אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אז כמו שכתבתי, המחשב בן 4.5 שנים ובמקום לקנות חדש אני רוצה להמהיר אותו. לא איכפת לי שהוא ייהרס כי הוא ממש איטי ולא מתאים לדור של היום. גם אם אני אקנה מחשב חדש אני אקנה בסביבות 1,000 שקל ועדיין זה יהיה יותר מהיר ממה שיש לי עכשיו. אני לא מומחה למחשבים ומעוניין בהדרכה לגבי ההמהרה. נתוני המחשב-פנטיום 4, 1.8. אם לאחר האוברקלוקינג הוא עדיין יהיה איטי אז אני אזרוק ואקנה חדש. פשוט חשבתי שאפשר יהיה "לסחוב" איתו עוד 3-4 חודשים ואז לקנות מחשב יותר טוב כשהמחירים ירדו. שוב-לא איכפת לי שהוא ייהרס. אני קונה מסך+כרטיס TV+מדפסת השבוע ואם הוא ייהרס אז אני אוסיף מחשב לסל קניות שלי. ותודה מראש לעונים
-
- 13 תגובות
- 860 צפיות
-
-
ראיתי באתר http://www.digital-explosion.co.uk/index.php?articleID=31 הסבר על איך לעשות קירור מיים לנארד דיסק ןחשבתי על לעשות אחד אבל אני מפחד שיהייו איבויי מיים על הדפנות ויהיו קצר . יש לי ממה לפחד ?
-
- 11 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום לכולם, האם לוח GA-EP43-DS3L יאפשר לי להגיע ל-3.8GHz עם Q9550 (כמובן יציב ל-24/7)? נ.ב: הקירור למעבד הוא: Scythe ninja 2
-
- 2 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש קירור טוב יותר מהסטוק של שפיר/ATI, אני ממש לא מרוצה ממנו, במיוחד מהרעש... יש אולי לזלמן, טרמלטייק או חברות אחרות קירור טוב לכרטיס הנ"ל? תודה לעוזרים.
-
- 11 תגובות
- 860 צפיות
-
-
קבלו את השיטה החדשה לאיוורור המחשב ! [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 860 צפיות
-
-
כמה הם עולים? איזה ביצועים הם נותנים(לי יש AMD2000),איפה אפשר להשיג אותם?(ושל איזה חברה הם?)
-
- 14 תגובות
- 860 צפיות
-
-
הפרטים של המחשב שלי בצד ימין ! <<<< תגידו לי איזה תמונות לתת ומאיפה ואני יעשה את זה ואל תדחפו לי את המדריך שבאתר כי הוא לא מובן אני צריך מדריך כמה שיותר ספציפי >>> פעם ראשונה
-
- 14 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם ( היי אני חדש כאן ) יש לי מעבד E7300 , עם המערכת להלן : מאחר ואני חדש כאן עשיתי חיפוש על מהו אוברקלוקינג פה ובגוגל ואיך עושים אותו , לאיזה מצבים או טוב ואילו לא . מצאתי כמה תשובות שזה גורם למעבד לעבוד מהר יותר ( בתדר גבוה יותר ) . תוך כדי הורדתי RealTemp , וברגוע הוא יושב על 40 ~ מעלות . אם אפשר הסבר יותר מורחב על אוברקלוק , ואם כדאי לי לעשות אותו ? ברור שבלבל אותי קצת כל העניין ולפיכך כל עזרה תתקבל בשמחה .
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
השאלה בכותרת.
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
פנטיום 4 2 גה"צ אפשרי ל 2400 בלי סכנה? אני שואל מפני שזה לא מחשב שלי ואני לא רוצה לפגוע בו ,אפילו אם יש סיכוי קטן.. המפרט שלו ASUS P4B266-C ACPI BIOS Revision 1004 CPU Type Intel Pentium 4A, 2017 MHz (5 x 403) CPU Alias Northwood, A80532 CPU Stepping B0 Original Clock 2000 MHz L1 Trace Cache 12K Instructions L1 Data Cache 8 KB L2 Cache 512 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) CPU Physical Info Package Type 478 Pin uPGA Package Size 3.50 cm x 3.50 cm Transistors 55 million Process Technology 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K Die Size 146 mm2 Core Voltage 1.500 - 1.525 V I/O Voltage 1.500 - 1.525 V
-
- 11 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אם אני עושה OC ל- X800GT 256MB לאיזה רמה הוא מגיע? האם שווה לעשות לו? ואם זה לא יפגע בו בצורה כלשהי? ומישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה?
-
- 9 תגובות
- 859 צפיות
-
-
עשיתי חלון במארז ואני צריך לחבר עכשיו תאורה איך אני יכול לחבר תאורה יפה?
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום אני משתמש חדש בפורום, חבר המליץ לי על המקום הזה בקשר לקבלת עזרה לOverclocking לCPU שלי. המפרט מחשב שלי הוא כזה: Popular Name: Athlon 64 Processor 3000+ Frequency: 1800MHz BIOS Vendor: Award Software International, Inc BIOS Type: AT/AT COMPATIBLE . BIOS Version: F3 Copyright: Nvidia - 42302e31 v6.00PG Date: 04/07/2005 Motherboard Vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd. Motherboard Model: GA-K8NF-9 הVideo קרד שלי הוא: Video Adapter Name: ATI Radeon HD 4850 512mb ----- זיכרון מחשב DDR1 1500MB אף פעם לא עשיתי Overclocking אני חדש בתחום אם תוכלו לתת לי פרוט איך לעשות את זה בדיוק דרך הביוס או דרך משהוא אחר יש לצין שיש לי מאוורר רגיל על המעבד לא משהוא במיוחד לOvercloc…
-
- 9 תגובות
- 859 צפיות
-
-
ברצוני לעשות Lapping לVantec AeroFlow בכדי להוציא ביצועים מקסימליים ממנו. עם איזה נייר זכוכית מומלץ לעשות לו את הלאפינג? (1500?)
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק למעבד מ - 2.71 ל - 2.92 יש משהו שאני צריך לדעת? הטמפרטורות לא עלו.. יציבות וכל זה איך בודקים? תודה
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
איך הקירור הבא למעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Scythe JAPAN SAMURAI-ZZ האם הוא טוב? (ושקט?) או להפך, הוא יותר מדיי, ואפשר להסתפק במשהו פחות רציני שיספק את הסחורה (ומה למשל) המחיר שהציעו לי עבורו הוא 150ש"ח. המחשב הוא מחשב שמיועד למשחקים ד"א (עם כ.מ 5770HD) אם זה משנה.
-
- 5 תגובות
- 859 צפיות
-
-
יש אפשרות (פיזית) לחבר מאוורר 120 (F3 כנראה) אחרי שהמחשב הורכב כולו? (כולל הגוף קירור) ז"א נגיד קניתי מחשב עם הקירור הנ"ל ואחרי שבוע אני רוצה להוסיף לו מאוורר תהיה בעיה של נגישות או משהו בסגנון שידרוש ממני להוציא את הקירור מהלוח אם? מדובר על לוח X48-DS5 של גיגבייט.
-
- 7 תגובות
- 859 צפיות
-
-
היי חברה ! אני קניתי מחשב לפני שבוע בערך. המעבד שקניתי הוא INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 : "SLAWR" - BOX. הכרטיס מסך שקניתי הוא- TWINTECH PCI-EX 2.0 GeForce 9800GX2 1024MB DDR3 - RETAIL. והקרור למעבד הוא - SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm. יש לי את תוכנת ה-EVEREST ,ובדקתי טמפרטורות של החלקים בלי OC לא למעבד ולא לכרטיס מסך ואני מדבר איתכם על מצב שהמחשב במנוחה (כלומר בדסקטופ). התוצאה היא- אתם יודעים למעבד יש תוצאה כללית וגם יש כל ליבה בנפרד - לגבי התוצאה הכללית היא יצאה 56 ואם אני מסתכל על כל ליבה בנפרד אז הטמפ' נעות בין 55-65 . לגבי הכרטיס מסך הוא גם עם שתי ליבות וז הטמפ' נעות בין 65-67 . אני חושב שזה דיי גבוהה וזה עוד בלי לאמץ בכלל את המחדש .(שלא לדבר על משחקים כבדים) הש…
-
- 12 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אהלן חברל'ך רכשתי לפני ימים מספר XFX hd5850 מנועה מחשבים (זה יוצא חרוז, תקריאו בקול רם) אני בסך הכל מרוצה ממנו, משחק ונהנה, אך שמתי לב שיחסית לטמפרטורות המיוחסות לו ברשת, הכרטיס שלי מתחמם מעט יותר. בגדול מצויין במספר אתרים כי הטמפרטורה במנוחה היא סביבות ה30+ מעלות ואילו במאמץ 60-70, ושלי יושב כבדרך קבע על 44 מעלות במנוחה, ובמאמץ 70+, כלומר 10 מעלות בממוצע מעל הטמפרטורות המומלצות. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי? אגב, אני משוכנע שבמארז שוררת סירקולציה טובה + , המארז הינו Centurion590 והוספתי מאוורר שנושף על הכרטיס ויש שניים שמוציאים אוויר מלמעלה (בנוסף לאחד שמכניס אוויר מקדימה)
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
המאוורר הישן שלי התחיל לזייף אז החלטתי לקנות משהו חדש... המחשב שלי ישן למדי - AMD Athlon-1.2 ללא overclock, וגם לא ממש איכפת לי מהטמפ' שלו כל עוד שהוא יציב... מה שכן איכפט לי זה שקט. מאוד חשוב לי לקנות מאוורר עד כמה שניתן שקט. אני שומע הרבה מוזיקה בחדר והמאוורר ממש מפריע, וגם לא הייתי מתנגד להשאיר את המחשב דלוק בלילה אם היה ניתן... תקציב: לא יותר מ- 150 ש"ח, אבל כמה שפחות יותר טוב. הודע לכם על המלצות. חג שמח!
-
- 13 תגובות
- 859 צפיות
-
-
איזה קירור סטוק יהיה יעל יותר על E4300, הסטוק של 65NM (העבה יותר) או של ה 45NM (השטוח יותר)? תודה
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
היי ברשותי מקסימוס 2 פורמולה של אסוס ASUS V60 Q6700 וזכרונות של OCZ ריפאייר. שאלתי היא כזאת בלי להעלות מתחים הגעתי ל3.8 והוא יציב . עד לאיזה מתח אני יכול להעלות מבלי לןגרום למעבד סיכון? המערכת פועלת 24/7 המארז הוא אנטק 300 עם 4 מאוררים! טמפ , 54 מאמץ.(שזה פחות חשוב לי) ולגבי הזכרונות OCZ ריפאאיר 800 עד לאיזה מתח אני יכול להעלות אותם ללא סיכון בשרפה?
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
טוב אז כמו שראיתם בכותרת אני מחפש קירור למעבד תקציב עד 200 ש"ח core 2 quad Q9300 הזמנתי לוח אם ASUS P5B DELUXE (אמור להגיע עוד שבוע-שבועיים) עכשיו היה לי מיני מקרר שפירקתי ממנו את הפילטר TEC דגם tec1-12706 http://www.hebeiltd.com.cn/peltier.datasheet/TEC1-12706.pdf עכשיו השאלה היא האם כדאי למוצא קירור אויר טוב לפילטר שאני אשים אותו בין המעבד לקירור, או שפשוט לקנות קירור מוכן למעבד? ואם כן אשמח לקבל רעיונות איזה קירור? עוד דבר קטן שצריך לדעת שהעומק במארז מלוח האם עד לדלת הוא 15 ס"מ הבנתי גם שקירור אוויר לא מוציא תוצאות טובות עם פילטר
-
- 3 תגובות
- 859 צפיות
-
-
ישלי מחשב ישן יחסית ששדרגתי עם השנים. לוח Asus P5B 2ג'יגה של זכרון ומעבד אינטל E5700 עד לפני כמה שבועות המחשב עבד מעולה עם OC של 3.8Ghz במכפלה של 12 ו316Mhz FSB הזכרונות עבדו על 1:1.25 שזה התדר המקורי בקירוב ואז התחילו ריסטים אבל לא ריסטים בזמן מאמץ! אלא כשאף אחד לא במחשב :s05: בדיקות מאמץ עברו חלק! (בדיקות של שעה שעתיים) הטמפ' מעולות כמו מתי שעשיתי את הOC (כמובן בזכות תחזוקה שוטפת - ניקוי הקירור והחלפת משחה) פשוט בבקרים כשאני קם פתאום אני רואה שהמחשב במסך בחירת יוזרים וכשאני נכנס למשתמש זה כותב לי שגיאה. בדקתי בEvent Viewer ולפני כל Critical (שזה הריסט) יש Warning(או כמה) שאומר את זה אחרי איפוס הBios המחשב עובד.. לא היו ריסטים.. אבל מה הבעיה? למה פתאום הריסטים? ועוד במ…
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
קניתי קתודה PerfectLight של TT. אני חייב לציין שהתכנון שלה מצויין, מבחינת מפסקים, תפיסה ועוד. לאחר כ-2 דקות שהיא פועלת, היא מתחילה להבהב לי כאילו היא נמצאת על המצב של בקרת קול, למרות שהיא בפירוש לא במצב זה. זה קורה בכל כיבוי והפעלה של המחשב לאחר 2 דקות. יש לי ספק ג'נרי של 300 וואט (מתוצרת CODEGEN אם זה אומר משהו), אבל אני כמעט בטוח שזה לא בעיה בספק, כי לחבר שלי יש אותו ספק ופחות מאוורר אחד ממה שיש לי, וגם לו יש את המנורה שפועלת מצויין. וגם כיביתי (באמצעות הפאן-באס שיש לי) את כל המאווררים, ואף בפעם נוספת ניתקתי פיזית כמה, והבעיה חזרה על עצמה.. מה אתם חושבים יכולה להיות הבעיה? קתודה מקולקלת? ספק? אין לי מושג מה לעשות, ואני מבואס...
-
- 11 תגובות
- 859 צפיות
-