פעם ראשונה ואני פוחד לדפוק...

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  22. שלום, הזמנתי היום באייבורי מחשב e6600 msi p965 neo-f 7.1 msi nx 7900gt 256 m"b ocz 1g 667 ורציתי לדעת לגבי לוח האם וכרטיס המסך, האם בלוח אם של MSI ניתן לעשות OC והאם הלוח טוב בכלל בשביל זה ואותו הדבר לגבי כרטיס המסך אם אפשר לעשות לו OC. תודה

• 8 תגובות
    • 570 צפיות
  23. לאחר בערך שנה מאז שהמעבד שלי נקנה החלטתי שהגיע הזמן לראות עד איפה אפשר לדחוף את המעבד להפתעתי בלי הרבה התעסקויות הצלחתי להגיע לתדר של 4050MHz במקום תדר מקור של 2700MHz , לפי דעתי זאת התחלה לא רעה למעבד שלא כל כך מהולל ביכולות האוברקלוק שלו בנתיים לא עשיתי יותר מידי בדיקות לגבי היציבות אבל לא נראה לי שהאוברקלוק כל כך יציב עם ההגדרות שכרגע נמצאות בביוס. כמו שאמרתי זה רק גישוש ראשוני לגבי היכולות ואני מקווה שבעתיד אני יוכל לדחוף את המעבד לתדרים יותר מרשימים אשמח לשמוע מאנשים אחרים שהתנסו עם ההמהרה למעבד זה או למעבדים אחרים מהסדרה המפרט: מעבד : AMD Athlon II X3 425 AM3 2.7Ghz גוף קירור: Cooler Master Hyper 212 Plus לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-UD3P זיכרונות: G.…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. אם משהו מוכן לעזור לי

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  25. Started by Ben N,

כמו שאמרתי בכותרת. המעבד שלי פשוט רותח וזה מציק לי מידי בעין.. לא יכול כבר. במאמץ הוא מגיע כרגע ל: Cpu - 47 Core 1/2 - 56/57 זה גבוה.. גבוה מידי לטעמי.. בעיקרון אני מעוניין בקירור יעיל כמה שאפשר ולא רועש מידי. אין לי בעיה עם רעש בעיקרון, אבל עדיין אני לא מחפש טרקטור לישון איתו בחדר... חח. התקציב שלי הוא עד מקסימום 250 שקל, אלא אם יש משהו משמעותית יותר טוב בחריגה קלה.. עוד פרט חשוב - מארז - Thermaltake Soprano VB1000. חשוב מן הסתם השקירור ייכנס למארז.. תודה לעוזרים!!

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים