עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by עינב,

שלום לכולם . קניתי לפני יומיים סניק+קירור למעבד של INTEL עלה לי 80 שקל (חפיף) . עכשיו ששמתי אותו שמתי בלי משחה טרמית , וכרגע טמ"פ המעבד 28 מעלות , והמאורר עובד נורא מהר 4300RPM ועקב זה הוא עושה רעש (זה שהמארז פתוח). שהמארז סגור הטמ"פ עולה ל 33 מעלות 36 מעלות והמאורר מתחיל לעלות בקצב עצבני ל 6000RPM ואפילו 7000RPM ועושה רעש אדיר של טרקטור. אני רוצה להבין מה הסיבה לכך ומה ניתן לעשות ..???

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  2. יש לי elixir 2 x 256 3200 3.0-4-4-8 והם עובדים כרגע על באס של 192.. (384) וקיבלתי בpcmark2002 memory score:8450 אני חשוב שזה לא רע .. . מה אתם אומרים ?

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  3. יש לי מעבד A64 +3000 עם קירור סטוק. אם אני יוסיף עוד מאורר 120/80 מ"מ על המאורר הקיים שעל המעבד זה יעזור? זה יוריד את הטמפ'? והשאלה הכי חשוב: זה לא יעשה נזק כלשהו נכון?

• 13 תגובות
    • 868 צפיות
  4. Started by ShayRally,

שלום לכולם, עברו כמעט שנתיים מאז שהגבתי כאן בפורום לאחר שאני נעזר בו רבות רק מקריאה. בעזרת חברי הפורום, בחרתי לי מפרט מחשב חדש ואני יותר ממרוצה. הבעיה היחידה היא רמת הרעש, המחשב הנוכחי יחסית רועש ואני צריך את עזרתכם בהמלצה (זולה) לשיפור רמת הDB. המפרט: E7200 לוח ג'יגהבייט - G31 9800GTX+ עם 512 זיכרון 2 ג'יגה RAM של מושיקין ספק 500W שך EZCOOL (כניראה שפה יכלתי לעשות בחירה חכמה יותר). איך אני משפר את רמת הרעש הנוכחית ואולי את הקירור בתקציב הנמוך ביותר. רצוי לציין שכרגע OC לא עומד על הפרק עקב חוסר ידע מספק. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  5. הוא נותן לי אפשרות לכוון אותו לפרמטרים הבאים: 266 200 333 400 וגם auto למה לכוון אותו?

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  6. Started by fareedamr,

שלום נגיד שאני רוצה הוסיף נגד משתנה כמו שמוראה בתרשים של המדריך באתר ,מה הערך האומי של הנגד כדי שיתאים למעגל? תודה. [ftp=ftp://E:\Programs\image\diagramofconnections_tn.gif]E:\Programs\image\diagramofconnections_tn.gif[/ftp]

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  7. Started by amir77a,

בהגדרות המהירות של ה-BIOS מופיע אצלי 333,400,500,533 בעוד שאני צריך 433. האם האצת ה-FSB ל-216 הוא הפתרון הנכון והמומלץ? תודה.

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  8. Started by IMT,

שלום, התחלתי להתעניין בOC, אבל גיליתי שאין לי בלוח אם חיישני טמפרטורה. יש אפשרות לקנות חישנים בנפרד ולהצמיד אותם ללוח? וכמה זה צריך לעלות?

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  9. יש לי קירור של TWIN TURBO ניראה לי של arctic cooler ומאז ששמתי אותו הטמפ של הזכרונות גבוהה מאשר כשהיה לי את הקירור סטוק יכול להיות שזה מפני שהדבק של הקירור הפסיבי לא מחזיק כל כך. עם מה כדאי לי להחליף את הקירור הפאסיבי שם? או אם אפשר לחזק את הקירור הנוכחי איכשהו? בלי מאמץ הזכרונות על 70 מעלות בGPUZ (גירסא 0.3.1)

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  10. Started by pyaniv,

שלום, אני כרגע עובד עם 11.5*166. יש לי אוורור מצויין ואני רוצה להעלות את הBus ל200 (לפחות!). ברגע שאני מעביר ב BIOS ושומר, המחשב לא עולה יותר עד שאני לא מאפס. מה הבעיה ? יש לי: AMD 2500+ Epox 8RDA3+ Samsung 512 MB Win XP SP1 Albatron FX5900XTV

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  11. טוב אז לפני כמה חודשים רכשתי לעצמי מעבד AMD xp 2500+ Barton כחלק ממערכת מחשב חדשה.. הסטפינג של המעבד שלי הוא AQYFA 0340 SPMW ... כשקניתי אותו קראתי כאן בהרבה תארדים שמעבדים שהשבוע ה-40 של 2003 יהיו נעולים.. די התבאסתי מזה אז אפילו לא ניסיתי לבדוק אם המעבד שלי נעול או לא :-\... היה לי קצת משעמם עכשיו אז סתם שוטטתי לי בביוס ורציתי לראות מה קורה כשאני משנה את המכפלה ל-12... שיניתי הפעלתי את המחשב והפלא ופלא !! בפוסט המחשב מציג לי 2003MHZ~ !! בניגוד ל-1830 שאמור להיות לי... בדקתי את זה עם התוכנה WCPUID וגם שם התוכנה הראתה לי שהמכפלה היא 12, באס 167, תדר 2004!! הוכחה : http://members.lycos.co.uk/csboy4ever/mahpela%2012.jpg עכשיו אני אהיה הרבה הרבה פחות מוגבל באובר קלו…

