עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by EAD,

היי שמתי לב למשהו די מוזר (או שלא) שOC לא הולך ביחס ישיר (לינארי) למתחים שאני נותן כלומר נניח אני שם את המעבד על 4.0 ג'גה הרץ אני יכול להסתפק ב1.3 וקצת ככה אני רוצה 4.2 אני כבר צריך לעלות ממש הרבה! נניח ל1.4++ כדי שיהיה ממש יציב. לעומת זאת שאני עובר מ3.8 ל4 נניח או משהו כזה, העלייה די מתונה למה זה? הייתי חושב שנניח על כל כמה מגה הרץ שאני מעלה, צריך לעלות טיפה מתחים, אבל נניח אם אני רוצה לעשות OC ל4.5 במעבד שלי, אני כבר צריך לשים מתח ממש ממש גבוה (מעדיף שלא, יש המון חום!!!), כדי שיהיה יציב לחלוטין.

• 5 תגובות
    • 632 צפיות
  2. כמובן שיהיה שקט.. ואם אפשר מRMS.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by tigerex,

האם זה נכון שאפשר להעלות את המגההרץ של ה-cpu בעזרת קירור? ואם כן אז איך דבר זה קורה?

4. Started by shlomibandit,

איך הקירור הזה? האם הוא טוב? כמה בערך הוא עולה? למערכת amd

• 10 תגובות
    • 881 צפיות
  5. יש לי תמעבד שבמפרט למטה ה P4 העלתי 200@220 והזיכרון על ל 533@585 הטמפ' בלי מאמץ 40 (לפני ה OC היה 30-38 ) ... הטמפ' במאמץ 52-57 (לפני ה OC 48-50 ) האם כדי להשאיר את זה?.... או שאני יחזיר בחזרה ל 3GHZ (הגעתי ל 3.3GHZ )

• 6 תגובות
    • 511 צפיות
  6. Started by qqqwwweee,

לקוח מפה: http://gurucomp.org/forum/viewtopic....5&p=2545#p2545 דגם המעבד: Intel Pentium DualCore E5200 דגם לוח-אם: Asus X48 Rampage Formula דגם זכרונות: TwinMos PC5300 DDR2 (או משהו כזה) תדר מעבד : 2.5 @ 3.56 תדר FSB : 285 תדר זכרונות : 667MHZ מתח מעבד : 1.208 מתח זכרונות : 2.20 מכפלה: 12.5 כל התהליך בוצע בלי החלפה של גוף קירור או החלפה של משחה טרמית , רק גוף קירור של intel ואיזה תוצאות ! . עשיתי OC של 43% , ולדעתי המעלות טובות תחליטו אתם ! והנה כמה תמונות מהתהליך (לא מכל התהליך רק בשלבי הבדיקה ומהCPU-Z ) זה תמונה מCPU-Z אחרי הOC : זה המעלות במנוחה : זה המעלות של המעבד בבדיקת מאמץ בOCCT אחרי 41 דקות : הנה תמונה של חוצץ הOC בEverest : יש פוטינ…

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  7. Started by i_love_u,

שלום אני ממש חייב לעושת OC למעד שלי , אני יודע שבטח היו על זה כמה מאות נושאים אבל אני בהחלט יודה לכם אם מישהו יוכל לעזור לי עם זה. אין לי שום עבר בOC ואני באמת לא יודע איך עושים את זה יש לי פנטיום 2 550 , אני עכשיו קונה גם הרקולס גי פורס 3 טי 500 ו עוד 256 ראם (בנוסף ל128 שכבר יש לי) יש לי כמה שאלות: 1. כמובן איך עושים OC 2. לכמה להעלות בכלל את הפנטיום 2 550 3. אפשר לעשות OC לזכירונות?

• 20 תגובות
    • 4.3k צפיות
  8. Started by shlominavi,

שלום זה המאורים שיש לי במארז...האם זה טוב? מקדימה: מאוורר שמכניס אוויר (בא עם המארז) בצד: מאוורר שמכניס אוויר (בא עם המארז) למטה: מאוורר שמכניס אוויר (הוספתי...מאורר Xilince) למעלה: 2 מאווררים שמוציאים אוויר (הוספתי...מאורר Xilince) מאחורה: מאוורר שמוציא אוויר (בא עם המארז)

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Idan-h,

המקסימום שאני יכול להוציא מהליבה בלי ארטיפקטים כשהזכרון בסטוק זה 400MHZ (מ250 בסטוק). המקסימום שאני יכול להוציא מהזכרון בלי ארטיפקטים כשליבה בסטוק זה 500MHZ (מ400 בסטוק). זה OC מכובד לכרטיס הזה. הבעיה היא שאני מנסה לשלב את המהירות, נהיה המון ארטיפקטים בATI TOOL. גם למשל על זכרון 500 וליבה 300 יש ארטיפקטים, וגם ליבה 380 וזכרון 220 יש ארטיפקטים. ז"א שילוב בניהם לא מצליח. בדקתי את החום של הכרטיס הוא לא חם. לפני כמה ימים מרחתי משחה חדשה לליבה (בגלל הבעיות לאחרונה), וגם יש מאוורר 80 חזק שמעיף אוויר. מה הבעיה? זה הגיוני? אשמח לתגובות, תודה.

• 36 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by nimrodim,

מה המשמעות המדויקת של NB STRAP בלוחות ABIT? קראתי שזה BOOTSTRAP ל MEMORY CONTROLER HUB - אבל אני לא מבין את המשמעות. אני מבין שבשביל PAT\GAT ה- NB STRAP צריך להיות על 667. בנוסף רציתי לדעת אם משהו השתמש ביחסי הזכרון הבאים ב ABIT ב OC: 3:4 ו 4:5. (כלומר מהירות זכרון גבוהה יותר מ FSB?) ומה קורה עם PAT\GAT ביחסים אלה. ואחרון האם יש למשהו נסיון עם זכרונות GEIL ולוח IS7?

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  11. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

CNPS7000B-Cu של זלמן או וולקנו 12 אקסטרים? איזה יותר טוב בביצועים ובשקט אין המ להשוות חחח זלמן שקט הרבה הרבה הרבה יותר...

• 1 תגובה
    • 482 צפיות
  12. אני זוכר שהיתה תוכנה לאוברקלוק לכרטיס מסך אולייייייי ATI TRAY TOOLS או ATI TOOL או בכלל RIVA TUNER אני ממש לא זוכר איזה מהם, שהיה סימון כזה "enable pipeline" וזה פתח צינורות בלי צורך לצרוב ביוס ודברים כאלה... אני הוזה? תודה.

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  13. משהו יכול למליץ לי על קירור טוב לכרטיס 6800gs פסיבי לחלוטין (ללא מאורר) ... עד 200 ש"ח מקסימום. תודה

• 2 תגובות
    • 520 צפיות
  14. Started by general328,

לא הבנתי את זה, אז לפי איזה טמפ' הולכים? [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by telzur,

איזה קירור כדאי לי intel e6600 ge force 7900 gs לא משהו מאוד איכותי ושאלה אם הגעתי לאיזו שהיא מהירות בoc היא נשמרת?? (אני מחפש קירור זול) והשיאים של oc אפשריים רק עם קירור מיוחד (איזה ומה מחירו)

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  16. Started by giliboy,

איזה מאוורר הכי טוב לפנטיום 4 478??

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by e-Pit@m,

פשוט אין כזאת... באסה, חשבתי לעצמי.. למה שלא נמציא לעצמנו אחת כזאת?.. זה מבאס ת'טוסיק שאין מילה עיברית למודינג.. איך אני אמור להגיד שאתמול עשיתי מודינג למארז.. כשהמודינג ישומש כפועל?~! Bummer.. זרקו כמה רעיונות.

• 41 תגובות
    • 4.1k צפיות
  18. Started by Johnny,

חברל'ך... רק שתדעו שאני גאה ומרוצה מעצמי כמעט עד השמים. היום עשיתי את האוברקלוק הראשון שלי וגם בהצלחה. זה היה על מחשב חדש לחלוטין שפועל בפעם הראשונה (בעבודה, אז מה איכפת לי ;D). זה היה מעבד פנטיום 4 1.6 שהגיע למהירות של 2066. הטמפ' הממוצעת היתה 40-42 מעל'. החזקתי אותו כך כחצי שעה והחזרתי למצב הקודם מבלי שאף אחד ישים לב. דרך אגב הטמפ' הנ"ל נורמלית נכון ?

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by SharP,

זה נכון שבאטלון ודורון צריך לסים את זה רק אל הליבה = ממה לא הרבה .. ?

• 4 תגובות
    • 971 צפיות
  20. Started by amit1242,

הכרטיס : הגעתי עם הליבה לhd4850 toxic. הגעתי עם הליבה ל800ל וזכרונות 1250. איך? כדי להמשיך עוד עם לזכרונות? לא ממש התאמצתי..ואם אני ממש עם הליבה המחשב קורס. תודה מראש

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  21. Started by EliranB,

עשיתי עכשיו OC קטן למעבד 3@3.5 ונתקלתי בביוס במשהו שנראה יעיל רשום שם לבחור סוג זכרון ויש כמה סוגים : AUTO DDR2-533 DDR2-600 DDR2-667 DDR2-800 השאלה היא אם אני יכוון את ההמהירות ליותר גבוהה האם הוא ימהיר את הזכרון ? האם זה יגרום נזק ? יש לי 533 אני רוצה 667 או משהו כזה ... ובכלל אם משהו יכול להמליץ לי על כמה אני יכול לעבוד עם המעבד הזה בלי לגרום לו לבעיות (אין לי כסף לקנות עוד אחד) ... מה המתח האופטימלי למעבד ? כי רשום על הקופסה שלו 1.400 ושמתי ככה וזה מראה לי את המתח באדום בביוס כאילו זה שגיאה אז הורדתי קצת והעלתי קצת וזה עדיין אדום אז החזרתי לאוטו' ...

• 0 תגובות
    • 493 צפיות
  22. Started by yair_gobani,

איזה מאוור טוב יש לסוקט 370 (סלרון) וכמה סיבובים לדקה הוא עושה ומה מחירו

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by natit09,

אני רוצה להוסיף מאורר מקדימה כי עכשיו יש לי רק אחורי ורציתי לדעת אם אני יכול להוסיף אותו כי אמרו לי שזה יכול לפגוע לי בספק אם אין מספיק כח בספק אז אני רוצה לדעת אם אני יכול הוסיף בלי פגיעה או איכשהו לבדוק אם אני יכול להוסיף תודה מראש

• 1 תגובה
    • 550 צפיות
  24. טוב יש לי לוח אם של Matsonic דגם ms7127c . {VIA Apollo PRO} מעבד PIII 700 FSB100 ... אני עכשיו עובד על 112FSB והמעבד על 784MHz ... כשאני מגביר את ה FSB ל 124 המעבד עובד על 868MHz אבל הווינדוס לא עולה .. (ניסיתי כל ווינדוס ) . עכשיו אפשר להמהיר את המעבד על ידי הגברת המתח אבל כשאני משנה לx8 , הוא משום מה לא עובד על X8 אלה חוזר לX7 . אז יש לי עכשיו 112x7=786MHz ... אז אני רוצה להוציא יותר מהמעבד . בקשר לקירור אין לי בעיה , חבר שלי קיבל Volcano 7+ אז לקחתי לו את HSF הקודם שלו מהAMD ... אז עומד לי עכשיו קירור דיי חזק. והטמפ' על 30 מעלות .. אז אני חושב שאפשר להוציא עוד מיץ ממנו . כל תגובה תתקבל ... וגם מישהו שממהיר את ה PIII שלו שיספר עד איפה הגיע .

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by Skippy,

שלום, יש לי מאוורר 120 שהוא לא sysfan אלא עם חיבור מולקס לספק ואין לו חיישן טמפרטורה. השאלה היא האם יש דרך שבעזרתה אני יכול לשלוט על המהירות שבה הוא מסתובב כי הוא עושה רעש של טנק. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים