עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קבלו את המאוורר 12" השולט שלי! רק 50 ש"ח, ומקרר את כל הרכיבים במחשב... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 11 תגובות
    • 811 צפיות
  2. Started by ori_ab,

בהתקף שדרוג המחשב שלי והמלחמה ברעש החלפתי את מאוורר 120 המ"מ של המארז שלי (גנרי, 2000RPM) במאוורר 120מ"מ של Arctic Cooling עם בקרת PWM וגם FREEZER PRO 7 למעבד. ל-AC יש מפצל PWM כך שניתן לשלוט על מס' מאווררים ביחד באמצעות תוכנה/BIOS. הבעיה היא שניתן לחבר אותו רק בכיוון אחד - הוצאת אוויר. הייתי רוצה לחבר עוד מאוורר עם בקרת PWM מקדימה, יש דגם כזה של AC אבל לא מצאתי אותו בארץ. מישהו יכול להמליץ מנסיון על מאוורר 120 מ"מ (שקט!) עם בקרת PWM תודה והמלצה חמה על המאוורר של AC שבנוסף לכל הוא גם זול מאוד.

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  3. Started by freezer claw,

שלום לכולם! יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד - הוא עושה רעשים! אז אני לא ממש בור בכל נושא המחשבים (הייתי פעם תומך טכני באיזה פורום -ויסטה פורום .. מכירים ?) בכל מקרה פתחתי את המחשב וניקיתי אותו מאבק , הרעש כמו שבדקתי לא הגיע מספק הכוח , הוא ללא ספק יצא ממאוור המעבד .. אז מה שניסיתי לעשות זה לשמן את כל העסק , אבל אז נתקלתי בבעיה , הסרתי את המדבקה שמאחוריה מסתתר הציר שאני אמור לשמן , אבל מסתבר שהמאוורר הותקן הפוך (ככה הוא בא) ואין שום אפשרות להוציא אותו משם . המאוורר בנוי כך : רק שאצלי אין ברגים (רק עיגולים שחורים) ובצד שמאל יש ידית כזאת של נעילת המאוורר ( הרמתי אותה אך עדיין כל העסק לא זז!) ניסיתי להכניס את השמן עם קשית מיוחדת בלי לסובב את המאוורר אבל עדיין יש רעש..…

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  4. Started by dima_s,

שלום! אני מחפש מידע על GTL REF, את כל מה שאפשר בנושא. אם אפשר בשפה עברית או רוסית. תודה

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  5. כרטיס המסך שלי:Device Description PCI Express x16: nVIDIA GeForce 8800 GTS + אוברקלוק לכרטיס יש את המאוורר שלו לא משהו מיוחד שאני שמתי... וכשאני מסתכל על חום הכרטיס בeverest זה מעלות של 40 ואפילו 50 לפעמים.. ואני רואה בeveresrt שהמאוורר של הכרטיס שלי עובד רק ב60% : Field Value GPU 1498 RPM (60%) עכשיו אני רוצה לדעת אם זה בעיה במאוורר או שזה המאפיינים שלו שאפשר לשנות שיהיו על 100% תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור! הנה תמונה שמראה את מצבי: http://img291.imageshack.us/my.php?image=sensorah0.png

• 8 תגובות
    • 811 צפיות
  6. אני מתכנן בעתיד לעשות OC ללוח DFI Ultra-D עם זכרונות OCZ VX שעובדים במתח גבוה וודאי יתחממו ויביאו לחימום ה-MOSFETS. ראיתי את המוצר הזה בחו"ל: http://www.sidewindercomputers.com/michcokit.html ורציתי לדעת אם כדאי מאד לנסות להשיג אותו ואם כן, איפה (לא מצאתי ברשת בארץ.) האם כוון מאוורר אל איזור ה-MOSFETS יוכל למזער את בעיית החום במידה מספקת או שגופי הקירור הקטנים הנ"ל לבד או עם המאוורר יהיו פתרון מוצלח בהרבה? בתודה מראש.

• 14 תגובות
    • 811 צפיות
  7. Started by iyehuda,

בעבר קניתי מחשב מנועה מחשבים סמפרון 3000 בסוקט 939 וקיבלתי את המאוורר הזה : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3078 היום אני רוצה לשדרג ל מעבד X2 3800 DUAL CORE ואני לא בטוח שהמאווורר יספיק :s05: הבעיה שזה מאוורר עם ברגים בנועה פשוט פירקו את מתקן המאוורר מסביב לסוקט ביקשתי מנועה מספר פעמים לשלוח לי הבטיחו לי מספר פעמים אך לשווא 2 שאלות : 1.האם המאוורר יספיק למעבדי כפולי ליבה 2.איפו ניתן להשיג מאוורר איכותי עם ברגים

