עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by TomerPerez,

הייתי רוצה להתחיל oc למעבד שלי intel core i7 2600k, יש לי את הקירור noctua nh d14. במאמץ מלא המעלות של המעבד הן 63 מעלות ובמנוחה הן 37 מעלות. האם המעלות האלה תקינו ואפשר להתחיל את הoc?

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  2. Started by Ncoder,

שלום, יש לי את המערכת הבאה: מעבד E4400 קירור מעבד Tuniq Tower לוח אם GA-965P-DS3P זיכרונות Corsair XMS2 Dual Channel 800Mhz cl4-6400 2X1GB 4-4-4-12 DDr2 2.1V כ.מסך 8600GT מקורר פאסיבית של גיגבייט . מארז קומפיוקייס עם 2 מאווררי AC קדמי ואחורי (מהירות 1700 RPM). ספק 400ART של HEC . קראתי את המאמר הארוך והידוע על OC בלוח האם שלי: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1169366 בסופו של דבר הצלחתי להגיע ל-3 גיגהרץ, הזיכרונות עברו את הטסט המלא של MemTest ללא שגיאות. המכפלה היא על 9.0 וה-FSB על 333 . הפעלתי את התוכנות CoreTemp ואת Orthos ונתתי לו לעבוד במשך 5 דקות, הטמפ' הכי גבוהה שנרשמה במאמץ היא 58 מעלות (36 במנוחה) ותוך כדיי כך גם נגעתי כמה פעמים בזיכרונות לבדוק שהם לא ח…

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  3. Started by ProRules,

Noctua NH-D14 או Thermalright Venomous X חשוב לציין שבשני הקירורים אני מחליף את של נוקטועה ב 2 מאווררים סליפ סטרים 1900 סל"ד. ול VENOMOUS X אני שם 2 מאווררים סליפ סטרים 1900 סל"ד.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אז ככה, הקירור של הצ'יפסט שלי משמיע יותר רעש מכל המאווררי ענק שיש לי במארז, כבר הורדתי לו את הגריל שהיה עליו, זה עזר קצת אבל לא מספיק. מה לעשות ? אפשר להחליף אותו לקרור פאסיבי ?? אפילו שג'יגה בייט בחרו לשים שם מאוורר ? Gigabyte 8IPE1000 PRO3 (With P4 EX Edition Gallatin 3.2Ghz) [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 645 צפיות
  5. שלום. בסטיקי מצוין שמשחה טרמית יש למרוח (ממש למרוח עם האצבע על השטח של המעבד, ועל גוף-הקירור). לעומת זאת, יצא לי לראות כמה פעמים [אתם יודעים - הכל באינטרנט כמובן] שמשחה טרמית מוחלת כאשר רק לחיצה קלה על השופרפרת ("גרגיר אורז"), ובזה מסתיים העניין. ז"א - אין מריחה של ממש. (אני מניח שהם נותנים ללחץ שבין גוף הקירור לבין המעבד לעשות את המריחה עבורם). אפשר לשמוע המלצות בעניין [אני ממש לקראת השמה מחדש של משחה - ואשמח לדעת]. תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by JohnnyBravo,

הכרטיס הזה(מופיע במפרט) מגיע ל70 מעלות במאמץ.אני מחפש גוף קירור אלטרנטיבי.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by matteo,

קודם כל רציתי לשאול אם הכרטיס מסך שלי 6600 gt agp יכול להכיל את הקירור הנ"ל http://www.aerocool.com.tw/p-cooler/vm-101/vm101.htm AeroCool VM-101 קירור פסיבי מאוד מאוד טובב קראתי הרבה סקרים עליו הוא נותן ביצועים של כמו טמפ' שנותן קירור אקטיבי עכשיו רציתי לשאול אני הולך לשלב אותו עם הדבר הבא Spectrum Fan Card 2 מאוררים שנכנסים בחריץ פי סי איי http://www.vantecusa.com/moreimage/images/fancard06.jpg שגם הוא הוכח כקירור מצויין מה אתם אומרים?

• 7 תגובות
    • 627 צפיות
  8. Started by igalep132,

שלום החלפתי היום לוח אם, ומשום מה המאורר של המעבד (ARCTIC COOLING FREEZER-7-PRO) לא עובר כרגע את ה 550RPM, בלוח הקודם הוא היה עובד על מהירויות משתנות (ע"י speed fan) מ 1000~4000 RPM . טמפ' המעבד כרגע היא 34 מעלות שזה בסדר, אבל המהירות נמוכה... בדקתי גם בBIOS וגם ב speed fan ובשניהם הטמפ' והמהירות זהה. בלוח החדש אני גם לא יכול לשנות את המהירות של המאוורר... (הלוח החדש הוא GA-P35-DS3L ) רעיונות ? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by dorviper,

פתחתי היום את המארז לנקות קצת אבק ושמתי לב שהמאוורר שעל המעבד לא עבד נתתי לו דחיפה קלה והוא התחיל להסתובב... זה אמור להפסיק לעבוד או שמאוורר של מעבד תמיד צריך להסתובב? תודה

• 7 תגובות
    • 915 צפיות
  10. Started by lirany,

שני ספקים... http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8406 http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6461 האם יש בראשון תוספות או משהו כזה שיבטא את מחירו הגבוה לעומת השני ..?כי אני רואה שבשני יש הספק גבוה יותר... הנה מה שמצאתי באתרי הבית אבל עדיין לא ברור מי יותר טוב זה שיותר יקר השחור.. עם פחות הספק נראה פחות טוב http://www.enermaxusa.com/catalog/p...?products_id=83 והשני עם 535 וואט נראה יותר טוב http://www.enermaxusa.com/catalog/p...?products_id=71 האם נכון הדבר? ועוד שאלה מצאתי את הספקים בחנות שלמעלה...האם יש מקום יותר זול למוצרים אלה?? תודה

• 7 תגובות
    • 573 צפיות
  11. Started by mongoL---,

אני יודע שהלוח אמ שלי epox 4gea+ לצערי תומך ב- agp *4, האמנם, כרטיס המסך שברשותי : leadtek winfast A 280 4800 ti 128 ddr תומך ב- agp *8, לא הצלחתי בשום דרך שהציעו למשתמשים אחרים לבדוק את הטמפ מה שבטוח נגיעה בגוף הקירור מוכיחה שהוא חם. האם זה אפשרי בכלל לעשות oc ללוח אמ כדי שהכרטיס מסך יעבוד על agp *8 או שעושים את זה לכרטיס מסך בכלל. אם כן אילו דרכים אפשריות והאם זה באמת כדאי.

• 7 תגובות
    • 687 צפיות
  12. שלום. רכשתי מאוור למארז. אין לי מקום לחבר אותו על לוח האם. איך מחברים אותו ישירות לספק הכוח? הרי אין התאמה? תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. Started by yahavon028,

זה מה שאני רוצה לקנות http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7068 יש לי מעבד פנטיום 4 2800 מגה הרץ תודה מראש

• 7 תגובות
    • 891 צפיות
  14. טוב יש לי ספק ג'נרי מעפפפפןן של EVERPOWER 350W!!! ואני מעוניין בנוסף למצא קירור יותר איכותי מזה יש שלי כרגע למעבד (כרגע יש לי מקורי שמקבלים מאייבורי חח זה שונה מהמקורי של AMD) סה"כ יש לי לצורך העניין 400 שח עם אפשרות חריגה קצת מעל... (נפלאות המשכורת שהולכת על מיסים וחשבונות!!!!) אהה ואם אני הולך עם המחשב לחנות יכולים להרכיב לי את כל העסק שם? אהה וגם משחה טרמית ממולצת +מחיר תודה תודה תודה לכל הצדיקים

