עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by איתי הגיתי,

שלום רכשתי לאחרונה 8800GTS Evga והדבר הזה רותח. ברגיעה כ 66 ובזמן משחק 77-80. המחשב משמש לעבודה/משחקים/שרת ווידאו/תחנת הורדות והוא דלוק 24/7. יש זרימת אוויר יפה במארז, שאר המכלולים בטמפרטורה רגועה לגמרי. ה GF6800GT שהיה מותקן קודם, היה על 55 ברגיעה. א - יש מה להיות מודאג? ב - האם כדאי לשדרג לו את הקירור ואם כן אז מה מומלץ? ג - התקנתי Rivatuner כדי להגביר את המאוורר שלו, אבל זה נמצא כבר על 100%. התקנתי גם Ntune אבל לא מצאתי שם שליטה על מהירות המאוורר. תודה איתי

• 7 תגובות
    • 753 צפיות
  2. שלום חברה, בן דודי התחדש עם: C2D E2160 Gihabyte 965P-DS3 REV3.3 2 * TwinMos 1GB 667 ---- התקנתי עליו Vista x64 כמובן, עשיתי OC קטן 250 * 9 וזיכרונות על 1:1. התקנתי EVEREST הפעלתי ORTHOS הנה התוצאות: IDLE: #1: 48 #2 48 Full Load: #1: 66 #2: 63 ----------- התקנתי את הקירור המקורי של אינטל, פשוט הידקתי את ארבעת הקליפסים אל תוך הלוח אם - וווידאתי שהקירור לא זז, על הקירור עצמו הייתה כבר משחה טרמית. מה יכולה להיות הבעיה? מה אועישם במקרה כזה?

• 4 תגובות
    • 459 צפיות
  3. שלום לכולם! כרגע המעבד שלי רץ כך: תדר FSB: 375 @ תוספת 0.2V בביוס תדר DDR : 1125 CL 5.5.5.18 @ תוספת 0.4V בביוס תדר מעבד 3000 @ 1.375 בביוס. הנ"ל יציב ועובד תקין. מבחינת טמפ' במאמץ: 72-73 מעלות בערך ב-S&M@90% אני יודע שעם העלאת מתח ל-FSB לתוספת של 0.3V אני יכול להגיע בערך עד 400MHZ, שייתן לי יותר THROUGHPUT לכיוון המעבד. בנוסף אם אעלה את מתח הזכרונות עוד יותר, אפשרי להגיע גם ל-1200, אבל ללא קירור אקטיבי לזכרונות אני די חושש ממתחים גבוהים שם. אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה) ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה. עכשיו כמה שאלות לי למומחים: 1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, ע…

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  4. Started by qi007,

שאלה אם מישהו מכיר את הלוח GA_P35-DS3P?(היכן בתוך הלוח מגדירים OC)?זה די דחוף רצויי הסברים בעיברי כלומר תרגום

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  5. Started by moshel7,

שלום לכולם ברשותי כרטיס מסך gigabyte 7300 gt 256mb עים צלעות קרור והוא מיתחמם מאוד 62c במצב רגיל ו88c לאחר מישחק של שעתיים איזה קרור אני אמור להרכיב עליו והאים אני צריך להוריד את צלעות הקרור שעליו או להרכיב את גוף הקרור שתמליצו עליו על צלעות הקרור שקימות עליו? תודה לכל העונים משה

• 1 תגובה
    • 406 צפיות
  6. שלום הייתי רוצה חוות דעת לגבי התמונה המצ"ב. אז ככה כפי שאתם רואים יש שתי מאוורים מעל הקירורר של המעבד המוצאים אוויר מהמארז מאוור נוסף ימוקם ממול 2 המאוורים. האם יש צורך במאוור נוסף ממול הספק באיזור הפאנל הקידימי היות והאוויר באיזור זה הוא סטאטי(אין מאווררים) תודה, [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 474 צפיות
  7. Started by 3liran,