• 10 תגובות
    • 811 צפיות
  8. אז ככה.. אני עובד על פרוייקט חדש יחסית שיתבסס על מארז TT MOZART TX, הזמנתי לפני כמה ימים (ההזמנה יצאה כבר ;D ) לארץ כעיקרון הזמנתי הכל חוץ מבלוקים, שעליהם אני עדיין לא סגור.. מעבד: אני לא סגור על מה ללכת, על הGTZ או על הD TEK.. כ.מסך, בכל מקרה אני אבנה מערך CF, כך שאני צריך 2 בלוקים, שככל הנראה אני אבחר בתוצרת של DD על פני התוצרת של EK (אלא אם כן תגידו אחרת) בכל אופן, מדובר ב2 לופים נפרדים.. לצ'יפסטים, פה אני קצת תקוע.. מדובר בלוח של DFI LP X48 UT, המכיל גם HEATPIPE לכל אורך הלוח (צ'יפסטים, מייצבי מתח), אני מעוניין לקרר את כל הרכיבים הנ"ל, אך האם ניתן להתקין בלוק סטנדרטי על הגשר הדרומי? או שיש בעיה של "התנגשות" עם כרטיסי המסך? לצערי לא מצאתי בלוק ייעודי למייצבי המתח ללוח…

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  9. Started by AlexJ,

האתר ברוסית, אבל בכל זאת מצרף לינק: http://news.ferra.ru/hard/2008/08/09/80481/ [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  10. Started by sxs,

אני עומד לקבל P4 2.66Ghz חדש והבנתי שיש לו ליבה ענקית כזאת על כל ה CPU, בניגוד למעבד ה AMD שיש לי עכשיו שיש לו ליבה קטנה יחסית לשאר השטח. הליבה של הP4 נראת משהו כזה: או הממ... איך אני אמור למרוח את ה Arctic Silver שלי על זה ? על כל החלק הכסוף ? ומה עם החור הזה שם ?

• 9 תגובות
    • 811 צפיות
  11. Started by -LosNir-,

שלום, ביצעתי O.C. לזיכרונות (מ 900 ל 1066) ואני מרגיש שאני עושה משהו לא נכון. אני חושב שהתיזמונים שהגדרתי הם לא נכונים. הזכרונות הם: F2-7200CL4-4GBPI-B http://www.overclockersclub.com/reviews/gskill_pi_cl4/ (רק ששלי הם 7200 ולא 6400). לא הצלחתי למצוא אותם באתר היצרן. אשמח לדעת מהם התזמונים הנכונים ל 1066! תודה.

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  12. Started by urizi,

זהו המבנה של המארז מידי שלי. פירקתי ספק ישן והוצאתי ממנו את המאוורר. איפה אתם ממליצים לשים אותו והאם כדאי להוסיף עוד מאוורררים ואיפה? |-------------------------------| | | | * * | -> | | | | | | |**-> | |-------------------------------| מקרא ------ ** מאוורר

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  13. Started by mj23,

היי התקנתי קירור מים מקצועי לפני כמה ימים על מערכת SLI 470GTX והתחלתי לעשות אוברקלוק הגעתי בלי בעיה מ 607 ליבה ל 700 וזכרונות מ 1600- ל 1760 עבר בדיקה של פיורמרק וכל ה 3dmark בלי בעיות, איך שאני מעלה מעל 704 תליבה זה מתחיל לקרוס לי באמצע הבדיקה חפרתי באינטרנט על האוברלוק לכרטיס הזה חשבתי אולי זה הגבול מסתבר שאנשים מגיעים גם ל 850 ליבה ו 2000 זכרונות ...מכיוון שהקירור מים שלי פשוט מופלא הכרטיסים לא עולים לי בלחץ מעל 40-41 בלי לחץ 29-31 יש לי פוטנציאל אדיר ועכשיו לבעיה אמרו לי שמעל ליבה 700 צריך להוסיף טיפה טיפה מתח לכרטיסים ...(אני משתמש בתוכנה אקסטרים טונר HD יש שם אפשרות לשנות מתח לכרטיסים אך משום מה אצלי זה לא נותן זה מסמן אותו כאפור כמו כן ניסיתי בתוכנה של MSI לא זוכר …

• 2 תגובות
    • 811 צפיות
  14. היי ברשותי המעבד הנל AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4850e AM2 2500MHZ 45W על הלוח GA-MA78GM-S2H בסרטי 1080P בקידוד איכותי, המחשב מפיל פריימים והסרט יוצא מסנכרון... שיחקתי קצת בהגדרות והעלתי את התדר במכפלה של 12.5 עם באס של 240, סהכ 3000 מה"צ _לעומת 2500 בסטוק) קירור של זלמן טמפ' מננוחה 42 מאמץ 60 עד כמה ניתן למתוח את המעבד הזה ומה טמפ אופטימלית? כמו כן על איזה OC אתם ממליצים? תודה

• 7 תגובות
    • 811 צפיות
  15. Started by Sifo Jen,

שלום, שמעתי פעם שיש שיטת קירור אשר עובדת ע"י לשים שתי מתכות ולהעביר בהם זרם חשמלי, אחת מתחממת והשניה מתקררת. אם זה נכון הייתי רוצה לדעת בידיוק אריך זה עובד ולמה לא משתמשים בזה בעולם המחשבים. תודה. יאיר.

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  16. קודם כל אני ממש לא מבין במערכות קירור מים , אני רוצה להזמין מחו"ל משהו ממש טוב למטרות אוברקלוק כמובן ובנתיים אני רוצה רק למעבד , אני רוצה לפני הכל לדעת כמה תעלה לי מערכת רגילה לאוברקלוק של יותר מ50% , ואולי חבל על הכסף וכדאי לי להתחיל לחסוך למערכת חדשה מבוססת I7/I5 למיניהם ?

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  17. Started by aiw,

ה-Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro for PIV/AMD לא מופיע בדרוג אצלכם (בדביק: אמצעי קירור מומלצים). איך הוא מבחינת ביצועים ורעש? הוא עדיף על ALX-800? אם ה-ALX-800 עדיף, על איזה מאוורר אתם ממליצים עבורו?

• 9 תגובות
    • 811 צפיות
  18. Started by pro.surfer,

שלום לכולם ביצאתי OC מוצלח לכרטיס מסך HD4870 512MB הגעתי לתדרים של 790 ו 1000 ורואים טוב עבר את כול הבדיקות אבל הניקוד ב 3DMARK06 ירד ככל שהעלתי את המתחים ממבחן למבחן מה זה אומר ? ולמה אני יכול להגיע ב MEMORY רק עד 790 אין לי אפשרות בסקאלה ליותר

• 12 תגובות
    • 811 צפיות
  19. Started by nas,

http://www.ystechusa.com/images/pdfs/industrial_blowers.pdf

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  20. Started by omrit,

היי, קראתי פה בפורומים שה big typhoon הוא אחד הקירורים המומלצים (אם לא הכי...) והוא שקט יחסית לביצועים. אני קונה מחשב שחשוב לי שיהיה שקט. למישהו יש ניסיון עם ה ביג טייפון? עד כמה הוא רועש? תודה!

• 10 תגובות
    • 811 צפיות
  21. Started by SEangel,

מה עדיף aerocool DP 101 או TT Volcano11 ?

• 5 תגובות
    • 811 צפיות
  22. Started by roeiw,

יש ל FX5200 איזה עידכון ביוס או משהו שמשנה לו את הגירסה לדגם יותר מתקדם??

• 6 תגובות
    • 811 צפיות
  23. http://www.wallashops.co.il/shopmind_sites/matrix/product.asp?pf_id=PDMATRIXSLOTFAN מאוורר עם חיבור של כרטיס למחשב המאוורר מתחבר לסלוט פנוי בצמוד לכרטיס המסך ומהווה מאוורר קרור נוסף למאוורר הקיים להגנה מושלמת בפני התחממות יתר של המחשב וכרטיס המסך באם יש לך כרטיס GF או ATI מהדגמים האחרונים יש לך פתרון לקרור נוסף של המערכת בנוסף מוריד את טמפרטורת המחשב ב 5-6 מעלות נוספים 2. האם הגיוני שמעבד amd xp2000 יעבוד בחום של 75-80 מעלות???

• 12 תגובות
    • 811 צפיות
  24. זה יעזור לי אם מישהו עם הכרטיס המדויק הזה יעזור לי אבל אני ישמח לכל עזרה בכלל. הבנתי מכתבות שהכרטיס של חברת ספיר ה-Sapphire Radeon 9600XT 128MB מגיע ללא HEATSINK לזכרונות שלו. לא נראה לי שאני יעשה OC אבל בכל אופן אם כן ואם לא מה אתם אומרים לגבי לקנות HEATSINK בשבילו או מאורר PCI מולו או כל דבר אחר שתציעו לי! :-\ *שימו לב שרק הכרטיס של ספיר מגיע ללא HEATSINK

• 11 תגובות
    • 811 צפיות
  25. Started by subamba,

שלום. אני מחפש קירור אוויר לזכרונות. אני מעוניין לדעת היכן ניתן להשיג בארץ ואם יש המלצות מיוחדות. או חשבתי כבר להחליף (ועל הדרך גם לשדרג) את הזכרונות שלי לDDR2 800 CL4 עם צלעות קירור יותר רציניות ממה שיש לי. כגון הPI של G.skill הזכרונות שיש לי כרגע הם G.Skill F2-6400CL5D-GBNQ במערך של 4X1. תודה תום

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.