אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי בעיות חום עם כרטיסי מסך 4850 ב CF - במצב מנוחה הם כ 80 מעלות. 1. כיצד ניתן לקרר אותם מלבד ניקוי אבק ? 2. אשמח להמלצות על אמצעי קרור לכרטיסי המסך במחירים של עד 150 ש"ח ליחידה. 3. במיד ואני מתקין את הקרור, האם הוא יספיק להמהרה של הכרטיסים להספק המקסימלי הניתן להגדרה ב CATALYST ? תודה
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
השגתי לי 3 מאוורים 120mm 1. חלש לא משהו 2. חזק משרת כלשהו 3. סתם מעפן נורמלי יש לי שני חיברים בלוח למאוורים אחד תפוס למעבד ו שני הוא מאוור של שרת מה אני יכול לעשות כדי לחבר את כולם אין בעיה של ספק יש לספק כוח חיצוני של 300wats
-
- 9 תגובות
- 877 צפיות
-
-
ובכן לי יש מחשב די חדש , +AMD ATHLON XP 1600 ENERMAX 710S-B GIGABYTE GA7VTX-H 256MB DDR PC2100 - CRUCIAL ויש לי מאורר הבסיסי שבא עם המעבד - SPIRE בזמן האחרון אני חש בהאטה בביצועים ובמחשב... בנוסף שמתי לב שמספר הסיבובים של המאוור עלה המון הוא עומד על 18750 !, האם זה הגיוני ? או שאני פשוט סתם פרנאויד... רציתי לדעת גם בנוגע לזיכרון איפה אני רואה כמה אחוז משאבי מערכת נשאר לי ? (כמו שהיה אחוזים ב - 98 ו ME)
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
איך אפשר לעשות אוברקלוק למעבד e5400 עם לוח biostar group g41-m7 תודה לעונים
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
יש עליו 2 מדבקות כאלה של החנויות של אחריות כאלה... זה בטח איזה מפגר הדביק... וכמעט אין משחה תרמית שם בקשר למדבקות האלה איך להוריד אותן?
-
- 10 תגובות
- 877 צפיות
-
-
לאחר כישלון הפרויקט הקודם עקב היעלמות מצרכים מסוימים מחולון,חריגב קשה מהתקציב ומכירת ה-Lian-Li PC-70 שלי,החלטתי לבטל אותו לטובת פרויקט זול יותר. לעכשיו הפרויקט כולל:השמדת הבז' לטובת תבנית צבע כחולה שחורה ,החלפת לפחות 65%(מדוד :-X) משטח הפלדה של המארז לטובת פלקסי(Hoooooooooge window),הרבה מאוד לדים,וכנראה מערכת של EMP עם בלוק WW(לא בטוח בנוגע לזה עדיין). אני כולל פה סקיצה ראשונית של החלון הגדול,אם תאהבו אני אפרסם עוד:
-
- 6 תגובות
- 877 צפיות
-
-
יש לי את המעבד E5200 INTEL עם גוף הקירור שבא איתו. שמתי לב שהמאוורר שלו רץ רק על 2000RPM לפי SPEEDFAN. השאלה היא אם המהירות נורמלית או נמוכה מדי? אם נמוכה מדי וצריכה להיות יותר, איך מסדרים? אולי יש הגדרה בביוס?
-
- 10 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מתכנן קניה בקרוב של מחשב חדש, עם המארז Enermax Chakra 3052 (גם על סמך המלצה מהפורום). לדגם הספציפי שאני מתכוון לרכוש יש מאוורר אחד בלבד, בפאנל הצידי של המארז, וגודלו 25 ס"מ. אני רוצה להוסיף 2 מאווררים של 12 ס"מ מקדימה ומאחור, והבנתי שיש 2 סוגי מאווררים - כאלה שמכניסים אוויר וכאלה שמוציאים אוויר (ככה נאמר לי...) השאלה שלי היא מה למעשה ההבדל ביניהם בתרומה לקרור המערכת (כמובן שאחד מוציא והשני מכניס אוויר, אבל בשורה התחתונה למה מיועד כל סוג של מאוורר), וכמובן לדעת בבקשה מה אני צריך (אם בכלל לדעתכם, יש כאלה שטוענים שהמאוורר הצידי הענק מספיק טוב לבדו). תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום , התקנתי DRIVER של ATI ולא מצאתי מקום בו אפשר לראות טמפרטורה של ליבה , האם יש תוכנה שמאפשרת זה , זאת התנסות ראשונה שלי עם כרטיסים של ATI ...
-
- 9 תגובות
- 877 צפיות
-
-
טוב אז כמו שראיתם בכותרת אני מחפש קירור למעבד תקציב עד 200 ש"ח core 2 quad Q9300 הזמנתי לוח אם ASUS P5B DELUXE (אמור להגיע עוד שבוע-שבועיים) עכשיו היה לי מיני מקרר שפירקתי ממנו את הפילטר TEC דגם tec1-12706 http://www.hebeiltd.com.cn/peltier.datasheet/TEC1-12706.pdf עכשיו השאלה היא האם כדאי למוצא קירור אויר טוב לפילטר שאני אשים אותו בין המעבד לקירור, או שפשוט לקנות קירור מוכן למעבד? ואם כן אשמח לקבל רעיונות איזה קירור? עוד דבר קטן שצריך לדעת שהעומק במארז מלוח האם עד לדלת הוא 15 ס"מ הבנתי גם שקירור אוויר לא מוציא תוצאות טובות עם פילטר
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
מוצר חדש שנראה לראשונה בCES. מסתמן כהקירור המושלם לOC המתחיל. קירור מים זול ,פשוט להתקנה ויעיל מאוד. (הוזכר במאמר של האתר) האתר הרשמי: http://www.coolitsystems.com/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=6 ביקורת: http://www.guru3d.com/article/coolit-domino-alc-review/ http://www.nordichardware.com/Reviews/?skrivelse=550 מישהו יודע מתי המוצר יגיע לארץ?
-
- 9 תגובות
- 877 צפיות
-
-
יש לי במחשב 2 מאוררים על המארז של 0.14A (אחד מכניס אחד מוציא) (טמפרטורות בין 25 ל35 מעלות צלסיוס) ואחד על המעבד של 0.23A (טמפרטורות בין 36 ל40 מעלות C) זה מספיק? יש מה להוסיף/להחליף ביותר טוב? מה הטמפרטורות המומלצות על המעבד ובמארז? אם אילו תוכנות ניתן לבדוק את הטמפרטורות?
-
- 3 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אפשר בבקשה מדריך מפורט איך לשתמש בתוכנה occt. תודה מראש..
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
יש לי מאז של ANTEC 300 עם 5 מאווררים. 2 מקדימה נושפים. העליון והאחורי שואבים. רק לגבי הצידי אני לא בטוח. לפי ההוראות הוא אמור לנשוף על הכרטיס מסך (יש לי HD4870 PALIT) שממש עלול להתחמם תחת עומס רציני. הכרטיס עצמו מפנה את האויר לכיוון המאוורר הצידי. עכשיו זה נשמע לי לא הגיוני שהכרטיס מסך ינשוף לתוך המאוורר הצידי והמאוורר הצידי ינשוף על הכרטיס מסך בחזרה. לא עדיף פשוט להוציא את כל החום של הכרטיס דרך המאוורר הצידי (120MM)? תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לקנות מאורר ל E6600, הלוח שלי סביר להניח יהיה ASUS P5B-DLX או גדם קרוב אליו של ASUS המליצו לי על ה NINJA וה BIG TYPHOON יש לי מארז THERMALTAKE XASER V WINGO http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/wingo/v8000a/v8000a.asp שאלה: האם BIGTYPHOON יתים למארז שלי? בלי להפריע לזכרונות ולקרטיס המסך ולמגש הקירור של הקרטיסים?? כי הוא מאורר ענקי ורוצה להיות בטוח שהוא מתאים ולא יצמד לזכוכית של המארז? מישהו פה יש לו את המארז הזה עם המאורר הזה? אשמח לשמוע דעות ואם מישהו ממליץ על קירור מסויים אשמח לשמוע, תודה
-
- 10 תגובות
- 877 צפיות
-
-
היי אני בונה מערכת חדשה שתהיה מבוססת על החלקים הבאים: E5200 מעוניין להביא אותו ל3.8GHZ DFI Blood Iron P35 2X2GB DDR II 800MHZ 640\1TB קשיח HD4830\9800GTX PLUS TAGAN 400W PSU CM690 Thermalright 9775 LE איך הלוח הבא לC@ ממוצע \ גבוה?
-
- 11 תגובות
- 877 צפיות
-
-
קניתי הרי מארז, עכשיו בקידמת המארז יש מקום למדבקה, אבל בגלל שקניתי את המעבד פנטיום שלי מחנות קבר נידחת לא קיבלתי שום דבר עם המעבד (חוברת הוראות דרייורים, בטח שלא מדבקה!!) עכשיו עלה לי רעיון להדפיס תמונה של evil inside ואם זה ממש באיכות גבוהה זה יכול להיות יפה... או קי, רעיון לא משהו... מאיפה אני יכול לקנות/לקבל מדבקות... אני מת לאיזה מדבקה זוהרת evil inside או משהו!!! :asthanos:
-
- 9 תגובות
- 877 צפיות
-
-
אתם חייבים לעזור לי!! היו לי לאחרונה בעיות עם משחקים בנושא VPU RECOVER. דבר ראשון בדקתי האם זו בעיה עם התחממות ואכן המאוורר לא זז. בתחילה נדמה היה לי שזו לא תקלה כי לא היה נראה שהוא תקוע או שהוא בכלל רוצה לזוז. אבל בנסיון חוזר לבדוק גיליתי שהוא כן תקוע מסיבה כל שהיא ובעזרת מכות קלות על הגוף המגן עליו הוא התחיל לזוז. לאחר כיום הוא שוב נעצר ושוב הזזתי אותו וחוזר חלילה... איך ניתן לזהות מה תוקע אותו (ניקיתי אותו כמה שהצלחתי כי אי אפשר כ"כ לפתוח את הגוף העוטף שלו)? האם יש דרך להשיג מאוורר חלופי? הכרטיס כבר לא בתקופת אחריות. תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שאלה ראשונה האם לשים מאוורר צד על הדלת (אם אני לא ישים הוא חסום בחומר מבודד רעשים שמגיע עם המארז) והאם עדיף שהוא יכניס אוויר על הכרטיס מסך או יוצאי אוויר מהמארז שאלה שניה עד איזה מהירות מאוורר נחשב יעיל אני חשבתי לשים מאוורירם של 1200 RPM או שאפשר גם 800 או 500? המארז שלי הוא Fractal Design Define R3
-
- 2 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך כמו שמצויין בחתימה. הבנתי בעבר דרכם שעדיף להתחיל בקטן את הOC ובאמת הפעלתי את הRIVA ונתתי לו לבחון את ההגדרות של הכרטיס לאחר הפעלה מחדש. זה מה שיצא: (ראו תמונה) השאלה שליהיא: מה להעלות קודם? את הCORE או את הMEMORY? ובכמה (יש לציין שאין לי גופי קירור שאני הוספתי על הכרטיס)? איך אני רואה את הטמפ' של הכרטיס שלי עכשיו ואחרי הOC? כי כל עוד שאני לא רואה טמפ' אני יכול להעלות את הMHZ ללא בקרה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 8 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום, אני כבר מזמן משתמש במעבד הקטן שלי על תדר 3GHZ, אבל חשבתי שאולי עם עזרתכם אני אצליח לסחוט ממנו עוד. הבעיה העיקרית שלי היא לוח האם - g31m3-F של MSI, ומה שגרוע בלוח הזה הוא שאין דרך (שידוע לי עליה) לשלוט במתח המעבד, הוא פשוט תקוע על סטוק. הקרור הוא כמו שמצויין במפרט בצד - AC Alpine7 Pro, והמעבד מגיע במאמץ מקסימלי ל54-55 מעלות בליבה הראשונה וסביבות ה48-50 בליבה השניה, וזה כמובן בחדר החנוק שלי בימים הכי חמים של הקיץ בישראל. האם יש דרך איכשהו להעלות את מתח המעבד? האם יש טעם לנסות לסחוט עוד כמה מאות MHZ יציבים מהמעבד בלי להעלות את המתח? אם כן אשמח לעזרתכם.
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
-
-
הייתי רוצה לעשות OC למעבד ישן פנטיום 4 יש אפשרות שלא יקרה לו נזק?האם אני צריך להוסיף קירור?עד כמה HZ אני יכול להגיע?(כרגע 2.8 גיגה-הארץ)
-
- 7 תגובות
- 876 צפיות
-
-
http://img352.imageshack.us/img352/9517/77542867ic1.jpg אני מבצע אובר קלוקינג למעבד ומה שמונע ממני להעלות שלב זה DRAM שמגיע ל- 208.1 MHZ כאשר עולה ל- 210 המחשב נופל איך מורידים את DRAM לזכרון RAM
-
- 8 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אז ככה יש לי GF4 TI 4200 X8 ולכבוד דום 3 עשיתי OC קטן ששיפר את הביצועים אבל אחרי כמה זמן (לא ידע איך זה התחיל בדיוק) עשיתי את אותו OC קטן והרצתי את המשחק והוא פשוט נתקע כל כמה שניות ושוב א''כ חוזר ושוב נתקע וכו' ... זה לא רק בעת המשחק אלא גם בתפריט הראשי מה לעשות כדי שוב לעשות OC בלי בעיות?
-
- 7 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום אנשים!!! לא היתי פעיל הרבה זמן אבל חזרתי אז ככה יש לי Radeon9500pro של סאפיר מכיוון שאי אפשר לעשות לו אוברקלוק ללא פלאשינג של הביוס אני פונה אליכם חברי הפורם הנכבדים אני חיפשתי ביוס מתאים וממש לא מצאתי :\ היתי רוצה בבקשה שאנשים שעשו אובר קלוק ופלאשינג לביוס יתנו פה את דרך הפעולה שלהם ובבקשה קישור לביוס שאני צריך לאובר... ותוכנה אם אני צריך לפרט דגם מדויק של הכרטיס וזכרונות אני יפרט תודה מראש! ;D נ.ב הכרטיס אין לו דבר אשר מבדיל אותו מכרטיס ATI רגיל אין סינק שונה וכו... לכן יש לי אי וודאות...אני יכול לצלם ואלי אתם תוכלו לזהות אותו
-
- 6 תגובות
- 876 צפיות
-