שלום, ברשותי מארז שמותקנים בו כרגע 2 מאווררים של 120מ"מ, אחד בקידמת המארז שמכניס אוויר, והשני בגב המארז מתחת לספק שמוציא אוויר. העניין הוא שיש לי אופציה גם להתקין מאווררים של 80מ"מ על הדלת הצדדית של המארז. אחד שיושב בדיוק מול המעבד ושני שיושב קצת יותר למטה, פחות או יותר מול כרטיסי ה-PCI. השאלה שלי היא אם כדאי להוסיף שם מאווררים או לא, ואם כן, האם להרכיב אותם בצורה שיוציאו או שיכניסו אוויר למארז? או שפשוט מספיק להישאר עם שני המאווררים הקיימים של ה-120מ"מ. תודה רבה

• 9 תגובות
    • 666 צפיות
  8. היי רציתי לדעת מהו מאורר ה-80 מ"מ עם יכולת העברת אוויר הטובה ביותר היום?

• 1 תגובה
    • 666 צפיות
  9. Started by Atropin,

היי יש לי טוניק טאוור ורציתי להרכיב אותו הלוח שלי שהוא GA-965p Ds3 הבעיה שהפלטה בצורת H יושבת על קבלים גם אם אני מסובב את הטוניק עצמו לצד השני אז מה לעשות? הטוניק לא מתאים או שהוא מתאים וזה לא משנה אם אני ירכיב עליהם? אם יהיה צורך אני ישים תמונה...

• 5 תגובות
    • 841 צפיות
  10. בגלל הטמפ' הגבוהות של הכרטיס הזה שבמנוחה על 62 ובמאמץ על 67 קניתי לו קירור של זלמן Zalman VF700-AlCu LED קיצור סידרתי אותו על הכרטיס באמת שמתי אלכסון כזה וזה הסתדר אבל כנראה שלא מרחתי את המשחה טוב ושהדלקתי את המחשב הלכו לי שתי דברים : א. זה הספק כוח שהאמת לא הכי חשוב לי כי הוא היה ג'נרי כנראה . ב. הכרטיס מסך שלי החדש שנהרס ישר אחרי כמה שניות מהפעלת המחשב . בקשר לכרטיס נאבד לי הדף של האחריות והחשבונית אבל בגלל שיש לי יחסי דיבור הצלחתי להביא חדש במקומו במקום . בקשר לספק אני בימים הקרובים יקנה אני בהתלבטות קטנטונת בקשר לספקים . השאלה שלי היא כזאת. יכול ליהיות שאם פיזי המאוורר מתאים לכרטיס לא בהכרח הוא מתאים לו ? והאם יכול ליהיות שמה שהרס את הכרטיס זה דווקא אותה משחה שמרח…

• 2 תגובות
    • 433 צפיות
  11. Started by lipa,

הקרור מתאים לכרטיסי מסך מהסדרה 8800 http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/ZM-VF1000LED

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  12. שאלה אם מישהו מכיר את הלוח GA_P35-DS3P? (היכן בתוך הלוח מגדירים OC)?

• 0 תגובות
    • 457 צפיות
  13. ודרך אגב, האם ה MX-1 Thermal Compound נחשבת למשחה ממש טובה?

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  14. Started by tttrrr888,

שלום אני מחפש קירור טוב למעבד 939 AMD 4800X2 אשמח לקבל כמה מילים על איכות הקירור

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by orental5,

שלום רציתי לדעת עם ניתן לחבר מספר מאווררים גדול יותר ממספר חיבורי החשמל בלוח אם?? תודה

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  16. Started by DarkLloth,

Scythe "ANDY SAMURAI MASTER המלצות לשיפור? , מיועד לקירור רגיל ואולי OC בעתיד אחרי ש Q6600 יתיישן...

• 2 תגובות
    • 451 צפיות
  17. היי לכולם עשיתי OC קטן לכ.מסך EVGA 8800GTS 320MB KO ACS3 עצימו בלי OC הוא העיבוד CORE 588 וזיכרונות MEMORY 920 ועשיתי לו OC לעיבוד 660 ולזיכרונות 1000 דרך התכונה RivaTuner וגם ATITool ורציתי לבדוק אם יש שיפורים בביצועים אז הכנסתי להדמו של Adrianne NVIDIA ומה אני רואה אין כלום בביצועים הכל אותו הדבר כמו הקודם מבלי OC ממש מוזר ??? אפילו העלתי לעיבוד 700 וזיכרונות 1060 ולא קורה בשיפורים ביצועים בדמו של NVIDIA אני לא מבין כלום איך זה קורה לי דרך אגב האם זה גם קורה לכם כזה דבר ?? תעזירו לי לפתור ת'הבעיה בתודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  18. Started by 3liran,

אהלן חבר'ה, אני צריך המלצה לגוף קירור למעבד שיתמודד טוב עם אבק וחום, משהו שלא ייסתם לי תוך כמה שבועות אם חודר אבק למארז. זה לא למטרת OC, אלא רק כדי לשמור על מעבד E6420 בטמפרטורה נורמלית בסביבה הבעייתית בה המחשב נמצא. משהו בסביבות ה 200-250 ש"ח. תודה

• 10 תגובות
    • 888 צפיות
  19. Started by eranza,

שלום לכל חברי הפורום אני חדש פה ורציתי לדעת משהו קטן במתחים וזכרונות העלתי את המירות של הבאס בלוח לשלי ל-312 מ266 (דרך אגב הלוח זה p5n32-e sli plus והמעבד 6320) ורציתי לדעת לפי מה אני משנה את המתחים של לפי אחוזי שינוי ? או שיש איזה משהו קבוע ? ושאלה שניה שלי זה בקשר לזכרונות שמתי לב שגם התיזמונים שלהם עולים כאלה מהירות הזכרון עולה שאני מנסה לגוע בזה קורס לי המחשב וצריך לאפס אותו יש אולי איזה מישהו שיכול להסביר לי על זה או להביא לי מאמר שאוכל לקרוא בתודה ערן

20. שלום, אלו הטמפרטורות שלי ללא מאמץ (Athlon 64 AMD ) : המארז הוא compucase 6A21 וכרגע מותקן עליו רק מאוורר cm 12 מאחור שמוציא אוויר. יש מקום למאוורר 12 cm נוסף מקדימה (יש אפילו רשת לסינון אבק) שיכניס אוויר, אבל לא התקנתי אחד. אני לא עושה OC או משהו כזה, רק רוצה שמחשב יעבוד חלק ומהר. הטמפרטורה של ההארד דיסק נראית לי קצת גבוהה. כדאי לקנות קרור ייעודי להארד דיסק, כמו אחד מאלה: http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Fan&DB231252=231254 או שכדאי לקנות מאוורר נוסף למארז שיישב מקדימה ויקרר את כל המארז וגם את ההארד-דיסקים (כי הם יושבים ממש צמוד אליו)? אם כן, איזה מאוורר שקט מומלץ? תודה.

21. Started by ziv2774,

מישהו מכיר את הקירור הזה אני צריך אותו למעבד Q6600 ויש לי אפשרות להשיג אותו במחיר 150 שקל האם זה שווה??? תודה

• 1 תגובה
    • 443 צפיות
  22. Started by ben_amitai,

הזמנתי את הטוניק מפנדס והרכבתי אותו היום, קודם כל אני חייב לציין שזה היה קשההה. הבעיה היא שכשסמתי את המשחה התרמית שבאה עם המאורר זה היה סיפור מאפטרה ואני יודע שלא מרחתי אותה טוב. קיצר המעבד לפני זה היה על 60 מעלות במנוחה. ועכשיו הוא על 46 מעלות. השאלה שלי היא אם אתם חושבים שאני יתן לבעל מקצוע למרוח את המשחה, כמה מעלות זה יוריד?

• 7 תגובות
    • 773 צפיות
  23. ואיך הם להמהרה? תודה.

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  24. Started by YRP99,

שום תוכנה לא מזהה את ההטמפרטורה למה זה? הארדיסק זה W.D WD3200AAKS 320GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER תודה

• 14 תגובות
    • 821 צפיות
  25. Started by liordavid,

מישהו יכול להסביר לי קצת על נושא היחס של הזיכרון לבין ה-? לפי מה נקבע היחס ?

• 6 תגובות
    • 532 צפיות

דיונים חדשים בפורומים