עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by arikam,

שלום, אני חדש פה, ויצא לי לקרוא המון והשכלתי מאד מהפורום, לכן אני רוצה לשאול שאלה. ההרד דיסק שברשותי הוא של חברת WD דגם : wd1600js , לפי הגדרות היצרן תחום הטמפרטורה בעבודה צריך להיות בין 5 ל 55 מעלות צלסיוס. הרכיב שברשותי הגיע לטמפ' של 68 מעלות כאשר היה לי במארז רק מאוורר מכניס אוויר בדלת, ואילו כשהכנסתי עוד 2 מאווררים: אחד מוציא אוויר מאחור ואחד מכניס אוויר מקדימה (נושף גם על ההרד דיסק) הוא הגיע ל 60 מעלות. אני מצרף תצלומי מסך של speedfan , השאלה שלי היא האם זה תקין, או שאני צריך להחליף אותו? והאם שאר הטמפ' שמופיעות בתצלומי המסך תקינות? אני מודה מאד לכל מי שיענה לי. : [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 500 צפיות
  2. Started by R9547655G,

ExtremEngine 3T? איכן ניתן להשיגו ו האים יש לו חסרונות כלשהם? ---EDIT--- אוקיי עשיתי חיפוש... תודה... אבל אפשר להשיג אותו בארץ? --EDIT 2-- מצאתי.. ניראה חשוד: http://newprice.shopy.co.il/products/41645

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני לא מתכוון לעשות OC עכשיו כי אין לי מספיק ידע על זה בינתיים....אבל בשביל לדעת עם שווה ללמוד על זה אני רוצה לדעת כמה זה יוכל לשפר לי את הביצועים.... המפרט: לוח אם P-4 400MHZ USB AGP תומך עד 1700MHZ דגם - INTEL GARIBALDI מעבד אינטל P4 1400MHZ זיכרון 2*64 PC800 לא זוכר חברה 2*128 PC800 של SUMSONG אם אתם צריכים עוד משהו תגידו... בעיקרון תסבירו לאן אני יכול להגיע בהנחה שיש קירור אוויר טוב!

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. חברה אומנם מדובר באקסבוקס אבל זה לא ממש משנה אנשים בטוח יוכלו לעזור לי פה אז ככה: אני מעוניין לקנות מאוורר טוב וחזק שמוציא קור שמתחבר ל5 ואלט או 12 ואלט במתח ישר אני יכול לבנות בשבילו שנאי עכשיו אני רוצה לשים אותו מעל האקסבוקס שהוא יזרוק עליו אוויר אבל אני חייב איזה מאוורר שיש לו אופציה להתחבר לחשמל ולא רק לחיבור של הספק.יש משהו כזה?

• 4 תגובות
    • 563 צפיות
  5. Started by Bagheera,

אני מתלבט בקשר למפרטים למערכת קירור מים שאני מעוניין ליישם במחשב חדש שאני אקנה(מעבד Q9450, 2X 8800GT וכו) התקציב הוא עד 1300~ דולר כולל משלוח מחנות בחו"ל כמו ForzenCPU וכו. המפרט הראשון הוא מפרט חלקים ב 787 דולר עם 300 דולר משלוח בFEDEX. המפרט השני מכיל מערכת קיט של CM עם בלוק נחושת ושני בלוקים נוספים לכרטיסי מסך. ועכשיו מספר שאלות: 1. הלוח אם שאני בונה עליו הוא ה אסוס סטרייקר 2, לוח אם עם גשר צפוני בעייתי בכמות החום שלו ולכן אני מעוניין לקרר אותו גם כן, כרגע ישנה חברה בגרמניה שמייצרת גופי קירור במיוחד ללוח הנ"ל(נשאר לשאול אותם אם הם אכן שולחים לארץ). 2. האם אפשר להיתסמך על לולאה יחידה או שכדאי ליישם שני לולאות? 3. המארז למחשב הנ"ל יהיה Stacker 830 NVidia Edit…

• 8 תגובות
    • 901 צפיות
  6. Started by mms1234,

שלום חברים באתר.חדש באתר ולא מבין גדול בתחום ומבקש להתייעץ.מהן אפשרויות והאם כדאי בכלל אוברקלוקינג במערכת הנ"ל והאם ניתן להשתמש באוברקלוקינג של asus bios או בתוכנה המצורפת ללוחות asus לוח asus p4p800e-deluxe מעבד פנטיום 4e פרסקוט 2.8+zalman 7700 cu 1 gb מיקרון 400 mgz דיסק western digital raptor 10000 74 g + maxtor sata 200 g asus 6800 GT מארז Thermaltake VA8000 Armor +4 funs

• 4 תגובות
    • 454 צפיות
  7. נראה כאילו אני צריל להחליף את ה HEATSINK יש לי מעבד XP ATHLON 2600 THOROUGHBER לוח אם Gigabyte GA-7VM400M שאלתי הראשונה האם זה SOCKET 462 או SOCKET A או שמה זה אותו דבר שאלה שניה האם אמצעי קרור שמצ"ב מתאים? http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=35-151-111&depa=1 ואחרון חביב קראתי את השרשור בנושא קרור ומאחר ואנני ידען גדול אשמח אם מיהו ימליץ לי בנושא (הטמפרטורה נמדדה גם בביוס וגם בתוכנת CPUCOOL ?) תודה

• 10 תגובות
    • 793 צפיות
  8. Started by avsb,

אני עושה אובר עם ATITOOL אבל הבעיה היא שזה שם את הכרטיס כל הזמן במאמץ יענו הוא מתחמם שם ושומעים את הרעש של המאוורר מרוב שהוא מתאמץ.. אני רוצה לעשות אובר ושהכרטיס יתאמץ מתי שצריך במשחקים וכו' מישו יודע איך עושים?

• 8 תגובות
    • 554 צפיות
  9. המליצו לי ללכת על Zalman CNPS7000Cu ועל חיבור מאוורר SF2 לגריל שלי ועוד אחד סתם במארז. המעבד:Intel P-4 2.4C GHz 800FSB הלוח:P4P800 (לא יודע אם צריך אבל עדיין) איזה גוף שקט יותר? Zalman CNPS7000Cu או9 Thermaltake Smart & Silent Volcano ??? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 485 צפיות
  10. Started by zombie,

אני כרגע עם Q6600@3.2GHz + Tt V1 בPRIME95 המעבד מצליח להגיע ל72 אבל בOCCT הוא נשאר לרוב על פחות מ60 (כך שאני לא יודע על מה להסתמך) אמרו לי שלהמשיך בקפיצות של 50MHz לבאס כל פעם... 1)אבל כל פעם לעשות בדיקת מאמץ מלאה?(OCCT, PRIME95, 3DMARKvantage, MEMTEST) או שיש דברים שאפשר להוריד מהרשימה? 2)או שאפשר אחריי 50MHZ לא לעשות בדיקות מאמץ אלה במקרה שהמחשב עולה לתת עוד 50MHz ואז לנסות?(או שלהמשיך יותר רחוק לפניי בדיקה כלשהיא כל עוד המחשב עולה?) בכל מיקרה צירפתי תמונה(לא מעודכנת של הביוס) ההבדלים היחידים הם שהיום הבאס על 356 והמכפלה היא 9 דבר שגורםלזיכרונות לרוץ על 712 שאמרו לי שאני לא ירגיש הבדל לאומת 800MHz אבל בכל זאת אני רוצה לקחת אותם לתדר המקורי...רק שיכולה ליהיות בעייה קטנה…

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by holonia,

טוב שלום לכולם , אני מניח שרימו אותי אבל חפיף.... (אולי אבל המחיר טוב ) הציעו לי ב 170 שקל , להחליף למאווררים שקטים ולהוסיף גוף קירור למעבד של avc עם הצלעות קירור האלו . האם למשתמש רגיל יש צורך בזה בכלל ?

• 2 תגובות
    • 440 צפיות
  12. Started by Sp0ck,

אני מתחיל בOC... עכשיו אני רוצה לעשות OC התחלתי למעבד שלי Intel p 4 630 לוח אם GA-8I915MD-GV נכנסתי לביוס, חיפשתי את אפשרות ה CPU clock ratio האמורה להיות ב frequency/voltage control (בדקתי לפי הספר של הלוח ) אבל אין שם כלום ולחצתי CTRL+F1 נוספו עוד כמה אפשריות ועדיין לא היה שם אותו... איפה נמצאת הפונקציה של OC במחשב הזה חחח

• 6 תגובות
    • 563 צפיות
  13. היי, אני יודע שכרטיס המסך הזה הוא לא המילה האחרונה, אבל אני בסה"כ משחק (וגם זה רק לאחרונה) מעט CS:GO. המחשב עצמו פועל כמעט 7\24 והוא ממוקם בחדר שינה, לאחר מספר בדיקות הגעתי למסקנה שגורם הרעש העיקרי בו הוא המאוורר של כרטיס המסך Leadtek WinFast GTX 460 1GB. מה האפשרויות העומדות בפניי כדי להשתיק אותו? לא איכפת לי להשקיע כמה מאות שקלים במידה והפתרון יוכל לעבור איתי לכרטיס מסך חדש לכשאתחדש (משהו שעתיד לקרות בטווח השנה הקרובה). [ATTACH=CONFIG]9568[/ATTACH] תודה רבה וחתימה טובה,

14. Started by Arik.G,

חלון שעשיתי לחבר שלי (EternalDarkness) , מה דעתכם:

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by urich,

א. לא התקנתי נכון כל כך את גוף הקירור. יש פלסטיק שצריך לשבת מתחת לבקפלייט (אין לי מילה בעברית לזה) שהיא קצת עקומה וצריך לסובב את הברגים עד שהבקפלייט מתיישר מה שאני עשיתי זה לקחתי את שתי הגומיות שמתי מתחת לבקפלייט ושמתי את הבקפלייט הפוך (בולטת כלפי מעלה) וסובבתי את הברגים קצת כל אחד כל פעם עד שהכל היה חזק (לא יכולתי לסובב עוד ופחדתי שהליבה תהרס). בכל מקרה הגוף קירור יושב טוב עובדה שעכשיו הטמפרטורה היא 48 על אידיל ו63+- במאמץ (לעומת טמפרטורות 60 ו83 עם קירור הסטוק) ביום חם בצהריים אחרי כמה שעות עבודה בחדר לא ממוזג. בכל מקרה אני ישאל האם יהיה מאוד גרוע אם אני יוריד את גוף הקירור ואחר כך יתקין אותו שוב מבחינת הגריז הטרמי (שבה כבר על ההיטסינק כך שאין לי עוד חומר). או שאין צור…

• 10 תגובות
    • 641 צפיות
  16. Started by danieln9,

שלום אני רוצה להחליף את הלדים הצהובים (ומשעממים) של המיקלדת אינטרנט פשוטה של MICROSOFT (חדשה לא ישנה) עכשיו אני רציתי לדעת מה המקסימום של החוזקה של הלד אפשרי לשים על המיקלדת. אם אשר אז תמליצו לי על חנות (שיש להם אתר) ישראלית למרות שאני גר באוסטרליה. החנות שאני אקנה את הלדים היא http://www.jaycar.com.au והלד שראיתי(מתוך מיגוון ענק) הוא בכתובת http://www1.jaycar.com.au/productView.asp?ID=ZD0156&CATID=&keywords=LED&SPECIAL=&form=KEYWORD&ProdCodeOnly=&Keyword1=xxxxxxxxxx&Keyword2=xxxxxxxxxx&pageNumber=&priceMin=&priceMax=&SUBCATID= וזה המידע שאומר עליו Emmitted colour: red Lens colour: waterclear Wave length: 625 nm: 20 Pd W: 130n…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by אביוס,

האם ידוע מתי יגיע הBIG TYPHOON VX לחנויות בישראל?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. חיברתי את החוט הצהוב ללוח אבל כתוב כל הזמן 0 RPM מה הבעיה? :-\

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  19. אז ככה אחרי שכל החלקים הגיעו הרכבתי הכל וישר הרצתי MEMTEST במשך 8 שעות הכל עבר חלק. הרצתי SUPER PI לראות את התוצאות, נע סביב 13 שניות. אז אמרתי ננסה עכשיו להרים את התדר של הזכרונות בעזרת הXMP המובנה ל1600Mhz @8-8-8-24 ישר הרצתי שוב ממטסט ל8 שעות ללא שום תקלה, מנסה להכנס לווינדוס, נתקע במסך הלוגון. ניסיתי שוב כמה פעמים עם ניסיונות שונים בביוס להפוך את המתחים לAUTO ושוב אותה בעיה נתקע במסך הלוגון. מה זה יכול להיות?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by segev22,

ככה היום אני וחבר טוב עשינו מודינג למארז שלי.... המודינג המתוכנן היה לבצע חור של כ 120 מ"מ למאוורר של 120מ"מ ע"י הסירטוטים שנילקחו מן האתר מאחד מדרכי המודינג... הדפסנו לנו את השרטוט של ה120מ"מ והתחלנו לבצע את המודינג גם עפ"י ניסיון קודם של אותו חבר...מסתבר לאחר שביצענו את העבודה שהדפסנו את השרטוט דרך המציג תמונות של הווינדוס והוא הדפיס לנו אותו כן אתם יכולים לנחש בגודל של 125מ"מ!!! מסתבר שהיינו צריכם להדפיס את זה דרך הadobacrobat ! בקיצור כרגע יש לי חור בחלקו העליון של המארז למאוור בגודל 125 מ"מ: א.מאיפה אני יוכל להשיג אחד כזה שגם אני יוכל לחבר לספק של המחשב? ב.אולי יש פיתרון אחר למישהו אני ישמח לשמוע כי גם יש לי עדיין את ה-120 מ"מ פה. הנה תמונה של ה"יצירה"-פשלה. [attachm…

• 12 תגובות
    • 895 צפיות
  21. Started by SuB,

שלום! אני וחבר שלי רוצים לקנות שני קטודות (אני ירוק והוא כחול), אז הזמנו זוג ב-180 ש"חואני ממתין לזה כבר 14 יום (המקסימום שהחנות אמרה זה 10 ימים ואני מעוצבן), ובכל פעם שאני מתקשר הם אומרים שיש בעיות אצל היבואן והוא לא רוצה לתת להם את זה וכדומה.. נמאס לי כבר לחכות, אם חברה קובעת זמן מקסימלי, שתעמוד לזה, ואם יש להם בעיות אז שהם ישלמו על זה לא אני, זבש"ם. אני חושב לקחת מחנות אחרת, אבל יש שמה שתי קיטים של קטודות: THERMALTAKE PerfectLight SoundControl cathode kit ב- 111 ש"ח וSUNBEAM cold cathode kit w/dual inverter - ב-130 ש"ח. רציתי לדעת אם מישהו יודע אם יש הבדל מבחינת עוצמת התאורה בין שני המנורות, חוץ מה שבטרמלטק אתה מקבל את הבקרת קול. האם המנורה של טרמלטק מגיע עם מפסק שאפשר…

• 13 תגובות
    • 850 צפיות
  22. Started by blinkybill,

שלום, אני צריך רדיאטור קטן, 80 מ"מ או פחות.. יש כזה? אם כן, איפה אפשר לקנות? תודה מראש..

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Gnome,

מה הדעתכם על המאוורר הזה: http://www.pchardware.co.il/docs/pd1964125499.htm לחבר שלי יש אותו והוא אמר לי שטמפ' המעבד שלו (BARTON 2800) הייתה 51 מעלות אחרי חמש ימים שהמחשב היה דלוק ברצף. השאלה שלי היא האם זה טוב או לא?

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  24. Started by maorakrish,

יש לי כרטיס מסך G210 בקיצור הכרטיס מגיע ל 55 בלי מאמץ ועם קצת מאמץ ל65 מה אני יכול לעשות? בדקתי והיה כתוב שהוא לא צריך לעבור ת 55 והוא מגיע לי ל 55 בטיבעי

25. אני יכול להגיע בערך עד ל 900MHZ אבל אז הוא כבר עושה בעיות, הדלקתי את הלינוקס ב 850MHZ והכל עבד מושלם את הווינדוס אני מעלה רק ב700MHZ, יותר הוא לא נותן לי. יש את הפס הזה שכאילו הוא עושה שם LOAD, אז שם אחרי כ 10 פעמים שהקו זז הוא עושה RESTART. מה אני יכול לעשות ?? נ.ב המעבד עכשיו ב 700MHZ IDLE 34 FULL LOAD 44~ אני יכול גם להעלות את המתח עד ל 1.85 אבל בנתיים הוא יציב ב 1.65

• 9 תגובות
    • 591 צפיות

דיונים חדשים בפורומים