• 7 תגובות
    • 567 צפיות
  15. לאחר בערך שנה מאז שהמעבד שלי נקנה החלטתי שהגיע הזמן לראות עד איפה אפשר לדחוף את המעבד להפתעתי בלי הרבה התעסקויות הצלחתי להגיע לתדר של 4050MHz במקום תדר מקור של 2700MHz , לפי דעתי זאת התחלה לא רעה למעבד שלא כל כך מהולל ביכולות האוברקלוק שלו בנתיים לא עשיתי יותר מידי בדיקות לגבי היציבות אבל לא נראה לי שהאוברקלוק כל כך יציב עם ההגדרות שכרגע נמצאות בביוס. כמו שאמרתי זה רק גישוש ראשוני לגבי היכולות ואני מקווה שבעתיד אני יוכל לדחוף את המעבד לתדרים יותר מרשימים אשמח לשמוע מאנשים אחרים שהתנסו עם ההמהרה למעבד זה או למעבדים אחרים מהסדרה המפרט: מעבד : AMD Athlon II X3 425 AM3 2.7Ghz גוף קירור: Cooler Master Hyper 212 Plus לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-UD3P זיכרונות: G.…

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. אהלן. אני מחפש אחר היטסינק איכותי למעבד עקב טמפ' גבוהות בהרבה מהטמפ' המומלצות, כרגע אני עובד עם היטסינק פשוט+ מאוורר רעשני מאוד שהגיע בתוך האריזה של המעבד, AMD 64BIT 3000+ Socket 754 Newcastle. למען הפרוטוקול, מדובר בלוח Albatron K8X800 Pro עם צ'יפסט K8T800. אני אשמח לקבל המלצות כל עוד הם בגדר התקציב הסביר, בעקרון אני מחפש אחר משהו שיספק עם יחס ביצוע\מחיר טוב היות והתקציב שלי מוקבל.

• 7 תגובות
    • 673 צפיות
  17. אשמח להמלצה על אחד מהשניים. האם הם טובים באותה מידה כמו הTUNIQ? מי מהם 0NINJA או INFINITY) עדיף? לא מתוכנן OC כרגע, אלא מחפש קירור טוב מאוד למעבד. OC אולי יבוא בעתיד. המון תודה.

• 7 תגובות
    • 702 צפיות
  18. Started by X-Gamer,

יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 1.5 והוא מגיע לטמפרטורה של 48-53 במנוחה ו58-62 במאמץ יש לי גוף קירור מקורי של אינטל הוא חדש יש משהו שאפשר לעשות? תודה

• 7 תגובות
    • 590 צפיות
  19. Started by Cloud,

שלום לכולם, כבר כמה זמן שאני רוצה לעשות OC לכ.מ שלי ואני נתקל בבעיות. אני מנסה לבצע את הOC בעזרת הדרייבר של (AMD(overdrive בעזרת תדרים שמצאתי לכרטיס הזה ספציפית באינטרנט. ניסיתי 1065/1575 1045/1575 1100/1500 בכל הבדיקות ניסיתי גם להעלות את הvoltage ב20%. אבל בכל בדיקת מאמץ הדרייבר קרס(המסך מציג מסך חום/ירוק). הפרטים החשובים אני מניח: ספק:550w של seasonic לוח אם:GA-P55-US3L כ.מ:sapphire 7950hd ניסיתי לבצע OC גם דרך הtrixx אבל התוצאה זהה. אשמח להצעות בבקשה. תודה מראש לכל מי שמוכן לנמסות לעזור!

