עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי לא מזמן מארז סימבדה עם חלון וקטודה כחולה הייתי רוצה לדעת האם צריך לסגור את הקטודה מידי פעם או לתת לה להמשיך לעבוד כל עוד המחשב עובד בימי חול המחשב עובד מ1 בצהרים ועד 7 בבוקר שלמחרת בימי שבת המחשב לפעמים ממשיך לעבוד במשך כל היום ובתקופת החופש המחשב עובד כמעט רצוף במשך חודשיים הייתי רוצה לדעת מה אורך חיים של קטודה רגילה והאם מומלץ להשאיר אותה דולקת במשך כל הזמן ובקשר למאורר עם לדים אני רוצה לקנות מאורר עם 4 לדים של חברת spire (מיסב כדורי) שעולה בפנדה רק 40 שקל !!!!!!! זה הכל.. מאוד מאוד זול הוא כמובן עובד במשך כל הזמן, הייתי רוצה לדעת מה אורך החיים של המאורר ומה אורך החיים של הלדים והאם יש סיכוי שהלדים ישרפו לי בגלל שהמחשב שלי דולק הרבה מאוד זמן רצוף...

• 11 תגובות
    • 941 צפיות
  2. או שזה רק אצלי? אחרי כמה חודשים הוא עלה מ-8000 לכמעט 10000 RPM.. וזה ממש מרעיש (אני מאלה שרגישים לרעשים במחשב), ניתקתי אותו ועכשיו המחשב שקט כמו לחישה.. אם למישהו פה זה קרה.. איך פתרתם את זה? כי אני רוצה להתחיל לעשות OC.. ואני מפחד שהלוח יתחמם יותר מידי בלי איוורור על הגשר הצפוני.. נ.ב. טמפרטורה במנוחה של 62 מעלות לכרטיס מסך שלי (במפרט) היא טובה או שגבוהה מידי? ואיך אפשר להנמיך אותה? (המאוורר סטוק שלו על הכי גבוה)

• 13 תגובות
    • 653 צפיות
  3. Started by spybar1,

שלום חברים, נראה שארכוש מחשב עם הרכיבים להלן. קיים סיכוי שארכוש ב-TMS. הבנתי שהם לעיתים עושים OC קל בחינם. מעולם לא עשיתי OC, ואיני בקיא בתחום. : 1) מה הם עושים בדיוק? 2) מה המשמעות מבחינת ביצועים? 3) האם כדאי לעשות? 4) האם זה לא פוגע באופן מסויים באחריות? מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤1450 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤245 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤615 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS4 Conroe Support GP35DS4 ¤971 1 מארזים ANTEC P182 SE Aluminium ¤1162 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 640MB Retail אחריות 3 שנים ¤2093 1 זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XM…

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  4. Started by Sblast,

אהלן, תשמעו קניתי מחשב חדש והייתי רוצה לעשות OC למעבד. IntelE6300 קיבלתי הרבה המלצות לעשות OC למעבד לפני שמשחקי DRX10 ייצאו לשוק. המשחקים גם של היום כמו FEAR מגמגמים טיפה בגלל המעבד. \\\\\\\ מה אתם חושבים? תודה! אמצעי הקירור שלי הם שתי מאווררים של AC, של 12 ס"מ. מארז מאלומיניום של גיגהבייט. יש לי 8800GTS, וספק שהוא סה"כ 400W של אינרמקס, 2 GB זיכרון, לוחאם 965P-S3 של גיגהבייט. אני צריך ספק או מעבד יותר טוב לOC? לפי מה שאני הבנתי הכרטיס מסך בנזונה לOC. אני צריך עוד קירור?? תודה!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שמעתי שלעשות אובר קלוק בלי לעלות מתח גם אם אני מעלה תתדר לא היה מורגש

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  6. Started by Shoko,

http://www.thermaltake.com/product/Liguid/All-In-One/cl-w0086/cl-w0086.asp האם הוא מומלץ הקירור הזה? וחוץ ממעבד איזה בלוק עוד יש לו?

• 10 תגובות
    • 599 צפיות
  7. ברצוני לברר האם לקירור הבא, יש בלוח האם הנוכחי שבמחשב של אבא שלי את היכולת לשנות את מהירות המאוורר שלו? לוח אם: Gigabyte GA-H55M-D2H rev 1.4 אני רוצה לברר זאת, כיוון שעל אף שיש לו 3 פינים ולא 4, הנני חושד שהוא בעבר שינה את מהירותו בהתאם לטמפרטורת המעבד, כיוון שבעת הדלקת המחשב, הוא לא מיד מגיע למהירות העבודה שלו, אלא בהתחלה עובד חלש, ואז מגביר לאחר כמה שניות, מה גם שהוא מרעיש מאוד.

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. האם יש סיבה לקנות חומר אחר ממה שמגיע עם המאווררר או שהוא בסדר גמור? המחשב עדיין לא מורכב, מחכה לכל החלקים ואז אפשר יהיה להרכיב. המעבד הגיע TRAY בלי שום דבר.

• 2 תגובות
    • 766 צפיות
  9. אני רוצה לקנות את המארז הזה: RaidMax Scorpio 868 http://pch.co.il/docs/pd-2070557053.htm אבל יש לו פילטרים במאווררים, ופילטרים מורידים את עוצמת הרוח של המאווררים וכך מורידים את רמת הביצוע שלהם ועוד חיסרון שיש לפילטרים הוא שהם מתמלאים אבק ויש לנקות/להחליף אותם כל כמה שבועות (3 או 4). השאלה שלי היא אם כדאי לי ללכת על המארז הזה או שלא בגלל הפילטרים שיש במאווררים שלו. מי שאומר שלא כדאי ללכת עליו אז שימליץ לי על מארז יפה וטוב.....משהו בתקציב הזה (לא יותר), עדיף שיהיה בו 4 מקומות לכוננים. תודה מראש לעוזרים...! נ.ב מישהו יודע כמה מקומות לכוננים יש לו (למארז שאני רוצה)?

• 8 תגובות
    • 688 צפיות
  10. Started by amisu,

הזמנתי מחדש חדש, יגיע בשבוע הבא יש ברשותי AC FREEZER PRO (כמעט חדש) מהמערכת הישנה ואני שוקל להעבירו למעבד החדש I5 760. אני מתכנן אוברקלוק קל, האם הוא יחזיק? חשבתי לקנות מוגן 2 אבל איך זה הגיוני שאין לו תמיכה בתושבת 1156? אולי משהו באותו תקציב? 220 ש"ח~

• 4 תגובות
    • 807 צפיות
  11. Started by dudu26,

יש לי E6400 עם פריזר 7. שמתי את הפריזר על אוטומט דרך הביוס ומסתבר שהוא הופחת ל-33% (מאוווד שקט). כעת הטמפ' הן 44-47. אם אני מפעיל את הפריזר ידנית על MAX, אני מקבל 30 וקצת. השאלה פשוטה: מהי הקונפיגורציה הטובה ביותר לעבודה יומיומית? השקט מאוד חשוב לי והפריזר די רועש כשהוא על MAX. האם יש סיבה לשמור על המעבד קפוא? האם יש סיבה לא להישאר על 47 מעלות? זה פוגע במעבד? ואם יש צדיק בסדום שיואיל למצוא לי את טווח הטמפרטורות המדוייק למעבד (לא מה שכתוב ב-FAQ, לא מצאתי כלום ב-INTEL) - מאוד אודה לו. תודה!

• 1 תגובה
    • 480 צפיות
  12. Started by Impreza,

רציתי לשים עוד מאוורר 120 מ"מ במארז מקדימה ואבא שלי פוחד שזה יהרוס משהו ואומר שזה לא נחוץ מה אתם אומרים?

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Ev,

אני קונה את המארז NZXT H2, בפנים יהיה מעבד I7-2600K עם קירור DEEP COOL ICE BLADE PRO וכרטיס גרפי HD4830 מתכנן לעשות OC למערכת הזאת. כדאי לי להתקין מאוררים נוספים במארז מראש או לא, אם כן איפה?

• 2 תגובות
    • 937 צפיות
  14. שלום לכולם! לכבוד הקיץ הקרב ובא רציתי לשדרג את הקירור במארז שלי, כך שאוכל לשמור על שקט עם טמפ' סבירות. יש לי מקום פנוי ויחיד להתקנת מאוורר על דלת המארז ממול למעבד וחיבור SYS FAN פנוי וחשבתי על המאוורר הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=783259. כרגע הקירור במארז כולל קירור ARCTIC על הכ"מ, קירור COOLING MASTER על המעבד ומאוורר פשוט ג'נרי מתחת לספק על גב המארז ועכשיו לשאלות: 1. יש צורך בכלל במאוורר זה, כלומר הוא ייתן איזה שינוי בטמפ' בהתחשב במקומו על הדלת ובקירור האחר שמורכב במארז (לחץ חיובי, שלילי אנערף)? 2. האם מאוורר זה מתאים בכלל ללוח אם שלי כאשר החיבור הפנוי הוא של שלושה פינים (אין לי חיבור פנוי מהספק כוח ואני רוצה אפשרות לשלוט על המהירות שלו)? 3. מישהו מכיר א…

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  15. כל זאת בהנחה שאני לא מבצע OC כלשהו. שהרי היצרן אמור להיות אחראי ולתת מאוורר שמתאים לצרכים. אולי עדיף לקנות את גרסת TRAY ולהוסיף איוורור? אם כן איזה (במחיר עד 200 ש"ח)

• 3 תגובות
    • 839 צפיות
  16. והאם הוא עדיף על המאוורר שיש בTUNIQ TOWER? כי היום קניתי את המאוורר והוא לא מתאים לי למארז אין לי מקום. אז אולי אנצל אותו בשביל הקירור. דיי דחוף בבקשה. מאוד מודה לכם כמו תמיד

• 3 תגובות
    • 398 צפיות
  17. שלום, קניתי את המאוורר הזה למעבד Core 2 Duo E6600 ועכשיו שהמחירים Q6600 ירדו בעשרות אחוזים אני רוצה לקנות אותו. לפי האתר של Thermaltake לא רשום שהוא תומך ב - QUAD אבל מתאים לסוקט 775 שגם Q6600 יושב עליה. אתם חושבים שהוא מתאים גם למעבד 4 ליבות שלפי מה שאני מבין בפורום מתחמם מאוד (אני לא מתכוון לבצע OC). באופן אישי המאוורר נראה תותח חבל על הזמן השאלה היא אם הוא תומך ב - QUAD. אשמח לשמוע תגובות ממי שמבין בתחום. תודה,

• 1 תגובה
    • 472 צפיות
  18. Started by omri09,

יש לי מארז CM690 עם 2 מאווררים(אחרי שהוצאתי אחד) אבל שמתי לב שרק מאוורר אחד מופיע ב- EVEREST(האחורי, שאני יודע שהוא פעיל) יכול להיות שהקדמי לא מחובר? אולי אין לי בכלל מאוורר קדמי(חיפשתי אותו ולא כ"כ מצאתי) ???

• 5 תגובות
    • 861 צפיות
  19. אני עומד לקנות את ה - HD4850 ומארז ANTEC 300 שבו יש אופציה למאוורר צדדי המכוון על הכרטיס . שאלתי היא האם הוספת המאוור יכולה לעזור בהורדת הטמפרטורה של הכרטיס מסך באופן משמעותי ? תודה מראש למשיבים

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  20. הבנתי שישנם מאווררים שנועדו לעבוד בכיוון אחד. מצאתי כאן ב Features http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=23614 הערה: Equipped with a silent, large air volume, and long life 14 cm fan that draws hot air out quickly to ensure the system cooling efficiency. בנוסף מה דעתכם עליו. תודה

• 1 תגובה
    • 948 צפיות
  21. השאלה בכותרת

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  22. שלום לכולם! ברשותי מעבד Core 2 Duo 6400 עם קירור סטוק של אינטל (המאוור וגוף הקירור שבאו עם המעבד). אתמול שמתי לב לתופעה מוזרה (על פי PC Wizard 2008) - המאוורר מדי פעם מפסיק לעבוד לכ-20 עד 30 שניות ולאחר מכן חוזר לעבוד. פתחתי את המארז ובדקתי אם התוכנה משקרת, וגיליתי שאכן המאוורר מדי פעם מפסיק לעבוד ואחר כך חוזר לעבוד. יש לציין שהטמפרטורה של המעבד לא גבוהה (על פי PC Wizard היא 29-30 מעלות) ולא נראה שהיא עולה גם שהמאוורר לא עובד (לא ראיתי שהיא עולה על 31 מעלות). האם זו התנהגות מתוכננת של המאוורר או מדובר בתקלה? בתודה מראש על תשובתכם.

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  23. שלום קניתי מארז compucase 6a19 ולוח של אינטל ללוח תכונה של הורדת מהירות המאווררים כשהמחשב קר (ניתן בביוס לבחור בין הפסקה מוחלטת של המאווררים או הורדת מהירות המאווררים). שמתי לב שתמיד המאוורר עובד באותה המהירות ולא משנה אם המחשב ממש קר (נניח מיד לאחר ההדלקה) שאלותי הם: 1. האם המאוורר 120 מ"מ של compucase אכן יכול להישלט מבחינת המהירות שלו? 2. כיצד ניתן להפחית את הרעש של המחשב החדש? המעבד הוא אינטל 2.4 גיגה וגם המאוורר שלו נורא מרעיש. 3. האם הוספת מאוורר קידמי יכולה להפחית את הרעש הכולל של המחשב? (יתכן שאם יהיה קרור טוב בתוך המארז אז מאוורר המעבד יעבוד בסל"ד נמוך יותר ואז בגלל שהוא עושה את מרבית הרעז אז הרעש הכולל יפחת) אודה לעצות שלכם

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  24. Started by arik_bulldog,

לאחרונה יש לי רעש דיי חזק מהמחשב, שנשמע כמו מאוורר שמסתובב על איזה חוט או משהו, אבל שלושת המאווררים שיש לי גישה אליהם- מעבד, כרטיס מסך וכללי- עובדים בסדר גמור, והבנתי גם שיש אפשרות כזאת (לא מובן לי איך) שמאוורר בספק נהרס והוא הגורם לרעש. יכול להיות? במידה שכן, איך ניתן לבדוק את זה?

• 3 תגובות
    • 624 צפיות

דיונים חדשים בפורומים