עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. האם שווה לי לעשות oc למעבד הזה i5 750 2.66g , יש לי לוח אם - Gigabyte H57M-USB3 , 4gb זכרון , וכרטיס מסך זמני nvidia 9600 gt . אני יראה שינויים בביצועים של המחשב ברמה גבוהה או שלא שווה לעשות oc ?

• 4 תגובות
    • 953 צפיות
  2. זה שווה את זה?

• 2 תגובות
    • 496 צפיות
  3. Started by JinKazama,

הטמפרטורה של הCPU שלי היא : 43 מעלות ושל לוח האם היא 37 מעלות יש לי מעבד של Intel 6300 Duel Core 1.86mhz רציתי לדעת אם מסוכן לעשות OC , תודה. ובכלל אם מומלץ לעשות OC? תודה

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  4. אוקי אנשים יש לי בעייה יש לי מארז נחמד וטוב אבל midi twor והוא עמוס עכשיו בגלל שיש ימבה כוננים וימבה חיבורים אז עד לא מזמן המארז היה נאה כמו גוננגל עם כול החוטים אז סידרתי אותם וככה אבל עדיין המעלות על הפנים 50 מנוחה 60 מאמץ אני מיואש לגמרי ואז הגיע המשיח (או שלא) הביג טיפון קניתי אצל זיגזג באתי הביתה ואמרתי וואלה היום זה היום באתי להרכיב וככה הרכבתי אבל שסגרתי את דלת המארז ובדקתי תמעלות נפלה נשמתי הדלת יושבת על המאווור וזה גם הסביר תשריקות שהיו וקיצר זה סתם משקולת חסרת תועלת אז אמרתי טוב יאלה נביא קרור אחר מישהו המליץ לי על הארטיק קולינג 64 אבל הוא עם המוארר לכיון הספק ובסדיור חוטים שלי כול החוטים הוצמדו לאזור הזה אז עכשיו אני בדילמה קשה 1 לקנות קרור קטן וטוב כד…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by tonty1,

אני בקרוב משדרג את המחשב ואני קונה את המעבד I5 4570 ואני שם לו קירור חיצוני (TRAY) אז יש את האפשרות ל ARCTIC FREEZER 7 V2 או COOLER MASTER V8 מה אתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני רוצה לקנות מערכת קירור מים Gigabyte 3D Galaxy II Water Cooling Kit ב1000 וקצת האם שווה? מה עלויות תחזוקה אם יש? כל כמה זמן מחליפים מים? האם שווה את זאת או אחרת? האם בכלל שווה להחליף למים? תודה ניצן

• 6 תגובות
    • 732 צפיות
  7. Started by Capo_boss,

אני רוצה לקנות ביום ראשון את הקירור מים cooler master nepton 140xl האם יש מצב שיהיה נזילה כלשהי? ועד כמה הוא באמת כדאי?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. שלום אנשים,הזמנתי לא מזמן מחשב חדש שאמור להגיע אלי בקרוב,ואני כבר מתחיל לתכנן את האוברקלוק שאני יעשה לו,ולכן יש לי כמה שאלות אליכם... קודם כל,המפרט שלי יהיה כזה: E8400 ASUS P5N-D GEIL 2048?(1024X2) 4-4-4-12 DDR2 800MHZ TWINTECH 9600GT 512 MB DDR3 COOLERMASTER CM690 CORSAIR VX450W והארד דיסק פשוט של ווסטרן דיג'יטל 160 ג'יגה בכל מקרה,המארז בא עם שלושה מאווררי 12 סנטים,אבל יכול להכיל עוד ארבע נוספים- האם כדאי להוסיף את הארבעה האלה? נכון לעכשיו אני לא קניתי עדיין קירור למעבד וגם לא קירור לכרטיס..האם שווה לקנות את הקירורים האלה? ואיזה בדיוק שווה לקנות? האם ניתן יהיה להפעיל את כל שבעת מאווררי המעבד יחד עם קירור כרטיס וקירור מעבד ולקבל מזה תועלת כלשהי? קניתי את כל המחשב הזה בתכנ…

• 5 תגובות
    • 649 צפיות
  9. שווה?..או להישאר עם המקורי..(אני לא רוצה OC...אני פשוט רוצה שהוא יעיף את החום שלו לבחוץ...ולא לתוך המארז..ובעתיד OC)

• 3 תגובות
    • 393 צפיות
  10. Started by SharP,

זה יוריד את הטמפרטורה .. אבל מה אם האבק ? האם האבק מזיק לחומרה?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני לא יודע אם השאלה הזאת שייכת לפה או לפורום קירור, אז בסוף החלטתי לשאול פה. בלוחות החדשים שתומכים בקונרו יש כאלו שמתהדרים בקירור HEATPIPE לצ'יפסט (במיוחד היוקרתיים יותר) וכאלה שמסתפקים בגופי קירור רגילים. בפועל, ניתן לראות שגם לוחות שמשתמשים בגוף קירור רגיל, כמו ה DFI, מגיעים באוברקלוק לתוצאות יפות מאד. אז האם יש בכלל השפעה או יתרון ל HEATPIPE הזה או שזה יותר אלמנט של יופי ועיצוב ? האם רק בגלל זה שווה לקנות לוח מסויים ולא לוח אחר ? תודה

• 3 תגובות
    • 514 צפיות
  12. האם אוכל לבצע C@ דרך התוכנה ATi Tool לכרטיס nVIDIA GF6600?

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  13. כרגע אני נמצא ב-OC של 380X9 יחס הזכרונות שלי נמצא על 1:1 והינו עומד על 376MHZ שעדיין לא מנצל את הזכרונות ולא נמצא ב-OC האם שינוי של היחס ל-1:2.6 בביוס יביא את הזכרונות למעל 1000MHZ ויביא תוצאות טובות יותר של ביצועים או שעדיף להשאיר ככה כי ההבדלים אינם משמעותיים. ? (ראוי לציין שהתזמונים על 5 5 5 18) תודה.

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  14. בוא נגיד שיש לי לוח אם מבוסס NF4 4X אם אני אעשה לו מוד ל NF4 SLI האם יכולות הOC של הלוח אם יהיו טובות יותר?

• 12 תגובות
    • 850 צפיות
  15. Started by DeeKay,

הכותרת מדברת בעד עצמה '-.-

• 8 תגובות
    • 738 צפיות
  16. המעבד שלי כרגע על 2300mhz . השאלה היא אם אני משנה את התדר ישר ל2000Mhz ואז ישר ל2350Mhz מזיק למעבד?

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  17. האם שני מאווררים של 120ממ מהמארז מספיקים למעבד athlon 64 עם רדאון 9800 PRO?

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  18. האם שעושים אוברקלוק לכרטיס מסך אין אחריות? אם נגיד אני עושה אוברקלוק לכרטיס מסך והוא נהרס יש אחריות?

• 5 תגובות
    • 473 צפיות
  19. אם לא עושים OC כמו שצריך הכרטיס מסך יכול להידפק?

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  20. Started by MAOR,

מה עומק+רוחב+גובהה של Midi Midi Tower Tower Full Tower זה ממש חשוב לי ... תודה

• 1 תגובה
    • 590 צפיות
  21. לאחרונה החליפו לי לוח אם וכשהפעלתי את המחשב גיליתי טמפרטורות בשמיים. גם MBM5 וגם speedfan מראות ערכים של 125, 83 ו 64 מעלות. כשאני נכנס ל Bios אני רואה את ב CPU ב 41 אבל אני לא יכול לבדוק טמפרטורה ביומי. האם מישהו יודע איך לסדר את זה? יכול להיות שהתוכנות מתבלבלות בין C ל F ? נ.ב כרטיס המסך 6600GT שלי נמצא ב 48C כבר כשאני פותח את המחשב ללא עבודה מאומצת זה תקין? או שאולי גם על הטמפרטורה הזו אי אפשר לסמוך?

• 3 תגובות
    • 701 צפיות
  22. Started by mrsph666,

RivaTuner v2.0 RC 15.4 האם יש גרסא חדשה יותר? אולי עדיף תוכנה אחרת? הכרטיס שעליו מדובר הוא Asus Radeon A9600XT/TD. תודה!

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  23. שלום לכולכם וחג שמח, אני מקווה שזה המקום לדיון למרות שזה ללא OC. הרצתי OCCT למשך 5 שעות והייתי שמח אם מישהו יוכל לומר לי האם התוצאות תקינות: http://postimg.org/gallery/2a78nbu6/ מה שאני חושב שאינו תקין זה הקפיצות מתח, האם זה נכון? הקירור של המעבד הוא סטוק... התחלתי להריץ את הבדיקות כיוון שהמחשב קרס לי מספר פעמים ( blue screen או פריזים) כאשר שמתי אותו על הגדרות TURBO או יותר מזה (בהגדרות זיכרון בBIOS), וכאן הרצתי ללא טורבו. תודה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. לא יודע למה, תמיד הטמפ' של ליבה אחת נמוכה ב5-6 משאר הליבות. בבדיקת מאמץ, שתי ליבות נמצאות איזה 5-8 מעלות מתחת לשתיים האחרות, וזה גם תמיד אותן ליבות! האם זה תקין?

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  25. ברצוני להפנות את כולכם לדיון מאוד מעניין(שמוביל גם לדיון אחר מאוד מעניין בפורום המפתחים של אינטל), בנושא קריאת הטמפ' הדיגיטלית שהונהגה במעבדי ה-C2D. לאלה מכם שאינם יודעים - הקריאה בתוכנות כדוגמת CoreTemp ו-TAT מסתמכת על חיישן דיגיטלי למעשה. חיישן זה מניב תוצאה שלילית שאותה יש להחסיר(כפי הנהוג) מטמפ' ה-TjMAX. לפי הת'רד הזה נראה כי למעשה אין אף MSR ששומר את המידע על ערך ה-TjMax במעבדים שולחניים, והתוצאה הינה למעשה יחסית לטמפ' ה-PROCHOT#(הטמפ' שבה מתחיל תהליך ה-throttle). טמפ' זאת אינדיווידואלית לכל מעבד ונקבעת בעת הייצור. במילים אחרות, אם TAT\CoreTemp מראות שהמעבד שברשותכם פועל ב-60 מעלות, הדבר למעשה אומר שהמעבד רחוק 25 מעלות מטמפ' שתעורר Throttle(או 40 מעלות אם מדובר במרוב…

• 74 תגובות
    • 24.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.