עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by moshel7,

יש לי מעבד amd athlon 4800x2+ ב-bios מראה לי 50 מעלות מיד עים הדלקת המחשב ןעולה עד 54 מעלות וב-everst מראה לי 38 מעלות וב-speedfan מראה לי כמן ב-everest עים מעלה 1 אחת יותר מי מהנ"ל יותר מדויק ומה עלי לעשות? תודה לכל העונים משה!!!

• 3 תגובות
    • 433 צפיות
  2. Started by TermiNal,

מה ההבדלים בין הקירורים הנ"ל? ואיך ישפיע עליהם הסופרטאלנט והמאוורר שאני מתכוון לשים עליהם הוא ה-Vantec Tornado 92mm אז מי עדיף במקרה הזה? וזה ל-OC חזק חזק! תודה..

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  3. Started by sAXIn,

מה ידוע לכם חברים, בעניין , שמתי לב שבעלי הTBRED ה-WCPUID מתנהג שונה, לגבי חישוב מהירות מעבד אצלי בPALAMINO זה באס כפול מכפיל אצלם זה שונה ??? ??? ???

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by BeNzZy-BoY,

האם יש הבדל בין הסינק של הלוח אם ABIT NF7 v2.0 nForce2 לבין הסינק הזה : http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1829&cat=&page= כשיש עליו מאוורר כמובן.. ? אם כן מהו ההבדל והאם הוא יעזור לי במשהו ב- oc ??

• 3 תגובות
    • 460 צפיות
  5. Started by ccc,

מהם ההבדלים הכי גדולים שראיתם בין משחות בטמפ ? האם הגיוני שמשחה גנרית עלובה תפיק 5-10 מעלות יותר ממשחה מוכרת כמו MX2 או AS5 ? או שמדובר בחצי מעלה בין המשחה הכי גרועה למשחה הכי HIGH TECH ?

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  6. Started by catsmonster,

אני רוצה לקנות מערך I5 ונתקלתי בהתלבטות. האופציות: STOCK- הכי זול 104 ש"ח קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 באמצע ויש לו 54 CFM 138 ש"ח קרור למעבד Scythe Ninja 2 Rev. B הכי יקר ויש לו 52 CFM 185 ש"ח לא ממש איכפת לי מרעש אבל עדיף שלא יהרוס לי את המוח מרעש... מה ההבדל ומה הכי משתלם וכדאי?

• 6 תגובות
    • 724 צפיות
  7. Started by Lanzar,

מה ההבדל בן שני הערכים אם ממילה המהירות זכרון בפועל נשארת זהה ?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום לכולם, חבר מעוניין במחשב ל OC אך מעוניין להוריד עלויות. ה CPU המיועד הוא Q6600 G0 וה OC אמור להיות מתון בלבד (כ- 3G ) והשאלות הם: האם ל OC כזה יש סיבה ממשית לקנות לוח יקר או שאפשר להסתפק בלוחות כגון IP35-E , DS3L, P5K וכדומה? האם ל AC Freezer יספיק ל OC מתון או שגם ב OC כזה רצוי להשקיע בקירור? האם ניתן להסתפק בזכרונות Value 800Mhz CL5 ? תודה מראש....

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  9. Started by ArielBiMBa,

ממה שקראתי פה קצת אלה הן התוכנות המומלצות לבדיקת הטמפרטורה מכיוון שהן מודדים מהחיישן של המעבד עצמו(מהDTS?) או משהו בסגנון. בכל מקרה,אני מפעיל עכשיו את שניהם ואני מקבל הבדל מאוד גדול בטמפרטורות.הטמפרטורה בReal Temp נמוכה ב15 מעלות מהטמפרטורה בCore Tep (30 מעלות לעומת 45 מעלות,בIdle).איזו תוכנה צודקת? ועוד משהו לא קשור - מה אני מבטל בביוס כדי שאני אוכל לשלוט ידנית בTuniq ע"י הפנל האחורי שלו?

• 8 תגובות
    • 978 צפיות
  10. שלום. כאשר אני מחבר את המאוורר [מבית Antec] ללוח האם, הוא חזק מאוד, ודוחף כמויות אדירות של אוויר! היום החלפתי את החיבור [מסיבות מסוימות], וחיברתי אותו לספק הכוח ישירות על ידי מתאם. התוצאה: העוצמה שלו פחתה באופן משמעותי. מדוע? תודה!

• 11 תגובות
    • 926 צפיות
  11. המון הודעות מדברות פה על פתיחת מכפלה ואני שמתי לב שיש לאנשים טעות בסיסית ביותר. מעביד ה-TBRED B (לא יודע לגבי ה-A) מגיעים עם מכפלה פתוחה. בכל לוח שמאפשר שינוי מכפלה זה יתאפשר (לא רק KT400 ו-NF2). כשמדברים על פתיחת מכפלה למעבדים האלה הכוונה היא למכפלות גבוהות/נמוכות למעבדים איטיים/מהירים. הסבר: עבור כל מעבד TBRED B עם מכפלה נמוכה או שווה ל-12.5 תתאפשר בחירה של מכפלה עד 12.5 אבל לא מעל. עבור כל מעבד TBRED B עם מכפלה גבוהה או שווה ל-13 תתאפשר בחירה של מכפלה מ-13 עד למקסימום באותו לוח. כל זה מותנה כמובן באפשרות שינוי מכפלה ב-BIOS או ע"י JUMPERS בלוח הנתון.

• 30 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by NI4NI,

שלום אני בונה מחשב חדש ואני מעוניין בויסות אוטומטי של מהירות המאווררים בהתאם לטמפרטורה. ממה שראיתי יש לי שתי אפשרויות: פאנל שליטה או מאווררי smart fan. אז קודם כל, מה עדיף לדעתכם מבין שתי האפשרויות ? שנית, אם אני הולך על smart fan, אז באתר של tt וגם אצל התואמים למיניהם כתובים רק שני מצבים (למשל 1300 RPM ב 20 מעלות ו 4600 RPM ב 50 מעלות). אז האם יש למאוורר הזה רק שתי דרגות פעולה או שיש גם מצבי ביניים ? תודה

• 1 תגובה
    • 432 צפיות
  13. Started by Tycoon,

אז ככה לפני כחודש אני חושב לפני שעשיתי וולט מוד לכרטיס מסך 9800PRO הציון שלי עמד על 7022 נפתח כאן דיון על 3DMARK03 וציונים תוצאות וכאלה שבו אמרתי שהתוצאה שלי עומדת 7022 ושהמטרה שלי היא 7400 אני לא זוכר מי זה אבל נאמר לי שאני לא אצליח וש400 נקודות זה המון ושסיכויי קלושים אז הנה התוצאה כרגע 7498 (וזה לא הסוף רבותיי) מקום 10 בORB מקום 2 עם P4 לכרטיס הזה והיום אני אומר 7800 זה המטרה :jump: http://service.futuremark.com/compare?2k3=3577650 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. תיראו כמה תמונות קצת עווה מהרגיל! וגם עושה רוח חבל"ז! ולא מרעיש! זה לא של מחשב נכון? מה אתם אומרים, של מה זה? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 7 תגובות
    • 569 צפיות
  15. Started by Tal555,

וכהבטחתי רציתם לדעת כמה מעלות זה הוריד.... אז כמו שראיתם אז המחשב שלי עמד במנוחה על 74 - 76 מעלות קבוע... כרגע המעבד עומד על 54 - 55 קבוע במנוחה... והכי חשוב ה-ש-ק-ט !!! המאוורר כל כך שקט שזה לא יאומן!!! הוא כרגע על 1400 RPM שזה גם בקושי שומעים מקודם המאוורר של הפרסקוט עשה רעש ל שדה תעופה קטן כמו שמשהו אמר כאן פעם... ובכן אני ממש מרוצה מהעבודה והשקט שלו... עכשיו לצרות שאני ואחי גרמנו... :s05: :-[ :-\ :'( ובכן... כדי להתקין את הביג טייפון זה היה סיפור מהתחת... המארז שלי לא ממש גדול והייתי צריך להזיז כלפי פנים את שני ההארד דיסקים שלי ואחד הכונני דיסקים כדי שאוכל להוציא את הלוח אם... וגם ללוח אם היו מלא ברגים ... כידוע כשמתקינים את הביג טייפון צריך לשים תושבת מיוחדת כז…

• 34 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Dumbass,

היי, יש לי את הנאו 4 פלאטינום (של MSI), ומעבד amd 3000+ venice שלטעמי חם מידי X: 39-42 מעלות במנוחה ובמאמץ מגיע עד 52+-, אני יודע השטמפ' האלו לא מזיקות למעבד, אבל זה פשוט מפריע לי שהמעבד בטמפ' האלו, עכשיו השאלה: האם ה ביג טייפון מתאים ללוח, כי גם בפרטים על הטייפון באתר וגם אצל MSI לא מצאתי רשימת תאימות (גם בחיפוש פה), תודה. ועוד משהו, יש לי את ה 6A19 של compucase ואחרי בדיקה עם פיסת נייר הבנתי שמלבד ה120 מ"מ מאחורה, יש לי גם אחד קדמי ועוד אחד צדדי כאשר האחורי מוציא אוויר ושני האחרים מכניסים, יש סיכוי שהנייר סתם נדבק למארז >< ? (אני לא רוצה לפתוח את המארז כי אין לי כוח עכשיו להוריד את האחריות ). ודבר אחרון, גם הכ"מ מתחמם יותר מידי (Msi NX6600GT), רק שפה הדבר ג…

• 3 תגובות
    • 465 צפיות
  17. הביוס לא מראה את ה- VCORE של המעבד בתפריט של הביוס (במקום שעושים את ה OC) מישהו יודע איך אפשר להחזיר אותו כמו שהוא היה לי פעם שהוא כן הראה לי את ה VCORE? דרך אגב כל זה התחיל מהרגע שהחלפתי (עכשיו) את הקירור של ARTIC COOLING (לא הספיק לOC) לקירור של SUNBEAM TOWER 120MM

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by gggil,

יש לי מעבד פנטיום 4 3GHZ כל פעם שאני מדליק את המחשב יש הודעה:"DEFAULT LOADED" וזה מאפס את כל מה שעשיתי בביוס... יש סיבה כלשהיא לכך? אני לא מצליח לעשות OC ככה

• 6 תגובות
    • 642 צפיות
  19. שלום לכולם, אני מנסה לעשות oc למעבד שלי e8400. יש לי לוח gigabyte דגם ex38-ds4. לפני שהעלתי את ה bus ביטלתי את התכונות C1E ו EIST ועוד כמה, ראה תמונה - Image00001.jpg - 0.03MB אם הקישור לא פועל אז יש עוד קישור לתמונה - http://www.zshare.net/image/19596538324f880a/ אחרי שביטלתי את הכל העלתי את ה bus ל 400 (במקור הוא היה 333) ולא שיניתי את המכפלה אלא השארתי על 9 ולכן התדר היה 3.6Mhz במקום 3. אח"כ שיניתי גם את המכפיל של הזיכרון, ה spd ל 2.00 כדי שיתן לי 800Mhz שזה הסטוק של הזיכרון שלי. אחרי זה שמרתי את ההגדרות ועשיתי ריסטרט אבל משום מה ה cpu host clock חזר להיות disabled וגם ה spd חזר להיות במצב auto במקום 2.00! כלומר ה bus ששיניתי נשאר 400 אבל זה לא עוזר כי ה cpu host clock…

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  20. הכל התחיל אחרי שנשרף לי הספק והחלפתי אותו וכל פעם שאני מאפס את ה-CMOS הוא מזהה לי אותו כ-467 ואין לי מושג למה. אולי הטכנאי שנתתי לו את המחשב והוא ניסה לעבוד עליי במחיר והתעצבנתי ולקחתי אותו ממנו חיבל בו קצת. בכל אופן איך אני מעלה את המהירות של המעבד לצמיתות כך שגם שאני יעשה LOAD DEFOULT בביוס זה יזהה לי אותו כ-667MHZ וגם איך אני מעלה את הבאס ? (האם כדאי לי להעביר את הג'אמפר ל-FORCE 133 ) ? ואם לא אז איך אני עושה את זה ? תגידו לי איפה כל דבר נמצא בביוס בדיוק כי אני לא הכי מתמצא שם, תודה לכם. (ד"א אל תציעו לי לאפס את הסימוס עם הג'אמפר או הבטרייה כי זה כבר נעשה). ד"א אגב, כל פעם שאני מנסה להעלות את הוינדואס הוא נתקע וגם שאני מנסה לעשות בוט הוא נתקע, יכול ליהות שאלו הן הסיבות…

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  21. בימים האחרונים כמובן היה חום לא נורמלי ושמתי לב שהחלקים במחשב התחילו להתחמם, כל המארז שלי ניהיה חם בצורה מטורפת. אני חייב לקנות קירור שיהיה על ההארד דיסק, הוא מתחמם משהו מטורף. בכל מקרה, הגברתי את מהירות המאווררים של הכרטיס מסך אחרי שהוא עלה ב15 מעלות יותר מהממוצע ותהיתי, האם מהירות מאוורר המעבד משתנה על פי כמה המעבד מתחמם או על פי כמה הוא מתאמץ ופולט חום? המעבד שלי עדיין לא עלה ברמה מטורפת, הממוצע שלו זה 53 מעלות, עכשיו זה 59-60 בגלל החום.

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  22. Started by kibub,

היי התחלתי לשחק אם הביוס עד שיגיע הקירור, העלאתי FSB ל350 זכרונות שמתי על מחלק אני עושה RESTART והמחשב לא נדלק עד שאני מכבה אותו ומדליק ואז הוא נדלק אם הגדרות מקוריות של הביוס. רציתי לדעת אם יש איזה הגדרה בביוס כדי לשמור על השינויים ? ביציאה אני עושה F10 ויוצא... ??? בקשר למחלקים הזכרונות איך אני בודק את התדר שלהם לפי מחלק FSB400 X 4\3 =533MHZ זה אומר שבFSB400 במחלק הזה התדר שלהם יהיה 533MHZ? תודה

• 2 תגובות
    • 624 צפיות
  23. Started by zippobuyer1,

יש לי שתי 2 מאוורים במארז חוץ מהמעבד והספק, ורק אחד מהם מחובר ללוח האם, השאלה שלי היא כזו.. האם זה נכון שבגלל שאחד המאווררים לא מחובר ללוח אם המחשב לא יכול למדוק את הטמפ' כמו שהיא באמת או שזה לא משנה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. מה אתם אומרים על התינוק הזה ? מזכיר קצת בצורה את ה-ALX-800 המפורסם לא? http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=2214&cat=&page=

• 8 תגובות
    • 625 צפיות
  25. קראתי הרגע את הביקורת, חוץ מהמוצר המצוין, אני חייב לציין שסיימתי לקרוא אותה עם עיקול קל בגבה השמאלית. הביקורת מלאה משפטים מהוררי תהיה ופרטים שנוגדים למדי את חוקי הפיזיקה...... לדוגמה: http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/ וגם- http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/13/ .....הופתעתי מאוד לשמוע שאם שמים מאווררים על רדיאטור, הם פתאום נהיים שקטים יותר מאם שמים אותם במארז במארזים שמכבדים את עצמם, יש ספייסר מסוים בין הגריל של המארז לבין המאוורר עצמו שמונע יצירת איוושת אוויר (שמהווה בד"כ את רוב הרעש שהמאוורר יוצר....) אז נכון שמעבר האוויר בצלעות הרדיאטור קל יותר ולכן אין איוושה, אבל הרעש שמיסב המאוורר ואיוושת האויר של חיכוך הסנפירים עם האוויר עצמו- זהים. לא יהיה ה…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.