עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מארז אפולו ויש מקום מקדימה לעוד מאוורר 120 מ"מ, רציתי המלצה על מאוורר עם לד כחול שיהיה טוב ושקט הכי חשוב. אני מעדיף שזה יהיה מסקאי או מKSP כי הן קרובות אליי הביתה (ראשל"צ). תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  2. עכשיו השאלה אם הוא יוציא אוויר או יכניס אוויר ... (אני רציני מצפה לתשובה ) תודה ושבת שלום [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  3. Started by yoav9,

אני רוצה לקנות את המארז הבא Dragon AX-01SLD ALUMINUM CASE SILVER + חלון עכשיו הבעיה היא כזו, אצל הדובים הוא עולה כ100 פחות מאשר אצל זיגזאג ואני ממש רוצה לקנות מזיגזאג, אבל 100 שקל הבדל!!! אז אני יודע שבזה של זיגזאג יש 4 מאווררים, כמה יש אצל הדובים, אני חושב ששלוש? יכול להיות... וחוץ מזה, מה לעשות, לקנות אצל הדובים ב100 שקל פחות או אצל זיגזאג (אני רוצה כאן חוות דעת אמיתית ולא משוחדת, כי גם אני לא סובל אותם אבל יש לי תקציב קטן)

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  4. Started by ravid,

http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm אינטל השתגעה אני מאמין שיהיה בדבר הזה מלבד ניטור חומרה גם שינויי זמנים, ציטוט: "Fine-tune memory timings" מענין אם יהיה שם oc למעבד! אם כן זה יהיה הזמן שלי להתחיל להיות overclocker "אמיתי" ב-hwzone 8) לעומת החרפה הזאת: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=112

• 12 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by SuB,

קניתי קתודה PerfectLight של TT. אני חייב לציין שהתכנון שלה מצויין, מבחינת מפסקים, תפיסה ועוד. לאחר כ-2 דקות שהיא פועלת, היא מתחילה להבהב לי כאילו היא נמצאת על המצב של בקרת קול, למרות שהיא בפירוש לא במצב זה. זה קורה בכל כיבוי והפעלה של המחשב לאחר 2 דקות. יש לי ספק ג'נרי של 300 וואט (מתוצרת CODEGEN אם זה אומר משהו), אבל אני כמעט בטוח שזה לא בעיה בספק, כי לחבר שלי יש אותו ספק ופחות מאוורר אחד ממה שיש לי, וגם לו יש את המנורה שפועלת מצויין. וגם כיביתי (באמצעות הפאן-באס שיש לי) את כל המאווררים, ואף בפעם נוספת ניתקתי פיזית כמה, והבעיה חזרה על עצמה.. מה אתם חושבים יכולה להיות הבעיה? קתודה מקולקלת? ספק? אין לי מושג מה לעשות, ואני מבואס...

6. Started by Ran B,

אוקי קודם כל חג שמח לכולם, ושנה טובה! עכשיו לשאלתי! D: אוקי קראתי את המאמרים והמדריכים שלכם, הם יפים, מושקעים, ברורים ומצויינים!! (ואני מתכוון באמת לא בציניות!) אז לפני השאלה מגיע לך כפיים על העבודה הנפלאה!! ועכשיו.. יש מאמר אחד שמסביר איך לעשות חור למאוורר עם מקדח כוס... עכשיו מקדח הכוס הוא 12 סנטימטר נכון? ורשום במדריך לעשות חמישה חורים שהחור האמצעי הוא 6-8 מילימטר ואז להכניס את מקדח הכוס לחור האמצעי ולקדוח... אז איך אני אמור להכניס 12 סנטימטר ל8 מילימטר?! אני יודע שלא התכוונת להכניס את מקדח הכוס לחור כי מין הסתם זה לא הגיוני אז תוכלו להסביר לי בצורה אחרת למה החור האמצעי חשוב ולמה מתכוונים שאומרים תכניסו את מקדח הכוס לחור האמצעי...? אשמח לתשובה! תודה מ…

• 11 תגובות
    • 827 צפיות
  7. פנטיום 4 2 גה"צ אפשרי ל 2400 בלי סכנה? אני שואל מפני שזה לא מחשב שלי ואני לא רוצה לפגוע בו ,אפילו אם יש סיכוי קטן.. המפרט שלו ASUS P4B266-C ACPI BIOS Revision 1004 CPU Type Intel Pentium 4A, 2017 MHz (5 x 403) CPU Alias Northwood, A80532 CPU Stepping B0 Original Clock 2000 MHz L1 Trace Cache 12K Instructions L1 Data Cache 8 KB L2 Cache 512 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) CPU Physical Info Package Type 478 Pin uPGA Package Size 3.50 cm x 3.50 cm Transistors 55 million Process Technology 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K Die Size 146 mm2 Core Voltage 1.500 - 1.525 V I/O Voltage 1.500 - 1.525 V

• 11 תגובות
    • 827 צפיות
  8. Started by eyal,

יש לי P4 1700 (שאר המפרט מפורט בקישור בצד) וטמפרטורת המנוחה שלו היא: מעבד48-50 לוח אם44-45 בקיצור רותח. אני מעוניין בקניית היסטינג אבל אני מודה שאני מפחד לגעת בכל העניינים שם אז... האם האחריות תבוטל אם אני יחליף לבד?? אני לא רוצה להזמין מאתר אז איך להזמין מהחנות שלי? גם שמתי לב שתקרת המארז שלי רותחת הייתי מת לשים שם מאוורר אבל כדי לקדוח צריך להוציא את כל הכרטיסים והכל ואין לי בכלל ניסיון עם זה, אין אפשרות שלא תידרוש את פינוי המארז?? או שפשוט לשים היסטינג טוב יותר בתודה מראש אייל.

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  9. הכותרת אומרת הכל...

• 7 תגובות
    • 827 צפיות
  10. כל היום אני יושב על המעגל הזה , כבר כולי בעצבים. באתי לוותר אבל בשניה האחרונה שמתי לב לשתי טעויות מפגרות שלי אבל זה עובד סוף סוף . זה עדיין על מטריצה כי הרגע סיימתי ואני פשוט שמח שזה עובד ורציתי להראות לכם: עוד שניה אני יעלה סרטון. אם אני ימצא לאן. :

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  11. Started by danieln9,

יש לי כרטיס טלוויזיה ויש לו שלט שעובד אבל היייתי אוצה לדעת אם יש תוכנה שמישתמשת בקרן של הכרטיס ובשלט ככה שאני יכול לישלוט במחשב עם הקרן?

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  12. Started by asafm,

שלום קניתי מחשב חדש המעבד הוא AMD ATHLON XP 2000 וקיבלתי איתו את המאוורר הסטנדרטי של AMD אין לי שום מאווררי צד במחשב ובמארז עכשיו אמרו לי(רק אחרי שחיברתי והרכבתי את המעבד) שכשמרכיבים מעבדים של AMD חייבים למרוח עליהם משחה טרמית ואני לא מרחתי עכשיו הטמפ' של המעבד היא 49 מעלות זה גבוה מאוד או נורמלי? ואם אני צריך לקנות מאוורר חדש למעבד

• 12 תגובות
    • 827 צפיות
  13. Thermaltake 80mm Smart Fan 2 Enermax 80mm 2 Ball Bearing Fan Kit אני שם אותם בחלון על דלת המארז...

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  14. Started by Bentel,

בס"ד שלום לכל המומחים, אני לא מבין גדול, אבל מבדיקה שעשיתי בתוכנה CPU-Z, וגם מהאינדקציה שלי במחשקים, נראה שהמחשב הישן שלי עם הפנטיום 4 יותר "סוחב" מהחדש.... שניהם עם אותו כרטיס מסך זה נכון או שאני ממש לא בעניינים??

• 1 תגובה
    • 827 צפיות
  15. Started by Sickp,

ישלי מחשב ישן יחסית ששדרגתי עם השנים. לוח Asus P5B 2ג'יגה של זכרון ומעבד אינטל E5700 עד לפני כמה שבועות המחשב עבד מעולה עם OC של 3.8Ghz במכפלה של 12 ו316Mhz FSB הזכרונות עבדו על 1:1.25 שזה התדר המקורי בקירוב ואז התחילו ריסטים אבל לא ריסטים בזמן מאמץ! אלא כשאף אחד לא במחשב :s05: בדיקות מאמץ עברו חלק! (בדיקות של שעה שעתיים) הטמפ' מעולות כמו מתי שעשיתי את הOC (כמובן בזכות תחזוקה שוטפת - ניקוי הקירור והחלפת משחה) פשוט בבקרים כשאני קם פתאום אני רואה שהמחשב במסך בחירת יוזרים וכשאני נכנס למשתמש זה כותב לי שגיאה. בדקתי בEvent Viewer ולפני כל Critical (שזה הריסט) יש Warning(או כמה) שאומר את זה אחרי איפוס הBios המחשב עובד.. לא היו ריסטים.. אבל מה הבעיה? למה פתאום הריסטים? ועוד במ…

• 6 תגובות
    • 827 צפיות
  16. Started by tomer84,

איך אפשר לעשות אוברקלוק למעבד e5400 עם לוח biostar group g41-m7 תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  17. Started by Aviv_1g,

אהלן חברים ברשותי SAPPHIRE 7850 חדש, ורציתי לעשות לו אוברקלוק קל, הסתכלתי ברשת ואנשים עם הדגמים של MSI וpowercolor הגיעו ל1260/6000 עם הקירור מהסטוק כך שהכרטיס נמצא בטמפ' סבירה, עם מתח קרוב לסטוק וזה בעזרת ASUS GPU TOOL בכל מקרה הכרטיסים האלה עולים 300 שקל יותר מהגרסאות של gigabyte הגרסה שלי ועוד כמה חברות קצת יותר זולות שיש להן קירור קצת פחות חזק, לכן מראש לא תכננתי לעשות OC קיצוני שכזה(OC כזה נותן ביצועים גבוהים מ7950 בסטוק) השתמשתי בcatalyst control center כדי להגיע לאוברקלוק המקסימלי שמוגדר לפי החברת יצרן בלי לפתוח אפשרויות מיותרות כמו בASUS שכביכול פותח את האופציות עד 1720/9600. העלתי את הערכים בקפיצות של 50MHZ וכל פעם ביצעתי בנצ'מרק של heaven v3.0 basic עם המנוע של…

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  18. Started by SerpentMage,

שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי מקרה מוזר קצת שקרה אצלי - עד כה היה ברשותי כרטיס מסך Inno3D Geforce 9800GT, ובזמן האחרון (לאחר שנה אחת של שימוש) החל להתחמם בצורה דרסטית עד שהגיע ל 100 מעלות ב idle (!!!), גם לאחר שניקיתי את גוף הקירור באופן יסודי והחלפתי משחה. במשך הזמן הזה שמתי לב שגם ספק הכוח (Enermax Liberty 400W) מתחמם יתר על המידה ופולט אויר חם מאוד מהמאוורר שלו. דבר שלא היה קיים לפני שכרטיס המסך עצמו החל להתחמם. החלפתי את כרטיס המסך בכרטיס מסך חלופי ישן שברשותי (ATI Radeon X850XT), וכעת אני שם לב שספק הכוח קריר הרבה יותר. אני מתאר לעצמי ש 9800GT צורך הרבה יותר מה X850XT והדבר אולי מתבטא בהתחממות ספק הכוח, אבל האם ההבדל אמור להיות משמעותי כל כך? ואם לא, האם הדבר מעיד על ב…

19. Started by AvlK,

פירקתי את הבלוקים מכרטיסי המסך במטרה להחזיר להם את קירור המפוח (רפרנס) שלהם. מצרף תמונה של הpcb עם החלקים שאמורים להיות מכוסים בפדים תרמיים. השאלה היא כזו, אני יודע בדיוק עם איזה רכיבים הבלוק בא במגע ולכן צריכים להיות מכוסים (3 סוגי עובי שונים של פדים) אבל אני לא בטוח שקירור הרפרנס בא במגע עם כל הרכיבים האלה, חלק אני מזהה בוודאות שהוא בא איתם במגע אז אין שאלה אם לשים פד אבל אלה שאני לא בטוח לגביהם (סימנתי אותם בנוסף לאדום גם בירוק) האם יש מצב שהם מקוררים ע"י אוויר בלבד (מה שלא מצריך פד) בלי מגע ישיר של נחושת\אלומיניום מה שכן מצריך פד? תודה מראש. עריכה: דגם מדויק של הכרטיס אם צריך: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3666#ov