• 7 תגובות
    • 4.2k צפיות
  20. Started by MegA^Mf,

Field Value CPU Clock 2820.50 MHz (original: 2667 MHz, overclock: 6%) Field Value CPU Alias Northwood, A80532 Field Value Motherboard Name Asus P4S533-MX (3 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video) וטמפ' מאוד נמוכות במארז ובמעבד .. מעולם בחורף לא הצלחתי לעבור ת 30 C ... קירור ST של TT ... ומארז טראנספורמר .. יש מעל ל 6 מאוררים אני יודע שזה "פוטנציל לOC" אך הלוח אם ממש דופק .. אין לי אפשרות לנעול AGP\PCI אין אפשרות לשנות מתחים או מכפלה רק לשחק עם הבאס אני כרגע על 141\35 שהנורמל כמובן 133\33 ... כרגע המחשב מאוד יציב .. אך השאלה בעצם אם יש סכנות בזה שאין נעילה ואם אפשר להמשיך לעלות מבלי להתחשב בנעילה או שזה בעצם כן משפיע ואני לא ממש מבחין בזה. .. תודה מראש !

• 7 תגובות
    • 620 צפיות
  21. ברשותי כרטיס מסך: leadtek px 8800GT-512MB הורדתי את התוכנה שבודקת טמפרטורה: GPU-Z.0.1.7 כאשר אני מדליק את המחשב הטמפרטורות שלי הם: PCB - 46.5c GPU-49.8 לאחר שאני משחק cod4 במשך יותר משעה הטמפ' הם: GPU- 67c PCB-63.8c וה-rpm: 883 שאני מפעיל 3dmark06 הטמפ': GPU-68c PCB-65c וה-rpm: 942 בכל אופן לדעתי הטמפרטורות נורא גבוהות,שאני מדליק תמחשב כבר ה- GPU על 49 מעלות זה הגיוני?? בכל אופן פתחתי את הפוסט כי אני חושב שהחום גורם לי לבעיות בביצועים של הכרטיס. היום למשל שחקתי cod4 במשך שעה והמשחק עבד חלק בלי שום בעיות,אבל לאחר שעה היה קטע שכאילו המשחק נמצא ב- pause של שניה וחצי ואז המשחק המשיך לרוץ חלק. בכל אופן גם ברזולוציה 1600x1200 המשחק עובד לי חלק בלי קרטועים, למרות שיש לי מסך ש…

• 7 תגובות
    • 800 צפיות
  22. Started by WinnerLine,

קניתי אותו האם הוא קירור טוב? ובהשוואה לאיזה קירור הוא מגיע?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by artv8,

שלום לכם, טמפ' כרטיס המסך שלי הוא 70 מעלות (בשימוש רגיל) במבחן של nvidia במשך 10 דות הוא הגיע לטמפ' של 75. כרטיס מסך שלי: XFX 8500 GT עם קירור אקטיבי (מאוורר). מה לעשות? מהי הטמפ' המומלצת? מצורפת תמונה של הטמפ' (בלי להפעיל משהו מיוחד). [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 881 צפיות
  24. או אלי משהו אחר עד 200 ש"ח?

• 7 תגובות
    • 749 צפיות
  25. Started by CocainHore,

אהלן חבר'ה, רכשתי את המארז Stacker 830 SE שיהיה פה מוכן ויחכה עד נובמבר שאני ירכיב מחשב חדש. אני מעוניין כנראה ללכת על תושבת 1366 ואני יקנה כנראה את ה i7 920 אלא אם כן Amd תוציא משהו חדש ומשתלם יותר בחודשיים הקרובים למרות שלא נראה לי. לא משנה לעניין הנושא - הסטקר שלי קצת מגביל אותי בגלל החלון צד של המאווררים בבחירת קירור למעבד בגודל רגיל, הגדולים בכלל לא יכנסו ללא הוצאתו ורציתי לדעת אם יש איזשהו קירור טוב מאוד עד מצוין [ אוויר כמובן ] במחיר שפוי שנחשב קטן יחסית לגדלים הסטנדרטים. אם אפשר להיות ממש ממש ספציפי אז שלא יעלה על 14 סנטימטר בגובהו על מנת שלא יפריע לחלון צד שלי. אשמח לשמוע אם יש דבר כזה בשוק, וכמובן בחנויות בישראל.. במקרה הכי גרוע אני פשוט מוריד את הפלסטיק בצד של …

• 7 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים