עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nice,

בימים האחרונים החלטתי לאור תוספת תקציב פתאומית לסדר סוף את זרימת האוויר במארז המטורף שלי. את זרימת האוויר כפי שרואים בתמונות קשה מאוד לסדר בגלל שניורון (יצרני המחשב הארורים) החליטו שזה יהיה חכם לקרר רק את המעבד,ולהשאיר את האוויר החם בחלק העליון של המארז. יצירת חורים חדשים למאווררים היא אפשרית ומעשית. זכרו גם שהאוויר הכי קר מגיע מלפנים המארז (צד שמאל) בגלל שאחורי המארז נמצאים מתחמת לשולחן. נ.ב. בתמונה האחרונה מלפני החלק המחורר נמצא בדרך כלל פלסטיק כך שהאזור חסום לזרימת אוויר [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 944 צפיות
  2. אני ממש אשמח אם למישהו יש רשימה או דבר כלשהו שיראה לי את התדרים של המעבדים בצורה הזו : לדוגמא E8400 333X9 בקיצור אני צריך מכפלות של מעבדים ( I7 , QUAD , C2D , DUAL CORE ) אם למישהו יש תודה מראש

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  3. אם מחברים אותם לספק הם מיסתובבים על הכי מהר תמיד?

• 1 תגובה
    • 417 צפיות
  4. אז ככה, אני חדש מאד בתחום ה OC, קניתי היום מאיץ 9500 פרו, יד שניה, שעשו לו פלאש לביוס שיהיה 9700 פרו. אבל הכרטיס היה עדיין באותן מהירויות שעון - 276/270, וקיבל תוצאה של 3760 ב 3dMark 2003 שנראית לי די גרועה (מה אתם אומרים?). בקיצור.. החלטתי להקפיץ את המהירות! השתמשתי בתוכנה ATI TOOL שנראתה לי בטוחה מספיק, ועכשיו המהירות הן @ 305/322, השתמשתי בתוכנת Speed Fan והטמפ' הנוכחית היא 42-43 צלסיוס. אני לא יודע אם זה גבוה או נורמלי, תגידו לי אתם. כדאי להגביר עוד את המהירות, ואם כן, אז עד כמה? וכמה אפשר שהטמפ' עוד תעלה בלי שהמחשב יעלה [glow=red,2,300]באש[/glow]?

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  5. Started by skullfacer,

לבנתיים אני רוצה להתחיל עם oc של 3.2 עכשיו הידע שלי לא כולכך נרחב בזה אתה יכול להנחות אותי בעתיד אני מתכנן לעשות לו ל4.0 אבל זה בחורף =] קיצר לעשות oc ל3.2 מה אני צריך לעשות? לא הבנתי תמדריך כולכך קירור Thermalright 120 extreme לוח אם p5kc

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by karpad,

שלום לכולם חבר שלי מחפש שני מאווררי 120 מ"מ לקומפיוקייס 6A19 כמה שיותר שקטים יותר טוב ושלא יהיו יותר מידי יקרים תודה לכל העוזרים ושכחתי לציין שיהיו בלי לדים ושטויות כי אין לא חלון במארז

• 6 תגובות
    • 649 צפיות
  7. Started by ccc,

Hi How can an AGP slot\AGP speed\Video card effect the maximum stable FSB speed ? I heard that it does effect.. i dunno how. and why cant i left the text ?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  8. Started by amirn,

היי אני מחפש מאורר מארז 80ממ בשביל להחליף את זה שבא עם ה SHUTLE. חשוב שזה יהיה מאורר שקט ביותר (כל סיבת ההחלפה היא להשקיט את המחשב) (לא למטרות OC) למאורר צריכים להיות 3 פינים לחיבור לMB (לא 2 פינים ולא מולקס) ראיתי המלצות על Panaflo L1A ועל Silentx אבל אני לא יודע איפה אפשר לקנות אותם בארץ תודה

• 11 תגובות
    • 880 צפיות
  9. Started by cupra,

gskill FF are XTREME [attachment deleted by admin]

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Black_Devil,

שלום. ברשותי מעבד Intel P-4 Presscot בתושבת 775. ברצוני לקנות גוף קירור חדש, משום שהמקורי עושה הרבה רעש ומתחמם מהר. התקציב שלי הוא עד 250 שקלים. אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 622 צפיות
  11. Started by gshhar,

מה מהם עדיף ועל איזה מאוורר אתם ממליצים לי בשביל ה- SP97 (רצוי עם וסת מהירות).

• 20 תגובות
    • 949 צפיות
  12. שלום חברים,יש לי לוח asus m2n-e והוספתי את ה ‏‏Arctic Cooling Accelero Twin Turbo לכרטיס מסך, מתוך צלעות הקירור יוצאים 2 חוטיםת ראשון 4 פינים רחב והשני מולוקס 3 פינים , בנוסף מסופק גם מפצל לחיבור לחשמל רגיל (4 פינים)שמתחבר על חיבור המולוקס ככה שנשאר לי רק חיבור מולוקס נקבה וחיבור 4 פינים רחב, אני זקוק לכבל המצורף על מנת לחבר את המאוורר בחיבור מולוקס נקבה וללוח לקריאת הסל"ד, איפה אני יכול למצוא כבל כזה? תודה מראש חברים [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, אני ממש לא מבין בחומרה ואף פעם לא עשיתי OC ,אבל בגלל ששתי טכנאים ששאלתי לא מוכנים לעשות את זה הבנתי שאני חייב לעשות לבד. אז דבר ראשון המעבד שלי זה Q6600 והכרטיס מסך זה GTX560TI ובגלל זה יש לי צוואר בקבוק עק ויש לי FPS גרוע במשחקים(גם אם אני מוריד רזולוציה או גראפיקה זה לא משפיע) עכשיו,אני לא יודע את מה הלוח אם שלי (יותר נכון שכחתי את התוכנה שבודקים בה)ולפי מה שהבנתי בגלל שהוא ישן אז לא כול קירור יכול להתחבר אליו. אז אני צריך המלצה על קירור טוב (עד 250) שיוכל להתחבר אליו (אני אעדכן את הדגם יותר מאוחר) ועדיף שיהיה מ KSP. תודה לעוזרים. וסתם שאלה: עד כמה זה מסובך לעשות OC ? כי אמרו לי שהמעבד שלי מצויין לOC ואני יכול להגיע איתו ל3.4HZ בערך.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Lanzar,

ראיתי שיש בביוס אפשרות לעלות את ה MHZ של ה AGP זה בין 33 ל 150 MHZ ורציתי לדעת מזה עושה ושהעלתי את זה ל 85 MHZ זה העלה לי את הניקוד ב 3DMARK במשהו כמו 350 נקודות

• 5 תגובות
    • 648 צפיות
  15. Started by ranyr,

קניתי מסך עם בקר הלחמתי חיברתי הדלקתי... עכשיו אני רואה שני שורות של רובועים התקנתי את Crystalfontz עכשיו איך אני מגדיר את היציאה ואת המסך????

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  16. Started by y_a_n_i_k,

בעיה שיש לי אותה זמן מה... ואני לא מצליח חהיפטר ממנה... החום של המעבד גבוהה מידי יחסית... פעם במנוחה הוא לא עבר את ה40 עכשיו הוא הרבה מעל... ועל פי התוכנה SENSOR החום של הסיסטם בשמיים, למרות שאני לא ממש מבין מה החום הזה מייצג.... עכשיו אני מניח שכל הקריסות\קירטועים שיש לי בזמן האחרון הוא בגלל החום... מה אני עושה עם זה? *המחשב עומד פתוח... *מנקה אותו לעיתים קרובות.... אני לא מפרק את המאוור של המעבד אבל עובר על מה שאני יכול... כנל לגבי כרטיס מסך... *התמונה צולמה במצב מנוחה, בזמן משחק החום מזנק ל50+ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 555 צפיות
  17. Started by ranran,

שלום קניתי לא מזמן HTPC וקיבלתי איתו שני מאווררים שיחסית קצת רועשים ומציקים לי אני מחפש שני מאווררים של 80 (זה הגדלים שאני יכול אין לי מקום ל120 כי זה מארז קטן) הכי שקטים שיש ומצאתי את הKAMA FLEX האם הוא באמת הכי שקט? איך הוא ביחס למאוור שהוא חצי גומי כזה של AC? (יש לי אחד כזה והאמת שהוא טוב) וראיתי שהקמה פלקס מגיע ב3 מהירויות אני כמובן צריך כרגע את ה1500RPM אך בעתיד אם ארצה לשנות את המהירות אוכל לעשות זאת?

• 4 תגובות
    • 645 צפיות
  18. עקב בעיות תאימות של הכרטיס מסך והchipset שלי,אני רוצה לצרוב לו ביוס של Leadtek 6800U הוא מחזיק בקלילות את התדרים של הUltra. רציתי לדעת האם אפשר לבצע את הצריבה דרך הWindows והאם יש מקום מסודר שיכול לעשות את זה וכך אהיה שקט,כי זה כרטיס לא זול ואני לא רוצה שהוא יפגע חלילה. אשמח לשמוע על סיכונים אפשריים ודרכים למנוע אותם או לתקן אותם. נסיתי לעשות חיפוש ולא מצאתי את כל מה שאני מחפש,אמכם הסליחה.

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  19. שלום לכולם יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי לעשות ששני המאווררים של המארז יעבדו חזק יותר ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termaltake 500 w psu 2gb kingston memory X2 אין צור…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by boludo,

שלום אני רוצה לקרר את המחשב, חם לו בזמן האחרון XP SP 2 Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Prescott-2M Asus P5AD2 Deluxe Socket 775 3072MBDDR2 SDRAM 4 hard disks 2 dvd rom NVIDIA GeForce 6600 256mb מחפש המלצות ל 1) מארז שקט עם 3 מאוררים 2) ספק חזק ושקט 3) קרור למעבד ושקט אשמח לקבל המלצה למקום בירושלים בו עושים את השידרוג וכמובן מסדרים את המארז והכבלים לזרימת אויר!!! כל הכבלים שלי הם צינורות ארוכים!!!! אבל כבלי המולוקס קצרים מדי לשיפצור!!! סכום השקעה בין 1000-800 ש"ח תודה רבה

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  21. אהלן, מאחר ובזמן האחרון גופי קירור אוויר מתחילים להיות מסורבלים מיום ליום ומגיעים למימדים מגוחכים של חללית החלטתי סופית לעבור לקירור מים. לאחר קריאה של מספר מאמרים וביקורת בנושא שכולו חדש לי, החלטתי להתמקד במערכת קירור מים פנימית למעבד בלבד (בנתיים). הבנתי שהחלקים המומלצים למטרה זו הם : 1. משאבה : MCP 355 עולה בארץ 550 שח. 2. רדיאטור : תכלס הכי טוב ThermoChill PA אבל בארץ ניתן להשיג רק את ה Swiftech MCR-220 (אני מעדיף אותו על פני ה 320) ב 400 שח . 3. בלוק קרור למעבד : D-Tech FuZion. לא ניתן להשיג בארץ. פה אני צריך את עזרתכם . 1. האם ניתן לחסוך כסף בהזמנה של החלקים הללו מחו"ל ? (אשמח לשמוע על חנות מומלצת) 2. אם למישהו יש סרטוטים של הבלוק קרור למעבד או סרטוטים של …

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by AtomiX,

עבדתי על מהירות 280 * 9 במשך כמה ימים.. המעבד עבר טסטים של סופרפיי 32 מגה יותר מ 10 פעמים.. אחרי שלושה ימים [היום] איך שהווינדוס עולה פשוט הוא עושה ריסט יש איזהשהו פיתרון מבלי להוריד את הבאס?

• 10 תגובות
    • 724 צפיות
  23. התחלתי לעשות אוברקלוק ל-5700LE שלי בעזרת התוכנה SysTool (פשוט בגלל ש-RivaTuner ו-Coolbits לא עובדות), והצלחתי להגיע ליציבות ב-335Mhz למהירות ליבה. טוב, כיביתי את המחשב וחזרתי אליו אחרי כמה שעות רק כדי לגלות שהמהירות ב-SysTool חזרה לברירת מחדל של הכרטיס - 250Mhz. איך אני יכול לשמור על המהירות?

• 6 תגובות
    • 570 צפיות
  24. Started by kobi_af,

שלום יש לי כרטיס מסך 9600xt והמאורר שלו נשרף . השאלה שלי אם מוכרים עוד מאווררים שלו ואיזה הצעות זולות אחרות יש לכם להציע לי בשביל לקרר אותו? תודה

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  25. אני קניתי מחשב חדש ואני רוצה לדעת אם אוברקלוק יעשה לו משהוא המעבד core2duo 4300 מה אתם אומרים כי אני לא רוצה שהוא יהרס לי

• 2 תגובות
    • 494 צפיות

דיונים חדשים בפורומים