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  20. Started by A-L-o-n,

שלום רציתי לדעת אם הקירור של palit hd 4850 הקירור שאיתו הוא מגיע הוא טוב? הוא מספיק ? זה הקירור http://www.techpowerup.com/img/08-08-20/hd4850.jpg איזה קירור יותר טוב זה (הקישור הראשון) או זה? http://www.modreactor.com/images/stories/news/2008/June/28/Palit_HD4850_1.JPG תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  21. Started by naimna,

שלום אני משתמש חדש בפורום, חבר המליץ לי על המקום הזה בקשר לקבלת עזרה לOverclocking לCPU שלי. המפרט מחשב שלי הוא כזה: Popular Name: Athlon 64 Processor 3000+ Frequency: 1800MHz BIOS Vendor: Award Software International, Inc BIOS Type: AT/AT COMPATIBLE . BIOS Version: F3 Copyright: Nvidia - 42302e31 v6.00PG Date: 04/07/2005 Motherboard Vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd. Motherboard Model: GA-K8NF-9 הVideo קרד שלי הוא: Video Adapter Name: ATI Radeon HD 4850 512mb ----- זיכרון מחשב DDR1 1500MB אף פעם לא עשיתי Overclocking אני חדש בתחום אם תוכלו לתת לי פרוט איך לעשות את זה בדיוק דרך הביוס או דרך משהוא אחר יש לצין שיש לי מאוורר רגיל על המעבד לא משהוא במיוחד לOvercloc…

• 9 תגובות
    • 827 צפיות
  22. בנעוץ של השיאים בOC כל הMEM CLOCK של הכרטיסי מסך או כמעט כולם מעל אלפיים נכנסתי לRIVATUNER ואצלי עומד על 1150 והמקסימום זה 1700 ומשו (כרטיס מסך 9800GTX+) למה אצלי זה כזה נמוך?

• 12 תגובות
    • 827 צפיות
  23. Started by Ran B,

שלום לכולם. כבר התייצעתי בעבר בנוגע לאוברקלוק וכעת יש ברשותי מידע חדש אותו ארצה לחלוק עימכם ואשמח לקבל יעוץ ועזרה. אז היום התקנתי את הביג טייפון שקניתי (וגם את הזלמן לכרטיס מסך). אני חייב לציין קודם כל שהזלמן VF700-CU הדהים אותי! עד עכשיו היה ברשותי קירור סטוק על כרטיס מסך של XFX גיפורס 6600GT על אפיק AGP 8X. הטמפ בIDLE הייתה על 49~51 מעלות קבוע, מאמץ לא עבר את ה56~60. כעת,ה אחרי ההתקנה הגעתי בIDLE ל41 מעלות! כאשר בLOAD זה לא עובר את ה46~50. פשוט מדהים מה גוף קירור מעולה כזה ומשחה טרמית חדשה (AS5) יכולים לעשות! הבאסה היחידה היא שלא היה ניתן להרכיב את הגופי קירור הקטנים (היטסינקים קטנים כאלה) לזכרונות. (יש 4 צ'יפים של זכרונות על הכרטיס שלי 128MB סה"כ. DDR3) הם הפ…

• 12 תגובות
    • 827 צפיות
  24. המעבד שלי מאוד חם במנוחה על טמפ של 72 מעלות לא יודע למה גם ככה המאוורר הוא סטוק ורועש רצח אז אני צריך אחד חדש שיהיה חזק ושקט המפרט שלי הוא מעבד:E6300 לוח אם:P5B DLX זכרונות:GEIL 512*2 כ.מסך :X1950 PRO מארז טאור רגיל+ספק 450 רגיל ייעוד OC פשוט תקציב 200 שח אם יש משהו ממש שווה א אפשר לחרוג קצת אהה עוד משהו שייהיה בערך באותו גודל כמו של הסטוק כדי שחס וחלילה לא יתאים לי מבחינת מקום

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  25. Started by m.l,

במחשב של אחים של הכול "זז"...המתח של המעבד...המהירות שלו...והמכפלה שלו ניראית לי מוזרה לחלוטין...המחשב ללא OC..מישהו יכול להגיד לי מה הולך פה? (הדגשות באדום על הבעיות).. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 827 צפיות

דיונים חדשים בפורומים