• 14 תגובות
    • 868 צפיות
  12. Started by yaad,

טוב אני חדש פה בפורום ..קצת פרטים על המחשב :לוח Asus P5KC מעבד Intel E8400 @ 3.0Ghz זכרונות Mushkin DDR2 800Mhz 2GBx2עכשיו ניסיתי לעשות OC מ 3.0Ghz ל 3.6Ghz .הכנתי את הביוס ל OC: ביטלתי את ה SpeedStep , את ה C1E ואת ה Spectrum .בחלון שעושים בו את האוברקלוק: שמתי את המכפלה x9 ידנית ובתדר FSB שמתי לו 400Mhz גם ב FSB Strap to North Bridge שמתי לו 400Mhz שמתי לו ב DRAM Command Rate: 2N כי הבנתי שזה טוב ל OCעשיתי Manual Timing Control לזכרונות ושמתי את התזמונים של הזכרונות ידנית ..במתחים :שמתי לו ב CPU Voltage 1.3000Vב DRAM Voltage שמתי לו 2.1Vוב NB Voltage שמתי לו 1.40Vבכל השאר לא נגעתי ..אחרי ביצוע האוברקלוק הפעלתי את המחשב , עשיתי בדיקת מאמץ קלה של איזה שעה ב OCCT וראיתי ש…

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  13. רציתי לוודא שכל הטמפרטורות בסדר. מפרט: מעבד: intel core 2 duo E6300 לוח אם:945P-S3 Gigabyte כרטיס מסך: leadtek geforce 7900GS http://www.2send.us/uploads/29a9066018.JPG עריכה: תמונה עם עוד תוכנות: http://www.2send.us/uploads/48b2bdf324.JPG

• 6 תגובות
    • 868 צפיות
  14. Started by Svartberg,

הסתכלתי לאחרונה בקבלי חום של thermalright, רוב הביקורות משבחות אותם (יותר מהזלמן 7000 שאני מזמין בקרוב, שמנסיון אחד מהטובים שקיימים בשוק אני עדיין יכול לשנות את ההזמנה , ולהוסיף מאה עד מאתיים שקל זה לא בעיה בשבילי, אבל יש כמה בעיות בזמינות : 2. בדקתי באתר היצרן, והקבלי חום האלה מתאימים ללוח שם שלי (asrock dualsata) רק אם אני מחליף את הפלטה שמסביב למעבד, האם דבר כזה זמין בארץ בכלל ? תקראו מה כתוב למטה - http://www.thermalright.com/a_page/main_support_faq_motherboard_xp90.htm 1. הקבלי חום האלה כידוע, לא באים עם מאווררים, איזה מאווררים שקטים הייתם ממליצים לקנות להם, שכמובן זמינים בארץ (שקט נמדד גם עם החלקות של הרעש)

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  15. Started by Fridge,

שלום לכם יש לי שאלה מדוע איני יכול לשנות את המהירות של המאבד וה וולטאג דרך הביוס הוא פשוט לא נותן לי (ראו מפרט לפרטים) האם כדאי לעדכן תביוס או שפשוט להעלות תגמפר לFSB גבוהה יותר וכך תתאפשר לי הפעולה? כל תשובה תתקבל בברכה. תודה מראש.

16. מעבד Q9550 לוח כנראה אסוס רמפייג פורמולה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1948&CatCode=414 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=220 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=686 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1211 לא מתוכנן אורבקלוק אבל אני מעדיף להוסיף עוד קצת ולהיות בראש שקט אם יש לכם קירור אחר סבבה תודה

• 10 תגובות
    • 868 צפיות
  17. שלום קראתי את הסטיקי וממש לא הצלחתי / הבנתי מה צריך לעשות בתוכנה SpeedFan ... שיניתי את האפשרות בביוס ל ENABLE יש לי 4 מאווררים שמחוברים ללוח אמ שהו EP43-DS3L למישהו יש דרך אחרת או תוכנה אחרת או הסבר יותר מובן שאני אדע מה לעשות ? תודה

• 4 תגובות
    • 868 צפיות
  18. יש לי מעבד Intel Pentium 4 3.00GHz וכרטיס מסך 256MB NVIDIA GeForce FX 5700LE ואני מחפש קירור טוב לשניהם. קירור הסטוק למעבד רועש נורא ולא עוזר במיוחד (55 ללא שום מאמץ) והקירור של הכרטיס מסך מעפן - אחרי 10 דקות בגי טי אי הוא נתקע.... תודה מראש לעוזרים

• 14 תגובות
    • 868 צפיות
  19. הכותרת אומרת הכל.

• 8 תגובות
    • 867 צפיות
  20. Started by yuval_cohen,

הי חברים! החלטתי לבנות שלט אינפרה אדום- מצאתי את כל הרכיבים.. חוץ מאת האינפרה אדום! כל הלדים/אופטו שמצאתי הם בעלי 2 פינים. א. האם אפשר להשתמש בלדים האלו? ב. אם לא.. אז אם אתם יכולים תנו לי שמות של רכיבים מתאימים אחרים בבקשה תודה רבה לכל העונים

21. Started by guyaros,

מפרט המחשב הוא: AMD Athlon xp 1800 | Gigabyte 7vtxh+ | Asus GeForce 4 Ti4400 | WD40GB 7200 | Benq CDRW 32x10x40 | LG x52 | 120m"m fan on the roof| 120 m"m on the back | Hocky table fan on the door | TT volcano 7 plus | Hardcano 2 | TT G4VGA cooper cooler | Blue LED KATUDA|Arcatic Silver 3 אני יודע שבשיל לעשות אובר קלוק צריך ללכת לביוס ודרך שם להגדיר כמה דברים בהרגה ואת כול זה.. אז נכנסתי לביוס לא בשביל לעשות OC רק בשביל לראות.. וראיתי שם שאני יכול לשנות את ה MHZ של המעבד שלי יש לי AMD Athlon XP 1800 ועכשיו ה MHZ הוא על 133 זה אמור להיות כך???? וכם אפשר לשנות שם Vcore מה זה?? אני ידוע שזה קשור לספק... וגם מה זה S M A R T זה קשור להארד דיסק ויש לי את האפשרות הזאת ב…

22. Started by desheh,

ראיתי בסירס (Sears), תחת הקטגוריה של מוצרי הרוטורים הקטנים (דרמלים למיניהם), 2 מוצרים. אחד של דרמל, ואחד של קראפטסמן, באותו טווח מחירים, אך לקרפטסמן יש מהירות משתנה, ו-75 ראשים, ולדרמל יש 2 מהירויות ו40 ראשים. השאלה שלי היא, האם יש הבדל באיכות של המוצר?

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  23. Started by deadrineep,

ברשותי מחשב HP DM4-1060us קניתי אותו לפני פחות משנה ועדיין יש לי עליו אחריות. מזה כמה חודשים אני מריץ עליו את המשחק Starcraft 2 ושמתי לב שהמחשב מתחמם מאוד במהלך המשחק. כבר בהתחלה קניתי מאוורר פשוט ב 30 ש"ח.. וזה לא עזר. לא מזמן קניתי את ה coolermaster X2.. וגם הוא לא ממש עוזר- המחשב מתחמם מאוד במיוחד בצד השמאלי-רחוק (היכן שפתחי האיורור נמצאים. הרצתי עליו 2 בדיקות עם HWMONITOR ו SPEEDFAN החלק העליון- בדיקה לאחר שהדלקתי את המחשב- בלי שום דבר שרץ עליו. החלק התחתון- לאחר ששיחקתי שעה ב Starcraft 2 http://imageshack.us/f/855/79291622.jpg/ האם יש בעיה? (שמתי לב שבאחד מהנתונים כתוב 80 מעלות גם כאשר אני מדליק את המחשב.. אבל הנתון הזה נשאר קבוע- 80 מעלות- לא משנה מה אני עושה). מה ל…

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  24. עשיתי למעבד AMD PHENOM II 955 3.2 אוברקלוק ל 4.1, ביטלתי בביוס שליטה אוטומטית על מהירות המאורר וגם שליטה אוטומטית על מהירות המעבד. לפני שביטלתי אותם ועשיתי את האוברקלוק, כשלא שיחקתי במשחקים כמעט לא שמעו את המאורר והמעבד ירד לאזור ה 1400GHz וצרך כולה 20-30W, עכשיו המאורר יחסית רועש[קירור SCHYTE MUGEN 2] והמעבד צורך כל הזמן 117W, גם כשאני סתם גולש באינטרנט או בכלל לא על המחשב וכולה הטורנט פועל. זה נראה לי די מוגזם הצריכת החשמל, בעיקר כשהמחשב שלי דלוק 24\7, או שזה לא משהו שאני ארגיש בחשבון החשמל? וגם זה לא יקצר את חיי המעבד בגלל שהוא עובד כל הזמן במאמץ מלא? שאלה אחרונה, מתח 1.44 זה נורמלי ולא משהו שיקצר את חיי המעבד?

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  25. Started by tomz,

אני מתכנן לקנות AMD 2500 EPOX 8RDA+ וכל השטויות הוא יהיה למשחקים בעיקר והורדות ושוטויות ואני מתכנן לעשות לו אובר קלוק, כרגע אני לא יודע איזה ראם אני יקח, אבל השאלה שלי היא איזה CPU FAN מומלץ לי לקחת היום במחיר סביר ששווה לשלם עליו

• 10 תגובות
    • 867 צפיות

דיונים חדשים בפורומים