עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בזמן האחרון (3 שבועות) יש לי בעיה מוזרה במאוורר של המעבד (מעבד מקורי/הרגיל של אינטל) שאני מדליק תמחשב הוא מתחיל להרעיש כמו טרקטור אבל ממש חפירות ושהווינדוס עולה אחרה כמה דקות הוא מפסיק לעשות רעש ועובד רגיל כמו שהוא תמיד עבד בדקתי בתוכנה והוא מסתובב בסטוק במנוחה על 2500-2800RPM והטמפרטורה של המחשב שלי סבירה יחסית לפרסקוט 48-50 מנוחה 52-56 במאמץ מישהו מכיר תתופעה?? אולי צריך לשמן אותו??

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by gilloze,

שלום יש לי מחשב ליפני 5 או שש שנים אז ככה אני יצלם את הפריטים שלו כי אין לי כוח ליכתוב זיכרון:http://img151.imageshack.us/img151/3329/memkp2.jpg מעבד:http://img88.imageshack.us/img88/1567/pantiumqi7.jpg לוח אם:http://img241.imageshack.us/img241/3535/boardca8.jpg האתר של הלוח אם שלא יהיה לכם קשה לחפש זה זה בידיוק: דרך אגב לוח של msi http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_detail.php?UID=44&kind=1 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- אז ככה אני מנסה לעשות oc למעבד לא הולך לי אין לי תאפשרות הזאת בביוס אז ככה חשבתי לעשות oc עם clock gen אני לא כל כך יודע איך , אז ראית…

• 2 תגובות
    • 449 צפיות
  3. Started by Anz,

איפה המתג שמאפס את הביוס מהאוברקלוק? דחוף מאוד תעזרו לי בבקשה בלוח אם של ASUS דגם P5SD2-X

• 5 תגובות
    • 744 צפיות
  4. Started by segev22,

ככה מדובר במחשב של אחי יש לו פנטיום 4 3 ג'יגה הרץ 1 מגה קאש FSB 800 תוצרת 90PRESCOTT נאנו מטר http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?Image=19-116-027-02.jpg&CurImage=19-116-027-02.jpg&Depa=0&Description=Intel+Pentium+4+3.0E+Prescott+3.0GHz+1MB+L2+Cache+Socket+478+RoHS+Version+Processor+-+OEM היום בבוקר החלטתי לשב ולפתור לא את בעיית ההתחממות התחלתי בזה שניקיתי את המעבד שבלחץ הייתה עליו משחה ואת הקירור לאחר שהברקתי את המעבד מרחתי שכבה יפה של גריז טרמי חיברתי חזרה את הקירור מדובר בקירור של ג'יגה בייט עם 4 היט פייפס ומאוורר שעושה 4 אלף סיבובים בדקה נחשב קירור מאוד חזק הדלקתי את המחשב ואני רואה שהטמפרטורה עומדת על 54 מעלות (הסתכלתי בביוס) טוב אמרתי אם זה ככה …

• 9 תגובות
    • 626 צפיות
  5. Started by Inertia,

שיניתי טיפה את מהירות השעון של המעבד ועכשיו כשאני מריץ את הבדיקה S&M test הוא כותב שהבדיקה לcache 1 לא עברה... מה זה בכלל?? והאם יש ליחס לכך חשיבות רבה?

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  6. Started by moshel7,

ברשותי מחשב חדש יומיים בסך הכל וביצעתי בדיקת טמפרטורות ע"י תוכנת אוורסט+speed-fan והם מראים לי כך: cpu:85c למעבד אבל גם רשום כך: cpu core 1 21c+core2 18c האים זה בסדר ? לי ניראה משהו מוזר לגבי הטמפרטורות אבל האים כול להיות שני תוכנות בדיקה טועות? בדקתי ומאוורר המעבד amd 4000+ x2 dual core עובד מה עלי לעשות תודה לכל העונים משה אנא מיכם תעזרו לי!!!!!!!!!

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  7. Started by mj23,

היי יש לי מעבד אינטל 6750 2.66 במקור עשיתי אובר קלוק ל 3.5 וכרגע יש לי בלי עבודה 48 מעלות ובמצב של עבודה מאה אחוז מגיעה לי עד 70-71 מעלות בלחץ מירבי ממש לחץ..... כרגע מתח שלי הוא על 1.5 והשאלה שלי האם אני יכול להמשיך תאובר קלוק שלי?! (אמרו לי שאסור לעבור ת 1.5 מתח על המעבד) והאם מבחינת המעלות זה בסדר או כבר חם מידי?! יש לי קירור של זלמן הכי טוב למעבד!

• 4 תגובות
    • 646 צפיות
  8. כי המעבד שלי לפעמים עומר את ה- 62

• 7 תגובות
    • 793 צפיות
  9. Started by ksn1981,

שלום לכולם.. קירור מומלץ למעבד Q9550.. חשוב שיהיה שקט תחת עומס (וכמובן קריר). (ללא OC, לוח ASUS P5Q DELUXE בתוך מארז ANTEC P182) 1. האם קירור הסטוק ממש גרוע? 2. האם Thermaltake V1 עונה על הדרישות ומתאים למפרט? 3. האם ממליצים על משהו אחר? -אולי פשוט יותר- (נראה לי שה-V1 יותר ל- OC לא?? ולמרות שהוא נראה יפה המארז יהיה סגור ולא יראו אותו)! מחכה לתשובות.. תודה

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  10. Started by einpoklum,

רכשתי 3570k (בלי פתרון קירור; או אולי יגיע עם קירור stock), ואני מתכוון להמהיר אותו - לא בצורה קיצונית. נשחק קצת עם המכפיל, אולי נגדיל מעט את ה-Vcore, בלי משחקי FSB וכו'. האם יש טעם שארכוש פתרון קירור עצום ואימתני (ויקר), או שמשהו כמו, נגיד Arctic Alpine 11 Rev.2 יכול להיות סביר? או משהו אחר שנופל מתחת ל-100 ש"ח? אציין שהמארז שלי נמצא במין גומחה כזו עם מעט מאוד חלל מצדדיו (2 ס"מ לכל צד) ומאחוריו (10 ס"מ), והרבה לפניו. עדכון: מצאתי את ההודעה הזו, שנותנת לי מעין-תשובה לגבי פתרונות מעט יותר יקרים. נראה שבתחום של 120-140 ש"ח, וכעת הזו, ה-Katana 4 הוא אפשרות מומלצת. אבל עד כמה אני צריך את זה?

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  11. הגעתי לביוס לא מצאתי כלום. יכל להיות שאין לי אפשות כזאת בכלל (לוח אינטל)?

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  12. Started by tamiravigan,

רציתי לשאול אם הקומבינציה הזו טובה, קרירה ועד כמה רחוק אפשר להגיע איתה. עדיין לא קניתי ואני בוחן את האופציות. המפרט המלא שהקומבינציה תרוץ עליו: i5 2500K Katana3 ASUS P8P67-M ASUS GTS250 Trancsend DDR3 1333MHz 2x2048 CORSAIR 450VX 2 HDD וצורב במארז SUNBEAM TRANSFORMER עדיף לוח אחר(עד 750 עם חיבור IDE חובה)? קירור טוב יותר(עד 130)? תודה

• 18 תגובות
    • 4.4k צפיות
  13. Started by Dj.P,

מעבד: 2.8 p4 לוח: AsusTek P4P800SE מהשימה: לעשות OC ל3.6 ומעלה. חחח סתם אחים שלי הפרטים למעלה נכונים הבעיה שלי שאני לא מצליח להעלות מטח בביוס וחוץ מזה שאני מגיע 3.5 GHZ אז המחשב לא עועבד אז חשבתי להעלות מתח הטמפ' טובות יחסית למעבד 40 במנחה 45-48 מאמץ אם ביגטייפון.. קצת תמונות: [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  14. שלום אני רוצה להחליף את המאווררים של הספק הנ"ל כי אני לא מסוגל להתרכז עם כזה רעש בחדר (2 מאווררים: 92 מכניס אוויר לספק ו- 80 מוציא החוצה). אין לי דרך להבחין אבל אני חושב שה 80 מסתובב במהירות מטורפת ועושה את כל הבעיות. עוד דבר - יש חיבור מהספק ללוח של קריאת מהירות. אני לא יודע של איזה משתי המאווררים הוא אבל הוא על כ 5100 RPM. האם מישהו עשה כזה מוד על הספק הזה, ואם כן איזה מאווררים שמתם ? האם אפשר פשוט לנתק את ה 90 ולהחליף את ה 80 ? אם כן איזה מאוורר אתם ממליצים עבור ה 80 (יש לי מאוורר 120 בדיוק מתחת לספק שמוציא גם ככה אוויר חם מהמעבד ) תודה

• 3 תגובות
    • 657 צפיות
  15. Started by slrr,

אם עשיתי ל-920 OC ל-3.00 אז בעצם יש לי 940??

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by A_D,

אני רוצה לקנות משאבה מEMP אבל אני לא מוצא את האתר שלהם מישוהא יכול להביא לי את האתר שלהם?

17. אני יודע שהוא עתיק אבל זה המצב. עשיתי OC של 50% ל 2200 במקום 1500+-, מה שיש עכשיו זה מאוורר של AC 2TC שלא מיועד לOC אלא לשקט ודי מולו יש מאורר 120 שזורק עליו ועל הציפסט ולסיום לידו יש מאוור של TT שקט (לא זוכר דגם) שמוציא את האוויר החם. בקיץ במנוחה המעבד באיזור ה 52 + - ובמאמץ הוא מגרד את ה 60 מלמטה, כמובן שב SNM הוא הגיע לבערך 64 ב 75% , עכשיו בכלל כיף המעבד עומד על 48 במנוחה ובמאמץ עולה ל55 בערך. האם שווה להשקיע $$ בהחלפת קירור עדיף שקט ושוכב לא מהמזדקרים למינהם או שהטמפרטורות פה הן סבבה למעבד וחבל על הכסף מקסימום להחליף את ה 120 שיש עכשיו http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12299 שה CFM שלו 37 למאוורר הזה http://www.noacomp.co.il/product.asp?producti…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  18. אני מעוניין בחוות דעת בקשר לשני גופי קירור(לאינטל ואמד), כמה הם שווים והאם הם טובים? COOLER MASTER AERO 4 LITE למעבדי אינטל COOLER MASTER ALPS HHC-L61 למעבדי AMD הם טובים(אמרו לי שהם שווים בערך 150 שקל) או שעדיף לקבל כסף במקומם?

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  19. Started by zombie,

מה מקרר יותר טוב?ומה יותר שקט? tuniq thermalteke V1 תודה מראש

• 0 תגובות
    • 531 צפיות
  20. Started by freerider,

מה פשר הכותרת המשונה ? ברגע שאני מפעיל את אחת מהתוכנות לבדיקת יציבות (אורת'וס/פריים95 וכו'), הטמפרטורה של המעבד קופצת מיידית ב-10 מעלות ! ברגע שאני מכבה את בדיקת היציבות, טמפרטורת המעבד צונחת ב-10-15 מעלות, מיידית ! עד היום, בכל המעבדים שנתקלתי, גם כשסחטתי את המעבד, הטמפרטורה עלתה לאט לאט, מעלה מעלה, ולא קפצה 10 מעלות. וכנ"ל בירידה של הטמפ'. האם זה תקין למעבדי C2D ? או שהקרור של המעבד כנראה לא מותקן טוב (big typhoon) ?

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  21. Started by Daglas,

אני רוצה לקנות קירור טוב למעבד אז מה יותר טוב??? ותגידו יש מצב שה SilentTower יקרע לי את המעבד מהתושבת?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by pc student,

הא שווה לי לבנות מאוורר מקדמת תחתית המארז?

• 2 תגובות
    • 549 צפיות
  23. Started by lutsker,

שלום, לאחר שהלוח הישן שלי חדל מלפעול. קניתי היום את הלוח הנ"ל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera&uin=9857 לאחר הרכבה עצמית של כל החלקים והחיבורים, המחשב פועל לכאורה בסדר מלבד זה שגוף הקירור של לוח האם (החלק שכתוב עליו gigabyte בתמונה) ממש חם. בבדיקת טמפרטורות באוורסט מיד לאחר שמערכת ההפעלה עולה כתוב שההטמפ' של הmcp קרובה ל70 כשכל שאר החלקים נעים בסביבות ה35. מישהו יודע מה זה החלק הזה ומה אני יכול לעשות בשביל להחזיר אותו לטמפ' נורמלית? במידה וזה רלוונטי : מדובר במעבד athlon x2 5200 וב2 סטיקים של קינגסטון 1גיגה כל אחד 667mhz ddr2 תודה לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by CXC,

שלום. קניתי את הקירור הזה והוא עושה לי קצת צרות. התקנתי אותו על מעבד I5 והטמפ' מגיעה ל 70 מעלות כשאני משחק במולטיפלייר של BF3. איך זה הגיוני? שמתי משחה טרמית כמו שצריך ומרחתי עם כרטיס אשראי שכבה דקה ואחידה. אני משתגע, ממה זה יכול לקרות? עם הקירור של אינטל הייתי מקבל 80 מעלות במאמץ חשבתי שקירור חדש ייתן לי הרבה פחות. ופה ראיתי שהם קיבלו הרבה הרבה פחות (ועוד על מעבד חם יותר מסדרה קודמת): זה לא הגיוני! אפשר עזרה?? דרך אגב, התקנתי אותו לאורך... זאת אומרת שהמאווררים פונים למעלה ולמטה. לא לצדדים.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. יש לי כמות נכבדה של כל מיני נגדים והייתי רוצה לדעת איך אני מזהה כמה אוהם יש בכל נגד? אם תוכלו לצרף תמונות שממחישות את העניין זה יהיה מצוין תודה מראש לכל העונים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים