עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Inertia,

מעולם לא עשיתי OC אבל קראתי קצת ואני מבין את המשמעות ואת כל התיאוריה אבל יש לי כמה שאלות: 1) איך בפועל עושים את זה? איפה אני משנה את הבאס? האם חייב דרך הביוס או שיש דרך פשוטה יותר עם תוכנה בווינדוס? 2) איזו תוכנה הכי מומלצת לבדיקת טמפ' וכדומה? 3) האם אפשר לעשות OC ללא העלאת מתחים? איפה זה מגביל אותי? והאם ניתן לעשות נזק בדרך זו? 4) האם OC לבאס משפיע גם על כרטיס המסך או שזה משהו שצריך להתעסק איתו בנפרד? אודה מאוד לכל מי שיתרום מהידע הרב שרץ פה בפורומים.

• 8 תגובות
    • 761 צפיות
  2. שלום בזמן האחרון המאוור של המעבד עושה בעיות והחלטתי ליקנות חדש התקציב עד 330 שקל. אני מתלבט בין sunbeam tuniq שיש אותו לחבר שלי והוא מעולה... לבין zalman cnps9700 led שאומרים שהוא תותח בקירור אני מחפש במאוורר שיהיה שקט ויקרר טוב מה עדיף לי ליקנות? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 482 צפיות
  3. Started by y10,

AMD SEMPRON 2800 ASROCK K8NF4G-SATA2(כרטיס מסך מובנה גיפורס 6200) WD80GB 512RAM השם של הביוס זה AMI טמפרטורות מאמץ לוח אם: 23 מעבד:24 דיסק קשיח:26 עכשיו אני לא יודע איך להגיע לביוס אני לוחץ עם עליית המחשב על DEL וזה לא מגיע לביוס בקיצור אני מבקש עזרה לעשיית אוברקלוק...

• 8 תגובות
    • 776 צפיות
  4. אני רוצה לעשות OC יש לי מארז NZXT Tempest ויש מקום לרדיאטור 120mm כפול מעבד Q9550 לוח אם ASUS P5Q אני צריך המלצות

• 8 תגובות
    • 783 צפיות
  5. Started by laredo,

ניסיתי לבנות מסך LCD לפי המאמר באתר. קניתי אחד של 4 שורות והתקנתי תוכנת קריסטל קונטרול. בניתי את הכבל הפרללי מכבל מדפסת + מתאם מולקס ישן שמצאתי שמוציא 12V (שימש למאוורר במחשב ישן) ועכשיו לבעיות... המסך לא עובד!!! זרם במולקס באיזור ה- 2V הוא הדליק אור ירוק בהדלקה אבל עכשיו נאדה.... מה עושים??? איך בודקים שלא שרפתי אותו?

• 8 תגובות
    • 636 צפיות
  6. Started by roma,

שלום! ברשותי V12 עם המשחה הטרמית שהגיעה ביחד איתו. ברצוני לדעת האם שווה לקנות ARCTIC SILER 3,5 במקום מה שיש לי? מה יותר טוב 3 או 5? האם זה מסוכן למרוח משחה עם כסף? איפה אני מוצא את ה5? תודה מראש!!

• 8 תגובות
    • 597 צפיות
  7. Started by spooky,

אני קונה בעוד יומים-שלוש את הלוח Gigabyte GA-8IPE1000G Intel 865PE וכפי שכתוב בכותרת אני רוצה לדעת אם הוא טוב לOC?

• 8 תגובות
    • 562 צפיות
  8. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_114&products_id=4323 האם זה הוא ספק טוב ואמיתי איכותי ולא ג'נרי כמו שיש בraidmax המסכן והעלוב?? עוד שאלה תראו אני רוצה לקנות קירור למעבד: CNPS7000 גירסה B עכשיו פה http://www.zalman.co.kr/product/cooler/7000(AB)_754-939-940MBlist_eng.htm יש רשימה של לוחות אם שתומכים.. והMSI neo platinum 2 רשום למטה שהוא תומך כשCompatible when not using ZM80(A/C/D)-HP together! מה זה אומר?? והאם זה משנה לי? מה זה בכלל הZ80 הזה.. זה איזה עוד מוצר שלהם שאני לא חייב לקנות? תודה

• 8 תגובות
    • 582 צפיות
  9. Started by iakovl,

נמאס לי מהמארז שלי ואלה שקונים לא מתאימים לי. אני רוצה לבנות מארז בעצמי 8)(+עזרה מקצועית), אני בערך יודע מה אני עומד לעשות. מסגרת מתכתית בצורת מארז ועליה פרספקס (אמור לצאת משהו כמעט שקוף לגמרי). אני צריך מספר דברים: 1. מישהו יודע אם מישהו עשה משהו דומה. 2. טיפים לבניה. 3. מידות 4. כל דבר שלדעתכם יכול לעזור 5. רעיונות משלכם

• 8 תגובות
    • 734 צפיות
  10. Started by ant-,

אז ככה, יש לי מעבד של אינטל (נורטווד) 2.66 על לוח של GIGABYTE GA-8S648FX. הטמפרטורה ב IDLE בערך 43 מעלות, בעומס אני מאמין שזה עובר את ה 50. במארז יש שני מאווררים (הוא לא משהו) כשאחד מכניס אויר ואחד מוציא. אני מחפש מערכת קירור במחיר סביר, שתוכל לקרר לי את המעבד באוברקלוק ( נגיד ל 3.2 GHZ). שמעתי דברים טובים על הזלמן 700BALCU , אבל לא נראה לי שאני יכול להתקין אותו במארז שלי כי הרווח בין הסוקט והספק הוא פחות מסנטינטר אחד (ככה כתוב בהוראות באתר שלהם). שמעתי שיש דרכים בכל מקרה "לדחוס" אותו פנימה אבל לא הייתי רוצה להתעסק בזה (או שיש איזה קומבינה יותר פשוטה? ). הייתי רוצה לשמוע מה תציעו לי לקנות ומה יהיו הביצועים לאותו גוף קירור. אה, חוץ מזה לאחי יש מעבד PRESCOTT 3.0 על לוח …

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  11. Started by Leo101,

שלום חברים בקרוב מתוכנן מחשב(לא לי לקרוב משפחה). המעבד הולך להיות: Athlon64 4600+ (Socket AM2) X2 DualCore הוא רוצה מחשב שקט לכן אני צריך עזרה בקניית מאוורר למעבד ( זה חייב להיות מksp). יש לציין שלא מתוכנן oc לכן לא צריך ביצועים מטורפים אלא רק שקט. כמו כן אני צריך שתעזרו לי בבחירת מארז. זה המארז ש"בא" עם המפרט והוא עולה 230 ש"ח. http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3343 איך הוא? יש משהו עדיף אחר בתחום המחירים הזה? תודה רבה לעוזרים....

• 8 תגובות
    • 693 צפיות
  12. אז ככה, כאשר אני על מתח Default בביוס (1.5), בכל תוכנה שקוראת מתחים מהוינדואס מוצג לי שהמתח לליבה הוא 1.465 ~ , כאשר אני על 1.75 (לדוגמא) אני רואה בכל תוכנה שקוראת מתחים 1.65 (-0.1V !) אז עכשיו נשאלת השאלה, מי כאן לא בסדר ? הוינדואס לא קורא נכון ? הלוח אשם ? או הספק שלא מספק מתח כמו שצריך. הסיבה שאני חושד היא בגלל שעם המעבד שלי (1700 DLT3C) ברוב המהירויות שאני יציב ובוולטאז' שאני יציב, אנשים אחרים שיש להם את אותו המעבד יציבים ב-0.1V פחות ~ (אם אני יציב במהירות X ב-1.75V, אז אצל בן אדם אחר המעבד יהיה יציב ב-1.65V/1.675V)

• 8 תגובות
    • 694 צפיות
  13. Started by Turbine,

מה הכי מומלץ?? 1) גרביון ? 2) מגבת ניר ? 3) פילטר קנוי ?

• 8 תגובות
    • 972 צפיות
  14. Started by shovel_xxx,

אני רוצה לעשות OC לכ.מסך שלי ( 6600 GT ) ואני רוצה גם קירור טוב אז איזה מבין 3 אלא הכי טוב ?! Thermalright V1-ULTRA http://www.bestbyteinc.com/Cooling_for_CPU_,_VGA_,_HDD_,_Chip/All_Heatsinks_by_Brand/Thermalright_Heatsinks/Thermalright_V1-ULTRA_VGA_x_GPU_cooler_w_x_80mm_Fan/Page_2/HSK-TRI-V1U.html אם 2 מאוררים כאלא - Thermaltake Smart Case Fan Series A1357 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16835999111 Zalman Fatal1ty FC-ZV9 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=14232&PHPSESSID=1a5dc3ed45934af3de6c1f7224c328ba Zalman Vga Cooler VF900-Cu Led http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1606&products_id=14108 תקציב עד איז…

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  15. Started by rafi-s-,

קיבלתי היום את הקירור big typhoon ואני לא מצליח לעבור את ה2600 וגם אם אני שם מתח על 1.55 שזה הכי גבוה עם הלוח שלי יש הצעות תודה

• 8 תגובות
    • 779 צפיות
  16. האם זה באמת אמור להיות ככה מ-30 מעלות ל-53 בגלל 38MHZ. והאם אני מוסיף מתח למעבד אז החום ירד? וכמה מתח אני צריך להוסיף? אגב אני עדיין על 200 בזכרונות תזמונים 3 3 3 8

• 8 תגובות
    • 715 צפיות
  17. Started by nVIDIA70,

שלום. השאלה שלי היא האם החברה שממנה קניתי את הכרטיס יכולה לדעת אם עשיתי לו אוברקלוק (וכן עשיתי לו) ואז החזרתי את התדרים שלו לתדרים המקוריים. דרך אגב, לאיזה תדרים אפשר להגיע איתו בלי לקבל ארטיפקטים (כרגע במצב סטוק הוא נימצא ב-400 לליבה ו-800 לזיכרון). הכרטיס נקנה באמצע החופש הגדול והוא של חברת Inno 3D

• 8 תגובות
    • 625 צפיות
  18. Started by or0126,

אני רוצה לקנות מאווררים אתם יכולים להמליץ לי על חברות ולא יהיה יותר מידי יקר ד"א אני מאווררים בגודל 12 ו8

• 8 תגובות
    • 739 צפיות
  19. מחשב פנטיום 4 2ג'יגה (המחשב הגדול במפרט) במצב מנוחה הגיע ל כ 60 מעלות מעבד (!!!) ו כ- 50 מעלות (!!!) מערכת... ניסיתי הרבה מאוד דברים...ניקוי מאוררים בלחץ (יש מאורר למעבד, לכרטיס מסך, אחד שמכניס אוויר בקו של הכרטיסים ואחד שמוציא אוויר חם למעלה (אוויר חם עולה למעלה) מאחורי הכוננים...) אבל עדיין... המערכת ירדה במקסימוםםםםםםםםםםםם 3 מעלות... דבר שעדיין חם לכל הדעות... חוץ מזה, בגלל שהבלאגן בתוך המארז קצת עצבן אותי... עשיתי מודינג של כבלים עגולים (2 IDE לכוננים (3 קשיחים וDVD), כבל פלופי אחד וכבל SCSI אחד) עכשיו סיימתי להכין את הכל, חיברתי חזרה את המחשב, והוא מראה 49 מעלות (קצת מאמץ עכשיו... מקום במנוחה הוא היה על 46) יש מצב? או שזה סתם כי לילה עכשיו... וקר בכללי... יש מצב שמו…

• 8 תגובות
    • 709 צפיות
  20. Started by Ancient1,

http://www.antec-inc.com/pro_details_enclosure.php?ProdID=15138 מארז מדהים . ספק עם חיבורי SATA יציאה חיצונית של מחבר 12V, שליטה על טמפ' וחיווי דרך הלוח, הדיסקים יושבים על גומיות במגרות ב 90 מעלות לאופן הרגיל. בנוי לשקט ! . אבל אחרי התקנת קירור מים למעבד ולכרטיס המסך , המאוררים היחידים הם בספק ובמארז (12" 1450 RPM !! - שקט !) אחרי ההתקנה הבחנתי שיש קצת רעש של ויברציות - כמה מדבקות ספוג קטנות פתרו את הבעיה. מה אומר .. כל כך שקט !! רק כשהחדר סגור ניתן להבחין ברעש שלו מעל רעש הרקע בחוץ. פשוט תענוג ! !

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אוקיי בן דוד שלי קנה לפני כחצי שנה מחשב מהחברה KSP. שמו לו מאוורר אחד בצד שאין לי מושג אם הוא עובד, לא רציתי לפתוח את המחשב כי שמעתי שיש להם שם מדבקה שנקרעת מתי שפותחים. אז אוקיי, לחלק השמח, המעלות: מעבד: 75. לוח אם: 55. הארד דיסק: 57~. כרטיס מסך: 82. המפרט הוא כזה: PentiumD 2.8GHZ. לוח אם כלשהו של ASTROCK. כרטיס מסך של חברה כלשהי, 7300GT. הארד דיסק גם אין לי מושג, אבל 150GB. מצטער על חוסר המידע :-\ והשאלה: זה יעזור אם הוא יוסיף שתי מאווררים מאחורה שיוציאו אוויר + אחד מקדימה שיכניס? ויכול להיות שתוך כמה זמן בקצב הזה יהיה אפשר להגיד עליו קדיש? גם החדר עצמו יותר חם משאר החדרים. תודה מראש לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 633 צפיות
  22. Started by Vidati,

שלום! החלתי לעשות או למעבד שלי (מוזכר בכותרת) כרגע יש לי מאוורר מקורי של אינטל (הג'ייפ הזה עם שני התופסנים הלבנים)!! המעלות הן על50 במנוחה ולא עובר את ה60 במאמץ! חשבתי על הFATALITY אבל הוא גדול מידי והוא לא יכנס לי למארז כי התושבת של המעבד ממש קרובה לספק (הרווח בין הקירור לספק הוא כ ס''מ). אז אני צריך מאוורר טוב שיכול להכנס לי למראז! ויש יש לי שאלה: איך עושים אוק לזכרונות? יש לי שני סטיקים של 512 של ADATA תודה רבה מצפה לתשובתכם!

• 8 תגובות
    • 697 צפיות
  23. זה הכרטיס עם ה-pcb היותר טוב אבל עם הקירור הסטנדרטי של 9800pro ,רציתי לדעת מה היא טמפ טובה בשבילו ואם אני צורב לא ביוס של xt האם יופיע לי החיישן טמפ???

• 8 תגובות
    • 540 צפיות
  24. שלום, אני עתיד לרכוש מחשב חדש מיועד בעיקר למשחקים. אני רוצה לקנות גוף קירור איכותי של חברת Zalman למעבד אינטל Quad Core Q9400 / Q9550 Socket LGA-775 טווח המחירים שאני מוכן להשקיע: 200-350 לא משנה לי אורות (LED) ושטויות אחרות. אמשח אם תוכלו לעזור לי בבחירה.. תודה!

• 8 תגובות
    • 620 צפיות
  25. Started by AppleJack,

יש לי leadtek 7800gt extreme. אני מחליף לו את הקירור ל-Zalman VF700-AlCu (שכבר יש לי) אבל "אזלו" לי גופי הקירור לזכרונות הכרטיס מסך שבאים איתו, ואני מעוניין לרכוש חדשים.. השאלה היא, האם יש הבדל בין גופי קירור (לזכרונות) שונים? יש לי קצת בעייה להזמין את אילו של Zalman, כבר ביטלתי הזמנה בנועה (חיכיתי יותר מחודש וחצי). חנויות אחרות גם עושות לי בעייה עם מוצר זה. כנראה שהוא לא זמין משהוא במלאי הספק... יש לי אופציה לקנות את אילו של ThermalTake שנקראים BGA1 (אלומיניום) ו-BGA2 (נחושת) כאשר שניהם זולים יותר מה-zalman (אלומיניום). יש המלצה בעניין? זה בכלל משנה מה אני לוקח ?

• 8 תגובות
    • 725 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.