עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. איך לעשות אובר קלוק לכרטיס הזה?

• 8 תגובות
    • 894 צפיות
  2. Started by rene,

המאוורר הישן שלי התחיל לזייף אז החלטתי לקנות משהו חדש... המחשב שלי ישן למדי - AMD Athlon-1.2 ללא overclock, וגם לא ממש איכפת לי מהטמפ' שלו כל עוד שהוא יציב... מה שכן איכפט לי זה שקט. מאוד חשוב לי לקנות מאוורר עד כמה שניתן שקט. אני שומע הרבה מוזיקה בחדר והמאוורר ממש מפריע, וגם לא הייתי מתנגד להשאיר את המחשב דלוק בלילה אם היה ניתן... תקציב: לא יותר מ- 150 ש"ח, אבל כמה שפחות יותר טוב. הודע לכם על המלצות. חג שמח!

• 13 תגובות
    • 894 צפיות
  3. Started by Bah_gots_pIII_450,

האם גם 70% אלכוהול יספיק?

• 9 תגובות
    • 894 צפיות
  4. Started by liav12,

מנסה לעשות אוברקלוק מהדרייברים עצמם אבל התוכנה לא נותנת לי ואומרת לי שאין אפשרות לעשות ושעלי לנסות מהירויות נמוכות יותר, אפילו אם אני יעלה רק במגה הרץ אחד. וגם בתוכנה GTU זה לא עובד. יש איזה תוכנה אחרת שיכולה לעקוף את זה?

• 6 תגובות
    • 894 צפיות
  5. Started by Sickp,

ישלי מחשב ישן יחסית ששדרגתי עם השנים. לוח Asus P5B 2ג'יגה של זכרון ומעבד אינטל E5700 עד לפני כמה שבועות המחשב עבד מעולה עם OC של 3.8Ghz במכפלה של 12 ו316Mhz FSB הזכרונות עבדו על 1:1.25 שזה התדר המקורי בקירוב ואז התחילו ריסטים אבל לא ריסטים בזמן מאמץ! אלא כשאף אחד לא במחשב :s05: בדיקות מאמץ עברו חלק! (בדיקות של שעה שעתיים) הטמפ' מעולות כמו מתי שעשיתי את הOC (כמובן בזכות תחזוקה שוטפת - ניקוי הקירור והחלפת משחה) פשוט בבקרים כשאני קם פתאום אני רואה שהמחשב במסך בחירת יוזרים וכשאני נכנס למשתמש זה כותב לי שגיאה. בדקתי בEvent Viewer ולפני כל Critical (שזה הריסט) יש Warning(או כמה) שאומר את זה אחרי איפוס הBios המחשב עובד.. לא היו ריסטים.. אבל מה הבעיה? למה פתאום הריסטים? ועוד במ…

• 6 תגובות
    • 894 צפיות
  6. אני מאוד מרוצה מהשקעה של 24 שקל על הpci fan הזה ביום שבו בדקתי את הכרטיס היה יום חם מאוד :kopfpatsch: היום בדקתי עוד פעם ונדהמתי :o במאמץ 62 במנוחה 45 בעבר הייתי על 80 במאמץ קיצר אנשים תגובות שווה להכין את זה אולי כולל האזיקונים יצא לכם רק 30 שקל על pci fan :xyxthumbs: ===המדריך=== האחריות על המשתמש בלבד טוב מה אנחנו צרכים? 2 מאוורים ג'נרים יעשו את העבודה לא יקר במיוחד אולי יכול לעלות לכל אחד 15 שקל בערך כרטיס ישן לא משנה איזה כרטיס העיקר שיש לו את ברזל הזה וכמה אזיקונים לי לקח רק 5 אזיקונים עבודה יש לנו את שני המאוורים צריכים לחזק אותם אחד לשני בעזרת האזיקונים כמו שאתם רואים פה מומלץ לחזק אותם גם מאחורה אם אתם רוצים נעבור לכרטיס תפרקו …

• 7 תגובות
    • 894 צפיות
  7. Started by davis5,

יש לי מעבד e4300 ולוח אם של gigabyte 965p ds3p והרבה פעמים כשאני מכבה את המחשב כשאני מדליק אותו המחשב הביוס חוזר להגדרות ברירית מחדל וOC נימחק גם לפני כמה חודשים החליפו לי את הלוח אם מ965p ds3 ל965p ds3 והיתה אותו בעיה יש למשהו מושג ממה זה?

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  8. Started by dubilev,

שלום, המחשב הנייד (T42, IBM) פשוט "קופא". כל מה שמופיע במסך תקוע, עכבר ומקלדת לא מגיבים ונשמע כאילו ההארד דיסק עדיין עובד. זיכרון - הרצתי memtest ועוד איזה בדיקה ולא מצאו כלום. זה קורה בעיקר כשאני עובד על סוללה, אבל לא רק. טמפרטורת המעבד מגיעה ל 59 מעלות ודיסק קשיח מגיע ל 36 מעלות. הבעיה נשארה גם לאחר פירמוט והתקנת חלונות מחדש, כך שרוב הסיכויים שאכן מדובר בבעיית תוכנה. מעבד - centino 1.7 זיכרון - 1.5 GB המחשב "מבוגר" (5 שנים), אך קניתי עכשיו נייח חדש ואיני מעוניין להשקיע גם בנייד נוסף (לצרכי עבודה). איך ניתן להציל את המחשב ללא השקעה גדולה? (אם לא מדובר בבעיית קירור, נעביר את הדיון לפורום אחר) תודה, דובי

• 4 תגובות
    • 894 צפיות
  9. Started by integral,

:o http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59394&page=8&pp=25 [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 894 צפיות
  10. שלום הזמנתי מפרט מחשב [מפורט בהמשך] מחנות שלא ננקוב בשמה כרגע (הניחוש לא קשה מדי) שמבטיחה לבצע אוברקלוקינג של 30-40% אצלם ולספק אחריות מלאה על המחשב למרות זאת. התקשרתי לוודא את הפרטים כאשר הדגשתי שהאובר קלוקינג חשוב לי ואם צריך לשפר בשבילו חלק או שניים אני אשמח, לכן קניתי קרור יקר וזכרונות 1600MHZ רציתי קלוק יותר נמוך אבל הכניסו לי לראש שאסור לעבור את ה 1.5V ואלה הזכרונות שהתאימו להגדרה הכי טוב. התלהבתי וקניתי מהם... לאחר 10 ימים התקשרו אלי היום להודיע שהמחשב מוכן, שאלתי מיד על האובר קלוקינג ואמרו שלא הצליחו לבצע: "המחשב נפל". שאלתי למה ונפנפו אותי בזה שזה לא תמיד עובד , התעקשתי (אני אולי לא מבין באובר קלוקינג אבל לא דביל גמור) ואמרתי שיש רק שתי אפשרויות : 1. שהרכיבים ש…

• 2 תגובות
    • 894 צפיות
  11. Started by yoav9,

קניתי הרי מארז, עכשיו בקידמת המארז יש מקום למדבקה, אבל בגלל שקניתי את המעבד פנטיום שלי מחנות קבר נידחת לא קיבלתי שום דבר עם המעבד (חוברת הוראות דרייורים, בטח שלא מדבקה!!) עכשיו עלה לי רעיון להדפיס תמונה של evil inside ואם זה ממש באיכות גבוהה זה יכול להיות יפה... או קי, רעיון לא משהו... מאיפה אני יכול לקנות/לקבל מדבקות... אני מת לאיזה מדבקה זוהרת evil inside או משהו!!! :asthanos:

• 9 תגובות
    • 894 צפיות
  12. כל היום אני יושב על המעגל הזה , כבר כולי בעצבים. באתי לוותר אבל בשניה האחרונה שמתי לב לשתי טעויות מפגרות שלי אבל זה עובד סוף סוף . זה עדיין על מטריצה כי הרגע סיימתי ואני פשוט שמח שזה עובד ורציתי להראות לכם: עוד שניה אני יעלה סרטון. אם אני ימצא לאן. :

• 9 תגובות
    • 894 צפיות
  13. Started by Natan_Rozen,

המעבד שלי (Intel P.4 Northwood 2.4GHz) התחיל להיות לוהט לאחרונה (כנראה בגלל החום), לכן החלטתי לקנות לו קירור יותר יעיל מהקירור סטוק שלו כרגע. כעקרון, אני לא יכול לעשות למעבד אוברקלוק (לוח אינטל :-X ), אני מחפש טמפ' לא קיצוניות, 30-35, יהיה מעולה. חשבתי על הקירור ?Zalman 7000 CU, המחיר שלו (בסביבות ה-200) זה המקסימום שאני מוכן להשקיע. תוכלו להציע לי דבר יותר טוב במחיר הזה? וגם עוד דבר, הזכרונות על הלוח שלי קרובים נורא למעבד, ככה שאם הגוף יהיה גדול יהיה לי קשה להכניס את הזכרונות. איך אני בודק עם הקירור מתאים ספציפית ללוח שלי? :-X

• 10 תגובות
    • 893 צפיות
  14. Started by tagada0071,

איזה קירור יותר חזק למעבד ? הScythe Mugen 3 או CORSAIR H80/100 מסדרת קירורי המים ? פשוט במפרטים מומלצים שלכם כאן מילה לא הזכרתם על הקירורים של קורסאייר וזה ממש פלא כי טענתם בכתבות שזה הרבה יותר טוב וחזק מכל קירור אויר שקם עד היום ... אז מה לקנות בסוף קירור מים או אוויר ? ואיזה דגם מבין שני אלה שהזכרתי כאן ? אשמח לתשובה מפורטת כי ממש התבלבלתי כבר , :'(

• 8 תגובות
    • 893 צפיות
  15. Started by kurush,

שלום לכולם. אני פריק של שקט, ומנסה להשתיק את המחשב כמה שיותר. המפרט שלי הוא כדלקמן: Compucase 6919 HEC 475-VD-T P4E 3.0 ABIT IS7-E Zalman 7000B-Cu הזלמן הנוכחי הוא חדש ובא במקום 6500AlCu, שהיה רועש מדי לטעמי. במארז מורכבים שני מאווררי 120מ"מ שהגיעו יחד איתו, שניהם פועלים בוולטאז' נמוך במיוחד (רצים על איזה 700 סל"ד), ולא שומעים אותם. את המאוורר של הנורת'ברידג' ניתקתי, בגלל שהרעש שלו עיצבן אותי. עכשיו, הספק נרכש כספק "שקט במיוחד", אבל התברר כמפלצת רועשת בטירוף. כיום הוא אחרי מוד, ששני המאווררים מחוברים למתח מהלוח שעובר דרך Fanmate ומסתובבים במהירות הכי נמוכה. מאוורר ה-80 מ"מ גם הוחלף במאוורר של זלמן. אבל עדיין, אני שומע אותם. השאלה היא - האם ספקים אחרים, למשל TT410 PurePowe…

16. בחופש, כמו כל חופש, אני עובד וחוסך. המפרט שלי עד היום היה: AXP 1800+ DLT3C NF7 MX440 TWINMOS 256MB רק ממבט חטוף רואים שהכרטיס לא מרשים , וכמו כן גם הזיכרון לא מרהיב :\ לכן , קניתי כרטיס מסך חדש Radeon 9800Pro של חברת Powercolor עם 3 שנות אחריות + אישור מהיבואן להחליף קירור ולשמור את האחריות ;D וקניתי, OCZ Preformance 256x2 MB pc3200 Rev.2 , זכרונות שברוב הביקורות שראיתי הגיעו עם BH-5. עכשיו , הכל התחיל יפה, אבל פתאום הלך הלוח :\ , אז הלכתי לחברה והחלפתי אותו בלוח Epox 8rda+ Rev 2.2!!! עם ערכת PowerPack שמגיע עם היטסינקים למופסטים , ועוד כמה היטסינקים לצ'יפים חמים בלוח (איכותי מאוד) ומגיע אפילו עם מברג. בימים חמים אלו, אי אפשר להתחיל אובר קלוק ממש רציני אבל ממה שעשיתי עד ע…

• 12 תגובות
    • 893 צפיות
  17. Started by D-j-d,

שלום, בניתי לי מפרט למחשב אפשר לראות אותו כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265240.0 המארז שלי הוא שקוף לגמרי בצידו, לכן מן הראוי שתוכן המארז יהיה נעים לעין.. לכן אני מחפש גוף קירור למעבד (E6600) שלא יהיה מסובך וענק ויתאים למפרט שלי. בגוף קירור שרשום שם (ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 LED FOR INTEL s775) קראתי עכשיו קצת, הוא טוב הוא יפיפה והכל אבל ה-FAN MATE2 הזה מאוד מפחיד אותי מהסיבה שצריך לכוון אותו לבד והוא איננו אוטומטית או משהו שכזה, זה לא סתם לחבר למעבד וזה .. אני מפחד טיפה להסתבך. בנוסף הגוף קירור הזה שוקל פאקינג 440 גרם יענו חצי קילו! יענו כמה טלטלות והגוף קירור הזה יכול לשבור ת'לוח אם...ואין על זה אחריות. וזה עוד משהו שמרתיע.. אגב אני יו…

• 11 תגובות
    • 893 צפיות
  18. Started by ElemenTal,

תראו אני כנראה אקנה את של GIGABETY וראיתי באיזה מקום שאמרו שיש לו בעיות יציבות ב OC של 700 (כנראה בגלל הקירור אני מנחש) אז אם זה נכון, ואני באמת אתקל בזה (אם בכלל זה נכון ועוד משהו מפה שמע על זה אולי?) אז איזה קירור כדאי ליקנו בשביל OC "רציני" 2 הצעות: הצעה אחת למשהו טוב ומולמץ במחיר סביר, כי אני כמעט לא יודע את הטווח המחירים של הקירורים לכרטיס, אבל אני יודע שעד 200 יש משהו טוב. הצעה שניה משהו יותר חייתי, כמובן שבתקציב יותר גבוהה. ועכשיו ראיתי קירור שהוא די חדש של TT ה DuOrb - הוא ניראה די קטלני (2 מאוורים, Heatpipe) אז הוא גם טוב או שהוא רק ניראה ככה ?

• 11 תגובות
    • 893 צפיות
  19. Started by SubX,

Core 2 Duo E7200 2533MHz 3MB Socket LGA775 Core 2 Duo E7300 2667MHz 3MB Socket LGA775 Core 2 Duo E8300 2833MHz 6MB Socket LGA775 Core 2 Extreme QX9770 3200MHz 2x6MB Socket LGA775 הראשונים הפכו לפנינות הOC המשתלמים והאהובים החדשים ואילו האחרון המפלצתי אשר נוגד את תחילת המשפט הזה, אך למי שיש אותו, כנראה יוציא את הביצועים הטובים ביותר לאחר OC. אז תרגישו בנוח להפציץ בפרויקטים חדשים. אנו רוצים לראות מערכות שהוורידים שלהם על סף התפוצצות 8) :-X נא להקפיד על הכללים הבאים: *תמונת CPU-Z (התמונה הראשונה שאתה מעלים) ללא רקע. *מומלץ להוסיף לינק לCPU-Z Validation, כתוספת לאמינות הפרויקט. *תמונות נוספות (השלב שאחרי ההעלאה של תמונת הCPU-Z) שלא יהיו גדולות מידיי, אחר…

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  20. Started by AviadF,

המודינג הבא שלי הולך להיות כזה: אני לוקח מארז AT ישן, שוכב (מאלו שנפתחים עם דלת כזאת לכיוון למעלה (למי שזוכר מפעם) והופך אותו (בעזרת ג'קסון, דרמל וכמה שעות פנויות) למארז ATX לכל דבר, עם חלון גדול בדלת למעלה, אוורור חכם, באי באס, ואני אף שוקל להוסיף צג LCD. הייתי רוצה את עזרתכם בכמה דברים: 1. איפה אני משיג באזור ראש העין- פ"ת חלקים אלקטרוניים בזול? (צג LCD, לדים אולטרא ברייט, מפסקים, נגדים וכדומה). 2. את הפאנל הקדמי של המארז אני רוצה לשנות. הפאנל הנוכחי כולל מפסקים של AT שלא מתאימים ללוח אם ATX. לכן החלטתי לשנות כבר את כל הפאנל. וכאן נוצרה הבעיה. חשבתי בהתחלה לעשות את הפאנל ממתכת או אלומניום, אבל חומרים אלו, קשה לעבוד איתם ולחתוך בצורה מדויקת. ואז עלה הרעיון השני, לעשות את…

• 6 תגובות
    • 893 צפיות
  21. לפני זמן מה התחלתי לקבל הודעות של ATI שהכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מידי. לכן ביצעתי היום ניקוי אבק יסודי (היה המון אבק). לאחר הניקוי הטמפ' ירדו משמעותית: כרטיס מסך ירד ל 47 מעלות, לוח אם 33, מעבדים 30 ו 35, דיסק קשיח 29-30 (כל הבדיקות במנוחה) וכעת אני בודק את הטמפ', ולהפתעתי הן: כרטיס מסך 80 מעלות, לוח אם 39, מעבדים 35 ו 39, דיסק קשיח 41. מה הולך פה?

• 12 תגובות
    • 893 צפיות
  22. Started by bbnbbn,

האם הטמפרטורות בתמונה טובות למעבד Intel Pentium 4 530 1MB Prescott ואם לא כמה הטמפ' צריכות להיות? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 893 צפיות
  23. Started by Davidmag1,

טוב אז אחרי סיבוכים רבים עם הVISTA והלחץ של מלא דברים ניהיה קצת חופש אחרי הפירמוט והתקנת הXP אפשר להמשיך אני על 3.1 כמעט ותמונות וטמפ' וכל השאר בתמונות למטה, הטמפ' בשמיים בגלל שהPRO7 מסתובב על מינימום כמעט זו המערכת Q6600 AC pro 7 ocz 2gb 800mhz cl 5-5-5-15 librtey 400W msi p6n sli הינה תמונות

• 12 תגובות
    • 893 צפיות
  24. Started by THE_LORD,

טוב אז כמו שראיתם בכותרת אני מחפש קירור למעבד תקציב עד 200 ש"ח core 2 quad Q9300 הזמנתי לוח אם ASUS P5B DELUXE (אמור להגיע עוד שבוע-שבועיים) עכשיו היה לי מיני מקרר שפירקתי ממנו את הפילטר TEC דגם tec1-12706 http://www.hebeiltd.com.cn/peltier.datasheet/TEC1-12706.pdf עכשיו השאלה היא האם כדאי למוצא קירור אויר טוב לפילטר שאני אשים אותו בין המעבד לקירור, או שפשוט לקנות קירור מוכן למעבד? ואם כן אשמח לקבל רעיונות איזה קירור? עוד דבר קטן שצריך לדעת שהעומק במארז מלוח האם עד לדלת הוא 15 ס"מ הבנתי גם שקירור אוויר לא מוציא תוצאות טובות עם פילטר

• 3 תגובות
    • 893 צפיות
  25. כמו בכותרת, אני מנסה להשקיט את המחשב, שכרגע מאוד רועש. לאחר בדיקה הגעתי למסקנה שאם אחליף את הקירור לשלושת הרכיבים הנ"ל, המחשב יהיה שקט ביותר. יש לכם המלצה על גופי קירור? השקט הוא כמובן בעדיפות ראשונה, אבל שלא יהיו גדולים ומסורבלים מדי, ולא יקרים מדי. לא יהיה OC, אפילו לא קצת. כ"מ: חשבתי על Zalman VF-900CU צ'יפסט: Zalman ZM-NB47J מעבד: יש הרבה מאוד דגמים שנראים מתאימים, ואני לא יודע במה לבחור המערכת שלה מיועדים גופי הקירור: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ לוח אם: MSI K8N Neo2 Platinum כרטיס מסך: PNY 6800GT AGP מה אתם אומרים? תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 893 צפיות

דיונים חדשים בפורומים